DN-kommentar fillerister RECSI


Den eminente kommentatoren Thor Chr. Jensen i DN kommer i dagens avis med en drepende kommentar til termineringen av avtalen med Violet Power.

Tittelen på kommentaren er: Rec "Silicon sminket bruden dagen før emisjon – nå renner sminken"

Kaller børsmeldingen for en skolestil og påpeker noe vesentlig:

"Det oppsiktsvekkende er at Rec Silicon varslet om partnerskapet med Violet Power den 13. oktober i fjor. Da var det ikke måte på hvor fantastisk dette samarbeidet var. Det var åpenbart investorene enige i siden kursen steg hele 64 prosent på meldingen.

Det som er enda mer oppsiktsvekkende er at Rec Silicon dagen etter, altså 14. oktober varslet en rettet emisjon på én milliard kroner til tegningskurs 10,8 kroner. Dagen før steg jo aksjen 64 prosent fra 6,95 til 11,44 kroner på partnerskapet med Violet. Pengene fra emisjonen skal dels brukes til å forberede oppstart av Moses Lake-fabrikken som skulle levere silisium til Violet. Oppstart er planlagt til 2022. En endelig investeringsbeslutning er ventet i andre halvår i år.

Men nå blir det altså ikke noe av samarbeidet med Violet.

Mens Rec Silicon varslet markedet om bruddet sent mandag kveld, sier gründer og konsernsjef Desari Strader i Violet til avisen Columbia Basin Herald at det var hennes selskap som terminerte avtalen for over en uke siden."

https://columbiabasinherald.com/news/2021/apr/05/rec-violet-power-end-solar-supply-deal/
Redigert 07.04.2021 kl 11:22 Du må logge inn for å svare

La oss anta at du har rett - at VP ikke trenger REC til en dritt. Og la oss anta at VP vurderer å bygge ingot- og wafer produsjon i ML. Wacker er nesten utsolgt på grønn polysil frem til 2023 etter egne utsagn. Jeg tror at det stemmer også - det er derfor prisene på polysilicon stiger. Det betyr at om de skal levere til VP i tillegg til sine nåværende kunder, må de utvide kapasiteten. Og det er her det begynner å skurre hos meg. REC prises til 25-30% av replacement value. Hvorfor skal Wacker bygge ny kapasitet når de kan kjøpe opp REC til 30% av det det koster å bygge nytt? Jeg ville i hvertfall vurdert det hvis jeg var Wacker.
Redigert 07.04.2021 kl 12:48 Du må logge inn for å svare
Nsxnsx
07.04.2021 kl 12:57 3597

Var jeg Røkke ville jeg fortet meg noe veldig med å kjøpe meg opp "på trygg grunn". Og er nok det han holder på med. Kjipt å miste det hele før han er kommet helt i gang.
Jkidd
07.04.2021 kl 13:08 3497

*Jo det er de :) Det er derfor all grunn til å tro at det var REC som brøt den uforpliktende samarbeidsavtalen og ikke VP. VP hevder denne ble brutt fra deres side 1 uke før, men dette er direkte lovstridig om det er sant. Det virker det ikke til å være. Det er større grunn til å tro at VP går ut og sier det slik for å opprettholde troen på eget selskap ovenfor sine egne investorer. Spesielt, etter informasjonen som er tilgjengelig, ikke virker som at de ikke har hatt fremgang i sine prosjekter siden Oktober 2020.
*REC er lovpålagte til å informere om slikt med en gang. Nyhetsbyråene som melder nyheter etter offisielle børsmeldinger melder også at REC brøt med VP. VP har derimot gått ut i lokalavisen og sier det er de som brøt med REC (og det 1 uke før). Det er da større grunn til å tro at det er VP som lyver. Og da må man spørre seg selv, hvorfor?

Spot on Anti,

Det er heller ikke sikkert dette er korrekt beskrevet. Så det å hensynta et intervju, sannsynligvis per telefon, skrevet i all hast, samtidig som man sier at REC lyver i en offisiell børsmelding, er litt "over the top" for min del. Spesielt når REC sier at børsmeldingen er korrekt. Det blir omtrent som å hensynta T Jensen sine kommentarer i DN. Kun idioter som gjør det...

«Violet Power founder and CEO Desari Strader told the Columbia Basin Herald her company terminated the relationship more than a week ago because REC has proven to be an unreliable business partner.

“We are the ones that terminated the strategic partnership,” she said. “REC cannot be a supplier of ours because they are not producing polysilicon in Moses Lake.”

unreliable business partner
not producing

Håpløst å hevde at intervjuet er gjort på telefon og at artikkelen er skrevet i all hast.
Tanjiro
07.04.2021 kl 13:17 3432

Var inne på samme tanken og ser at flere også nevner dette, hvorfor ser ikke journalistene dette også? Det er REC som har the upper hand her
solfylt
07.04.2021 kl 13:23 3352

Hvis Violet Power ikke visste at RECs fabrikk i Moses Lake ikke produserer, har de større problemer enn et terminert intensjonsavtale...
denvise2
07.04.2021 kl 13:23 3348

Se kommentaren på XI fra han som har snakket med IR.
Dauer over svaret om hjemmesiden til VP🤣 " Det sier vel sitt om VP"
Jkidd
07.04.2021 kl 13:24 3344

Fordi jobben deres, og slik bedriften de jobber i genererer penger, er med flest mulig klikk. Dessverre er det psykologisk at negativitet tiltrekker mer enn positivitet og er grunnen til at nyhetsbyråer i stor grad skriver nyheter om negative forhold i verden. Det skal også sies at journalisten fra DN som skrev artikkelen er svært lite begeistret for REC personlig, noe som også kan ha påvirket tonen i artikkelen ekstra negativt.
Uansett, når det gjelder analytikere, meglere og journalister har det blitt bevist at de ikke har bedre peiling på hvor kursen kommer til å gå enn mannen i gata. Derfor det er viktig å gjøre egne vurdering og stole på seg selv i dette markedet :)

Meget gode refleksjoner her.
Anywhere
07.04.2021 kl 13:49 3114

Jeg tenker at slike negative nyheter er min sjanse til å fylle på RECSI etter salg et stykke oppe på 20-tallet. Er også i forståelse av at RECSI har the upper hand og VP er den forsmådde som opptrer veldig lite elegant her. Man kan selvsagt se dette i lys av at Røkke ikke er blandt de forretningsmenn med størst slikehansker..

Så ja, jeg har handlet alt tilbake nå.
Redigert 07.04.2021 kl 13:50 Du må logge inn for å svare

1. DN-jensen forsøker så godt han kan å snekre drittpakker om Rec uten saklig grunnlag , kun i hytt og pine. Hans favorittmegler er Hermanrud som anbefalte shorting av Rec rett før den store oppgangen.
2. Diskusjonen om hvem som slo opp med hvem er helt uinteressant og patetetisk.At VP trekker seg skyldes nok at Rec har stilt konkurransedyktige krav som VP ikke kan etterkomme.Her er det opplagt Rec som sitter med kortene og har valgt bort VP for større fisker som snart er på plass
3.Jensens "analyser" ligner ellers mye på nemis maniske og usaklige Recdrittpakker og en kan lure på om de er samme person
4.Finansavisen ringer som van lig kun til Bertheussen som serverer drittpakker uansett .Hva med å kontakte en av alle de andre analytikerene som har et balansert og saklig vurderingsgrunnlag når det gjelder Rec?
5. Alle tunge og fundamentale faktorer tilsier at Rec har en formidabel oppside og sitter med essene i ermet, .Røkke har skjønt det og kan som ingen annen manøvrere i dette farvannet og vet hv ordan fremtidsrettede industrisuksesser bygges. Se hva han har klart !Røkke og REC er nå dynamitt!!!
Jkidd
07.04.2021 kl 14:19 2928

Ser logikken i dine punkter :) Uansett bryr jeg meg ikke stort. Har et langt tidsperspektiv på denne aksjen og hva kursen er imorgen, 1 måned eller 1 år er uinteressant for meg. Hva andre sier også bryr jeg meg heller ikke om. Skriver sjeldent på forumet her, men sjekker innom da folk ofte er flinke på å finne informasjon som kan være relevant (både positivt og negativt), men velger heller selv å gå igjennom denne informasjonen for så å gjøre opp en egen mening. Personlig må jeg si at jeg ønsker helst at den holder seg så lav som mulig en god stund fremover, men tviler på at kursen er den samme som idag ved utgangen av året. Derimot er jeg ikke typen til å vinkle aksjen negativt offentlig for å prøve å påvirke andres investering eller kursen til å matche min agenda.
Redigert 07.04.2021 kl 14:28 Du må logge inn for å svare

ser ut som korthuset raser sammen her nå ja, mange som kaster kortene tydeligvis ellers hadde den jo gått opp hehe
Veim
07.04.2021 kl 15:05 2675

Dette er heftige greier ja. Er vel eneste Lifecare som har kunnet måle seg i år.
omac
07.04.2021 kl 15:10 2624

Kjøpte 4k til 17,05. Blir fin fin gevinst her fremover. Når blodet renner og tåpene selger kjøper du
Sirbalo
07.04.2021 kl 15:12 2664

ser lovende ut for meg også å komme meg inn med mer på fin kurs i morgen :-)))
JReacher
07.04.2021 kl 15:12 2718

Det ser ut som REC,
får en real knekk!

Er dette aksjonærmassen til REC... ?? Herregud så mye rart...
Veim
07.04.2021 kl 15:12 2846

Selv om en kan få lavere kurs? Bedre å avvente litt vel? Sitter klar med kassa på 14.
omac
07.04.2021 kl 15:13 2868

Du er flink om du klarer å forutse bunnen, vi får snakkes
Sirbalo
07.04.2021 kl 15:23 2744

vente?

https://www.tradingview.com/x/MsXjPYrl/

Gode kjøp iflg TA er der vi er NÅ, og skulle den falle ned i den andre bunnen har du gjort enda bedre kjøp.... ca 16.3. faller den helt ned dit er det bare gull å kjøpe mer. Da kommer det trolig en rekyl opp til minst 18 kroner kort tid etter. 1-2 dager maks

Dette med VP og terminering av intensjonsavtale er over med ett blaff. Dette dreier seg om stadig høyere priser på silisium og en fabrikk som kan lage dette av ren vannkraft. ML er et vanvittig svært anlegg som kan produsere noe verden skriker etter. Anlegget kommer ikke til å bare stå der nedstengt.
omac
07.04.2021 kl 15:30 2663

Nettopp, litt edruelighet er på plass, forumet renner over av bajsere nå som fråtser i "dårlige" nyheter. Tiden vil gå og fugl Føniks vil reise seg, mulig jeg tapte kampen om de mest treffsikre syrlige poengene på Trygves Tivoli men lommeboken og jeg vil kose oss
questi
07.04.2021 kl 15:30 2664

Uten å vite det sikkert, synser jeg at det å rigge opp vindmøller ute i havet virker å være teknisk mye mer avansert enn å smelte ned ferdig polysil til blokker og deretter skjære det til wafere...

Hvis Røkke nærmest over natta får til det å ha et ben i den ene teknologien, er det ikke umulig at han plutselig har et ben i den andre også...
Hvis det finnes ingotprodusenter derute som passer til Røkkes plan bruker han dem..
Hvis ikke, oppretter han sannsynligvis de ledd han trenger ... :O
Redigert 07.04.2021 kl 15:32 Du må logge inn for å svare
Veim
07.04.2021 kl 15:39 2568

Rart å tenke på, ingenting av det Røkke har vært involvert i fra slutt 2020 og til nå, har klart å stabilisere seg, kursene beveger seg som havet i 15 meter høye bølger. Er nok bare tilfeldig, men artig å tenke tilbake, særlig at alle selskapene har blitt spådd samme vanvittige kursutvikling, så er det nærmest ingen av de som har innfridd verken meglerens mål, eller aksjonærene mål. Sikkert flink fyr Røkke, så vi setter vår lit til ham.
questi
07.04.2021 kl 15:49 2457

Når det gjelder REC så kan kursen sannsynliggjøres slik... Glemmer vi Butte og eventuelle ekspansjoner++

Per år kan MosesLake produsere 20,000 tonn polysil som koster ca 16 dollar per kg nå.
Kostnadene til REC for å produsere 1 kg er ca 7-9 dollar.
Fortjenestemarginen er på hele 7 dollar per kg.
Årlig vil Moseslake kunne gi ca 140.000.000 dollar i overskudd = 1.2 milliarder (!) NOK i overskudd per år

Hvor mye bør en fabrikk være verdt som gir 1.2 milliarder i overskudd per år? :ORedigert 07.04.2021 kl 15:51 Du må logge inn for å svare

Nydelig kjøpsmulighet tenker jeg

https://twitter.com/thor_chr/status/1379695676494336000?s=21

https://twitter.com/thor_chr/status/1379695676494336000?s=21
Twitter
Thor Chr. Jensen
Hun: Han innbiller seg sikkert at Recsi skal opp.
Han: Recsi ned 5% fra start i dag?! Alle de andre guttene på forumet er jo sikre på at Røkkes terminering av Violet-avtalen er bull. pic.twitter.com/StNaM33pGt

— Thor Chr. Jensen (@thor_chr) April 7, 2021
Redigert 07.04.2021 kl 16:21 Du må logge inn for å svare
Vilter
07.04.2021 kl 16:23 2217

Haha! Det skal han ha, det var en bra tweet😂

Greit å være komiker, bare han ikke helt glemmer at han er journalist så lenge han jobber i DN.

Spørsmålet er vel om han i det hele tatt har lovt til og gjøre disse krumspringene som en seriøs børs kommentator? I en såpass "seriøs" avis!
Kan vel sett på spissen kalles kursmanipulasjon? Ledelsen i avisen bør gremmes av slike useriøse utspill, om avisen vil bli tatt seriøst!
Redigert 07.04.2021 kl 17:43 Du må logge inn for å svare
Woopwoop
07.04.2021 kl 16:48 2029

Jensen er en taper. Han fikk åpen invitasjon fra uchi om debatt, men det tørr han ikke. Nitrist fyr, syns synd på han.

Om det skulle bli brukt silan direkte, vil vel muligens kostnadene være lavere?
orhaugen
07.04.2021 kl 17:17 1861

Jensen har i mange år vært "ute etter" Røkke. Han har et håp om at Røkkes investering i RECSI skal mislykkes. Men lille Jensemann ,du er kun en fjott og høy på deg selv. Hva om noen norske journalister virkelig brukte tid på å sette seg inn i caset til selskapet. Nei det gidder dere ikke. Lag toppsaker om det norske hyttemarkedet, det er det eneste dere duger til. Jeg har blitt rik på min investering i RECSI og kommer til å bli helsikes mye rikere. Hau hau!
Redigert 07.04.2021 kl 17:21 Du må logge inn for å svare
denvise2
07.04.2021 kl 17:28 1767

N. Grove også ute med en tweet. Du snakker om fyr, han må jo være rusa😂
Veim
07.04.2021 kl 17:30 1747

Men må vel være en grunn til at norske journalister ikke har trua på rec? Det jeg ikke forstår, hvorfor noen skal legge et selskap for hat? Er det hat eller er det bare en mening? Folk må vel kunne mene ulikt uten at det er hat inni bildet. Sålangt kan jo Jensen si at han har fått rett, kommer vel an på når han begynte med kritikken da. I teorien, om aksjen skulle gå til 10 kr, har Jensen fortsatt ikke forstått noe som helst? Det er vrient, for en vil finne forsvarere av en aksje helt til det siste. Selv har jeg justert årets kursmål til 20 kr og håper å nå det innen sommeren engang. Ikke så mye gevinst ut av det, men godt nok. En tusenlapp eller noe slikt.