Nordic Nanovector: Enormt god ledelse, som vil øke tempoet!

Merlin
NANOV 21.03.2021 kl 02:02 14509

Lars Nieba har gjort en glimrende jobb! Tok over midlertidig som CEO, men har jo vært ansatt fra tidligere som CTO - Chief Technology Officer. Han har tydeligvis hatt to stillinger samtidig og gjort en kjempejobb. Men som mange sikkert har fått med seg har han blitt avlastet av styreformann Egberts, som også har gjort og gjør en usedvanlig stødig og tilstedeværende jobb, og med en imponerende reaksjons- og beslutningsevne.

Allerede fra Nieba gikk inn i jobben som midlertidig CEO, var det klart at en annen kom til å overta jobben etter hvert.

Heldigvis har det så langt ikke vært noe stort behov for det en CEO skal gjøre fremover, nemlig få Nanov på kartet for FORHANDLINGER med de store farmasiselskapene, samt de Asiatiske fremadstormende medisinselsskapene, som har mye penger og ønsker seg aggressiv vekst.

Så hvilke egenskaper er ønskelige fra en sjef i en slik toppjobb? Selvfølgelig må han ha førsteklasses kunnskap om Betalutins potensial, og om RIT, noe begge har. Der Nieba gjør en enorm arbeidsinnsats og får det interne til å fungere. Dessuten bør han ha et format som matcher de han skal møte, og han bør være godt bevandret i miljøet. Begge er nok det, men den gode Lars kan jo ikke dekke begge jobber i all fremtid. Det virker som den aller beste løsningen er at han blir avhjulpet med den aller vanskeligste delen fremover, få Nanovs verdier frem i lyse for interessentene.

Der ser det ut til at Nanov har skutt gullfuglen. Braun fremstår med et perfekt og flytende engelsk, noe som er en fordel. Nieba har også svært god engelsk, men på et mer teknisk nivå, og med utpreget tysk aksent. Sveitseren Braun fremstår som en imponerende internasjonal leder, med lang ledererfaring i smørøyet av det Nanov driver med, og har hatt mye av ansvaret for Rituximab, altså det Betalutin har som sitt største potensialområde, i hvert fall nå i første rekke.

Vi får håpe at det ikke bare er førsteinntrykket, men at han viser samme kvaliteter som Nieba ellers, tvers igjennom. Erfaringen med tidligere ledere i Nanov var at de ikke var dyktige nok innen sitt fagområde, nå har Nanov TO av meget høyt kaliber. Det kan bli en stor fordel fremover, og gi god slagkraft i forhandlinger fremover. Så jeg håper de klarer å samarbeide som et godt team. Ansettelsen av Braun kom overraskende, men jeg tro det kan gjøre at Nanoaksjen oppnår den verdien den har fortjent. Også Bravo var jo en fin type, men det stoppet opp. Det er Egberts fortjeneste at han så det og at fremdriften ikke holdt. Derfor måtte ledelsen gå. All ære til Egberts for det, og for å ha funnet ekstremt gode og kompetente etterfølgere. All ære også til Nieba som har gjort en praktjobb så langt. Men mennesker er alle forskjellige, og vil passe forskjellig til forskjellige roller, uten at det på noen som helst måte er negativt for Lars Nieba.

Det jeg virkelig er imponert over, er at Nanov er i stand til å tiltrekke seg ledere av det kaliber vi her ser! Det viser hvilket fantastiske biotekniske materiale Nanov sitter på, og åpenbarer at potensialet er enormt. Det virker som en magnet på toppledere som kan utnytte sin posisjon, sine kontakter, kunnskaper og erfaringer til å jekke opp verdien enormt., og derved selv tjene store penger på kort tid. Vi så det med en topp mann som Andrew Kay i Algeta, og hva han fikk til. Nå ser det ut til å kunne gjenta seg temmelig parallelt i Nanov, og det skal vi aksjonærer bare applaudere!

Og Nieba, fortsetter han? Det ble ikke nevnt noe annet i forbindelse med ansettelsen av Braun, så jeg regner med at han nå vil anvende all sin tid som CTO, der trengs det mye kapasitet i forbindelse med godkjennings- og lanseringsprosessen av Betalutin, samt som støttespiller i forhandlinger fremover. Husk at Nanov også har en kapasitet som Chief Operating Officer, COO Marco Renoldi, også en meget kompetent person.

Nanov sitter dermed nå med en imponerende ledelse, som ganske sikkert vil få til det vi har forhåpninger om. Og jeg tror tempoet nå blir skrudd opp mange hakk!
Slettet bruker
21.03.2021 kl 02:50 9525

Enig. De har gjort de byttene de burde gjøre. Og nå er A-laget på plass!
Slettet bruker
21.03.2021 kl 08:14 9317

Nanov kursmål innen 2 år 500NOK
heilo888
21.03.2021 kl 08:56 9198

Nå har Nanov. gjort mye riktig i den siste tiden, for ikke å si siste året. Det har vært flere opp- og nedturer i de 5 årene jeg har vært med, men nå synes endelig skuta til å ha havnet på riktig kurs mot bla. kommersialisering av Betalutin! Tror aksjekursen til slutt har et betydelig utfallsrom avhengig av hva som nå videre skjer vedrørende parnerskap, oppkjøp, gå til markedet selv, osv. Alt fra Nok 100 til 500 anses som mulig, men ser ca. Nok 250 som mitt mest realistiske anslag en gang i løpet av 2022/2023.
Redigert 21.03.2021 kl 08:57 Du må logge inn for å svare
Jadaok
21.03.2021 kl 09:31 9044

Hei. Når kan betalutin komme på markedet og hva er mulig omsetning i USA for tredje line FL? Noen som har noen ideer? Hvor mange pasienter og prisen per behandling? Leste at det retter seg mot 70 % av de eldste. Det er vel ikke så stort antall.... takk for svar!!
Merlin
21.03.2021 kl 15:39 8700

Hovedverdien for Betalutin ligger ikke minst som synergiprodukt for Rituximab, et av verdens mest solgte legemidler og som solgte for $6.54 mrd dvs. ca 55 mrd kr. i 2019, (men da også til andre områder enn NHL). Generikasalget til NHL kommer i tillegg. Det sier litt om potensialet for Betalutin, det er enormt. Og vanligste behandlinger til nå, utenom kostbar og individuell CAR-T behandling, spesielt for yngre mennesker, innbefatter cellegift med de store bivirkningene det medfører. Betalutin kan dermed løse et stort behov innen NHL-behandling. På grunn av sin enkle bruk vil Betalutin i tillegg ønskes velkommen av behandlerne og vil kunne avhjelpe klinikkenes arbeidsinnsats med NHL betydelig.

Slik det ser ut vil Betalutin kunne brukes alene i 3FL , men ellers sammen med Rituximab. Da er det i første omgang snakk om bruk innen ikke bare 3 FL, men også innen 2 FL og andre områder av NHL, dvs som:

- MZL Marginal zone lymphoma, den 3. vanligste formen for NHL, og der Betalutin allerede ser ut til å gi veldig gode resultater også som single agent
og
- DLBCL Diffuse Large B-Cell Lymphoma, som er den vanligste formen for NHL i USA, og som i tillegg er en aggressiv NHL-variant. Her er det forhåpningen til Archer-1 også kan komme sterkt inn.

I tillegg har Nanov forsøk med alfastråling, som så langt er meget lovende, og de har Humalutin som vil kunne anvendes flere ganger på mennesker, og ikke bare være en enkelbehandling, og som har demonstrert betydelige og lovende forsøksresultater av Nanov.
Se patentsituasjonen for begge disse:

Oslo, Norway 3 June 2019
Nordic Nanovector ASA (OSE: NANO) announces that the European Patent Organisation (EPO) has granted the company’s European Patent covering the use of Betalutin® or Humalutin® in combination with anti-CD20 antibodies for the treatment of non-Hodgkin’s lymphoma (NHL). The same patent has also been issued in Japan, China, Australia, Hong Kong, Israel, Russia and Singapore while the patent is pending in USA, Brazil, Canada, Indonesia, India, Korea, Mexico, New Zealand, Philippines, Ukraine and South Africa.
This patent is a result of Nordic Nanovector’s continued focus on securing intellectual property rights on its pipeline of novel CD37-targeting drug candidates.

Nordic Nanovector Announces EU Patent Granted Covering the Use of Alpha37
THU, JUL 30, 2020 08:00 CET
Oslo, Norway, 30 July 2020
Nordic Nanovector ASA (OSE: NANO) is pleased to announce the grant of an EU patent covering the use of Alpha37 for the treatment of Chronic Lymphocytic Leukemia (CLL) and non-Hodgkin’s lymphoma (NHL). Alpha37 is an investigational radioimmunoconjugate developed by Nordic Nanovector in collaboration with Orano Med comprising a proprietary chimeric CD37-targeting antibody conjugated to the alpha-particle generating radionuclide lead-212.
Alpha37 has completed preclinical development, during which it demonstrated promising immunogenicity, biodistribution and targeted tumour-cell killing results in preclinical lymphoma and leukaemia models. Preclinical data presented at international cancer congresses during the past year have shown that a single injection of Alpha37 is well-tolerated and produces a promising anti-cancer effect and subsequent improvement on survival in preclinical models of CD37-positive CLL and NHL.


Om vi ser på hele NHL området under ett påvises årlig 287 000 nye tilfelle i verden. Årlig er det rundt 1100 nye tilfeller av lymfom i Norge, hvorav i underkant av 900 er non-Hodgkin lymfom. I 2018 fikk 599 menn og 479 kvinner denne diagnosen i Norge. Sykdommen kan opptre i alle aldre, men den er absolutt vanligst i aldersgruppen over 40 år. I USA alene er det rundt 700.000 som lever med NHL.
Hva er non-Hodgkin lymfom?
Non-Hodgkin lymfom er en kreftform som er kjennetegnet av ukontrollert vekst i lymfevev. Lymfevev er vev som deltar i infeksjonsforsvaret, og det dreier seg hovedsakelig om lymfeknuter, beinmarg og blod, men lymfevev finnes også i andre organer, for eksempel i tarmslimhinnen.
Mange pasienter har hevelse i lymfeknuter som første tegn. Allmennsymptomer er vanlige og inkluderer nattesvette, vekttap og feber som kommer og går. Når beinmargen er angrepet, kan personer med sykdommen være utsatt for anemi (lav blodprosent), blødninger i huden og hyppige infeksjoner.

https://www.cancercenter.com/cancer-types/non-hodgkin-lymphoma/types

Non-Hodgkin lymphoma is divided into more than 30 types, classified based on the type of lymphocyte involved: B lymphocytes (B cells) or T lymphocytes (T cells). Non-Hodgkin lymphoma is further classified by other factors, including whether it is aggressive (fast-growing) or indolent (slow-growing).
Aggressive lymphomas include:
• Diffuse large B-cell lymphoma
• Anaplastic large-cell lymphoma
• Burkitt lymphoma
• Lymphoblastic lymphoma
• Mantle cell lymphoma
• Peripheral T-cell lymphoma
Follicular lymphoma
Cutaneous T-cell lymphoma
Lymphoplasmacytic lymphoma
Marginal zone B-cell lymphoma
MALT lymphoma
Small-cell lymphocytic lymphoma




Redigert 21.03.2021 kl 22:07 Du må logge inn for å svare
Merlin
21.03.2021 kl 15:55 8631

Når kan Betalutin komme på markedet?
Det vil forhåpentligvis komme ila 2022 med betinget markedgodkjennelse.

Vi får flere avklaringer i år.
Først Archer-1 innen utgangen av dette halvåret, dvs. innen ca. bare 14 uker.
Deretter Paradagimestudiet, som forhåpentligvis blir ferdig inkludert ila 2H2021 og som vil resultere i søknad om fase 3 til FDA og forhåpentligvis også betinget markedstillatelse.

Her er de europeiske betingelsene for betinget markedsadgang, de amerikanske er relativt parallelle:

Conditional marketing authorisation Share
Table of contents
Criteria and conditions
Use during COVID-19 pandemic
Guidance for applicants
Distinction from authorisation under exceptional circumstances
Latest statistics
10-year review (2006-2016)
The European Medicines Agency (EMA) supports the development of medicines that address unmet medical needs. In the interest of public health, applicants may be granted a conditional marketing authorisation for such medicines on less comprehensive clinical data than normally required, where the benefit of immediate availability of the medicine outweighs the risk inherent in the fact that additional data are still required.

Medicines for human use are eligible if they are intended for treating, preventing or diagnosing seriously debilitating or life-threatening diseases. This includes orphan medicines.



Its use is also intended for a public health emergency (e.g. a pandemic). For these medicines, less comprehensive pharmaceutical and non-clinical data may also be accepted.

The legal basis is Article 14(7) of Regulation (EC) No 726/2004. The provisions for granting a conditional marketing authorisation are further elaborated in Regulation (EC) No 507/2006.

Criteria and conditions
EMA's CHMP may grant a conditional marketing authorisation for a medicine if it finds that all of the following criteria are met:

the benefit-risk balance of the medicine is positive;
it is likely that the applicant will be able to provide comprehensive data post-authorisation;
the medicine fulfils an unmet medical need;
the benefit of the medicine's immediate availability to patients is greater than the risk inherent in the fact that additional data are still required.
Conditional marketing authorisations are valid for one year and can be renewed annually.

https://www.ema.europa.eu/en/human-regulatory/marketing-authorisation/conditional-marketing-authorisation

-------------------
I tillegg til Orphan-drug godkjennelse har Betalutin fast-track godkjennelse hos FDA.
NORDIC NANOVECTOR´S BETALUTIN™ GRANTED ORPHAN-DRUG DESIGNATION
Nordic Nanovector is pleased to announce today that the company’s lead product candidate Betalutin™ has been granted orphan-drug designation for treatment of follicular lymphoma in the USA by FDA’s Office of Orphan Products Development.
Redigert 22.03.2021 kl 04:04 Du må logge inn for å svare
Pentagon
21.03.2021 kl 16:06 8591

Fantstisk bra Informasjon Merlin.
Dette er en seriøs og fin Nano tråd. Tror mye vil avklares i morgen også vedrørende kortsiktig kurs utvikling.

Pentagon
Merlin
21.03.2021 kl 16:22 8523

Så hva betyr alt dette for strategien for Nanov?

Flaskehals nr.1 for Nanov nå er faktisk ressurstilgang. Det hadde vært sterkt ønskelig for Nanov å kunne parallellkjøre videre studier innen alfapartikler og Humalutin. Men pga. begrenset finansiering og organisasjon stopper det seg selv.

Dette ser jo de store pharmaselskapene.

Hos Algeta ble tilsvarende problem løst ved at Bayer kom inn på et tidlig tidspunkt og bidro med en svær finansieringshjelp og et senere oppkjøp av Algeta.

Jeg tror at konkurransen om Nanov nå er så stor at vi fort kan se at det nå ikke bare blir snakk om partnerskap og finansiering videre, men om et direkte oppkjøp, der et større Big Pharma-selskap trår inn og utvider forsøkene med en gang de har overtatt.

Med Braun fra Roche inn i Nanov utpeker Roche seg som den mest opplagte kandidaten, selv om Novartis har RIT som satsningsområde, og Bayer allerede sitter med Algeta. Alle tre er opplagte konkurrenter om å få klørne i Nanov.

Roche som eier Rituximab har allerede markedsapparat og kan med sin store forskningsstab ta fatt i Humalutin og alfapartikkelfremdriften omgående etter et oppkjøp, Roche vil ha store fordeler av å få kontroll på Betalutin, med sin lange gjenværende patenttid, og vil kunne bruke kombobehandlingen med Rituximab forbeholdt for seg. Dermed skvises generikakonkurrentene ut av synergisalget med Betalutin, og gir Roche en meget verdifull markedsfordel. Det vil da være maktpåliggende for Roche å få også alfaversjonen og Humalutin frem til markedet, siden begge nok vil ha store synergieffekter for NHL-behandlingen for Roche, og kan øke salget for Roche ytterligere. Det er derfor utrolig nyttig og verdifullt for Nanov å sitte med patentene for disse områdene!

Så her kan mye skje fremover. Jeg tør ikke selge Nanovaksjer på dagens lave kurs! Forhåpningene til hva som kan skje fremover er rett og slett
for høye!

Et tankekors, som er nevnt av mange, mange ganger, er hvorfor Norge, med et oljefond på 11 000 mrd. sulteforer sine gode gründermuligheter, ikke tilrettelegger for norske investorer og norsk kapital, men lar utenlandsk kapital overta? Ikke minst formuesbeskatningsreglene, som beskatter forventningsverdier, gjør at norske investorer kommer meget dårlig ut, og der utlendinger slipper slik beskatning. Dette blir ikke forstått av majoriteten av velgerne i Norge dessverre, som ikke forstår at vi nedbygger viktige gründerbransjer som har alle muligheter. Dette i motsetning til Danmark, som har fått bygget opp en svær medisinsk virksomhet, og der Novo Nordisk er større enn Equinor, og et selskap som Genmab har gjort mange dansker rike. Her i Norge blir biotechselskapene solgt ut (Algeta, Nycomed, Pronova), før verdiene har materialisert seg. Feilallokering av kapital i Norge er helt usannsynlig dårlig. Men vi får ta de gevinstene vi får på veien, og der oppkjøp fra utlendinger blir kortsiktig trøst.
-----------------------
Eksempel på utsalg: Pronova BioPharma er et norsk legemiddelselskap med hovedkontor på Lilleaker i Oslo. Fra 2013 ble det et del av det tyske, multinasjonale konsernet BASF.

Pronova driver med forskning, utvikling og produksjon av marine omega-3-fettsyrer. Deres hovedprodukt er legemiddelet Omacor. Omacor senker nivået av triglyserider i blodet. Det gis som kapsler gjennom munnen. Det brukes blant annet som støttebehandling etter hjerteinfarkt.
Redigert 22.03.2021 kl 00:09 Du må logge inn for å svare
Slettet bruker
21.03.2021 kl 17:29 8376

Takk for gode innlegg Merlin! Meget bra

Tror vi har mye hyggelig i vente. Jeg snakker med flere som følger selskapet tett, og alle har klokkertro på at det går veien for Nordic Nanovector nå.

Keep up the good work...
Merlin
21.03.2021 kl 17:39 8335

Målstyrt radioaktiv kreftbehandling er i skuddet og det skjer nå en eksplosjon innen forskingen innen emnet, etter hvert som det blir tydeligere og tydeligere hvor effektiv den type behandling er.

Nanov har vært tidlig ute og sikret seg svært avgjørende patenter og behandling innen denne kreftforskningen. Det vil aksjonærene få betalt for, vent og se!

Radiofarmaka: Strålebehandling går inn i molekylær alder!
Forskere utvikler en ny klasse medikamenter kalt radiofarmaka, som leverer strålebehandling direkte og spesifikt til kreftceller. De siste årene har en eksplosjon av forskning og kliniske studier testet nye radiofarmaka. De siste to tiårene har medført et hav av endring i måten mange typer kreft blir behandlet på. Målrettede terapier stenger spesifikke proteiner i kreftceller som hjelper dem å vokse, dele seg og spre seg. Immunoterapi stimulerer eller undertrykker kroppens immunsystem for å bekjempe kreft. Men langvarige behandlinger - kirurgi, cellegift og strålebehandling - har forblitt ryggraden i behandlingen for de fleste kreftformer. Det vil endre seg!

Strålebehandling ble først brukt til å behandle kreft for mer enn 100 år siden. Omtrent halvparten av alle kreftpasienter får det fremdeles på et tidspunkt under behandlingen. Og inntil nylig ble de fleste strålebehandlinger gitt akkurat som for 100 år siden, ved å levere stråler fra utenfor kroppen for å drepe svulster inne i kroppen, med de alvorlige bivirkningene det ga. Målstyrt stråling på molekylærplanet er en effektiv og skånsom måte å løse problemet, der den gode delen av strålebehandling opprettholdes, mens målstyringen av strålene medfører at de går dit de trengs og nedbrytes fort, og bivirkningene blir minimalisert.

Se
https://www.cancer.gov/news-events/cancer-currents-blog/2020/radiopharmaceuticals-cancer-radiation-therapy
Jadaok
21.03.2021 kl 18:11 8209

Takk for svar. " vil resultere i søknad om fase 3 til FDA og forhåpentligvis også betinget markedstillatelse."

Prater vi da en omfattende fase tre som koster skjorta?

De har penger ut 1h 2022 har de sagt, men med en fase 3 så må vel nye penger hentes.

VEt du noe om prisen for medisinen i USA? Hva kan de få i pris og hvor mange doser kan de få solgt de første årene, dersom den kommer på markedet for 3 FL?

Greit å vite hva som er mulig omsetning for 3 FL. de andre alternativene som du nevner over er jo mye lengre fram i tid, om det skulle gå.

Takk.
focuss
21.03.2021 kl 18:13 8190

En av grunnene til at jeg tror Nano kan legge mange prosenter bak seg i tiden fremover er at det er godt etablert i aksjemarkedet at dette er et selskap med solid verdiøkningspotensiale. I 2016 var optimismen stor og godt begrunnet med stadig fremleggelse av gode data. Mange investorer hadde sin " læretid" som biotech investorer i denne perioden og lot seg imponere av Betlutins virkemekanisme. En medisin som via en sprøyte søkte seg frem til lymfekreft celler og klorte seg fast der, virket fascinerende. Så ble det ikke mindre fascinerende når vi lærte at denne "sporhunden" eller "målsøkende raketten" kunne bringe med seg en passasjer. En passasjer som var kreftcellenes største fiende, nemlig det radioaktive isotopet Lutetium 177. Sporhunden brakte kreftkilleren frem til målet og Lu 177 gjorde resten av jobbe. Ikke bare drepte de kreftcellene men de lot være å skade andre celler grunnet sin korte stråleavstand. Og pasienten ble ikke gående med radioaktivt stoff i kroppen over tid da strålingen døde ut etter få dager og da var kreftcellene døde. At investorer falt pladask for Nano og Betalutin er ikke rart da selve prosessen er som tatt ut av en futuristisk science fiction roman.

Investorer og analytikere var fulle av beundring for Roy Larsen og Øyvind Bruland som var de to grunderne og fremforskningen av Betalutin. At Roy Larsen allerede i 2016/17 mente at Nano aksjen allerede var verdt 400 kroner ble og lagt merke til. Vi trodde på Roy og mente vi hadde god grunn til det. Grunnen til det var jo at de to grunderen hadde vist sin suksess allerede med å utvikle medisinen til Algeta som BP kastet seg over og betalte 17,5 mrd 2014 kroner for.

Vel, forrettelsen var slik at den tids ledelse av Nano greide å irritere meg så kraftig at jeg følte at de folkene ikke kunne få ansvaret for mine penger. Dette til tross for Betalutin fremsto som et fantastisk produkt. Senere gjorde stadig flere det samme og kursen som hadde vært oppe i 120 etter noen år kunne kjøpes i området 10-14. Nå ser det igjen lyst ut. Nano har fått en ledelse som Betalutin fortjener. Historien Nano viser hvor viktig det er at biotech selskap har en ledelse markedet stoler på.

Redigert 21.03.2021 kl 18:33 Du må logge inn for å svare
focuss
21.03.2021 kl 18:26 8118

Jadok
Kreftmedisin som Betalutin prises typisk for 10000 usd per mDoR ( median Duration of Respons) For Betalutin viser foreløpig mDoR på 24 mnd for pasienter med CR og ca 13 måneder for ORR pasienter. Hvis jeg husker rett så hadde Alphadrin (Algetas produkt) en mDoR på ca 8mnd og ble altså kjøpt av Bayer for 17,5 mrd 2014kroner.
Merlin
21.03.2021 kl 18:34 8064

>Prater vi da en omfattende fase tre som koster skjorta?

Det fine med betinget godkjennelse er at produktet kan selges FØR fase 3, og dermed også betale for kostnadene til en fase 3. Det viser seg også at fase 3 sjelden eller aldri blir gjennomført, fordi man jo bruker pasientene som kjøper til statistisk oppfølgning. Det er omtrent heller ingen medisiner som er trukket tilbake etter betinget godkjennelse!

>De har penger ut 1h 2022 har de sagt, men med en fase 3 så må vel nye penger hentes.
Nei! Les svaret over.

>Vet du noe om prisen for medisinen i USA? Hva kan de få i pris og hvor mange doser kan de få solgt de første årene, dersom den kommer på markedet for 3 FL?

Her finnes det mange beregninger. Prisen er avhengig av forlenget mDOR**. For Betalutin 3FL for CR er gjennomsnittlig DOR* 32*** mndr. for pasienter, og enkeltpersoner har levd mye lenger. Sammen med spart tid og kostnader for sykehus og klinikker, husk Betalutin er en veldig enkel behandling, i utgangspunktet er Betalutin kun en sprøyte + Rituximab før og evt. etter. Nanov har regnet på det, og det er nødvendigvis snakk om milliardbeløp samlet.

For individuell behandling er tommelfingerregelen $120.000 dvs. ca. 1 mill. kr. pr. sykdomsfritt år uten tilbakefall. 10 000 $ pr. mnd. Men det kan selvfølgelig diskuteres og det er gjenstand for diskusjoner og forhandlinger. Se

https://www.statnews.com/2019/10/14/mean-survival-gain-pricing-cancer-drugs/ der man kan lese flg. og hvor CAR-T kom ut med en behandlingspris på $475.000 !!

Over the last two decades, the rise in cancer drug launch prices in the U.S. has quickly surpassed the growth in household incomes. Almost all new cancer drugs that enter the market have price tags higher than $100,000 per year of treatment. Notably in 2017, Kymriah, a chimeric antigen receptor (CAR) T cell therapy, launched at $475,000 per treatment. Even with negotiated discounts, such a cost poses challenges to anyone responsible for the bill.

>hvor mange doser kan de få solgt de første årene

Det er altså til en hver tid 700.000 personer med NHL i USA. En del av disse er FL og vil etter hvert gå over til RR 3FL og falle inn under gruppen Betalutin først blir godkjent for. Så det er årlig antatt et betydelig antall. Jeg har ikke tall for hånden, men Nanov har jo tidligere laget beregninger på dette. De kan man trygt øke når det jo viser seg at ikke minst den 3. største NHL-gruppen, MZL, ser ut til å bli effektivt behandlet av Betalutin.

*DOR definisjon: Duration of response, or DoR, is the length of time that a tumor continues to respond to treatment without the cancer growing or spreading.

**mDORdvs. Median DOR er et vanskeligere begrep, fordi det krever at pasientene er blitt dårligere igjen før lengden blir beregnet. Derfor ØKER mDOR etter hvert som pasientene får tilbakefall. Betyr gjennomsnittlig sykdomsfri periode før tilbakefall. Altså kan endelig mDOR først beregnes når tilbakefall inntrer.

*** https://www.nordicnanovector.com/sites/default/files/Nordic%20Nanovector%20-%20Carnegie%20HC%20seminar%2012%20March%202021.pdf
Redigert 22.03.2021 kl 00:37 Du må logge inn for å svare
Merlin
21.03.2021 kl 18:56 7960

Bra, men her er det vel pr. mnd focuss? Dvs $10 000 pr. mnd du mener? Da er det overensstemmende med det jeg skriver $ 120 000 pr. overlevelsesår.
Redigert 21.03.2021 kl 18:59 Du må logge inn for å svare
focuss
21.03.2021 kl 19:06 7891

Merlin, Ja jeg mener 10000usd pr måned median duration of respons.
Slettet bruker
21.03.2021 kl 19:10 7878

150.000 dollar pr behandlet pasient
Slettet bruker
21.03.2021 kl 19:13 7860

150.000 dollar pr behandlet pasient
focuss
21.03.2021 kl 19:13 7858

Archer 2019. Ja det blir vel i det området. 1000 pasienter ca 1 milliard.
Redigert 21.03.2021 kl 19:15 Du må logge inn for å svare
Merlin
21.03.2021 kl 21:12 7687

Antall med NHL i USA er ca. 700.000 og ca. 20.000 dør der årlig av NHL. Man må se på hele denne gruppen. Det avgjørende er på sikt ikke 3FL alene, men en utvidet bruk av Betalutin, sammen med Rituximab. Der ligger den virkelig høye bruken og omsetningen. Kan komboen Archer-1 bli SOC, standard of care for FL, DLBCL og MZL snakker vi om blockbustersalg. (Over 1 mrd $ pr. år.) Med etter hvert i første rekke Humalutin, og mulig gjentatt bruk kommer det høyere. Nanov har konsentrert seg om å få Betalutin frem til markedsgodkjennelse i første omgang. Det er en smart spydspisstenkning, og god utnyttelse av ressursene. Er først Betalutin godkjent for salg, vil det virke som døråpner for videre arbeid og godkjennelser. Jeg kan se for meg at Betalutin, med sin lave bivirkningsprofil og gode egenskaper, i tillegg til synergien med Rituximab, etter hvert vil settes tidligere og tidligere inn i behandlingen av en større relevant andel av de 700 000 som har NHL i USA. Så kommer resten av verden i tillegg. Dette potensialet regner jeg med Big Pharma også har tanker om. Etter at Rituximab jo har gått av patent, med naturlig nok et prisfall på Rituximab til følge, vil Betalutinandelen med patent, utgjøre en større del av betalingen for behandlingen enn om Rituximab fortsatt hadde patent, Det har også betydning.

Før Rituximab gikk av patent og fikk konkurranse av generikaer, hadde Rituximab en årsomsetning på ca. 9 mrd $ dvs. 70 mrd. kr. og var verdens 5. mest solgte medikament! En stor andel av dette var til NHL-behandling, uten at jeg kjenner andelen. Det sier uansett litt om de samlede økonomiske mulighetene for Betalutin sammen med Rituximab. Det dreier seg ikke om småpenger, men om store økonomiske verdier. Det er neppe uten grunn at en med toppjobb i Roche tar styringen i Nanov!

Kan minne om at Jonas Einarsson i Radforsk har ment at Nanov var mer verdt enn Algeta, det tilsvarer med dagens ca 95 mill aksjer ca 250 kr. pr aksje i Nanov. Han har nylig gjentatt at det fortsatt ikke er noen umulighet. Gründer Roy Larsen mente verdien pr. aksje lå på 400 kr. aksjen, men det var før de siste emisjonene, noe som også tilsvarer en nåkurs på ca. 250 kr. aksjen. Glem heller ikke at det var før de lovende resultatene vi har sett, og for begges vedkommende, før ansettelsen av en toppmann fra Roche. Jeg tipper at ansettelsen av Braun i seg selv representerer en kraftig derisking av Nanov. Braun har ikke tatt den jobben uten å ha analysert mulighetene grundig. Med sine kunnskaper om bransjen, markedet og Rituximab er det enestående å ha fått inn en sånn kar som toppleder. Det reflekterer hva vi sitter med som Nanovaksjonærer!
Redigert 21.03.2021 kl 21:39 Du må logge inn for å svare
Merlin
21.03.2021 kl 21:42 7522

Nå har jeg forsøkt å samle opp det meste jeg vet om Nordic Nanovector i denne tråden. Kan legge til at Betalutin også har fått fast-track av FDA for MZL og at EMA i Europa stort sett har innrømmet samme eller bedre godkjennelser enn FDA. Ønsker alle Nanovaksjonærer lykke til videre og satser selv på at aksjekursen vil være på et helt annet nivå i løpet av de kommende 12 mndr.
Slettet bruker
21.03.2021 kl 22:16 7358

Rituximab selger rund 7 milliarder dollar årlig i 2024 går salget ned til 1.5 milliarder pga patenter.En kombinasjon med Betalutin kan patentene forlenges flere år.
Rituximab så langt for Roche har bringet hele 136 milliarder dollar
NAVOV kursen på sikt kan gå 10,000%
Redigert 21.03.2021 kl 22:17 Du må logge inn for å svare
Merlin
21.03.2021 kl 22:24 7289

Meget godt poeng Archer! Om Betalutin holder salget av Rituximab oppe og dermed unngår en reduksjon på inntil 5,5 mrd $ årlig på grunn av link til Betalutinpatentet, som fortsatt vel varer til 2039 er det ikke vanskelig å regne hjem en høy verdi for Nanov-aksjen, sett i forhold til verdien det har for Roche! Noen mrd årlig i si 18 år blir ikke småpenger! Du anslår titusen prosent, altså 100 gangeren for Nanovkursen. Ikke småtteri!
Slettet bruker
21.03.2021 kl 22:30 7243

Merlin tviler Roche er alene med Betalutin
Både Bayern og Novartis har lignende interesse i Betalutin
Slik vi vet så langt ønsker Nano å gå alene i Usa og finne partnere i Asia,Eu og andre deler av verden
Nanov kan bli BF som Danske Genmab fra 27 til 2080 DK
Redigert 21.03.2021 kl 22:31 Du må logge inn for å svare
Slettet bruker
21.03.2021 kl 22:50 7114

1.Roche kontakter.Nordic Nanovector Appoints Experienced Pharmaceutical Company Leader Peter L. Braun as Chief Executive Officer
17.03.2021 23:55
Oslo, Norway, 17 March 2021

Nordic Nanovector ASA (OSE: NANOV) announces the appointment of Peter L. Braun as Chief Executive Officer (CEO). He will take up the position on 6 April 2021 and will be based in the company's office in Zug, Switzerland.

Mr Braun is an experienced and entrepreneurial pharmaceutical leader, with extensive commercialisation experience with innovative oncology products and deep knowledge of pharmaceutical markets worldwide from a career spanning nearly 30 years at Hoffmann-La-Roche ("Roche").

2 Chief Technology Officer

Lars Nieba, PhD

Dr Lars Nieba brings 20 years of leadership experience in the development of multiple pharmaceutical product candidates and innovative technologies. He comes from Bayer AG
3.Jean-Pierre Bizzari, MD

Dr Jean-Pierre Bizzari (63) has served as EVP, group head, and clinical oncology development at Celgene from 2008 to 2015. Prior to this, he spent 15 years as Vice President Clinical Development at Rhône-Poulenc Rorer, Aventis and Sanofi-Aventis and has been involved in the clinical development of several anticancer agents such as Taxotere®, Eloxatin®, Revlimid®
4.Director

Rainer Boehm, MD

Mr Boehm is an oncology expert with nearly 30 years’ product development, commercial and corporate development experience working at Novartis, where since 2014 he has held the role of Chief Commercial & Medical Affairs Officer of Novartis Pharma (Switzerland).

5-Jan H. Egberts, MD

Dr Egberts has over 25 years of experience in the pharmaceutical and medical devices sector. Currently, Dr Egberts serves as the managing partner of Veritas Investments, a private investment company focused on minority and controlling investments in healthcare companies.Dr Egberts gained his medical degree from Erasmus University Medical School in the Netherlands and pursued the clinical part of his medical training at Harvard Medical School. He also obtained an MBA from Stanford University. After Stanford, he joined McKinsey & Co. as a strategic consultant in New York.

Dr Egberts subsequently held various business development and general management positions of increasing responsibility in the USA at Merck & Co. and Johnson & Johnson

6.Marco Renoldi, MD

Dr Marco Renoldi has served as chief operating officer since June 2016. He joined Nordic Nanovector in November 2014 as chief business officer from Shionogi, where he served as senior vice president and chief commercial officer in the EMEA Office in London from July 2012 to October 2014. Prior to that he served as executive director and international franchise head, oncology-hematology at Amgen, where he also headed the Italian affiliate as managing director. Prior to joining Amgen, Dr Renoldi held national, regional and global R&D and business roles at Novartis, Searle-Monsanto and Pharmacia. In his 30-year industry experience, Dr Renoldi has developed product lines and businesses, including start-ups, at country and international level. Dr Renoldi holds a medical degree from the University of Milan and an MBA from Fondazione IDI/Assolombarda.

Alle store BF er me i Nanov de vet hva som rører seg


Redigert 21.03.2021 kl 23:09 Du må logge inn for å svare
Merlin
21.03.2021 kl 23:14 7008

Veldig bra Archer2019! Det er ikke småtteri av ekspertise involvert i Nanov. Og det er nok et mønster her ja!

Ser gjerne at flere som har info legger det ut her.

Ellers blir morgendagen spennende med ekstraordinær generalforsamling som starter kl 1100. Har en følelse av at kursen vil holde seg over emikursen! Går den under er jeg uansett på kjøpern!
Slettet bruker
21.03.2021 kl 23:30 6925

Roche markeds verdi 2600 milliarderNOK
Novartis markeds verdi 1840 milliarder NOK
Bayer 540 milliarder NOK
Hvem av disse tar under armen NANOV?
Personlig tror Roche er den store favoritten her
Redigert 21.03.2021 kl 23:34 Du må logge inn for å svare
Merlin
21.03.2021 kl 23:35 6888

Her blir det kamp!

Roche har nå også blottstilt seg!

Samtidig forsøker alle å ligge lavt i terrenget!

Men alle er interessert i at Betalutin kommer til markedet fortest mulig. Eksempelvis lider Rituximab av å ikke ha Betalutin i ryggen nå. Kanskje er det derfor Roche har sendt av gårde sin "beste" mann? Dels for å få fortgang, dels for å ha kontroll på at det er de som får tilslaget?

Dette blir selvfølgelig spekulasjoner, men det må være lov å ha noen visjoner!
Redigert 22.03.2021 kl 04:15 Du må logge inn for å svare
Slettet bruker
21.03.2021 kl 23:51 7306

Interessant.
Bullinvestor
22.03.2021 kl 00:22 7212

Ja nok penger tilgjengelig er jo det beste verktøyet som finnes i forhandlinger og kunne få tilslaget. Roche har vel nok muskler her vil jeg tro..
Redigert 22.03.2021 kl 00:38 Du må logge inn for å svare
Haltopen
22.03.2021 kl 06:55 6877

Hvordan har Roche blottstilt seg mener du? Og forklar gjerne hva du mener med at Roche har sendt avgårde sin beste mann, spesielt siden Peter Braun ikke har jobbet der på to år.
Merlin
22.03.2021 kl 07:53 6639

Du ser tydeligvis bort fra at mitt innlegg var hypotetisk! Braun har arbeidet nesten 30 år i Roche og hatt stort ansvar for Rituximab. Det blir spekulative vurderinger jeg her foretar noe jeg også har opplyst om, slik at det skal være så tydelig at det ikke misforstås, og er etterrettelig, selv om det burde være selvforklarende ut fra konteksten Jeg kan ikke vite hva som foregår på bakrommene hos BP, men har forsøkt å se situasjonen i et konkurrentperspektiv jeg ikke kan se er ulogisk. Muligens kan det være aktuelle vurderinger for investorer. Så får vi vel se hvordan det hele utvikler seg. Et bet er det jo. Jeg blir ikke overrasket om Roche slår til.

Mr Braun is an experienced and entrepreneurial pharmaceutical leader, with extensive commercialisation experience with innovative oncology products and deep knowledge of pharmaceutical markets worldwide from a career spanning nearly 30 years at Hoffmann-La-Roche (“Roche”).
Redigert 22.03.2021 kl 08:25 Du må logge inn for å svare
Kajtek
22.03.2021 kl 08:56 6260

Takk til Marlin og Roche2019 for interessant innlegg og mye opplysende informasjon.
Haltopen
22.03.2021 kl 08:58 6235

Om innlegget ditt er hypotetisk eller ikke spiller vel ingen rolle? Jeg spurte om du i større grad kunne gjøre rede for dine vurderinger bak innlegget ditt, da det er stor forskjell på en åpenbar synergi mellom Roche og NANO og dette "Roche har nå blottstilt seg!" og "Kanskje er det derfor Roche ar sendt avgårde sin "beste" mann? Dels for å få fortgang, dels for å ha kontroll på at det er de som får tilslaget?"

For ikke lenge siden var det Nieba som var Bayer sin mann på innsiden av NANO. Nå er det Roche som har Braun. Blir det krangel på pauserommet i Zürich nå?

At Braun har en "korrekt" CV er selvfølgelig positivt for NANO. Har er sikkert rett person til å lede selskapet gjennom kommersialiseringen av Betalutin, og har nettverket som skal til for å lande attraktive avtaler på veien.

Merlin
22.03.2021 kl 10:23 5940

Helt enig med deg i at det er synergi, både på produkt og organisasjon mellom Nanov og Rituximab/Roche. Jeg har i tidligere innlegg i tråden forsøkt å redegjøre for det, også med omsetningstall og kvantifiseringer og viser til at jeg tror det er fint om man leser hele tråden. Takk også for CV info om Braun.
heilo888
22.03.2021 kl 12:13 5584

Da blir det tatt avgjørelse til reperasjonemisjonen med det første.
Håper på emi og mer kapital inn til Nanov!