Åpning av ML


Det er svært spennende tider. Med Group14 sin fremgang i det siste ser jeg nå på en positiv avgjørelse (i løpet av 2021) om gjenåpning av ML som 100% sikkert. Deretter er worst case at det kjøres en samkjøring med Group14, dvs oppfyring av kjelene i løpet av 2022 og full speed ahead i løpet av 2023-2024. 100% sikkert. MEN dette er nå altså worst case scenarioet. Kun basert på Group14 som nå er garantert.

Hvorfor garantert? De har selve produksjonsenheten på 120 tonn/år klar og dette skal nå bare "seriekobles" slik at fabrikken ved ML produserer 100-200 ganger så mye. At det er dette som skjer er rimelig enkelt å forstå gitt at første mål er å doble kapasiteten ved dagens ENHET. Dette er også tatt rett utifra storindustriens oppskalering 101 læreboka. Dvs, de skal kopiere den første enheten og sette denne nye enheteb i drift ved sidenav den første. Felles tilførsel av silan gass etc vil da bevise ovenfor investorer at dette da bare er å kopiere videre oppover. Hvis det ikke var slik, hvorfor skulle de da doble kapasiteten? Hvorfor ikke øke med 40 tonn først? 60 tonn? Hvorfor ikke ha mål om totalt 200 tonn? 300 tonn? Dette er svært enkelt å forstå og noe som skjer I enhver industri.

Men som nevnt; Dette er nå altså worst case! Jeg tror det vil dukke opp mange lekre nyheter fremover. Også "In the near term" som REC selv sier. De virkelig store langsiktige positive nyhetene vil sannsynligvis være tilknyttet Sila. Veksten i next generation anode markedet vil være så monumental stor at jeg ikke tror de vil samlokaliseres ved ML. Group14 vil raskt spise opp hele produksjonen her. Men siden REC har helt hinsides heftig kompetanse på Silan gass produksjon vil dette innebære en ny silanprodukdjonsenhet hos REC. Ett nytt ML om du vil. Dette vil gi lavere avkastning sammenlignet med ML (siden ML allerede er oppe og står), men likevel være med på å vise verden hvor hinsides stort potensialet for REC er. Og rec sin kompetanse på produksjon av Silangass er unik. Trust me!

"In the very near term" tror jeg imidlertid at pv-nyheter vil gjøre at ML åpner opp raskere enn dette. Enten pga forbud mot import av pv-produkter laget med polysil fra Xinjiang i USA/EU/India, eller pga at Kina faktisk vil følge fase 1 av handelsavtalen, kanskje i kombinasjon med ekstra verdi på polysil med lavt karbonavtrykk. Dette vil føre til en umiddelbar åpning av ML. Nye produksjonslinjer utenfor Kina vil kreve noe lenger tid. MEN dette kommer også. Garantert! Bare å sitte rolig, eventuelt småselge sykliske aksjer for å øke i REC frem mot 11 mai.
Redigert 17.04.2021 kl 12:25 Du må logge inn for å svare

Veldig godt skrevet og god gjennomtenkt analyse Opportunist1. Nemi skriver tross alt ganske bra tross sin negativitet til Rec. Da er bra for oss Rec aksjonærer at noen setter han på plass. Dessuten er det ikke noe poeng å argumentere mot aksjekursen som skyter oppover og viser åpenbart at du og Morgan Kane har rett og Nemi tar feil.
Redigert 17.04.2021 kl 23:01 Du må logge inn for å svare
MorganKane
17.04.2021 kl 23:23 10059

Nokia fasttelefon,

Nyheter...Hehe, greit at du sitter fast i 1998 altså, men følger du ikke med i det hele tatt?? Group14 kom akkurat med ekstremt bra nyheter. I tillegg er det konkrete nyheter hver dag. Både fra Biden, polysilicon priser, VP, og generelt om batteri, solar og fokus på bærekraft.

Gå og kjøp deg ny telefon a, så kan vi snakkes da😂

Redigert 17.04.2021 kl 23:30 Du må logge inn for å svare
kncapital
17.04.2021 kl 23:27 10044

Innlegg fra Sander på Finansfaktor Rec, Facebook gruppe:

Godkveld folkens, tenker jeg skal dele litt fra et lite dypdykk jeg har gjort i Recsi.
Det jeg fant med litt hjelp fra en venn, er en nylig levering av noe som jeg antar er til FB Reaktorene til Recsi. ettersom denne delen ble levert av samme selskap somme levert masse andre deler som jeg igjen antar er deler til en FBR, dem har levert til både moses lake og butte mt. Denne leveringen var levert til Moses lake den 1 mars 2021 (litt forskjellige datoer fra forskjellige sider), frem til den dagen så var det ikke levert varer til denne lokasjonen ifølge kilden min på flere år (01 Jun 2018).
Linjen som trekkes er at det nå sakte, men sikkert kommer til å skje ting fremover ved moses lake. Dem har ikke fått leveringer til den adressen på flere år med mindre disse tingene først har blitt levert til Butte for så å bli sendt videre med truck til moses lake derfra. Det kan være at jeg leser litt mye inn i dette grunnet at det bare er et kalibrerings verktøy,
Det som er levert er ikke en del av verolme sinn produkt liste og er levert av deres spesial produksjons linje, dette gjelder samtlige andre leveringer til både Butte og ML
En annen ting verdt å nevne er at leverandør og REC Silicon går under forskjellige navn
Kilde:
https://www.importyeti.com/company/rec-silicon
https://verolme.com/company/
https://www.importyeti.com/.../verolme-special-equipment-b-v
https://www.importyeti.com/.../rotra-verolme-special...
https://www.importyeti.com/.../verolme-special-equipment-bv
https://es.panjiva.com/Verolme-Special-Equipment/44412930
Redigert 17.04.2021 kl 23:28 Du må logge inn for å svare

Er ikke lenge til mld 😂

Lurer på hvilken børsgribb som først kommer med 200mill?
Redigert 17.04.2021 kl 23:59 Du må logge inn for å svare
Nokia
18.04.2021 kl 00:01 10067

Du store min tid, så mye konkrete nyheter du kom med på samme tid der da. Her er det bare å laste opp mer på mandag tenker jeg.
Rubin
18.04.2021 kl 01:01 9901

Ja, skal man i tillegg tenke på state of the art batterier basert på Silicon anoder, finnes det vel ikke noen øvre kursgrense... 🥂
Redigert 18.04.2021 kl 01:57 Du må logge inn for å svare
Falco1
18.04.2021 kl 08:14 9547

Rec har veldig mange muligheter, det jobbes i kulissene liten tvil om det. Beste caset på Oslo børs når det gjelder oppside på potensiale og det fundamentale er det liten tvil om i mine øyne.


Tar med et innlegg fra Vilter som viser noe:)) Røkke styrer skuta perfekt:))

Vilter
RECSI
23.01.2021 kl 23:04
6826
Hvis man tar seg tid til å lese denne artikkelen og fra REC Silicon sin fabrikk i Butte etterpå;
Reflekter rundt dette:

1) RECSIs fabrikk Butte « the plant is the world’s largest supplier of Silane Gas (SiH4) and other Specialty Gases for semiconductor» og har 70% av det globale markedet av silan.
Det blir svært spennende å se resultatene fra Q4, og guidingen videre. Det er en gedigen mangelvare på semiconductors i bilindustrien.
+
2) REC sin CEO sier, tross dette, at det er i fabrikken i Moses Lake de virkelige pengene og framtiden ligger.
ML fabrikken kan også - med noen grep - produsere silan.
+
3) TT røper at de er i samtaler/forhandlinger med 3 batteriprodusenter.

=

RECSI prises til 6,8 milliarder (?) (!)

https://www.automotivelogistics.media/news/semiconductor-shortage-will-hit-auto-industry-well-into-2021/41476.article


https://www.recsilicon.com/about-us/silicon-production/butte-montana-usa
Redigert 18.04.2021 kl 08:14 Du må logge inn for å svare

Hehe,

Er Nokia også er ment sarkastisk? I så fall skylder jeg deg en unnskyldning😂

Uansett, jeg mener ikke nødvendig last opp som en full sjømann. Men jeg hadde ikke solg en eneste aksje før 11 mai. Det drypper hele tiden små positive nyheter (i tillegg til gigantnyheten fra group14) og jeg tror vi definitivt får mer kjøtt på beinet den 11 mai. Godt mulig før også. Og poenget er; at i mine øyne er det garantert at ML åpner. Og det blir bare mer og mer garantert. Spørsmålet er bare når. Vi vet alle at når den børsmeldingen kommer så kommer kursen i hverfall opp mot 50. Da er det kjekt å være inne. Spesielt med tanke på at Butte får et rekordår i år. Og sannsynligvis ennå bedre neste år. Det gjør nemlig nedsiden mikroskopisk.

Men på ultrakort sikt vet man aldri. Derfor mener jeg at man bør handle litt jevnt og trutt. Gjerne i duppene. Ta gjerne litt gevinst hvis du må, men aldri selg lavere enn ditt siste kjøp. REC skal langt opp.
Redigert 18.04.2021 kl 10:09 Du må logge inn for å svare

Det er vel liten tvil om at co2 og generelle utslipp skal gåes igjennom fra A til Å.

Rita Kristin Broch er administrerende direktør i Volvo Car Norge, og prøver å forklare dette nærmere.

– Målet vårt er å bli et klimanøytralt selskap innen 2040. Det holder ikke å bare elektrifisere bilene våre. Vi må ta tak i utslippene våre på tvers av verdikjeden. Dette innebærer blant annet bruk av mer klimanøytral energi i både vår egen drift og hos leverandørene våre, sier Broch.

Butter det imot med Butte?
- eller er det rene kruttet?

Hva er best:

Å være oljesjeik,
eller å ha Moses Lake?

(Melodi til det vakre diktet må komponeres selv da jeg soler meg i dag - - - - - -)

Meget godt poeng JML.

Alle vet at REC er ekstremt kraftig underpriset, dvs hvis ML kommer i drift. Og sannsynligheten for at ML åpner har blitt helt hinsides større de siste par ukene.

Det er godt mulig dette vil få opp øynene på utenlandske investorer. Ikke tvil om at også i USA er det millioner av små private aksjonærer som ser etter den neste raketten innenfor batterieventyret.Og en liten anbefaling av tysk eller amerikansk analytiker vil få REC til å gå som en rakett. Group14 blir garantert fulgt med av mange. Og dermed også REC.

Ha en fortsatt fin dag i solen. Ha litt tålmodighet og is i magen nå. 11 mai er drøye 3 uker til.

Herlig innlegg oppurtunist. Tror vi får forventninger til recsi fremover som vil dra kursen opp mot 20-tallet kommende uke. Ikke feil at det skal kunne komme analyser med oppdaterte kursmål her og recsi rolle som redder halv-leder krisen. Kan gå fort oppover mot 50-100 kr i løpet av dette året og neste, og med budkrig og alt på fabrikk så skal det vel himmelhøyt da Recsi sitter på en brikke alle vil ha akkurat nå! meget positivt rundt recsi nå.
Vilter
18.04.2021 kl 19:33 7439

Nei/ nå skjer alt CEO Tore Torvund har drømt om de siste årene. Likevel er kursen lik det den var i 2016, da det meste så mørkt ut.

Verden har startet reisen og det går fort, nå senest med enighet mellom USA og Kina i helgen. RECsi er posisjonert for Semiconductors (Instel skal investere 20 milliarder dollar i USA - RECsi er allerede leverandør), Batteri - Vi ser allerede utviklingen his RECsi samarbeidspartner, Group 14. I tillegg konkurrerer ytterligere 3 batteriprodusenter om avtale med RECsi.

Åpner Kina nå/ så får RECsi avsetning på poly også - med prisene som er nå er det elleville marginer.
Og så får vi nok høre mere om Yulin 11. Mai.

RECsi sine assets bør blir skrevet opp til erstatningskost. Da er vi på 90 kroner aksjen.

God investering👏
Redigert 18.04.2021 kl 19:51 Du må logge inn for å svare
Falco1
19.04.2021 kl 09:20 6246

J.P Morgan har kjøpt seg kraftig opp siste tiden er inne på 16, 32 og 47 på topp 50 ser det ut som:)

Deilig at se at det beveger seg litt idag, men gjetter det er kun Robotene som presser. Alle ser kursdrivende nyheter men kurs holdes kunstig lav og det er frustrerende. Nå trenger vi en nyhet og så er vi på vei til 30.
Nsxnsx
19.04.2021 kl 09:31 6054

Noen selger jo alle disse aksjene som vi kjøper....hvem er det ?
Vilter
19.04.2021 kl 09:33 6046

Det florer av positive nyheter for RECsi.
Det eneste RECsi trenger å gjøre for å sende kursen opp er å uttale seg. For dem som ønsker rimelig inngang: man trenger ikke være særlig skarp for å skjønne at det her faller på plass for selskapet - og kjøpe før de bekrefter er billigst:)

Når det er sagt/ 11. mai er datoen vi venter på. Jeg tipper kursen har doblet seg innen børsen stenger 11. Mai.
Sirbalo
19.04.2021 kl 09:39 5932

Tror det kan komme en del goddsaker 11 mai. Generalforsamling og Q1 :-)
Om den er doblet innen slutt 11 mai er jeg litt i tvil om, men kan fort komme melding om utvidelse av Butte, knall tall fra Butte , og en nærmere guiding om åpningen.
Føler meg veldig trygg også på at G14 fortsetter fremgangen, og at en spade i jorda fra dem i ML burde gi nok bekreftelse i markedet til at Ml fabrikken faktisk åpner :-)
Iflg dem selv og rec nylig og fra tidligere skal dette skje i 2021. Det vil også si at ML SKAL åpne.
Vi har en dobling fra dagens kurs ila 2021, det er jeg helt sikker på. Om det blir i mai eller oktober spiller ingen rolle. Venter gjerne i 4 måneder for en dobling av dagens kurs når det er så sikkert som det er for øyeblikket.
Redigert 19.04.2021 kl 09:40 Du må logge inn for å svare
Null
19.04.2021 kl 09:46 5825

noen må selge for at andre skal kjøpe
Og det er mange tradere i recsi så det er god omsetting, dette igjen gjorde at vi ble løftet inn på indeksen, som igjen gjør at fond og andre må handle ;)

God tur mot årsbeste før sommeren
Sirbalo
19.04.2021 kl 10:01 5644

mange stillinger nå som har blitt ansatt i ML hos G14... Noen som tror ML ikke åpner opp haha
G14 har høyt tempo!
grabein
19.04.2021 kl 10:11 5625

Melding om åpning av ML kan vel ikke komme på selve Q-fremleggelsen, da det regnes som kursdrivende info? Melding bør komme før, evt. like etter. Men Q-rapporten har jo mest trøkk om det akkurat er meldt åpning. Da kan de smelle i bordet med herlige tall fra Butte som kremen på kaka.
Sirbalo
19.04.2021 kl 10:14 5566

Dato for når ML skal starte gjenåpnings arbeidet er vel naturlig blir avklart på generalforsamling? Tenker det er logisk og sak for styret og høyst mulig det kan komme noe info i etterkant av GF?
Veim
19.04.2021 kl 10:29 5465

Snakkes om innen 2023. Får vente å se.
fjellape
19.04.2021 kl 13:37 4967

Ja, det høres svært spennende ut det Group14 holder på med for tida,og jeg er bull på REC, men jeg kan ikke forstå at noe som helst er 100% sikkert i denne bransjen.
Silicon-anoder har vært en drøm i tiår, men jeg kan ikke se at noen har fått det til i noen stor grad enda.
For noen år sida var det enkelte som beynnte å blande små mengder silisium i grafittanoder, og man drømte om å kunne øke på etterhvert. Nå er det en ny telefon som skal komme, Mi 11, som skal ha en silisiumanode som gjør batteriet betydlig mindre.
For tida er det enkelte aktører som ser på muligheter for å lage anoder med 20% silisium eller mer, og de ser for seg helt ulike løsninger, og det er vanskelig for menigmann å forstå hva som vil slå ann. Kanskje er det rom for flere løsinger, og kanskje vil ingen av dem bli noen suksess.
Når jeg leiter etter info om anoder og silisiumanoder på nettet, finner en del oversikter over aktører og spennende prosjekter, men Group14 er knappt nok nevnt.
Det er en youtubekanal, The Limiting Factor, som har spennende presentasjoner av anoder : https://www.youtube.com/channel/UCIFn7ONIJHyC-lMnb7Fm_jw
I en samtale som blei lagt ut 8. april, forteller cto i Group14 at i den nystarta fabrikken har man planer om å skalere opp produksjonen til 120tonn/år etterhvert, men man er ikke kommet skikkelig i gang enda.
Jeg tolker dette tll å være det andre i bransjen kaller en fase 1 fabrikk, som produserer anoder som batterifabrikantene kan bruke til å teste ut nye batterier. Først må man få opp produksjonen, og deretter produsere og levere og distribuere, så kan batterifabrikantene teste ut, og det skal ta minst 18 måneder å teste ut nye anoder.
Mitt inntrykk er at bilfabrikantene har litt innkjøringsproblemer de 2 første åra, når de selger biler med ett nytt batteri. Deretter klarer man gjerne å forbedre batteriet, eller man forkaster hele batteritypen. Man kan få garantisaker på batteriene de første åra, eller kanskje når batteriene er ganske nye. Det har vært historier med tilbakekallinger på batterier, som er opptil flere år gamle. Se på Hyundai som tilbakekaller 80 000batterier i disse dager, og det kan bli flere. Jeg forstår godt at mange biler er blitt produsert i små mengder de førsta åra, og det tar litt tid før man skalerer opp batteriproduksjonen.

Group 14 er ansett som en viktig aktør, det er bare å sjekke wikipedia siden så ser man det:

https://en.wikipedia.org/wiki/Lithium–silicon_battery

"As of 2018, products by startups Sila Nanotechnologies, Global Graphene Group, Enovix, Enevate, Group14 Technologies and others were undergoing tests by the battery manufacturers, car companies, and consumer-electronics companies. Sila clients include BMW and Amperex Technology, battery supplier to companies including Apple and Samsung. BMW plans to incorporate Sila technology by 2023 and increase battery-pack capacity by 10-15%. [12] [13] [14] As of 2021, Enovix was the first company to ship finished silicon anode batteries to end customers.[15]
Group14 Technologies has patented a silicon-carbon composite SCC55™, which enables 50% more in fully lithiated volumetric energy density than graphite used in conventional lithium-ion battery anodes. Group14 is backed by Amperex Technology Limited, Showa Denko and SK materials."


I Q1 presentasjonen til REC Silicon så var Meyer Burger logoen synlig (sammen med Violet Power og Norsun)

interessant utvikling:

"In line with the outlook given last year, Meyer Burger plans to increase annual capacity to 1.4 GW of cell and 0.8 GW of module production in 2022 by raising a total of at least CHF 180 million of debt by the latest beginning of 2022. On this basis, Meyer Burger expects annual sales of CHF400 - CHF 450 million and an EBITDA margin of 25% - 30% in 2023.”

https://www.meyerburger.com/en/newsroom/artikel/meyer-burger-on-track-for-a-successful-transformation-to-a-leading-european-manufacturer-of-solar-cells-and-solar-modules
Redigert 19.04.2021 kl 14:12 Du må logge inn for å svare

400mw produksjon straks gang, intervju med CEO i produksjonslokalene til Meyer Burger.

https://www.youtube.com/watch?v=Ro0FZFS-iXQ
Redigert 19.04.2021 kl 14:17 Du må logge inn for å svare
BørsMR
19.04.2021 kl 14:40 4512

De regnet vel med å ha moses lake i drift innen 2023. Tar ca 9 mnd å starte opp. Skal moses lake være i drift desember 2022 må de altså starte gjenåpnings arbeidet om ca 1 år. Dette er "worst case" med forbehold om de faktisk starter opp før 2023. Så jeg tror også vi får positiv melding snart, men er så pessimistisk at jeg tror ikke den meldingen vi venter på kommer før juli. Kursen skal opp masse uansett så jegstresser ikke, har ikke mer penger å handle for heller så spiller ikke rolle for meg hva kursen er
Rubin
19.04.2021 kl 15:56 4137

Nå må vi ikke glemme Sila N. som allerede har finansiert ny anode fabrikk til 5+milliarder kr 👍

Kun tolmodighet så seirer her🥳🍾📈

Nei,

Generalforsamlingen har ingenting med dette å gjøre. Styrevedtak må imidlertid til. Men den kommer rimelig raskt etter at admin har fikset tilgang til markedet.

Det er styremøte i forbindelse med q1 fremleggelsen. Godt mulig det blir avgjort da. Og dermed børsmeldt rett i forkant av Q1 (samme morgen). Men mitt hovedscenario er at det likevel kan gå noe tid, men at TT snakker litt om hvordan kinesiske kunder har økt interessen igjen. Og at man så smått har begynt å pusse støvet av enkelte ting slik at når avgjørelsen tas skjer gjenåpning raskere enn 6-9 måneder eller hva det var. Sammen med Group14 (og et heidundranes Butte resultat/guiding) burde dette pushe kursen over 40 kr. Nærmere bestemt 42,5.

Edit: skal heller ikke kimse av Meyer Burger og de andre i Ultra klubben.
Redigert 19.04.2021 kl 17:56 Du må logge inn for å svare
nemi's
19.04.2021 kl 18:36 3399

REC har en INTENSJON om å kunne ta en avgjørelse sent i 2021 om når ML skal restartes, sa TT på Q4. Det er et faktum.

TT sa dette på Q4, i februar:

As I said, Moses Lake has been now, let's say, idle for approximately 18 months. This is our major focus, and we have previously informed that we are working towards 2023 restart, and that is still our, let's say, goal. But we need to find customers and we need to see that it will be a profitable start-up, but our goal will be to be back in operations in 2023.

I februar 2020 sa TT at ML ville være i full drift mot slutten av året. Det er også et faktum.

At du Nemi ikke er istand til å se NOE annet enn negativt på Rec`s muligheter, at du ikke EN ENESTE GANG har
klart å medgi at markedet på en rekke områder går Rec sin vei, er også et faktum.
Redigert 19.04.2021 kl 19:13 Du må logge inn for å svare

Når man først spår prisene “ned ned ned” og det går motsatt vei uten at man ikke nyanser noen ting, så sier det det meste.

https://finansavisen.no/forum/thread/121889/view/0/1?page=2

Helt sant. Men heldigvis ingen som orker og ense Simen lengre da figuren er gjennomskuet nedenom og hjem for lenge siden. Verden og markedet går videre, at Simen ikke vil se dette sier mer om IQ-nivået på mannen. La han rotne i skyggen av seg selv. Oppfordrer alle og en hver på dette forumet fra og med NÅ, ikke svar denne sprengte gjøken!! Takk :)
Solerbra
19.04.2021 kl 19:32 3021

Tja, vi skal vel ikke forvente noe voldsomt q1 for Butte? Guidingen var sesongmessig svakt kvartal, og med 'lag' i forhold til økt etterspørsel (forskyvning), så tolket jeg TT som at oppsvinget kommer senere i år for Butte sin del. På q4 pres. 22. febr. meldte en heller ikke om noe ekstra, men om leveranser på skjema så langt i q1. Men kanskje jeg misforstod. Guidingen videre uansett bli veldig positiv.