SAN upscales er nå ferdig!


ArcticZymes Technologies Successfully Upscales SAN HQ Enzyme Production

Tromsø, Norway, 26th March 2021 – ArcticZymes Technologies ASA (OSE: AZT) announces it has successfully scaled-up the manufacturing of its SAN HQ enzyme

ArcticZymes Technologies´ Salt Active Nuclease High Quality (SAN HQ) enzyme offers gene therapy and vaccine customers a more cost effective and technically superior solution for the removal of contaminating DNA during the manufacturing process of therapeutic viruses.

The Company entered the therapeutic segment with its SAN portfolio in 2016. Since then, it has rapidly grown its customer base and subsequent sales. In 2020 the segment accounted for 41% of total sales revenues and demand continues to grow. As a consequence, there was a need to transition from small-scale fermentation production into significantly larger-scale fermenters so that customers can receive large quantities of enzyme from a single production batch. This successful upscaling achieved greater than a 100-fold increase in fermentation yield and enzyme manufactured from this upscaled process will be commercially available to our customers from early Q2.

The project was partial funded by a national grant received in May 2020 from Innovation Norway. We are grateful to Innovation Norway for supporting the project and recognizing its underlying value.

ArcticZymes Technologies ASA, CEO, Jethro Holter said:
“The upscaling of SAN HQ is core to ensure continuity of supply to our customers as we mutually grow business together.”
Redigert 26.03.2021 kl 15:29 Du må logge inn for å svare
Andreas
27.03.2021 kl 22:38 1773

Det finnes kanskje en «smoking gun» et sted her? Vi har jo fått å vite hvor viktig det er å fjerne rester av DNA som skriver seg fra cellene virusene dyrkes i (adenovirus vaksiner) før viruspartiklene formuleres som vaksiner. Eventuelle DNA-rester fra produksjonscellene som "henger igjen" på viruspartiklene kan gi alvorlige bivirkninger. Jeg aner ikke om det er mulig å påvise slikt i vaksinematerialet, men jeg regner med at fagfolk ser nærmere på dette og at vaksinen fritas fra slik mistanke om dette ikke kan påvises.
Redigert 27.03.2021 kl 22:40 Du må logge inn for å svare
bj111
28.03.2021 kl 01:30 1681

Et av de beste innleggene jeg har lest her. Tar virkelig for seg hva dette handler om. Legg og merke til at Tellef i lengre tid har snakket om en megatrend.

Ingen kalkulator vil gi dere svarene her men tiden vil vise dere veien om dere har tid til å vente.
Trenden er det eneste som er av interesse og det er en lang trend, går man tilbake å ser utviklingen så er den lett å se men en kalkulator vil nok ikke gi noen fornuftige svar da det simpelthen blir for stort utfallsrom her.

Så ja P/E kan en putte et sted sola aldri skinner å finne frem om kanskje 5 år.
JosefK
28.03.2021 kl 19:45 1238


Om jeg har skjønt det rett, så er ELISA testene de lager som kompliment til SAN HQ og M-SAN beregnet å påvise om de har fått fjernet DNA rester fra celle kulturen. Det er i hvert fall det jeg innbiller meg 😉

Jeg har tenkt en del på Astra Zeneca og blodpropper de siste dagene og om det kan være dette som er sammenhengen i disse tilfellene man har sett i forhold til corona vaksinen. Det blir litt spekulativt, men den første som fikk eksperimentell genterapi døde faktisk med blodpropper. Jeg har imidlertid ikke funnet bevis for at det var det steget som gikk feil den gang. Jeg får lese mer 🥱

Jan Raa
28.03.2021 kl 21:47 1117

Jeg går ut fra at AZ har vært omhyggelig med å fjerne DNA fra vaksinen som blir injisert i folk. Dersom de ikke har det, kan det godt tenkes at rest-DNA i vaksinen kan starte en selvforstekende immunreaksjon som fører til blodpropp. Dette er biokjemiske mekanismer som er godt beskrevet. Men jeg har vanskelig å forstå at AZvaksinen kan ha så store restmengder DNA at dette kan ha skjedd. Men, men man vet ikke, og rest-DNA i vaksiner må unngås uansett. Moderne og Pfizer har ikke samme problem - men andre.
JosefK
29.03.2021 kl 01:03 951


Det tviler jeg ikke på. Men etter å ha studert moderne farmasøytisk industri noen måneder, har jeg ikke unngått å legge merke til at contract manifacturing er så å si regelen. Så å si at dette er Astra zeneca som har laget den er så godt som 100% feil i de fleste tilfeller. Resepten er fra AZ, men alt er outsourcet, antakelig også kvalitetskontroll.

Mulig man tar for hardt i, men det er mye å holde styr på i CM.
Jan Raa
29.03.2021 kl 02:06 910

Jeg burde ha lagt til at min tillit og tiltro til farmaindustrien er svært lìten, og at kvalitetskravene ikke nødvendigvis er slik denne industrien selv gir uttrykk for. Folk flest sluker rått det som blir fortalt. Når covidpandemien går mot slutten vil mye komme til overflaten, men ikke nødvendigvis til syne. CM er en bit av et større bilde, men økonomisk kynisme er totalt dominerende.
bj111
29.03.2021 kl 16:29 618

Er det AZT sitt produkt eller er det andre som leverer det samme?

SAN er AZT sitt produkt, det finnest andre Nucleaser men ingen andre har SAN 😀

Skal vi samle litt historie 😀

https://arcticzymes.com/arcticzymes-secures-first-supply-agreement-for-utility-of-salt-active-nuclease-in-gene-therapy/

https://arcticzymes.com/exploring-new-enzymatic-tool-aav-production/

https://arcticzymes.com/san-high-quality-launched/

Omvendt kronologi, men SAN har jaggu utviklet seg fint 🤗
Redigert 29.03.2021 kl 16:41 Du må logge inn for å svare