Ser at de såkalte tyskertøsene har fått unnskyldning


av Erna. Litt rart egentlig at det skal unnskyldes for dette.

Var det ikke et landssvik å bokstavelig talt ligge med fienden?

Er det andre ting som skal unnskyldes også?

Skal Erna si unnskyld til alle som ble straffet under landssvikoppgjøret?

Ser forskjellen, men syns uansett det er betenkelig at vi når skal se med nye øyne på disse damene som hadde seg med tyske soldater.

Men greit, vi ser jo paralleller i dagens samfunn så vi ser hvilken retning som blir tatt i disse spørsmålene.
Okulus
17.10.2018 kl 01:34 396

Ingen unnskyldning fra meg! Hun i nabolaget, vi kaller henne S, "fløy med tyskera". Det ble hvisket om at hun også var angiver. Vi, småguttegjengen som hadde nokså mye på samvittigheten for all mulig djevelskap som vi rettet mot NS-folk og tyskere, snek oss unna når hun ble observert. Det var umulig å vite hva hun visste om oss. Hun fikk håret klippet 9. mai 1945, skrikende av sinne, men til jubel fra folkemengden. Stemningen hos denne folkemengden på det tidspunktet er umulig å formidle til em som ikke fikk oppleve okkupasjonen på så nært hold. Vi hadde også i minnet 10-årige Kari som fikk sin far skutt og mor pint i hjel, som følge av angiveri. Det hjalp bra å tenke på under hårklippet, dersom en snev av medfølelse skulle sildre inn.
Korsar
17.10.2018 kl 10:59 359

Det bærer galt av sted å unnskylde kvinner som gikk med okkupanten (tyskerne). Det er og blir landssvik. Og noen av dem, vitende eller uvitende, ble også angiversker. Vi mistet folk i min familie pga. en sånn kvinne.
Derimot er det en stor skam slik folk ofte behandlet deres uskyldige barn. De som mobbet verst var ofte de som selv hadde lite å skryte av når det gjaldt heltemot.
Disse stakkars ungene er det som trenger oppreisning, og som fremdeles skal leve noen år til i dette landet.

Sant, barn av disse hadde ikke gjort noe og fortjener en unnskyldning.

Uansett, det finnes massevis av eksempler på at landssvik er utført av «uskyldige» som «egentlig ikke mente noe galt», dengang som i våre dager.

Se på kirkens menn, som med bibelen i hånd? velsigner muslimer som kommer hit, mennesker som tilber en ideologi som er verre enn nazismen.

Og det er ikke bare de såkalt kristne som driver landssvik i stor stil, men faktisk et flertall av befolkningen dersom vi skal stole på at de valgte på stortinget faktisk representerer folket på en representativ måte....

Nei det er feil å se på disse sakene med dagens øyne, da blir alt feil. Dette er vi ferdig med og burde satt strek for lenge siden.

Tøsene har fått stå frem som uskyldige som uskyldige unge naive,men så enkelt var det ikke.

Urquel9
17.10.2018 kl 14:00 319

Har vel som mange andre, en ambivalent holdning til dagens unnskyldning. Unnskyldningen er vel vurdert opp og i mente av forståsegpåere, og konklusjonen er blitt at den skal gis. Mye av innholdet i unnskyldningen ligger vel i at disse ble straffet uten forutgående dom og rettslig behandling. Straffen var umenneskelig og nedværdigende. Mange av tyskernes medløpere, og som tjente store penger på det, smøg seg unna etter krigen. Mange av tøsene ble statsløse etter krigen, en hard dom i forhold til for eksempel medløperne. Folk innen kirken og statsadministrasjonen kunne sikkert også tatt riktig side tidligere enn de gjorde.

Alt i alt, kan jeg akseptere dagens unnskyldning.
17.10.2018 kl 14:45 308

Men det ene unnskylder ikke det andre, bortsett fra barna. De har jo ikke skyld i hva mora drev med.
Nå for tiden er det blitt en sykdom å skulle unnskylde for alt. Det neste blir at Erna må unnskylde for drap som begås. Hvor går grensen for å unnskylde?

Nå ble Nordmenn jaktet ned og skutt av kjærestene til disse tøsene ,så ingen unskyldning trengs.

Tøsene gjorde det behagelig for fienden og fikk for mild reaksjon i mine øyner.