Skjebnetime for DOF, kanskje idag?


Siste dag for den avtalte standstill agreement de har med noen av kreditorene.
Det kriserammede rederiet kjemper med ryggen mot veggen, og aksjonærene risikerer å miste alt i en omfattende restrikturering.
Det kan være siste muligehet for å redde stumpene idag.

Alle foregående tilsvarende restruktureringer i bransjen har endt med katastrofe for eierne, neppe anderledes denne gangen.
De smarte selger, for eventuelt å gå inn når alle kortene er på bordet.

Krisesituasjonen i fjor der olje ble gitt bort og før vaksine er snudd til frykt for overoppheting for DOF og andre leverandører til oljeindustrien. I shipping og denne sektoren er det viktig at man evner å følge med for ratene og markedet endrer seg ekstremt raskt og mye fra en helt håpløs situasjon til frykt for overoppheting.
https://e24.no/olje-og-energi/i/BlP87g/advarer-om-overoppheting-i-oljebransjen-kan-skje-fort
https://e24.no/olje-og-energi/i/7Kz8Vw/aker-bp-sjefen-urolig-for-prosjekt-rush-paa-sokkelen-jeg-har-en-liten-oppfordring-om-edruelighet
https://e24.no/boers-og-finans/i/PR8xPb/equinor-mer-enn-dobler-resultatet-vaart-beste-kvartalsresultat-siden-2014
hifidude
30.04.2021 kl 12:25 8591

Lei for å måtte si det, med dette kommer dessverre for sent for DOF sine nåværende eiere, men i tide for de som skal ta over skuta.
JanOrge
30.04.2021 kl 14:24 8505

Fint med en saklig tråd rundt restrukturering! Den burde kanskje vært lukket, men...
Mine raske beregninger viser at selskapet nå ha minimum 3 mrd i ny EK/gjeldsreduksjon. Med dagens kurs vil dette kunne bety 6 mrd nye aksjer. Blir spennende å se hva de får til i prosessen. Røsker de enda kraftigere så blir utvanningen total.
hifidude
10.05.2021 kl 11:57 8206

Det kommer uansett til å koste aksjonærene dyrt.
hifidude
08.09.2021 kl 08:22 7850

Da viser det seg at klovnen, apekatten, dusten hadde rett.... nå må vel øynene gå opp på menigheten.

Fra E24 idag, klarere kan det vel ikke sies:

Milliardær Helge Møgster trakk seg som styreleder i selskapet i fjor, men sitter fortsatt med 31,6 prosent av aksjene gjennom selskapet Møgster Offshore.

– Vi ønsker å gjøre vårt beste for at småaksjonærene skal komme så godt ut av det som mulig, sier Møgster.


HOVEDEIER I DOF: Helge Møgster.
Paul S. Amundsen / BT
På spørsmål om minoritetsgruppen har grunn til å kjenne på bekymring, svarer han:

– Det blir jo en konvertering her før eller senere, som vil føre til at aksjonærene får mindre. Vi ønsker å bidra til at man kommer best mulig ut, men her er det forhandlinger som vil avgjøre. Det er vanskelig for meg å kommentere.

– Småaksjonærene gir uttrykk for at de mener utsiktene kan være bedre for Dof etter andrekvartalsresultatet?

– Jeg har også troen på det, men vi har sett mange slike lysninger. Det store spørsmålet er hva som skjer på lengre sikt.

Kraftig utvanning av aksjonærer
Styreleder Hans Olav Lindal i Dof skriver i en e-post at man er inne i en omfattende prosess med komplekse, men konstruktive diskusjoner om en løsning.

– Det er ikke noen forandring i markedsutsikter eller andre forhold vi tidligere har rapportert, som tilsier at vi kan nå dette målet uten en meget omfattende refinansiering. Våre långivere er tydelige på at dette innebærer en betydelig gjeldskonvertering og dermed kraftig utvanning av nåværende aksjonærer.

Lindal skriver videre at det ikke er noe i de nåværende løsningsforslag som diskuteres som medfører at aksjonærene blir forskjellsbehandlet.

– Intensjonen fra vår side er likebehandling. Parallelt arbeides det i selskapet målrettet og intensivt for å tilpasse virksomheten til de markedsendringer og nye muligheter som følger av det grønne skiftet og endret etterspørsel fra våre kunder.

– Vi har både kompetanse og skip som vi tror har en rolle å spille også i et slikt endret marked, skriver styrelederen i Dof.
unikum
08.09.2021 kl 09:12 7758

Da fikk jeg handlet litt. Med frisk minne fra KOA der jeg tjente fantastisk godt. Selskapet vil aldri bli slått konkurs. Konvertering/emisjon vil nok bli løsning her også. Da vil eksisterende aksje eiere få muligheten. Da må man bare følge med og selge i riktig tid.
hifidude
08.09.2021 kl 09:14 7749

Du kan ikke lese med andre ord...
unikum
08.09.2021 kl 09:22 7714

Dette er gammelt nytt du har postet. Flere avsnitt i den artikkelen som er svært positivt. Alle vil at selskapet skal overleve, også dagens aksjonærer. Bli kvitt shorten din før du må forlate hus ,kjerring og katta !

Blir det ett hopp?
minsin
13.09.2021 kl 12:50 7301

Tipper aksjen passerer rimelig kjapt 1 kr... på dette.--- aksjekurs på mellom 2 og 3, i løpet av ei uka eller 2 ??
Det at minoritetsaksjonærene synliggjør og hevder sitt eierskap , vil presse gjennom tiltak.
Mye kan tyde på at verdiene i DOF faktiske er høyere enn dagens børsverdi - ca 174 mil, selv om de har ett gjeldberg..
Ingen er tjent med at DOF går adundas..., spesiellt vil lånegiverne og møgster fam/styret ha press på seg på å finne løsning som også i større grad innebærer Minoritetsaksjonærene vil komme mye bedre ut av dette..i forhold til tidligere skissert plan.
Gjenstå bare å se hvor knallhard gruppen er i å hevde sin rett .
"Worst case" er vel det som skjedde i Norwegian - da "Kjos" ringte og godsnakka med rep for minoritets aksjonærene - og plutselig var de utmanøvrert ...Eller om noen bare realiserer en viss gevinst og selger seg ut, slik at minoriteten mister maktenGår vi over 0.80 ,- kan det bli gøy:)
hifidude
17.09.2021 kl 14:01 7009

AlasS skriver i bondefanger-tråden:

"Noen kjøper aksjer med utgangspunkt i overskrifter som denne "Disse grønne aksjer du bør eie nå". For de er DOF et kriserammede rederi som mange andre som sliter med å finne jobb til sine PSV og AHTSer."

DOF er i høyeste grad ett rederi i krise, hvis det ikke har gått opp for deg ennå, ja da har du problemer...
Redigert 17.09.2021 kl 14:02 Du må logge inn for å svare
hifidude
19.09.2021 kl 10:43 6620

Ganske komisk å lese menighetstråden, når det faktisk dukker opp ett kompetent menneske, ja så sables han ned i god tradisjon.
Hadde de bare sett hvor dumt det fremstår....
Loveshak
21.09.2021 kl 18:48 6308

"#Kritisk spørsmål: Hvordan regnskapsføres DOFs eierandeler i DOFSUB007...009?
Obligasjoner ansees som langsiktige investeringer og bør derfor føres opp som anleggsmidler eller finansielle investeringer i balansen. So far so good.
Som børsnoterte produkter bør obligasjonsandelene føres til markedspris. Som følge av det bør disse nedskrives med 75-80% eller mellom 270-280 millioner.
Om dette stemmer har vi en spennende situasjon hvor DOFs andeler i obligasjonsgjeld føres som gjeld til 100% av den nominelle verdien pluss rente, mens som aktiver til 20-25% pluss betydelig nedskriving."

Dette er det dummeste jeg har lest på HO noen gang.
hifidude
22.09.2021 kl 10:22 6147

Det er sååååå mye helt borti natta som skrives på den låste tråden.
De drømmer seg bort og kommer til å tape mye penger.

De fleste på tråden har sympati for at du har tapt mye penger da du først anbefalte Dof på langt over 300% høyere kursen enn nå for så å selge deg ut med tap. Det som til slutt førte til at ingen orket å ha deg med i dialog var de endeløse gjentagelser med tomprat som du kommer med dag etter dag. Når du i forrige tråden også skriftlig beviser for alle at du ikke forstår hva som inngår i EBITDA er det vel forståelig at de fleste som bidrar aktivt med fakta til slutt ikke orket mer dialog med deg.
hifidude
22.09.2021 kl 13:16 6060

Det for stå for din regning.
Fortiden er helt uinteressant i denne sammenheng, det som burde være av interesse for DOF sine aksjonærer er selskapets utvetydige utsagn om stor utvanning.
Det er er fokus bør rettes.
Å skjelle ut meg redder ikke dine penger....

Dagens situasjon er at Dof minoritetsgruppe allerede nå har bortimot like mange bak seg som hovedeier. Forslag som er lite hensiktsmessig for nåværende småaksjonærer vil således ikke få 2/3 flertall men bli nedstemt. «Utvedtydige utsagn om stor utvanning» som du skriver om ble satt fokus på av dof.minoritetsgruppe som på rekordtid fikk enorm støtte. Dof minoritetsgruppe vil nok også få støtte av langt over 90% av de resterende av aksjonærene som har glemt å registrere sin støtte. Hvis det skulle bli behov får vi ta kontakt og be om slik støtte også fra resterende som har glemt å registrere seg.
Siste børsmelding fra selskapet om forslag utsettelse til februar høres fornuftig ut for alle så er ikke noe uenighet, uhensiktsmessig eller noen grunn til å klage på noe foreløpig. Dof minoritetsgruppe er kun etablert forebyggende for at småaksjonærer skal stå samlet godt rustet til å forsvare seg. Vi har selvfølgelig ingen planer om å gripe inn når tiltak fra selskapet er fornuftige og hensiktsmessige.

hifidude
22.09.2021 kl 14:05 5993

Problemet for minoritetsgruppen er at det eksisterer ikke noe alternativ til en massiv gjeldsreduksjon.
Altså i praksis, massiv utvanning.
Keep it simple ;-)
Alt minoritetsgruppen kan utrette er vel i praksis støy for selskapets forsøk på å overleve.
Men bevares, lykke til ;-)

Var behov for gjeldskonvertering den gang du anbefalte aksjen her inne på forumet og derfor tapte alle de som gjorde som deg eller hørte på deg mye. Nå er oljeprisen mye høyere og utsiktene er mangel på disse subsea båtene de neste årene fordi også Havvindprosjektene trenger de samme båtene. I Container Shipping forsvant også behovet for massiv gjeldskonvertering raskt. Du vil masse og skriver mye men pass heller på at du evner å omstille deg i takt med endrede utsikter....
hifidude
22.09.2021 kl 14:36 6003

Nok en skivebom. Du går etter mannen og ikke ballen.
Ting kommer nok til å bli bedre, men timeglasset renner ut lenge før det for DOF og aksjonærene.
Men bevares, ikke mine penger du gambler med.
Blir bare litt svimmel av de drømmeriene på den lukkede tråden.
Loveshak
22.09.2021 kl 15:02 5987

Overkapasiteten for rederiene er dessverre fortsatt alt for stor. Når långiverne står i døren og vil ha tilbake pengene sine, så holder det ikke at markedet kanskje kan bli veldig bra om noen år. Dof har ikke betalt normale avdrag på over fem år, og en ny restrukturering må på plass. Det er fakta, ledelsen sier det, banken sier det, største aksjonær sier det. Alternativet til en restrukturering er ikke masse verdier til aksjonærene om to til tre år, det er konkurs. Til nå har det skjedd mange restruktureringer i selskaper hvor egenkapitalen er tapt. Det har aldri lønt seg å eie aksjen før restrukturering, det kommer det ikke til å være nå heller. I hovedtråden er det nå psykosestemning, hvor de tror at alle andre aktørene er ute etter å ta de, og bli rike på deres bekostning. Fasit er at de prøver å redde så mange verdier som mulig, hvis gruppen deres har lyst til å være med på løsningen så er det et nobelt mål. Men da må dere også være med å tape betydelig på den investeringen dere har i selskapet i dag.
Himmel&Hav
22.09.2021 kl 15:34 5949

Hvis aksjonærgruppen sammen kan klare å klore sammen et par hundre milloner kroner, kan de legge inn et bud på resten av aksjene til kr. 0,60 p/s og dermed få majoritet, kanskje 67% og full kontroll mot långiverne. Selskapet vil også være litt mer solid, særlig hvis hovedaksjonær deltar på raidet med sine lovede 200 mill. kroner.
GPACTOR
22.09.2021 kl 15:38 5942

Dette er jo bare sludder. Aksjonærene har ikke en sjanse til å overvinne kravet om konvertering av gjeldsberget. De står med lua i hånden og kan i beste fall håpe på at de beholder 5% eierandel.

All makt ligger hos kreditorene. Selskapet og dets aksjonærer har tapt egenkapitalen og DOF er for alle praktiske formål verdt null.
Loveshak
22.09.2021 kl 15:52 5935

Her har vi et eksempel på psykosestemningen. "full kontroll mot lånegiverne"??? Hva betyr det, bankene kan ta pantet sitt å stikke av, så står dere igjen med obligasjoner til flere milliarder og ingen båter.
Himmel&Hav
22.09.2021 kl 15:59 5926

Ikke hvis man begynner å betale avdrag og renter. På den annen side, hvis noen av bankene gjorde alvor av trusselen, ville man kanskje ha igjen et mindre rederi med lite gjeld og noen få båter. For jeg antar at hvis banken tar en båt forsvinner også hele ballongen for denne båten?Redigert 22.09.2021 kl 16:06 Du må logge inn for å svare
Loveshak
22.09.2021 kl 16:01 5928

Skal de da betale alt det de ikke har betalt de siste to årene? Eller skal dere si til bankene at de skal glemme det?
Loveshak
22.09.2021 kl 16:04 6080

Current liabilities 19 705 000 000kr ved 30. Juni. Så hvis dere går inn med 200mill så skal dere betale 19,7 milliarder i gjeld?
Loveshak
22.09.2021 kl 16:06 6090

Bankene har rett på hele gjelden sin selv om panten er lavere, ettersom DOF har garantert for lånene.

e: i tillegg er det dårlig stil å redigere etter jeg har svart, uten å presisere hva som ble redigert.
Redigert 22.09.2021 kl 16:07 Du må logge inn for å svare
Himmel&Hav
22.09.2021 kl 16:08 6097

Da ser det virkelig mørkt ut (undskyld, jeg hadde ikke sett ditt svar)
Redigert 22.09.2021 kl 16:11 Du må logge inn for å svare
Brixer
04.10.2021 kl 17:41 5643

Jeg bryr meg ikke om å be om adgang til lukket tråd for dette, men ser at det er postet en liste med skip der man man prøver å regne litt på verdier.
Det er en fornuftig øvelse, men ser det er flere fartøy på lista som ikke eies av DOF, verken direkte eller indirekte. DOF har bare management av dem. Så hvis det er verdier av eiendeler man prøver å komme fram til kan det være fornuftig å sjekke hvert fartøy for eierandel.
https://ddwoffshore.com/,
https://akastor.com/news/akastor-asa-restructuring-of-ddw-offshore-completed

Hvis tallene skal brukes i en seriøs argumentasjon opp mot kreditorer bør man i alle fall være sikker på at de er relevante.

Dofulf
04.10.2021 kl 17:57 5689

Vi vet veldig godt hvilke skip som tilhører DOF og hvilke som tilhører andre. Listen er hentet fra DOF sin hjemmeside og er en kopi av de skipene som inngår i DOFs
pdf fleetlist.
suspekt
04.10.2021 kl 20:40 5578

Eidesvik opp 25 % i dag?? Er nok snart dof sin tur nå. flere selskaper reprises nå, havila, archer etc. Spennende dager.
hifidude
12.10.2021 kl 07:19 5235

SDRL er en direkte parallell til DOF. Fra artikkel i DN idag:

Fenomenet er ikke ukjent. I selskaper der egenkapitalen er tapt og det eneste alternativet til konkurs er å overføre bortimot all verdi til kreditorene, fortsetter gjerne aksjen å leve sitt eget liv. Ett kjent eksempel er flyselskapet Norwegian, og det samme skjedde også sist Seadrill var under konkursbeskyttelse.

SEB-analytiker Kim André Uggedal.
SEB-analytiker Kim André Uggedal. (Foto: Elin Høyland)
– Vi har jo sett en del eksempler på dette de siste årene. Aksjekursen nå er helt frikoblet fra virkeligheten, men tyngdekraften vil nok fungere etter hvert. Vi mener aksjene etter restruktureringen skal ha en verdi på mellom 25 og 35 øre, og det er åpenbart ganske risikabelt å kjøpe aksjene på disse nivåene i sluttfasen på en restruktureringsprosess, sier Uggedal.

En klar indikasjon på at aksjen er svært overpriset, er at Fredriksen selv har solgt seg kraftig ned.

Seadrill-grunnleggeren, som blir med videre ved å spytte inn ny kapital, har dumpet aksjer jevnt og trutt de siste månedene, fra en andel på 27 prosent til like under 15 prosent, ifølge en separat melding mandag. Han beholder kontrollen over styret så lenge han har ti prosent av aksjene, og er dermed tjent med å selge seg ned et godt stykke i stedet for å vente på at de eksisterende aksjene blir bortimot null verd.
hifidude
20.10.2021 kl 11:52 5029

AlanS, kommentar til ditt innlegg:

"Vi har en ny aktør på topp50 - ENSIGN PEAK ADVISORS, INC. med 1197916 aksjer.
(wikipedia) Ensign Peak Advisors (EP) is the investment manager for assets of The Church of Jesus Christ of Latter-day Saints (LDS Church).
Bare lurer på hvordan dette kan tolkes."

Som jeg har sagt lenge, endetiden er nær ;-)
hifidude
01.11.2021 kl 08:50 4775

Det heter seg at Djevelen er i detaljene...
DOF legger frem Q3 10 Nov, i nær sagt uminnelig tid har resultatet vanligvis kommet rundt den 25.

Det er nærliggende å tro at skjebnetimen er nær, og at refinansieringen vil bli lagt frem på Q3.
Timeglasset for de som vil redde stumpene av sin investering i DOF er i ferd med å renne ut, utvanningen blir katastrofal for dagens aksjonærer.