Yahooooot! Her er det rigget for vekst


Flott intervju med sjefen sjøl, Eilert Hanoa, av DNB Invest.
Når du hører han snakker om de 45% som er utenfor Norge forstår du virkelig størrelsen og potensialtet Kahoot har.
Glem Covid, denne reisen vil jeg være med på. Spesielt børs i Uniten blir spennende🤩

https://scene.dnb.no/brandcenter/no/scene/component/default/47153?mcc=some-fb-invest2021-dypdykk-hanoa&fbclid=IwAR0MuU6i2joEwT8u0IajLa77fOQrAg8tJjPyBI2H0wBQJtY1Bb8nnEBDejo
bodi 3
10.04.2021 kl 20:11 7142

Hvorfor går han isåfall ut og sier at han som som hedge sitter stille? Det holder ikke ikke en millimeter i troverdighet når det er gått ifra 130 til 90.

Han har ikke tapt én krone, han og hans 12-13 manns sterke team med øk. utdannelse fra St Gallen, INSEAD og Berkeley har sterk tro på at kursen skal videre nordover, og betraktelig høyere enn 137 som er ATH. De er bull, Eilert er bull, Softbank er bull, en rekke fond er bull - mens enkelte småsparere som knapt er tørre bak øra og nylig har kommet til kapittel 3 i Michaelsens bok, tenderer til bearish. Dem om det.
Gasman
10.04.2021 kl 20:42 7075

Hva han sier (vet ikke hva du sikter til der) er helt irrelevant. Hvis han ikke har tro på at kursen skal opp, må han finne en kjøper til sine 52 mill. aksjer. Det er umulig å selge en sånn mengde i markedet uten å smadre kursen fullstendig. Han kunne selvsagt sikre seg ved å selge litt, men det ville også bli tatt ille opp i markedet, så jeg mener det ikke er lurt, så fremt han ikke faktisk mener Kahoot! er overpriset. Men hvis han ikke mente det på 130, hvorfor skulle han mene det på 90? Når han velger å sitte stille, tolker jeg det som at han satser på at dette blir en suksess, og det er det faktisk ganske mange med forstand på denne sektoren som mener.

Mulig du misforstod eller jeg skrev litt uheldig. Prøvde å si at penger tapes ikke før du selger dine aksjer under kursen du kjøpte på. Punktum.
Går du i minus på en aksje så velg heller å glemme den inntil den kommer opp igjen og du kan selge med gevinst. Verre er det ikke, men vet det kan være skikkelig ræva å vente når du da ser andre aksjer som går som ei kule!

Jeg kjøpte okea på 18 kr i januar 20, solgte de på 8 kroner i mars 20. Kjøpte da kahoot og tjente inn igjen tapet. Okea er fortsatt langt unna 18. Strategien din vil ikke alltid funke så bra.
bodi 3
10.04.2021 kl 22:39 6965

Mye bullshit ifra Moonraker, hvordan kan en ikke tape en krone ifra 137 til 89?

Ja det er helt klart en måte å gjøre det på og gjort det mye selv, men du gambler jo fortsatt og har bare flyttet mindre penger enn om du satte alt du hadde fra start rett på Kahoot (som nå har gått kraftig ned siden toppen). Okea er nå på vei opp igjen og har nå kurs 13.30 og vil sannsynligvis forsatt stige på sikt.

Fordi han ikke har solgt. Jeg kjøpte hus i 2018, og dette var i 2019 mindre verdt pga prisnedgang. Tapte jeg penger? Nei, på ingen måte - jeg har fremdeles huset, som I DAG er verdt betydelig mer enn jeg ga. Bullshit? Tja, jeg mener ikke det da.

Alt handler om perspektiv.
Kjøper du en softis, har du mistet pengene i det øyeblikk du betaler. Kjøper du en bil, mister du pengene i det øyeblikk du betaler - men realiserer først dette når du selger bilen. Er det en veteranbil, stiger gjerne prisen, mens er det fabrikkbil, så faller gjerne prisen.
Et kjøp er ikke annet enn en transformasjon av verdi (fra "penger" til "produkt") - og det er jo opp til enhver å velge riktig tidspunkt for transformasjon tilbake igjen (fra "produkt" til "penger").
Det er veldig vanskelig å selge en brukt softis. Litt lettere å selge en brukt bil ;-) Og kanskje spesielt hvis det er en veteran.
Derfor ... ;-)
Gasman
11.04.2021 kl 09:42 6488

Nei. Det handler ikke om perspektiv. Det handler om du tror aksjen skal opp eller ned. Dere snakker som at det er en naturlov at alt som går ned skal opp. Verden er full av «tålmodige» aksjonærer som bare nekter å innse at de har tapt pengene sine. Det er ingen garanti for at Kahoot skal tilbake til 130 eller høyere. Jeg har kjøpt på 88,60 og tror det er tid for en opptur nå. Men det er ikke fordi den har vært høyere. Det er fordi jeg tror på produktet Kahoot!
Xsevar
11.04.2021 kl 11:29 6239

La oss si at de som har under 1 million aksjer (88,6 millioner kroner) i Kahoot selger aksjene sine på børsen. De aksjonærene blir omtalt som småaksjonærer og utgjør ca 20% av selskapet. (89 millioner aksjer) De resterende storaksjonærene (80%) selger aksjer utenfor børsen. De går til meglerhusene for at de skal finne investeringsselskaper som vil kjøpe aksjene til en avtalt pris. Om disse aksjene blir solgt under eller over markedsverdi vil dette påvirke kursen på oslobørs, det vil utløse en børsmelding. Om salget er over en viss størrelse er det plikt å utløse en børsmelding. Det er ikke komt en eneste børsmelding om salg. De som driver kursen ned for tiden er småaksjonærer.
Småaksjonærer lar seg lett påvirke av negativ omtale og korreksjoner i markedet. De store og flertallet mener selskapet har en lys fremtid. Selskapet kommer ved alle kvartalsrapporter med forventet tall til neste periode og analytikerne beregner markedsverdi (aksjekurs) ut ifra disse rapportene. Selskapet leverer helt på linje med forventningene og de kursmåla som er satt ut ifra det. Lytt til ekspertene og følg med på utviklingen av selskapet, om selskapet leverer under forventning da er det grunn til bekymring. Feilen mange gjør er at de ikke selger når kursen er høy, de blir grådig og vil tjene mer. Når kursen faller så selger disse personene for de vil ikke tape mer penger. Det er en veldig dårlig strategi. Dersom du ikke var villig til å selge på 130 kr, så bør du vertfall ikke selge på 88,6 kr uten at selskapet har prestert under forventning.

Den strategien vil nesten alltid fungere om du ikke selger på lavere kurs med mindre selskapet går konkurs. Du valgte å realisere et tap og slik ble det. Hadde du satt den opprinnelige summen rett i Kahoot ville du nå hatt enda mer penger.
Redigert 11.04.2021 kl 12:01 Du må logge inn for å svare

I min verden handler det om perspektiv, når det er snak om NÅR pengene reelt er tapt. Noen mener pengene er tapt i øyeblikket kursen faller - noen andre mener pengene først er tapt når transaksjonen (dvs. salg av verdipapirene) er gjennomført. Fint med meg om du ikke er enig - noe som understreker mitt poeng: du har et annet perspektiv enn meg ;-)

Perspektiv eller horisont man har når man investerer er jo helt avgjørende, enig. Men tåler man ikke en dump underveis burde man heller satse på fond. Vet at det er mange nye aksjesparere (amatører) i markedene nå, og særlig etter det nylige grønne rallyet er det nok mange som tenker som Paula Abdul ”The only way is up...”
Gasman
11.04.2021 kl 17:43 5949

Da har vi ulikt perspektiv. Det er fint.
Men jeg tenker sånn. Per og Stine kjøper 1000 aksjer hver til 120 kr. stykket. Aksjen faller til 110 og Per selger. Stine holder. Aksjen faller videre til 90 og Per kjøper igjen. Stine holder fortsatt. Per har altså realisert et tap på 10.000 kr, men har like mange aksjer som Stine og 20.000 i lomma. Jeg tenker da at Per har gjort det bedre enn Stine, selv om Stine insisterer på at hun ikke har tapt en krone, mens det fremstår klart at Per har tapt 10.000.
Redigert 11.04.2021 kl 17:45 Du må logge inn for å svare

Ja det eksemplet er greit det, kjenner til det og har gjort det selv med hell. Men det krever at du kommer deg inn igjen før rekylen kommer for det kan gå raskt. Alle som har kunnskap om når en aksje snur kunne lett blitt rike!

Per selger på 110 mens Stine holder. Per legger inn en kjøpsordre på 90 men aksjen snur på 91 og går rett opp til 130. Per har tapt 10000 kr og står utenfor mens Stine har en papirgevinst på 10000 kr. ;-)

@Gasman
Min kommentar omkring perspektiv var rettet mot spørsmålet «hvordan kan en ikke tape en krone ifra 137 til 89?».

Jeg ser ditt eksempel som en livlig variant av premissen i spørsmålet (positivt ment). Mest fordi det inkluderer for mange parametre, etter min mening. Spørsmålet Jeg kommenterte omfatter hverken Per eller Stine - ei heller flere handler. Det handlet i bunn og grunn om hvordan noen kan mene at et stort kurstap ikke nødvendigvis betyr at penger er tapt. Det er jo egentlig en filosofisk og psykologisk debatt - og en spennende en.
Jeg stiller meg ikke uenig i din utregning.

Redigert 12.04.2021 kl 00:42 Du må logge inn for å svare
Kajtek
12.04.2021 kl 08:37 5224

Mads Johannessen i Nordnet mener at aksjen er fremdeles «billig» , gitt vekstpotensialet. Bra mulighet å fylle på når aksjen har gått ned så mye. Kahoot er kjempe selskap.
Gasman
12.04.2021 kl 08:45 5180

Som Hobbydansken sier: Eksemplet er rent filosofisk: Når er penger tapt? Det handlet ikke om hvem som gjorde det beste valget! Om trading på svingninger eller passivitet/ tålmodighet lønner seg er en helt annen sak. Hverken Per eller Stine har jo foreløpig lyktes med sine investeringer :-)
Redigert 12.04.2021 kl 08:46 Du må logge inn for å svare
eplemost
12.04.2021 kl 09:28 4993

Mange erfarne tradere på chatten til XtraInvestor mener man kan kjøpe Kahoot rundt 65 kr.
Kanskje et par uker til vi er der?

volumet er enormt.
Tror det er noen store som selger seg ut her.

Gått over til å bli en fallende kniv,
Moniker
12.04.2021 kl 09:40 4873

De siste par dagene virker iscenesatt. Plutselig er alle negative (forumet her var det få negative fram til notering på selve børsen, så kom traderne), FA, DN henger seg på. Aksjen var nede i under 90 i påskeuken også uten stor panikk (opp til 103 forrige tirsdag). Blir interessant å se bevegelsene i topp 50 når listene er oppdatert med forrige uke og i dag.

OSE og andre tilsyn sitter vel og drikker kaffe fra hjemmekontor, de er lite interessert i å følge opp.

Ingenting iscenesatt. Avisene sin jobb er å skrive negativt når aksjer går dårlig, og positivt når de gjør det bra, for å skape frykt og eufori. Faktum her er at kahoot har vært overpriset en god stund, og fortsatt er overpriset. Vi som er negative på forumet er det bare fordi vi har solgt oss ut. Dere som er positive er det bare fordi dere fortsatt holder aksjene.
Dado83
12.04.2021 kl 10:01 4676

Du må ikke glemme de som vil inn i aksjen billigst mulig ;)
Gasman
12.04.2021 kl 10:09 4584

Jeg tror heller ikke noe er iscenesatt.
Det er en påstand man ser i alle aksjer som utvikler seg negativt.
Problemet i kahoot! er at det er ekstremt vanskelig å fastsette hva som er en riktig prising. Den ble drevet opp på eufori og selges nå ned på frykt.
Jeg tror heller ikke at trading update og kjøpet av Motimate var utslagsgivende. Motimate virker som et veldig bra kjøp og TU var ganske ok.
Når frykten snur til grådighet igjen er umulig å si, men jeg er ganske sikker på at nedsalget drives av de samme som kjøpte på euforien (les småtradere).
Jeg tror den vil dra oppover når den er tilstrekkelig oversolgt, men foreløpig ser jeg at jeg bomma med min inngang på fredag. Jeg holder litt til.
Gasman
12.04.2021 kl 10:15 4512

Det sagt, er det klart at en så kraftig korreksjon gir varig skade på aksjen.
Jeg tror ikke vi har sett 90-tallet for siste gang, men man skal være veldig sterk i troen for å sitte stille om den går over 100 igjen.
Da må det i alle fall noen uventede og kursdrivende meldinger til.
Runerune
12.04.2021 kl 10:22 4429

40 kr inden 2 uger
eplemost
12.04.2021 kl 10:36 4322

Regner med å få Kahoot på 67ish, og deretter 47ish og 35ish om den ikke rekyler fra 67ish.

Bare husk å kjøpe dagen før meldingen om notering på Nasdaq kommer...
signum20
12.04.2021 kl 11:35 4064

Ja da er jeg inne igjen i aksjen, så for vi se om ikke dette er rette tidspunktet

Taget i betragtning af hvor meget der er nedlukket af seminarer og undervisning samt generelt alt informative forsamlinger, er væksten for Kahoot da ikke at pege fingre af.
bodi 3
12.04.2021 kl 13:58 3756

Jeg peker iallefall ikke finger, det handler og god og dårlig tro i markedet omtrent som i kjerka, og det er litt ekstremt akkurat for denne aksjen for det er svære børsverdier som er forsvunnet basert på hva annet?
thepower
12.04.2021 kl 16:37 3595

Pyramid

https://e24.no/boers-og-finans/i/GaRz64/venter-resultatfest-paa-wall-street-kan-bli-stoerste-vekst-paa-over-ti-aar

Dette lover bra for Kahoot framover, ser fremdeles 200 i kurs mot slutten av 2021. Tech har vært i en korreksjon nå i 2-3 måneder, men kommer etter hvert tilbake.