Post Covid-19(84) – and The Great Reset (USA)


Forrige uke presenterte president Biden sin økonomiske plan for å gjenreise USAs økonomi etter covid-19. Av nesten 20.000 milliarder kroner er nesten 10.000 milliarder kroner øremerket sektorer innenfor klima og miljø.

Siterer Biden: «Dette er ikke tiden for å bygge tilbake til hvordan slik det var før. Dette er øyeblikket for å tenke nytt og gjenoppbygge en ny økonomi.»


https://www.nrk.no/klima/usa-best-i-verden-pa-klima-med-bidens-enorme-omstillingsplan-1.15442816
Redigert 18.04.2021 kl 09:00 Du må logge inn for å svare

SOLENERGI er en svært viktig del av den grønne omstillingen som nå skjer i verdens største økonomier. Grønn omstilling er nødvendig for å nå klimamålene som er definert i PARISAVTALEN. Viktige milepæler er 2030 og 2050.

I dag er den store majoritet av det som produseres av solpaneler (paradoksalt nok) basert på statssubsidiert KINESISK KULLKRAFT. Dette er uholdbart – og kan ikke fortsette. I verdens to største økonomier (EU og USA) er det derfor nå svært stort fokus på KARBONAVTRYKK.

REC sin FBR teknologi er den mest energieffektive og kostnadseffektive som finns pr i dag – og det er ingen produsenter av polysilicon som har lavere karbonavtrykk enn ML. Nye produksjonslinjer utenfor Kina vil derfor tvinge seg frem – samtidig som det vil bli økt fokus på statssubsidiert kinesisk kullkraft i produksjonen av solpaneler. .... Jeg tror derfor det kun er et tidsspørsmål før ML gjenåpner – men først må de ha tilgang til det kinesiske markedet – eller så må nye produksjonslinjer utenfor Kina være operative.

NB: Kull er den desidert verste energikilden som finns. Det er INGEN energikilde som er mer skadelig for miljøet – og vårt felles klima enn kull. Politikerne i store deler av verden har omsider forstått at de ikke kan redde jordens klima ved hjelp av solpanel som er produsert ved hjelp av statssubsidiert kinesisk kullkraft.
Vilter
05.04.2021 kl 09:44 7914

Akkurat, Kull er helt uaktuelt. Volvo er neste konsern ut som tenker utslipp i alle ledd:

Klimanøytral produksjonMålet til Volvo Cars er at den globale produksjonen skal være klimanøytral innen 2025. Vi jobber mot dette ved å anskaffe og produsere vår egen klimanøytrale energi, i tillegg til å øke energieffektiviteten på anleggene våre. Vi gjør store fremskritt. Alle våre europeiske anlegg har vært drevet av fornybar elektrisitet siden 2008, og i 2020 ble de globale anleggene drevet av 51 prosent klimanøytral energi. Vårt største kinesiske anlegg, i Chengdu, sikret nylig en 100 prosent klimanøytral elektrisitetsforsyning.

Tenk om det hadde vært et parti i Norge som:
1. Tar miljøvern og grønne verdier seriøst og ikke er fanatisk.
2. Tar Norge først og er et parti som elsker Norge altså et Nasjonalistisk parti.
3. Tar velgerne på alvor.
4. ikke bruker partiet som et springbrett til å få andre jobber i utlandet eller FN el. lign.
5. Slutt med å ødelegge Norge gjennom paralellsamfunn.
6. Stopp å gi penger til organisasjoner som ønsker å bygge ned demokratiet i Norge.

Da hadde jeg stemt på de. Men dette partiet finnes ikke.
Solerbra
05.04.2021 kl 11:35 7310

Og hvordan henger dette sammen da? Det lurer jeg på. Og når får vi svaret?
- Biden: Dette er øyeblikket for å tenke nytt og gjenoppbygge en ny økonomi. 10.000 milliarder kroner øremerket sektorer innenfor klima og miljø.
- DN: Det er noe spesielt som haster så voldsomt for Røkke at han bare MÅ bli ny styreleder i Rec Silicon.

Det markedet trenger er en uttalelse fra KIR om veien videre

...For ingen tror jo på guidingen fra selskapet (?)

Energitransisjonen: koster mer enn det smaker;

https://www.welt.de/wirtschaft/article229449033/Energieversorgung-Bundesrechnungshof-warnt-vor-Stromluecke.html?cid=onsite.onsitesearch

Strømprisene i Tyskland er nesten dobbelt så høye som i Frankrike.
Redigert 05.04.2021 kl 12:33 Du må logge inn for å svare
Synergi
05.04.2021 kl 12:50 6858

Det er her det blir litt problemer med bukken og havresekken. Hvorfor i alle dager skulle han komme med noe som gir økt kurs dersom de planlegger å kjøpe seg videre opp. Hvorfor skulle de andre Aker styremedlemmene gjøre F.eks innsidekjøp dersom de har en strategi om videre oppkjøp. Det er veldig fint med Røkke i førersetet men jeg frykter også at det fører til interessekonflikt..... Kom gjerne med tanker dersom noen mener at det ikke er slik.

Har grublet , tenkt og gått hvileløst omkring og ikke fått en fornuftig tanke inn i skallen og fokuset har for meg vært, hvorfor i HÆ..... tar det sånn tid å kjøpe seg opp i den %en de vil ha for å få styringen i RECSI ?

Vel ,jeg har foreløpig gått bort fra den problemstillingen, jeg tror ikke det er der skoen trykker.

Personlig har jeg kommet frem til at grunnen for ventingen er å få samlet toppene og beslutningstagerne i henholdsvis China, Usa med Biden og Clinton på laget ? og Recsi til å få til avtaler som alle kan føle at de vinner på. Det tar selfølgelig tid å få til . Så enkelt og så vanskelig !

Bybonden ( Har her særvert fraværet av meldinger fra K:I:R: på et sølvfat )

PS : Og i værste fall vil disse kontraktene sammen med melding om aksjekontroll først meldes på GF i Mai ! huff huff ..
Redigert 05.04.2021 kl 14:07 Du må logge inn for å svare
Holo
05.04.2021 kl 14:01 6454

Det er vel ikke umulig at det drøyer fordi man sitter på innsideinfo man ikke kan eller ønsker å gå ut med enda.
Solerbra
05.04.2021 kl 14:03 6424

Håper ikke det er slik, men hvem og hva kan en egentlig stole på?
Styreformann kan vel ikke sitte å holde saker og ting hemmelig for 75% av eierne, fordi det passer han selv. Han er da valgt til å representere oss alle, og styret og styreforman plikter å jobbe for økte aksjonærverdier for ALLE eiere i selskapet - slett ikke for å holde kursen nede. Markedet skal også informeres.

The Board of Directors seeks to provide effective governance of business and affairs to ensure long-term benefits of REC Silicon’s stakeholders.
REC Silicon will put particular emphasis on informing all investors and analysts with the same information at the same time.

Aner ikke... Men ingen tvil om hvor proppen er i alle fall :)
Solerbra
05.04.2021 kl 15:27 5974

Kanskje noen rett og slett kan spørre han?

Hei Kjell Inge!
Du husker kanskje at vi valgte deg til styreformann i Rec for en tid tilbake. Tror du fikk så mye som rundt 95% av stemmene våre, så vi hadde virkelig stor tro deg. Vi vet selvsagt at du har mye å styre med, men vi lurer nå likevel på om du har hatt tid til å ta deg en tur innom kontoret og satt deg inn i saker og ting, ja kanskje gjordt deg noen tanker om veien videre. Ikke at vi skal mase, men du har sikkert fått med deg at det er mye som skjer 'over there', nå som Biden er blitt varm i trøya, sol- og batteri - ja mange spennende muligheter rett og slett. Du får se litt på det, og gi lyd når det passer og du får tid.

Vennlig hilsen
Spente aksjonærer

Den er meldt til adm.
Alan77
05.04.2021 kl 20:01 4890

Det samme ble gjort her! Det er idiotisk kommentar
jokke
05.04.2021 kl 22:40 4107

Uff..... biskoptullinger finnes over alt.
Redigert 05.04.2021 kl 22:44 Du må logge inn for å svare

hypet hypet hypet, Biden har null troverdighet

Virker som ett tydelig , veldig tydelig skifte i USA og hele verden nå etter Biden overtok. Samarbeid , felles utfordringer når det gjelder klima , hjelpe kvarandre , utfordre kvarandre , felles mål !! Blir ett spennende 10 år vi går i gang med , Rec vil forhåpentligvis være en smart investering nå . Men det kommer mange 100 selskaper som vil gjøre det bra framover rundt all denne satsinga, det er også spennende og finne noen investeringscaser der . Spenne tider !!

Med viljen til samarbeid som nå har oppstått mellom USA og Kina - så blir det spennende å se hva som skjer med Fase-1-avtalen og straffetollen på amerikansk produsert poly.

Er det noen som vet hvor Enovix kjøper råmaterialer til sine batterier de har utviklet?

https://www.reuters.com/article/us-enovix-m-a-rodgers-silicon-idUSKBN2AM1K7
grabein
19.04.2021 kl 11:57 1563

Nei, men:

"The company is building its first commercial factory, which will be ready to produce silicon lithium-ion batteries for customers later this year. The small-scale plant in Fremont, Calif., will make batteries for smaller devices such as radios and smartwatches. Enovix is scouting a location for a second factory that will also build batteries for smartphones, and aims to start selling batteries for electric vehicles after 2025."

https://www.wsj.com/articles/enovix-set-to-go-public-through-a-spac-in-deal-valued-at-1-1-billion-11614002432

Den andre fabrikken de leter etter lokasjon til, er spennende. Denne kan ikke bli hvor som helst.

Kina - og USAs gjeninntreden i Parisavtalen:

I forbindelse med klimatoppmøtet som Biden har tatt intiativ til denne uken, så har president Xi Jinping varslet en viktig tale. ... La oss håpe Kina skroter sin miljøfiendtlige politikk, hvor kullkraft brukes til å subsidiere solcelleproduksjonen.


https://www.france24.com/en/environment/20210421-china-s-xi-to-attend-us-hosted-climate-summit-in-first-meeting-with-biden

EU varsler mer ambisiøse klimamål frem mot 2030. ..... Dette vil forhåpentligvis legge større press på både USA og Kina

https://finansavisen.no/nyheter/energi/2021/04/21/7659386/eu-oppjusterer-klimamalene-kraftig
maseeh
21.04.2021 kl 08:40 869

https://www.nytimes.com/2021/04/20/business/economy/china-biden-solar-panels.html?referringSource=articleShare

It’s put the Democrats in a hard position,” said Francine Sullivan, the vice president for business development at REC Silicon, a polysilicon maker based in Norway with factories in the United States. “Do you want to stand up to human rights in China, or do you want cheap solar panels?”
Redigert 21.04.2021 kl 08:41 Du må logge inn for å svare

Kinesiske solpanel produsert ved hjelp av statssubsidiert kullkraft er IKKE miljøvennlig. Regimet i Kina har mest sannsynlig forstått at EU og USA gjør hva de kan for å fjerne disse solpanelene fra sine markeder.