Case: REC Silicon - Politiske endringer i samfunnet - Blue sky

Slettet bruker
RECSI 06.04.2021 kl 21:56 33390

Hei allesammen,

Nå har det virkelig vært en stund siden sist, føler jeg. Mange av dere har nok merket at jeg ikke er i nærheten av like aktiv på forumet som jeg tidligere har vært. Dette er kun på grunn av personlige årsaker som gjør at jeg ikke har anledning til å disponere flere timer daglig på forumet. Ett innlegg av meg kan ofte ta mye tid å skrive, ettersom jeg foretrekker kvalitet ovenfor kvantitet og alltid må dobbelt sjekke at informasjonen jeg deler faktisk er korrekt. Med det sagt er jeg nesten på forumet daglig og skumleser og kan være åpen om at jeg har økt min posisjon i REC med over et 7 sifret beløp siden børskrakket begynte, selv om jeg ikke får delt mine meninger like ofte med dere som tidligere, så blir jeg enda mer positiv til min investering i selskapet for hver uke som går, uavhengig av hva aksjekurs er eller frykten media forsøker å presse ned i halsen vår. Jeg har også vært dårlig på å holde mitt ord og å levere mine innlegg innen tidsfristen jeg pleier å gi dere, så for dette må jeg bare beklage, men jeg håper at innlegget gjør opp for det. Nok unnskyldninger, la oss nå ha det litt gøy sammen!

REC Silicon fikk mye oppmerksomhet og drastisk endring på omsetningsvolum fra 13. Oktober, ettersom avtalen med G14 og VP ble annonsert. Når børsmeldingen først kom ga dette en trygghet til mange lojale aksjonærer som har vært med på reisen i flere år hadde ventet på og det åpnet opp øynene til andre aksjonærer. Dette var bekreftelsen alle hadde ventet på, at REC Silicon kan overleve, selv uten det største markedet i verden, nemlig Kina og perspektivet gikk fra "Når går REC konkurs?" til "Kan REC overleve uten et marked i Kina?". Dagen etterpå, den 14. Oktober utførte REC Silicon en emisjon på en milliard kroner til kurs 10.88kr og sikret sin overlevelse med å styrke kapitalen selskapet har tilgjengelig. Nå var det ikke lenger en nødvendighet å selge Butte for å få fremgang i ML lenger, som alltid har vært best-case scenario for Tore Torvund (CEO i REC Silicon), det var kun snakk om tid før ML kunne være oppe igjen og i mellomtiden kunne Butte fortsette å hente inn omsetning for selskapet. Av informasjon lærte vi at G14 skulle begynne prosessen i løpet av Q1 2021 og at Violet Power vil ha ground breaking day tidlig i januar. Vi lærte også at det trengs minimum 25% kapasitets utnyttelse før det i det hele tatt er lønnsomt å gjenåpne fabrikken i ML. Dette var i oktober.

Før vi går videre. La oss nå forsøke å spole tilbake til oktober 2020. Tiden har jo gått veldig fort og det er alltid greit å ramse opp verdensbildet og politiske situasjonen vi befant oss i da. I oktober 2020:

* Var det uklart om Trump eller Biden stikker av med seieren (fossilt vs fornybart). Spørreundersøkelser tydet på at Biden lo bedre an, men så tok undersøkelsene drastisk feil i valgkampen før, noe som svekket troverdigheten, ettersom det er Trump det var snakk om.

* Var det nærmest tatt for gitt at republikanerne stikker av med flertallet i senatet.

* Var polysil. prisene langt lavere enn den drastiske økningen vi har hatt.

* Var det ikke like mye verdensfokus rettet mot Kina, eller provinsen i Xinjiang som utfører blant annet slavearbeid eller at polysil. blir produsert gjennom kullkraft.

* REC Silicon var desperate på partnere for å sikre sin overlevelse, ingenting tydet på at markedet i Kina vil gjenåpnes eller effekten Biden seieren med demokratisk flertall i senatet vil ha for selskapet.

I går kveld (2 timer etter at børsen i USA stengte, normalt det) meldte REC Silicon at samarbeidet med VP har blitt terminert. Årsaken som ble gitt er blant annet at REC Silicon ser større potensial for sine aksjonærer å samarbeide med etablerte aktører i markedet samt endringer i det politiske verdensbildet. Formuleringen tyder på at det er REC Silicon som avsluttet samarbeidet. Tidlig i dag får vi en uttalelse av Desari Strader (grunnleggeren av VP) om at det var faktisk VP som avsluttet samarbeidet for en uke (!?) tilbake. Før jeg kommer tilbake til dette poenget og legger frem mine argumentasjoner ønsker jeg raskt å ramse opp store politiske endringer som har foregått siden oktober og effekten dette har på selskapet/vil ha på selskapet.

* Biden vant. En av de største valgløftene hans var å revolusjonere industrien i USA. Noe av det første han gjorde når han ble valgt inn var å signere blant annet Paris-avtalen.

* Demokratene fikk i praksis majoritet i senatet, noe som gir Biden-administrasjonen minimum med 2 år for å utøve politikken de ønsker. Med det sagt vil Republikanske politikere også være for en industri revolusjon i USA ettersom det vil skape flere godt betalte arbeidsplasser - og er det noe politikerne i USA ønsker nå så er det å skape arbeidsplasser og forbedre økonomien fremover. Med det sagt vil vi nok også møte motstand fra noen Republikanske politikere, ettersom deres interesser ligger innenfor olje-sektoren og er det en ting man finner ofte i USA, så er det lobbyisme.

* Polysil. prisene har skutt til værs (se mine innlegg fra oktober, jeg sa det allerede da - og stol på meg, etterspørselen vil bare fortsette å øke, noe som betyr at prisene vil fortsette å fly til værs) og snart har Kina ingen andre valg enn å fjerne tariffen de har satt. Dette handler om ren markeds forståelse og har ingenting med politikk å gjøre. Kina og de private selskapene i Kina ønsker selvfølgelig lønnsomt handel på tvers av planeten. Husk nå at de også må betale toll på varene de selger til selskaper i blant annet USA, og da er det snakk om utgifter vs inntjening.

* Ekstremt mye fokus fra viktige vestlige land på sanksjoner mot Kina når det gjelder slaveri arbeid og deres behandling av Uhigurer. Sanksjonene har såvidt begynt.

* Ekstremt mye fokus fra viktige vestlige land på fornybar verdikjede og ikke bare et fornybart produkt. REC Silicon er ekstremt miljøvennlige og fabrikkene operer på blant annet vannkraft fremfor kullkraft. Dette vil bli utrolig viktig for fremtiden, spesielt hvis Biden-administrasjonen forlanger at selskaper må redegjøre for hele verdikjeden og innfører blant annet karbonskatt.

* Batteri-industrien begynner å bli seriøse om å sikre gode avtaler for fremtiden, ettersom de vet at etterspørselen nå vil drastisk øke. Jeg ønsker å påpeke at corona-pandemien har fremskyndet det som var ment til å skje for å sikre menneskehetens overlevelse. Evolusjon og utvikling i form av menneskehetens energiforbruk.

Nå ønsker jeg kun at vi skal fokusere på pressekonferansen til Biden som ble holdt nylig og fremleggelsen av fornybar-planen til Biden-administrasjonen, hvor det er ment å bruke over 2.3 trillioner USD (samt credits og subsidier på 400 billioner USD) fordelt på de neste 8 årene, med andre ord vil fornybar satsningen til Biden avgjøre om han vinner det neste valget - og han har allerede planlagt at dette kan utføres i løpet av hans president periode. Han ønsker å bygge det sterke fundamentet til USA nå og dette var han klar og tydelig på. Til dere som faktisk hørte på både pressekonferansen samt fremleggelse av fornybar satsningen til Biden så forstod dere like godt som meg at for Biden handler dette ikke kun om å bygge fornybare verdikjeder for å bygge dem. Dette handler om hvem som stikker av med verdensmakten i fremtiden, beholder USA sin hegemoni ovenfor resten av verden eller vil Kina erstatte dem? Biden sier klart og tydelig at Kina har begynt for lengst sammenlignet med USA og hvor mye de faktisk investerer i denne fremtiden, sammenlignet med USA og han gjorde det klart og tydelig at Kina ikke enkelt kan stikke av med verdensmakten så lenge Biden har et ord å si. Med andre ord vil det være en uformell kald krig mellom USA og Kina, hvor det vil være kappløp om å sikre de største og mest innovative fornybare løsningene, samtidig som det vil være diplomati og relasjons bygging mellom landene. Ikke misforstå meg her, det er fult mulig å ha tøff og hard konkurranse uten at det skal påvirke diplomatiet mellom de ulike landene og dette er hva Biden ønsker.

Videre legger Biden frem litt av sin fornybare plan, hvor det blir diskutert beløpet som skal bli investert, hvor viktig dette faktisk er for samfunnet i USA, hvordan finansieringen skal foregå og hvor mange nye, godt betalte arbeidsplasser det vil skape, samtidig som det sikrer de nasjonale interessene for landet og fremtiden. Biden og hans administrasjon betrygger nok en gang individene i landet om at fornybart skal satses på - og hittil har Biden holdt sitt ord. Før jeg svarer på spørsmålet rundt samarbeidet mellom REC Silicon og Violet Power ønsker jeg å påpeke at Biden er en eldre mann. Han hadde allerede blitt skrevet ned i historiebøkene for sin politiske bidrag i livet, men føler dere at han er gammel når han snakker med lidenskapen han gjør? I mitt syn er dette en perfekt avslutning for Biden, store mennesker ønsker å bli husket for alltid - og hvilken bedre måte enn å være personen som startet den nye industrielle revolusjonen i USA, som igjen indirekte sørget for at de får beholde sin maktposisjon i verden? Dette er litt synsing fra meg og ikke relevant så jeg avslutter her og ønsker nå å svare på spørsmålet vi alle venter svar på.

Innlegget fortsettes i neste kommentar ettersom begrensning på antall ord er nådd.
solfylt
07.04.2021 kl 10:08 5497

Det virker sannsynlig at VP ikke fikk den dealen de hadde håpet på. Hvem som egentlig slo opp med hvem og hvorfor, får vi kanskje vite en eller annen gang :) Det som blir noe rart er jo at VP (visstnok) bygger i Moses Lake, men skal kjøpe råvarer fra andre enn nettopp REC som ligger borte i gata når begge fabrikkene er oppe å gå..
questi
07.04.2021 kl 10:14 5479

De håper kanskje at REC vil komme på bedre tanker etterhvert. Blir jo veldig fristende å ønske å selge til VP når de ligger der klar og innbydende rett over gata.. Mente å huske at VP ganske tidlig sa noe sånn som at '..but REC are their own company and can think for themselves...'

Situasjonen blir litt som at man flytter nærmere en eks man ikke helt har gitt opp, dater åpenlyst med andre for å gjøre en sjalu... i håp om at det til slutt vil bli noe likevel :D RECs MosesLake er faktisk den beste 'bacheloren' på hele det Amerikanske kontinentet (!) når det kommer til polysil
Redigert 07.04.2021 kl 10:20 Du må logge inn for å svare
Slettet bruker
07.04.2021 kl 10:59 5300

REC har jo ikke historikk for å være fan av langtidskontrakter, men har alltid solgt i spotmarkedet. Hvis VP kommer opp og går, vil de fint kunne handle fra REC til spotpris.

Det er vel det REC ser nå, at markedet er i ferd med å vokse seg stort nok til å ikke måtte binde seg opp til flere enkeltaktører enn nødvendig.

Jeg må innrømme jeg ikke likte nyheten noe særlig, da alle meldinger som ikke er helt klokkeklare positive, som regel blir tolket i verste mening av markedet. Samtidig lå det jo i kortene, da VP var ekskludert fra Q4-rapporten og TT var unnvikende til spørsmål om VP fra salen.

På sikt ordner dette seg. Og jeg liker at REC selv bruker uttrykket "in the near term."
Slettet bruker
07.04.2021 kl 11:05 5232

Jeg tror Mr. R har tatt lærdom fra oljeduppen som var og kjører miks med spot /faste kontrakter. Hedgen Akerbp hadde var gull verdt.
questi
07.04.2021 kl 11:16 5099

Hei Grabein.. jeg har alltid vært litt skeptisk til VP ;) Kanskje litt konspiratorisk av meg.. men jeg skrev faktisk en mail til REC da jeg først hørte om VP, for å be dem sjekke opp hvem folka bak VP var... siden snoking på nett ikke gav noe treff annet enn en rettstvist mot VP fra en tidligere ansatt som jobbet med PR som ikke fikk lønn eller noe.. :D

https://casetext.com/case/powers-v-violet-energy-inc

Ikke det at VP ikke kan lykkes med sitt opplegg når de får samlet nok kapital og folk bak ideenene, men VPs kjernefolk hittil synes å ha en kompetanse i politisk lobbying... Grøsser når jeg tenker på hvordan store norske selskaper som Equinor ble overtalt til å kjøpe oljesandprosjekter som resulterte i 200 mrd tap totalt og skandalen med at det ble betalt 700.000 kr (!) for en kalkun...
https://www.nettavisen.no/okonomi/disse-gutta-har-kostet-oss-nesten-like-mye-som-hele-korona-epidemien/s/12-95-3423967279

Glad dette skjedde!!! :))
Redigert 07.04.2021 kl 11:19 Du må logge inn for å svare
fattigstakkar
07.04.2021 kl 11:22 5020

hehe, det er litt for mye forlangt ;)
Redigert 07.04.2021 kl 11:25 Du må logge inn for å svare
questi
07.04.2021 kl 11:29 4917

Face-to-face sa Graabein til meg at hadde han solgt og kjøpt akkurat når (eller like etter) i tandem med alle gangene du sa hadde gjort... så hadde han vært mangemangemillionær :) Du og uchi, og alle oss rec-fans ++ får se om vi har tid til å samles på Peppes en gang når MosesLake er oppe og går, REC ligger i 100 og koronaen er borte :)
Redigert 07.04.2021 kl 11:32 Du må logge inn for å svare
fattigstakkar
07.04.2021 kl 11:37 4854

Ja, neste Peppes-treff har jeg lyst til å være med på.
Slettet bruker
07.04.2021 kl 11:37 4872

Hehe, ja det stemmer. Akkurat den artikkelen har jeg også hatt i bakhodet i lengre tid, og jeg ville gjerne vært fluen på veggen til DN's Thor Christian Jensen, hvis det kommer børsmelding om avtale med Sila :) Da skal han slite med å finne analytikere som har noe negativt å si om REC:)
Odi.1
07.04.2021 kl 12:31 4667

" skandalen med at det ble betalt 700.000 kr (!) for en kalkun... "
For noe tull, det ble den lykkeligste Bonden i Usa,s Historie
polion
07.04.2021 kl 13:28 4515

Uchirababra, leser man gjennom det du skriver, så er det bare å konstatere at REC vet du, REC kan du og REC skal definitivt til himmels på første klasse.

Men REC er definitivt ikke så ensidig sikker/positiv som du vil ha det til. Og når EN REC-AKSJONÆR prøver å strø litt sand på din ensidighet, så får man bla. følgende slengt etter seg:

* Polion, du er ikke en investor ….
* Du er blitt en av de største haterne ……….
* Slutt å være bitter og slutt å behandle børsen som om det er casino ……..

Sannelig ikke ofte man finner tilsvarende vrøvl på dette forumet. Ovennevnte useriøse og fullstendig tullete angrep er bare et klokkeklart bevis på at du ikke evner å ta inn over deg synspunkter om at REC nødvendigvis ikke er straka vegen oppover. Altså du klarer helt på egenhånd å definere deg selv som en storhausser.

Og videre din påstand om at: «Selvfølgelig er dette latterlig underpriset, fordi i motsetning til deg eller noen andre her så leser vi mellom linjene …..». Hva du eller andre leser mellom linjene, er nokså revnende likegyldig. Det som derimot betyr noe, er hva markedet (består tilfeldigvis ikke bare av idioter) måtte mene og tro. REC fra over 24,- og så etter kort tid ned på 14-tallet, REC ned 3-4% i går, og ytterligere ned ca. 6-7% i dag. Stabilitet, forutsigbarhet og et skråsikkert case? Nevnte tyder vel strengt tatt på at markedet oppfatter tingene noe annerledes enn deg, eller? Facit er til enhver tid i veldig stor grad markedet/aksjekursnivå.

Kanskje på tide å vende hjem fra blåbærturen og muligens prøve stikke fingeren i jorda, eller?
Slettet bruker
07.04.2021 kl 13:42 4404

Hatten passet, ja. Da blir man sur da.
Slettet bruker
07.04.2021 kl 13:58 4290

Jeg er enig i at det rett og slett ikke er strake veien til himmelen. Det er mye som skal falle på plass før et blue sky scenario er realitet. Polion du er en trader og ikke en investor. Og det er ikke noe galt i det. Det er opp til hver enkelt hvordan de utfører sine investeringer. Du ser et fall i kurs som noe negativt og et tegn på å komme seg ut av aksjen, mens langsiktige investorer ser et fall i kurs som en mulighet til å kjøpe seg opp til rabatterte priser. Du ser et fall på 10-30% som ille. Langsiktige investorer ser på et fall på 10-30% som fantastisk (selvsagt med forbehold om at fundamentet ikke har endret seg i deres syn).
Konstruktive kritiske innlegg er meget nyttige og er et positivt bidrag til debatten. Derimot er det mange kritikere på dette forumet som ikke er spesielt konstruktive i innleggene sine og fremlegger dem meget negative uten å tilføye tilstrekkelige forklaringer på hvorfor de ser negativt på diverse ting. Da fremstår innlegget mest som drittkasting og blir da tatt imot svært dårlig. Hvis alle kritikerne hadde tatt seg bryet med å formulere innleggene sine slik Uchi formulerer sine, er jeg sikker på at det hadde blitt tatt bedre imot av de fleste her.
Skalleknarp
07.04.2021 kl 14:06 4207

Rart ingen har trukket Saudi Arabia opp av hatten igjen. Oljen er på hell selv om man ser flere år inn i krystallkulen. Hva skal de finne på da? Satsing på leveranser til sol industrien er vel kanskje et av de bedre alternativene og de har råd til å velge det beste som er...? India er vel også aktuelle i denne debatten...?
Slettet bruker
07.04.2021 kl 14:07 4186

Hør hør. Amen, kunne ikke sagt det bedre selv.

Alle investorer er vel mottakelige for konstruktiv kritikk. Om man er en seriøs investor og ikke nyfrelst disippel.
Bullen
07.04.2021 kl 14:12 4170

Litt fra artikkelen i Finansavisen:REC SILICON: Analytiker Andreas Bertheussen i Kepler Cheuvreux mener det er svært negativt at sam­arbeidet mellom REC Silicon og naboen Violet Power ikke blir noe av likevel. Det kan bety at oppstarten av silisiumproduksjonen på Moses Lake blir utsatt, sier han. Han tviler på at selskapet kan ha funnet andre potensielle kjøpere av silisiumet ettersom det knapt finnes solcelleprodusenter utenfor Kina og mener Violet var en kritisk brikke i en oppstartfase ettersom volumet som batterisatsningen (Group 14) skal ha er såpass lite at fabrikken da må kjøres med under 50 prosent kapasitetsutnyttelse i starten. Følgelig mener han at slik etterspørsel ikke rettferdiggjør en oppstart av Moses Lake de neste ett til to årene. (FA+)
Slettet bruker
07.04.2021 kl 14:14 4157

Ouch den svir. Tror det blir tungt å løfte seg nå nærmeste tiden. Virker som en dyktig kar som kan sitt fag. Men om en er long her så kommer det noe positivt for eller siden.
Fresh Prince
07.04.2021 kl 14:15 4180

Det er unektelig negativt at avtalen med VP termineres ettersom det er grunnlaget for de høye kursmålene til meglerhusene. Dermed er REC nødt til å melde ifra om eventuelle nye kontrakter/avtaler snarest, ellers vil man nok se flere meglerhus senke kursmålene. Personlig tror jeg at det var REC som avsluttet samarbeidet med VP fordi de selv skjønte at de var "all talk, no action". Men så er spørsmålet om de har fått til en avtale med andre store og etablerte aktører. Enn så lenge tror jeg ikke det, men med Røkke i ryggen vil de nok etter all sannsynlighet blir en mer attraktiv potensiell samarbeidspartner. Spørsmålet er NÅR dette vil skje. De som deltok på emisjonen har fremdeles over 70% avkastning, så skal ikke se bort ifra at flere ønsker å sikre gevinsten sin. Men minner også om at NEL sin "hovedpartner" (som mange kalte det da) Nikola kollapset fullstendig uten at det på sikt påvirket NEL nevneverdig. Nå skal jeg ikke sammenligne REC for mye med NEL da sistnevnte er en overpriset boble uten like, men bare fremhever det for å poengtere at bortfallet av avtalen ikke nødvendigvis vil føre til at kursen går under 10kr slik enkelte har spekulert.
Redigert 07.04.2021 kl 14:35 Du må logge inn for å svare
Slettet bruker
07.04.2021 kl 14:19 4126

Her tar du ganske feil i første setningene dine.

Arctic, som virker å ha den beste analysen som speiler hva mange investorene her inne har sagt i 1 år nå. Den sier at risikoen er redusert og at sjansen for at batterieventyret blir noe av er økt betydelig siste tiden. De sier det er over 70% sannsynlighet og de hevet derfor kursmålet til 28kr. På sikt mot 2025 sier det det er stor sannsynlighet for kurs mot 90kr. Mer om de får god utnyttelse og prisene øker. Da har de ikke tatt VP med i vurderingen engang.

Siste nyheten rundt VP har nada og si. Det blir som vanlig en sterk overreaksjon i markedet når det er usikkerhet rundt oppstart av ML.
Sa2ri
07.04.2021 kl 14:20 4126

@polion:

Godt resonnert. Vi har vel ikke sett lignende siden en viss annen «skråsikker» aksjonær og «profet» var aktiv for en stund siden. Samme holdning og tilsvarende mangel på ydmykhet da det kun er en som har rett (hele tiden).
Fresh Prince
07.04.2021 kl 14:27 4031

Hvis du ikke skjønner at frafall av en så viktig avtale ikke påvirker en DCF-verdsettelse så tar du grundig feil. Man kan ikke først si at avtalen er "banebrytende" når den blir annonsert og så påstå at den er ubetydelig når det ikke går veien, det blir for dumt. Enhver analytiker verdt sitt navn vil utvilsomt ha inkludert påvirkningen av avtalen med VP i en DCF-verdsettelse, men vi får se hva som skjer fremover:)

Men igjen, vanskelig å si hvor mye et kursmål senkes på nyheten. Etter å ha sett nærmere på det vil det nok ikke være store forskjellen. Også godt mulig at selv om kursmålene i seg selv endres, så holder meglerhusene oppdaterte kursmålene tilbake en stund i tilfelle REC annonserer ny avtale.
Redigert 07.04.2021 kl 14:35 Du må logge inn for å svare
Fresh Prince
07.04.2021 kl 14:37 3896

Umulig å si uten å få tilgang på excel-arket til analytikeren, men vil anta han har kommet med estimat på hvor mye samarbeidet med VP vil skape i fortjeneste:) Men igjen, det vil nok ikke være noe dramatisk nedgang i kursmålet til analytikere.
drapper12
07.04.2021 kl 14:38 3928

Sa2ri du burde holde munn og skamme deg. Jeg vet godt hva du har drevet med. Du var ekstremt negativ til rec og kom med håpløse negative kommentarer om rec, og kanskje noen faktisk solgte seg ut med tap på grunn av dine tåpelige usanne negative kommentarer som ikke hadde et snev av faglig innhold.

OGSÅ når rec ble veldig billig rundt 15 kr så kjøpte du deg inn og snudde helt fra negativ til svært positiv når det gjelder rec. Dette viser bare at du er ekstremt egoistisk, upålitelig og amatør. For du har endret meningen din om rec utrolige mange ganger på kort tid. Du hører ikke hjemme på aksjemarkedet fordi du bare løpet rundt som en tomskalle og vet ikke helt hva du driver med.

polion
07.04.2021 kl 14:38 3979

Fatter ikke hvor man tar alle sine antagelser fra:

"Konstruktive" innlegg: Mitt innlegg var ganske så konstruktivt i forhold til det å forsøke dra det hele litt nedpå. Hvis den intetanende leser er del av innleggene her på forumet, så kan vedkommende få inntrykk av at REC-kjøp er det samme som en solid gevinst. Og hvis den intetanende leser de temmelig ensidige innleggene til eks.vis Uchirababra, så er disse i beste fall villedende.

Og hvem er den som (ut fra det jeg skriver) skal definere meg som trader og ikke investor? Til orientering, så er jeg faktisk nokså langsiktig og sidrumpa i det meste jeg foretar meg på børs (og da kanskje også i REC).
Redigert 07.04.2021 kl 14:39 Du må logge inn for å svare
Fresh Prince
07.04.2021 kl 14:48 3966

Bare for å bevise at analytikere allerede mener dette vil påvirke REC negativt:

https://finansavisen.no/nyheter/industri/2021/04/06/7652054/et-skjaer-i-sjoen-for-rec-silicon?fbclid=IwAR28aJ8BNF6cManGiOXGbZkBOCzLThpBCfiS0vlaqQBw29-h3-j2LSS8jLU

Analytiker Andreas Bertheussen i Kepler Cheuvreux mener det er svært negativt at samarbeidet mellom REC Silicon og naboen Violet Power ikke blir noe av likevel. – Men nyheten er betydelig negativ for REC Silicon. Det kan bety at oppstarten av silisiumproduksjonen på Moses Lake blir utsatt, sier han.

Videre er det også greit å påpeke at det var nemlig Arctic som sa følgende i 2007: «Det er ikke for sent å kaste seg på REC-karusellen mener Arctic Securities. Aksjen skal opp 55 prosent til 400 kroner». P.S. Da sto kursen i 306 kr, med en markedsverdi på 149 milliarder kroner og en P/E på 323x.

https://finansavisen.no/nyheter/kommentar/2021/01/22/7612704/historien-om-rec-boblen-i-2007-er-svaert-aktuell-i-dag


Slettet bruker
07.04.2021 kl 14:48 3967

Nei vil jeg si, han sier jo følgende og har fortsatt kursmål 28 kroner...
Virker som hele kursmålet er basert på batteridelen. Røkke Jr nevner også batteridelen og den blir nevnt mange ganger. Er her det blir stort og tror virkelig det er her Røkke og co satser. Som nevnt i andre artikkler kan Sila alene ta hele produksjonen til REC.
Total overreaksjon i kursen. Ja , det hadde vært fint om VP hadde klart å komme seg frem, men de har ikke klart noe enda.

Bottom line mener Stenslet at økt sannsynlighet for kommersialisering tilsier høyere kursmål. Han understreker at Moses Lake-anlegget også kan betjene solpanelbransjen, men at dette mer representerer en beskyttelse på nedsiden enn en bonus fra dagens børskurs.

og det er akkurat det VP er var.
Fakta er at poly prisene fortsetter stige markant hver eneste uke, og slik usa sier de skal satse vil det nok komme noen som setter fart og med mye mer kapital en VP raskt. Er manko på poly og behovet kommer bare til å øke med alle prosjektene innen fornybart som skal i gang. Flere og flere sikrer seg jo polysilicon med lengre kontrakter og inngår JV... Dette vil til syvende siste gavne REC og de kommer til å starte ML. Ellers hadde ikke rec vært i dialog med flere batteriprodusenter som konkurerer få avtale med dem iflg selskapet selv.
Redigert 07.04.2021 kl 14:54 Du må logge inn for å svare
solfylt
07.04.2021 kl 14:52 3900

Nettopp 👌
Slettet bruker
07.04.2021 kl 14:53 3907

Det jeg sa angående konstruktive innlegg var ikke rettet mot deg. Men mot alle kritikerne her på forumet. Ingenting er sikker gevinst. Det burde alle vite før de er på børs. Dersom noen ikke er klar over risikoen er det utelukkende dem selv som er ansvarlig, ikke skribentene de velger å basere sine investeringer på. Jeg forstår det slik at Uchi fremmer sitt eget syn på aksjen, og kun det. Mange usikre, nye investorer virker som de baserer sin investering i REC på Uchi sine bidrag. Det er deres egen feil om ting ikke går veien, ikke Uchi sin. Det er en selv som står ansvarlig for sine investeringer. Uchi mener det han mener. At andre blir påvirket til å foreta investeringer de ikke har undersøkt selv får være deres eget ansvar.

Jeg ser på deg som en trader i REC utelukkende på det første innlegget jeg svarte på. Her nevner du et fall på 10% over 2 dager og snakker rundt det på en måte som tilsier at du enten A)ikke er langsiktig B)er uerfaren. Er du en erfaren, langsiktig investor og vet du sitter i en volatil aksje har bevegelsene over 2 dager ingenting å si. Fallet på 10% er uviktig og knapt nevneverdig om du tror på utviklingen av REC de neste 3-10årene. Om den faller videre til 16, 14, 12 eller under 10kr har heller ingenting å si og er om noe en fantastisk mulighet for en langsiktig investor. Dette er selsagt da med forbehold om at fundamentet for din investering ikke har endret seg drastisk. Hva din posisjon er i andre selskaper og hvordan du foretar dine investeringer ellers sier jeg ingenting om. Dersom du misforsto meg der beklager jeg for at jeg ikke gjorde meg mer tydelig.
Redigert 07.04.2021 kl 15:02 Du må logge inn for å svare
Bullen
07.04.2021 kl 15:08 3715

Børsmelding 05.04.21 : Meldingen gjør markedet usikker. Rec burde spilt med åpne kort og fortalt litt mer om årsaken til bruddet med VP. Ikke minst for å roe markedet
Sa2ri
07.04.2021 kl 15:09 3700

Det står deg fritt til å mene hva du vil. Når det gjelder mine investeringer så har du (i likhet med alle andre her inne) null peiling på hva jeg sitter med, når disse er kjøpt og hvilken strategi jeg har.
Slettet bruker
07.04.2021 kl 16:05 3310

Det gjorde de jo. De sa rett ut at det et bedre muligheter for å skape verdier for aksjonærene. De brukte begreper som near term. De kan ikke gå inn på konkrete ting om det er avtaler som ikke er helt avklart enda.
Slettet bruker
07.04.2021 kl 16:10 3248

Avtalene er nok så godt som sikre uansett ellers hadde aldri Røkke og Rec brutt samarbeide med Vp.
Går fint å bruke hue selv, noe alle er enig her inne er at det fundamentale og potensiale er skyhøyt.
Derfor også mye støy på forumet alle vet det, men vi venter på endelig bekreftelse som Røkke har løpt inn for å ordne:)))
Tanjiro
07.04.2021 kl 16:21 3134

Folk vektlegger for lite på det positive ved børsmeldingen og går litt mer mot det negative som da er termineringen. Forstår at man blir usikker, men velger å basere min investering på det som kommer fra selve selskapet og ikke media.
Slettet bruker
07.04.2021 kl 16:25 3138

kommer melding om kontrakt innen kort tid. dette er det ikke tvil om ..

Slettet bruker
07.04.2021 kl 16:34 3041

Tenker samme og sitter musestille.. Også fordi jeg ikke har penger til påfyll.

Markedet er ikke alltid rasjonelt ift nyheter, oftest ikke, og hater samtidig usikkerhet. Ser man på hva selskapet selv formidler er det bedre dealer å gjøre enn med VP, og da kan man gjøre breakups av avtaler som ikke binder en.

Fallet gir fin-fin kjøpsmulighet!
RGTBJØRN
07.04.2021 kl 16:34 3048

Hmm teknisk virker den som at den skal ned mot 10-12 igjen , vi får se.
orhaugen
07.04.2021 kl 16:39 3009

Hmm teknisk virker det som den skal opp til 25-30, vi får se.
Tanjiro
07.04.2021 kl 16:40 3052

Hahah enda en som ikke er REC aksjonær og som prøver å spre frykt