Illumina + Grail inc = 8 milliarders Megafusjon?Grail Inc var nytt for meg inntil jeg i påsken satte meg og googlet på Illumina. Jeg kan forferdelig lite om illumina som jeg tar meg selv i å forveksle med invitrogen. Men det var altså Illumina jeg ville komme litt under huden.

Og der dukket Grail opp. Og hodet tok fyr nok en gang...

Man må nesten ha hørt på Jethro de siste tre-fire årene for å skjønne hvorfor. Next generation sequencing og liquid biopsies er to av utviklingsområdene han har tatt fram gang på gang. Og her sitter jeg og ser på nettopp det i forbindelse med denne fusjonen. 1)

Det vil ikke si at AZT er involvert i dette direkte -men:
- Jo flere Illumina maskiner som kommer ut i felt, jo mer kjemi må til
- Grail er ikke alene om Liquid Biopsies for kreft, men de setter det kraftig på kartet!
- Liquid Biopsies er anslått til markedsverdi på 75 mrd dollar i 2035...

Tilbake til Illumina, så er det et studium i seg selv. Jeg var overrasket over at de ikke har havnet på radaren min tidligere. 3,2 mrd dollar omsetning og EPS på 6,57 $ var kraftigere kost enn jeg trodde, de har også levert en profit warning for første kvartal som sier 26% vekst fra i fjor.

Fusjonen har foreløpig fått en kjølig skulder fra konkurranse myndighetene, men har virkelig satt liquid biopsies på kartet.

Og det minner meg kraftig på at AZT jobber daglig med kjemien som skal passe inn i disse nye testene, om de kommer fra Grail eller andre, det blir vel litt her og der.

Man må bruke litt fantasi for å forutse hvordan dette nye segmentet liquid biopsies vil influere AZT. Men at milliarden i omsetning ikke er en utopi, det nekter jeg blankt for. Legg til NGS og så tuller det på seg.


1) https://transformingcancerdetection.com/wp-content/uploads/2020/09/ILMN-to-Acquire-GRAIL_21-September-2020.pdf

R_offe
06.04.2021 kl 20:42 815

https://thermofisher.mediaroom.com/2021-04-01-Thermo-Fisher-Scientific-Announces-New-System-for-Flexible-Automated-Sample-Purification

https://www.thermofisher.com/no/en/home/life-science/dna-rna-purification-analysis/automated-purification-extraction/kingfisher-apex.html


Ser ut som Thermo Fisher også er på saken... Ved å lansere denne "maskinen",..

Vi får håpe kitene som blir brukt til denne maskinen, inneholder ensymer ifra AZT...
Redigert 06.04.2021 kl 20:43 Du må logge inn for å svare
Zleep
07.04.2021 kl 08:47 524

Cindy Wagner Senior research scientist på Siemens udtaler om ArcticZymes.
” Wagner said that ArcticZymes is "just terrific to work with. They have amazing customer service and … even though they are so small, they manufacture really high-quality products, which is really unusual in this industry.”

Siemens og Thermo Fischer lavede i 2016 et strategisk samarbejde omkring VERSANT kPCR Molecular solution
https://www.siemens-healthineers.com/en-us/news/thermo-fisher-molecular-testing-04-07-2016.html

Jeg antager at Cindy Wagner var en del af det samarbejde da der på hendes Linkedin profil står at hun arbejdede hos Thermo Fisher og Siemens på samme tid
På genoweb er der en betalingsmur, men der står i overskriften” Siemens also uses Cod Ung in its Versant KPCR”
Cindy Wagner arbejder nu hos Grail som i øvrigt er et spin off fra Illumina, som nu tilbagekøber aktierne fra Jeff Bezos og Bill Gates. Tror hvis Grail lykkedes med deres projekt ændre det alt inden for Pharma industrien.
Redigert 07.04.2021 kl 09:16 Du må logge inn for å svare