PEN en doblingskandidat?


PEN kursen opp 50% eller 100%

PEN kursen har ikke passert før-corona topp. Jeg vil minne om emisjonen oktober 2019 som var på kurs 23.90. Kursen burde passert dette nivået etter kjøp av lisenser og produksjon. I coronaperioden har selskapet vokst til et mye større og interessant selskap. Som det fremgår av selskapets siste presentasjon er oppsidepotenialet signifikant større:

I forhold til tidligere er
Antall produserende felt økt 2x
Produksjonen øker 3.8x
Reservene (2P)er økt 2.9x
Resources (2C) er økt 8,3x
Operating cash flow + 5,8 x

Selskapet har offisielt signalisert et et betydelig utbytte kan komme fra 2023.

Selskapet har kjøpt produserende felt, dermed øker inntektene umiddelbart.

I april skal boring startes for å avdekke et mulig stort oljefelt i Gabon. ( forventningene ligger i størrelsesorden på nivå med årets største funni nordsjøen)
Selskapet har signalisert at et funn kan tilsvare en verdiøkning på selskapet tilsvarende 10 kroner pr. aksje.

I H2 skal det bores på vår nye lisens i Sør-Afrika. Da dette kjøpet ble offentligjort uttalte en analytiker at dette kunne bli en game changer for selskapet som kunne bidra til en kursstigning på 20 kroner.

I forsøk på å være nøktern så er dette bakgrunnen til forhåpning om kursstigning på 50-100% i år. Pareto uttalte i går at selskapets nye lisenskjøp ikke er innbakt i kursen enda og opererer med et kursmål på kr. 30.
Et tilleggsmoment er at topp 20 i selskapet består av langsiktige investorer som neppe legger sine aksjer til salgs på nåværende kurser. ( Topp 20 besitter 57.6% av aksjene)Jeg antar at de fleste av disse forventer en årlig, betydelig avkastning, når selskapet kommer i utbyttesituasjon fra 2023.
Den nye æra har startet , eller sagt på en annen måte: Det er nå moroa begynner.

Og som en liten forsmak på fremtidig avkastning, får alle aksjonærene et utbytte i form av PNOR aksjer etter salget av AJE i Nigeria.

Det er selvsagt mange forutsetninger for å oppnå dobling: Oljeprisen bør være omkring 60 USD, vaksinering bør medføre gradvis normalisering og selskapets spennende boreprogram må avdekke de ressurser som seismikktolkning har bidratt til optimisme mht. funn og størrelse på funn.
Redigert 03.04.2021 kl 10:54 Du må logge inn for å svare

Jeg vet at det ikke har almen interesse, men jeg kjøpte litt i dag også .Tror på 50-100% før nyttåt

Fortsatt ikke noe tegn til at Norve skal begynne å røre på seg. Da blir det forsinkelse, men vi får håpe den ikke blir lang. Vi har jo også blitt vant til forsinkelser.

Allmenn interesse har det vel ikke, men på forumet her går det greit :D På kjøperen selv i dag. Troen på at jeg sulle få kjøpe ned mot emikurs har omsider forlatt meg... ;)

Har en følelse av at det ikke er lenge til den er i bevegelse. 3 supply båter har vært innom siste 48 timer så det tyder på klargjøring. Pacific Vanguard, Oyeli star og Bourbon Liberty. Sistnevnte ligger 770 meter i fra Norve. Den ankom Norve i morges.
cinet
09.04.2021 kl 13:00 3439

"Ingen" selger denne før avklaringen kommer ca 1.6.21. Hvis info siver ut, vil aksjen svekke seg fram mot denne offentliggjøringen. Motsatt fall vil den stige jevnt å trutt, fram til BONANZA. Her må alle mann følge med, i alle tilgjengelige infokanaler. Gjelder både PEN og BWE. En forsinkelse på selve boringen/resultatet er bare en tålmodighetsprøve. Selve resultatet teller vesentlig mye mer. Produksjonen er ikke før 4Q.

På BWE tråden er det skrevet om disse båtene i flere uker nå. Stort sett supplybåter. Bourbon Liberty er også supplybåt, men jeg tror den er supply/AHTS-skip så den er jo interessant nok.
Redigert 09.04.2021 kl 14:02 Du må logge inn for å svare

Gavepakkene varierer i pris. Kjøpte nettopp endel på 15.50, i går på 20.15 og i dag 19.80
Tror at folk ikke forstår potensialet.

15,50 må vel vært i reparasjonsemien? Har ikke vært der etter det.

He he he, med tanke på at den trekker sørover dag etter dag (riktignok med små prosenter) kan man saktens lure. Helt nede på 19,60 på det laveste i dag. Forstå det den som kan. Vanvittig mye nyheter som ikke er innbakt i kursen nå.

Neida FF, 15,50 nevnes på grunn av rep. emi. Kusen har ikke vært der ned siden den ble annonsert.


Da er vi jo enige i det.

Kursen holdt seg i hvert fall over 20 i dag. Ved børslukk var Brent i rødt, men har må gått i grønn
Redigert 09.04.2021 kl 17:33 Du må logge inn for å svare

Jeg har deltatt i oktoberemisjonen 23,90. Mente potensialet den gang var betydelig. Jeg mener fortsatt at P EN i dag er et helt annet selskap.
Det er mange på PEN tråden som ser potensialet, jeg opplever at aksjen fortsatt er U-U -.U Jeg plukker på kursreduksjon, men jeg selger ikke før vi ser et annet nivå.
Jeg tenker fortsatt at jeg skal selge litt på 30.-.
Så vil jeg vente og. se på utbyttestrategien., Dersom PAS vurderer 20 % av overskudd i utbytte så kan det bli bra. Tror Elkem har 50%, Reach har 50%.

Dersom jeg får 3-4 kroner i utbytte så 5 dobles min pensjon. Fornøyd med det jeg.
Redigert 09.04.2021 kl 18:55 Du må logge inn for å svare

Det var et litt merkelig utsagn om pensjonen. Hvis dette stemmer så kan du jo heller selge aksjene nå å få 30-35 ganger pensjonen din uten å løpe noen risiko. Det burde vel holde til du kreperer 😂
Idar1
10.04.2021 kl 12:26 2844

Grei strategi det, men veldig kjedelig 😊

Jeg har i mange år vurdert PEN som min pensjonsaksje.
Jeg kan selvsagt selge alt, sette pengene i banken og ta ut årlige porsjoner for bedre pensjonen.
Jeg vurderer at pengene vil gi bedre avkastning i PEN. Dersom jeg f.eks får utbytte i 5 år, så kan jeg realisere etterhvert. For meg er det den beste måte å forvalte pensjonspenger og den minst kjedelige

Det kan jeg vær enig i, men det er noe en gang dette med risko da. Om du har 32x pensjonen i en enkeltaksje (basert på ditt utsagn at 3,- utbytte utgjorde 5x årlig pensjon) så sitter du med aksjer for nesten 20mill i kun PEN (Gitt en pensjon på 600k). Dette gjør deg også til en av de 20 største aksjonærene. For meg høres dette ut som du har feil risikoprofil på porteføljen din (antar at du ikke har 80-100mn i andre aksjer for da hadde nok pensjonen din vært noen hakk høyere og 3,- utbytte ikke utgjort 5x pensjonen din). Ut fra et risikoperspektiv hadde jeg heller solgt 75% av aksjene og plassert i objekter med mindre volatilitet. Men jeg er kanskje for opptatt av å jobbe mot effisient portefølje.

Nå gjør jo selvsagt Trond.heim som han vil med dette, men det er viktig å huske at olje er risikofylt. Vi fikk jo senest erfare det for et år siden. Vi har også sett andre kriser som har hatt stor effekt på oljeprisen.

Et annet moment er overgangen til fornybar industri. Vi ser jo hvordan de store oljeselskapene satser på det. F.eks. har BP uttalt at de ikke lenger skal bore letebrønner. Danmark stanser all leting. Imidlertid behøver ikke dette være negativt for selskaper på PEN sin størrelse. Det kan være gode anledninger til å komme inn på felt som de store ikke lenger vil satse på. Og jeg tror det er lenge til at Afrika går over fra olje selv om vi også der ser tilløp til økt satsning på fornybart som vind og sol.

Men risikoen er der og vil alltid være der. Selv føler jeg at jeg kanskje er litt for mye eksponert mot olje, men jeg tenker at overgangen bort fra olje ikke vil gå så fort mange tror. Det hindrer meg ikke i å spre satsningen litt. Da kan man jo tenke som Trond. heim og satse på utbytteaksjer som Yara, Elkem, Hydro, Borregaard etc. Selv har jeg valgt den første av disse og der føler jeg meg langt tryggere. Mat må befolkningen uansett ha og samtidig er man med på en vei mot hydrogen og ammoniakk som nok er det som blir fremtidens drivstoff.

Men det finnes ingen fasit. Det er kanskje det som gjør det spennende med enkeltaksjer.

Her er du spot-on FF ihht hva jeg ønsket å påpeke. Jeg sitter også med en god bunke PEN aksjer da jeg tror den vil performe relativt mye bedre enn øvrige oljeselskaper akkurat pga miksen i porteføljen deres og ledelsen sin kompetanse. Så jeg tror også dette bil lykkes, men man bør forvente volatilitet og greit med øvrige investeringer som er motsykliske.

Fra det ene til det andre. Norve er nå i bevegelse. To slepebåter. 1,9 knop

Da er vi i gang. Hibiscus: Here we come again!

https://www.marinetraffic.com/en/ais/home/centerx:8.868/centery:-0.663/zoom:14.18054498259455
Redigert 10.04.2021 kl 16:16 Du må logge inn for å svare

Takk Fluefisker fordi du holder oss oppdatert.
Alltid noe lesverdig fra deg.
Norve i bevegelse betyr at begynnelsen på noe stort er i gang

Norve utenfor rekkevidde men tipper den er i MAYUMBA i morgen formiddag.

Hvor lang tid pleier det ta fra ankomst lokalisasjon til spud?

Nå er jo dette en jack-up og det burde ikke ta så lang tid å posisjonere og forankre denne, men det beror jo selvsagt på havbunnsforholdene. Vanlig er vel fra tre dager og opp til en uke før spud vil jeg tro. Men først skal den altså ifølge Marine Traffic til Mayumba. Hvor lenge den blir liggende der er vanskelig å si, men avstanden fra Mayumba til Dussafu er kort.
Redigert 11.04.2021 kl 18:22 Du må logge inn for å svare
Galv
11.04.2021 kl 17:08 2142

Windguro
Posisjon ca der den skal settes ned.
Meldes det om ca 1 m signifikant med sjø i en heil uke.
Betyr ingen vær hindring .
Så er det drill drill baby og 🛢⛽️ Treffes feltet øker reserve x3.
Pen kurs tar en x2🗼💰💵

Sånn sett er Gabon og Ekvatorial-Guinea greie land å operere offshore i. Ekvator går gjennom Gabon. Det pussige er at ikke noe av Ekvatorial Guinea ligger på Ekvator på tross av navnet. Uansett er det selvsagt fysisk umulig med kraftige vinder som orkaner, tyfoner og sykloner som offshoreindustrien må slite med andre steder så nære ekvator som våre assets er i disse to landene. Corioliskraften for liten der til å sette igang slike roterende vindsystemer.

Norve er halveis til Mayumba. Ref satelitt position.

Mandag 07:18. Ligger nå rett vest av Gamba. 3,8 knop
Redigert 12.04.2021 kl 07:19 Du må logge inn for å svare

Er det forsinket nedsalg av emiaksjer vi ser sammen med frykt for at Norve skal finner mer olje enn vi klarer å håndtere?
Svindel2
12.04.2021 kl 09:51 1750

Ja, olja kommer til å renne over bord og medføre store miljøskade kostnader.
bmw5
12.04.2021 kl 10:31 1666

Det er vanlig i Pen aksjen med en nedgang før en kraftig oppgang kommer. Pandemien er på hell og av den grunn trenger man å bygge opp igjen det tapte og da trenger man olje, mye olje og gass.

Det er jo en fullstendig udramatisk nedgang. Det er mange tilsvarende aksjer som faller litt så langt i dag, men nå har Brent gått i grønt og den følger nok snart på.

Ser forresten at Pacific Vanguard er på vei og den har destinasjon: DHIBM-2. Den er brønnbetegnelsen på brønnen som skal bores på Mupale. Tipper den skal gjøre visse havbunnsundersøkelser for å bestemme akkurat hvor benene på Norve skal settes. Der er det ikke rom for feil. Da får vi se hvor lenge Norve blir liggende ved Mayumba.
cinet
12.04.2021 kl 11:14 1596

Nytt angrep i SA, oljeprisen til nye høyder?
bmw5
12.04.2021 kl 13:17 1435

Ved sluttauksjon i dag er antagelig aksjen under 20 kr og i morgen enda litt ned .

Det var da pessimistisk. Ligner ikke deg det.
nasse009
12.04.2021 kl 13:48 1391

jeg synes sluttauksjoner stort sett har vært positive for PEN jeg, og ingen grunn til å tro noe annet skjer idag (les: dagens Brent Oil)

Uten at dette spiller noen rolle for den langsiktige oppgangen vi venter på. Men det er vanskelig å være tålmodig -er litt som en unge har det før julemiddagen :)
Vikusen
12.04.2021 kl 13:56 1365

Pen er svak for tida. Dno er mye mer responsiv på oljepris.
bmw5
12.04.2021 kl 14:04 1335

Fluefiskeren! Jeg er meget positiv til pen, men at aksjen vil gå pent nedover til ca 19 kr før den tar av er mer eller mindre naturlig for Pen aksjen. Mange har nå tjent bra med penger på emisjon og selger seg litt ned, ikke verre enn det. Etter min vurdering av selskapet er verdien nå på ca 30 kr kanskje mer. ER MEGET POSITIV TIL PEN.

Fluefiskeren:
Du pleier å skrive at PEN følger oljeprisen nesten til punkt og prikke. Det er jeg stort sett enig i. I dag er det ikke slik, og det jeg tenker er at noen gjør alt for å presse kursen ned. Oljen opp 1.25 % og PEN ned med 2,22%. Det er vel slik markedet fungerer eller et øyeblikksbilde.

Ja, jeg har jo det. Men jeg har også skrevet at det selvsagt er unntak.

Dagen er ikke omme. Vi kan jo også håpe på en liten oppgang mot spud selv om jeg er veldig usikker på det. Denne brønnen er jo kanskje enda viktigere for BWE som også er ned i dag.

Har DNO jeg også, men den har skuffet en del i den siste. At den responderer mye mer på oljeprisen enn PEN er jeg langtfra enig i selv om den gjør det i dag.