Yahooooot! Her er det rigget for vekst


Flott intervju med sjefen sjøl, Eilert Hanoa, av DNB Invest.
Når du hører han snakker om de 45% som er utenfor Norge forstår du virkelig størrelsen og potensialtet Kahoot har.
Glem Covid, denne reisen vil jeg være med på. Spesielt børs i Uniten blir spennende🤩

https://scene.dnb.no/brandcenter/no/scene/component/default/47153?mcc=some-fb-invest2021-dypdykk-hanoa&fbclid=IwAR0MuU6i2joEwT8u0IajLa77fOQrAg8tJjPyBI2H0wBQJtY1Bb8nnEBDejo
Znabel
21.07.2021 kl 10:02 3125

Man er ikke etterpåklok når man advarer på forhånd om det som kommer til å skje. Forstår du ikke det?

Jeg foreslår at du som har tatt så mye feil viser litt ydmykhet. Tenk på at de som har hørt på deg (om noen har gjort det) har tapt masse penger på grunn av din konstante haussing og overdrevne optimisme.

Vil bare legge til at man taper ikke noe med mindre man velger å selge med tap.

Deilig å kjøpe noe på bunn for en gangs skyld. Rimelig sikker på at 38 var et kupp jeg ikke ser igjen :)
marked1
21.07.2021 kl 15:34 2528

Gratulerer :) Ganske sikker på at 41 kroner, eller hele 40-tallet for den saks skyld, er et kupp. Flere vil nok angre på at man ikke lastet opp på 40-tallet når kursen går over 50 kroner igjen. Trenger ikke være mange dagene til vi er på 50-tallet igjen, på tur videre oppover.
Mora di
21.07.2021 kl 15:48 2481

Den er ganske så filleristet og utbombet etter 2 kvartaler som angivelig har vært på den svake siden.
Jeg mener nå det langsiktige caset er inntakt, og at høyere veksttakt vil komme.
Solide investorer tydeliggjør den samme vurderingen som meg med sine betydelige innsidekjøp siste 6 mnd.

Ta på lange briller folkens og bruk heller de raske brillene til trening : )
Mora di
21.07.2021 kl 17:39 2327

Med fasiten pr i dag i hånden (kurs 42) så kan man som du gjør konkludere med at Kahoot var høyt priset, MEN det var på grunn av lavere vekst enn anntatt. Lavere vekst gir i dette tilfellet lavere kurs. Så får jo fremtiden vise om veksten tar seg opp (høyere kurs..). Vekst er jo selskapets desiderte hovedfokus. Jeg synes det vil bli spennende hva som skjer med veksten når man for alvor skal inn i Asia, og synergiene av tidl oppkjøp, og da spesielt med tanke på Clever.

Det blir kokko å si at Softbank sin timing av sine aksjekjøp var dårlig. De valgte å vente til å få kjøpe sine eierandeler via emisjonene (og denne timingen kunne de ikke styre selv). Skulle de selv styrt timingen selv så måtte de kjøpe 15% direkte i markedet og da ville jo kursen fint bikket 200kr. Om noe er amatørmessig så er det vil din konklusjon om at Softbank sin timing var amatørmessig.

Softbank er nr 1 investor innen tech, og jeg kan love at deres business case på Kahoot er å få betydelig mer enn en dobling av investeringen sin.

Det er altfor tidlig i dette caset å konkludere om 40 kr eller 137 kr var dyrt eller billig. Fremtiden vil vise, og Kahoot er nydelig posisjonert!
Gullit
21.07.2021 kl 17:43 2316

Alt under 100 er ett kupp, vi når nye høyder dette året.. trenden er snudd
Spartan
21.07.2021 kl 18:12 2252

Var dette bunnen, eller skal vi videre ned?

Godt sagt, som du forstår er det mange amatørmessige meninger her på forumet - selv velger jeg å ignorere disse.

Enda ett skoleeksempel på at markedet kommer diltende etter for er det noe som er sikkert i disse tider så er det nettopp at Covid-19 utfordringen er kommet for å bli på ubestemt tid og blir ikke borte med det første (om noen gang).

Nå er jo ikke dette caset virus avhengig selv om det for alvor tok av sammen med viruset. Endringene med hjemmekontor, nettmøter og nettskoling er varige endringer som er kommet for å bli uavhengig av om Covid-19 forsvinner eller ei og det er vel nettopp dette som begynner å synke inn der ute.

Med flere titalls millioner brukere pr i dag som er sterkt økende så er det bare et tidsspørsmål før inntektene for alvor tar av noe den nylige etableringen i det asiatiske markedet vil booste så ja, en inngang på 40-50 eller 60 tallet er for et skup å regne om man ser litt lengre frem i tid enn nesetippen og ser man enda litt lengre frem så er alt under 100nok for billig å regne.

Meldingen om nasdaq notering kan tikke inn hvilken dag som helst og da blir det økt volalitet med langt flere som vil ha et ønske om en inngang så benytt mulgheten mens den ennå er der ... ;)
Spartan
22.07.2021 kl 14:23 1272

Artig navn på tråden i grunn. Yahoot! Noen som husker Yahoo, og hva som skjedde kursmessig etter at euforien hadde gitt seg? De drev med heftige oppkjøp før det smalt de også.

Ikke lett å skulle være alene når de har hele verden som marked hvor konkurranse er å anse som noe sunt fordi det bekrefter at de tilbyr noe som flere ser nytten av og konkurranse gagner alle i så måte.

MEN det er ikke alle som allerede har flere titalls millioner av brukere hvor økningen fortsatt er sterkt stigende slik ståa er hos Kohoot og som kjent så er veien langt kortere å få eksisterende kunder til å bruke nye applikasjoner enn å først måtte finne potensielle kunder - mao, dette caset må være Ose*s mest gira hvor inntektene kan mangedobles over natten ... ;)
Redigert 22.07.2021 kl 20:01 Du må logge inn for å svare

Det første og viktigste steget er brukere - betalende eller ei - nettopp fordi vi er vanemennesker. Når vi først liker noe og gjør oss kjent med det så er veien til å betale for en utvidet tjeneste langt kortere enn å skulle starte med å betale for noe man ikke er kjent med. Mao, det at selskapet nå har flere titalls millioner brukere og at det er sterkt stigende forteller at brukerne liker det plattformene byr på. Så vil behovet fra basic tjenester til utvidede tjenester melde seg hvor man da må betale for nettopp dette og det er da inntektene for alvor vil eksplodere - og vi er snart der ... ;)


Vet ikke hvor relevant dette er for Kahoot som vel ikke har særlig virksomhet i Kina, men kan vel bety noe for fremtidige planer og vekstmuligehter.

Ny lovkrav kan utradere Kinas teknologiske utdanningsindustri:

China is considering asking companies that offer tutoring on the school curriculum to go non-profit, according to people familiar with the matter, as part of a sweeping set of constraints that could decimate the country’s $100 billion education tech industry. Shares sank.

https://www.bloomberg.com/news/articles/2021-07-23/china-is-said-to-mull-turning-tutoring-firms-into-non-profits?utm_source=twitter&utm_medium=social&cmpid=socialflow-twitter-business&utm_campaign=socialflow-organic&utm_content=business
Ja, Kahoot har så vidt entret det asiatiske markedet og det er nok av samme grunn at de har konsentrert seg om bl.a Japan og ikke Kina som du kan lese ut av den siste presentasjonen:

https://newsweb.oslobors.no/message/536292

https://kahoot.com/academy/study/language/japanese/

Dette lå som kjent i kortene allerede i våres og er således ikke for nytt å regne - Kina er stort men utgjør allikevel ikke mer enn i underkant av 15% av verdensøkonomien - mao, over 85% av markedet er utenfor Kina. Også virker dette diktatoriske innspillet lite gjennomtenkt for ingen selskap med et kapitalistisk syn vil ha interesse av å bidra så da vil det måtte være den Kinesiske stat som må stå for dette selv noe vi får ønske dem lykke til med ... ;)
Redigert 23.07.2021 kl 15:38 Du må logge inn for å svare

Kina har til nå ikke vært et satsningsområdet og vil kanskje heller ikke bli det, men Japan er viktig! Ser frem til meldinger om progresjon her.