QFUEL - Mot proof of concept og videre industrialisering

'xu'
QFUEL 28.04.2021 kl 13:37 27824

Fra årsrapport 2020 (28/4-21):

Outlook
The next key milestone for the Skive plant is the proof-of-concept for our technology and commercial operation, when one production line has delivered at full production capacity for a longer time-period – as well as being able to operating on two production lines in parallel. The modification work on the plant is progressing well, and we aim for proof-of concept during second quarter 2021. Further modification work on some sub systems is required to reach continuous commercial production on all four lines simultaneously. Modification work will be performed over the next months, with an expected start of production at all four lines by the end of third quarter 2021.
For Esbjerg, we have secured the property for the plant and are working diligently toward the target of reaching Final Investment Decision. Further, in Kristiansund we are increasing capacity on the pre-treatment and working a FEED on a chemical recycling plant planned to be operating alongside the existing mechanical recycling plant.

Quantafuel is discussing the roll-out of large-scale capacity plants with both existing and potential new partners. Quantafuel notices a rapidly growing interest from major players across Europe that might lead to new partnerships and FEED studies for integrated plants during the next months.
In March 2021, Quantafuel entered into a Memorandum of Understanding (MoU) with Corepla and SAIPEM to jointly promote circular economy models for plastic waste, and to seek building chemical recycling plants throughout Italy.

In April 2021, BASF, Quantafuel and REMONDIS signed a Memorandum of Understanding (MoU) to jointly evaluate a cooperation in chemical recycling including a joint investment into a pyrolysis plant for plastic
waste.

EU’s Green Deal requiring 50% recycling within 2025 is an important accelerator for plastic recycling, and Quantafuel is in pole position to take a lead in this huge market. For Quantafuel this means more opportunities for business, for which we are building our organisation.
Quantafuel is continuing developing the Company’s technology edge.

Redigert 09.05.2021 kl 23:17 Du må logge inn for å svare
Reserven
29.05.2021 kl 19:48 5280

Kan du vise til HO innlegg jeg har postet kl 06-0700 om morgenen?  https://finansavisen.no/forum/user/96609/view

Kommer Skive i full drift i slutten Q3, kommer det nok en børsmelding om det - om 4 måneder.

Når det ser ut til at ikke noe annet i livet ditt gir deg mening og tilfredsstillelse enn å rakke ned på QFUEL og meddebattanter - med lite annet enn fri fantasi, så unner jeg deg denne eneste gleden i livet ditt.

Redigert 29.05.2021 kl 21:20 Du må logge inn for å svare
Nanoq
29.05.2021 kl 20:17 5370

Mer om byggeklossgutta (og byggeklossjentene) som i dag eier litt mer enn 10% av Quantafuel:

Kirkbi A/S er et dansk investerings- og holdingselskab, der som sin primære aktivitet ejer 75 procent af LEGO Group.

Selskabet har en egenkapital på 76,3 milliarder danske kroner (= ca. 100 milliarder NOK).

Navnet Kirkbi refererer til LEGO's stiftere, familien Kirk Christiansen og Billund, hvor virksomheden har hovedsæde. Virksomheden har også aktiviteter på Østergade i København. Kirkbi er organiseret som et aktieselskab og privatejet af medlemmer af Kirk Kristiansen-familien, heriblandt Kjeld Kirk Kristiansen, Sofie Kirk Kristiansen, Thomas Kirk Kristiansen og Agnete Kirk Thinggaard.
Udover hovedaktionærposten i LEGO ejer Kirkbi A/S 50 procent af Merlin Entertainments Group, som blandt andet driver Legoland-parkerne over hele verden, samt 100% af Interlego AG, Schweiz. I 2014 overtog Kirkbi A/S den tysk-amerikansk ildslukkere-producent minimax fra Bad Oldesloe.[3]
Kirkbi A/S blev i sin nuværende form dannet i 2008 ved at sammenlægge Lego Holding A/S og Kirkbi Invest A/S.

Kirkbi investerer stort beløb i norsk miljøselskab

Investeringen gør Kirkbi til strategisk investor i Quantafuel, der laver plasticaffald om til syntetiske olieprodukter.

ERHVERV 19.06.2020

»Quantafuel er en interessant investering for Kirkbi. Udviklingen af kemisk plastgenbrugs-teknologi har vist sig at være en stor udfordring. Quantafuel har imidlertid taget en nyskabende og skalerbar tilgang til løsning af dette nøgleproblem, hvilket resulterer i et stærkt forretningspotentiale og samtidig sikrer en høj miljøpåvirkning. Vi mener, at denne tilgang kan være et vigtigt skridt i overgangen til en mere bæredygtig fremtid,« siger Thomas Lau Schleicher, Investeringschef i Kirkbi.
Kirkbi A/S er Lego-familiens - Kirk Kristiansen - private holding- og investeringsselskab.

https://finans.dk/erhverv/ECE12233802/kirkbi-investerer-stort-beloeb-i-norsk-miljoeselskab/?ctxref=ext
Redigert 29.05.2021 kl 20:32 Du må logge inn for å svare
hatitchi
29.05.2021 kl 20:31 5431

"Når jeg snakker om slutten av Q3 nærmer vi oss Q4.
Q3 presenteres mot slutten av året - langt inne i kalenderens Q4."

Om du tror at QFUEL ikke kommer til å melde om full produksjon i Skive før presentasjon av Q3-resultatet, vitner det om særs dårlig forståelse av kravene som stilles til børsnoterte selskap hva gjelder løpende offentliggjøring av innsideinformasjon.

Om det likevel er sånn at du tror at full produksjon ved Skive innen slutten av Q3 vil slå nevneverdig inn på Q3-resultatene må jeg nok en gang skuffe deg. Full drift fra slutten av Q3 vil ikke få effekt før i Q4.
Redigert 29.05.2021 kl 20:32 Du må logge inn for å svare
velkjent
30.05.2021 kl 21:15 5035

KJøpte en del Qfuel-aksjer i fjor, men da skattemeldingen kom i april hadde de en formuesverdi, som var en bagatell. Jeg rettet opp verdien til normal inngangsverdi, men fikk nettopp melding om at dette tydeligvis ikke er korrekt. Noen som vet om det gjelder egne regler for aksjer på Euronext growth?

Formuesverdi er lik ligningsverdi på aksjer notert på Euronext growth.
Reserven
30.05.2021 kl 22:18 4944

 
JA, det gjelder egne regler for beregning av formuesverdien for aksjer notert på Growth og NOTC. Grunnen er at aksjer notert på Growth og NOTC ikke regnes som børsnotert. Derfor kan du heller ikke ha slike aksjer på aksjesparekonto. Den MYE lavere formuesverdien for aksjer notert på Growth og NOTC (ca 1/25 del av aksjer notert på Expand og hovedlisten) er sannsynligvis grunnen til at QFUEL ikke har noen hast med å bli flyttet til hovedlisten. I et nylig FA intervju sa Bøhn at notering på hovedlisten vil skje TIDLIGST i 2022.

Er godt forklart i følgende FA artikkel, men den krever FA ABONNEMENT:
https://finansavisen.no/nyheter/finans/2020/08/04/7549278/millionbesparelser-for-investorer-i-merkur-aksjer

Fra hjemmesiden til Quantafuel:  https://www.quantafuel.com/investors/contact
«Formuesverdien av aksjen i Quantafuel ASA, som skal benyttes i skattemeldingen for 2020, er 2,03 kroner. Multiplisert med antall aksjer gir dette den ligningsmessige formuesverdien for hver enkel aksjonær i selskapet.»


Redigert 30.05.2021 kl 22:28 Du må logge inn for å svare
velkjent
30.05.2021 kl 23:04 4863

Takker! Jeg har fått NOK 4,40/aksje iQfuel, men i NUnmanned står det null verdi. Fin måte å redusere formueskatten.
Nanoq
05.06.2021 kl 11:21 4311

Litt weekend-lesestoff mens vi venter på positive nyheter fra Skive:

Et par sitater fra gründer, QFUEL-storaksjonær (med 1,3% av aksjene) og kjemiker Erik Fareid:

"-Gjennom 40 år har jeg jobbet med 20 ulike prosesser i 60 land. Jeg har gjort mye rart. Optimalisert kjemiske anlegg til cyanid, optimalisert katalysatorer, jobbet mye med syntesegass. Men aldri har jeg sett et anlegg med så mange timer stabil drift i starten som her i Skive. Det er helt unikt."

" Vi visste at hvis vi fikk det til å duge der, ville det fungere i et fullanlegg. Og det virket. Vi kjørte rundt i Mexico på dieselen som vi produserte, den var faktisk bedre enn den vi fikk på bensinstasjonen, for den var full av vann."

"i Skive-fabrikken står nå katalysatoren som er spesialdesignet fra Hultenberg i Sverige, som er koblet på en pyrolyse-reaktor fra en produsent i Kina. Det mener Fareid er helt unikt og nesten umulig å kopiere."

"Vi har et godkjent patent på pyrolyse-løsningen og har en til på vei. Men vi vil ikke patentere katalysatoren, for å ikke vise hva som ligger i den".

Spørsmål: "Hvis dere lykkes, hva vil hindre kinesere eller andre i å rappe metoden?

-Det er mange steg involvert, hvilke salter, kalsineringstemperatur, ulike tilsetninger, det er komplisert. Det er som å lage god vin, du klarer ikke å etterape det. Mange har prøvd å kopiere Coca-Cola, men ingen har klart det. Katalysatoren er vår Coca-Cola oppskrift."

https://www.dn.no/magasinet/olje/erik-fareid/quantafuel/oslo-bors/quantafuel-grunder-erik-fareid-folk-takker-meg-for-at-de-er-blitt-rike-det-er-ganske-kult/2-1-873445
Reserven
06.06.2021 kl 14:38 4011

 
Er noen i tvil om VITOLs interesse i QFUEL og nær CO2-fri diesel og kerosin produsert fra plastavfall, er det bare å sjekke siste tweets fra VITOL:
https://twitter.com/vitolnews

I samarbeid med NESTE, leverer VITOL nær CO2-fri kerosin og diesel produsert fra ORGANISK avfall:
https://www.vitol.com/vitol-aviation-and-neste-enable-heathrow-to-become-first-uk-major-airport-to-incorporate-sustainable-aviation-fuel-into-operation
https://www.heathrow.com/latest-news/sustainable-aviation-fuel-to-partly-power-heathrow-jets


NESTE er en direkte konkurrent til VOW, men er en MILLIARD ganger større enn VOW, og produserer allerede World Wide årlig flere millioner tonn diesel og kerosin fra organisk avfall:  https://www.neste.us
Men i motsetning til QFUEL, kan Neste IKKE resirkulere plastavfall, bare organisk avfall.

Redigert 06.06.2021 kl 14:41 Du må logge inn for å svare
Nanoq
06.06.2021 kl 18:36 3863

Interessant. Det blir ikke mange flyplasser i EU og i USA som i åra framover ikke ønsker å kunne tilby "Sustainable Aviation Fuel" (SAF ) til sine flyselskaps-kunder. Heathrow er vel bare den første på banen her.

Dette SAF-markedet har nesten ubegrensa stort potensial. Og ja, VITOL ville ikke blitt verdens største trader innenfor oljeprodukter/brennstoffer hvis de ikke var i stand til å være minst 2 skritt foran konkurrentene. De vet hva som er på vei.
Med industrikjempene BASF og VITOL som store partnere og aksjonærer i Quantafuel, så ligner dette en meget pen suksess om få år. Disse 2 selskapene bruker ikke tid og mange penger på dårlige og usikre prosjekter og partnerskaper.

Det blir interessant å se hvor mange store QFUEL-fabrikker som VITOL ønsker å være medeier i i åra framover for å produsere både grønn kerosen og grønn diesel. Mitt tipp er at det blir et ganske pent antall. 100.000 tonn avfallsplast pr. år kan i en stor QFUEL-fabrikk bli resirkulert til 80-85.000 tonn nafta eller brennstoffer pr. år. Bare i Europa blir det bruk for et pent antall av disse fabrikkene for å dekke denne grønne brennstoff-etterspørselen.
Nanoq
09.06.2021 kl 08:43 3468

Quantafuel investerer ytterligere i Danmark

Quantafuel styrker tilstedeværelsen i Danmark og investerer i en ny sorteringslinje i Aalborg.

08:19 - 9. juni 2021

Quantafuel tar ytterligere grep i det danske avfallsmarkedet og investerer i en plastforbehandlingslinje i Aalborg for å sikre råstoff til Skive-anlegget. Investeringen gjøres også med tanke på å bygge volum for et større anlegg i Esbjerg, ifølge en melding fra selskapet.

Den nye sorteringslinjen er ved siden av Geminors eksisterende virksomhet i Aalborg, og vil gjøre det mulig for Quantafuel via Geminor å delta i avfallsanbud tidlig.

mer her:
https://finansavisen.no/nyheter/industri/2021/06/09/7686431/quantafuel-investerer-ytterligere-i-danmark?internal_source=sistenytt

https://newsweb.oslobors.no/message/535389
Redigert 09.06.2021 kl 09:50 Du må logge inn for å svare
Record
09.06.2021 kl 08:53 3409

Jeg ville ikke si "bare organisk" avfall, sammenligner du volumene blir det plutselig ikke "bare " lenger ?
Plast kan og vil nok bli en resurs for de selskapene som kan hente de beste egenskapene fra den i sirkulær økonomien , men selv om det er mye av den i nær fremtid tar den nok slutt ,i de kvanta vi nå har . Organisk vil nok være evigvarende å øke etterhvert som deler av den også erstatter plast .
På litt sikt vil det nok være eller ikke være å kunne håndtere bege deler :-)
Nanoq
09.06.2021 kl 10:01 3301

Dagens gode nyhet fortjener å bli postet i full tekst...

og godt å se at div. viktige miljøgodkjennelser og sertifikater for å kunne dokumentere den grønne og sirkulære miljøprofilen er på plass.

Quantafuel ASA | Quantafuel takes lead position in the Danish waste market

Quantafuel strengthens its presence in the Danish waste market by investing in a plastic pre-treatment line in Aalborg to secure feedstock for the Skive plant and start building volumes for a larger plant in Esbjerg.

Today, Quantafuel is pleased to announce its plans to invest in a plastic waste sorting line adjacent to Geminor’s existing operations in Aalborg, Denmark. This is an important step to secure the feedstock needs both for Quantafuel’s plant in Skive and the planned new plant in Esbjerg. At Quantafuel’s plants, used plastic waste is upgraded into valuable products with minimal pollution, creating a circular economy, complementing mechanical recycling of plastics.

The investment will enable Quantafuel via Geminor to participate in waste tenders early, and gain experience operating a plastic waste sorting line catering to Danish household waste for both the chemical and mechanical recycling industry. The total CAPEX for the investment is NOK 60 million. The pre-treatment plant will be operational in Q1 2022, have a capacity of 20.000 ton per year and is expected to generate NOK 30 million in additional revenue with an IRR of 22%.

“Our investment will help Denmark reach its ambitious strategy to become a pioneer within recycling in Europe, as well as enabling their goal of 60 percent actual recycling in tenders going forward. This is great news for all municipalities wondering how to reach these targets, as we are confident we have the solution,” says Quantafuel’s CEO Kjetil Bøhn, and continues:

“By investing in our own pre-treatment line, we can provide an integrated service to every municipality. In just a few years’ time, municipalities will be required by law to recycle more of their plastic waste. Today, household plastic waste contains 30-40 percent other materials, so it must be sorted before we, or anyone else, can recycle it. Together with Geminor, we will help solve this challenge,” Bøhn continues.

“We are pleased that the Climate Plan for a green waste sector and circular economy from 2020 is already creating a strong, Danish market for recycling companies. Quantafuel’s large investments in Denmark is an example if this. The industry is ready to take on the task of recycling the Danish people’s waste if they are given the opportunity to do so,” says Karin Klitgaard, the Deputy Director of The Confederation of Danish Industry (DI), Denmark’s largest business- and employers’ organisation.

Together with Geminor, Quantafuel aims to provide fully integrated, independent sorting and recycling plants with mechanical and chemical recycling capacity, as well as tracking and logistics capacity that can document every step of the value chain. These plants will deliver certified, recycled material to leading consumer goods companies, completing the circular economy of plastic waste in a transparent and documented manner. Quantafuel has already been granted certificates both from ISCC PLUS and REDcert2, making us a frontrunner in the recycling industry.

Esbjerg on track
Esbjerg City Council unanimously approved Quantafuel’s Environmental Impact application in May and we have initiated work to secure strategic and financial partners on the project.

https://newsweb.oslobors.no/message/535389
tommbakk
09.06.2021 kl 14:13 3161

Litt rart at kursen peker svakt ned i dag etter nyheten om investering i anlegg sammen med Geminor. For all del, ikke noe dramatisk ned, og ikke akkurat noen sprudlende børsdag generelt heller, og fremdeles en del bekymring omkring renteøkninger fremover, og tilsvarende hva gjelder inflasjon. I tillegg er ikke nyheten akkurat dynamitt.

Men lurer på om noen tolker det at det investeres i et sorterings/førbehandlingsanlegg som et svakhetstegn ved teknologien (?)

Selv synes jeg det er bare er et positivt tegn til at man tar aktive grep mot markedsandeler ift full produksjon i Skive, samt fabrikken som skal bygges i Esbjerg.

Og, så må det spørres: hvorfor bruke 60 millioner i en investering hvis man ikke er sikre på at man vil BEHØVE dette...? Jeg vet hva jeg tror om det.
Redigert 09.06.2021 kl 14:21 Du må logge inn for å svare

Investeringen alene skal gi en omsetning på 30 mill per år. Så absolutt en god nyhet. Tror det er litt bunnfiske før oppgang. Er slik jeg har forstått motstand rundt 45 kr før videre oppgang. Så den kommer, det er lav omsetning i aksjen så en økning er å forvente. 45 tror jeg kommer i løpet av fredag senest
tommbakk
09.06.2021 kl 14:56 3080

Joda, jeg er enig i at nyheten er god, for all del.

Men jeg tror at uten en ytterligere de-risking gjennom fastslått PoC, og dernest full produksjon i Skive, så er det ikke nok til å få et kurshopp på én enkelt dag.

Men, én enkelt dag spiller da heller ingen rolle. Det er de kommende 170-ish dagene i dette året (i første omgang), og så de neste 3-4 år som blir avgjørende.
Nanoq
09.06.2021 kl 15:00 3068

Nei, dette handler ikke om svakhet ved teknologien, dette handler om å frasortere så mye uønsket plast og andre uønska stoffer og materialer på et så tidlig tidspunkt i produksjonsprosessen som mulig. Jo bedre og reinere råvarer, jo hurtigere og sikrere produksjon.

QFUEL's kjemiske pyrolyse/katalysator-teknologi brukes mest optimalt på 3 typer plast: PE (polyethylen), PP (polypropylen) og PS (polystyren). Disse 3 plasttypene utgjør hhv. 30%, 20% og 7% av plastmarkedet og er typisk og primært engangsplast til emballasje og husholdningsformål.
tommbakk
09.06.2021 kl 15:09 3047

Takk for detaljert svar, Nanoq (som alltid)

JEG har ikke tenkt i de baner overhodet, altså, at en sorteringslinje indikerer svakhet.

Men jeg husker jo hvordan kursen tok et lite svalestup i januar etter en lite kunnskapsbasert avisartikkel i en dansk avis om at Quantafuel ikke klarte å behandle et parti med plast. (Godt hjulpet av en liten drittpakke gjennom kommentar fra et meklerhus som dekker et annet resirkuleringsselskap)

Ble jo avklart fort at det var svada. Men dog.

velkjent
09.06.2021 kl 15:29 3019

Leste informasjonen, som at selskapet ville investere i et mer rasjonelt sorteringssystem, med særdeles god lønnsomhet. Kan se ut til at samarbeidet med Geminor bærer frukter.
Nanoq
09.06.2021 kl 18:54 2890

Dette handler jo også veldig mye om å sikre stor og stabil tilførsel av avfallsplastråvarer, noe som det siste årets oppkjøp av Geminor med avfallsbusiness i 10 land i Europa + partneravtaler med store førende avfallsselskaper i Europa.

Som Bøhn uttalte omkring kjøpet av Geminor i januar 2021:

..."Geminor har over 15 års historikk, har bygd opp en organisasjon i 10 europeiske land og er eksperter på logistikk av søppel. Vi har på sikt ambisjoner om å bygge opp over én million tonn med gjenvinningskapasitet, og det krever en stor logistikkoperasjon, legger han til."

I tillegg har QFUEL sammen med BASF inngått partneravtale med det store tyske søppelselskapet Remondis med aktivitet i mange land, og med italienske Corepla, som er meget stor i Italia.
Nanoq
09.06.2021 kl 21:21 2773

PS.:

Arctic Securities skrev i en kommentar til nyheten om avtalen med det store avfallsselskapet Corepla i Italia, at Coreplas håndtering av plast var i området 1,5 millioner tonn årlig, det tilsvarer omtrent 15 storskala Quantafuel-anlegg.

Men som Bøhn uttalte etterpå: Det blir ikke 15 anlegg i Italia. Det kan hende det blir 3, 5 eller kanskje 6. 50-60% av denne italienske plasten er vi ikke interessert i. Så vi vil ikke få all plasten, sier Bøhn.
Redigert 09.06.2021 kl 21:23 Du må logge inn for å svare
Reserven
09.06.2021 kl 23:39 2633

 
June 7, 2021:   J.P. Morgan European Materials Conference
BASF Capital Market Story, presentert av BASF CFO Dr. Hans-Ulrich Engel
https://www.basf.com/global/documents/en/investor-relations/calendar-and-publications/presentations/2021/210607_BASF_JP-Morgan_European-Materials-Conference.pdf

På slidesene (57) og 58 er BASF sitt ChemCycling program og investeringen i og samarbeidet med Quantafuel for å skape en sirkulær økonomi med mer resirkulering av plastavfall omtalt:
• 250,000 metric tons of circular feedstock by 2025
• Double circular sales to €17 billion by 2030
• Prioritize related capex, M&A, R&D

Redigert 09.06.2021 kl 23:40 Du må logge inn for å svare
Rule
09.06.2021 kl 23:40 2632

jeg tænker at de gør det strategisk rigtige i at sikre sig at forsyningskæden kører. det var tilbage i marts at first commercial products blev sendt til BASF. hvordan ser ruten ud: Skive --> Esbjerg --> ?
Nanoq
09.06.2021 kl 23:56 2607

Ruten ser nok sånn ut: Skive - Esbjerg - Holland (VITOL) - Tyskland (BASF)...

Deretter blir det de første åra nok en blanding av Italia, mer Tyskland (BASF) - mer Holland (VITOL).

Deretter blir det nok mange fabrikker over hele Europa (UK, Frankrike...). Og deretter USA, Asia/India/Kina m.m. Mest som lisens-partnerskaper.

Interessante tider foran oss.
Reserven
10.06.2021 kl 19:58 2359

10.06.2021, 19:20:51:  https://newsweb.oslobors.no/message/535643
Quantafuel is establishing, operating and owning dedicated plastic-to-liquid (PtL) plants and plans to establish several plants throughout Europe and beyond.
Redigert 10.06.2021 kl 19:59 Du må logge inn for å svare
Rule
10.06.2021 kl 23:29 2209

måske de skulle tage til Maldiverne derefter. Jeg synes jeg læste at de drukner i affald. Det rigtige plastic brugt på den rigtige måde og recycled så kan man vist ikke få noget der forurenser mindre. Jamen så er ruten lagt fast. Nyheds-strømmen...?

Har en magefølelse på at vi nærmer oss triggende news. Snart midtveis i juni så 1 oppdatering eller 3 burde være å forvente ... ;)

God helg!
Gos9x
11.06.2021 kl 21:44 1900

Ja, vi bør nærme oss for hver dag nå, er vel 13 børsdager igjen av Q2. Spent på hvordan markedet vil prise Qfuel etter PoC er bekreftet - tar bort mye kortsiktig risiko. Hvis det kommer påfølgende nyheter (som jeg forventer) vil momentet styrkes kraftig.

Nanoq
11.06.2021 kl 23:04 1827

Jeg regner med at Proof of Concept (PoC) blir meldt før denne juni 2021 er blitt historie. Deretter er jeg overbevist om at det fort vil komme besluttninger om etablering av nye fabrikker, først i Esbjerg, deretter i Tyskland og i Holland. I de følgende årene nye fabrikker i resten av Europa og "beyond" som CEO Bøhn har uttalt.

De som kjenner salgsprisen på grønn nafta kan nå begynne å få et realistisk overblikk over hva QFUEL med 4 stk. 100.000 tonn/år store fabrikker i 2023 vil generere av årlige salgsinntekter og EBITDA. Og i 2025 kan tallet være minst dobbelt så stort. Og i 2030 være mye større (1 tonn avfallsplast = 800-850 kg nafta til ny plastproduksjon eller evt. produksjon av andre petroleumsprodukter som diesel).

Dette kommer til å gå bra. Riktig bra. Med god hjælp fra den tyske kjemiske industrigiganten BASF, det store ingeniørselskapet Sulzer fra Schweiz og det danske ingeniør- og rådgivningsselskapet Rambøll vil en stor industrisuksess med navnet Quantafuel bli et faktum.

PS.:
How is the collaboration between Sulzer and quantafuel?

Quantafuel was extremely satisfied with the quick turnaround time and was particularly impressed with the skid-mounted system. In fact, the company decided to continue the collaboration with Sulzer for its future PtL plant reactors that are planned around the world.

Sulzer Chemtech, the leader in separation and mixing technology, has completed the installation of a distillation unit for Quantafuel’s first full-scale plant in Skive, Denmark. The equipment is crucial to the facility, which will be able to process 60 tonnes of unrecyclable plastic to generate 48 tonnes of hydrocarbons daily. These will then be used as fuel or to produce a wide range of useful chemicals.

In order to combat plastic pollution, the chemical recycling start-up, Quantafuel, has developed an innovative process that can considerably decrease the volume of non-recycled plastic waste while reducing the usage of natural oil and gas resources in the petrochemical industry. The novel conversion process consists of two depolymerization steps - to produce alkanes - and a distillation stage to separate different hydrocarbon fractions.

Due to the importance and complexity of the last operation, Quantafuel chose Sulzer, with its extensive knowledge and expertise in mass transfer technology as well as advanced manufacturing capabilities. In particular, Quantafuel wanted a reliable partner that could deliver the required distillation plant quickly. Thanks to Sulzer’s ability to provide high-quality skid-mounted units and plants, Quantafuel could maximize its speed to market whilst benefitting from substantial cost savings.

Kjetil Bøhn, CEO at Quantafuel, comments: “Sulzer’s specialists supported us throughout the project, and their input was fundamental to the quick and successful completion of the plant. This is why we are now discussing future plans together.”

Mye mer om dette samarbeidet mellom Quantafuel og Sulzer her:

https://www.sulzer.com/en/shared/news/192210-how-plastic-waste-can-fuel-a-greener-future
Reserven
13.06.2021 kl 14:49 1435

 
TIL INFO:

Blekka Dagens Næringsliv (DN) - det inoffisielle partiorganet til SV - var på fredag IGJEN ute å slang dritt om Quantafuel. I form av en såkalt børskommentar (basert på børsmeldingen https://newsweb.oslobors.no/message/535643) om hvor utrolig dumt og aksjonærfiendtlig det er at QFUEL styret forlenger egne opsjoner og tildeler seg selv nye opsjoner:
https://www.dn.no/borskommentar/koronaviruset/quantafuel/selvfolgelig-skal-vi-forlenge-oscars-opsjoner-som-gir-ham-50-mill/2-1-1023896
(KREVER DN ABONNEMENT)

Børskommentaren er som vanlig, ført i pennen av Thor Chr. Jensen. Han skriver bl.a.:
«Oscar Spieler må da være blant landets best betalte styremedlemmer, og spesielt for et nystartet selskap som ennå gjenstår bevise at det har livets rett.»

ALLE med et MINIMUM av kunnskap om aksjeselskaper, vet at det tar under 10 sekunder å sjekke i Brønnøysundregistrene når et selskap ble startet:  https://w2.brreg.no/enhet/sok/detalj.jsp?orgnr=915119484

Der står det at QFUEL ble startet 15.12.2014, altså for NØYAKTIG 6,5 år siden, ikke akkurat nystartet. Når Thor Chr. Jensen ikke engang sjekker når aksjeselskapet han skriver om, ble startet, beviser det at han - enten er så inkompetent at det lukter vondt - eller IGJEN bevisst misbruker Børskommentaren til personlige hevnaksjoner, noe han ofte gjør, særlig ovenfor Øystein Stray Spetalen, Quantafuel og andre grønne selskaper.

Det som gjør DN til Norges verste søppelblekke, er at den ansvarlige redaktøren i stor grad lar journalistene misbruke avisen til personlige vendettaer og bevisst feilinformasjon.

----- ----- ----- ----- ----- -----

En annen ting som skjedde på fredag, var at Investtech tok VOW inn i sin hold-deg-unna-porteføljen:
https://finansavisen.no/nyheter/finans/2021/06/11/7687826/analytiker-advarer-noen-aksjer-er-viktige-a-holde-seg-unna-pa-kort-sikt
(KREVER FA ABONNEMENT)
«Borregaard, Crayon og Mercell holding er sterke kandidater, men valget falt på Vow, sier Linløkken til Finansavisen.»

Redigert 13.06.2021 kl 14:58 Du må logge inn for å svare
tommbakk
13.06.2021 kl 20:14 1241

Jensen i Dagens Næringsliv har vært omstridt her på forumet før. Særlig i trådene omhandlende NAS, var han mildt sagt lite populær blant de som trodde på selskapet våren 2018 (det var siste gang jeg hadde en post i Norwegian)

Men, han bommet jo ikke i flere av sine kritiske kommentarer, viste det seg, ift selskapets situasjon ut ifra lønnsomhet kontra gjeldsmengde.

Ikke misforstå, jeg deler ikke hans negative vurderinger omkring Quantafuel. Foruten det jeg har av sparepenger i fond, sitter jeg all-in i Qfuel, noe jeg gjort siden august ifjor. Det sier litt om min tro.

Men det ER jo et ungt selskap, og de har til gode å bevise at de har livets rett. Så, å begynne å hevde at Dagens Næringsliv er en søppelblekke og SVs uoffisielle partiblekke, fordi en journalist gir en negativ kommentar...blir vel kanskje litt unyansert.

Jeg tror uansett at innen de kommende 3-4 år, så har Quantafuel faktisk bevist for Thor Chr Jensen at selskapet har livets rett...og motbevist Øystein Stray Spetalens påstand om at de som tror på caset, mangler intelligens.
Nanoq
13.06.2021 kl 21:17 1161

Helt enig din QFUEL-konklusjon omkring Thor Chr. Jensen i DN og Øystein Stray Spetalen...

Når QFUEL i nærmeste framtid har utmeldt "Proof of Concept" og meldt om besluttninger om etablering av nye fabrikker i Esbjerg/Danmark, Tyskland og Holland, så kommer mange nye investorer til å melde seg på banen - både som Investorer/medeiere i nye fabrikker, og som medeiere i selskapet som nye aksjonærer.

Med dagens priser på grønn nafta og grønn diesel og dagens priser på mottakelse av avfallsplast, så kan en stor 100.000 tonn/år fabrikk bli nedbetalt på max. 4 år.

Det finns ikke mange investeringer der ute som er like så attraktive.
Reserven
13.06.2021 kl 23:54 1010

 
En må ikke være rakettforsker for å innse at NAS siste 5-6 år aldri har vært et gullkantet papir, bortsett ifra tilfellet oppkjøp. Der har Jensen hatt rett hele veien. Men etter at NAS tok konkursbeskyttelse, skrev Jensen minst 3 børskommentarer hvor han var skråsikker på at NAS ville gå konkurs, og der tok Jensen IGJEN 100% feil:
https://www.dn.no/borskommentar/korona/fantasyfond/norwegian/slik-blir-et-bankerott-norwegian-trolig-delt-opp/2-1-911496
https://www.dn.no/borskommentar/korona/fantasyfond/sas/om-du-ser-en-norwegian-kaptein-med-en-koffert-full-av-penger-sa-er-det-fare-pa-ferde/2-1-910475
https://www.dn.no/borskommentar/norwegian-styrets-viktigste-oppgave-na-blir-a-tidfeste-hvilken-dag-selskapet-driver-for-kreditorenes-regning/2-1-908905
https://www.dn.no/borskommentar/norwegian/kjell-inge-rokke/aker-horizons/norwegian-emisjonen-trues-av-rokkes-gronne-giganotering/2-1-949094
(ALLE KREVER DN ABONNEMENT)

De TRE første børskommentarene er fra mandag 09.11.2020, onsdag 11.11.2020 og torsdag 12.11.2020. Når TRE av ukens FEM børskommentarer er om NAS - og alle sier at NAS vil gå konkurs - viser det at Jensen har en privat agenda mot NAS, kun er ute etter å slenge dritt om selskapet, og påvirke aksjekursen negativt.

----- ----- ----- ----- ----- -----

At DN er det inoffisielle partiorganet til SV er LETT å sannsynliggjøre.

I ALLE aktuelle politiske saker, er nesten uten unntak det ALLER FØRSTE leserne informeres om, hva SV og en SV stortingsrepresentant mener om saken. Kort etter at innholdet i den nye handelsavtalen mellom Norge og Storbritannia ble offentliggjort 04.06.2021, hadde DN følgende STORE online oppslag på hjemmesiden:
http://vxz.eu/2021-06-04__DN__SV-mener-at-handelsavtalen-kan-bli-ødeleggende-for-landbruket

DN kjører "hele tiden" saker om velstående personer, velferdsprofitører, politikere, skatter og avgifter - spesielt om utbytteskatt og formuesskatt. Etter et par artikler om saken, er det ALLER FØRSTE leserne får vite, hva SV og spesielt Kari Elisabeth Kaski (SV stortingsrepresentant og partisekretær i SV) mener om saken. I den aller siste saken om at flere tidligere regjeringspolitikere har brutt karantenereglene, får leserne IGJEN først vite hva SV og Kaski mener:
https://www.dn.no/politikk/sv/karantene/karantenenemnda/reaksjoner-pa-stortinget-etter-karantenesak-verre-enn-vi-hadde-fryktet/2-1-1023637
(OVERSKRIFTEN OG BILDET AV KASKI KAN SEES UTEN DN ABONNEMENT)

DN har ledere, og en egen politisk kommentator og redaktør, Frithjof Jacobsen. Ca 90% av politiske DN ledere og de politiske kommentarene er (indirekte) kritikk av regjeringen, Fremskrittspartiet og Senterpartiet. Resten av kritikken fordeler seg som ca 1% av SV, 1% av Rødt, 1% av MDG og 7% av Arbeiderpartiet.

14/15 februar 2021 forslo Rødt som første parti ekstra hjelp til fattige pga høye strømpriser:
https://e24.no/privatoekonomi/i/GajKQV/roedt-vil-gi-krisehjelp-mot-stroemsjokk-slaar-ned-som-bomber-i-privatoekonomien
(GRATIS)
Daget etter fremmet FrP et tilsvarende forslag, og husker jeg riktig, ble det senere vedtatt av et enstemmig Storting. 18. februar (i 19.02 utgaven) hadde DN en leder med skarp kritikk av Fremskrittspartiet for at de vil gi ekstra hjelp til fattige pga høye strømpriser. At flere andre partier ville det samme, nevnes ikke i lederen, heller ikke at Rødt var det første partiet som fremmet forslaget:
https://www.dn.no/leder/fremskrittspartiet/sylvi-listhaug/enova/dn-mener-frps-forslag-til-kutt-i-stromprisene-kan-ikke-tas-seriost/2-1-965250
(KREVER DN ABONNEMENT)
Intet annet enn bevisst feilinformasjon fra DN.

Før Erik Solheim meldte seg inn i Miljøpartiet De Grønne i 2019, var han siden 1970-tallet medlem av SU/SV, leder i Sosialistisk Ungdom 1977–1980, partisekretær i SV 1981–1985, partileder i SV 1987–1997, og SV stortingsrepresentant 1989–2001. I DN artikkelen 31.05.2019 sier Solheim:
«Dette er like uproblematisk som at jeg svarer på spørsmål fra Dagens Næringsliv samtidig som jeg er spaltist i avisen og endog har gode venner i bladet
https://www.dn.no/marked/erik-solheim/kjell-inge-rokke/nina-jensen/erik-solheim-var-involvert-i-rokke-avtale-som-fn-sjef-et-ar-senere-skal-han-jobbe-for-milliardaren/2-1-611783
(KREVER DN ABONNEMENT)

DN har i mange år hatt faste spalter hvor stortingspolitikere, tidligere 3, nå bare 2, får skrive etter eget ønske. Statsminister Erna Solberg, opposisjonsleder Jonas Gahr Støre + Kari Elisabeth Kaski. Hvorfor bare Kaski og ingen andre politikere enn statsministeren og opposisjonslederen?
Fikk Audun Lysbakken skrive, ville selv de mest virkelighetsfjerne DN lesere anta at DN er det inoffisielle partiorganet til SV. DN sikter seg hovedsaklig inn mot yngre kvinnelige lesere, og kvinner er mer tilbøyelige til å lytte til andre kvinner (Kari Elisabeth Kaski) enn menn. I september i fjor, 1 år før årets stortingsvalg, sluttet Kaski å skrive i tillegg til Solberg og Støre.

Redigert 14.06.2021 kl 20:21 Du må logge inn for å svare

Hammers skrev Innlegget er slettet
Hammers, hvor har jeg motsagt at NAS kan bli en taper over tid?  INGEN STEDER!
Det jeg skrev, var at Jensen hevdet at NAS ikke ville komme ut av konkursbeskyttelsen, men gå konkurs, dvs være konkurs nå!

Uansett hvor mye du påstår at jeg skriver under andre nick en Reserven, er det ren løgn!
Videre har jeg ALDRI skrevet ett eneste innlegg om VOW Green Metals!

Redigert 14.06.2021 kl 01:58 Du må logge inn for å svare

Hammers skrev Innlegget er slettet
De som leser DN og børskommentarene til Jensen, vet at Jensen også skriver kritisk og negativt om VOW:

Vow, skal de ikke kjøpe hytte for pengene?
Det finnes en egen plass i himmelen for aksjonærer som vil bidra til økt fri flyt av aksjen.

https://www.dn.no/borskommentar/fantasyfond/koronaviruset/vow/vow-skal-de-ikke-kjope-hytte-for-pengene/2-1-986273
(Publisert: 24.03.2021 – KREVER DN ABONNEMENT)

Redigert 14.06.2021 kl 20:10 Du må logge inn for å svare

 
June 10, 2021:   BNP Paribas European CEO Conference
BASF Capital Market Story, presentert av BASF styreleder Dr. Martin Brudermüller
https://www.basf.com/global/documents/en/investor-relations/calendar-and-publications/presentations/2021/210610_BASF_Exane.pdf

På slidesene (57) og 58 er BASF sitt ChemCycling program og investeringen i og samarbeidet med Quantafuel for å skape en sirkulær økonomi med mer resirkulering av plastavfall omtalt:
• 250,000 metric tons of circular feedstock by 2025
• Double circular sales to €17 billion by 2030
• Prioritize related capex, M&A, R&D