STYRET FORESLÅR EMISJONSFULLMAKT PÅ INNTIL 20%

omac
RECSI 20.04.2021 kl 15:35 51619

RECSI: STYRET FORESLÅR EMISJONSFULLMAKT PÅ INNTIL 20%

Oslo (TDN Direkt): Styret i Rec Silicon foreslår en emisjonsfullmakt på inntil 20 prosent av utstående aksjer i selskapet.

Det fremgår av innkalling til generalforsamling i selskapet publisert tirsdag.

"Styret gis fullmakt til å øke aksjekapitalen med inntil 74.482.000 kroner gjennom en eller flere aksjekapitalutvidelser. Fullmakten kan anvendes for følgende formål: (i) gjennomføring av investeringer, oppkjøp eller andre selskapsformål; (ii) for bruk for incentivprogrammer for ansatte", heter det.

På generalforsamlingen i fjor bas styret i selskapet om en emisjonsfullmakt på inntil ti prosent.
Redigert 20.04.2021 kl 15:40 Du må logge inn for å svare
tippetue
20.04.2021 kl 22:39 5626

Helt enig med deg, det eneste som er litt uvanlig er at det er 20% og ikke 10 %. Så kan man jo tolke det som man vil. Jeg tolker det slik at de ser noen store muligheter som de kan benytte seg av. Jeg tenker også at det dreier seg om batteri, ref tidligere uttalelser fra familien røkke.
Kvike11
20.04.2021 kl 22:36 5694

Tror du har misforstået, det er nye aktier og udvanding af eksisterende aktier det drejer sig om nu.
Det er en kæmpe forskel om du køber fra marked, eller der kommer fler aktier til.
Håber du forstår det.
Emi sidst 10.8 norske kroner = ca 8 danske
Jeg tror at Aker Horizon vil sælge/lægge sammen deres , uden det koster dem en krone, Mainstream Renewable Power med RECSI og på den måde opnå en
ejerandel på langt over 60 %
Underlig måde at udhule aktieejerandel, for alle aktionærer med snit under kurs 10, bliver der teknisk et stort tab.
Indtil jeg ved mere stemmer jeg klart nej og opfordrer alle til at gøre det samme.
Vi er jo ikke blinde , hvor er vores øverste chef, har han dårlig samvittighed, eller er han total ligeglad med almindelige aktionærer som sætter deres sparepenge i hans firmaer.
questi
20.04.2021 kl 22:35 5693

Koster ca 30% 'straffegebyr' å kjøpe seg ut før tiden slik jeg husker det...
Slettet bruker
20.04.2021 kl 22:31 5737

Kanskje de vil innfri BOND2023 - 110 MUSD til rævva rente(11,5%)!
https://www.recsilicon.com/investors/debt-and-credit-facilities/2018-convertible-bond-loan
Noen som vet hvor mye det ev koster å kjøpe seg ut?
Slettet bruker
20.04.2021 kl 22:31 5734

Ser at det er en del delte meninger her så jeg får bare utdype meg og dele hva jeg mener og tror.

Det er alltid viktig å finne ut årsaken bak en emisjon før man utdyper seg om det er positivt eller negativt. Med det sagt så er ikke dette tilfellet her. Styret skal ikke ta en emisjon. Styret ber om emisjonsfullmakt på inntil 20% av utestående aksjer. Dette betyr med andre ord at de vil ha muligheten til å kunne ta en emisjon, HVIS nødvendig. Emisjonskurs er ukjent og vil være fastsatt av markedspris hvis emisjonen blir utført. Hvis er viktig å påpeke her, fordi emisjon vil ikke bli tatt av løse luften, men vil bli godt begrunnet. Selskaper sier selv at hvis det blir tatt en emisjon så vil det være for følgende årsak: "(i) gjennomføring av investeringer, oppkjøp eller andre selskapsformål; (ii) for bruk for incentivprogrammer for ansatte"

Hvor er verdensfokuset akkurat nå? Fornybart, batterier, Xinjiang, polysilicon, egne verdikjeder for USA og EU, mangelvare, flerdobling av spotpris siste 6 måneder.
Hva har mange aksjonærer stadig sagt? Gjenåpning av ML er ikke nok. Her trenger REC å ekspandere nåværende fabrikker og eventuelt vurdere å bygge nye fabrikker, de har teknologien og patentene. Fundamentet for fremtiden må settes nå, fordi tidspunktet er riktig. Etterspørselen tyder på å være enormt de neste årene. La oss nå si at vi gir styret fullmakt og at de utfører en emisjon som utvanner oss litt, men som samtidig bygger fundamentet til selskapet fordi pengene blir brukt til å investere i selskapet - er dette negativt eller positivt i ditt syn?

Men før du svarer på det spørsmålet må du stille deg et enda viktigere spørsmål. Har du tillit til styret og de største eierne bak REC Silicon eller tror du at dette er kjeltringer som skal lure oss små?

Jeg er helt enig om at for Aker er det lønnsomt å ta emisjon på lavest mulig kurs, for da får de økt eierandel til billigst mulig pris, men dette handler også om tillit ovenfor aksjonærer, markedet og omdømme. Jeg kan forstå diskusjonen om at Aker ønsker å øke eierandel til billigst mulig kurs og jeg synes at REC er latterlig underpriset og har til og med argumentert tidligere for at prisen holdes nede gjennom frykt og propaganda, men jeg synes ikke at dere skal være redde for at Røkke og Aker nå skal lure oss småaksjonærer trill rundt heller. De tenker langt større med REC Silicon, de har enhver handling de har tatt siden de ble eiere vist, gang etter gang. Vil de ha det billigst mulig? Uten tvil! Kan de ta en emisjon for moros skyld? Nei. Det må være godt begrunnet og det må gagne aksjonærer langsiktig.

Kort oppsummert: I situasjonen vi befinner oss i akkurat nå, hvor unike muligheter kan dukke opp og det handler om å kapitulere til riktig tidspunkt - er det ikke da greit å ha muligheten til å hente mer kapital for å utnytte disse hvis nødvendig? Om REC Silicon holdes kunstig nede eller ikke er en helt annen diskusjon og du vet min mening rundt det hvis du kjenner til meg, men børsmeldingen i dag viser at Aker har store planer for selskapet og at det kan være behov for å investere ytterligere, ettersom situasjonen vi befinner oss i er unik.

Men så kan jeg ta feil og om du tolker børsmeldingen positivt eller negativt vil nok også korrelere mye med om du tror at Aker vil være frekke nok til å flå oss offentlig - eller om de ser på dette som en mulighet til å investere enda mer for fremtiden til selskapet. Forslaget får mine stemmer og vi som aksjonærer må være villige til å gi Røkke litt mer tid. Vi får ikke mer informasjon med en gang fordi det er begrenset hva som kan børsmeldes før alle brikkene er på plass, men vi får stadige hints ukentlig på hva som kommer til å skje fremover (tror jeg). Til dere som synes at Røkke har vært stille for lenge; kanskje det er fordi forhandlingene foregår akkurat nå og at formaliteter og signering må være på plass før han virkelig kan utdype seg og fortelle mer om sin visjon rundt fremtiden til REC? Jeg tipper at vi får en lang aksjonærbrev så fort ting er på plass :)

God kveld!

- Uchi
Redigert 20.04.2021 kl 22:46 Du må logge inn for å svare
questi
20.04.2021 kl 22:30 5616

Skulle Røkke ønske kursen ned trenger han bare selge 1 REC aksje :)
Rubin
20.04.2021 kl 22:27 5669

Enig med deg. Er det noen langsiktige aksjonærer som ikke har tjent penger på Røkkes utbyttemaskin AkerBP?
Redigert 20.04.2021 kl 22:28 Du må logge inn for å svare
Slettet bruker
20.04.2021 kl 22:26 5636

Det her er ville konspirasjonsteorier.. ‘kursen er holdt som gissel’ og Voleon short er egentlig satt av AKH/Kjell Inge Røkke for å holde kursen nede

Jeg kjøpte første aksjer i Rec august 2020, 8-10 okt gikk kursen fra rundt 5 kr til ca 10-11 kr. Emisjon ble satt etter dette. Det kommer nå kvartalsrapport og muligens nyheter. Bare å være tålmodig, kjøp mere aksjer når kursen evnt dupper under 17
Pih
20.04.2021 kl 22:24 5649

Blir litt skuffet over nivået på enkelte her inne når det kommer til at det i en GF bes om mandat til å utstede en emisjon. Dette er jo veldig vanlig og betyr ikke at det BLIR en emisjon, men at de har muligheten til det om det byr seg muligheter som vil styrke selskapet.
Er tydeligvis mange nye «hobby aksjonærer» i markedet nå som skjønner lite av selskapsdrift, og det selvfølgelig greit. Men; sett dere litt inn i hvordan et børsnotert selskap drives før dere hyler ut rundt noe dere ikke forstår.

Bruker ikke å skrive så mye her inne, men måtte bare etter å ha lest gjennom denne tråden i dag. Har kjempetroa på REC så dette kommer til å gå veien
Rubin
20.04.2021 kl 22:15 5796

Med nesten 2.5 milliarder i cash (etter ny vekstemisjon) åpnes det opp enorme muligheter utover året. Med AKH som solid eier betyr det også at Aker satser for fullt på RECSI. Tipper at Røkkes mål er å lage en solid utbyttenaskin av RECSI.
Redigert 20.04.2021 kl 22:17 Du må logge inn for å svare
questi
20.04.2021 kl 22:13 5844

Den ene tingen REC slet med før 2019 har vært dårlige finanser. Siden Røkke kom inn har det blitt ordnings på sakene med skattesaker som bare 'forsvant', REC trues ikke lenger akutt pengemangel.

Den siste gjenværende tingen REC sliter med er å finne stabile kunder for MosesLake. Både at man er usikker på den politiske situasjonen USAvsKina og effekten på hele solarkjeden og at REC er særlig rammet for sitt eget ledd.

Siste emi løste problem 1 og fikk REC opp til dagens nivå.. neste emi vil løse problem 2...
Slettet bruker
20.04.2021 kl 22:11 5878

Emi pengene de eventuelt vil drive inn skal da gå til noe. Mest sannsynligvis investeringer som blir lønnsomme for oss aksjonærer. Investeringer som gir oss avkastning vi ellers ikke ville fått. Så selv om det ligger en utvannende faktor skal det i teorien ikke bli det.

Dette forutsetter at de gjør det etter boka. Noe jeg tror de vil. Dette er ikke noe triks for at Aker skal øke sine eierpost tror jeg. Det gjøres for fordi dem ser et mulig behov for oppgraderinger på ML for eksempel.

Men lov og berettighet med bekymringer :) Skal ikke si stort på det.
Slettet bruker
20.04.2021 kl 22:08 5933

Du må være en kylling? Les kommentarene på nytt og uttale deg deretter. Ingen har nevnt direkte at dette var negativt, men at måten det har blitt gjort det på til nå kunne en gjorde det mer ærligere overfor andre aksjonærene. At største aksjonæren prøver å utvanne andre for en billig penge det er det som er temaet! Rec har mye penger på bok og trenger et par børsmeldinger slik aksje prisen er opp 100% opp minst. Da kunne han gjerne kommet på banen med å kjøpe de 20%. Det at prisen har blitt hold som gissel slik det har passet dem det er ikke pent gjort.
Og foressten ingen har bedt om din mening om verken kjøp el salg av aksjen så hold dine salgs anbefalinger for deg selv!
Slettet bruker
20.04.2021 kl 22:02 6023

Det er ikke konspiratorisk å se ulempene med denne doblingen av emi fullmakt. Hvem tror du skal kjøpe seg opp med gedigne rabatter? Assets er verdt tre ganger mer enn dagens børskurs. Hvem kan kjøpe seg opp å utvanne småinvestorer til en tredjedel av verdiene av assets. Det er klart at Aker skal kjøpe seg opp med rabatterte priser. Hvis de hadde kjøpt aksjer over børs ville det vært et kjempesignal og kursen ville steget massivt. Dobling av emi fullmakt er selvsagt ikke utelukkende negativt, men premien til småinvestorer kunne blitt enda høyere, for nå blir vi massivt utvannet. Aker har en klar strategisk posisjon, ved å doble emi fullmakt, om å få så mye av Rec så billig som mulig, på bekostning av blant annet småinvestorer. Er det så fryktelig vanskelig å skjønne?
Redigert 20.04.2021 kl 22:03 Du må logge inn for å svare
Slettet bruker
20.04.2021 kl 21:29 6323

Helt enig.
For mange som aldri skulle vært på børsen dessverre. Virrer rundt som hodeløse høns, og hyler ut konspirasjonsteorier uten mål å mening...

Selg for guds skyld om dere mener dette er negativt, for da er ikke børsen plassen for dere.
Slettet bruker
20.04.2021 kl 21:11 3486

Jeg hadde lett kjøpt meg inn i en emisjon. Nå er jo fuckings Sullivan i New York Times og Group14 ronker Rec.

Penger på gata.
Sa2ri
20.04.2021 kl 21:07 3531

Jeg er nok uenig med deg der og mener fortsatt at alle emisjoner er utvannende (men ikke nødvendigvis negative). Dersom et selskap gjør en emisjon hvor alle får delta, hvilket hører til sjeldenhetene nå til dags da emisjoner som regel er rettede (blant annet pga den korte tiden det da tar å reise kapital), er det alltid noen som får tildelt mer aksjer enn andre pga sin posisjon (store fond, eksisterende aksjonærer, største eiere, ledende ansatte i selskaper man kjøper opp og betaler med aksjer osv) eller noe annet - cornerstone investors har jo blitt brukt en del i det siste ifbm IPO'er som ett eksempel. Det kan også hende at enkelte ikke har kapital til å delta, eller på annen måte ikke har anledning til eller kan delta (de følger ikke med og får med seg meldingen om en slik emi, eller pga mange andre forhold) - da blir jo disse aksjonærene utvannet.
Slettet bruker
20.04.2021 kl 21:03 3601

Spør du meg er det helt utrolig at de fleste av oss har sett dette lenge . Massevis av muligheter på batterier, sol , halvledere , Butte, Yulin, samarbeidspartnere o.s.v.
Nå klager faktisk flere på at det blir en vekst emisjon, samtidig sier Røkke/selskapet til dere at vi snart får vite mer til aksjonærenes beste:)) hehe blir ikke klok på noen av nickene her inne
Slettet bruker
20.04.2021 kl 20:52 3757

Det er kun en fullmakt. De rigger seg til å kunne handle raskt, uten å måtte gå via ekstraordinær gf.

De vil nok dele planer, og så sette en emisjon når det er nødvendig. Vi blir klokere 11.mai - MEN, se på formålet med emisjonen. RECsi rigges for vekst - det er en enorm nyhet gitt paradigmeskiftet vi ser i sektorene Batteri og Solar, samt semiconductors. Alt skal skje med Bidens velsignelse i USA🔆
IKM-ANSATT
20.04.2021 kl 20:51 3764

Detta ordne seg, røkke å co vet ka dei gjer, mange så ikkje har peiling her inne. Vis en har kjøpt så hold å ha tolmodighet:)
ikkje verre en det.... Lykke te adle Recere
Sa2ri
20.04.2021 kl 20:50 3776

Takk for korreksjonen. Bra at du forstår meningen. Jeg får rette posten slik at dette blir riktig😳🧐🤪
økon
20.04.2021 kl 20:39 3864

Jeg har lyst til å komme med en språklig kommentar til din bruk av «ad dundas», som egentlig heter «ad undas». Slik du bruker uttrykket, forstår jeg at du mener kursen går enormt opp, mens uttrykket egentlig betyr det motsatte: «Ad undas betyr å gå til grunne, gå i vasken, gå nord og ned.» (Store norske leksikon.)
Slettet bruker
20.04.2021 kl 20:26 4047

Ja men er jo dette som er hele problemet! Alle skjønner noe er på gang, det har vi visst lenge. Derfor vi er all inn! Balls deep. Hvorfor skal de få lov å kjøpe seg opp før infoen kommer ut når den åpenbart er planlagt. Som aksjonær bør man få vite hva som er planlagt for selvskapet uten å bli vannet ut først
solfylt
20.04.2021 kl 20:26 4029

Når REC vil investere, kjøpe opp eller utvide; hvilke andre muligheter har de da (enn aksjekapitalutvidelser) som er bedre? Lån?
Slettet bruker
20.04.2021 kl 20:21 4079

(ii) for bruk for incentivprogrammer for ansatte"...

Teaser? Dette koster vel ikke mye, så hvorfor tar de med dette her? Lukter oppstart ML lang vei..
Marketwatch
20.04.2021 kl 20:20 4047

Uansett hvordan vi ser på dette, er det ihverfall sikkert at en emisjon ikke blir fortatt bare for å ha penger
til "å skifte vindu" på Buttefabrikken. Desom det blir iverksatt en emisjon, vil det nok bety at det er større ting på gang!
Redigert 20.04.2021 kl 20:21 Du må logge inn for å svare
Slettet bruker
20.04.2021 kl 20:14 4144

Word! Skal banne på shorten blir løst inn dagen de har lastet opp til ønsket eierandel
Slettet bruker
20.04.2021 kl 20:10 4167

Det samme tenkte jeg og, positive er selvsagt at de vil satse mer. Negative måten de har lagt til rette for seg selv og holdt kursen kunstig lavt.
Jeg tenker de kommer til å holde kursen like lavt til de har fult lastet med billige aksjer på bekostning av små aksjonærer. Men den dagen de har økt sitt eiendel da kommer børsmeldinger på rekke og rad.
Slettet bruker
20.04.2021 kl 20:08 4071

Er jo helt standard at slike fullmakter bes om. Hadde vært negativt om det ikke kom, for da ser jo i realiteten ikke styret noe ekspansjonsmuligheter..
Husk at pr 31.12 var det 1.3 milliard cash, så det bes ikke om fullmakt til å overleve.
Positivt med et foroverlent styre!
Slettet bruker
20.04.2021 kl 20:06 4113

😿😿 Får jeg 23 kr innen mai så er jeg fornøyd.
nemi's
20.04.2021 kl 20:05 4132

MorganKane, hvor er du i dag? Du har lovet alle her inne at REC åpner på 42.5 den 11.mai. GARANTERT!

Får REC samme ettermiddag emittert 74mill aksjer litt rabattert til 40,-, så kan dere legge inn et bud på Violet Power. Investere kaller REC det. VP er kjent for å lage paneler med lang levetid og grønt fotavtrykk.

Slettet bruker
20.04.2021 kl 20:05 4140

Ditto 😊Sa2ri . Bra noen forstår dette her . Uansett sier det igjen selskapet Røkke/Rec har sagt det tydelig til dere vi får snart vite mer til aksjonærenes beste o.s.v o.s.v.
Mossegutt
20.04.2021 kl 19:57 4275

Syntes Røkke og CO klarer seg fint jeg, de får fornyet tillatt av meg inntil videre 😀
solfylt
20.04.2021 kl 19:53 4311

Tiltredes. Ser ingen grunn til ikke å ha tillit til styret på nåværende tidspunkt. På tross av utrolig mye kunnskap og engasjement på dette forumet (takk 👍💪) så er det helt andre enn oss som har ansvaret for å styre skuta.
Ta invest
20.04.2021 kl 19:49 4354

Du må ha misforstått totalt . Sist emi var på 10,8 , rep emi vart avlyst fordi vi kunne kjøpe billigere over børs , også du ! Dette er i mine øyne kjempepositivt !!!!
Marketwatch
20.04.2021 kl 19:45 4400

Alle emisjoner er vel ikke utvannende, en rettet emisjon er derimot utvannende for de aksjonærer som ikke får delta. En rettet
emisjon benyttes ofte for å øke eierandelen til enkelte større aksjonærer. En slik emisjon følges gjerne av et vedtak om
at øvrige aksjonærer kan tegne seg for et visst antall aksjer i en reparasjonemisjon. Aktiv kurspleie kan medføre at børskurs
holdes under emisjonskurs inntil tegningsperioden går ut.
omac
20.04.2021 kl 19:43 4404

Du kan ikke ta andre sin merkevare på nett, lykke til med eventuelle søksmål om dette irriterer Aker. Må nok pent overleveres
Mossegutt
20.04.2021 kl 19:37 4465

Ser ikke helt den Todareistodo.
Jeg er jo juridisk eier, kjøpt og betalt med kvittering.

Tenkte mer på potensialet i selve domenene 😀
Kan vi havne der om noen år, altså at Aker sluker hele Rec Silicon og vil ha det 100 % inn i Aker familien med Aker Silicon navnet ?
Selvsagt en bet, men Lotto er jo også en bet 😀
Redigert 20.04.2021 kl 19:38 Du må logge inn for å svare