Konsernsjef i AI-børsraketten: – 2021 blir bedre enn 2020


På vei til en halv milliard i årsomsetning:
« I tillegg til kontrakter med mobilprodusenter har Elliptic Labs den seneste tiden inngått partnerskap med selskaper som Qualcomm på laptop-er med Windows-programvare og Mediatek som leverer chiper til smarttelefonmarkedet.»

https://finansavisen.no/nyheter/teknologi/2021/04/25/7660957/elliptic-labs-sjef-laila-danielsen-om-ai-maskinlaering-og-kinesiske-xiaomi

Redigert 25.04.2021 kl 19:27 Du må logge inn for å svare
Kingen
25.04.2021 kl 19:32 2241

For et fantastisk spennende selskap. Får se om markedet snart får opp øynene for dette utrolige selskapet. Kan ikke skjønne annet at de skal lykkes, og da er dette bare starten.

Enig! Det positive er jo at man får lastet opp tungt på lave nivåer før kursen tar av. Ingen tvil om at de går under radaren, selv om FA har begynt å fange de opp mer og mer i 2021. De har bevist at de kan levere, samt skalere opp – så det er bare spørsmål om tid før det ryker avgårde.


Hør på Laila i skalering i praksis på YouTube fra ca 55 min. Virker som ei solid dame i førersete som liker å forhandle og bygge et team. Har mye tech erfaring. Selskapet har alle forutsetninger for å bli en vinner. Det har en fot innenfor hos en rekke store aktører og har allerede bevist at de kan levere millioner av enheter. Xiaomi bredder ut med Elabs tek,samt ny stor smarttelefon kunde. For de som søker etter patenter er elabs linket til eksempelvis selskap som Intel og Samsung. Det jeg og mange venter på er firm pc avtale noe som jeg forventer Ila året. De øker staben i Japan og da tenker jeg litt Sony,Panasonic og smart tv,men det er bare løse tanker. Men i Elabs ser jeg et enormt potensial. Jeg har tro på både inntreden i fler vertikale samt annen bruk enn kun proximity/presence. Jeg venter på gesture. Jeg ser at det kan være nedside her som i de fleste aksjer,men de guider positiv ebitda for 2021,så det er litt begrenset det også. Oppsiden er enkel å forestille seg. Med høy vekst og 100% bruttomargin kan dette fort bli en yndling på børs med eksepsjonell høy multippel prising.
focuss
25.04.2021 kl 20:41 2091

De har jo full kontroll på softwarebasert sensormarked, monopolist i et digert marked. Prising på produkt basert på hardware basert alternative kost vil trolig gi enorme marginer.

Laila har stålkontroll og lang erfaring med global tech!

Her er lenken til First Tuesdays «Skalering i praksis» fra tidligere i uken, spol til 55. minutt for Laila: https://youtu.be/rgJkowDUOdg

Ja, og med god fart viste det seg i Q4; 65% EBITDA-margin og opprettholding av guiding på 500 mill omsetning og 50% margin :)

Med høyere marginer i laptop enn smartphones, så blir det meget spennende fremover!
Babbai
26.04.2021 kl 06:01 1772

Enig. Det er også interessant at selskapet i Q3-presentasjonen og tidligere presentasjoner skrev at "Intel is pushing Elliptic Labs as standard".

For de som skulle være i tvil anbefaler jeg å ta en titt på dette patentet til Intel: https://patents.google.com/patent/US10725588B2/en?q=Elliptic+Labs+AS&oq=Elliptic+Labs+AS

På Q4-presentasjonen er sitatet over endret til dette: "OEM’s and chipset vendors pushing Elliptic Labs as standard"

OEMs vil si Lenovo, HP, Dell etc., de som lager PCene. Chipset vendors er ikke bare Intel, men inkluderer nok nå også Qualcomm (se børsmelding om utvidet samarbeid mellom Qualcomm og Elabs). Jeg tipper MediaTek også pusher Elabs som standard, men jeg er usikker på hvor mye MediaTek leverer til PC-markedet. Elabs jobber i hvertfall tett med MediaTek i mobilmarkedet.

Og for de som skulle være i tvil om guiding, her er sitat fra Q4-presentasjonen: "Targeting…NOK 500m in revenue and EBITDA margin of >50% within the next 3 years"

Legg merke til tegnet ">".
Kingen
26.04.2021 kl 08:03 1636

Fin forside i Finansavisen i dag, med bilde av Laila osv.

Flott artikkel om et strålende selskap som jeg tror vil vokse kontinuerlig i årevis fremover.

Tviler på det blir muligheter under 200 så veldig lenge.