Fremtidsutsikter ?

Record
VOW 25.04.2021 kl 09:29 75059

Begynner å bli en uvane å fylle disse trådene med diskusjoner angående personlige meninger å hvem som har "mest" riktig , det være seg TA eller andre parametre..
La oss fokusere på det fundamentale i en tråd , gjerne denne .

VoW har som alle selskap utfordringer innen sine segmenter ,teknologiske,finansielle ,konkurranse ,kunderelasjon og markedsføring .
Vil gjerne ha diskusjoner på følgende tema.
T= Trussel,M= Muligheter ,S-Styrke ,S=Svakhet

Mine tanker om Trussel og Svakhet er vel først og fremst konkurranse ,der er noen store aktører innen flere segmenter til VOW , disse har større finansielle muskler pr nå.
Andre teknologiske løsninger kan vi vel heller ikke utelukke ?
Vi må heller ikke se bort i fra "kopiering" av teknologi, spessielt i markeder der ikke patentbeskyttelse gjelder .
Etterhvert som myndighetskrav og forbrukernes krav til nullutslipp på produktene som VOWs kunder produserer blir strengere, vil flere av VOWs teknologiske løsninger bli adskillig mere lukrative. Noe som igjen kan føre til oppkjøp av selskapet ,helt eller delvis. Vi har tydelige eksempler på at fleres store selskap vil ha en grønnere profil , eks,Equvinor ?

Dette gir også Muligheter .
VOW har mange velutviklede teknologiske løsninger allerede ,ETIA var nok en uslepen diamant spesielt med satsing på land.
VOW har opparbeidet svært gode kunderelasjoner ,holder hva de lover å yter god service, Eks Cruice og Aquakultur. Dette vil ETIA delen nok nyte godt av ,ser det vel allerede med flere avtaler med store selskap å dertil potensiale .
Teknologi å produksjons strategien til VOW kan hurtig tilpasses regelverksendringer å gir gjerne synergier ( Rensesytemer innen cruice var forløper til Aquasystmene) Produksjon er ofte satt bort til tredjepart å binder ikke kapital i produksjons faciliteter eller materialer .

Styrken til VOW er først å fremst mange gode meget relevante løsninger innen et meget attraktivt segment , allerede gode kunderelasjoner med opparbeidet troverdighet . Bredden på produktene gir flere ben å stå på.
Dette vil gi tilgang på kapital på greie vilkår, det kan også hentes støtte på flere nivåer siden segmentet er sterkt og voksende .

Dette er mine betrakninger, jeg har aksjer i VOW å ser lyst på fremtiden .
Slettet bruker
17.06.2021 kl 11:05 3668

IMPONERENDE at Vow ligger SÅ langt fremme teknologisk på SÅ mange ulike felt. Det lover utrolig bra for de neste årene, og dagen i dag ser ut til å være en ypperlig kjøpsmulighet.
Redigert 17.06.2021 kl 11:06 Du må logge inn for å svare
Slettet bruker
17.06.2021 kl 11:21 3658

Bedre enn ingen ting. Men dette blir for smått for et selskap som i følge ekspertene her skulle bli et industrielt eventyr. De er på vei til å bare bli et eventyr
Hadde for såvidt vært greit hvis de var et selskap med 10-20 000 000 aksjer. Men selskapet har æst ut til hele 114 000 000 aksjer.
Dette er med mest mulig godvilje et nettoresultat på noe meget få øre!
Selskapet har daglige utgifter og en kjempegjeld. Kursen viser også at aksjonærer med fornuft reagerer negativt
Mvh
pingvinen
17.06.2021 kl 11:34 3628

Hvordan blir det med argumentasjonen din rundt dine egne kursmål, Merida1 - kommer de snart.

Det siste jeg ser fra deg er at du mener riktig kurs er 15-20 kr. Altså en mcap på ca 1.7- 2.3 milliarder. Hvordan har du kommet frem til at dette er riktig intervall?

Kjempegjeld - ved årsskiftet hadde de 157 millioner nok i langsiktig gjeld og 54 millioner i cash/cash equalent. nå har de hentet inn 240 millioner i cash via emisjonen, lånt 170 millioner og fått en trekkfasilitet på 150 millioner. Mao hadde de ca 100 millioner nett rentebærende gjeld ved nyttår. Etter emisjonen sitter man ca 140 millioner positivt nett - selvfølgelig med justering for at noen cash har blitt brent under H1-21 også. I hvilken virkelighet er dette å betegne som en kjempegjeld?

Det koster å vokse og utvikle seg - det er noe alle vekst selskaper merker.

Når det gjelder dagens fall - tror du det kan ha noe å gjøre med rentemeldingen i USA i går å gjøre?
Redigert 17.06.2021 kl 11:35 Du må logge inn for å svare
Slettet bruker
17.06.2021 kl 13:04 3514

Median kursmål (fra analytikerne som har finregnet på caset) for Vow ligger per i dag på kr 60 og jeg klarer ikke å finne et eneste område hvor Vow har underprestert det siste året, heller omvendt, at de stadig overrasker med børsmeldinger av typen vi fikk i dag. Vi kommer nok snart inn i en liten bølge med gode nyheter fra Badin & co, og kursen vil igjen gjenspeile det enorme potensiale som ligger i dette selskapet. Jeg sikter i så måte til stadig nye områder, nye kontrakter, cruise på vei tilbake og snart vil også markedet for alvor få opp øynene for oppstart av det landbaserte, grønne "industrieventyret"!
Record
17.06.2021 kl 15:04 3369

VOW er vel ikke bare ett industri selskap , flere av de teknologiske løsningene produserer energi i flere former , dette fra avfall som til nå har hvert karakterisert som ett problem å bli kvitt , det gjør vel også VOW til ett energiselskap også ?
Tror ikke det går så veldig lang tid før også flere ser at dette kan bli ett industri eventyr , noe som blir reflektert i aksjekursen .
Om ett par måneder vil vi sitte med aksjer i VGM ,ser det som årets utbytte , kursen vil nok falle tilsvarende verdisettingen av VGM, tror nok at det hentes inn rimelig raskt .Tror nok at noen nyheter fra "plast" delen må ligge like om hjørnet , så kommer vel en expangsjon av VGM etterhvert .
Teknologien er utviklet,scalerbar og vil nok bli etterspurt etterhvert som referanser fra noen større kunder kommer på banen .
Tror vi bare skal lene oss tilbake å sitte på aksjene .

With advanced technologies and solutions, Vow turns waste into biogenetic fuels to help decarbonise industry and convert plastic waste into fuel, clean energy, and high-value pyro carbon. The solutions are scalable, standardised, patented, and thoroughly documented, and the company's capability to deliver is well proven. They are key to end waste and stop pollution.
Redigert 17.06.2021 kl 15:14 Du må logge inn for å svare
Slettet bruker
17.06.2021 kl 15:06 3380

Hva skjer i Vow?
Hele 2021 oppgang er borte
RSI har ligget under 50 de 3 siste mnd
50MA er i ferd ved å bryte 200MA, det såkalte dødskrysset
Ligger på en knivegg langs den langsiktige trendkanalen
De såkalte triggerne, utskillelsen av land basert og tilgang til hovedlisten
har bare forsterket nedgangen.
Hvis den er så billig som mange hevder? Hvorfor har ikke løvene kastet seg over den for en rask 3 dobling. Spetalen & Co pleier ikke å ligge på latsiden !!
oivindl
17.06.2021 kl 15:27 3331


Jeg tror nok forventningene til bla avtalen med ArcelorMittal har hvert i overkant høye. Fabrikkene skulle bare poppe opp.
I mellomtiden driver ArcelorMittal utvikling på sin side, men uten at det er så mye å finne om VOW. Søker man på VOW på ArcelorMittal sine sider får man bare ett treff, nemlig det meldte anlegget i Luxembourg. Men selvfølgelig kan det dryppe mer på VOW.
Her noen nye prosjekter:
"EU supports ArcelorMittal with EUR 75m EIB loan to scale up breakthrough technology to reduce carbon emissions"
https://corporate.arcelormittal.com/media/news-articles/eu-supports-arcelormittal-with-eur-75m-eib-loan-to-scale-up-breakthrough-technology-to-reduce-carbon-emissions

"ArcelorMittal plans major investment in German sites, to accelerate CO2 emissions reduction strategy and leverage the hydrogen grid"
https://corporate.arcelormittal.com/media/news-articles/arcelormittal-plans-major-investment-in-german-sites-to-accelerate-co2-emissions-reduction-strategy-and-leverage-the-hydrogen-grid
pingvinen
17.06.2021 kl 15:39 3311

Dette er ikke en aksje som egner seg for Spetalen&co. Det er for få frie aksjer til at kan klare å skaffe seg volumer av betydning uten å presse prisene opp. De ville da også hatt problemer med å kvitte seg med aksjene uten at kursen ble gruset.

Dersom noen tviler på min påstand, så kan de bare kikke litt på raise and fall of Idar Volvik. Han gjorde nettopp dette. Tok en milliard på børsen og begynte å kjøpe seg tungt opp i små selskaper. Kursene mangedoblet seg og han satt med enorme papirgevinster, når han så skulle innkasere disse gevinstene, så var det ingen til å ta i mot. Litt som gamestop som gikk opp til ca 500 dollar, men falt ned igjen til under 100 når folk skulle gevinstsikre.

Det jeg synes er merkelig er at det er ingen som snakker om VGM og prisingen av denne. Prisen aksjene er satt til i utgangspunktet er rundt 2,90 kr (baserer dette på at VOW spytter inn 150 mill for 30,5%). Dette gir VGM en mcap på ca 500 mill - er dette billig eller dyrt? Hva er potensialet for stigning i denne aksjen? Tross alt - vi får alle en VGM aksje pr VOW aksje, men vi blir også indirekte eiere av 0,3 aksjer til pga VOW sin eierandel i VGM - hva er potensialet her?

Med de tallene som er vist bare utfra det vi snakker om nå, så snakker man om ebitda på rundt 150 mill kroner om noen få år (på 50.000 tonn om jeg ikke husker feil) og vesentlig høyere ennå ett par-tre år frem. Hva er rett prising da? La oss si ebitda 250 mill om 5 år. Selv om man da anser VGM for å begynne å bli mer et valueselskap enn et vekstselskap, så kan man fort se prising på 20x - da begynner vi å nærme oss 5 milliarder i mcap - mer enn hva hele VOW er priset til i dag.

Til forskjell fra mange andre listinger, så har ikke VOW noe insitament for å kjøre opp kursen ved lansering - dette fordi det ikke skal hentes inn noen penger fra andre enn seg selv. Dersom de hadde kjørt opp prisen, så hadde eneste effekten vært at de fikk færre aksjer for sine 150 mill. Vanligvis er det jo slik at man skal selge noen aksjer selv, samt utstede nye aksjer til nye investorer når man lanserer et nytt selskap, og at man da ser et poeng i å kjøre kursen så høyt som mulig før listing.

Jeg tror låneopptaket vi nå har sett betyr at de har noe nytt på trappene - jeg tror det er dette vi kommer til å se mer av - at selskaper blir spunnet av, og at dette blir gjort til lave priser for at VOW (les Badin & co) skal beskytte både våre og deres egne interesser på best mulig måte.

Mao - jeg tror VOW kommer til å bli det verktøyet man trenger for å skaffe seg billige aksjer i andre selskaper - jeg tipper at vi kommer til å se at aksjer sjeldent eller aldri kommer til å bli omsatt nede på de prisene de opprinnelig er priset til ved listing. Dette vil da også bygge opp en større verdi i VOW i det lange løp dersom man velger å beholde f.eks 30% av alle selskaper inne i VOW - dra dette langt nok, så har de spunnet av all faktisk drift og sitter igjen som et rent holding selskap - dette er min forståelse av deres planer når de snakker om VoW industrier som en inkubatør for nye selskaper.

Derfor - det hadde vært av interesse å snakke om verdier og potensialer i de ulike delene Sum of Parts - hvor langt er det mulig å dra krydderbutikken? Hva er Scanship verdt som stand alone? Hvilket potensiale ligger det i end-of-life-tires (jeg tror den kan være en av de neste spin-of), hvilket potensiale ligger det i resirkulering av plastikken i containere? Hvis man begynne å summere det som ligger her, så ser man snart at man skal faktisk være litt depressivt anlagt for å ikke se verdier langt over de ca 4 milliardene vi er priset til i dag - i hvertfall når vi ser på hva mange andre selskaper rundt forbi er priset til.
Record
17.06.2021 kl 15:49 3281

Her er vel VOW involvert ?

Torero: a EUR 50m large-scale demonstration plant to convert waste wood into bio-coal, partially replacing the coal currently injected into the blast furnace.
In the early stage, the Torero plant will be able to convert up to 60,000 tonnes of waste wood into around 40,000 tonnes of bio-coal every year. This volume will be doubled in a second stage of the project, after the start of the first Torero reactor. The new installation will create around 70 external jobs and will create around ten new permanent direct jobs for the operation of this installation. The plant, which is being developed in partnership with Torr-Coal, Renewi, Joanneum Research Centre, Graz University and Chalmers Technical University, is expected to be operational by the end of 2022.
oivindl
17.06.2021 kl 17:41 3179

"Her er vel VOW involvert ?"

Mulig det, men jeg finner ingen indikasjon på det.
Ville vel tro at det at det hadde medført en børsmelding, eller i alle fall en omtale.
Redigert 17.06.2021 kl 17:43 Du må logge inn for å svare
oivindl
17.06.2021 kl 17:45 3179

Torero har heller ikke listet VOW som samarbeidspartner. ArcelorMittal er derimot det.
Slettet bruker
17.06.2021 kl 19:14 3080

Vow ryker når noe skjer i USA. Nasdaq derimot er helt tilbake i toppform. Trist at vow-aksjen skal skli nedover på alt av de negative globale nyhetene, men når ting går opp, står vow fast i grøfta. Selv på gode nyheter sklir det og det i en tid hvor det er spennende utvikling på både vann og land.

Er vow et verdiselskap in the making? Negativt.
Er vow et grønt selskap? Veldig negativt.
Er vow et energiselskap? Ja… du gjettet riktig. Negativt.

Her begynner jeg å slutte meg til de som peker på guffent spill.
Mange skal ut. Dessverre så virker det som at ledelsen ikke har noen særlige triggere som kontrer utviklingen. Kanskje det er cruise som redder skuta utover. Sikkert negativt det også.

Jaja vi går være fornøyd med +1-2% i morgen.
Bubleslurp
17.06.2021 kl 19:26 3060

Flott at du har tid til å finne ut dette for oss! Du er gull verdt og gjør oss en fantastisk tjeneste, selv om du ikke sitter i aksjen. Tusen takk!
pingvinen
17.06.2021 kl 19:35 3051

Tror man skal være realistisk nok til å innse at det er fler prosjekter hvor Vow IKKE er involvert enn hvor de er involvert. Markedet kommer til å bli enormt, og dersom et enkelt selskap klarer å oppnå 5-10% markedsandel, så kommer dette til å være et monsterselskap - sier ikke at VoW kommer til å bli dette monsterselskapet.

Det som er vel så viktig her tror jeg er å være en front-runner. Hvis man ser på det prosjektet som er listet over, så satser de på oppstart end -22, mens VOW har vel midten av 22 som oppstart.

Som jeg ser situasjonen, så er det nå noen av de med sterkeste økonomiske rygger som stikker snuten frem og satser penger på å få i gang dette. Jeg er sikker på at det sitter en mengde selskaper som ikke tør å satse så mye penger på usikre prosjekter, så de avventer for å se hvem det er som kan bevise vellykkede resultater før de tør å bestille. Mao mener jeg det er svært viktig å være langt fremme - man behøver ikke å være først, men det er rimelig sikkert at de som er blandt de første til å kunne bevise suksess vil klare å lande mange kontrakter når vi skriver -22, -23, - 24 osv. Dette er en av de sterkeste sidene med VOW og Etia - de har bevist at de ikke er en døgnflue, de har rett og slett en historie med å lykkes - dersom de nå får til VGM også, så tror jeg dette gir dem en veldig god edge når kontrakter skal skrives de neste årene.
Slettet bruker
17.06.2021 kl 19:52 3016

Registrerer at det foregår et råttent spill for å erverve seg flest mulig billige aksjer rett før tildeling. Fakta er at topp 20, med franskmennene i teten, har støvsugd 1,6 Mill aksjer den siste måneden. Disse aksjene kommer fra 50. plass og utover, altså små aksjonærer. Fantastisk! Eller etter boka.

Jeg fikk kjøpt noen ekstra K og tenkte på nickene som hjelper til med at jeg fikk kjøpt på 34 :-) kanskje vi får noen ekstra K på 30 rett før tildelingen? Tenker også på BlackRock og co som ble med i emisjonen på 46 kr..

Kjøpte også Scatec på 19kr for 6 år siden :-) Hvor står vow om 6 år?
Record
18.06.2021 kl 08:06 2781

På land i USA ,begynnelsen på noe stort :-)



Vow ASA : Vow secures breakthrough landbased contract in the USA

A wholly owned subsidiary of Vow ASA (jointly referred to as “Vow”) has signed an agreement with Wakefield Biochar to install an industry-scale Biogreen system at Wakefield’s facility in Valdosta, Georgia, USA.

The Biogreen system will transform biomass and bio-residues into high-quality biochar and contribute to Wakefield’s Advanced Materials and Soil Health divisions, which are addressing the fast-growing market for high quality biochar in the ever more environmentally concerned USA.

“The agreement demonstrates the high relevance of Vow technologies for the biochar market and marks a breakthrough and an important step to rolling out Biogreen solutions in North America. It is testament to Vow’s ability to deliver advanced technology in industry-scale solutions, and our commitment to support companies in their efforts to decarbonise,” said Vow’s CEO, Mr. Henrik Badin.

The USD 5.15 million turn-key system that Vow will deliver and commission in 2022 includes drying equipment, biochar production based on patented Biogreen technology, and conversion of CO2 neutral syngas into energy dedicated for the biomass drying.

The solution represents a first of multiple units that are planned to be implemented in the upcoming years by Wakefield Biochar to realise their “Better Soil. Better World” products strategy.

For Wakefield Biochar, production in Valdosta will become a platform to extend their strategy of manufacturing green commodities and creating a climate positive change in USA.

“Biochar checks all the boxes for sustainable practices: it brings social benefits by reducing waste and improving the soil in communities; creates economical value by improving productivity of our agriculture; and offers strong environmental impact both by reducing the need of chemical fertilizers and performing as a carbon sink,” said Tom Marrero, President of Wakefield Biochar.



For more information please contact

Henrik Badin, CEO, Vow ASA
Tel: + 47 90 78 98 25
Email: henrik.badin@vowasa.com
Slettet bruker
18.06.2021 kl 08:34 2691

Nok en kontrakt, og det er bare å bli vant til det, for her kommer det MANGE de neste månedene og årene!

https://finansavisen.no/nyheter/industri/2021/06/18/7691442/industriselskap-sikrer-nok-en-kontrakt?internal_source=sistenytt

For de som ikke liker å lese engelsk :-)
Redigert 18.06.2021 kl 08:34 Du må logge inn for å svare
Nikco12
18.06.2021 kl 08:38 2690

Det er et ordtak jeg er ute etter her.... Åja den som venter på noe godt venter ikke forgjeves WHOP WHOP
Karbon
18.06.2021 kl 08:40 2680

Jepp, det er vel ganske nøyaktig en uke siden vi på en annen tråd snakket om bruk av biokull som gjødsel i jordbruket, og mulighetene for Vow framover her. Og i dag kom bekreftelsen.
Record
18.06.2021 kl 08:48 2627

Vil tro at det kan bli mange slike ,både i og utenfor USA .
Her snakker vi virkelig miljø , avkarbonisering :-)
Ordreboke bygger seg rimelig raskt opp innen land segmentet , så ligger det vel det 8-900mill å venter innen cruise ?
Sant nok, den som venter ................
Karbon
18.06.2021 kl 08:48 2626

https://www.wakefieldbiochar.com/

Sier litt om kvaliteten på Vow sine løsninger. Når et selskap som i dag allerede ER langt framme på levering av biokull til jordbruket, velger å ta i bruk Vow sin teknologi.
Record
18.06.2021 kl 08:55 2566

Bekrefter vel at VOW handler med de store kundene , dette vil nok gi synergi effekter :-)
Record
18.06.2021 kl 09:38 2423

Kan se slik ut , men om dette råtne spiller gir utelling ,hvem er det da som selger ?
Noe må jo være motivasjonen til denne tradingen ,jeg som deg handler på veien ned å har overhodet ikke hensikt å selge på disse nivåer ,legger nesten salgsprisen høyere for hver nye melding .De kan det komme mange av fremover .
En dag må det vel være stopp på de salgsvillige ,da kan jo rekylen bli sterk vil jeg tro .
Slettet bruker
18.06.2021 kl 09:55 2356

Aksjen kommer til å ende i minus i dag. Dem må melde en stor kontrakt på 50-60 millioner kr før aksjen muligens kan bryter nedgående trenden.
Nikco12
18.06.2021 kl 09:57 2351

Denne kontrakten var jo på 47 MILL. 5,4m dollar er må du gange med 8.55. hahaha
Slettet bruker
18.06.2021 kl 10:01 2350

Sry, tenkte det var kr jeg haha. ja da bør den snu nå, det er ikke ofte Vow får så bra kontrakt
Redigert 18.06.2021 kl 10:01 Du må logge inn for å svare
Slettet bruker
18.06.2021 kl 10:19 2293

Kontrakter på 60+ mill på få dager. Flotte nyheter!
pingvinen
18.06.2021 kl 10:24 2294

Det man skal legge merke til her er at det er ikke VOW som har tegnet kontrakten - det er "a wholly owned subsidiary of VOW ASA" - et datterselskap av VOW....

Jmfr mine tidligere uttalelser om at jeg tror vi kommer til å se en rekke selskaper som er spunnet av. Kan det være slik at man holder på å bygge opp et selskap som skal inn i jordforbedringsmarkedet i USA? Med tanke på de enorme jordbruksområdene som finnes i USA, så vil dette få VGM til å se ubetydelig ut.

Da er man igjen tilbake til det jeg sa tidligere om at jeg tror at de kronene og ørene man snakker om i omsetning og fortjenester kommer til å se marginelle ut når vi sitter om 5 år og ser tilbake.
IvanBliminse
18.06.2021 kl 10:47 2241

Tror absolutt du er inne på noe her, Pingvinen. Den store fordelen med å bruke biokull som jordforbedringsmiddel er at det funker som en svamp som holder på vann. Hele Sør-Vesten i USA er i en tørke av bibelske dimensjoner. Lake Powel og Lake Mead er nesten tømt, og faller for hvert år. Det er også her 1/3 av USA's mat produseres og 2/3 av frukt og nøtter. Det vil bli ekstrem etterspørsel etter biokull som kan konservere mer vann enn den ørkensanda de har i dag.
Hammers
18.06.2021 kl 11:37 2133

Fint innlegg, Ivan.
Skulle akkurat til å skrive om dette med tørken i USA og biokullets egenskapet til å holde på vann, men så plutselig at det var skrevet....🤭. For et par dager siden ble jeg faktisk bekymret på klodens vegne pga følgeeffektene slik enorm tørke bringer med seg.

Vi snakker om STORE og VIKTIGE landområder for matproduksjon.
Her må det settes inn effektive tiltak for å motvirke ørkenfisering av det! Ordlyden i dagens ordre antydet også at DET er planen. Først prøveprosjekt før kommende større ordre.

Forundrer meg ikke om det kommer flere nyheter i dag eller rett over helga.
Selvsagt VGM jeg tenker på. Den 25. juni nærmer seg.

Hilsen Hammers
Redigert 18.06.2021 kl 11:39 Du må logge inn for å svare
pingvinen
18.06.2021 kl 11:45 2114

Det som også er verdt å merke seg her er at her snakker vi ikke om en LoI eller noe - det er en ferdig kontrakt. Vi snakker heller ikke om et testanlegg som skal oppskaleres "hvis alt går bra" - vi snakker om et turn-key prosessanlegg av industriell skala, og vi snakker heller ikke om en enslig kontrakt, men om den første av flere.

Jeg har ikke klart å finne ut noe om hvor store Wakerfield Biocharge er, da dette er et familieselskap, men når man tenker på enormiteten av det amerikanske markedet og at et selskap som har 10.000 ansatte regnes som et SMB-selskap i USA, så er det bare å kvesse kalkulatoren.

Jeg skal ikke påstå at jeg er i stand til å tallfeste hvor stort markedet for jordforbedringsprodukter i USA er, men alle forstår at dette er tall som overstiger fatteevnen for en liten fjellbonde fra Norge. Dersom nå VOW klarer å etablere seg som en betydelig aktør innen leveranser til denne industrien (husk at denne kontrakten ikke er av BOO som VGM, dette er en ren leveranse av utstyr), så blir det enorme mengder med leveranser etterhvert. Hvis VOW kjører samme modell som med Scanship, så blir det også betydelige verdier i ettermarked her. Jeg vet ikke om det er noe forbruksartikler som kan selges, men det er alltid reservedeler, service osv.

Skal ikke se bort fra at de ender opp med BOO avtaler etter hvert også :-)

Slettet bruker
18.06.2021 kl 11:47 2116

Fra det jeg plukker opp fra diskusjonen over virker det som om Vow attpåtil har en løsning som konkurrerer med Desert Control. Vow sin løsning ser dog ut til å være bevist effektiv mens DC sin løsning fortsatt er under utvikling.

Det som er utrolig med Vow er at de ikke bare er ett grønt selskap som driver med én ting, virker som om Badin har planer om å stille med løsninger på et mylder av utslippsproblemer o.l. Ser vi lengrre frem i tid sitter jeg og spekulerer i om Vow kan bli verdens fremste selskap innen grønn industri? Du får mange selskaper for én (fortsatt billig) pris ved å kjøpe Vow - først ut VGM hvor vi som sitter med aksjer får 1 aksje per Vow aksje samt 30% indirekte via Vow selv.

Spennende tider!
Redigert 18.06.2021 kl 11:51 Du må logge inn for å svare
pingvinen
18.06.2021 kl 11:53 2099

25. juni er første teoretiske dag - vi skal ikke henge oss for mye opp i den datoen, for da får "de andre" bare vann på møllen igjen. VOW selv har sagt slutten av juni/begynnelsen av juli. De kommer ut med info angående hvilken dato man må eie aksjene for å få tildelt VGM-aksjer så fort de vet når alle kriterier er oppfylte. Jeg tror ikke de kan komme med den informasjonen før den 25., da dette er datoen kreditorinnsigelser går ut. Man kan jo ikke varsle en spin-off for så å få en kreditor som har innsigelser i siste øyeblikk....

Utover det,så er jeg mest spent på å se hvordan VGM kommer til å hande de første dagene. Aksjene er verdsatt til ca 2.90 basert på at VOW betaler 150 millioner for litt over 50 millioner aksjer (30,5% av det totale selskapet) - vil markedet virkelig prise VGM til bare 500 millioner? Det vil i så fall være ekstremt mye lavere prising enn andre sammenlignbare selskaper........
Kalle 1
18.06.2021 kl 11:53 2169

Kanskje vi må bruke Hammers kalkulator snart?
Jeg beholder alle mine aksjer i selskapet i overskuelig framtid.

Vow er jo også notert på Otc markets "over there"
vow(sshpf)
Tilfeldig?

NEPPE!
Redigert 18.06.2021 kl 12:00 Du må logge inn for å svare
Hammers
18.06.2021 kl 12:01 2142

Litt dagfersk stoff ang de miljøproblemer ulike land sliter med - og konsekvenser av disse.
Kun helgelektyre - til ettertenke. Spesielt med tanke på VOW nøkkelferdige løsninger.
Løsninger som er med på å motvirke elendighetene.

https://energiogklima.no/nyhet/fem-paa-fredag/fem-pa-fredag-hetebolger-vannmangel-og-torke-alvorlige-klimaendringer-kryper-naermere/?utm_source=Energi+og+Klima+og+Klimastiftelsens+e-postliste&utm_campaign=dc0a912a7f-RSS_EMAIL_CAMPAIGN_NYHETSBREV&utm_medium=email&utm_term=0_95967e5ed6-dc0a912a7f-569520290

Hilsen Hammers
pingvinen
18.06.2021 kl 12:02 2148

Det har du helt rett - VOW har mange ben å stå på. I et tidligere intervju snakket ham om nettopp dette. Han sa da at de ser på en mengde ulike retninger, men at de bevisst forsøker å holde seg unna der det er "crowded" - mao - når de bestemmer seg for hva de skal satse på, så ser de på hvilken konkurransesituasjon det er i det spesifikke markedet. Tenk for en luksussituasjon å sitte i "skal vi satse der - nei, her er det for mange - hva med her da - JA, her er det lettere".

Når det gjelder tidssperspektivet, så er det svært få som slår de over 20 år med erfaring Etia har. Den tekniske kompetansen til Etia og business-hodet til Badin tror jeg var gull verdt.

Jeg er rimelig sikker på at vi har store ting i vente. Husk at låneopptaket de nylig gjorde har ingenting med hverken krydderkontrakten eller denne kontrakten å gjøre - disse to kontraktene er rene utstyrsleveranser, og du trenger ikke å låne 320 millioner for å levere utstyr for 60 millioner...... jeg tror heller ikke noe på at Badin plutselig låner slike penger bare for å ha de liggende på kistebunnen. Jeg tror heller ikke han hadde fått lånet dersom han ikke kunne forklare banken hva de skulle brukes til, og til sist - dersom han ikke har noen konkrete planer, så hadde han ikke trengt pengene nå. De har akkurat hentet inn 240 millioner i cash, hvorav 150 går til VGM - de siste 90 er fortsatt tilgjengelig, så han låner ikke for "generelle selskapsformål" nå.

Spennende tider.....
pingvinen
18.06.2021 kl 12:10 2125

Jeg er selv forsiktig med å bruke en kalkulator på slike ting - jeg forholder meg til hva jeg tror om utviklingen av selskapet, så blir det så stort som det bare måtte bli. Alle store selskaper har vært små - dersom du dro frem kalkulatoren tidlig i historien til Google, Microsoft, Tesla - you name it - så ville du blitt idiotforklart. Det alt handler om er hvem som har teften og hvem som ikke har det.

Jeg mener Badin & co ikke bare har bevist at de kan en ting eller to om å rense dritt, men de kan en ting eller to om hvordan man bruker finansmarkeder, hvordan man bygger butikk, hvordan man skaffer seg mersalg fra kunder osv.

For 15 år siden var det ett stort firma i statene, firma A, som ble oppsøkt av en liten mygg, firma B. Firma B sa - vi tror vi har fremtidens løsning for dine produkter - vi burde slå oss sammen. Firma A var overhode ikke interessert og lurte rett og slett på hva i all verden firma B trodde de var.

Firma A var Blockbusters - verdens største kjede på DVD-utleie
Firma B var Netflix - et litet nyoppstartet firma som mente at det var bedre å leie ut film over nett enn å leie ut fysiske DVD'r....

Resten er historie......
Asko
18.06.2021 kl 12:23 2080

Noe annet: Noen som har en formening om intropris på VGM?