Åpning av ML


Det er svært spennende tider. Med Group14 sin fremgang i det siste ser jeg nå på en positiv avgjørelse (i løpet av 2021) om gjenåpning av ML som 100% sikkert. Deretter er worst case at det kjøres en samkjøring med Group14, dvs oppfyring av kjelene i løpet av 2022 og full speed ahead i løpet av 2023-2024. 100% sikkert. MEN dette er nå altså worst case scenarioet. Kun basert på Group14 som nå er garantert.

Hvorfor garantert? De har selve produksjonsenheten på 120 tonn/år klar og dette skal nå bare "seriekobles" slik at fabrikken ved ML produserer 100-200 ganger så mye. At det er dette som skjer er rimelig enkelt å forstå gitt at første mål er å doble kapasiteten ved dagens ENHET. Dette er også tatt rett utifra storindustriens oppskalering 101 læreboka. Dvs, de skal kopiere den første enheten og sette denne nye enheteb i drift ved sidenav den første. Felles tilførsel av silan gass etc vil da bevise ovenfor investorer at dette da bare er å kopiere videre oppover. Hvis det ikke var slik, hvorfor skulle de da doble kapasiteten? Hvorfor ikke øke med 40 tonn først? 60 tonn? Hvorfor ikke ha mål om totalt 200 tonn? 300 tonn? Dette er svært enkelt å forstå og noe som skjer I enhver industri.

Men som nevnt; Dette er nå altså worst case! Jeg tror det vil dukke opp mange lekre nyheter fremover. Også "In the near term" som REC selv sier. De virkelig store langsiktige positive nyhetene vil sannsynligvis være tilknyttet Sila. Veksten i next generation anode markedet vil være så monumental stor at jeg ikke tror de vil samlokaliseres ved ML. Group14 vil raskt spise opp hele produksjonen her. Men siden REC har helt hinsides heftig kompetanse på Silan gass produksjon vil dette innebære en ny silanprodukdjonsenhet hos REC. Ett nytt ML om du vil. Dette vil gi lavere avkastning sammenlignet med ML (siden ML allerede er oppe og står), men likevel være med på å vise verden hvor hinsides stort potensialet for REC er. Og rec sin kompetanse på produksjon av Silangass er unik. Trust me!

"In the very near term" tror jeg imidlertid at pv-nyheter vil gjøre at ML åpner opp raskere enn dette. Enten pga forbud mot import av pv-produkter laget med polysil fra Xinjiang i USA/EU/India, eller pga at Kina faktisk vil følge fase 1 av handelsavtalen, kanskje i kombinasjon med ekstra verdi på polysil med lavt karbonavtrykk. Dette vil føre til en umiddelbar åpning av ML. Nye produksjonslinjer utenfor Kina vil kreve noe lenger tid. MEN dette kommer også. Garantert! Bare å sitte rolig, eventuelt småselge sykliske aksjer for å øke i REC frem mot 11 mai.
Redigert 17.04.2021 kl 12:25 Du må logge inn for å svare

Solerjævlibra,

Nei, du misforstod ikke. Q1 er generelt svakere enn de andre kvartalene. Men q1 i år blir mye bedre enn q1 i fjor. Dette ble også nevnt på q4 presentasjonen. Og det er det man må sammenligne med. For øvrig med q4 ebidta på 11,7 mill usd eller hva det var, samtidig som det er "lag" i leveringenw sier litt om hva som er i vente. 2021 som sådan blir rekordbra. Og årsaken til at det blir rekordbra er også pga q1 gjør det mye bedre enn vanlig. Men guidingen blir viktigst. Og den blir rå.

Nå husker ikke jeg helt Q2 tallene, men Q4 sammenlignet med Q3 var veldig bra for Butte. Tror det var noe sånt som 45% ish vekst i volum og ca 5mUSD ekstra salg sammenlignet med Q3. Spent på Q1.

Om noen vil se noen grunner for hvorfor Rec sin ML fabrikk kan bli mer aktuell. Se hva Bloomberg nyhetsvideoen publisert for 1 time siden viser frem. Om Kina og Xinjiang.

https://www.youtube.com/watch?v=uEVMTwx3sHo

Nemis slimålen, du må komme deg inn i buret ditt igjen. Syk i hodet. Slutt å dra frem gammelt nytt. du kommer ikke med noe nyttig her, Bare gammel oppgulp.
Taycen
19.04.2021 kl 23:19 8065

Står ganske klart her at man forventer at ML åpner opp :


Solar industry nears ‘crisis’ amidst material shortages
By Liam Stoker
April 19, 2021

More polysilicon supply is expected to come onstream later this year, with facilities to be owned and operated by companies including Xinte, GCL-Poly and Risen slated to start production in 2021, while formerly shuttered plants, including those owned by REC Silicon, are also expected to be brought back online.

https://www.pv-tech.org/solar-industry-nears-crisis-amidst-material-shortages/

Får håpe han er bedre informert enn Kelly Pickford eller hva hun het. Tror ikke dette er veldig kursdrivende akkurat, men det gir ro i sjela.

Stadig nye positive signaler, nå fra kullgraverne i USA sin fagforening:
At an event Monday with Sen. Joe Manchin III (D-W. V.), United Mine Workers president Cecil Roberts unveiled an extraordinary document called “Preserving Coal Country,” which is in effect an admission that clean energy is the future.

The UMW proposal calls for tax credits to incentivize manufacturers to make things like solar panels and wind turbines in areas long dominated by coal. It calls for more federal money to be spent on retraining dislocated miners.

And it outlines plans for research and development funding to make coal cleaner, facilitate carbon capture and storage, and explore other ways to slow the transition to a decarbonized future, while acknowledging that this transition will happen no matter what.
https://www.washingtonpost.com/opinions/2021/04/19/surprise-news-miners-union-gives-democrats-an-opening-against-trumpism/
Tanjiro
20.04.2021 kl 01:23 7768

Den dagen meldingen kommer så vil kursen gå noe sinnsykt, da fortjener alle tålmodige sjeler en skål. Vi er heldige som får laste opp på disse nivåer, for 2-3 måneder siden var vi på 24 kr, og folk skulle ønske de fikk kjøpe for 17-18kr, nå er vi her.. med nyheter som bare har styrket det fundamentale, utnytt sjansen de som kan

Yulin borde ha goda möjligheter att faktiskt komma igång nu. Reaktorns lainer från Japan bör vara åtgärdad och pandemin under kontroll.
ML däremot producerar poly grade. Ingen vill ha det. ML måste uppgraderas till mono grade om de ska öpnna och leverera till solcellsindustrin i Kina.
nemi's
20.04.2021 kl 08:27 6756

Med økende polysilpriser, vil mye stengt polysilkapasitet i Kina bli reaktivert igjen. Sånn har det alltid vært. Og så faller prisene igjen.

Konkurrentene tjener penger i gode tider, og de kan foreta investeringer. Forskjellen mellom REC og konkurrentene blir nå bare enda større. REC står ute i kulden og titter inn på festen.

REC har til og med klart å legge seg ut med den kinesiske stat i Yulin. REC nekter å betale utestående regninger, og sier de heller skal motregnes mot angivelige krav REC besitter. Som REC sier: det finnes ingen utsikter til fremtidig lønnsom produksjon i Yulin.

Først røk Yulin. Så PV-kjeden i USA etter at VP ikke lenger vil ha noe med REC å gjøre. Så skuffelsen om i beste fall kun 240T G14 produksjon mot årsslutt 2021, eller 1/50 av REC's oppgitte krav til ML-restart.

Triste tider.
manman01
20.04.2021 kl 08:32 6687

Dagens købssignal :)
Sirbalo
20.04.2021 kl 08:47 6469

noen som har oversikt hvor mange stillinger som er utlyst til moses lake siden nyttår? Begynner bli noen nå... og senest i dag allerede. Lurer på når markedet skal våkne og begynne prise inn oppstart av ML... G14 ansetter masse til ML og har nylig bekrefetet det som er sagt hele tiden at fabrikken deres skal opp ved REC... som igjen vil si ML fabrikken SKAL åpne.. Kursen burde begynne prise en liten % av dette snart... er jo ikke i nærheten prise inn ML i kursen enda..
denvise2
20.04.2021 kl 08:51 6388

Kinesisk "kullprodusert" polysilicon har en dyster fremtid foran seg med dagens og fremtidens fokus på klima avtrykk i hele verdikjeden.

Med det som bakteppe og det voksende batteri segmentet så ser fremtiden lys ut for RECSI.

Falco1
20.04.2021 kl 08:54 6323

Vet ikke hvor mange stillinger det er, men stadig fler og fler. Men det jeg vet er at ingenting er priset inn i denne kursen som Morgankane sier denne kan dobles på kort tid og gjerne rundt Q1 i mai:)))
Sirbalo
20.04.2021 kl 09:00 6211

https://www.tradingview.com/x/JYYF5nJi/

17.5 punkt 1 eller ned til punkt 2 i dag rundt 17.13? se om støtten holder i dag på 17.5. Veldig gode kjøps punkt for de som ønsker fylle på mer :-)

fyker kursen over 18.4 er det veldig BULL, da bryter vi en halslinje i en potensiell IHS.

Snart i enden av triangelet, og siden vi ligger i bunn av den mellomlange trendkanalen, tyder alt på rekyl OPP. Flere indikatorer peker på dette.
Redigert 20.04.2021 kl 09:02 Du må logge inn for å svare
MGS
20.04.2021 kl 09:07 6079

Håper det er en smell som endelig får voleon algoen til å dekke inn - kan gi en ekstra boost...
Null
20.04.2021 kl 09:12 5986

Nemis orker jeg ikke kommentere synes vel alle andre også skulle la han få prate til døve ører

Men RECsi er egentlig et case som for meg er et være eller ikke være med oppstart i ML kommer den tror du på det KJØP
tror du ikke på ML oppstart selv så enkelt er det

SLik det er nå så kan det vel sukkres litt med Butte, men skal ned om ikke ML starter.
Når meldingen kommer om ML oppstart MÅ man være inne for da går det fort opp til en litt mer realistisk kurs.


God dag på 17,84
Falco1
20.04.2021 kl 09:21 5804

Bare og blokkere et nick som sitter her døgnet rundt i redsel for å gå glipp av en gedigen oppgang han vet kommer:)))

Slik markedet er akkurat nå hvor vi ser drastiske endringer på polysil. prisene nærmest ukentlig ettersom det er stor mangelvare. All fokuset på fabrikkene i Xinjiang med slavearbeid og kullkraft øker presset enda mer. I tillegg til det har så og si alle anerkjente bil produsenter viet seg til el-biler, noe som betyr at markedet innenfor silan også vil bli helt enormt. Viktig å påpeke at Biden-administrasjonen sitt fulle fokus nå er på å revolusjonere industrien i USA, med fokus på fornybart. Planene legges frem nesten daglig, hvor vi får mer informasjon. Vi vet også at Røkke og de dyktigste hodene i Aker-systemet har viet seg til fremtiden til REC Silicon, hvor blant annet kontrakten med VP har blitt terminert (spotprisen i oktober var på rundt $6 - så flerdobling her) og vi fikk i forrige børsmelding beskjed om at dette skal være gunstige for aksjonærer i near term.

Nei, for meg er det kun snakk om litt mer tid før børsmeldingene begynner å komme. Verdiene i ML vil bli ført opp igjen og dette vil også direkte påvirke verdiene i Butte, ettersom Butte blir brukt nå for å kjøpe ML mer tid til å sikre de beste avtalene. Jeg tror også at verdiene i Yulin vil bli ført opp igjen ila. 2021.

Det at aksjen handles til disse prisene er en gave for oss som ønsker å akkumulere, fordi når børsmeldingen først kommer, da blir det ekstremt trangt inn i døren og basert på alt skrevet ovenfor vil jeg argumentere at det er ren formaliteter som gjenstår før vi får mer informasjon og selskapet reprises. Lykke til i mellomtiden og ha litt is i magen. REC Silicon bør være en langsiktig investering, fordi potensialet er helt vanvittig i mitt syn.

Det er slik vakum i andre aksjer også, der du kan lese mellom linjene at det kommer noe, men det er ikke kommunisert ut i markedet og prisingen er deretter.
Det er her tålmodigheten kommer inn i bildet.
Falco1
20.04.2021 kl 12:45 4647

Ingen selger ingen kjøper. Tålmodighet lønner seg alltid:) Kommer til å gå stygg fort når dette løsner:)

Redigert 20.04.2021 kl 12:46 Du må logge inn for å svare
omac
20.04.2021 kl 14:17 4363

ja den røk ganske raskt ned en femtiøring
Rubin
20.04.2021 kl 14:31 4276

Foreløpig er det hodeløse roboter som styrer kursen. De er jo ikke oppdatert med tilgjengelig selskapskunnskap og markedskunnskap slik som vi såkalte «amatører» er... De kjøres enten etter « ned» eller «opp» knappen.
nemi's
20.04.2021 kl 16:25 3939

Styret i Rec foreslår emisjonsfullmakt på inntil 20 prosent
Styret i silisiumprodusenten Rec Silicon foreslår en emisjonsfullmakt på inntil 20 prosent av utstående aksjer i selskapet.

https://investor.dn.no/#!/Oversikt

Det fremgår av innkalling til generalforsamling i selskapet publisert tirsdag.

På generalforsamlingen i fjor ba styret i selskapet om en emisjonsfullmakt på inntil ti prosent.

Eksisterende aksjonærers fortrinnsrett til å tegne
aksjer vil kunne bli fraveket av styret i forbindelse
med utøvelse av fullmakten.
Redigert 20.04.2021 kl 16:31 Du må logge inn for å svare
nemi's
20.04.2021 kl 16:49 3639

Røkke har skjønt at de blir gående å feie gulv i årevis i ML. Skal han gidde å drive dette videre, skal han ha noe igjen for det i alle fall. Eller i det minste etterkommerne hans.

Det er sikkert og visst.
Redigert 20.04.2021 kl 16:59 Du må logge inn for å svare

Eller så har han skjønt at store ting er på gang og at han må skynde seg å øke eierandelen.
Contador
20.04.2021 kl 17:05 3463

Du har det i kjeften, det skal du ha. Når du jobber for et selskap som har tatt så sykt feil om REC de siste to årene må det være kjipt å se det uunngåelige; At REC rigger til oppstart av Moses Lake og utvidelse av Butte.
At markedet etterspør varene REC produserer.
At det legges opp til emisjonsfullmakt er helt vanlig (du beviser nok en gang at du er evneveik) og denne gangen ber de om 20%. Som investor vil jeg selvsagt at styret skal ha anledning til styre selskapet i riktig retning. Jeg ville blitt stressa om de ikke gjorde dette. Da ville det ikke vært utvidelsesplaner eller åpningsplaner for ML.
På bakgrunn av dette forslaget vil jeg påstå at det garantert åpner og utvides. Du forstår virkelig ikke tall eller meldinger, men du er god med ord.
Noe skal du få skryt for.
Dette er i utgangspunktet ikke en utrolig viktig melding, men siden de ber om 20%, ikke 10% denne gangen, er det store ting på gang. Det får den som sitter på aksjer være med på. Nemis må sitte i skammekroken. Igjen🥳
Redigert 20.04.2021 kl 17:05 Du må logge inn for å svare
nemi's
20.04.2021 kl 17:27 3277

Jo da, det ville vært åpningsplaner likevel. REC har nettopp gjennomført en rettet emisjon til det formålet. Alle vet det.
RT
20.04.2021 kl 17:32 3214

Contador,

Jeg er helt sikker på at de gjør dette for utvidelse av butte eller bygge ny fabrikk men kan du bare kort forklare hva det betyr for oss aksjonærer hvis det blir emisjon?

Bli aksjene våre mindre verdt og taper vi penger på dette?
Redigert 20.04.2021 kl 17:32 Du må logge inn for å svare
Contador
20.04.2021 kl 17:33 3198

Så du forstår fremdeles ikke at dette blir så mye større enn i oktober 2020. Og du forstår fremdeles ikke meldingen om at avtalen med VP ryker fordi det skjer store ting rundt selskapet som VP ikke skal være med på.
Hva er det du ikke forstår? Tydeligvis enda mindre enn jeg har trodd. Du kaller oss for Muppetgjengen. Det er en hedersbetegnelse i selskap med deg på dette forumet.
Redigert 20.04.2021 kl 17:46 Du må logge inn for å svare