PEN - Årets vinneraksje - noe oppside igjen?


PEN har tre eiendeler:
8,333% av Dussafu, Gabon
6,502% av OML-113 (bl.a. AJE) i Nigeria (12,19 % revenue interest, 16,255% paying interest)
87,5% av Sfax Offshore Exploration Permit og Ras El Besh Consession (operatør).

PEN har fort tiden produksjon både fra AJE og Dussafu.
I Tunisia har PEN handa på rattet selv - som operatør. Melding om fornyet lisens for Sfax (fornyes hvert 5. år?) kan komme når som helst nå. Informasjon selskapet har kommet med i presentasjoner tyder på at de langt på vei har sikret partner (farm-in) og kan gjøre i gang borring av to brønner rimelig raskt. PEN Tunisia har ferdig organisasjon med betydelig varelager (verdimessig) i form av risers, flowlines m.m. som trolig skal brukes ifbm. kommende produksjonsbrønner. Strukturen er på plass - venter bare på startsignalet i form av godkjenning fornyelse av lisensen.
Blir spennende å se hva de får ut av dette.

For OML-113 er det AJE-funnet som har vært i fokus og der verdiene ligger pt., men det ligger betydelige andre leads og prospekter på lisensen som i liten grad har vært løftet frem. For PEN sin del, tror jeg, handler det bl.a. om at de vil ut av Nigeria. Hvorvidt de klarer det nå eller om de må vente til JV har sikret prosjektfinansiering til å ta størstedelen av investeringskostnaden for videre utvikling av lisensen - det gjenstår å se.
Uavhengig av salg eller ei - jeg tror vi står foran en mer aktiv fase knyttet til AJE de månedene som kommer. Eiendelen synes å ha ligget brakk for lang tid, med unntak av den relativt stabile oljeproduksjonen. Blir spennende å se hva nytt som kommer vedr. AJE. Jeg tror det kommer en hel del avklaringer ila Q4.

Så har vi gullklumpen - Dussafu. Det har vært skrevet mye om denne i tidligere PEN-tråder.
Som kjent - vi har nådd first oil fra to produserende brønner fra det opprinnelige Tortue-funnet. Vi vet ennå ikke flow - her ventes melding innen kort tid. Operatør BWO har pre-drill estimat på 10000 - 15000 boed.
I mai ble det gjort funn i vestre flanke av Tortue. Funnet vil gi betydelig oppgradering av reserver og oppdaterte reserver er ventet å foreligge før BWO har sin Q3-presentasjon mot slutten av november.
I juli ble det gjort funn på Ruche NorthEast (tidligere prospekt 6). Det ble borret en appraisal-brønn 800 meter fra brønnen. Vi venter ennå på estimat av størrelsen på funnet, men mye tyder på et veldig bra funn. Det vil, sammen med tidligere oljefunn i Ruche, danne grunnlag for videre utvikling av feltet og oppgradering av reserver.

Pga det oppløftede funnet i vestre flanke Tortue vil fase 2 etter alle solemerker innebære 4 nye produksjonsbrønner på Tortue (var opprinnelig tenkt kun 2 nye i fase 2 og ytterligere 2 i fase 3). Videre er det angitt at det trolig vil bli to nye letebrønner knyttet til greater Ruche. Her ligger bl.a. Mupale og prospekt A og B. De to sistnevnte er mulige "elefanter" - men ligger kanskje på for dypt vann til å bruke jack-up-riggen Borr Norve?

Mye spennende på gang på Dussafu i 2019. Tidligere estimater antydet en lønnsom utvinning fase 1, Dussafu. Det med oljepris under 60 USD/fatet. I og med at FPSOen nå ligger på feltet og produserer så vil det være vesentlig mindre kostnad per ekstra brønn som borres og kobles opp enn ved fase 1. Lønnsomheten vil styrkes fundamentalt fra 2020 når Tortue produserer fra 6 brønner.

Blir spennende å se om de får innarbeidet reserver også fra Ruche NE eller om det bare blir Tortue i denne omgang.

Er mye jeg positivt jeg kunne skrevet om både BW Energy og mannskapet de har til å lede utviklingen av Dussafu - med betydelig erfaring fra nabofeltet Etame, eller om et veldig bra styret til å være et lite E&P-selskap.

For min del er PEN min største investering. Jeg er trygg i denne bla. pga produksjon per i dag som danner et økonomisk fundament som bare vokser seg sterkere med økte oljepriser og økt produksjon, med spennende eiendeler hvor det foreligger klare planer for videre utvikling (men unntak av AJE som vi venter på bedre og raskere progresjon) og en kompetent styre med gode kontakter.
Synes også at eiersiden begynner å bli spennende hvor institusjonelle selger seg ned og ut og inn med investorer som forhåpenligvis vil noe med selskapet.

Her er en oversikt over hva som kan være verdt å merke seg i tiden som kommer:
(ikke nødvendigvis akkurat denne rekkefølgen)

· Endelige flow-tall fra fase 1 Dussafu
· Oppjusterte reserver Tortue (og kanskje Ruche NE også?)
· FID Tortue fase 2 (inkl. to appraisal-brønner i utvidet Ruche-område – kanskje Mupale?)
· Lisensforlengelse i Tunisia
· Farm-out Tunisia
· FID Sallom – Tunisia (to produksjonsbrønner) og kontrahering av rigg
· Resultat at studiet på AJE vedr. Turonian oil-rim.
· AJE FID 1-2 brønner Turoian oil-rim
· AJE FID Turonian gas development
· Prosjektfinansiering AJE
· Mulig salg eller farm-down AJE.

Se også opp for endringer på eiersiden.

Årets vinneraksje - noe oppside igjen?
Ja, jeg mener det er betydlig oppside.
I begynnelsen av september var oljeprisen ca 78 USD og PEN ble tradet mellom 20 - 23 i hele september. PEN og BWO har i grunnet fulgt hverandre til en viss grad i og med at begge er eksponert mot Dussafu, men PEN har falt ulogisk mye vs BWO. En bør ikke bare se på aksjekursen - men markedets prising av selskapet (aksjekurs * antall aksjer). PEN er et lite selskap, men ut fra eiendeler, cash, reserver og forventet produksjon.....you to the math :)

PEN forblir min foretrukne aksje med betydlig overvekt i porteføljen.

Anbefaler deg som vurderer å investere i aksjen - sett deg ordentlig inn i selskapet og hva som ligger av muligheter og utfordringer - da står du stødigere også når markedet generelt korrigerer (selv om PEN kursmessig ikke går klar) så gripes en ikke av panikk - en vet hva en eier.
Redigert 21.01.2021 kl 08:52 Du må logge inn for å svare
bmw5
16.10.2018 kl 13:32 4109

Det er for få aksjer i Pen og av den grunn bør aksjen splittes i 2. Slik det er nå kan noen større investor kjøre aksjen langt ned slik det har blitt gjort den siste tiden. Selskapet er solid og vil være en god investering fremover. Som gunnarius skrev etter samtale med ledelsen ville de ha rapportert til børs dersom det var noe galt.
piff
16.10.2018 kl 13:41 4079

Ser ingen grunn for splitt i aksjen på nivåer u der kr 60.
For design skyld u/kr.100.
Hvorfor.?.
Er det større inntresenter så kjøper de uansett.
Redigert 16.10.2018 kl 13:42 Du må logge inn for å svare
Alby
16.10.2018 kl 13:53 4034

Næmen, vi er i pluss, har den endelig vendt nesen oppover ??

Jeg skulle søke opp PEN i tickerfeltet nettopp, og la inn PENG :) haha

Akkurat som deg, så var jeg med langt ned i minus for noen år siden. Nattesøvnen blir litt anderledes, og teslaen jeg kunne kjørt istedenfor istedenfor papirpenger som fordufter hadde vært grei å ha.
Men børsen snur fort hvis du kommer inn i riktig aksje, og der ser det ut som at PEN er et godt veddemål. Både dobling og tredobling er ymtet frempå av «proffene» i markedet.

Nå har jeg vært med pen fra 5 kr, og det er dumt å ikke vente et år eller to til nå.

Olja skal jo opp og selges, og et lite ragnarok må vel til før det skal gå galt.

Hadde vært artig å balansert kjøp og salg på bunner og topper, men da hadde jeg sovet dårligere om natten uten mine pen aksjer på bok.


Svingninger mellom 16.85 og 18.45 er altfor mye. Skulle ikke forundre meg om PEN snart dukker opp på vinnerlisten ( igjen)

Bakeren

Da har du jo hatt en kjempestigning siden 5 kr. Regner også med at den skal tilbake over 20 igjen relativt fort.

Baker du forresten Napoleonskake?
mimsa
16.10.2018 kl 14:41 3842

Da hadde vel ikke BWO vært ned over 3% og PEN opp nesten 3,4%. De er vel ikke heilt samstemte i dag?

Flaksmåmanha skrev Nyheter på gang??
Dersom Wall Street kommer seg bra gjennom handelen i dag er både interessant og meget viktig. For denne uken med res. i USA vil egentlig stake ut kursen i denne runde. Premarket +0.6-0.7%.

OSE +0.5% og oljen > $80. Løsner det litt?

6. Earnings and economics: It's another busy day on Wall Street. In addition to the banks, a mixture of tech heavyweights and global corporations expected to report their latest results.

Domino's Pizza (DPZ), Johnson & Johnson (JNJ) and Progressive (PGR) plan to release earnings before the open Tuesday.

Meanwhile, Del Taco (TACO), IBM (IBM) and Sonic (SONC) are set to release earnings after the close.
Redigert 16.10.2018 kl 14:42 Du må logge inn for å svare

Som mange har nevnt tidligere er det usikkerheten i forhold til flow melding samt oljepris drop fra 85 til 80 som har ført til nedgangen. Husk at den spratt bra opp når olja gikk fra 80 til 85.

Å drive å back trade og sutre over spilt melk har jeg sluttet med for lenge siden. Det er ingen forunt å treffe både topper og bunner hele tiden. Enten har man trua og da er man med ellers så kan man trade til man blir blå i trynet. Man skal ha god tid og utrolig teft for å tjene mer enn oss langsiktige hvis man driver med slikt. Ingen kunne forutsi skrellen i USA og at PEN skulle legges på slaktebenken selv om mange av oss begynte å få en viss form for høydeskrekk.

Tror aksjen blir liggende i dette leiet til vi får flow melding. Den er altoverskyggende på kort sikt og vil bestemme videre retning når den kommer. Jeg mener at det er langt på overtid og den bør fremlegges snarest. Begynner nesten å tro at de tenker taktisk her og ikke ønsker å fremlegge noe før Tullow fristen har gått ut. Dette har de nok strengt tatt ikke lov til så hvis de allerede har tallene kan de bli tatt skikkelig med buksene nede hvis Tullow krever innsyn og får innfridd dette kravet i en rettssal.
mimsa
16.10.2018 kl 15:16 3738

Dersom de trenerer opplysning om flow for at tidsfristen for Tullow skal gå ut, må vel dette bety at den er bedre enn forventet?

De kan ikke hindre Tullow innsyn, hva skulle da være poenget med 60dager frist etter first oil?

Forøvrig velger jeg å tolke det som positivt at det drøyer(selv om markedet er uenig). Videre er jeg uenig at vi blir liggende på 18,50 - jeg tror på 20kr minst og ganske raskt og spesielt hvis vi etablerer oss over 900 og usa begynner å dra litt oppover igjen..

Flowtall kommer nok før Tullow.

Tullow har som jeg har påpekt tidligere siste frist fredag17. november. (60 dager etter first flow). First flow ble meldt 17. september så det er en enkel sak å regne ut. Gunnarius antyder at det skal komme en melding dagen etter q3. Det vil si melding 14. november og det er nok denne han så hemmeligsfullt antyder tipper jeg. First flow kan jo ha skjedd litt før det ble meldt. Spennende blir ihvertfall. Håper de ikke benytter seg av den, men tror de gjør det. Da får vi se det positive i det siden de har eierandel på Etame Marine som grenser til Dussafu. De kan nok mye om geologien de også. De er hvem som helst.
Redigert 16.10.2018 kl 15:45 Du må logge inn for å svare

Nei, noe melding 14. nov. vet jeg ingenting om. Hva jeg inisuerer er at aksjekursen trolig vil ligge >NOK 20 - generert suksessivt frem mot Q3 og på selve Q3, hvorpå jeg har lovet å lime inn innlegget mitt tidligere i dag hvor jeg insinuerer at et kjøp på diusse nivåene trolig er god butrikk. Og så tok jeg forbehold om at oljeprisen måtte ligge sånn ca. dagens. Dvs. jeg har tro på oppgang, synes børsene viser gryende tegn til forbedring. men her må det gå noe tid først.

Gunnarius

Beklager. Da misforstod jeg deg. Det var denne du skrev tidligere idag som forvirret meg:

“Nå har jeg skrevet så mye om aksjens potensial at det fremsettes en påstand som jeg lover vil bli publisert dagen etter Q3. Dvs. Q3 er om 19 børsdager og 14. november vil følgende påstand bli innrykket og kan verifiseres:»

Jeg la tydeligvis ikke merke til kolonet. Men det passet godt da. Hva tror du om back - in right forresten? Eller du vil kanskje ikke tippe og det kan være fornuftig nok.

Redigert 16.10.2018 kl 16:14 Du må logge inn for å svare

Har ikke forhørt meg, men det som ble meg fortalt var at denne back-in right-en ikke var så rett frem. Dvs. partene måtte sette seg ned å forhandle. Velger å tro det foregår en del i PENs korridorer og møterom, hvor brikkene for alle tre assets forsøkes bli lagt på plass. Men også ditto mye som kan bli meldt ....
Redigert 16.10.2018 kl 16:18 Du må logge inn for å svare

Takk. Det tar jeg egentlig som et tegn på at de vil være med på laget. Ihvertfall som utgangspunkt.
Redigert 16.10.2018 kl 16:21 Du må logge inn for å svare
Daggers
16.10.2018 kl 16:29 3483

Da hjalp jeg til med å dra kursen litt opp.
Tok 10000 i sluttauksjonen og håper nå at vi er på vei mot 23-tallet igjen :)

Bakern

Jeg fikk bare så innmari lyst på det tidligere idag da jeg tok en kaffe. Yndlingskaken min. Nam-nam?
canarias
16.10.2018 kl 16:36 6584

Store svingninger i dag ja, vi får håpe dette var de siste krampetrekninger på nedsiden selv om Mimsa kanskje ikke er helt enig i konklusjonen.

Tullows andel er jo fastlagt ved avtale, så det er avtalens rettslige og avtalens betingelser, dvs. hvor mye skal Tullow betale etc. som jeg mener det må gås litt nærmere etter i sømmene. Men klart at det kan være et moment til stede her ifm. en forhandling hvor PEN sikkert vil vurdere alle vinkler for å få kjøpe seg mer opp.

Var en del uker siden jeg sjekket dette med selskapet (back-in) og har ikke spurt i den senere tid. men slik jeg har forstått, avtalen med Tullow er dette ingen plankekjøring. Så det kan godt tenkes at Tullow kvier seg, dvs. ser for seg lang tid før partene kan kommertil endelig enighet og derved deltar aktivt for å finne raskeste og smidigste løsning.
Redigert 16.10.2018 kl 16:37 Du må logge inn for å svare

Er det noe som heter seg å kjøpe de ut av en evt back in right opsjon. Kan det være en enkel og smidig løsning for tullow?
Blir de tilbudt en sum for å holde seg utenfor, så er vel kanskje det noe som fungerer bedre for de.

FF

Napoleon er godt, men til en viss mengde da. Hvis pen havner på 60 blank, så spanderer jeg så mye du klarer å spise...

Bakern

He-he. Det skal jeg huske på, men for din egen skyld anbefaler jeg innen en tidsfrist,

Ad mulig kjøp - PEN må på en eller annen måte posisjonere seg for å kjøpe av Tullow eller BWO. Hvordan dette kan anordnes vites ikke, men vil anta at det blir rimelig bra dynamikk rundt denne back-in right-en. Kan bli et vindu som PEN kan smette inn i.

Skal bli interessant å se hvordan Trump løser oljesanskjonen mot Iran, deadline 4. nov. Kan bli fritak eller han står steinhardt på krava. Det som er igjen av denne SA journalisten feies vel bare under teppet og så forsetter man som vanlig. Money talks og business as usual? Må si at normalitetsbegrept har fått en extrem utvidet betydning i den senre tid. What a crazy world!
canarias
16.10.2018 kl 18:55 6237

Når vi ser på suksessen til AkerBp hva som er mulig kan Panoro havne på både 60 og 200 så det kan bli mye Napoleon kaker på fluefiskeren .

Ser bra ut for morgendagen(USA). Jeg hadde et innlegg tidligere i dag som forsvant, men uansett Investech nevnte støtte på 16,80. Der snudde kursen opp i dag på bra volum, og nå tror jeg vi skal videre til 20kr-21kr allerede i morgen. Det er mange som skal inn igjen etter at aksjen har vært megaoversolgt! Spennende..
Redigert 21.01.2021 kl 08:18 Du må logge inn for å svare

Og olja snart i 82 dollars. Ja, her skal vi nok OPP! men ingenting overrasker i PEN-aksjen...BWO noe ned i dag, men styreleder trakk seg der? Kan ha påvirket BWO. Det er mange positive triggere som ligger på lur. Her må newsweb øke kapasiteten snart!
Redigert 21.01.2021 kl 08:18 Du må logge inn for å svare
Alby
16.10.2018 kl 22:48 6079


Ja, nå er jeg merspent enn vanlig på morgendagen. God natt ?
Redigert 21.01.2021 kl 08:18 Du må logge inn for å svare

Brent noe ned + shorting. Kommer en god flow-melding før helga og får aksjen på et nivå der den bør være?
Redigert 21.01.2021 kl 08:18 Du må logge inn for å svare

Det var noen leie lagertall, men olja er da fremdeles over $80, så vidt det er.

Hva som virkelig betyr noe, er denne uke på Wall Street. Ser greit ut i dag også, dvs. ikke så langt stygt fall. Med denne uke unnagjort, uten de store nedturene, er mye gjort i denne runde. For selskapenes resultat var ventet ville angi veien videre og nåværende markedsklima.
Redigert 21.01.2021 kl 08:18 Du må logge inn for å svare
PetterX
17.10.2018 kl 19:49 5663

Det som virkelig betyr noe er at PEN kommer med gode nyheter. Inntil det skjer er jeg redd for at vi vil slite med å komme over 20.
Redigert 21.01.2021 kl 08:18 Du må logge inn for å svare

Kursen tangerte 19.90 i startfasen. Svingninger mellom 18.10 og 19.90 er mye uten at selskapsspesifikke hendelser forklarer kurssvingningene.

Kursen kan tangere 20 eller 17 uten at vi kan tolke dette som selskapsrelatert.

Jeg regner med at der er visse utfordringer på Adolo. Jeg tror brønnene er helt perfekt. Største eier i Borr drilling er Schlumberger. Det borger for kvalitet.

Brønnene kan etter all sansynlighet produsere 15000 fat. Adolojusteringer kan være nødvendig før alt fungerer perfekt
Redigert 21.01.2021 kl 08:18 Du må logge inn for å svare

Trondh.

Det har vært konsensus her at også BWO vet hva de gjør. Det er jo de som har Adolo. Jeg synes ikke vi skal dra noen konlusjoner om noe som helst ang. produksjonen før vi får noen melding om det. Jeg har tippet i inneværende uke basert på IP 30. Må mest betraktes som et skudd fra hofta riktignok selv om rapportering etter 30 dager produksjon er veldig vanlig.
Redigert 21.01.2021 kl 08:18 Du må logge inn for å svare

Som nevnt tidligere, denne uken på Wall Street vil trolig sette standard for nær fremtid, fordi selskapenes resultat foreligger inkl. FEDs renteføringer er kjent. Så langt ser det bra ut. Små bevegelser samlet sett. Forsøker å se utviklingen i USA i sammenheng med olje og PENs Q3 og finner at det ikke er tydelige tegn på noe som kan butte i mot. Oljen vil mye bero på deadline 4. november og Trumps adferd vs. Irans olje.

The market roller coaster is making investors nauseous

By Paul R. La Monica, CNN Business
Updated 2010 GMT (0410 HKT) October 17, 2018

So what's next?

Joseph Quinlan, a market strategist with Bank of America's global wealth and investment management unit, wrote Wednesday that the recent volatility isn't worrisome. He said "the current pullback may be more about sector rotation."

In other words, investors are no longer solely infatuated with tech stocks -- and the big FAANG companies in particular. They are now looking more at utilities, energy, banks, consumer staples and healthcare.

A slowdown is not the same thing as a recession
Quinlan argues that "it's too early to call an end to the bull market. This beast is still kicking."
He said that the speed at which bond yields went up recently is what spooked investors. But inflation remains relatively mild and he is not expecting rates to go dramatically higher.

"We think the spike in rates was a one-off," Quinlan wrote, adding that he thinks economic and earnings growth may "moderate in the months ahead, not deteriorate or decelerate sharply."

That's the take of Joseph LaVorgna, chief economist for the Americas at Natixis as well. A slowdown in growth is not the same thing as an actual downturn. And investors may eventually realize that as well.

"Unless an economic recession unfolds over the next year, equity prices are likely to move significantly higher over the immediate term," LaVorgna wrote.

https://edition.cnn.com/2018/10/17/investing/stock-markets-today/index.html

Avslutningsvis vil jeg kun si at handelen I PEN nå preges av total villfarelse som styres av shorting/trading.

På lavt volum kan aksjen som i går fluktuere mellom NOK 18 og NOK 20 på samme dag med lavt volum. Hva kan aksjekursen da ikke fly om det kommer good news?Redigert 21.01.2021 kl 08:18 Du må logge inn for å svare
bmw5
18.10.2018 kl 09:23 5157

Der fikk vi den sperren på 54k så er det nedover i gjen. Slik går nå dagene i Pen.
Redigert 21.01.2021 kl 08:18 Du må logge inn for å svare

Flua: Jeg har kanskje uttrykket meg upresist. Det jeg ønsket å formidle var at det er liten grunn til å tvile på at brønnene produserer det som er guidet. Utfordringene i en oppstartsfase er sannsynligvis knyttet til et avansert skip ( Adolo) som krever innkjøring og muligens visse modifikasjoner før det er mulig å skrue opp produksjonen til stabilisert nivå.
Jeg mener ikke at det er noe galt , men jeg tror en må påregne litt innkjøringsutfordringer før alle prosesser om bord i skipet fungerer optimalt.
Redigert 21.01.2021 kl 08:18 Du må logge inn for å svare

Skjønner hva du mener, men er det noe BWO kan så er det FPSOer.
Redigert 21.01.2021 kl 08:18 Du må logge inn for å svare
goodoil
18.10.2018 kl 09:48 5051

Er det den brønnen vi venter resultat av?.The company said that the DRNEM-1 well at the Ruche North East location off Gabon was spud by the Borr Norve jack-up drilling rig following the end of the quarter. According to Panoro, results from the well are expected in September.
Redigert 21.01.2021 kl 08:18 Du må logge inn for å svare