Elop - SIMPLIFAI ENTERS STRATEGIC PARTNERSHIP


ELOP AS: SIMPLIFAI ENTERS STRATEGIC PARTNERSHIP WITH DOCUMASTER AND SIGNS UP TWO FIRST MUNICIPALITY CLIENTS

13:53
April 14th 2021 - Elops AI business unit Simplifai has entered into a

strategic partnership agreement with rapidly growing document management company

Documaster AS. The partnership has already landed its first clients, two

Norwegian municipalities, and is part of a public sector growth strategy.Documaster was recently one of only five Norwegian technology companies that

were included in Financial Times list: FT 1000: Europes Fastest Growing

Companies.As part of the agreement, Documaster will include Simplifais AI-driven systems

in its offering to support public and private sector clients in facilitating

automatic receipt and management of e-mails and user or customer enquiries,

including documents that needs to be managed.


Ja, ikke bare noen i tillegg til ordrer hvor en delordre allerede er levert og det til det amerikanske markedet. Så er det nylig inngått samarbeidsavtale for det japanske markedet hvor en oppdatering er å forvente i nærmeste fremtid både når det kommer til aksept på den regulatoriske søknaden og ikke minst den første ordren i det asiatiske markedet som vil være en ny milepæl. Så venter vi på aksept på regulatoriske søknader både i USA, Canada og EU - mao, det er enormt mange følere ute hvor oppdateringer på løpende bånd vil komme fremover.

Og om knappe 6 børsdager så får vi kjennskap til Simplifais vekst som med største sannsynlighet vil overraske positivt noe som ligger i kortene etter alle avtaler som er blitt inngått undervegs.

Mao, vi går spennende tider i møte hvor det er svært få reelle selgere på dette nivået og oppover mot emisjonsnivået på 4 så når det først snur for alvor så vil det raskt opp igjen - veldig raskt ... ;)

Synes det går på repeat her. Imens går kursen sakte, men sikkert ned. Ingen har troen lenger.

Ja, det blir gjerne litt repeat spesielt når man snakker med seg selv som jeg har gjort her en stund, men om ikke lenge så vil jeg få flere å snakke med - det blir nok av skadeskutte aksjonærer fremover fra andre case som vil ta et bet her hvor de da kan hente inn det tapte helt eller delvis og jo tidligere man kommer på banen jo større blir rabatten og fortjenesten. Det er ikke mange andre case i disse urolige tider hvor en dobling + er å forvente i løpet av de neste 1-2 kvartaler, men som vi kjenner markedet og dens forsinkelse så er det kun fåtallet som plukker i forkant med stor rabatt, en rabatt som er langt mindre men fortsatt betydelig når saueflokken kommer på banen ... ;)

Mine er lagt i skuffen hvor jeg ikke kun tar en tur innom i ny og ne for det gir ingen mening å skulle sitte pal og stirre på aksjekursen i disse tider for det må først komme nytt av betydning før det blir en reprising - og det kommer, det er bare et tidsspørsmål.

Redigert 24.11.2021 kl 10:37 Du må logge inn for å svare
fjettis
24.11.2021 kl 18:51 3740

Nå er første scanneren i Miami og utfører arbeid. Horpestad har lagt ut bilde🥳 klarer snart ikke vente mer på Q3. Det kommer til å bli så bra!
Record
24.11.2021 kl 22:29 3600

Tror du må vente til Q4 eller kanskje ennå en stund, men hvem har det travelt , blir nok bra dette .

Omsatt for 250 000 kroner, ja her sitter du nok alene og få har tenkt å hjelpe deg ut ser det ut til

Tipper vi ser ny stor knekk ned etter q3
Redigert 24.11.2021 kl 23:01 Du må logge inn for å svare

Du følger med - det er bra, men det blir ikke penger av det - da må du først ta et bet. Du hausset på 6 og nå baisser du på 3 hvor veldig mye positivt har skjedd siden da. Jeg har ikke dårlig tid, er bare fornøyd med å få kjøpt til nærmere krona under eminivået. Ting kan ta litt tid, men ting kan også gå raskere enn man først så for seg da caset er geara med mange følere i flere kontinenter. Det skal ikke mange ordrene til før forventninger trigges og kursen øker, men for min del er det helt greit at vi slipper den kortsiktige støyen da det bygges sten for sten hvor det fundamentale styrkes sakte men sikkert.

De store sitter stille i båten og noen øker - så ja, troen er der, men caset har ikke fanget interessen hos de kortsiktige ennå. Det er ikke i mangel på troen, men på interessen pga at den er så lite volatil. Dette er et svært spennende vekstcase som sakte men sikkert vokser i det stille hvor de tålmodige vil bli rikelig belønnet på sikt. Konturene av veksten får vi presentert om knappe 5 børsdager den 02.12 gjennom Simplifai sitt bidrag. Tek delen lever sitt eget liv og er helt i startfasen hvor grunnmuren er i ferd med å ferdigstilles - og når det er gjort så vil ting gå raskere - veldig mye raskere... ;)
Redigert 25.11.2021 kl 02:08 Du må logge inn for å svare
fjettis
25.11.2021 kl 07:34 3428

Min kilde sier at Veidekke allerede har bestemt seg for å kjøpe eller allerede har kjøpt produktet deres. Bane NOR og Skanska går samme retningen, så her er det ikke lenge venting igjen før det smeller. Tror dette kommer frem i Q3 rapporten. Hele ledelsen kjøpte aksjer til emipris 4kr. Horpestad tegnet aksjer for over 5 millioner. Skal bare se at kursen plutselig spretter noen kroner opp! Jeg gleder meg hvertfall mer til Q3 enn til jul. Blir deilig å si til longsi «hva var det jeg sa»

RE - Min kilde sier at Veidekke allerede har bestemt seg for å kjøpe eller allerede har kjøpt produktet deres. Bane NOR og Skanska går samme retningen, så her er det ikke lenge venting igjen før det smeller.

* Ja, det blir fort en smitteeffekt når noen først tar i bruk noe som funker hvor det også er politiske vedtak som støtter bruken og dette er lokalt - tenk da den mulige smitteeffekten internasjonalt og det er her gearingen er ekstrem når det først tar av i bl.a USA som man allerede er inne med første ordre og Japan hvor samarbeidsavtale nylig er inngått og første ordre er å forvente den nærmeste tiden.

RE - Hele ledelsen kjøpte aksjer til emipris 4kr. Horpestad tegnet aksjer for over 5 millioner. Skal bare se at kursen plutselig spretter noen kroner opp!

* Det er kun et tidsspørsmål før kursen er tilbake i det intervallet. Noen ganger går det raskt, mens andre ganger tar det noe tid som her hvor det ble gitt en for stor rabatt i utgangspunktet og markedet må få summet seg samtidig som det må skapes forventninger noe som vil skje fremover basert på alle avtaler som er inngått og hvor Q3 om knappe 4 hele børsdager med største sannsynlighet vil være forløperen til nettopp å skape økte forventninger - sten for sten ... ;)
besson
25.11.2021 kl 13:57 3200

Ja, Veidekke blir med største sannsynlighet fremtidig kunde. De snakker om _hvordan_ de vil bruke den, ikke _om_ de skal bruke den. Samtidig sier de at det gjenstår litt arbeid med den. Vegvesenet kan vi også regne med. De er også interessert i AMS-produktet. I tillegg har vi Terratec fra inspeksjonsbransjen. Med slike early adopters vil mange føle at de må følge etter for ikke å bli akterutseilt.
Beinlich
25.11.2021 kl 16:58 3073

Dette at det gjenstår litt arbeid med den. Er det noe som står i en artikkel et sted? Eller hvor kommer infoen fra?
besson
25.11.2021 kl 17:59 2989

Alf Egil Mathisen, Concrete Technologist at Veidekke:
" I think it has great potential, although there are some things that need to be developed further."
Fra artikkel "Searching for abnormalities below the surface" på Elops hjemmesider (aug 2021).

Black Friday tilbud i dag - løp og kjøp - knappe 2 hele børsdager til en høyst sannsynlig triggende Q presentasjon ... ;)

Kl 15:17 gikk det en post på 500k aksjer til 2,8
Redigert 26.11.2021 kl 16:23 Du må logge inn for å svare
Masada
26.11.2021 kl 23:15 2608

Jøye meg då, du blir virkelig aldri lei av å drømme om å finne en gullåre i en skraphaug. Elop kommer til å skuffe som vanlig. Du kan selvsagt forvente å få høre hvor fantastisk fremtiden er for Elop,det er bare investorene som ikke forstår det.

Mye av det samme maset på deg Masada ... Noterer meg at du følger med og det er nok en god grunn til det, men nå som ensidig negativ - du var positiv på et langt høyere kursnivå når du hadde aksjer og det er jo lov. Problemet er jo at nå er aksjekursen halvert siden du var inne samtidig som veldig mye positivt har skjedd siden den gang og da blir det bare komisk at du fortsatt skal være statisk negativ:

(1) Cashkassa er fylt opp og tilsvarer nå nærmere 50% av markedsverdien
(2) Simplifai har inngått flere store og langsiktige avtaler som vil føre til en betydelig vekst fremover og bidrar allerede nå positivt på bunnlinjen.
(3) For tek delen så har selskapet nå fått utvidet godkjenning på patentet til å gjelde også Japan, Canada og Europa
(4) Første delleveransen er gjort til USA
(5) Strategisk samarbeid er inngått for å penetrere det Japanske markedet
(6) Samarbeid er inngått med veidekke

.. for å nevne noe ...

Mao, selskapet har levert så langt som lovet så ser ikke at det er noe hold i den ensidige negativiteten din som heller virke å bunne ut i at du selv valgte å ta tapet enn noe annet, men akkurat det var din eget valg og ikke noe selskapet kan lastes for. Dette er et vekstcase hvor ting tar tid, at du trodde at ting gikk raskere får du ta på egen kappe. Nå er veldig mye gjort hvor ting må modnes så høstes - vi er ikke riktig der ennå, men det nærmer seg så fortsatt en unik mulighet til å komme på toget og denne gang på første klasse til tredjeklasse pris - et tilbud som sier seg selv ikke vil vare evig.

Nå er det kun 2 hele børsdager til Q3 presentasjonen som med største sannsynlighet vil få flere til å våkne .. ;)

Fortsatt god helg!
Redigert 27.11.2021 kl 17:03 Du må logge inn for å svare
Patron72
27.11.2021 kl 18:24 2407

Nå har sjefen vært borte i miami noen dager. Håper
det kommer noe godt ut av denne turen.
Gleder meg til q3 👍
Redigert 27.11.2021 kl 18:24 Du må logge inn for å svare
Masada
28.11.2021 kl 19:56 2172

Helt klart at jeg var positiv, hadde stor tro på selskapet, men så ble det bare med store ord fra dem. Om interessen var så stor, hvorfor komer ikke bestillingene rennende inn. Hadde en vellykket test i Tyskland i følge dem, hvorfor kom ingen bestillninger inn om det var så bra. Sannheten er nok at produktet ikke holder mål, noe annet kan ikke være forklaringen. Men du må gjerne fortsette å drømme om en lysende fremtid for selskapet og din misllykede investering. Men hele selskapet er nok bare en fata morgana. Du mener de holder hva de har lovet, jojo om man ikke klarer å se det åpenbare så kan det sikkert fortone seg slik. klart man har noen aksjer i selskapet, det fungerer utmerket som en påminnelse om feil man har gjort og slik sett gjør de nytten sin. Det henger en lapp på skrivebordet mitt hvor det står - Husk Elop, tenk deg om to ganger.
Redigert 28.11.2021 kl 19:59 Du må logge inn for å svare
JML
28.11.2021 kl 21:28 2120

Har noen aksjer her og begynner å bli fristet til å kjøpe mer.

Hva er P/B i Elop?
Record
28.11.2021 kl 21:42 2107

Er vel ikke noe som er sikkert før alt er sikkert .
Det må vel testes, godkjenne testresultatene innen flere forskjellige områder , om det i år blir solgt noen enheter er det jo veldig lovende .utstyret skal også sammenstilles med enheter som kan håndtere(klatre, krype med å uten kabler osv)
Vi så jo hva som skjedde med salget av tesla , nesten ingen enheter solgt før typegodkjenning fra hvert enkelt land .
Ikke sikker at denne er noen banker, men om utviklerene lurer oss så er det absolutt verd forsøket .
Når/om tingene faller på plass vil vi få kamp om aksjene, kanskje selskapet bli kjøpt opp også, med dagens prising ( sikkert rimeligere i morgen) kan dette være ett kupp :-)9
Masada
29.11.2021 kl 03:44 1983

Det rare er at noen faktisk kjøper aksjen. Men en skal være glad for at noen er villig til å ta store sjanser, de bringer jo verden videre. Et slikt menneske er ikke jeg, er feig av natur. Over tid har det vist seg å være best. Tiden er nådeløs og kommer til å vise oss nok et eksempel på kongens klær. Vi får håpe på et mirakel.

I morgen kommer talla for Simplifai på bordet og en spennende outlook ... ;)

https://newsweb.oslobors.no/message/548040
Blygen
29.11.2021 kl 09:00 1874

Skal ikke se bort i fra at det er noen innsidere som posisjonerer seg ytterligere etter neste Q.....

Ja og store muligheter for at dette kan være vendepunktet og begynnelsen på slutten på megarabatten og gjennom det muligens siste sjanse for aksjer på 2 tallet - i morgen tidlig vet vi mer ... ;)

Ja, det har du jo helt rett i - skriveleifen var min - så om knappe 3 børsdager inklusiv denne så har vi fasit ... :)

Virker å være siste sjanse for aksjer under 3 - kanskje ikke så rart for det er KUN 2 hele børsdager igjen til Q3-presentasjonen ... ;)
Redigert 29.11.2021 kl 16:13 Du må logge inn for å svare
Masada
29.11.2021 kl 18:38 1595

Fint at dere finner sammen og kan trøste hverandre. Men Torsdag faller Giljotinen.

RE - Men Torsdag faller Giljotinen.

* .... og kapper tauet som til nå har holdt den heliumfylte aksjekursen nede - blir bra det ... ;)
Masada
29.11.2021 kl 21:40 1468

galgenhumor er bra.

Ja, du står jo selv for galgenhumoren. Jeg står for Donald stemmen pga all heliumen ...:)

Er det et siste desperat forsøk på å finte ut de siste før kvartalspresentasjonen på torsdag morgen ...?... I så fall virker det å være mislykket for svært få er villige til å selge på dette nivået og i disse tider - naturlig nok ... ;)
Masada
30.11.2021 kl 18:26 1098

Desperat er den som tror på et mirakel. Du vet at tiden avslører selv den beste bløff. Tviler ikke et sekund på at de ansatte i Elop tror at selskapet er gull verdt og at produktet deres er av ypperste kvalitet, synd at de som er potensielle kunder ikke deler den oppfatningen( les vragforestlling).

KUN 1 hel børsdag igjen til Q3 presentasjonen som med største sannsynlighet vil overraske og det med positivt fortegn - lykke til med timingen ... ;)
tunktee
30.11.2021 kl 20:41 1016

Fint hvis dere kranglefanter kan komme med saklige argumenter for deres ståsted, fremfor å bare tro eller håpe.
Da kan det kanskje gi en viss verdi for resten av oss å lese det dere skriver.

Her er det litt saklig informasjon..
https://elop.no/why-elop-because-we-must-reduce-the-environmental-impact-of-concrete/

Også i oversatt versjon:
30. november 2021
Hvorfor ELOP? Fordi vi må redusere miljøbelastningen av betong
Alle som er interessert i miljø vet at betongindustrien er en av skurkene, kanskje bare overgått av olje, gass og kull. Noen har til og med kalt det "det mest ødeleggende materialet på jorden".

For å kjøre det punktet hjem, her er noen tall for deg:

Fra 1960 til nå har vi produsert 8 milliarder tonn plast globalt. Sementindustrien produserer det samme beløpet på mindre enn to år.

Sementindustrien slipper ut 2,8 milliarder tonn CO2. Hvis det var et land, ville det vært på topp 3, bare overgått av USA og Kina.

Industrien sies å stå for mellom 4 og 8 prosent av verdens CO2-utslipp.

Ifølge Det internasjonale energibyrået vil betongproduksjonen øke til over 5 milliarder tonn i året i løpet av de neste 30 årene, på grunn av økonomisk utvikling, urbanisering og en voksende befolkning.

Utrolig problem
For å takle dette onde problemet, leter forskere og innovatører febrilsk etter "grønnere" måter å produsere betong på.

Terje Melandsø valgte imidlertid å se det fra et annet perspektiv. Melandsø, ingeniør med bakgrunn fra radarteknologi, og en gruppe forskere innen ultralyd og digital signalbehandling spurte: Hva kan vi gjøre for å få broer, tunneler, demninger og andre store betonginfrastrukturer til å vare lenger? Å forlenge levetiden deres vil åpenbart utsette behovet for å bli trukket ned og erstattet, og dermed redusere fremtidig etterspørsel etter betong.

Å finne måter å forlenge levetiden til store betongreiendeler blir enda mer avgjørende når du ser på den nåværende tilstanden til dem. I Europa og Nord-Amerika begynner et stort antall av disse eiendelene å bli gamle og slitne. De når sin anbefalte levetid. For eksempel i Tyskland har hundrevis av broer blitt stengt av myndighetene i påvente av å bli erstattet.

Noen av disse broene kan være trygge og sunne, men eiendomseierne er ikke i stand til å nøyaktig vurdere tilstanden deres. For det må du se under betongoverflaten for å undersøke sprekker, hull, tomrom og andre faktorer som svekker strukturen.

Banebrytende ultralydløsning
Melandsø og teamet hans bestemte seg for å utvikle en banebrytende ny type ultralydutstyr med evnen til å produsere svært detaljerte 3D-bilder under overflaten, med en dybde på opptil 2 meter. Støttet av et EU Horizon 2020-forskningsstipend utviklet de en rullende skanner som ikke bare ga mer presise og detaljerte bilder enn andre verktøy på markedet.

På toppen av det var det mer enn 10 ganger raskere og enklere å betjene også, og hadde dermed potensialet til å transformere ultralyd fra et nisjeverktøy i inspeksjonsbransjen til nøkkelteknologien for ikke-destruktiv inspeksjon av betongreiendeler. Terje Melandsø grunnla ELOP for å videreutvikle prototypeskanneren som ble laget i forskningsprosjektet til et kommersielt produkt. I 2019 gikk Øivind Horpestad inn i ELOP som investor og styreleder.

Terje så dette enorme problemet som måtte tas tak i. Han ville være med på å løse det, og bidra til å redusere betongens miljøbelastning, sier Horpestad.
Den måten å tenke på inspirerte meg. Jeg ønsket å være en del hvis dette. Jeg så potensialet i teknologien, og jeg så det presserende behovet for bedre og mer effektive inspeksjonsverktøy. Når du ser på det fra et ESG-perspektiv, krysser ELOP av for alle de riktige boksene. Vi kan gjøre vårt for å skape en grønnere fremtid ved å bidra til å forlenge levetiden til store betongreiendeler. Vi kan spare ressurser ved å øke vedlikeholdseffektiviteten og gi mer relevante data for beslutningstaking. Videre gjør vi inspeksjon sikrere, og vi hjelper samfunnet med å bruke ressursene mer effektivt.
Hjørnestein
Horpestad ser på ELOP Insight-ultralydskanneren som hjørnesteinen i fremtidens store overvåkingssystemer for eiendeler. Skanneren vil kunne oppdage feil og bekymringsområder kanskje 10 eller 15 år før de avslører seg på overflaten. Dette betyr at du kan fikse mindre feil før de utvikler seg til alvorlige – og kostbare – problemer.

Selv om skanneren vil produsere verdifulle data om undergrunnstilstanden til betong, kan den ifølge Horpestad ikke gjøre overvåkingsjobben alene. Det vil alltid være en del av en kompleks blanding av informasjon fra andre kilder, som input fra vibrasjons- og fuktighetssensorer, visuell inspeksjon av droner, laserskanning osv., komplettert av eksterne data om trafikkflyt, vær og mye mer.

Fokusert på å skape verdier
Vi er ekstremt fokuserte på å skape verdier for eiendeler, så vel som for vedlikeholdsselskapene og betonginspektørene som driver enheten vår. Det er den eneste måten for oss å få den effekten vi har satt oss fore å gjøre.
Som Horpestad påpeker ligger verdien i dataene skanneren produserer, samt i økt inspeksjonseffektivitet, og det måten ELOP-programvaren visualiserer dataene og distribuerer dem på. Som nevnt tidligere er den mye raskere enn andre inspeksjonsteknologier, og dessuten er den unik i å tilby sanntids 3D-bilder av området du inspiserer. Inspektøren som betjener skanneren kan se bildene direkte. Samtidig lastes bildene opp til en skyplattform. Dette betyr at eksperter kan følge det på sin kontordatamaskin og gi umiddelbar tilbakemelding til inspektøren hvis noe trenger nærmere undersøkelse.

Ingen proprietær løsning
Det er viktig for oss å gjøre skannerdataene tilgjengelig så bredt og enkelt som mulig. Vi kunne ha valgt å bygge en proprietær løsning som tvinger våre kunder til å bruke et asset management system utviklet av oss for å få tilgang til 3D-bildene. Men i stedet har vi bestemt oss for et åpent dataformat, som gjør det mulig for eiere av eiendeler og inspeksjonsselskaper å integrere dataene våre i sitt eget oppsett for aktivaadministrasjon. Etter vår mening er dataene for verdifulle til at vi kan insistere på en proprietær løsning.
Når det er sagt, er vi på en reise for å utvikle vårt eget system, bestående av en datafusjonsplattform som vil gjøre det mulig for eiere av eiendeler å integrere en mengde sensorer og data, og for å gjøre analyser på tvers av ulike datakilder for å skape en ekstremt finmasket oversikt av tilstanden til en eiendel. Jeg er overbevist om at vi vil designe den beste løsningen på markedet, men mens vi jobber med det langsiktige målet, vil dataene være tilgjengelige for alle som har investert i en skanner og programvaren vi har utviklet for å behandle og tolke skannerdataene og lage 3D-bilder.
Samarbeid er nøkkelen
På spørsmål om potensialet til ELOP Insight-skanneren og lignende sofistikerte sensorteknologier for overvåking av store betongkonstruksjoner, understreker Øivind Horpestad viktigheten av samarbeid.

Business as usual holder ikke – alle involverte parter må tilpasse en innovativ tankegang. Horpestad er klar over at inspeksjonsselskaper har en tendens til å være konservative, med fokus på å følge gjeldende regler og forskrifter, prosedyrer og standarder. Men samtidig må de omfavne ny teknologi og samarbeide med teknologiselskaper, eiendeler og andre deler av økosystemet for å utvikle nye systemer som går utover gjeldende formelle krav og kan utnytte kraften til nye inspeksjonsverktøy og digitaliserte arbeidsflyter.

Som eksempel på innovativt samarbeid mellom ulike aktører i sektoren peker Horpestad på et nytt forsknings- og utviklingsprosjekt der ELOP og Statens Vegvesen, Norges største infrastruktureier, samarbeider om å utvikle et AI-drevet Asset Management System.

Alt handler om data
Ifølge Øivind Horpestad er nøkkelen til å forlenge livssyklusen til et stort betongelement å gjennomføre forebyggende vedlikeholdsplaner basert på dybdeovervåking og analyse av alle relevante sensor- og skannerdata.

Alt handler om dataene, og til nå har akilleshælen i dette vært innsatsen som er nødvendig for å produsere disse dataene. Dette har endret seg med ankomsten av ELOP Insight-skanneren. Den gir svært relevante data, og dens optimaliserte, fullstendig digitale arbeidsflyt revolusjonerer produktiviteten.

Terje fylte nylig 80 år, men vi møtes fortsatt jevnlig, sier Horpestad.
Jeg vet at han er fornøyd med hvordan det går med ELOP. Vi ekspanderer globalt og går i full fart mot å realisere hva han satte seg for å gjøre. Å redusere miljøpåvirkningen av betong krever åpenbart en enorm innsats på global skala. Men vi gjør vårt, og jeg tror vi gjør en forskjell.
tunktee
30.11.2021 kl 21:20 962

Flott, takk!
Komisk at den artikkelen ble publisert i dag, og at du delte den akkurat nå :)
Blir kanskje litt mye å spekulere i at selskapet publiserer den for å forberede markedet på noe positivt på torsdag!?

Essensen jeg leser fra artikkelen er at Elop har det rette produktet for den rette tiden.
Kanskje egentlig på overtid, for armert betong har vel en avgjort levetid som er kortere enn fra når den for alvor ble tatt i bruk i mellomkrigstiden.
(Husker jeg ikke feil definerer takstmenn for bygninger en levetid på 50 år for armert betong.)

Har ikke lest nok om selskapet til å bidra med stort her og har bare en stor lyttepost.
Det skal bli bedre på torsdag når rapporten skal leses fra perm til perm. :)

Må forberede meg litt, hva er definasjon på å ha solgt en laser til en kunde, hvilke kriterier må ligge til grunn? Kan et selskap bestemme kriteriene selv i en rapport?

A, gjennomført salget og fakturert.
B, gjennomført salget og fakturert samt mottatt penger.
C, fått lovnad muntlig om att kunde skal bestille.
D, gjennomført salget, men ikke fakturert enda.
E,
F,
.....

Hvis selskapet rapporterer etter IFRS:

Revenue is recognised as control is passed, either over time or at a point in time. [IFRS 15:32]

I de fleste tilfeller så skjer dette når varen er levert. Altså er alternativ C ikke regnet som inntekt, men D vil som regel ikke bli medregnet da salget ikke finnes i regnskapssystemet. Selskapet definerer selv en regnskapspraksis for når inntektene innregnes, men det skal være i tråd med at kontroll er overført. Et vanlig tidspunkt er når produktet har forlatt bedriftens lokaler.