Folk må tegne aksjer gjennom emisjonen


Nå må folk trå til å tegne aksjer gjennom emisjonen istedenfor å handle på børs.

Jeg blir alltid irritert når jeg ikke får være med på rettede emisjoner som småsparer. Store fisker blir alltid prioritert før lille meg. Nå som vi endelig får være med så må vi faktisk trå til.

Etter min mening har vi aldri vært nærmere avklaring i denne aksjen og nå handler det om å sikre den investeringen man allerede har gjort. Jeg har ventet på at LLA 47 skal sprute olje veldig lenge. Skal bli digg å finne ut om den faktisk gjør det. :)

Lykke til. :)

PS: Ja. Jeg har veldig likt navn som en annen her på forument. Men vi er ikke samme person.
Redigert 09.04.2021 kl 09:07 Du må logge inn for å svare

Selskapet hadde allerede hatt +MNOK 50 på bok om Altair+LLA47 var pakket pent og pyntelig i samme emi-pakke. Med sløyfe på. Og sannsynligvis satt på en vesentlig høyere kurs og et mindre antall aksjer. Klønete er et mildt uttrykk. Det er samme partner(e) på alle brønnene, og lite som tyder på at det var nødvendig å dele pakken i to ? Bortsett fra hastverk i forhold til ANLA/ANH som kan koste alle aksjonærer dyrt, eller fordi man egentlig ikke ønsker stor deltakelse fra retail på den siste delen ? Uansett. Fremstår som slett håndverk. Så ikke rart mange - dessverre - velger å avstå denne gangen. Så ingen bør bli overrasket om emien denne gangen ikke blir fulltegnet, og ny runde med vesentlig større rabatt må gjennomføres.
kaunis
09.04.2021 kl 09:27 11855

Det er noen som har bemerked seg det fenomenet at noen over børs, heller vil betale for å får aksjer til 1,46 en å tegne i emien. I dag ligger 544000 aksje på kjøp på emi kursen. Aksjene koster det samme å tegne men uten kostnader i tillegg. Hva hensikten er, blir uforståelig, men det er faktisk fakta. Jeg lurer på om noen ikke vet at det går en Emi på samme tegningskursen uten kostnaden "kurtasje". Det virker unektelig ganske bakstreversk og uproffesjonelt, men på tråder her inne på HO, er det mye som ikke helt er til forstå. Vil en kjøpe aksjer i et selskap som en ikke vil støtte økonomisk, men heller bare dytte eksisterende aksjer mellom seg, en å la selskapet fått inn det samme beløpet til utvikling og verdiskapning, til nettopp de, som har aksjer i selskapet? Da har den som heller bruker samme beløp til aksjebytting, egentlig gjort seg selv en "bjørnetjenete" , det er som å skyte seg selv i foten.
kaunis
09.04.2021 kl 09:31 11827

Det du skriver er lite forståelig men det er ditt syn. Når du har lest mitt innlegg ovenfor, blir du kansje overrasket over det som fremkommer i den daglig handelen i denne aksjen på OSE?

Ikke min feil om du har tungt for det.
YNWA250505
09.04.2021 kl 11:59 11637

Som nevnt før Kaunis så tror jeg de som kjøper nå over børs er nye aksjonærer som ikke har rett i å være med på emisjonen. Det skal vi ta som en styrke og ikke en svakhet. Mange tenker ofte at kursen faller lenger ned en emikurs. Om noen tror det vil skje i IOX nå bør de skjermes fra seg selv og sine nærmeste. Snart kommer melding om borestart. De vil nå ha nok penger til å sette i gang pulveriseringen av LLA47 og da vil kursen eksplodere oppover. Om det er noen sittende aksjonærer som kjøper over børs nå så er det pga de ikke tror de vil få tegnet seg for alt de ønsker og fyller på ekstra her nede.
Mdg1
09.04.2021 kl 13:46 11499

Alle kan være med på emisjonen. Både aksjonærer og ikke aksjonærer. Eneste krav er en VPS konto og penger på bok såklart. Jeg har ikke en aksje i selskapet, men kan godt tegne i emisjonen. Iox har gått bredt ut til alle nordmenn med VPS. Er du ikke norsk er det mer trøbbel, så dansker her inne forstår jeg godt heller handler over børs


Uansett er det viktig for selskapet å fylle emisjonen, så helt enig med trådstarter og Kaunis
Redigert 09.04.2021 kl 13:58 Du må logge inn for å svare
Odi.1
09.04.2021 kl 13:58 11466

Når var fristen ?
kaunis
09.04.2021 kl 14:02 11452

Har tenkt i ettertid at det kan være noen som av forskjellige grunner ikke har en vps konto og eller ikke kan få det på så kort tid. Vet ikke hvilke regler som gjelder for utlendinger mm. Veldig godt tegn at noen vil kjøpe 500k ++ visst det er første inngang. Skjønner lite av den engstelsen /sutringen om at emien ikke blir fulltegnet, hva vet markedet om det, sikkert veldig lite. Det er ikke så helt avgjørende om den ikke blir HELT fulltegnet, bare det blir bra nok. Da kan vi alle som har tegnet oss, få for hele beløpet, og det hadde jeg ikke forventet. Tror ikke vi som tegnet vil henge med hodet etter det. Ble liksom litt rikere med den tanken.
verbatim
09.04.2021 kl 14:02 11447

Tror de fleste har råd til ett par hundre kroner i kurtasje for 500k aksjer. Og du får aksjene med en gang.
Odi.1
09.04.2021 kl 14:07 11429

edit: Må en fylle ut hele prospektet, eller kan en gå rett på bestillingsblanketten , og det er nok ?
Mdg1
09.04.2021 kl 14:13 11413

Ja, det er nok
M. Binnion
09.04.2021 kl 14:15 11401

Rett på bestillingsblankett, og fyll ut/send. Jeg tenker ja takk til begge deler, overtegning og handel på børs, for tenker den blir ikke lenge her nede....
Jassman
09.04.2021 kl 16:59 11270

Fikk tilbudet om tegning på VPS og har aldri hatt IOX aksjer og har bare sett 10 min på denne. Men ble nysgjerrig og skyhøy risiko er altid morsomt.. når det går bra vel og merke.
Men hva er vitsen med å tegne aksjer nå, betale 16. april og ikke få disponere aksjene før 27. april? når aksjene handles på samme nivå i markedet idag?
Fordelen er jo å kunne disponere å ikke minst kvitte seg med rælet om en angrer eller ting går på trynet i denne perioden?
Hvem bryr seg om kurtasje på noen tiere?Det er fordi børnehaven herinde ikke kan lade være med at sælge deres emiaktier dagen efter hvis den stiger 10%.
Jassman
09.04.2021 kl 17:45 11169

Kjøper heller aksjene av barnehagen jeg da enn å være julenisse. Tipper aksjen kan plukkes til under emi kurs jeg om en uke.
kaunis
09.04.2021 kl 17:52 11142

Jeg ville heller ha tenkt , at å tegne i emien vil for min del være det lureste jeg kan gjøre. Å styrke et selskaps økonomi som skal brukes, som i dette tilfellet, i direkte bruk fysisk til boring etter olje, som i neste omgang kan gi meg og alle andre et liv i luksus og rikdom. Du er fan meg en av verste ego egoistene som finnes, tenker absolutt BARE på deg selv og hva du kan få utnyttet av andres innsats til alles beste. Du må ha frihet til å kunne selge aksjen med en gang du har den i handen, så du ikke taper et øre på å vente et par dager. Det du ikke får til å tenke i din ego verden, er at aksjene etter alle solemerker (om det ikke er for mange av DEG blant oss)vil stige , fordi det ikke er flere emi aksjer til kurser under 1.46/og over. Dette skaper et helt nytt syn på aksjen, den har ikke lenger noe som trekker den ned til 1,46, og utsiktene til at denne vil gi mulig avkastning innen -21 er veldig stor. Håper alle som ikke tror på oppgang i fremtiden, selger sine aksjer etter den 27/04 til en fornuftig pris over 1.70.
Jassman
10.04.2021 kl 01:46 10937

Største ego ja det det stakk dypt inn i hjertet.
Hva tror du skjer da med aksjeprisen om alle kjøperne oppfører seg irrasjonelt og heller tegner seg til overpris på emisjon? tror du er så bra for kursen eller innsamlinga av kronasjer? Tviler på at det er så mange andre enn deg og Mor Theresa som skjuler seg bak de utenlanske nominee-konto på topp 20 lista som vurderer det. Tror du skal være gla jeg for at det finnes kjøpere for de som vil ut.. Støtte og styrke økonomien i selskapet er veldig nobelt av deg men du kan jo like gjerne vippse Hugo Quevedo noen bitcoin privat så slipper det så mye styr med tegninger og skatt osv..
Det du sier strider mot alt finansmarkedet står for bare så du vet det. Altid riktig pris i markedet og i dette tilfelle mangler det premium for å være med på emisjon. Det er dumt for det setter emisjonen i trøbbel og det er spesielt noe dere eiere ikke er tjent med..

Har kikket litt på regnskaper, rapporter, hjemmesider osv og har blitt nysgjerrig, men ingenting gir meg en god følelse, med unntak av din skråsikkerhet om olje funn på LLA 47..
Kan du ikke heller forklare meg hvorfor du er så positiv til LLA 47 og hvilket potensiale du ser i det feltet? Da kan det hende du for med flere for iallfall jeg liker sånne lodd som dette... Hva kan man finne og hvor mange ganger tenker du marketcap'en kan gå?
Men støtte de rike aksjonærene nederst i amerika med å betale over markedspris nope....
Redigert 10.04.2021 kl 01:46 Du må logge inn for å svare
oivindl
10.04.2021 kl 07:21 10844

"som i neste omgang kan gi meg og alle andre et liv i luksus og rikdom. Du er fan meg en av verste ego egoistene som finnes,.."

Hm, er det ikke noe som skurrer her?
kaunis
10.04.2021 kl 08:43 10754

Det er funnet mye olje i dette området og seismikken viser gode muligheter for funn. IOX har hatt for mye gjeld og selskapet har ikke kunnet utført det som ville vært til beste for selskapet. Noe av disse problemene med OB ene er satt ut i tid og med denne andre emien vil det være mulig å gjennomføre en plan de har hatt god tid til å planlegge. Bare å lese seg opp på info ang. emien. oivindl mener det skurrer når jeg ønsker at alle aksjonærene skal få godt betalt senere for sin investering i IOX., mente du jeg bare skulle tenke på meg sel+++??????. En kan ellers mene mye om hva som er riktig utgangspunkt for et aksje kjøp, men all fornuft og all kunnskap
har til alle tider ment, at det er for sent å kjøpe en aksje når alt forventet er slått til. En aksje stiger vanligvis når det skjer posetive ting i et selskap som kan gi meravkastning frem i tid, men når en skal vente til potensialet nesten er tatt ut, (som det menes ovenfor) er det ikke mye å hente på en kursstigning. Men det kan bli utbytter etter hvert, men det kan ta lang tid. Det beste en kan gjøre er å komme inn i selskap via en emi, og med all aksjekjøp, er det det uttalte mantra: EN KJØPER AKSJER PÅ FORVENTNINGER om den fremtidige inntjeningen (da får en hele oppgangen) og ikke om dagens kunnskap, da er det for sent, og det er bare smuler ved den rikes bord en får tilgang til.
Redigert 10.04.2021 kl 08:44 Du må logge inn for å svare
oivindl
10.04.2021 kl 10:14 10647

"mente du jeg bare skulle tenke på meg sel+++??????."

Nei, men det er kanskje litt drøy karakteristikk du bruker på kjøp over børs i stedet for i emisjon.
Spesielt når du setter det i sammenheng med ønske om å leve i luksus og rikdom.
kaunis
10.04.2021 kl 10:41 10599

No trur jeg du blander kortene, det er da opp til enhver å gjøre som en vil, jeg har bare poengtert at tegner en seg i emien, så støtter en muligheten til selskapet til å kunne bore flere brønner og ut av det kunne finne mer olje og å kunne selge flere fat og ut av det kunne få store overskudd og ut av det igjen vil aksjekursen stige proposjonalt med overskuddet og ut av det igjen, kan alle selge sine aksjer til en mye HØYERE kurs en det en kjøpte dem for og som et resultat av det igjen, sitte igjen med mill av NOK kr. som ut av det igjen vil gi en hver mulighet til å bruke sine fortjenester til å leve et liv i "sus og dus" som det så flott heter. Men det igjen, fordrer at selskapet får inn så mye penger som mulig for å kunne gjennomføre boringene. Det kommer ikke inn en eneste krone til selskapet, når vi aksjonærer selger og kjøper aksjer oss i mellom , om så i millioner av år. Kjøp og salg av aksjer har og vil ALLTID medføre RISIKO, om du kjøper dem over børs eller tegner dem i en emi. Det er større muligheter for å tjene mer på kort tid i en emi, en å kjøpe over børs i samme tidsrom. Jeg forutsetter en noenlunde normal børssituasjon. Alle uforutsatte hendelser har hvert sitt liv og rammer aldri likt i en hver aksje.
Odi.1
10.04.2021 kl 11:40 10535

Det kan jo vi også gjøre , må bare klarere med tanta først...

Kjøpte/ la inn ordre 30k stk , det samme jeg solgte for for en god stund siden med relativ god fortjeneste.

LLA47 er ett potensielt uslepet Diamant stykke , så selskapet trenger sårt penger til å få dette i gang , og det er heldigvis helt frivillig å være med :)

google trans...

“Dette er spennende tider for Interoil og våre aksjonærer. Vi er veldig oppmuntret av den overveldende investorresponsen fra forrige aksjeemisjon, og jeg gleder meg til å presentere eksisterende og nye investorer muligheten til å delta i selskapets letekampanje i LLA-47, der vi utdyper vårt langvarige partnerskap. med SLS og Quantum Resources. Interoil erkjenner at prospekteringsmulighetene for Jaca.x-1 og Malevo.x-1 er veldig lovende og bør utnytte potensielle oljeressurser som kan være transformerende til Interoils fremtidige produksjonsprofil. I tillegg lover den fullstendige gjenåpningen av våre brønner ved MMO å ytterligere låse opp verdifulle fat i Argentina. ”
Redigert 10.04.2021 kl 12:07 Du må logge inn for å svare
Odi.1
10.04.2021 kl 12:25 10478

Mdg1 skrev Ja, det er nok
Takk det var enkelt :) , første gang jeg har brukt denne "Investortjeneste" i Banken.
Redigert 10.04.2021 kl 13:24 Du må logge inn for å svare
Odi.1
10.04.2021 kl 12:38 10463

Jass: " Kan du ikke heller forklare meg hvorfor du er så positiv til LLA 47 og hvilket potensiale du ser i det feltet? Da kan det hende du for med flere for iallfall jeg liker sånne lodd som dette... "

Nå vet jeg kun hva ANDES i sin tid "Reddet" hele IOX på , det var potensialet og verdiene fra LLA47 , dem kom som en reddende "Engel" for alle i IOX på Lille Julaften for noen år siden ( husker ikke helt året )
Den gang ble alt av Seismikk og potensielle tall for Leopardfeltet lagt ut i Prospektet. OM?? dette er Olje og Gass , er det enorm potensiale der , er nok mye dette som har holdt LIMEN for hele IOX i flere år.
Det er krevende land Colombia, dette er ett stort minus og den største risikoen slik jeg ser det, dog har IOX mange års erfaring der fra, noe som er positivt.
KJEMPE rissiko, jeg elsker å gamle på slike, noen går ok , og noen feiler. Dog vokser porteføljen måned etter måned med litt risiko på slep.
Det fine her er at om den går nedover kan en kjøpe mer billigere, stiger den oppover, kan en selge eller holde for mulig enda mer. XFaktor = Tålmodighet
Redigert 10.04.2021 kl 12:39 Du må logge inn for å svare
Odi.1
10.04.2021 kl 15:44 10344

Helt perfekt at jeg kunne få den inn på ASK også :)
Det er ikke alle aksjer en får ha der, pussig nok.
Nacobo
10.04.2021 kl 19:15 10211

Hvordan gikk du frem for å få dem inn på Ask konto Odi.1? Av en eller annen grunn fikk jeg mine inn på vanlig AF konto noe jeg ikke ønsket. Måtte derfor selge dem, flytte penge over til Ask for så å kjøpe de igjen og samtidig utløse skatt på gevinsten fra 1,33 til 1,5ish.
Redigert 10.04.2021 kl 19:18 Du må logge inn for å svare
Odi.1
10.04.2021 kl 19:29 10180

Må legge til at jeg har ikke fått dem enda da, kun sendt bestillingslappen og fått kvittering.
Det kom opp "valg" hvilken vps konto jeg ville ha dem til. Så jeg valgte ASK. ( DNB )
Mulig jeg er privilegiet siden jeg har hatt IOX der fra jeg flytte mesteparten over fra vanlig vps til ASK i sin tid?
Men har egentlig ikke peiling hva som foregår, noen aksjer kan en handle glatt på ASK , og noen må en kjøpe på Vanlig ...
Redigert 10.04.2021 kl 19:41 Du må logge inn for å svare
Osvaldsen
10.04.2021 kl 21:34 10092

Hvorfor tegne i emisjonen? Hva er potensialet til IOX?

Osvaldsen
bergsmofs
10.04.2021 kl 21:59 10063

Osvaldsen:
De skal øke produksjonen på følgende måter: Workover både i Colombia puli C. Økt prod. 130-170 boepd. Argentina. Teknisk oppgradering av 32 brønner på Mata Magellanes økt prod på 70 -130 bopd, SC økes med 60 -110 boepd. De melder tilsammen på disse nevnte felt. 260 -410 boepd.
De skal bl.a bruke gass til injisering på gamle felt for å få opp daglig prod.
Så kommer boring i Colombia, først på Altair. Hvor mye olje her ef vanskelig å si. Så i første omgang to brønner til på det lovende felt lla47. Malevo x1, sidebrønn til Vikingo. Og Jacax1 senere i høst. 7 flere brønner må bores også innen feb. 2022. De har god kunnskap om geoilogiske forhold på lla47; etter å ha erfaringer fra vikingox1. De har i tillegg god seismikk på de brønner som de skal drille. Jaca x1 omtales av selskapet selv, at det kan bli en « gamechanger» for IOX.
Samtidig har de gått gjennom noen tøffe år nå, der stab å kostnader på innleie m.m er redusert betraktelig (iflg. Deres eget utsagn i rapporter)
Så dette er bildet på hvilken oppside som kan komme i det nærmeste året. Men dette er oljeboring å markedsbetingelser å psykologi. Så dette er ingen anbefaling. Men et forsøk på å gi kort oppsummering på hva som kan forventes nå fremover.
Redigert 11.04.2021 kl 09:42 Du må logge inn for å svare
kaunis
11.04.2021 kl 13:41 9801

Du har ikke vært oppmerksom nok til å valgt riktig konto ved bestilling (får det om du har flere enn en konto). Life kan en ikke ha på ASK.
Nacobo
11.04.2021 kl 17:17 9627

Ja å det nå. Første EMI jeg har deltatt på å fikk ikke med at jeg ikke valgte rett Vps konto.
Redigert 11.04.2021 kl 17:19 Du må logge inn for å svare
kaunis
11.04.2021 kl 17:39 9588

Det er gitt bestemte vilkår for å kunne ha en aksje i ASK (den må ha Norsk tilstedeværelse og notert her), der er kommet noen lettelser som jeg ikke har lest. Viktig å være oppmerksom på betingelsene. Et veldig godt tilbud for småaksjonærer .Har en Nordnet som megler er det bare å sende inn spørsmål så får du svar.
Redigert 11.04.2021 kl 17:40 Du må logge inn for å svare

Flott sammendrag! Dette høres jo bra ut, men jeg skjønner ikke hvordan de har tenkt å borre alle brønnene før februar 22. De sier det tar 10-15 dager å bore, så 10-15 dager å flytte rigg. Det ble vell sagt i presentasjonen at testing osv ikke var ferdig før i slutten av mai ca og da skal de begynne å flytte riggen til malevo x1? Da flyr tiden fort og februar 2022 er rett rundt hjørne, noe jeg tolker feil her muligens? Så er det jo regn sesong innemellom her også 😵
sebioslo
12.04.2021 kl 07:39 9168

Går første borefasen bra nok og oljeprisen holder seg, så klarer de å mobilisere en rigg til for å få fart på ting. De kommer mildt sagt ikke å miste lisensen på LLA pga for få brønner boret for den ene riggen ble for treg.

Interoil Exploration and Production ASA (the "Company") refers to the
announcement published on 6 April 2021 in which the Company announced the
commencement of the application period for a share issue with gross proceeds of
up to NOK 37,000,000 (the "Share Issue").

The Company is pleased to announce that the Share Issue has received support
from two of the Company's largest shareholders, Genipabu Investments LLC and
Integra Oil and Gas S.A. who in aggregate have applied for shares in an amount
of approximately NOK 3,000,000, equal to 8% of the maximum size of the Share
Issue.
Redigert 12.04.2021 kl 08:05 Du må logge inn for å svare
Mdg1
12.04.2021 kl 08:16 9046

Tydelig at det ikke var så lett å få fullført denne emisjonen. Må stå dårlig til med de største aksjonærene når de ikke kan trø til med mer enn 3 mill nok i emisjonen. Iox kan ikke klare seg med mindre enn fulltegnet emisjon, da det er helt nødvendig for å sikre sin andel av boringen på LLAA47. Så enten tegner folk nå eller så blir det en ny emisjon på lavere kurs
thief
12.04.2021 kl 08:28 8988

Ja,dette var skralt,hadde trodd de ville fått fulltegnet den greit.Og 3mill er jo ingenting.
hauka
12.04.2021 kl 08:33 8956

Så lenge salgssiden klarer å presse kurs mot emikurs, så kan dette holde hardt...