Har vært i Sbanken i evigheter og holder meg langt unna DNB.
Kan ikke forstå at dette skal bli godkjent.

DNB hold dere unna!
Rockall
15.04.2021 kl 11:41 1390

Det var det ja... Må være noen som ligner mest i alle fall... Det må det være...

Men hvor ble det av denne banken?:

https://finansavisen.no/nyheter/boers-finans/2019/02/naa-skal-hun-bygge-opp-norges-billigste-boliglaansbank
Lakshmi
15.04.2021 kl 12:00 1343

Hvor skal kursen, videre opp, er nok flere som vil kunne legge inn bud?

Det verste er vel at kursen til Dnb går opp over 2% på dette! Selskapet risikerer å kaste bort et betydelig milliard beløp på noe som ser ut som en total feilvurdering etter min mening.
Redigert 15.04.2021 kl 12:01 Du må logge inn for å svare

Har vært kunde siden 2001 og elsker Sbanken. Og hater DNB som er grådige og sikter mot monopol.

Tipper det blir dyrere å kjøpe aksjefond når DNB tar over eierskapet og kundeservice like 0.

Tror du denne faller mye, om budet bortfaller? Nofi har stått seg greit, vet ikke om fordi nytt bud snart. Sbanken har en stor fremtid i Norge uten bud og jeg er selv kunde med bank og aksjer det
tor_berg
15.04.2021 kl 12:28 1249

https://finansavisen.no/nyheter/bank/2021/04/15/7656841/meglerhus-her-kan-det-bli-budkrig
Kepler Cheuvreux tror andre vil komme på banen, de nevner ikke navn men antyder de store svenske og danske bankene.
Pareto og Arctic tror budet går gjennom uten at andre kommer på banen.
Aramis
15.04.2021 kl 12:32 1230

En ting er i alle fall sikkert. Går dette igjiennom, er jeg ferdig med Sbanken. Jeg har vært kjempefornøyd med denne banken i alle år, men med DNB som eier, blir det vel som da vi ble tvangsflyttet fra supre Netfonds til elendige Nordnet.
Noen som kan anbefale en god bruksbank av type Sbanken?
Mdg1
15.04.2021 kl 12:40 1202

De vil nok prøve å beholde Sbanken som den er tipper jeg, men dra nytte av teknologi og kanskje få noen synergier. Tipper DNB er på kjøpern i dag og sikrer seg en del av aksjene på forhånd.
Vesuvio
16.04.2021 kl 15:23 974

Ertzeid: -Sbanken forsvinner.
Braathen: -For tidlig å si

Mens DNB-sjef Kjerstin Braathen sa til media at det var for tidlig å si om Sbanken skal beholdes som merkevare, sa finansdirektør Ottar Ertzeid til investorer og analytikere at det var helt uaktuelt.

BIs årlige "kundebarometer" viser tydelig forskjellen på Sbanken og DNB, hva gjelder kundetilfredshet:
https://www.bi.no/forskning/norsk-kundebarometer/resultater-2020/

Dette har vært situasjonen i MANGE år.
Hvis dette oppkjøpet går gjennom, så er det rett og slett bare tragisk og bortkastet.

Staten er største eier av DnB og samtidig lovgiver for bankvesenet og kontrollør.
At Sbank har høyere egenkapitalavkastning enn DnB er helt utrolig bra.
Sbanken må nemlig stille 75% mer egenkapital bak hver utlånskone enn Statens egen bank...det har Staten bestemt.
Når Sbanken på tross av alle disse statlige snubletråder konkurrerer ut DnB , kjøpes banken opp av Staten via DnB....
Som det poengteres i finansavisen; denne statlige bestemte ulikhet til eier,kontrollør og lovgivers bank sin store fordel umuliggjør alenegang over tid for børsnoterte banker.
Sånn operer Staten,og deres egen bank er Statens lydige verktøy.
Redigert 18.04.2021 kl 07:52 Du må logge inn for å svare

Dette er enda et bevis på at norske politikere applauderer for kapitalanarki. De vil ha monopolister på samtlige områder, og vår rettssikkerhet er nå lik null. Samtlige instanser som skal liksom ivareta våre interesser er supperåd uten mandat. Det gjelder alt fra Stockwatch, forbrukerinnstanser, konkurransetilsynet, fagforeninger, verneombud, høringsinstanser, og andre ombud osv. Staten er pålagt å ha de, men de har ingen funksjon.Også lokalt er det slikt. Norge er flink til å ha « regler» men de er der for å brytes, og makthavere gjør som de vil, uten reel beskyttelse for sin befolkning.
Mens EU beskytter boliglånsrenter, og gjør det fristende for boligeiere å binde renta til typisk 10 år eller mer ( gjennom regulering av hvor mye banker kan ta i avanse koblet til interbankrenten), så er det fullstendig anarkistiske forhold i Norge:
Et godt eksempel er denne banken https://www.ferratum.no/fleksikreditt, hvor politikere i EU går rettens vei for å forby slike gribber. I Norge så tillates alt fra kapitaleiere, finansverden og eliten, mens folk flest skal knebles og tvinges. Husk at AMS og tvangsDAB er særnorske ordninger hvor befolkningen straffes med årlige bøter om de ikke føyer seg, som ENESTE land i verden.
Tvang er den nye ordningen i Norge, ikke ulik USSR. Demokratiet er drept, og kapitalanarkiet, samt fascistiske politiske beslutninger er i full fremmarsj. Det er helt utrolig at samtlige partier daglig sender nye regninger i mange former til en stadig fattigere befolkning. Før COVID kunne ikke de med medianinntekt betale sine obligatoriske utgifter gjennom bare lønnsinntekt, som eneste land i OECD, og ting har blitt betydelig verre nå. Norge er hardt på vei til å bli en totalitær stat, mens EU går motsatt vei. At jeg noensinne skulle ønske Norge inn i EU, fordi de beskytter sin befolkning bedre, hadde jeg aldri trodd.( EU har ødelagt Europa, men politikere i Norge er verre enn EU sin politikk).
Politikere, eliten, finansverden og media er en stor happy family, og undertrykkingen av folk flest er nesten total. Velferdsstaten eksisterer ikke lengre, og komparative uheldige rapporter fjernes fra offentligheten, og blir erstattet av statlige bestillingsverk. ( F.eks rapporten som viser at norske studenter har en betydelig dårligere psykisk helse enn ALLE andre land i EU).
Politikere er selvsagt fraværende i den store strukturelle endringen som lille Norge blir utsatt for om DNB slakter Sbanken ( det er jo hele målet- å drepe ethvert forsøk på at de mister sitt monopol). DNB tillates å ha de høyeste avanser i hele OECD for boliglån. Politikere skjuler seg bak supperådet ( konkurransetilsynet), og de er der kun for å tilfredstille norske politikere, og internasjonale krav, og IKKE befolkningens interesser. Slik er det dessverre på samtlige samfunnsområder. Helt forkastelig at Norge, som kunne ha blitt et velfungerende demokrati har blitt det gamle USSR.
IMF og FN anbefaler COVIDskatt for de rike, men det avviser norske politikere.
Det er selvsagt mye bedre å gi Wilhelmsen familien belønning for at de har vært skattekriminelle i mange år, samt kompensere EQNR for at de har somlet bort minst 300 milliarder, og ikke tjent en krone utenlandsk i flere tiår. DET er typisk norsk. Og for å unngå at de ansvarlige straffeforfølges så setter man ned et utvalg som skal pulverisere ansvaret.
Men befolkningen støtter opp under sine kjøpt og betalt politikere, ikke helt ulik USA som støttet en sosiopat, massedrapsmann, og narsistisk lystløgner, som helt på egen hånd nesten klarte å sette verden tilbake til steinalderen.
Nå har Norge mistet sin største støttespiller, og må ta hele jobben med å kjøre Norge fullstendig på dynga helt på egen hånd, uten støtte fra hverken USA eller EU. Er Erna i slekt med Putin mon tro🙈?
Redigert 19.04.2021 kl 02:16 Du må logge inn for å svare