Case: REC Silicon - Politiske endringer i samfunnet - Blue sky

Uchihabrah
RECSI 06.04.2021 kl 21:56 30888

Hei allesammen,

Nå har det virkelig vært en stund siden sist, føler jeg. Mange av dere har nok merket at jeg ikke er i nærheten av like aktiv på forumet som jeg tidligere har vært. Dette er kun på grunn av personlige årsaker som gjør at jeg ikke har anledning til å disponere flere timer daglig på forumet. Ett innlegg av meg kan ofte ta mye tid å skrive, ettersom jeg foretrekker kvalitet ovenfor kvantitet og alltid må dobbelt sjekke at informasjonen jeg deler faktisk er korrekt. Med det sagt er jeg nesten på forumet daglig og skumleser og kan være åpen om at jeg har økt min posisjon i REC med over et 7 sifret beløp siden børskrakket begynte, selv om jeg ikke får delt mine meninger like ofte med dere som tidligere, så blir jeg enda mer positiv til min investering i selskapet for hver uke som går, uavhengig av hva aksjekurs er eller frykten media forsøker å presse ned i halsen vår. Jeg har også vært dårlig på å holde mitt ord og å levere mine innlegg innen tidsfristen jeg pleier å gi dere, så for dette må jeg bare beklage, men jeg håper at innlegget gjør opp for det. Nok unnskyldninger, la oss nå ha det litt gøy sammen!

REC Silicon fikk mye oppmerksomhet og drastisk endring på omsetningsvolum fra 13. Oktober, ettersom avtalen med G14 og VP ble annonsert. Når børsmeldingen først kom ga dette en trygghet til mange lojale aksjonærer som har vært med på reisen i flere år hadde ventet på og det åpnet opp øynene til andre aksjonærer. Dette var bekreftelsen alle hadde ventet på, at REC Silicon kan overleve, selv uten det største markedet i verden, nemlig Kina og perspektivet gikk fra "Når går REC konkurs?" til "Kan REC overleve uten et marked i Kina?". Dagen etterpå, den 14. Oktober utførte REC Silicon en emisjon på en milliard kroner til kurs 10.88kr og sikret sin overlevelse med å styrke kapitalen selskapet har tilgjengelig. Nå var det ikke lenger en nødvendighet å selge Butte for å få fremgang i ML lenger, som alltid har vært best-case scenario for Tore Torvund (CEO i REC Silicon), det var kun snakk om tid før ML kunne være oppe igjen og i mellomtiden kunne Butte fortsette å hente inn omsetning for selskapet. Av informasjon lærte vi at G14 skulle begynne prosessen i løpet av Q1 2021 og at Violet Power vil ha ground breaking day tidlig i januar. Vi lærte også at det trengs minimum 25% kapasitets utnyttelse før det i det hele tatt er lønnsomt å gjenåpne fabrikken i ML. Dette var i oktober.

Før vi går videre. La oss nå forsøke å spole tilbake til oktober 2020. Tiden har jo gått veldig fort og det er alltid greit å ramse opp verdensbildet og politiske situasjonen vi befant oss i da. I oktober 2020:

* Var det uklart om Trump eller Biden stikker av med seieren (fossilt vs fornybart). Spørreundersøkelser tydet på at Biden lo bedre an, men så tok undersøkelsene drastisk feil i valgkampen før, noe som svekket troverdigheten, ettersom det er Trump det var snakk om.

* Var det nærmest tatt for gitt at republikanerne stikker av med flertallet i senatet.

* Var polysil. prisene langt lavere enn den drastiske økningen vi har hatt.

* Var det ikke like mye verdensfokus rettet mot Kina, eller provinsen i Xinjiang som utfører blant annet slavearbeid eller at polysil. blir produsert gjennom kullkraft.

* REC Silicon var desperate på partnere for å sikre sin overlevelse, ingenting tydet på at markedet i Kina vil gjenåpnes eller effekten Biden seieren med demokratisk flertall i senatet vil ha for selskapet.

I går kveld (2 timer etter at børsen i USA stengte, normalt det) meldte REC Silicon at samarbeidet med VP har blitt terminert. Årsaken som ble gitt er blant annet at REC Silicon ser større potensial for sine aksjonærer å samarbeide med etablerte aktører i markedet samt endringer i det politiske verdensbildet. Formuleringen tyder på at det er REC Silicon som avsluttet samarbeidet. Tidlig i dag får vi en uttalelse av Desari Strader (grunnleggeren av VP) om at det var faktisk VP som avsluttet samarbeidet for en uke (!?) tilbake. Før jeg kommer tilbake til dette poenget og legger frem mine argumentasjoner ønsker jeg raskt å ramse opp store politiske endringer som har foregått siden oktober og effekten dette har på selskapet/vil ha på selskapet.

* Biden vant. En av de største valgløftene hans var å revolusjonere industrien i USA. Noe av det første han gjorde når han ble valgt inn var å signere blant annet Paris-avtalen.

* Demokratene fikk i praksis majoritet i senatet, noe som gir Biden-administrasjonen minimum med 2 år for å utøve politikken de ønsker. Med det sagt vil Republikanske politikere også være for en industri revolusjon i USA ettersom det vil skape flere godt betalte arbeidsplasser - og er det noe politikerne i USA ønsker nå så er det å skape arbeidsplasser og forbedre økonomien fremover. Med det sagt vil vi nok også møte motstand fra noen Republikanske politikere, ettersom deres interesser ligger innenfor olje-sektoren og er det en ting man finner ofte i USA, så er det lobbyisme.

* Polysil. prisene har skutt til værs (se mine innlegg fra oktober, jeg sa det allerede da - og stol på meg, etterspørselen vil bare fortsette å øke, noe som betyr at prisene vil fortsette å fly til værs) og snart har Kina ingen andre valg enn å fjerne tariffen de har satt. Dette handler om ren markeds forståelse og har ingenting med politikk å gjøre. Kina og de private selskapene i Kina ønsker selvfølgelig lønnsomt handel på tvers av planeten. Husk nå at de også må betale toll på varene de selger til selskaper i blant annet USA, og da er det snakk om utgifter vs inntjening.

* Ekstremt mye fokus fra viktige vestlige land på sanksjoner mot Kina når det gjelder slaveri arbeid og deres behandling av Uhigurer. Sanksjonene har såvidt begynt.

* Ekstremt mye fokus fra viktige vestlige land på fornybar verdikjede og ikke bare et fornybart produkt. REC Silicon er ekstremt miljøvennlige og fabrikkene operer på blant annet vannkraft fremfor kullkraft. Dette vil bli utrolig viktig for fremtiden, spesielt hvis Biden-administrasjonen forlanger at selskaper må redegjøre for hele verdikjeden og innfører blant annet karbonskatt.

* Batteri-industrien begynner å bli seriøse om å sikre gode avtaler for fremtiden, ettersom de vet at etterspørselen nå vil drastisk øke. Jeg ønsker å påpeke at corona-pandemien har fremskyndet det som var ment til å skje for å sikre menneskehetens overlevelse. Evolusjon og utvikling i form av menneskehetens energiforbruk.

Nå ønsker jeg kun at vi skal fokusere på pressekonferansen til Biden som ble holdt nylig og fremleggelsen av fornybar-planen til Biden-administrasjonen, hvor det er ment å bruke over 2.3 trillioner USD (samt credits og subsidier på 400 billioner USD) fordelt på de neste 8 årene, med andre ord vil fornybar satsningen til Biden avgjøre om han vinner det neste valget - og han har allerede planlagt at dette kan utføres i løpet av hans president periode. Han ønsker å bygge det sterke fundamentet til USA nå og dette var han klar og tydelig på. Til dere som faktisk hørte på både pressekonferansen samt fremleggelse av fornybar satsningen til Biden så forstod dere like godt som meg at for Biden handler dette ikke kun om å bygge fornybare verdikjeder for å bygge dem. Dette handler om hvem som stikker av med verdensmakten i fremtiden, beholder USA sin hegemoni ovenfor resten av verden eller vil Kina erstatte dem? Biden sier klart og tydelig at Kina har begynt for lengst sammenlignet med USA og hvor mye de faktisk investerer i denne fremtiden, sammenlignet med USA og han gjorde det klart og tydelig at Kina ikke enkelt kan stikke av med verdensmakten så lenge Biden har et ord å si. Med andre ord vil det være en uformell kald krig mellom USA og Kina, hvor det vil være kappløp om å sikre de største og mest innovative fornybare løsningene, samtidig som det vil være diplomati og relasjons bygging mellom landene. Ikke misforstå meg her, det er fult mulig å ha tøff og hard konkurranse uten at det skal påvirke diplomatiet mellom de ulike landene og dette er hva Biden ønsker.

Videre legger Biden frem litt av sin fornybare plan, hvor det blir diskutert beløpet som skal bli investert, hvor viktig dette faktisk er for samfunnet i USA, hvordan finansieringen skal foregå og hvor mange nye, godt betalte arbeidsplasser det vil skape, samtidig som det sikrer de nasjonale interessene for landet og fremtiden. Biden og hans administrasjon betrygger nok en gang individene i landet om at fornybart skal satses på - og hittil har Biden holdt sitt ord. Før jeg svarer på spørsmålet rundt samarbeidet mellom REC Silicon og Violet Power ønsker jeg å påpeke at Biden er en eldre mann. Han hadde allerede blitt skrevet ned i historiebøkene for sin politiske bidrag i livet, men føler dere at han er gammel når han snakker med lidenskapen han gjør? I mitt syn er dette en perfekt avslutning for Biden, store mennesker ønsker å bli husket for alltid - og hvilken bedre måte enn å være personen som startet den nye industrielle revolusjonen i USA, som igjen indirekte sørget for at de får beholde sin maktposisjon i verden? Dette er litt synsing fra meg og ikke relevant så jeg avslutter her og ønsker nå å svare på spørsmålet vi alle venter svar på.

Innlegget fortsettes i neste kommentar ettersom begrensning på antall ord er nådd.
Nsxnsx
08.04.2021 kl 10:33 7981

Når det gjelder meldingen så tror jeg det er mange som ikke har bitt seg merke i denne delen:

REC believes it yields
greater positive outcomes for its shareholders to collaborate commercially with
established, proven, active and relevant solar supply chain partners to optimize
the market opportunity for competitive, low-carbon locally produced solar
panels.

her sier de jo rett ut at de har bedre alternativer enn VP. Hvordan kan dette tolkes negativt ?? Dette er altså mye bedre for oss aksjonærer. Og dette er i en børsmelding og ikke et avis intervju.
Sirbalo
08.04.2021 kl 10:46 7844

Jeg sitter i aksjen fordi jeg ønsker ha aksjer når melding om ML åpnes kommer. Hva kursen er frem til da spiller ingen rolle. Ser ingen grunn til ikke dette skjer på sikt eller at anode fabrikken til G14 ikke skulle komme.

ML åpner hvis det kinesiske markedet åpner for rec, eller det blir laget egen verdi kjede innen solar i usa eller anode fabrikk innen batteri blir kommersiell.

Muligheten for Kina åpner opp er mulig, men ser det som en 30% sannsynlighet.
Egen verdi kjede innen solar i usa er jeg 99% sikker kommer med Biden pakken.
Anode fabrikken med G14 er planlagt i 2021.

ML åpner ved en av disse og selv uttalt dette.

Sannsynligheten for ML åpner ser jeg kun på som tidsspørsmål. Når det meldes er kursen langt over 30 kroner.
Hvis kursen hadde vært 28 kroner nå, hadde det heller ikke spilt noen rolle, for jeg skal ikke selge nå uansett. 16 kroner eller 28 kroner før avtaler kommer, eller at melding om åpning av Ml kommer betyr lite.

Er investert i REC for at ML skal åpne.
Hadde vært helt idiotisk selg før dette skjer når man først er i rec.

Regner med derfor Røkke og co er inne i REC også.
Gjør derfor lite med papirtap frem til noe fundamentalt hadde endret seg drastisk i negativ retning. Pr nå peker ALT opp, selv uten VP. REC ser større muligheter som de skriver tydelig i børsmeldingen.

Skulle det fundamentale endre seg til å faktisk bli noe negativ skal jeg være den første til å si jeg tok feil og at jeg har kapitulert caset. Pr nå sitter jeg selv med ett mindre papirtap på kursen akkurat nå, men det det tenker jeg faktisk ikke ett sekund på :-)

Redigert 08.04.2021 kl 10:52 Du må logge inn for å svare
Bullen
08.04.2021 kl 10:53 7806

Vi vet jo ikke årsaken til at samarbeidet opphørte og kommer sannsynligvis aldri til å få vite det. Savner litt konkret positiv info fra selskapet.
Solerbra
08.04.2021 kl 10:58 7738

Ja, det er jo fasinerende at markedet hører og tror mer på klikk-journalister og en analytiker som uansett ikke hadde regnet inn VP, enn på Røkke og en konkret børsmelding fra selskapet.
Nsxnsx
08.04.2021 kl 11:00 7725

Er kursen så lav nå at KIR kan risikere å plutselig ikke være største eier ?? Evt miste det hele ? Vil jo være utrolig gunstig for storkapital å sikre seg fabrikkene til langt under selvkost ??
Nsxnsx
08.04.2021 kl 11:16 8181

Joda....men om noen riktig STORE ønsker seg inn i dette vannvittig voksende segmentet, så ville det jo være galskap å IKKE kjøpe Recsi.

Å bygge noe fra bunnen vil jo koste enormt mye mer og samtidig ta mye lenger tid.

Kan vi få kamp om Recsi og en kursøkning der etter ? Ville vært spennende og kanskje jo en oppegående skribent burde lage en lite sak på :)
Redigert 08.04.2021 kl 11:18 Du må logge inn for å svare

8. Oktober 20 var kursen 5,76 kr
8. April 21 er kursen 17 kr

Topp 50 har redusert med 4% ila disse siste 6 månedene.
Den 4% som valgte å redusere har tatt ut en avkastning på 195%.

48,8 % av topp 50 sitter. Dette er fakta.

Fra 52,8 til 48,8.

PS. 2/3 uker igjen til DNB Teknologi fondet er ferdig tømt. Spørs om det blir attraktivt å shorte da.
Redigert 08.04.2021 kl 11:29 Du må logge inn for å svare

Den tanken har slått meg også men har foreløpig beroliget meg selv med at en sånn mulighet MÅ Røkke ha forutsett og derved tatt sineforholdsregler for at et sånt scenario ikke vil finne sted, f. eks. bindende avtaler med øvrige seriøse eiere som event, DNB, tipper jeg !

Røkke er jo ingen novise i dette med forretninger slik at en sådan mulighet ser jeg på som svært usannsynlig !

Bybonden ( stoler på K.I.R: )

Ps : Nsx, dette var myntet på deg.
Redigert 08.04.2021 kl 11:28 Du må logge inn for å svare
Nsxnsx
08.04.2021 kl 11:28 8009

Ja mye mulig du har rett i det og det vil i så fall styrke det fundamentale ytterligere.

Kan det være hovedgrunnen for at det hastet så med å komme inn i styrerommet ? Jeg bare spekulerer :)
Redigert 08.04.2021 kl 11:28 Du må logge inn for å svare

Alt henger sammen med alt , var det Landsmoderen som sa det eller ? Husker ikke men det gjelder i aller høyeste grad her også !

Her får vi en ahaopplevelse som virkelig setter fart i RECSI, det kan du banne på !

Bybonden.
Anywhere
08.04.2021 kl 12:10 7691

Har med forhåpninger om at kursen danser på et støttenivå tatt inn siste doser med RECSI for en stund nå. Det er høye beta i aksjen, men den har konsolidert siste 3 måneder etter oppgang. Vi har kileformasjon som nærmer seg et ytternivå på konverterende linjer, og potensielt kan gi ekstreme skyv på oppsiden igjen. Kommer det bruddet oppover, så er det 24 som er mostand i mellomkort bilde.
Bullen
08.04.2021 kl 14:40 7395

Hvis Rec hadde hatt en avtale med VP, ville kursen sannsynligvis vært langt oppe på 20 tallet. Kursen er ekstremt volatil nå. Skal sikkert oppover om ikke så lenge, men først må det komme håndfaste kontrakter.
Uchihabrah
08.04.2021 kl 22:52 7045

Godt å ha deg her Questi! Helt enig med deg og elsker tankegangen din generelt og kunnskapen du medbringer på forumet, takk for ditt bidrag! :)
questi
09.04.2021 kl 00:09 6846

Er veldig glad for at du har brukt tid, hjerne, hjerte og sjel til å støtte opp om alle medinvestorer :)
Jeg ser det i hvordan du har tilrettelagt innlegg slik at alle kan få utbytte av å lese dem :)
kuka
09.04.2021 kl 06:56 6548

Selv om jeg har erfart det motsatte, har jeg stadig vekk opp gjennom livet hørt følgende; "det står i "avisa", så da må det være sant". Selv om folk i dag har et noe mer nyansert forhold til det de leser- og hører fra den kanten, er det fortsatt mange som legger større vekt på hva Jensen i DN skriver, i dette tilfelle om Recsi, enn den kunnskapen ma Ucihabrah bringer til torgs, dessverre. Et annet forhold vi bør ta inn over oss; er at ulike HO-tråder om Rec leses av inntil 500 mennesker, mens Jensen når ut til flere 10-tusner av lesere. Dette bør en ha i mente når vi stiller oss uforstående til den negative kursutviklingen i aksjen, selv etter en positiv melding.

Jeg minner om Røkkes egne ord; "en dyktig jeger er en tålmodig jeger". Jeg tror Røkke & co er tjen med å ikke forhaste seg dersom Rec har et anvendelig produkt å vise til.

Fazaju as +165k 3,44%
Storebrand fossiilfri +251k +40,5%
State of Street +156k +20,59%

Retailer$ clearstream og Euroclear - 800k (truseskvettere)
Redigert 09.04.2021 kl 09:46 Du må logge inn for å svare
Uchihabrah
12.04.2021 kl 21:44 5588

https://www.marketwatch.com/story/biden-to-meet-with-19-companies-on-chip-shortage-11618239798?mod=mw_latestnews

Biden-administrasjonen mener alvor med fornybarsatsningen sin. Veldig spent på å få flere detaljer på hvordan politikken skal bli utført og eksakt hva som blir prioritert.

Når det gjelder Kjell Inge Røkke og fremtidige børsmeldinger så tror jeg at tiden frem mot sommeren blir utrolig spennende. Vi har generalforsamling og Q1 allerede i neste måned. MK har ofte fortalt oss at 11. mai står kursen i 42kr, jeg mener at vi burde ha vært der for lengst basert på potensial, men så styrer ikke jeg aksjekurs og markedet er da ikke like optimistisk for meg. I morgen fyller jeg på for ca. 200k til også ser jeg frem til hva aksjekurs er neste runde jeg skal fylle på. Blir det 42kr? I så fall blir det langt færre aksjer jeg får akkumulert....

Jeg er utrolig spent på de neste månedene og er helt sikker på om at 2021 kommer til å ende opp med å bygge det solide fundamentet selskapet trenger for å nå nye høyder de neste årene.
jokke
12.04.2021 kl 22:13 5371

Jeg er glad jeg kjøpte mer i dag og ikke solgte noen.....

https://m-en.yna.co.kr/view/AEN20210413000251325
Redigert 12.04.2021 kl 22:15 Du må logge inn for å svare
RT
12.04.2021 kl 22:21 5263

denne artikkelen er vel dessverre ikke noe nytt fra i dag?

Holy shait...

Økte selv i dag og ble overrasket over dykket ned til 16,50... Men klart; atter en gang gikk det vel utover de minste aksjonærene...Biden kommer jo med klar tale her, ville angret om jeg hadde solgt i dag...
Rubin
12.04.2021 kl 22:35 5115

Jeg tror at vår styreleder Røkke allerede er med i Bidens møter som nå foregår fortløpende. Både RECSI og Biden er nå fokusert på tiltak «in the near term» 🤩.
Markedet på mafiabørsen sover som vanlig. Håper det ikke våkner før i neste uke så jeg får frigitt mer kapital til ytterligere opplasting av RECSI aksjer, selv om jeg har mange flere aksjer enn jeg noen gang trodde jeg skulle kjøpe (all in...). Nå ser jeg ikke noen risiko ved investering i RECSI. Dette blir større enn hva man kan drømme om...💰💰💰

"In the near term, we're engaging with industry as evidenced by the meeting that's taking place shortly later this afternoon, as well as our international partners to ensure that American companies are operating on an even playing field," said Psaki.
"So, our view is that this is certainly something where we need to work closely with industry. We need to work closely with Congress -- Democrats and Republicans. There's agreement on this issue, being one that's impacting industries across the country -- also with allies and partners on how we can prevent the shortage from happening in the future."
Redigert 12.04.2021 kl 22:41 Du må logge inn for å svare

Ja, melding er så nærme at jeg tørr ikke trade. Har kjøpt for alt jeg eier og har nå.

Hvor lenge har Kjell Inge Røkke vært styreleder i RECSI? Fra 4 mars 2021? - det var vel da han ble valgt inn i styret.
Når Røkke selv er styreleder, tenker jeg at han kanskje legger både prestisje og arbeid i at RECSI skal bli en suksess.
Så får framtiden vise om han - og RECSI-aksjonærer - vil lykkes - - - - - -
Redigert 12.04.2021 kl 23:49 Du må logge inn for å svare

Sjøl om det blei blåmandag📉 så e det herlig me billige Rec aksjer💶🥳🍾 Røkke skyte snart frå hoftå🤠 håpe me har rista frå oss dei pissevettarane nå så ødelegge kursen 📉🧐😤
Uchihabrah
13.04.2021 kl 08:17 3888

Tålmodighet. Alt ligger til rette for at selskapet skal blomstre. Kun snakk om tid. Tiden fremover blir veldig spennende og jeg blir ikke overrasket om vi får noen børsmeldinger fremover.

I mellomtiden handler det bare om å akkumulere gull til prisen av møkk :)

Meldingene kommer de...

Er det ingen som har fått med seg at Biden beskriver et KAPPLØP MED KINA?
Uchihabrah
13.04.2021 kl 12:59 3213

Hehe. Helt enig med deg. Dette er jo en av hoved argumentene mine på hvorfor en bør kjøpe seg inn i REC Silicon.

Folk kan selvfølgelig kjøpe etter at melding om ML og nye samarbeidspartnere kommer, da er "risikoen" mindre og fremdeles mye potensiell gevinst en kan hente, eller man kan posisjonere seg før markedet våkner opp og virkelig nyte av fruktene. Med det sagt kreves det også tålmodighet og en må kunne tenke litt langsiktig, fordi dag til dag vet ingen hvor denne aksjen skal.

Jeg lastet opp for ytterligere 200.000kr i dag og vil nok ikke ha anledning før neste måned igjen, men uavhengig av om vi går opp eller ned så sitter jeg trygt i båten, fordi markedet kan styre kursen midlertidig, men et sterkt fundament vinner alltid til slutt. Bare å puste folkens, dette blir nok knallbra!

Att. Uchihabrah:

Takk for svar!

Jeg er ikke helt sikker på at tålmodighet er min største eller beste egenskap.

Hvis du har overflod av dette og har litt tålmodighet til salgs, så kan jeg være aktuell kjøper av en kilo eller 2. Vil du i tilfelle ha oppgjør i form av kontanter eller REC-aksjer?
nucleus
13.04.2021 kl 14:12 2860

"Når møkka gror, blomstrer det" var et av Jens Ullsteins-Moe favoritt utyrykk.
'Nå veit vi vel alle fasit, på hvordan det gekk med karln,s RECSI investering..!?
Både med og uten Moses Lake.
Tror folk glemmer fort.
Sirbalo
13.04.2021 kl 14:26 2704

520 k aksjer på kjøp rundt 16.7 hahaha+ en post på over 200 k aksjer rundt 16.57... rekyl i vente her nå
Redigert 13.04.2021 kl 14:27 Du må logge inn for å svare
Falco1
13.04.2021 kl 14:29 2679

Det er meg må jo kjøpe litt til:))
Redigert 13.04.2021 kl 14:33 Du må logge inn for å svare
Vilter
13.04.2021 kl 14:50 2455

Ref artikkelen over: 1:3 -av verdensmarkedet!
RECsi leverer til halvledere/ semiconductors

Hva gjør kursen på 17 😂?
Det her tar av. Garantert.
https://www.recsilicon.com/about-us/key-facts-and-figures/
Redigert 13.04.2021 kl 14:50 Du må logge inn for å svare
RT
13.04.2021 kl 14:53 2392

Var det pga denne artikkelen den plutselig gikk opp til 17 nå?

ryktene går nå om intel og recsi? Biden holder opp en silicon wafer og sier dette er infrastruktur! BULL!
Nsxnsx
13.04.2021 kl 15:01 2259

17,- er bare begynnelsen.... :) når realiteter etter hvert synker inn og et par velplasserte meldinger kommer så ler vi av 17,- :)