RECSI - Fase-1 avtalen (USA - Kina)


Implementeringen av Fase-1 avtalen er i stor grad torpedert grunnet Covid-19 kombinert med manglende politisk vilje grunnet politisk tøvær mellom Washington og Beijing. .... Med Biden i Det hvite hus, så vil jeg tro det er større vilje for å jobbe mot forsoning - og at mye skjer i kulissene for å implementere Fase-1 avtalen, samt gjenoppta de videre forhandlingene relatert til Fase-2.

Noen som har noen tanker om hva som vil skje med Moses Lake dersom Fase-1 avtalen iverksettes?
Redigert 18.03.2021 kl 09:32 Du må logge inn for å svare

Jeg vet. Noen får æren av å slå hovedbryteren til ML «on» (Engelsk betyr på) 🤠
Sirbalo
18.03.2021 kl 09:37 5194

Når denne avtalen kom i fjor i januar, da gikk REC ut å sa de trodde det ble åpning av ML allerede i slutten av 2020. De ønsket kun forsikre seg at avtalen ble overholdt. Det ble den ikke, dermed ingen åpning.

Skulle de velge å overholde avtalen og at vi nå i tillegg har G14 og mange andre batteriprodusenter som konkurerer om rec sine produkter, da er det vel åpenlyst at ML kan startes veldig raskt og tidligere en slutten av dette året som er kommunisert ut allerede.

Poly prisene fortsetter med markante stigninger hver uke nå...

Toppmöte mellan China och USA i Alaska idag.
Polysilicon tariffs och Xinjang borde vara med på agendan.
Biden hårt pressade av fackliga organisationer att stänga all import på produkter som kan härledas till Xinjiang. Solcellspaneler inkluderat

https://www.bloomberg.com/news/articles/2021-03-16/biden-s-solar-dreams-collide-with-his-scorn-for-china-genocide
tml90
18.03.2021 kl 09:55 4992

Jeg tror egentlig ikke det vil ha så mye å si. RECSI har danset etter Kinamannens pipe for lenge nå. På tide å sette hardt mot hardt og satse på USA. Kina har bevist at de ikke kan overholde avtaler, så de er ikke noe å satse på i lengden. Jeg tror KIR og RECSI skynder seg langsomt og heller ser etter en sikker langtidspartner heller enn å måtte fortsette å forholde seg til usikkerheten til Kina.

Det er i hvert fall mitt håp... En eller annen grunn må jo KIR hatt til å ville gå inn som styreformann. Jeg ser for seg at det kan handle om denne typen endringer i strategi og valg av sammarbeidspartnere.
Redigert 18.03.2021 kl 09:59 Du må logge inn for å svare
Skruen
18.03.2021 kl 10:06 4846

Vil nå si at Recsi ikke akkurat danser etter Kina mannens pipe, de har jo skrevet ned TianRec til 0 verdi. Ganske ekstremt egentlig. Det værste er at denne fabrikken ikke ser ut til å fungere i det hele. Samtidig finner jeg svært lite info omkring dette. Skulle ønske at samarbeidspartneren som er et statseid kinesisk selskap kunne hatt dette på dagsorden og få rydda opp i uoverstemmelsene. Ingen som har mer info omkring TianRec?
Redigert 18.03.2021 kl 10:07 Du må logge inn for å svare

Å drive forretning med kinesern går bra sålenge kinesern føler at det er de som har kommandoen og ledelse. Med en gang denne følelsen forsvinner så er dem som en tverr tenåring.
Solerbra
18.03.2021 kl 11:23 4298

Slik jeg forstår det kan Rec ha balletak på TianRec. Fabrikken mangler nødvendig kompetanse, og får det rett og slett ikke til uten assistanse fra fagfolkene fra ML. Kurs og opplæring de har fått er ikke nok. Grunnet Covid-19 har nødvendig hands-on hjelp ikke latt seg gjennomføre, og fabrikken sliter. Forstår det også slik at Rec har patentert videreutvikling av teknologien. Hvis dette er noe TianRec trenger, så er de avh. av Rec også i fortsettelsen. Så det er ikke sikkert vi skal gi opp dette loddet. Nedskrivingen til null kan være en advarsel. Oppfør deg skikkelig, eller klar deg uten oss.

TT skulle visst ta seg en tur på besøk.

Enig. Det er vel derfor de ikke tillater utenlandske selskaper å ha mer enn 49% eierskap

Jepp. Og aksjer man kjøper på børs for f.eks NIO er ikke en aksje. Det er et papir basert i skallselskaper utenlands. Kina skal man være forsiktig med, jeg kjøper ingen «aksjer» fra kinesiske selskaper.
Redigert 18.03.2021 kl 11:57 Du må logge inn for å svare

USA - Kinavirus – og «Made in China 2025”

Kommunistregimet i Kina har behov for å teste ut president Biden, samtidig som Biden har behov for å vise det amerikanske folk (og verden) at han er minst like «tøff i klypa» som forhenværende president Trump. Hanekampen vi denne uken har vært vitne til i Alaska, er i stor grad et spill for galleriet.

Siden USAs handelsunderskudd vis-a-vis Kina er så enormt, så har Kina mest å tjene på at man kommer til enighet relativt raskt. Det er kun USA som har tilstrekkelig styrke til å undergrave Kinas økonomiske, teknologiske ambisjoner mot 2025 – og det er kun USA som har tilstrekkelig militær styrke til å svekke Kinas territorielle ambisjoner regionalt og globalt. Dette vet regimet i Beijing – og nå som USA er i ferd med å få kontroll med Kinaviruset, så begynner det å haste for regimet i Beijing til å komme til enighet med Washington.


https://www.dn.no/utenriks/usa/kina/handelskrig/isfront-under-toppmote-i-alaska-mellom-usa-og-kina/2-1-983770
Spurs8
20.03.2021 kl 18:01 1221

Her vel her Recsi kommer inn med gull 😊👍
JML
20.03.2021 kl 18:02 1211

Det blir vanskelig å få god taksonomi rating for de som kjøper fra kina..