Case: REC Silicon - Politiske endringer i samfunnet - Blue sky


Hei allesammen,

Nå har det virkelig vært en stund siden sist, føler jeg. Mange av dere har nok merket at jeg ikke er i nærheten av like aktiv på forumet som jeg tidligere har vært. Dette er kun på grunn av personlige årsaker som gjør at jeg ikke har anledning til å disponere flere timer daglig på forumet. Ett innlegg av meg kan ofte ta mye tid å skrive, ettersom jeg foretrekker kvalitet ovenfor kvantitet og alltid må dobbelt sjekke at informasjonen jeg deler faktisk er korrekt. Med det sagt er jeg nesten på forumet daglig og skumleser og kan være åpen om at jeg har økt min posisjon i REC med over et 7 sifret beløp siden børskrakket begynte, selv om jeg ikke får delt mine meninger like ofte med dere som tidligere, så blir jeg enda mer positiv til min investering i selskapet for hver uke som går, uavhengig av hva aksjekurs er eller frykten media forsøker å presse ned i halsen vår. Jeg har også vært dårlig på å holde mitt ord og å levere mine innlegg innen tidsfristen jeg pleier å gi dere, så for dette må jeg bare beklage, men jeg håper at innlegget gjør opp for det. Nok unnskyldninger, la oss nå ha det litt gøy sammen!

REC Silicon fikk mye oppmerksomhet og drastisk endring på omsetningsvolum fra 13. Oktober, ettersom avtalen med G14 og VP ble annonsert. Når børsmeldingen først kom ga dette en trygghet til mange lojale aksjonærer som har vært med på reisen i flere år hadde ventet på og det åpnet opp øynene til andre aksjonærer. Dette var bekreftelsen alle hadde ventet på, at REC Silicon kan overleve, selv uten det største markedet i verden, nemlig Kina og perspektivet gikk fra "Når går REC konkurs?" til "Kan REC overleve uten et marked i Kina?". Dagen etterpå, den 14. Oktober utførte REC Silicon en emisjon på en milliard kroner til kurs 10.88kr og sikret sin overlevelse med å styrke kapitalen selskapet har tilgjengelig. Nå var det ikke lenger en nødvendighet å selge Butte for å få fremgang i ML lenger, som alltid har vært best-case scenario for Tore Torvund (CEO i REC Silicon), det var kun snakk om tid før ML kunne være oppe igjen og i mellomtiden kunne Butte fortsette å hente inn omsetning for selskapet. Av informasjon lærte vi at G14 skulle begynne prosessen i løpet av Q1 2021 og at Violet Power vil ha ground breaking day tidlig i januar. Vi lærte også at det trengs minimum 25% kapasitets utnyttelse før det i det hele tatt er lønnsomt å gjenåpne fabrikken i ML. Dette var i oktober.

Før vi går videre. La oss nå forsøke å spole tilbake til oktober 2020. Tiden har jo gått veldig fort og det er alltid greit å ramse opp verdensbildet og politiske situasjonen vi befant oss i da. I oktober 2020:

* Var det uklart om Trump eller Biden stikker av med seieren (fossilt vs fornybart). Spørreundersøkelser tydet på at Biden lo bedre an, men så tok undersøkelsene drastisk feil i valgkampen før, noe som svekket troverdigheten, ettersom det er Trump det var snakk om.

* Var det nærmest tatt for gitt at republikanerne stikker av med flertallet i senatet.

* Var polysil. prisene langt lavere enn den drastiske økningen vi har hatt.

* Var det ikke like mye verdensfokus rettet mot Kina, eller provinsen i Xinjiang som utfører blant annet slavearbeid eller at polysil. blir produsert gjennom kullkraft.

* REC Silicon var desperate på partnere for å sikre sin overlevelse, ingenting tydet på at markedet i Kina vil gjenåpnes eller effekten Biden seieren med demokratisk flertall i senatet vil ha for selskapet.

I går kveld (2 timer etter at børsen i USA stengte, normalt det) meldte REC Silicon at samarbeidet med VP har blitt terminert. Årsaken som ble gitt er blant annet at REC Silicon ser større potensial for sine aksjonærer å samarbeide med etablerte aktører i markedet samt endringer i det politiske verdensbildet. Formuleringen tyder på at det er REC Silicon som avsluttet samarbeidet. Tidlig i dag får vi en uttalelse av Desari Strader (grunnleggeren av VP) om at det var faktisk VP som avsluttet samarbeidet for en uke (!?) tilbake. Før jeg kommer tilbake til dette poenget og legger frem mine argumentasjoner ønsker jeg raskt å ramse opp store politiske endringer som har foregått siden oktober og effekten dette har på selskapet/vil ha på selskapet.

* Biden vant. En av de største valgløftene hans var å revolusjonere industrien i USA. Noe av det første han gjorde når han ble valgt inn var å signere blant annet Paris-avtalen.

* Demokratene fikk i praksis majoritet i senatet, noe som gir Biden-administrasjonen minimum med 2 år for å utøve politikken de ønsker. Med det sagt vil Republikanske politikere også være for en industri revolusjon i USA ettersom det vil skape flere godt betalte arbeidsplasser - og er det noe politikerne i USA ønsker nå så er det å skape arbeidsplasser og forbedre økonomien fremover. Med det sagt vil vi nok også møte motstand fra noen Republikanske politikere, ettersom deres interesser ligger innenfor olje-sektoren og er det en ting man finner ofte i USA, så er det lobbyisme.

* Polysil. prisene har skutt til værs (se mine innlegg fra oktober, jeg sa det allerede da - og stol på meg, etterspørselen vil bare fortsette å øke, noe som betyr at prisene vil fortsette å fly til værs) og snart har Kina ingen andre valg enn å fjerne tariffen de har satt. Dette handler om ren markeds forståelse og har ingenting med politikk å gjøre. Kina og de private selskapene i Kina ønsker selvfølgelig lønnsomt handel på tvers av planeten. Husk nå at de også må betale toll på varene de selger til selskaper i blant annet USA, og da er det snakk om utgifter vs inntjening.

* Ekstremt mye fokus fra viktige vestlige land på sanksjoner mot Kina når det gjelder slaveri arbeid og deres behandling av Uhigurer. Sanksjonene har såvidt begynt.

* Ekstremt mye fokus fra viktige vestlige land på fornybar verdikjede og ikke bare et fornybart produkt. REC Silicon er ekstremt miljøvennlige og fabrikkene operer på blant annet vannkraft fremfor kullkraft. Dette vil bli utrolig viktig for fremtiden, spesielt hvis Biden-administrasjonen forlanger at selskaper må redegjøre for hele verdikjeden og innfører blant annet karbonskatt.

* Batteri-industrien begynner å bli seriøse om å sikre gode avtaler for fremtiden, ettersom de vet at etterspørselen nå vil drastisk øke. Jeg ønsker å påpeke at corona-pandemien har fremskyndet det som var ment til å skje for å sikre menneskehetens overlevelse. Evolusjon og utvikling i form av menneskehetens energiforbruk.

Nå ønsker jeg kun at vi skal fokusere på pressekonferansen til Biden som ble holdt nylig og fremleggelsen av fornybar-planen til Biden-administrasjonen, hvor det er ment å bruke over 2.3 trillioner USD (samt credits og subsidier på 400 billioner USD) fordelt på de neste 8 årene, med andre ord vil fornybar satsningen til Biden avgjøre om han vinner det neste valget - og han har allerede planlagt at dette kan utføres i løpet av hans president periode. Han ønsker å bygge det sterke fundamentet til USA nå og dette var han klar og tydelig på. Til dere som faktisk hørte på både pressekonferansen samt fremleggelse av fornybar satsningen til Biden så forstod dere like godt som meg at for Biden handler dette ikke kun om å bygge fornybare verdikjeder for å bygge dem. Dette handler om hvem som stikker av med verdensmakten i fremtiden, beholder USA sin hegemoni ovenfor resten av verden eller vil Kina erstatte dem? Biden sier klart og tydelig at Kina har begynt for lengst sammenlignet med USA og hvor mye de faktisk investerer i denne fremtiden, sammenlignet med USA og han gjorde det klart og tydelig at Kina ikke enkelt kan stikke av med verdensmakten så lenge Biden har et ord å si. Med andre ord vil det være en uformell kald krig mellom USA og Kina, hvor det vil være kappløp om å sikre de største og mest innovative fornybare løsningene, samtidig som det vil være diplomati og relasjons bygging mellom landene. Ikke misforstå meg her, det er fult mulig å ha tøff og hard konkurranse uten at det skal påvirke diplomatiet mellom de ulike landene og dette er hva Biden ønsker.

Videre legger Biden frem litt av sin fornybare plan, hvor det blir diskutert beløpet som skal bli investert, hvor viktig dette faktisk er for samfunnet i USA, hvordan finansieringen skal foregå og hvor mange nye, godt betalte arbeidsplasser det vil skape, samtidig som det sikrer de nasjonale interessene for landet og fremtiden. Biden og hans administrasjon betrygger nok en gang individene i landet om at fornybart skal satses på - og hittil har Biden holdt sitt ord. Før jeg svarer på spørsmålet rundt samarbeidet mellom REC Silicon og Violet Power ønsker jeg å påpeke at Biden er en eldre mann. Han hadde allerede blitt skrevet ned i historiebøkene for sin politiske bidrag i livet, men føler dere at han er gammel når han snakker med lidenskapen han gjør? I mitt syn er dette en perfekt avslutning for Biden, store mennesker ønsker å bli husket for alltid - og hvilken bedre måte enn å være personen som startet den nye industrielle revolusjonen i USA, som igjen indirekte sørget for at de får beholde sin maktposisjon i verden? Dette er litt synsing fra meg og ikke relevant så jeg avslutter her og ønsker nå å svare på spørsmålet vi alle venter svar på.

Innlegget fortsettes i neste kommentar ettersom begrensning på antall ord er nådd.

Kjære Polion, bla litt på post historikken min fra 2020. Den taler for seg selv. Poenget mitt er ikke at jeg er allviten og kan predikere alt, men jeg har satt meg langt mer inn i REC Silicon enn deg, det kan jeg garantere deg, noe som også forklarer hvorfor mine tidligere prediksjoner har vært riktige. Dere hører meg ikke uttale meg om andre selskaper på Hegnar, fordi jeg rett og slett ikke sitter med den kunnskapen til å slenge ut tull og tøys, slik som jeg mener at du tidligere har gjort. Kan man ikke nok om selskapet eller kople det til verdenspolitikk i den unike situasjonen vi befinner oss i nå, bør man ikke dele meninger uten noen som helst form for begrunnelse.

Jeg deler mine meninger og sier i mitt siste innlegg at en ikke skal kjøpe basert på innlegget mitt, men gjøre forskning selv. Årsaken til at jeg spesifikt forteller deg at du er en falsk person er fordi din post historikk viser til det. Dette har ingenting med å være en aksjonær som er skeptisk, det er bare sunt det, men jeg stusser litt på hvordan du har gått fra å takke meg til å kommentere negativt på hvert eneste innlegg i løpet av en periode på hva da? 1-2 måneder? Logisk forklaring for meg tilsier at du er bitter. Men så gjør du det enda enklere, du sier det selv:

"Og videre din påstand om at: «Selvfølgelig er dette latterlig underpriset, fordi i motsetning til deg eller noen andre her så leser vi mellom linjene …..». Hva du eller andre leser mellom linjene, er nokså revnende likegyldig. Det som derimot betyr noe, er hva markedet (består tilfeldigvis ikke bare av idioter) måtte mene og tro. REC fra over 24,- og så etter kort tid ned på 14-tallet, REC ned 3-4% i går, og ytterligere ned ca. 6-7% i dag. Stabilitet, forutsigbarhet og et skråsikkert case? Nevnte tyder vel strengt tatt på at markedet oppfatter tingene noe annerledes enn deg, eller? Facit er til enhver tid i veldig stor grad markedet/aksjekursnivå."

Du tenker som en trader og ikke en investor. Dette + kommentarhistorikken din, hvordan du har byttet meninger så ofte, ja det forteller meg alt jeg trenger å vite. Du kan gjerne nekte det på forum Polion, men er nok du selv som vet innerst inne om det jeg sier er riktig eller feil og jeg tipper på om at jeg har rett når det kommer til å lese deg.

Hele poenget mitt med hvorfor en bør investere i REC Silicon er at markedet ikke har innsett verdien til selskapet og at det kun er snakk om tid før de får sett den verdien. Jeg skal også være direkte med deg nå - slutt å tenke som en sau og begynn å tenke litt selvstendig. Når børsmeldingen først kommer så vil markedet være nødt til å reprise hele selskapet - og for de som faktisk bruker flere timer på selskapet, så har enhver nyhet vi har fått ikke vært en overraskelse for oss som har fulgt med, inkludert terminering av VP. Henviser til min kommentar allerede fra slutten av januar / tidlig februar (hvis jeg husker riktig). Hintene ligger der for lengst, en må bare være villig til å lete og ikke kun se på nyhetsoverskrifter eller skumlese innimellom og tro at man kjenner til selskapet.

Betyr dette nødvendigvis at jeg vet alt og kan garantere alt? Absolutt ikke. Vi er alle individer på likt nivå, jeg er ingen geni eller spåmann. Det jeg derimot sier rett ut er at jeg kan mer om selskapet enn sånne som deg og jeg kan verdenspolitikk. Beklager for å si det, men de fleste av oss kan rett og slett ikke nok og bare later som. Følger trender. For de som faktisk kan litt, er det enkelt å gjennomskue hvem som baserer sitt grunnlag basert på reell informasjon og hvem som snakker ut av rumpen. Du snakker ut av rumpen.

For å avslutte; Du driver fremdeles og prøver å gi meg pin for at aksjen går opp og ned, men har jeg ikke sagt det rett ut nærmest daglig at på kort tidshorisont vil det være store svingninger både opp og ned. Det jeg snakker om er langtidsperspektiv. Da snakker jeg ikke en uke eller en måned, Polion.... Jeg gjentar det jeg sa til deg sist; snakk til meg etter sommerferien, snakk til meg i 2022 og snakk til meg i 2025. Slutt å lage drama ut av svingninger på dag til dag basis, kun fordi du er bitter på om at du kunne ha "tradet" denne bedre. Vær så god og trade i morgen da vel :) hent dine 2-3% daglig! Jeg er ute etter 4 sifret avkastning av min investering og rir bølgene opp og ned fremfor å drukne i dem, men slutt å plage meg med dine falske innlegg, fordi i motsetning til deg er jeg en langsiktig investor og ikke en trader. La meg bare si det en siste gang sånn at vi slipper å ha denne samtalen igjen; I volatile aksjer som REC Silicon vil det ALLTID være store svingninger både opp og ned på kort tidshorisont. Slutt å behandle selskapet som om det er Gjensidige eller Telenor og begynn å behandle det som andre volatile teknologi og grønne selskaper, med en stor forskjell; Her er det ikke kun en ide. Selskapet har allerede bevist det de trenger å bevise over 30 år, inkludert å overleve de siste årene under så tøffe omstendigheter. Nå som omstendighetene blir bedre og alt fra eiere, til verdenspolitikk, til viktigheten av produktet til REC, etterspørsel, lokale verdikjeder - altså alt går til REC sin favør, hvis en klarer å se det store bildet. Roma blir ikke bygd over natten, det som er viktig nå er at et solid fundament settes for fremtiden som vil gagne oss investorer ekstremt positivt. Røkke bryr seg om investorer, ikke tradere. Dette er en vekst aksje som vil utvikle seg til å bli en verdi aksje over tid, men jeg synes at Jkidd svart bedre enn meg. Avslutter med å si; slutt å snakke til meg som en trader og snakk til meg som en investor.
_______________________________________________

Sa2ri sagt det før og sier det igjen. Har null respekt for deg og orker ikke å svare deg, fordi da gråter du bare til admin og ber dem slette innlegget, som du alltid har gjort. Jeg angriper og setter mennesker som deg på plass, fordi jeg bryr meg ikke om Uchi da virker mindre "profesjonell". Mine innlegg rundt REC og verdenspolitikk vil alltid være profesjonelle, men mine innlegg til individer som deg og personen nevnt ovenfor vil være mine personlige meninger om inntrykket jeg har av dere og her forsøker jeg ikke å pynte på sannheten, men jeg holder selvfølgelig sensitiv informasjon om deg tilbake, så kanskje jeg er litt profesjonell likevel? Hehe.

________________________

Alle andre, håper i dag ikke kom som sjokk. Morgankane delte dette med oss sekundet børsmeldingen kom ut, Finansavisen har en eller annen negativ agenda rundt REC, det har vært soleklart for meg tydlig. De fant sin analytiker som var villig til å snakke negativt og melket det for alt det er verdt. Synes synd på analytikeren, fordi snart må han spise sine egne ord. Verdsetter heller ikke at det blir spredt rundt av store norske finans mediehus at det var VP som avsluttet samarbeidet når det ikke finnes hold for det basert på utsagnet til grunnleggeren, som for meg virker ekstremt bitter for at hun ikke fikk som hun ønsket. Bare vent og se, Violet Power kommer til å kjøpe fra REC i fremtiden, men da til gunstig spotpris og ikke til prisen av møkk, når alt har forandret seg siden oktober. Jeg har tillit til Røkke og blir ikke påvirket av dag-til-dag svingninger. Hehe, bare fordi en "analytiker" sier noe så er det plutselig riktig? Hva om jeg sier at jeg har mastergrad innenfor verdenspolitikk fra blant de beste universitetene i verden? Er jeg plutselig mer troverdig nå? Har ingenting å si.... en tittel gjør deg ikke smartere eller bedre viten enn andre.

Faktisk la meg avslutte med å sitere deler av børsmeldingen slik at vi får hørt hva REC Silicon har å si, ikke en bitter eks samarbeidspartner eller korrupt media som gjør alt for klikks.

"The political environment in major markets including the United States and Europe is highly and increasingly supportive of diversification of the solar supply chain and development of localized solar manufacturing to serve domestic demand for solar energy. Buyers of solar are also increasingly focused on social and sustainability issues and high levels of embodied carbon within the incumbent solar supply chain which greatly reduce the ESG benefits of utilizing solar energy in replacement for fossil fuels. REC Silicon (REC) anticipates additional policy support for alternative supply chains and sustainably made solar materials and lower carbon solar panels, in the near term."

Pust rolig nå og tenk som en investor og ikke en trader. Vi har vært gjennom dette så mange ganger i så lang periode at vi burde ha vært herdet for lengst :)
orhaugen
07.04.2021 kl 21:11 4281

Meget bra skrevet, nok en gang! Måtte du og vi som har trua på dette caset få en god avkastning i tiden fremover. Til patetiske analytikere, Journalister som (Jensen i DN) Skoleavisskribenter i FA (glattsleiker fra Oslo Vest) og kokt hummer, Grove. Uff og uff! Kom gjerne med reflekterte innsigelser men ikke vær idioter og smålige.
Flyers
07.04.2021 kl 21:28 4197

Jeg har aldri vært tilhenger av hverken polion eller siri, og vi har hatt våre uoverensstemmelser. Men skjønner hvorfor de skriver som de gjør, nå mot deg, uchi. Jeg må fortelle deg, uchi, at du hadde en bra oppsummering av Rec caset, for nye aksjonærer. Det var ikke noe mer enn en bra oppsummering. Det er egentlig ganske bra, det også. Men, uchi, du fremstår dessverre ganske narsissistisk når du skriver at snart skal du komme med en politisk analyse av Rec caset og det du leverer er en oppsummering. Dette er ikke ment som kritikk, og du har din fanskare, men så flink er du dessverre ikke at du klarer å formulere analyser. For polion, siri, meg og mange andre skriver du kun selvfølgeligheter som baseres på et blue sky scenario. Jeg håper også at det inntreffer. Så langt har du ikke klart å se andre vinklinger på Rec caset enn det vi andre gjør. Håper ikke dette tar motet fra deg og at du slutter å skrive, men du har en lang vei å gå før du kjenner caset slik som oss som har fulgt Rec siden 2006.
Og til dere som nå skal forsvare uchi og vil skrive at jeg var dum som kjøpte Rec på 300kr, så skal jeg spare dere for det. Jeg var med i emisjonen i 2006, men solgte meg dessverre ut for tidlig. Kom meg inn igjen noen år senere og fikk iaff være med på Rec Solar splitten. Nå er jeg med på batterieventyret og sannsynligvis Kina comebacket 👍
questi
07.04.2021 kl 21:34 4151

Vi ønsker alle å være den som elsker REC mest :P

Takk for kritikk Flyers. Jeg mener ikke at jeg kun oppsummerte, men påpekte hvordan dette faktisk påvirker REC Silicon. Med det sagt, så improviserte jeg hele innlegget og fikk aldri nok tid til å utføre analysen jeg ønsket. Hvis en analyse må inkludere beregning med kalkulator og at jeg bruker begreper fra fagfeltet, så skal jeg huske det til neste gang.

Når det gjelder det å kjenne caset slik som oss som har fulgt med siden 2006 så ønsker jeg bare å rette på deg litt. Jeg har fulgt med lenge, jeg også. Det handler heller ikke om hvor mye tid man har vært i noe som avgjør hvem som kan mest, ettersom noen lærer fortere på ett år enn det andre gjør på ti år. Med det sagt ønsker å påpeke at REC Silicon fra 2006 kontra REC Silicon vi ser i dag er to helt forskjellige maskiner og bør adskilles fra hverandre. Ikke bare mtp. at det ikke var rett tid for produktet, men også eierne bak selskapet, klimafokus, politisk situasjon i verdensbildet hvor det handler om hvem som stikker av som fremtidens vinnere.

Jeg synes ikke at dette er oppsummering, Flyers. Dette er ting jeg begynte å nevne sekundet demokratene fikk majoritet og tiden har kun bevist at jeg hadde rett. Se Q4 presentasjonen. Se børsmeldingen som nylig ble utgitt. Jeg vil nok tørre å si at jeg predikerte dette lenge før det ble "akseptert" av alle.

Med det sagt så har du helt rett i at individer som ikke kjenner til meg eller min historikk kan tolke meg narsissistisk, fordi jeg skriver med selvtillit og henviser til historikken min som tydeligvis er i min favør. Dette er ikke for å vise at jeg er bedre enn andre. Jeg har ikke behov for å prøve å sette meg over andre individer. Dette er for å vise at i motsetning til disse individene som bytter meninger annenhver uke og ikke kommer med noen som helst forklaring - har mine begrunnelser (uavhengig av om du er enig eller uenig) en forklaring bak seg. Er forklaringen riktig? Det får tiden vise.
Redigert 07.04.2021 kl 21:51 Du må logge inn for å svare
questi
07.04.2021 kl 21:55 3972

Jeg ser for meg at om 40 år vil uchi og flere kunne være mangemilliardær.
Jeg ser for meg at uchi vil starte på filantropiske prosjekter tidligere enn andre milliardærer :)
Flyers
07.04.2021 kl 21:58 3938

Er uenig med deg igjen, uchi, og jeg mener at du utbasunerer for høye tanker om deg selv, igjen. Analyser trenger selvfølgelig ikke inneholde utregninger, og jo, du skriver kun oppsummeringer. Det er jo fint det, men det hadde vært herlig hvis de inneholdt noe vi andre ikke visste. Da ville det hatt en viss verdi selv om det ikke kunne kalles analyse, ikke sant.
BørsMR
07.04.2021 kl 22:01 3914

Fantastisk skrevet Uchi! Ikke bare er du kunnskapsrik, men du virker å være et fantastisk fint menneske. Takk for tiden du bruker her inne

Sønn av røkke kjøper aksjer i aker horizon i dag, som vi vet er største eier i rec. Kanskje det snur opp i morgen gutter, hvem vet
Andy1
07.04.2021 kl 22:21 3774

Kjell Inge Røkkes 16-årige sønn Normann Eidsvig Røkke har kjøpt 2500 aksjer i det Røkke-dominerte fornybarselskapet Aker Horizons.

Han betalte 33,19 kroner per aksje, til sammen knapt 83.000 kroner for aksjene.

Tviler på at dette lille kjøpet vil påvirke kursen på REC, men det er jo lov å håpe😃
Rule
07.04.2021 kl 22:24 3745

Det kan være vi kan få dig Flyers til at overøse os med de omtalte selvfølgeligheder på forkant fremover.
Polion havde også et indlæg hvor den overordnede pointe er lidt overset. Vi snakker om at vi potentielt sidder i en mega trend og det kan gå ala Tesla.
Den grønne omstilling er over os. Energi lagring er et højt ønske i fremtidens smart-grid. Og det er bare et eksempel. Kan man udvikle batterier til eventyrlig performance ifht idag, vokser muligt demand ind i himlen. Og REC sidder på en nøgle ingrediens så vidt alle kan spore. :-)
Flyers
07.04.2021 kl 22:31 3662

Enkle folk vil ha enkle løsninger, sånn er det bare. Jeg er Rec fan, men man skal være forsiktig med å bruke floskler og oppsvulmede ord. Det passer bare en døende og feit greve.

Flyers. Hva er det du snakker om? Oppsummering? Denne mannen har sagt det samme siden dag 1. Ikke byttet meninger som mange andre her inne gjør.

Han har predikert ting som gjentatte ganger har endt opp med å bli en realitet, lenge før du i det hele tatt turte å diskutere det, men nå kaller du det for oppsummering, ettersom det begynner å bli allment informasjon?

Veldig uenig med deg. Hvis du tror at du har mer kunnskap enn Uchi (noe jeg tviler på, med all respekt) så kan du vise det til oss. Vært investor siden 2006 og derfor kan du mer? Hvor er alle trådene? Innleggene? Når er sist folk takket deg for dine bidrag på forumet eller dedikerte tråder til deg? Uchi tilføyer ikke noe nytt?
retur
07.04.2021 kl 22:40 3621

He he nei. Som jeg mener på en annen tråd tror jeg akh lagger grunnet rec. Det er jo sånn at det er akh som blir påvirket av hvor godt menigheta rnener underselskaper gjør det. Når det gjelder rec kurs så har den steget kraftig fra 10-17-20 kr. Og det er jo på forvent om at moses skal gjenreises. Hvis vp muliggjør forsinkelser så er det helt innafor at rec siger tilbake til ca 13 kr. Det har tross alt blitt mer fokus på grønt så noe mer over 10 er den verdt. Men rec har da ikke tjent voldsomt mye mer siden desember så 20 tallet er jo helt på trynet høyt før moses har åpnet

Jeg mener du treffer bra Uchi og du står støtt. Jeg kan føle entusiasmen din, jeg er slik selv, muntlig. Jeg klarer bare ikke skrive slik. Føler du gjør langt mer enn å oppsummere, men drar slutninger og konklusjoner i riktig retning. Filtrerer ut støyen!
Takk for bidraget ☺️
Flyers
07.04.2021 kl 22:53 3633

Tullekopp, hva er det du prediker? Uchi har da ikke sagt noe som ikke ble sagt for lenge siden. Tror du bør slå opp i noen eldre tråder, drappert. Jeg har diskutert Rec mye lengre enn enn et halvt år, så den påstanden faller på sin egen urimelighet. Det er bare å søke. Uchi har sin menighet, og det er sikkert bra. Alle er jo nybegynnere i starten, det må man respektere. At disipler forsvarer sin mester, som klarer å forklare ting enkelt, må man også respektere. Men når folk ikke forstår forskjellen på analyser og oppsummeringer og noen får narsissistiske trekk, da påberoper jeg meg retten til å fortelle hva jeg mener om det. Og når man begynner å dedikere tråder til en som forteller selvfølgeligheter så har Holberg skrevet et skuespill som minner om mye av det samme, for noen hundre år siden😉
Reflect
07.04.2021 kl 23:10 3548

Refleksjon;
Uchi og Flyers her er vanvittig god informasjon - vi gjør slle våre egne vurderinger av salg enten av oppnådd gevinst eller salg! Jeg har gått inn i denne på tross av prinsipper!
Uchi - super informasjon!
Flyers - fortell dine analyser!
Dere skriver begge 90%+ om rec!
Ikke la det bli unyttig og ulest, som stolpepissing, - ingen vinner!
Flyers
07.04.2021 kl 23:27 3526

Reflect, jeg ser at du har bidratt med 4 Rec innlegg. Det er ikke noe galt i det. Det er mer enn det gjennomsnittsnordmannen vil gjøre, et helt liv.
Jeg ser du skriver at uchi har super informasjon. Flott, jeg kaller det for fin oppsummering. Jeg har da ikke sagt annet enn at det er en fin oppsummering, før jeg ble verbalt angrepet av en rasende disippel. Jeg har begrunnet hvorfor jeg tror at polion og Siri reagerer som de gjør, på uchi sine innlegg. Jeg burde kanskje ha skrevet at jeg har analysert innleggene til polio og siri og derav konkludert med hvorfor jeg tror det jeg skriver. Men i ettertid, har jeg sett at den analysen var nærmere sannheten enn jeg først trodde.
Og når det er sagt, så kommer ikke du med noe som helst informasjon. Men hva skulle man forvente av en disippel som bare har 4 Rec innlegg?

Du er nok innerst inne bare sjalu på uchi fordi han har fått fanskare og blir respektert av folk her inne mens du har vært rec investor siden 2006 og ingen legger merke til deg engang. Det uchi har fått til her på fa på 6 måneder, får du aldri til i løpet av et helt liv.

Hei BørsMR,

Setter stor pris på det du sier angående det å være et godt menneske. Jeg prøver å være snill og grei mot alle til det motsatte er bevist, men har ingenting i mot å synke meg litt på andre individers nivå for å sette dem litt på plass, hvis jeg føler at de er ekle og kvalme ovenfor andre eller forsøker å utnytte andre. Takk for en så hyggelig kommentar, betyr veldig mye for meg!

Ha en ellers fin kveld :)

- Uchi

_______________________

Retur: Hvordan skal VP føre til at ML blir forsinket - når VP ikke engang har klart å gi en forklaring på hvorfor deres "ground breaking day" er over 3 måneder forsinket samt at alt de planlegger blir kansellert. REC kuttet ut VP ettersom Røkke ikke er her for å leke med selskaper som ikke holder sitt ord, spesielt ikke når situasjonen i dag er helt annerledes enn situasjonen var i oktober. Han har hastverk, fordi jeg tror at Røkke har innsett at gullfisken i AKH er REC Silicon og akkurat som Biden ønsker å etterlate en legacy om å ha forandret industrien i USA - ønsker Røkke å etterlate seg en legacy, hvor han gjør opp for alle årene med virksomhet som har skadet planeten. Dette mener jeg at han har sagt selv.

Visste du forresten at vi ikke skal dømme REC basert på samme kam som Telenor? Hehe. Vekst og verdi aksje, først og fremst vekst de neste årene. Så 6.4 milliarder NOK er overpriset basert på produktet, renheten, teknologien, patentene, kunnskap, etterspørsel for produktet, makro politikk (USA v Kina)? Hva med kostpris på Butte? Hva med kostpris på ML? La oss nå si at REC totalt mislykkes (worst case scenario noen på forumet pleier å spytte ut), går helt fint det; bare å selge enten Butte eller ML - eller la noen som ikke har tid til å bruke flere år på å bygge fabrikker kjøpe opp selskapet, men hei; jeg legger meg GJERNE flat om dette ender opp med å skje, men da tror jeg at en bare dagdrømmer pga. egen agenda. Bidens visjon vil bli en realitet, det er jeg temmelig sikker på. Det som foregår nå er ikke en vanlig presidentperiode, dette er historisk og jeg tror at REC sammen med andre aktører vil være helt sentrale brikker for at USA beholder sin maktposisjon i fremtiden eller om Kina stikker av som hegemon i fremtiden.

_______________________

Alle andre (off topic); jeg beklager for at jeg ikke svarer dere som viser meg støtte konstant, men heller svarer individene som kritiserer meg, ettersom det kan føre til økt lærdom for alle. Dette er egentlig også fordi jeg håper at dere allerede vet fra før av at dere er den eneste årsaken til at jeg fremdeles er her. En dag skal jeg fortelle dere alle om min sanne identitet og min historie hittil, da vil dere forstå så mye mer om alt jeg sier når dere innser hvor jeg har kommet fra til hvilken posisjon jeg er i - og hvorfor jeg har den selvtilliten i livet som jeg har (som også kan bli tolket som arroganse, skal jobbe bedre med dette), men for å si det rett ut uten å røpe for mye; jeg er ikke den gjennomsnittelige nordmannen på gata.

______________________

Flyers, jeg setter pris på at du faktisk bruker tid på å fremme kritikk fremfor kun en setning og resonnementet bak ditt innlegg.

Med det sagt, slutt å kalle alle for "mine disipler" kun fordi andre individer er uenige med deg. Det er ingen konkurranse mellom deg og meg. Du kan mer enn meg og jeg er flink til å oppsummere og må bli flinkere til å analysere mer fremover. Takk! La oss nå legge dette dødt, fordi tråden handler ikke om meg og den handler garantert ikke om at folk som er enige med meg eller viser støtte skal bli kritisert for å være disipler, tråden handler om REC Silicon.

God natt alle sammen! :)
Flyers
08.04.2021 kl 00:06 3426

Ja, sikkert, drappert. Du virker på meg som en selvstendig og smart fyr, som på ingen måte later til å være en typisk følger. Sjalu er forøvrig et ord som knyttes til mistro i kjærlighet mellom to mennesker. Hvordan du kan blande dette inn i at jeg mener at uchi hadde en fin oppsummering, er meg forunderlig. Jeg ga jo mesteren din ros for en fin oppsummering. Han lovet å komme med en politisk analyse, men det ble en fin oppsummering. Han er som han sier selv bare et enkelt menneske, og det var alt han klarte å lire ut av seg. At du synes at oppsummeringen var en strålende politisk analyse, forteller mer om deg, drappert, enn selve oppsummeringen. Jeg på den annen side, dekodet polio og siri sine innlegg, og forstod hvorfor de skrev som de gjorde. Når jeg av den grunn kom med min analyse av deres innlegg, blir jeg fullstendig trakassert fordi du/dere skjønte at det var noen som ikke likte måten din mester formulerte seg på. Og den siste setningen din, drappert, den sier mer om deg enn om meg😉
Redigert 08.04.2021 kl 00:08 Du må logge inn for å svare
questi
08.04.2021 kl 00:13 3370

Jeg savner Trani og Anton på forum :) Håper alt er bra med dem :))
Er de her fortsatt??
Flyers
08.04.2021 kl 00:18 3364

Nei, men vi har en haug av andre. Skulle jo tro det klarte seg med dem. Jeg har ihvertfall hatt nok å henge fingrene i, kveld. Både her og på Shareville .

Synes det var en eminent! refleksjon av Uchi hvordan det politiske i USA har endret seg siden oktober 2020. Alle liker å få bekreftelse på de positive triggere. Skriv gjerne en grandios politisk analyse Flyers
Flyers
08.04.2021 kl 06:39 3020

Ja, fin oppsummering av uchi eller refleksjon som du kaller det, turning. Nå har aldri jeg lovet at jeg gidder å skrive en politisk analyse så hvorfor skulle jeg gjøre det? Skal jeg skrive en politisk analyse bare fordi uchi ikke skrev det han lovet. Er det det du mener, turning? Da er det mer dere uchi-fans ikke skjønner, enn det jeg i utgangspunktet antok.
Redigert 08.04.2021 kl 06:42 Du må logge inn for å svare
questi
08.04.2021 kl 07:49 2744

Har fått en god natt med bra søvn Uchi! Og i dag skinner solen som Nemi sier :P

Når ting går trått på børs (ikke det at det er tilfellet med REC nødvendigvis) pleier jeg å trøste meg med at livet er mer enn børs ...
I små øyeblikk med masse sol, kan man se veldig lyst på livet sånn at det smitter over på ens syn på børslivet...

Jeg tror vi bør verdsette de turbulente år til REC akkurat nå... Når REC en gang blir som telenor eller amazon... har vi riktig nok tjent masse penger.. men en slags glede ville ha falt bort underveis.. Mange sier at det var i årene de strevde før alt er kommet på stell, at det var den beste delen av livet deres ... :O

Da må dagen i dag bare være knall uansett hva som skjer :P

Jeg håper at de som kjøper eller selger aksjer i RECsi gjør det fordi de har landet på en kjøp/selg-konklusjon etter egen analyse. Skulle da folk kjøpe/selge aksjer pga en journalist, et forum eller media, da fortjener du å tape alt.. det kan hende at du har flaks også, alt er mulig.. jeg kjøpte mine første aksjer kun pga: endringer i verdensbilde, priser på silisium, taxonomy, Biden, vesten(renere produksjon) mot Kina (kulldrift)... Og ikke minst Røkke som måtte løpe inn på styrerommet.. alt annet er totalt uinteressant :-) men for all del.. mye diskusjoner her og en del nyttig info å finne av og til. Ps. For gamle gamle aksjonær kan det være vanskelig å starte med blanke ark i RECsi, mye historie (negativ), men man må jo kunne jfornye seg når forutsetningene endrer seg... PS., topp 50 viser kun grønne tall de siste 6 mnd, med unntak av noen byttinger, så her er de fleste positive til fremtiden til RECsi.
Redigert 08.04.2021 kl 08:05 Du må logge inn for å svare
Taycen
08.04.2021 kl 07:56 2861

greit å tenke på, penger kommer og går. Livet kan ikke noen forutse , mistet i løpet av kort tid flere venner i 40 og 50 årene . Det er den virkelige hard endpoint.
Ting blir smått i forhold til dette , så ja, sett pris på hver dag sammen med nære og kjære .
Redigert 08.04.2021 kl 07:57 Du må logge inn for å svare
Flyers
08.04.2021 kl 08:02 2860

'men man må jo kunne fornye seg når forutsetningene endrer seg'? Hvorfor i all verden skriver du dette? Tenker du på noen spesiell?

Fordi det er menneskelig å ha minner, og spesielt huske smerter fra dårlige minner. (generelt) tenkte ikke på noen spesielt. Kun en tanke..
Redigert 08.04.2021 kl 08:08 Du må logge inn for å svare
Taycen
08.04.2021 kl 08:10 2829

tror mange som hadde kjøpt på Kapital artikelen solgte i panikk

Kepler Cheuvreux var negativ allerede da så er ikke forbauset over deres hysteri .. men ellers har ikke mye endret seg .

Ny REC-opptur i sikte
En rekke ESG-aksjer har vært igjennom en hestekur siste måneder. REC Silicon har ikke sluppet unna de dype kurskorreksjonene – til gjengjeld fremstår dagens kurs som en attraktiv inngangsbillett. Kjøp!

https://kapital.no/investor/investornytt/2021/03/30/7642187/ny-rec-opptur-i-sikte
Redigert 08.04.2021 kl 08:11 Du må logge inn for å svare
questi
08.04.2021 kl 08:17 2767

Gjenkjenner savnet etter å ha mistet nære, Taycen ... Jeg tror pengebehovet vårt kommer av at vi trenger penger til å bedre livene til våre nærmeste. Selv de som lever alene arbeider daglig med det formål å styrke en eller annen menneskelig relasjon eller å styrke mulighet til relasjoner.

kruna
08.04.2021 kl 08:17 2792

PS., topp 50 viser kun grønne tall de siste 6 mnd, med unntak av noen byttinger, så her er de fleste positive til fremtiden til RECsi.

Det er de siste dagers hendelse som har kjørt ned kursen, kan hende topp 50 har endret seg ved neste oppdatering??

He he he det får du finne ut.
Solerbra
08.04.2021 kl 08:55 2568

Hvorfor er alle positive når Røkke blir styreformann, men negativ med en gang han gjør noe - tar grep? Jeg er for dum til å forstå det.
Vilter
08.04.2021 kl 09:03 2472

Jeg tror nok de fleste er positive - men det er mye penger å tjene på frykt og svingninger.

Jeg vil tro alle som så Bidens tale i Pittsburgh 31.3 skjønner at det er all grunn til å være positive. RECsi uttaler også ikke årsrapporten at Butte gir de tiden de trenger til å forhandle avtaler til beste for sine aksjonærer.

Mange har dårlig tid og blir stresset av noen svinger/ Godt hjulet av han komiker-Journalisten i DN som simpelthen elsker oppmerksomheten han får ved å fyre opp under den minste lille frykt.
Redigert 08.04.2021 kl 09:03 Du må logge inn for å svare
Rubin
08.04.2021 kl 09:54 2254

Når det gjelder Biden effekten, så tror jeg folk ikke har forstått omfanget av hans støttepakker. Han sa selv at de er de største i USAs historie siden slutten av andre verdens krig...