Yahooooot! Her er det rigget for vekst


Flott intervju med sjefen sjøl, Eilert Hanoa, av DNB Invest.
Når du hører han snakker om de 45% som er utenfor Norge forstår du virkelig størrelsen og potensialtet Kahoot har.
Glem Covid, denne reisen vil jeg være med på. Spesielt børs i Uniten blir spennende🤩

https://scene.dnb.no/brandcenter/no/scene/component/default/47153?mcc=some-fb-invest2021-dypdykk-hanoa&fbclid=IwAR0MuU6i2joEwT8u0IajLa77fOQrAg8tJjPyBI2H0wBQJtY1Bb8nnEBDejo
Habub
14.07.2021 kl 18:44 6702

Alternativt kan nogen havde foretaget en test for at se hvor langt op man skulle hvis man ønskede at købe et vist antal, nogen som har et estimat af antal short aktier, den var jo helt klart robot tradet de sidste dage. Klokken i forgårs 1138 og 1215 igår skiftede robotter fra plus til minus på lavt volume.

Det er jo på 60 tallet kursen burde ha vært så det er mulig at det var en robot error - altså at kjøpsordren ble utløst litt for tidlig ... ;)


Dette handelen er nok hverken pølsefingre eller noen test. Det er temmelig sikkert en privat opsjonshandel som er innløst.

Nå er det jammen på tide med triggende nyheter som notering på Nasdaq, oppkjøpsoppdateringer, inngåelse av nye avtaler og ikke minst en Asia oppdatering.

Tålmodighet er et must og som om ikke alt for lenge med største sannsynlighet vil kunne bli rikelig belønnet ... ;)

Fortsatt god helg!

Helt enig nasdaq notering må komme nå. Kahoot trenger støtte fra profesjonelle investorer som forstår caset
toffe
19.07.2021 kl 10:16 5399

Dessverre vil nok denne bare fortsette nedover. ALLE forventer opptur, men den faller jevnt og trutt. Tipper vi ser kursen god ned mot 20,- før det skjer noe. Flere og flere selgere får panikk og kjøpersiden er tynn - derfor videre ned. De som venter lengst med å selge taper mest.

”De som venter lengst med å selge taper mest.”
Ganske feil egentlig. Vil heller si at de som venter lengst vil automatisk treffer bunnen perfekt og blir med på hele oppturen også.
Habub
19.07.2021 kl 10:35 5386

Ehh du er klar over at kursmålene ligger omkring 80 kroner ikke, jeg venter med at gå i panik...:)
hmnei2
19.07.2021 kl 11:05 5340

Du er klar over at kursmål er tatt ut fra løse lufta?
Habub
19.07.2021 kl 11:16 5342

Nei det var jeg faktisk ikke, jeg vil til enhver tid argumenterer for at kursmål fra Artics eller DNB hvor der sidder mennesker med mange års erfaring og uddannelse indenfor økonomi og aktie-handel vægter cirka uendeligt meget mere end et anonymt forum hvor den ene tulling efter den anden kommer med udsagn som absolut ikke har nogen hold i virkeligheden.. Men det er nok bare meg..;)
hmnei2
19.07.2021 kl 11:25 5358

Og hvordan synes du det har gått i kahoot? Problemet med ett kursmål er følgende: Det er ikke hva de mener selskapet er verdt, det er hva de mener aksjekursen kan stå i, i dagens børsklima. Et kursmål kan barberes like fort som det kommer.
En annen ting du må huske på er at kursmål ofte er kjøpt og betalt enten av selskapet som skal sette en emisjon, eller av kunder som skal ut.
Habub
19.07.2021 kl 11:38 5416

Det er jo bare tull det du skriver, muligt du har tabt penge på Kahoot, men det du beskriver er direkte ulovligt og ville resulterer i en dom! Du kan selv kigge på kursmålet til Kahoot og hvilke tal som de diverse analytikere lægger til grund for sine argumenter. Den falder på ufattelig lille volume hvorfor prøver du ikke at købe aktier for 10 mill og se hvad der så sker. Nogen sælge små mængder konstant for at trykke kursen, men på et tidspunkt går det den anden vej.
hmnei2
19.07.2021 kl 11:47 5522

haha ulovlig... Tosk. At du ikke forstår at meglerhus ikke jobber for deg, for stå for din egen regning.
Hva tenker du om at meglerhusene nettop barberte kursmålene med 50%? Arctic hadde vel kursmål på 160? Hva forteller det deg?
Kahoot leverte jo 100% på guiding, så da har de ikke tatt kursmålet ut fra tall, men luft og kjærleik.


Redigert 19.07.2021 kl 11:50 Du må logge inn for å svare
Habub
19.07.2021 kl 11:51 5518

Det er vel ikke så underligt når forventningerne var så høje som de var, at Kahoot nå er blevet kraftig oversolgt er en anden ting. Hvis man valgte at kigge en smule på de tal som er blevet kommunikeret så ser det slet ikke så dumt ud, men for alt i verden sælg alle dine aktier, jeg tager gerne imod, det er der iøvrigt også mange andre som gør og underligt nok har der ikke været nogen meddelser omkring store insider-salg for nylig, så mon ikke den tålmodige ler om nogle måneder..!
toffe
19.07.2021 kl 12:20 5440

Problemet er at det ikke er noen til å ta over etter eksisterende aksjonærer som selger seg ut. Alle skulle bli rike og plutselig var det ingen flere som kunne bidra til kursløft. Da kommer fallet. Tro meg - dette blir bare nedtur fremover. Ville ikke tatt i den med ildtang engang.
Habub
19.07.2021 kl 12:25 5489

Det er jo op til deg, fakta er at Kahoot er priset til det samme som i August sidste år, der er altså sket UFATTELIG meget siden dengang som de nye aktionærer får gratis, der er nok en grund til at der blev handlet aktier for ganske mange millioner af insidere for en uke siden.

Ikke alle forstår det eller vil innrømme at de forstår det - i alle fall ikke før de har kjøpt ... ;)

Ja, denne midlertidige nedgangen er blitt forsterket av flere ting og timingen for Haudeman's realisering av 20% var heller ikke optimal i en periode med ferie og lite triggende news hvor roboter og anndre enklere kan leke med kursen, men det kommer triggende nyheter og reprisingen - ja, den blir desto sterkere jo mer juling aksjen får før den snur - og vi må nok ikke vente lenge før den første triggeren tikker inn ... ;)
Redigert 19.07.2021 kl 13:16 Du må logge inn for å svare


......." der er nok en grund til at der blev handlet aktier for ganske mange millioner af insidere for en uke siden."

Men hva hjelper det de som sitter i aksjen i dag at innsidere handlet for mye høyere kurser for en uke siden?

ALLE aksjer Softbank og Hanoa har kjøpt det siste året kunne de kjøpt i dag til lavere kurser. De er tydeligvis ikke så flinke til å spå om fremtiden i aksjemarkedet som mange her tror. De kjøpte f.eks. 12 millioner aksjer i januar for 110 kr. Tabbekjøp kaller jeg det! 860 millioner er tapet per i dag bare på det kjøpet. Aksjen må stige 185 % før de er i null på den handelen. Og selv om den skulle stige til over den kursen om 2-3 år, så er det likevel et tabbekjøp når de kunne kjøpt til nesten 1/3 av kursen i mellomtiden.


Hvis jeg kjøpte tidligere i år, for 1 måned siden og/eller for 1 uke siden og er langsiktig - hvordan kan du da like i etterkant og i løpet av kort sikt komme og påstå at jeg ikke skjønte hva jeg kjøpte eller at timingen var dårlig?

Skal du kommentere langsiktighet så må du også gjøre det etter at det er gått lang tid - mao, en trader skalle tenker ikke annet enn kortsiktig og av samme grunn er det veldig vanskelig få forstå en langsiktig skalle.

Ja, i ettertid kan vi si at Softbank kunne ha ventet litt med å kjøpe de siste millionene, men på lang sikt så vil forskjellen med største sannsynlighet være minimal og det er nettopp det langsiktighet handler om ... ;)
Redigert 19.07.2021 kl 14:15 Du må logge inn for å svare

Forskjellen er at softbank og Hanoa kan kjøpe 3 ganger så mange aksjer til samme pris idag.
Timingen er forøvrig elendig for alle langsiktige som kjøpte tidligere i år.


2211
19.07.2021 kl 14:29 5278

🤔 ikke altid det er pris som er viktigst når store handler. Noen ganger er det for å komme i posisjon til å påvirke selskapets retning, og da koster det hva det koster dær og da.
dryqueen
19.07.2021 kl 14:30 5434

falling falling falling rawhide.....

Riktig pris for denne kjendis aksje er 12kr.

takk for meg

Det er et godt poeng for Softbank men når det gjelder Eilert Hanoa vitner det om dårlig dømmekraft.
Som toppsjef er god dømmekraft viktig.

Leste også i DN at hans aksjekjøp sannsynligvis er delvis lånefinansiert noe som ikke er bra.


Det er litt forskjell på å kjøpe aksjer for å være langsiktig investor i et stort og veletablert selskap som har vært mange år på børsen og vært med på mange opp- og nedturer, og et relativt nytt vekstselskap som Kahoot som var priset helt hinsides høyt i januar. (og februar, mars og april) Ja helt totalt idiotisk og absurd høyt som jeg skrev da; https://finansavisen.no/forum/thread/124991/view

Det jeg lurer på er hva de i Softbank som tok beslutningen om å kjøpe 11 millioner aksjer i Kahoot til 110 kr stk. i januar baserte sin investeringsbeslutning på? Uansett hva det var, så var det en ekstremt dårlig beslutning. Ja rett og slett amatørmessig vil jeg si. Beviset er dagens kurs på litt i overkant av 38 kr.
dryqueen
19.07.2021 kl 14:52 5428

20kr innen jul. No doubt

Når man har hele verden som marked så er også potensialet enormt. Under vekst med oppkjøp og etablering i stadig nye markeder så vil det alltid bli perioder med oppturer og nedturer nettopp fordi resultatmessig så vil de være i en berg og dalbane inntil man får en mer jevn og positiv kontantstrøm over tid. Men igjen, du fortsetter å stille spørsmål som bare Softbank selv kan svare på og du tar utgangspunkt i korte intervaller mens de er langsiktige.

Gå heller og se på historiske aksjekurser for andre selskaper så vil du se det samme - store forventninger tidlig hvor markedet i likhet med deg er for utålmodige og selger fordi de ikke får den tenkte avkastningen tidlig nok. Din amatørmessige analyse av Softbank basert på enkelthandler som du ikke virker å skjønne noe av faller på sin egen urimelighet når vi ser på deres historiske suksessfaktor. Det finnes andre og mer troverdige måter å baisse på - dette er så absolutt ikke en av de ... ;)
Redigert 19.07.2021 kl 15:30 Du må logge inn for å svare
Kajtek
19.07.2021 kl 15:47 5270

Hvis hans aksjekjøp er lånefinansiert vil det si at han har stor tro på at aksjen kommer til å gå opp. Jeg tror neppe at Hanoa har dårlig dømmekraft.

Amatørmessig??? Nå får du gi deg med etterpåklokskapen din - ALLA kan vara etterpåkloke med fasit i hånd. Du får spørre leder i Softbank, dvs "amatøren". Tror de fleste er fruktansvärd lei av å lese slikt som dette.


Vet du ikke hva etterpåklokskap er heller? Det er ikke etterpåklokskap når man roper høyt "selg" på kurser over 130 kr (og 110, 100, 90 og 80) og får 100 % rett. Etterpåklokskap er når man ikke sier noe når kursen er høy, og så kommer etterpå og påstår at det var helt åpenbart at kursen skulle falle.

Jeg er helt enig med deg, de som er investert i Kahoot og taper penger i bøtter og spann ønsker nok mye heller å lese dine kursvurderinger av Kahoot-aksjen enn det jeg skriver, så her får de litt reprise helt gratis:

Moonraker007
13.01.2021 kl 13:42 14421
Kursmål til GS er satt med kort horosont. Merkelig at folk selger nå, jeg ønsker i alle fall å være fullastet før listing i mars. Tror på en jevn oppgang framover til ca 155 i mars.

Moonraker007
15.01.2021 kl 08:23 8411
Er mer kortsiktig, og ser 6 md fram - da skriver vi nok 180 pg 55% opp fra i dag. Sitter long.

Moonraker007
17.01.2021 kl 21:34 4624
Kahoot-kursen går nok til 300- jeg selger i alle fall ikke én aksje før vi er der.

Moonraker007
20.01.2021 kl 19:08 8911
133-134 i USA nå, men tror vi skal opp til 135 i morgen- ikke mange tar gevinst akkurat nå, Selv med inngang på 133 er det 20% i gevinst å hente til kursmålet på 160 - som vil nås innen februar er ferdig.

Moonraker007
22.01.2021 kl 12:52 8002
Vet ikke hvorfor noen baisser denne, ser jo ikke et milligram nedside i det hele tatt. 250 innen året er omme, vi skal altså opp 100%.

Ja, det var et godt knippe med selvskudd.
Når det gjelder Hanoa må aksjonærene håpe han har kontroll på egen økonomi, men gambler han privat er det ingen grunn til å tro han gjør noe annet profisjonelt.

Et par dager til med fall nå, så begynner jeg å se etter en inngang. DVS ned mot 35 vil jeg tro.

Tanker?
dryqueen
19.07.2021 kl 19:03 5040

Jeg synes 35kr er altfor høyt. Mye luft I Kahoot enda
CP
19.07.2021 kl 19:06 5136

husker godt den var på 37 og det var også ekstremt høyt egentlig. Mange advarte aksjonærene allerede da. Nærmere 12 så blir det mere edruelig--
Redigert 19.07.2021 kl 19:10 Du må logge inn for å svare

Håper vi slipper å få inn for mange kortsiktige SDRL tradere i denne, men det ser stygt ut ... :)

Bra at jeg ikke lot meg advare, siden jeg realiserte en gevinst på godt over en halv million i Kahoot i år. Og jeg tror ikke at jeg er alene om å ha truffet rimelig bra. Det er sikkert flere som har tjent godt på å ikke la seg advare. ;-)

Du har värklegen inte forstått nor av hva jeg mener. Etterpåklok, etterpåklok og atter etterpåklok - beklager, slike utsagn er lite verdt.

Så mange negative kommentarer på div. forum at nå at jeg til å kjøpe i morgen. Som en klok mann sa "be greedy when others are fearful".