Staten selger seg ut! Tidenes kjøpssignal!

twg76
AOW 28.04.2021 kl 17:11 21249

Dette betyr i klartekst at tildelinger etc er rundt hjørnet og at staten derfor må ut for å ikke tildele til seg selv :) fest setebeltene! To the mooooooooon 😍
upsidedown
05.05.2021 kl 18:30 3291

Her var det mange rare innspill.
Polen er ikke i målgruppen til AOW fordi kystlinjen består av grunne havområder. Det betyr bunnfaste installasjoner til havs og tilhører det segmentet som snart ikke har mer tumlerom. Det er derfor neste generasjon havvind skal bygges på flytere.

Aker Solutions er en av de som har fått store kontrakter fra Equinor på bunnfaste installasjoner, uten at det dermed er sagt at de blir med i Polen..

https://snl.no/%C3%98stersj%C3%B8en
Purri
05.05.2021 kl 18:31 3289

Må også legge til, De fleste som blir tildelt felter nå, selger også andeler for å redusere risiko.. AOW har en pengesterk onkel i ryggen.. tenk om de plutselig finner noe de ønsker kjøpe seg inn i... det kan skje i morgen eller om en uke, hvem vet..... ta livet med ro om en har truen. om ikke så ville jeg solgt meg ut for lenge siden...
Redigert 05.05.2021 kl 18:32 Du må logge inn for å svare
10PS
05.05.2021 kl 18:33 3279

Enig Purry. Der er spesielt en som går igjen på mange tråder og han er ikke Long...men Longsitinbulk der han heller ikke er Long. 😊
upsidedown
05.05.2021 kl 18:42 3238

Han er long så lenge han satser på at kursen går nordover. Tror han den skal sørover er han short.😎
R1234
05.05.2021 kl 18:54 3198

Nå er det vel slik at 70% her er småfisk. Begrenset hvor mye forumet her påvirker kursen( ref Spetalen) sitt nedsalg i Bergen c på fredag.
Slettet bruker
06.05.2021 kl 07:57 2669

Imponerende hva gutta fra Stavanger får til. Dette blir tøft for Røkke å slå tracking rekkorden til Equinor med inngåtte havvind kontrakter. Dette må være kanon deal for Hitecvision å slå seg sammen med Equinor på dette. Når du ikke kan slå dem, så bli en del av dem :-) . En genial deal for begge parter.

Det viser at det satser enormt på havvind, men her blir det tøft om kontraktene. AOW har litt av en jobb å gjøre, men er det noen som kan klare å plukke noen kontrakter så er det dem.

Equinor og Hitecvision blir havvind-partnere

Equinor og Hitecvision-selskapet Vårgrønn slår seg sammen og søker konsesjon for milliard-utbyggingen av flytende havvind ved Utsira Nord. – Nå starter selve industrialiseringen av havvind, sier Equinors Pål Eitrheim.

Samme uke som Equinor landet svært viktige havvind-kontrakter i Polen kunngjør selskapet et omfattende samarbeid med det ferske selskapet Vårgrønn, eid av Hitecvision og Eni. Sammen skal de prøve å sikre seg en av de attraktive konsesjonene for utbygging og drift av en flytende vindpark i havområdet Utsira Nord.

– Flytende havvind kommer til å bli en stor industri og også svært viktig for å klare å nå klimamålene fra Paris, sier Pål Eitrheim til Aftenbladet/E24. Han er konserndirektør for Nye løsninger i Equinor.

De to partnerne er enige om at Equinor skal sitte i førersetet og ha en eierandel på 65 prosent i prosjektet, mens Vårgrønn skal ha 35 prosent.
Store ambisjoner
Det er italienske Eni og Hitecvision som sammen eier Vårgrønn med henholdsvis 70 og 30 prosent eierandel. Ambisjonene er store.

– Dette prosjektet vil bli vesentlig for vår ambisjon om å eie og drive 1 gigawatt installert kapasitet innen 2030, sier konsernsjef Olav Hetland i Vårgrønn. Han er svært tilfreds med avtalen med Equinor, og understreker hvor viktig flytende havvind er for å utvikle den norske leverandørbransjen.

Vårgrønn har som uttalt målsetting å investere 20 millioner kroner de neste 10 årene.

Ukjente rammer
Den økonomiske rammen for utbyggingen til Equinor og Vårgrønn er det ingen som vet foreløpig. Men det blir stort.Nå er vi ferdige med pilotprosjektene og testingen. Det er på tide å oppskalere, få kostnadene per kilowattime dramatisk ned, og satse industrielt og stort, sier Eitrheim.

Og med stort mener han en installert kapasitet på mellom 300 og 500 megawatt (MW). Til sammenligning har de 11 svære turbinene som nå produseres for Hywind Tampen og som skal forsyne Gullfaks og Snorre med strøm, en kapasitet på totalt 88 MW.

Ifølge Eitrheim har Norge store fordeler når denne nye industrigrenen nå står i startgropen.

– Vi har vindressursene, vi kan offshoreteknologien bedre enn de fleste, og vi har kompetansen. Nå er vi spente på hva regjeringen kommer med i sin veiledning for konsesjonssøknadene. Før det er kjent, er det vanskelig å snakke om både investeringsrammer og tidsplan. Men med dette samarbeidet viser vi at Equinor mener alvor i Utsira Nord, sier Eitrheim.

Mange om beinet
Det er nemlig mange andre som også vil sikre seg konsesjonene for havvind. Samlet åpnes det for en utbyggingskapasitet på hele 4.500 MW i Utsira Nord og Sørlige Nordsjø II. Det tilsvarer 1,2 millioner norske husholdninger sitt forbruk ved en produksjon halvparten av årets timer.

I tillegg til Equinor og Vårgrønn har både Aker Offshore Wind og Fred Olsen Renewables/Hafslund Eco allerede meldt interesse, og det har også Norseman Wind (Norgesgruppen) og det nystartede selskapet Deep Wind Offshore, med Haugaland Kraft, Sunnhordland Kraftlag og Knutsen OAS i ryggen.

Hvorfor Hitecvision?
Oppkjøpsfondet Hitecvision, som inntil nylig bare investerte i selskaper innen olje- og gassektoren, har tidligere gjort det helt klart at det nå ønsker å spille en aktiv rolle i det grønne skiftet.

– Det er tre helt sentrale ord når det gjelder havvind, sier Ole Ertvaag til Aftenbladet/E24.

– Det er risikokapital, entreprenørskap og industrialisering. Dette er tre begreper som vi kjenner svært godt i Hitecvision. Vi snakker verdikjeder, leverandørbedrifter og bygging av selskaper.

Ertvaag sier at han elsker å være med på å bygge noe.

– Og akkurat nå er havvind der som oljesektoren på mange måter var da jeg begynte i bransjen på 1980-tallet. Mye er allerede gjort, men nå skal selve industrialiseringen gjennomføres.

Ertvaag understreker at avkastningskravet for Hitecvision vil være akkurat det samme i fornybarsektoren som i oljesektoren.

– Vi ønsker å doble investeringen vår, men vi drømmer om tregangen.
Men trenger hjelp
Ertvaag sier at Hitecvision er fullt i stand til å bygge opp og drive oljeselskaper både i Storbritannia og i Norge.

– Olje og gass kan vi etter alle disse årene. Men vi må innrømme at det beste for oss innen fornybart er å alliere oss med seriøse aktører som har erfaringen og kunnsErtvaag ser også oppbyggingen av Vårgrønn sammen med Eni som en direkte fortsettelse av det Hitecvision har gjort i alle år.

– Dette er å bygge opp et selskap, og vi har gjennom årene bygget 200 av dem.

Kjenner hverandre
Equinor og Eni er allerede partnere i Dogger Bank som nå bygges i Nordsjøen, og som blir verdens største havvindpark når den står ferdig.

Hitecvision og Eni har et langvarig samarbeid gjennom Vår Energi – det største uavhengige olje- og gasselskapet i Norge, som dessuten er partner i Hywind Tampen-prosjektet.

Hitecvision og Equinor har gjennom mange år i samme bransje hatt mange møtepunkter. Selskaper er blitt kjøpt og solgt, og selskaper i Hitecvision-sfæren har vært lisenspartner og leverandører til Equinor.
kapen. Og der er Equinor. Derfor er dette så spennende for oss.

https://e24.no/det-groenne-skiftet/i/bnA4al/equinor-og-hitecvision-blir-havvind-partnere?referer=https%3A%2F%2Fwww.aftenbladet.no



Slettet bruker
06.05.2021 kl 08:03 2644

🎉 Godt for miljøet blir der uansett.
Purri
06.05.2021 kl 08:08 2611

Bra du poster Equinor info... har du invistert i AOW bør vell du konsentrere deg om hva dette firmaet står for, og ikke alle andre, et kjent utsang i investor verdene er vell ikke se på naboen, ha fokus på deg selv. Har du ikke truen på Aker -- heilt ok det skal være lov det, da kjøper du heller Equinor aksjer da, og poster denne infoen på deres fora, så kan vi snakkes i 2023 og se hva som har gitt best avkastning.
Slettet bruker
06.05.2021 kl 08:13 2577

Re Purri, Det passer deg ikke å være hårsår :-). Du kan ikke ha AOW aksjer hvis du ikke ser at dette er nyttig info for AOW investering. Hold deg til monopol penger :-)
Slettet bruker
06.05.2021 kl 08:24 2511

Trykk på nicket, så ser du at vedkommende kommenterer kun på Aow tråden og kun negativt. Da kan du spør deg hvorfor...
Purri
06.05.2021 kl 08:29 2486

Hårsår er jeg ikke, AOW aksjer har jeg mye av og fortsatt snitt langt under dagens kurs, og håper videre på en nedgang til 4,5 tallet slik jeg får lastet mer før den skikkelige oppgangen kommer når selskapet begynner å vokse ut fra Moren.. At Equinor sier de skal søke på kontrakt i Norge har ikke noe med hvordan AOW bygges opp, og det er heller ingen Stor Nyhet - Det ville vært Big New om de ikke kom til søke i Norge... så slik jeg leser dette innlegget ditt så ønsker du og skape tvil om AOW får kontrakt i Norge Fordi "big new" Eqiunor skal søke også ved å poste dette her inne. Der er desverre en del ferskere aksjonærer som trolig selger seg ut på slikt og det er ikke den rette måten å tileggne seg verdier på ved å drive med slikt. Jeg fronter de som bygger opp og videre er fornøyd med sitt uten å måtte flå naboen..
Redigert 06.05.2021 kl 08:30 Du må logge inn for å svare
Slettet bruker
06.05.2021 kl 08:54 2384

Fokus Purri, For det første så må en ikke blir "sur" om en konkurent tar kontrakter og nevnes her. Hvis du leser lenger nede i kontrakten så er AOW nevt :-). Det viser at Norske selskaper er ledende på havvind. Gamle Statoil plukker kontrakter bla annet i USA som er imponerende bra. Dette viser at det er gode muligheter for AOW å få kontrakt. Det andre i dette viser at her er det to selskaper som slår seg sammen for å vinne og det jo det samme AOW har med Aker systemet.
Når en ser på AOW via Aker så har de mer eller mindre hele næringskjeden. De har tilgang til kapital via Aker, de har til gang til enginering via Aker solution, de har tilgang til transport via Solstad, de har tilgang til bygging via Aker, de har tilgang til enormet kontaktnett via Aker og ikke minst de har gjennomførings evnen via Aker. I tillegg har de nå kjøpt se opp i Havvind teknologi via .Principle Power Inc. Nå må de bare klare å sy sammen en pakke med alt det beste de kan lever og håpe at de klarer å plukke kontraker. bla annet på Utsira.

Som aksjonær så ønsker en bare gode nyheter, men slik er det ikke aksjemarkedet, derfor er det viktig å se hva konkurentene gjør. Kanske er gresset grønner på andre siden og må bytte beite? Er vi ikke aksjonærer for å tjene penger :-)

Dette tar tid, men AOW er en av selskapene i havvind som kan gjøre det meget bra. Tiden vil vise, men de må lever og det er tøff konkuranse om kontraktene.
Hellhammer
06.05.2021 kl 09:11 2319

Statoil og VårGrønn satser mot norske offshorevindrunden.
Slettet bruker
06.05.2021 kl 09:52 2229

Re GL V$ ju..aboy. Piss preik. Slutt å være nain og negativ :-) . Det er vel ikke min feil at AOW ikke har kommet med kontrakter, men vi venter på at AOW kommer med sine! Du skriver bare piss her inne... Når du kan komme med en påstand så gjør jeg det.
Hellhammer
06.05.2021 kl 10:18 2162

Noen AOW aksjonærer har nok levd i en drømmeverden og ansett lisenser både kommer på 1-2-3 og at det nesten er automatikk i at desse blir gitt AOW, siden Røkke osv.
Selv om AOW har ett spennende sammerbeid med Statkraft for Norge, så er det ingen automatikk her. Dei må som alle andre komme opp med beste tekniske og økonomiske løsningen for å få lisens om det er i Norge eller andre steder.
Som du nevner så har AOW heile verdikjeden men det gjelder nok også andre til en viss grad, feks Magnora/TechnipFMC for å nevne en annen norsk børsaktør.

Interessen for offshorevind har eksplodert, og konkurransen er hinsides stor, og selv om mange aksjonærer i AOW nok forventer at AOW får noe i Norge eller feks. ScotWind, for det er mange store selskap som vil prøve seg. Bare Statoil+VårGrønn er gigantisk (Vårgrønn er HitechVision og ENI).
Slettet bruker
06.05.2021 kl 10:36 2115

Bra Hellhammer, endelig noen med gangsyn og mer forståelse hvordan dette fungerer :-)

Er enig i det du skriver og at de ikke ser hva som skives i artikkelen er for meg en gåte. Trur en del ikke har helt forstått hvordan dette foregår og slik tar tid. Røkker har brukt år på å bygge opp den enne butikken etter den andre. Første samtalen han hadde med BP var i 2006 , men sammenslåing skjedde i 2016 for AKerBP. For en pengemaskin.
Ttålmodighet er en dyd og en egenskap ikke alle har.

Se hva som står i artikkelen: Det er jo bensin på bålet for AOW :-). De har like gode forusetninger som disse gutta og dette fikser de. Husk at Statoil var tidlig ut på havvind og dermed har klart å sikre seg gode gontrakter. Nå er det Aker som må gjøre jobben sin og levere. Dette fikser de og slutten av 2021 er vi kanskje heldig med en eller to kontrakter.

– Flytende havvind kommer til å bli en stor industri og også svært viktig for å klare å nå klimamålene fra Paris, sier Pål Eitrheim til Aftenbladet/E24.
- Samlet åpnes det for en utbyggingskapasitet på hele 4.500 MW i Utsira Nord og Sørlige Nordsjø II. Det tilsvarer 1,2 millioner norske husholdninger sitt forbruk ved en produksjon halvparten av årets timer.
- tillegg til Equinor og Vårgrønn har både Aker Offshore Wind og Fred Olsen Renewables/Hafslund Eco allerede meldt interesse, og det har også Norseman Wind (Norgesgruppen) og det nystartede selskapet Deep Wind Offshore, med Haugaland Kraft, Sunnhordland Kraftlag og Knutsen OAS i ryggen.
- Og akkurat nå er havvind der som oljesektoren på mange måter var da jeg begynte i bransjen på 1980-tallet. Mye er allerede gjort, men nå skal selve industrialiseringen gjennomføres.
– Vi ønsker å doble investeringen vår, men vi drømmer om tregangen.

Sollidcap
06.05.2021 kl 10:41 2091

Jeg tror ikke AOW har noe ønske om å være først til og eventuelt dumme seg ut. De ønsker kostnadseffektive investeringer. De vil ha store områder. Utsia nord er den minste av de to første. Antageligvis så vet de mer enn oss om større konsesjoner og kanskje er det mest aktuelt med søndavindar mtp Herøya og scotwind. I tillegg få leveranse på fundamentene. Kursen vil gå sakte frem til 2030 før det eksploderer. Alle var klar over at disse verdipapirene måtte legges innerst i skuffen da vi ble med på det fjerde industri eventyret i august.
Redigert 06.05.2021 kl 21:27 Du må logge inn for å svare
KalleIvars
06.05.2021 kl 11:42 1965

Godt sagt/oppsummert Sollidcap👍🏻