Game changer : PGS enter the node market


This is a game-changer on the market, PGS securing its first node contract :

https://newsweb.oslobors.no/message/527889

"We are very pleased to be awarded this milestone contract by Lundin Energy Norway. The survey set up in combination with node and streamer seismic will provide unique data quality in this complex geological province. We have carefully watched the node market for many years and evaluated several entry points. We believe this opportunity will provide us with invaluable experience and insight to the node business and we are confident project execution will be at par with our industry leading streamer seismic operations, says Rune Olav Pedersen, President & CEO of PGS."

Enig.
Trykket i dag kan fort gi en sterk uke videre og salgsknappen er vanskelig og velge nå.
Tror ikke oljeprisen er annet enn bullish så lenge den er over 55 usd da kontraktene blir bedre betalt.
Om de leverer positivt q1 med ordrer og guiding tør jeg ikke skrive/tenke på oppsiden fremover.
Ser Tgs henger ikke med muligens sikkert pga biblotek i mexicogulfen og det har heldigvis ikke Pgs,Biden har vel fremmet forslag om stopp der.
Tgs må kjøpe Pgs skjønner ikke hva de sinker med,kanskje de vil se q1?


Kommer det bud? 3$🔥...

This node contract will open the door for more innovation in PGS, PGS currently working on digital transformation, that would show its results in the future by attracting more customers and open the window for more type of implementation and usage for a different type of customers ( not the oil industry ).
PGS technology and innovation is what makes it ahead of others:
https://www.pgs.com/media-and-events/news/first-high-resolution-data-from-pgs-penta-source-project/

Another gift from OPEC+ by holding the current cut of oil production.
prices could reach 70 again in April.

New contract in Africa with Extended Long Offset (ELO) configuration, this could be interesting regarding the deep water

https://www.pgs.com/investor-relations/ir-news-stock-announcements/pgs-awarded-extended-long-offset-contract/

En utvidelse av allerede inngått kontrakt der 2 skip allerede er i arbeid.
Dette er knallbra nyheter og bedre enn om det var en ny kontrakt et annet sted pgs forberedelser og ultinasjonstid.
Markedet har ikke fått dette med seg i dag så kanskje du burde starte den på en ny tråd,avisene er som vanlig bare opptatt av andre selskaper som fikk en liten kontrakt i dag.
Rart den ikke beveger seg opp,den er ned.Denne er ikke kjent i markedet,good news.
lysaker
10.04.2021 kl 17:31 6856

Seismikkinnsamlingen i Nordkappbassenget i Barentshavet vil skje til sommeren. Lundin Energy Norway tildelte nylig en kontrakt til PGS for gjennomføringen.

Basis for innsamlingen er en utvidet versjon av TopSeis-teknologien. Denne metoden er utviklet etter en idé fra Lundins leteavdeling, og går ut på å bruke to fartøy i tandem der det første fartøyet trekker lyttekablene, mens båt nummer to tauer signalkilden. Ved å plassere signalkilden over kablene i stedet for i forkant får man mer og bedre data.

https://lundin-energy-norway.com/2021/04/07/4-seismikkundersokelser-i-en/
Cliff
11.04.2021 kl 13:55 6593

Lundin-prosjektet er et særdeles spennende nybrottsarbeid innen marine seismikk.
PGS er ledende innen teknologiutvikling innen seismikk og Lundin er ledende innen oljeleting. Selskapene har samarbeidet med stor suksess i mange år.

Anbefaler at dere leser vedlegget som Lysaker har lagt inn
Redigert 11.04.2021 kl 13:58 Du må logge inn for å svare
portion
11.04.2021 kl 18:31 6387

Ser at Ramform Hyperion ligger i fint driv utenfor Florø:)
Det er dette skipet Lundin skal bruke.
Redigert 11.04.2021 kl 18:40 Du må logge inn for å svare
lysaker
24.04.2021 kl 21:27 5849

TopSeis + Node --> fremtid for Marine Seismikk

Enten du tror eller ikke, en dag skal man ikke bli overrasket over å oppleve en felles innsats mellom MSEIS og PGS

As it was anticipated, the market focused on Q1 results, while the real focus should be Q2, the opportunity of Lundin Energy contract worth a lot for PGS.
It was smart of board members to buy now, before releasing any news during Q2 and before the big difference that the market will notice in the Q2 report comparing to 2020 profit.

Looks like PGS has secured a new job and is back in Canada with Ramform Titan.
Redigert 06.05.2021 kl 10:11 Du må logge inn for å svare
HAS
06.05.2021 kl 08:47 5258


Ramform Titan har kastet loss og er på vei.

Ramform Hyperion som i utgangspunktet skal i drift for Lundin tråler nå i området øst for Skottland. Begynner det å bli litt mer travelt?
Redigert 06.05.2021 kl 08:49 Du må logge inn for å svare

I think an offer from TGS will come after they are finished building the unified on-cloud digital multi-client library together with PGS
This would become a crucial step for TGS if the suspension of license continues in the USA

Phily index opp 11% siste tiden,pgs ned 7% i samme tiden.Skal ikke gå an men det gjelder Tgs også,noe opp bare.
Tgs må vel ta noen valg om de vil bedre resultatene i mange år,det vil betale seg uansett.Nettogjelden og kostbase blir mindre og vil gi supereffekter fra topp til tå.
Bmwi8
06.05.2021 kl 13:59 4883

Det blir ikke noe oppgang i pgs før sculptor er ute. Hvor mange ganger må jeg si det.
danmark1
06.05.2021 kl 15:10 4739

Olieaktierne i Norge skal nok komme tilbage med fuld styrke. Olieprisen ser ikke ud til at skulle falde tilbage foreløbig. Det er blot Corona, der smitter af på stemningen. I USA, hvor man er længere fremme, har olieaktierne vist fine stigninger.
KimLee
06.05.2021 kl 17:04 4554

Det kan ta en stund før oljeselskapene kommer seg etter sjokket som pandamien medførte. Selv om prisene har tatt seg opp så er de forsiktige med pengebruken.
Det meste av letebudsjetter for i år ble bestemt i fjor og alle selskapene sa de ville kutte i budsjettene. Men neste år blir nok letebudsjettene øket markant og det er allerede tydelig ettersom flere seismikk selskaper sier de mottar flere tenders for oppdrag neste år.

2021 vil gi gradvis forbedringer og bedring av kontraktsmarkedet.
Det vil komme flere rammeavtaler innen 4D muligens med lange løpetider for og sikre egne brønner og kapasitetutvinning,dette er en vinn vinn for oljeselskaper i Norge der brønner må optimaliseres her blir det flere korte kontrakter tydeligvis om en ser utviklingen fra 2010.
Tgs Kan muligens kjøpe 50% av bibloteket eller en deling av hele biblotekets eierskap til Pgs men prisen blir er deretter Pgs selger neppe alt.
Tviler på om Tgs byr på Pgs om de ikke ser en enormt stramt leiemarked i 5 neste år og bli en konkurent til Shearwater som kan ha hensikter med og skru opp kontraktspriser leiepriser nå som de har begge hendene på rattet.

Oljeselskapene må nok skru opp aktiviteten og investeringer før etterspørselen går i taket.
Gjennåpningen kan skje gradvis men med koronapass og bedringer skal folk ut og oljeprisen kan få en ekstrem boost videre.
Husk Usa som er verdens største forbrukere vil tømme kranene nesten alene når de i tilegg skal bygge ny infrastruktur åaralelt med ferien som kommer.
Phily index var opp over 1% i kveld også.
Schlumberger har steget 14% siden mandag.
Halliburton 12% siden mandag
Transocean opp 12% siden mandag
Conoco Philips 11% siden mandag ikke oljeselskap
I usa er prisingen offshore kommet langt høyere enn på ob
Mulig vi bare har forgjellede selskaper i norge,men nedeskaleringen er global og har vært lik over det hele i tilegg har vi Nordsjøen.
Kanskje på tide og rette en pekefinger på Equinor og Aker Bp med flere bør bruke mye mere penger på utvinning før det blir mye dyrere de er uten konkuranse nesten og kjøper heller vind istedefor utvinning,ikke bra og langt lavere inntjening,Norge har og troverdighetsproblemer utad pga politikk siste 12 år.De store selger seg vekk og ut pga uforutsigbare politikk.
.I england skal det satses mye tyngre på olje og utvinning i samme sjø Nordsjøen som mange her hjemme vil stenge ned i Norge,mageplask om det ikke satses mere,min mening men vi må ikke bli så grønne at vi glemmer inntektene som vi skal ha i mange tiår Olje og oljeinvesteringer.
Derfor er min stemme i år på de partiene som er for utvinneng og mere olje ikke mindre.Ikke rød grønt her nei.

Redigert 07.05.2021 kl 00:05 Du må logge inn for å svare
KimLee
07.05.2021 kl 00:19 4021

Nei pokker heller. Ikke noen latterlig rod grønn politisk korrekt symbolpolitikk.
Selv vil jeg ikke stemme på et parti som er i mot oljeindustri i Lofoten. Det er noe av det første jeg ser etter i et partiprogram.
Tenk hva det kan tilføre Lofoten av gode arbeidsplasser og viktige intekter for landet.
Det er oljepenger som sørger for velferden og at de rød grønne kan sitte i Oslo å drikke latte og dikte opp tulle politikken sin.

https://e24.no/olje-og-energi/i/dlXM9J/statfjord-gassloeft-og-graasel-faar-groent-lys-over-fire-milliarder-investeres

Fare for overoppheting?
Det ramler på med utvidelser av felt som skal starte opp eller støvsuges mere.
Dette er bra for flere offshore industrier.
Pgs skal nok ta nærbilder før evt borringer videre.Det er møysommelige prosesser som fort kan ta opp til 2-3 mnd pr felt.

Deler av rammeavtalen med Equinor er med i ordreboken vi rapporterte ifm Q1 fremelggelsen, og det er hovedsakelig for den delen du refererer til under.

Når det gjelder priser så sier vi ikke så mye om det. For å sette det litt i perspektiv så hadde vi så vidt tosifret EBIT marginer på kontraktsarbeider i 2019, mens de er negative i dagens market. EBITDA margien/eller cash birdraget derimot er veldig godt på de kontraktsjobbene vi gjør i dagens marked.Mvh,

Bård Stenberg

Dette skrev jeg:Hei leser res 1 kvartal og ser at ordreboken øker,det jeg lurer på er om Rammeavtale med Equinor er med i nye ordrereserve da den hadde et mere lengre perspektiv.
Ser at Dere fikk en kontrakt på innhenting fra Epuinor q2/q3(q3-q4) og regner med at den er inkludert.
Hvor stor er evt denne rammekontrakten på?
Kan ebita og ebit før avskrivninger,skatt sammenliknes med 2019 da kostnadsnivået er så bedret eller er dagens rate nivået under evt redusert kostnader fremover?(Ser res i dag q1 2021 mot tidligere 1 kvartaler at res er bedre nå mot alle tidligere res fra 2017 -2020 i kvartalet)

Lite salgsvilje på dette nivået, litt opp på veldig lavt volum, det vil bli full fart her? Det ser ut til at vi bunner ut her?
HAS
07.05.2021 kl 14:32 3168

Lite handel, og den henger nevrotisk på oljeprisen. Vi trenger en boost i prisen eller ei børsmelding for komme videre. Eller at større aktører kommer på banen.
Redigert 07.05.2021 kl 14:32 Du må logge inn for å svare
noprofit
07.05.2021 kl 14:44 3139

Ser ikke ut som oljeprisen har mye å si for verken PGS eller mange andre drill og seismikk selskaper på OSE. Oljeprisen har vært på nivå med før Korona en stund nå, og alle vet at markedet bare blir bedre og bedre, utsiktene for oljeprisen er hevet flere ganger i år.

Har liksom hørt at markedet alltid ser fremover..........jojo

jaroas50
07.05.2021 kl 16:32 2940

Aksjen fremstår som svak, ned 5% i går da børsen var ned 0.8%. Opp 2.5% i dag. Børsen er opp 1.7 %. Oljen jevnt på 68+ dollar fatet. Skralle saker. Må noen positive børsmeldinger for at denne skal stige. Tror ikke oljeprisen har noe å si, den har vært høy lenge. Ved korr.ned vil PGS følge etter
Redigert 07.05.2021 kl 16:47 Du må logge inn for å svare
danmark1
07.05.2021 kl 17:33 2845

Tag NEL og NAS ud, så er der nærmest ingen stigning. I går fulgte den alle andre i olie, og har været fint med i dag.

Skjer det noe snart?
Har ligget på 5-6 stort sett et halvt år, mens oljemarkedet strammes, strammes og strammes
Redigert 10.05.2021 kl 09:52 Du må logge inn for å svare
kvirrevi
10.05.2021 kl 10:05 1995

Ny artikkel på PGS hjemmeside i dag:

PGS Delivers GeoStreamer X Data over Campos Basin Pre-Salt
Final products are now available from the first multi-azimuth swath in PGS’ ongoing Campos Basin program.

https://www.pgs.com/media-and-events/news/pgs-delivers-geostreamer-x-data-over-campos-basin-pre-salt/

Odi.1
10.05.2021 kl 13:40 1691

PGS, ladda pipan nu då du !
danmark1
10.05.2021 kl 15:13 1515

Det går vel også op for nordmænd en dag, at Corona er ved at være slået, og verden åbner op.