Hvor er ledelsen??


Nå har Akerbp levert et kjempe resultat, men hvor er ledelsen. Det er nesten ingen som orker å skrive noe om dette selskapet lengre. Det må være det selskapet på Oslobørs som er mest kjedelig etter equinor. Her har ledelsen en kjempe jobb å gjøre. Aksje kursen ligger som stillehavet, nesten ikke krusninger.

Alt i Olje har jo steget enormt siden bunn i fjor høst. Kva klager du på. Olje prisen er hø kun pga SA!

Tror dessverre vi ikke får noen stor kursfest i AKERBP da de er restriktive på utbytte, her må det store funn eller gode oppkjøp til for å flytte kursen nevneverdig. Forventer at kursen går opp og ned i samsvar med oljeprisen frem til høyere utbytter kan ventes i 2023 eller at noe av overnevnte inntreffer.
Jeg vil uansett holde på mine til kursen passerer 300 og da halvere antallet hvis ikke utbyttene er betydelig opp. Utbytte burde vært minst dobbelt så høyt med dagens kontantstrøm, men det sørger skattepakken en effektivt stopper for.

Bunnsolid kvartalspresentasjon og positive AkerBP-saker smurt ut over alle finansaviser i dag:

https://www.dn.no/olje/aker-bp/olje-og-gass/resultater/kjell-inge-rokkes-oljeselskap-leverte-rekordresultat-men-holder-fortsatt-igjen-utbyttekranen/2-1-1001654
https://finansavisen.no/nyheter/energi/2021/04/28/7662744/aker-bp-med-rekordhoye-inntekter
https://e24.no/olje-og-energi/i/pA8aKV/aker-bp-leverer-solid-resultatvekst-i-foerste-kvartal

Jeg tror utbytteøkningen kommer før 2023 om oljeprisen holder seg på dette nivået. De har lagt til grunn en betydelig lavere oljepris og tjener et hav med penger. At de av taktiske og politiske årsaker prioriterer investeringer og gjeldsreduksjon vil være positivt på sikt. Maksimal utnyttelse av midlertidig skatterefusjon samtidig som de nærmest dobler produksjonskapasiteten frem i tid.
Redigert 28.04.2021 kl 10:18 Du må logge inn for å svare

Vil bare legge til at i forrige kvartalsrapport lå det hint inne om at høyere oljepris kunne føre til ekstra utbytte som jeg vil tro enkelte hadde håpet på og dermed selger seg ut igjen når så ikke ble resultatet.