Birgitte-saken


https://www.dagbladet.no/nyheter/birgitte-tengs-130-tips---venter-pa-nye-dna-svar-fra-osterrike/70323916
Det blir spennende med nye svar på prøver, men mest sannsynlig blir vi skuffet igjen. Det jeg synes er merkelig er at av alt jeg har lest og sett om saken, så har det aldri vært nevnt at det lå et asyl-mottak (brakkerigg) i Kopervik på den tiden Birgitte forsvant. Med tanke på all tilgjengelig statistikk som viser en voldsom overvekt av asylsøkere som gjerningsmenn i grove seksualforbrytelser: Vurderte politiet aldri dette som et interessant spor? Var det de lange, lyse hårstråene som ble funnet i Birgittes hender som frikjente disse? Var det teorien om at hun ble fraktet i bil som gjorde de uaktuelle? Ble det sikret blodprøver av beboerne som sannsynligvis er spredt for alle vinder i dag?
atnorhe
16.10.2018 kl 19:18 480

Helt usannsynlig at å " se på saken på nytt" skal føre til noe som helst. Det som var gjetninger og spekulasjoner forblir nettopp det. Tragisk, men denne saken blir kun løst hvis gjerningsmannen ( vi antar det er en mann) kommer med en tilståelse, sammen med beviser. Uen beviser blir han/de uansett ikke trodd, Slik fungerer rettsystemet, og takk for det.
Det skulle komme nye momenter inn i Orderud-saken også, etter en voldsom hypet pressekonferanse hvor Sandberg lovet "sensasjonelle nye bevis".Han kom med null niks og svada, og mistet siste del av den lille troverdigheten han hadde igjen.
MERLOT
11.04.2019 kl 16:38 355

Skal ha fått svar i Birgitte-saken
Politiet skal nå ha fått positive svar på nye DNA-tester av hår i Birgitte Tengs-saken.
Av Jon Schjerpen Torsdag 11.04 2019


17-åringen ble funnet voldtatt og drept på Karmøy i 1995.

Kripos' cold case-gruppe gjenopptok etterforskningen for to år siden, og det skal blant annet ha blitt gjort nye analyser av hår.

Ifølge Haugesunds avis er resultatet altså positivt. Avisen skriver at politiet vil komme med mer informasjon i morgen.

-
Redigert 13.04.2019 kl 11:42 Du må logge inn for å svare


Denne ideen kom jeg først på i dag (dvs. igår).
Aldri tenkt på det før.
Redigert 13.04.2019 kl 11:41 Du må logge inn for å svare


Redigert 13.04.2019 kl 11:39 Du må logge inn for å svare

14:50Amalie Frøystad Nærø
NYE TIPS OM TINA JØRGENSEN

Politiet har fått inn rundt 40 nye tips i Tina Jørgensen-saken i Stavanger etter at de gjenopptok etterforskningen i fjor høst, melder TV 2.

Politiadvokat Unni Byberg Malm sier til Dagbladet at de har gjennomført vitneavhør basert på nye tips.

Tina Jørgensen ble funnet drept i 2000, etterforskningen ble gjenopptatt i fjor.