Inntjening vs mcap, børsen billigste? North skal nordover


NORTH ENERGY.
TP 6.kroner

North Energy har nylig levert et rekordsterkt fjorår og har nylig betalt et saftig utbytte. Selskapet genererte 1/3 av mcap i overskudd ifjor. Dette er noe som er ytterst sjeldent på børs. 3 år til med dette og selskapet kan i teorien betale ut dagens latterlige kurs i utbytte. Holdingselskapet investerer tungt i selskaper og investeringsporteføljen var ved utgangen av fjerde kvartal 302,8 millioner kroner. Siste satsingen var Wind Catching Systems som skal gjennomføre en test i Milan i sommeren 2021. Positive tester her vil «bekrefte teknologien og kunne utløse vesentlig kommersielt potensial». Her er det stor oppside. Selskapet satser på Havvind men sitter også tungt inne i olje og gass. North har en stor posisjon i Reach subsea, et selskap som gang på gang kommer med positive og gode resultater. En av de aller beste under covid, og vil trolig fortsette med det. North sitter også lastet i det lukrative selskapet Txp som har gått steady up i lang tid, men som nylig har fått en korreksjon på grunn av en melding angående Chinook. Alle selskapene North sitter i har en vanvittig oppside, som fortsetter å overraske på en positiv måte. Regnestykket er veldig enkelt. Med nøkterne multiple og moderat vekst er det ikke vanskelig å se en dobling i kursen fra dagens nivå på 6-12 måneders sikt. Dette er et selskap å samle på.

Triggere på kort sikt.
Reach:
- Reach remote finansiering/investering
- Oppkjøp?
- Gode resultater
- Nye kontrakter
TXP:
- Coho online
- Royston spud
- Casca resultater
WCS:
- Testing


HUSK på i snar fremtid kommer utbytte pengene, og de skal reinvesteres. NORTH TO THE MOON

Veldig enig.

North har investert i flere selskap og når selskapene går opp så kommer north kursen etter. Selv om det ikke betales utbytte de neste mnd eller før neste år vil kursen bevege seg opp. Om Reach nå går mot 4-5kr påvirker det selvfølgelig også kursen til North. Utbytte blir jo en bonus å ta med seg.
Og for alle som da svartmaler med å kjøpe Reach direkte skaper det en større sikkerhet å kjøpe north som har flere ben å stå på. + North har nå gravd fram WCS og TXP som de fleste privatinvestorer ikke hadde funnet. Flere selskap kan komme i framtiden.
Odi.1
29.04.2021 kl 11:27 2671

Skal vel noe til at den havner på motsatt skulderhøyde igjen, da må det bli nok ett verdenskrakk.
Tror en skal sikte seg inn igjen på nederste del av øreflippen der, det er mer realistisk. Det ble handlet godt rundt 1,7 og opp mot 2,2 , vil tro bunnen kan være der omkring. Andre med det synspunktet?
utkant
29.04.2021 kl 11:50 2648

Tror personlig at det kommer helt an på hva Reach og TXP foretar seg. Jeg venter bare på at begge skal rykke nordover så å snakke om North nedover mener jeg er bare tull, spesielt såpass langt ned. Da må noe særdeles rart skje. Under normale omstendigheter så ser jeg ikke det skje. Det er bare tre måneder til resultat fra Royston og da tror jeg kursen er ganske annen enn nå i TXP. I mellomtiden kan det ha kommet flere interessante og gode nyheter så den er jeg rimelig sikker skraper en bunn nå og vil gå opp fremover. Reach tror jeg kommer til å gå til 4-5 kroner når som helst. Vi venter jo på melding som kan komme "any time now". Å snakke om 1,7-2,2... For å si det sånn. Skjer det så blir det i alle fall flere aksjer på meg fremover og jeg tror det vil være mange som vil kjøpe denne da...
utkant
29.04.2021 kl 23:07 2465

Etter å ha hørt på TXP presentasjonen så er jeg mer bull en noen gang tidligere. Ja, det er forsinkelser og problemer med å få ting i produksjon men for et hinsides potensiale vi snakker om her. Når vi hopper 2 år frem i tid så vil de som satt i ro hele veien opp le hele veien til banken og tilbake!

Om noe så gjorde den presentasjonen meg bare enda mere sikker på at jeg må jobbe mere og hardere for å skaffe enda mere cash til å investere...

Merkelig påstand:
Selv om det ikke betales utbytte de neste mnd eller før neste år vil kursen bevege seg opp.

Den rareste påstand på lenge

Det er MYE som skjer på denne siden av 2021. Er det noen som tror at NAV ikke lagt på seg mer enn 170 mill for året da? Det skal mye til for at det ikke skal skje. det er grensen for at de skal betale like mye eller mer enn dette utbyttet. Vi fikk nå 40% på 170 mill pre skatt. Råder de som er usikkre på at se på presentasjonen av TXP. og den oppklarende Q&A som kommer om en uke. Vi kommer forsvare X2 på dagens kurs på kort sikt. (x10 på lenger) bare i TXP. Reach kommer når som med avklaring på autonome båtene, og de skyter ikke i blinde. de har sterke partners og gir seg ikke inn i noe som ikke allerede har kundebase. Windcather kan bli en gamechanger oppå det. Her er det bare og drite i alle nøtter som ikke ser skogen for alle trær. og sitte i ro. HOLD!


Edit: Jag tror det er første gangen Paul virkelig sier at kursen ikke speiler verdiene i selskapet. Han sa rett ut at det er "multi billion dollar prospects" og at det kommer vare komisk at se dagens situasjon om 4 år. Eneste gangen han har gjort det før er når vi var rundt 0,20 CAD og da veldig forsiktigt.
Redigert 30.04.2021 kl 08:15 Du må logge inn for å svare
utkant
30.04.2021 kl 11:04 2213

Anbefaler egentlig alle å høre på den presentasjonen.

Skjønner at folk er utålmodige for høyere kurser, men dette er ikke fast money. Langsiktighet er veldig viktig her. Har bestemt meg for å begynne å kjøpe flere aksjer etter å ha rensket bort litt gjeld. Er så sykt mye oppside her at det er rart at det i det hele tatt finnes selgere!

https://www.investorschronicle.co.uk/ideas/2021/04/29/production-within-touching-distance-for-touchstone/"Once these two are producing gas, the company will swiftly move to positive cash flow territory. It currently sells a small amount of oil, but these two wells will see Touchstone shift from being just an explorer, with Coho producing around 1,500 barrels of oil equivalent per day (boepd), or 10-12mcf/d. Cascadura will be much bigger, at over 5,000boepd, although will take another six months or so to get into production.

Canaccord Genuity forecasts operating cash flow after tax of $54m next year and $87m in 2023. That compares with just $8m this year. "
Redigert 30.04.2021 kl 12:07 Du må logge inn for å svare

Fordi du må se det store bildet. Kursen øker ikke bare pga utbytte. Når verdiene i Reach, TXP og WCS øker vil også North kursen gå nordover uavhengig av utbytte.

Et mye rare spørsmål blir egt hva du gjør her når du ikke har aksjer i selskapet.
God helg.
utkant
03.05.2021 kl 08:52 1595

Intertrade shipping opp med 390k aksjer til 3 mill nå...
Odi.1
03.05.2021 kl 09:39 1539

Ja, så sant det ikke plutselig dukker opp vann i større mengder.
Tror ikke det var mange så kalkulerte inn disse siste meldingene , så en må være årvåken fremover.
Tony
03.05.2021 kl 09:45 1535

Ned ned hverdag
Odi.1
03.05.2021 kl 09:51 1515

Var vel egentlig forventet etter utbytte dato at denne ville falle, spørsmålet er jo hvor langt ned den skal , ser de " ler" av meg når jeg "spår" ett sted mellom 1,70 og 2,20 , vi får se , noen blir glade andre mindre happy , og argumentet med å få utbyttepenger så en skulle kjøpe for igjen, er vel helt borte nå?
Eller tenker de disse nivåene dem også? hmm.... :)
May-Liss
03.05.2021 kl 09:58 1499

Odi1
Sist jeg leste innlegg av deg på en North- tråd var «the sky the limit»
Hvorfor har du blitt så negativ ? Du kunne i det minste være objektiv…
utkant
03.05.2021 kl 10:55 1425

Han er negativ fordi han trader og har solgt på høyere kurs. Vi vet at han skal inn igjen. Kommer nå plutselig melding relatert til Reach Remote så får han det veldig travelt. Og skulle plutselig folk finne ut at å selge TXP på så lave kurser som mange har gjort ikke var så lurt så vil det bli veldig ille for han...

Han trader og svinger negativt/positivt alt etter om han er ute eller inne...
Odi.1
03.05.2021 kl 11:06 1405

Veldig positiv på lengre sikt jeg, men det går traut med Reach, ikke rare verdistigningen etter fantastiske tall.
Så kom det en meget uforutsatt DUMP i TXP , var ikke av den peneste duppen akkurat, og utsettelser med forsinkelser.
Handelen som var spådd fra flere med Utbyttepenger er helt fraværende, om vi ser på de samme her?
Nå er det ikke penger igjen til å betale ut noe betydelig utbytte heller, mye er rotet bort, noe investeres i fremtidig potensiell inntjening, da sitter en igjen med alternativ å selge asser for å betale ut utbytter ?
Den store Gulroten her er gnaget opp, og en må vente på at det gror ut noe igjen . Innen da, tror nå jeg at den skal nedover, ja
Redigert 03.05.2021 kl 11:09 Du må logge inn for å svare
Odi.1
03.05.2021 kl 11:15 1400

" Reach Remote " Utkant
Tror en skal se langt etter effekt av dette i North Energy før disse båtene begynner leverer en bunnlinje tilbake til eierne.
Så det er tiden her en må beregne, liker en å sitte og sitte ut og ut, er det helt Ok. Selv kalkulerer jeg med at det blir det enkleste i verden å minimum komme seg inn der jeg gikk ut denne gangen. Om ikke det går, så er det ingen krise, har egentlig fått nok en stund av denne ledelsen, utbytte SKULLE vært betalt ut i fjor sommer.
De frarøvet oss tidenes investeringsmuligheter med TREGHET , slik jeg ser det.
nilis
03.05.2021 kl 11:30 1375

Hvorfor er du aksjemarkedet? Sikkert for tjene penger. Du valte å ta utbytte, jeg valte å selge før utbytte fordi jeg var sikker på at den ville falle langt under slik den gjorde sist. Dette minnet jeg dere om.
hill
03.05.2021 kl 11:55 1355


Reach og TXP er begge opp idag. Sistnevnte er faktisk opp + 2 % hver av de siste to børsdagene; mens NORTH er ned ca 3 % idag!

Her er det noe som skurrer - - -

Top 20 er definetivt glade for en fin kjøpsanledning - og benytter selvsagt anledningen til å øke sin beholdning, i påvente av
gode nyheter fra TXP, som snart vil tikke inn!
nilis
03.05.2021 kl 12:18 1323

Obs...HS formasjon kan være på gang😔
utkant
03.05.2021 kl 12:20 1321

Så du mener at hvis det kommer en melding om at båtene vil bli bygget, finansiering på plass, og det uten utvanning at ikke kursen da vil røre seg nordover både i Reach og North?

Jeg tror Reach går opp til mellom 4 og 5 på den meldingen om det medfører null utvanning for aksjonærene. Hvor North går på den meldingen vil jeg ikke spå men det er vel nærliggende at den havner på rundt 3-3,5-4 området.

TXP er vel også rimelig på vei opp og kan fort legge på seg 10-20% denne uken. Det vil jo også kunne dytte North videre nordover.

Men jeg ser hva/hvorfor du tror den vil synke. Håper de som eventuelt da selger skjønner at muligheten for å komme inn igjen billigere er særdeles liten...
Odi.1
03.05.2021 kl 12:27 1304

" Men jeg ser hva/hvorfor du tror den vil synke "
Ting vil ta tid, lang tid. Å melde en bygging er ikke det samme som cash i kassen , de skal fungere, ha kontrakter med avkastning, osv.
Bare å studere denne spinnville kostnaden med Ferger som er tredd ned over hode på folk. Dette er ikke akkurat utprøve, og noe gratis prosjekter.
Tror Reach vil få en liten opptur, men det vil nok ta mer tid med North Energy, da de er avhengig av å få inn penger i kassen igjen.
Dette vil komme, spesielt fra TXP om alt går etter planen, men ikke forvent noe med betydning før i 2023-2024
utkant
03.05.2021 kl 12:30 1295

Så om TXP femdobler seg frem mot nyttår så forventer du at North fortsatt skal henge her nede i sørpa? =)
Odi.1
03.05.2021 kl 12:37 1285

Blir nok litt mer skeptisk innganger i TXP etter de siste utviklingene, dessverre. 5 gangen kommer neppe før utbytte politikken ligger fast , dette skulle de begynne å diskutere i Desember eller ut i 2022 , sier Paul Baye ceo i Txp. Ting tar tid, utkant.
Verdien på papiret vil jo bli meget mye bedre for North, men med 3 cad som ett eksempel , hadde det knapt en reaksjon på kursen.
Dog blir det lettere for North å vurdere "litt" salg, og sikre cash , vertfall til ledelsen og styrehonorarer osv..
Med nybygg i Reach, blir det lenge til det er utbytte tIl North igjen, helt åpenbart.

ps, det har vært salgsvilje på 2,62 i dag , vil nok sige kraftig nedover ut over året etter som en og en gir opp tålmodigheten sin . ( som alltid )
Dog kan innsidekjøp gjøre litt stas på en ny milepæler for inngang ?


Redigert 03.05.2021 kl 12:41 Du må logge inn for å svare
utkant
03.05.2021 kl 12:46 1263

Tja, personlig ser jeg at de bruker de 50-60 mill cash de har i kassa nå til utbytte til neste år. Så blir kassa fylt opp igjen gjennom 2022 med utbytte fra TXP...

Med treff på Royston, Chinook erklæres kommersiell med titalls millioner fat olje, reserveoppdatering, osv så kan det fort gå jævlig høyt på TXP. Og jo nærmere den kommer utbytte i slutten av 2021 jo høyere vil den eventuelt gå. Skal vi tro på utbytte i størrelsesorden 30-40M USD for 2022 i TXP? Med 6% av aksjene fylles da kassen til North opp med 10-20MNOK pluss utbytte fra Reach som nok vil bli enda høyere enn i år, kanskje 20MNOK der også.

Da forutsetter jeg at de utsteder bondlån på Reach remote båtene som finansiering.

Og vi glemmer jo selvfølgelig den store elefanten i rommet. Oljeprisen som kan gå skyhøyt... Eller falle som stein alt ettersom Corona.

Det positive er at de har null gjeld så verdiene er der i alle fall =)

Selv om prisingen av dem er hasardiøst feil til tider...
Odi.1
03.05.2021 kl 13:31 1218

utkant: " Da forutsetter jeg at de utsteder bondlån på Reach remote båtene som finansiering. "

Med så stor investering for ett relativt lite selskap så vil det bli krav om at det ikke blir betalt utbytter i en stor del av første perioden til mestedelen er tilbake betalt.
utkant
03.05.2021 kl 13:50 1184

Hvor "stor" investering er det du snakker om da? De har sagt at de satser på to båter i første omgang... Tror faktisk de kan ta det med inntjeningen de har per dags dato. Hvem vet? Vi sitter ikke på nok data til å vite hvor/hva som er riktig pris så vi må nok bare vente til selskapet selv letter på sløret.


Synes å huske denne endringen kom omtrentlig med ex-utbytte, da gikk det plutselig fra haussing til å være ytterst skeptisk.

Jeg har fulgt Odi i flere år nå på North trådene. Og det samme gjentar seg gang på gang. Enten så er det en halleluja stemning og lovprising av ledelsen uten like, eller så omtaler han dem som verdens mest uduglige gjeng. Alt dette kommer an på om han er ute eller inne i aksjen. Så det han skriver kan dere nok bare ta med en stor klype salt dessverre...

V.
Redigert 03.05.2021 kl 15:57 Du må logge inn for å svare
hill
03.05.2021 kl 16:18 1046

TXP = + 4 % i Toronto nå, mens NORTH fortsatt holdes nede på - 2 %!


De har gått ut med at det skal koste 200 mill for de første to båtene, Odi vet dette godt. han kan selskapet minst like godt som meg. Slutt med dette tullet Odi, det er ganske irriterende for at si det mildt. Det er ikke akkurat dine snuoperasjoner som styrer kursen. Utsettelser, og chinooktrøbbel er ansvarlig for det. Hele den geologiske modellen var i sving en stund cask deep forandret det. Coho og andre forsinkelser holder kursen i ro.

Jag driter i om noen tror de kan trade, men slutt med denne malinga opp eller ned. Det er flaut.
utkant
04.05.2021 kl 09:32 710

Vi får nok oppdatering på Reach Remote i morgen på Q-rapporten. Kan fort hoppe en krone Reach på det. Og så har vi jo TXP som nå begynner å røre seg nordover. Synes synd på han som lempet ut på 2,62 i går. Han vil nok fortvile etterhvert...

txp 6% london.... bygger seg opp mot rally.

8,4...
Redigert 04.05.2021 kl 09:51 Du må logge inn for å svare
utkant
04.05.2021 kl 10:33 637

Tar med denne fra TXP forum advfn: "Whilst some wonder why we're going up today, I wonder why we ever dropped below 130-150p level.If Royston comes in and takes the reserves to circa 2 Tcf - it may well support a valuation in the £15-20/share range."

Det burde gi verdier for North på 19-24 per aksje...

Resultatet kommer i Juli/August...

Blir interessant å se kursutviklingen fremover =)


Skulle TXP gå halvparten av det laveste estimatet der, så runder vi 10 kr. (7,5£)
utkant
04.05.2021 kl 11:06 586

Jepp, det er kursmålet mitt til jul. Absolutt mulig at det kan gå dit :)

EDIT: Om de får et sånt treff på Royston så blir jeg allikevel ikke å selge. Det gjør jeg først etter at Krakken da kommer inn med et par hundre millioner fat olje... Hvis jeg i det hele tatt blir å selge :-P
Redigert 04.05.2021 kl 11:07 Du må logge inn for å svare

Jag tror at vi kommer få utbytter nok til at ikke selge. Jag kjenner meg selv godt nok til at jag må bestemme meg for når jag skal selge. ellers kjøper jag bare for store felger og rolexer underveis. :-)

Jag har bestemt meg for at revurdere caset ved fullt utbytte fra Royston. Altså tidligst 2024. Det kan jag råde andre til og. Jag går fortsatt inn alt for mye og sjekker kurs, men jag trenger aldri tenke på om jag burde selge. Har plukket Northaksjer over flere år, og fortsetter så lenge jag kan.

Da er vi oppe i 55 øre rabatt/aksje. i forhold til NAV.