Krakk - Stockageddon 22.02.2022


Varsellampene lyser rødt allerede, men grådighet og anabole steroider holder liv i dyret enn så lenge. Lave renter, støttekjøp, pengetrykking og låneopptak har ført til at det aller meste er skyhøyt prisa, fra aksjer og boliger til gull og kryptovaluta. Mange har sett denne filmen før, og den vil nok ikke ende godt. Det positive ganges opp, mens det negative dysses ned, og på sett og vis ser det ut til at koronaviruset allerede er glemt og gjemt fra enkelte hold. Det perfekte er prisa inn og vel så det, men når markedet gjerne priser inn det bildet det har av realitetene (eller grad av håp) noen måneder fram i tid, så kan dette fort gjelde for det negative også. Stemningen kan snu fort.


Ta noen knagger å skule mot:

The SKEW index
The Shiller PE ratio
The Buffett indicator
The price-to-book ratio
The VIX index
RSI-verdier
Amerikanske langrenter
Inflasjonstall
Gjeldsnivå
Signal fra sentralbankene

Mange har tungt belånte aksjer, egenkapitalbevis og fondsandeler kjøpt på allerede overprisede børser, og "alle" har verdipapirer. Pizzabudet og bloggbimboen på 20 har blitt aksjeksperter, og det er flust med nye noteringer av heller luftige visjoner. Dette hinter trolig om at endetida for denne syklusen kun er måneder unna. Det vil bli mer volatilt framover, tror jeg, og oppsidepotensialet herfra og ut året kan neppe være det helt store. Jeg tror at det begynner å bli nedadgående fra i høst en gang, med håp om returer opp igjen, men at tidevannet i markedene virkelig begynner å bikke den andre veien. Om jeg skal spå... Den store og bratte nedoverbakken, Stockageddon, starter 22.02.2022... Det vil bli gråt og tenners gnissel, og det griske mennesket går over glødende kull, glasskår og salt i anger og skam...

Ingen må be på sine knær for å få tilgang til denne tråden, selv ikke dere som tar så feil at dere er uenige med meg.
Redigert 03.05.2021 kl 08:51 Du må logge inn for å svare
Abu
01.08.2022 kl 13:50 191

Nancy Pelosi vitjar truleg tysdag Taiwan på si reise til Indo-Pacific øystatar der US ringar inn og har etablert si verdsordning i ei rekkje land i dei grunne farvatna utanfor og nær China; Singapore, Malaysia, Sør-Korea, Filipinane,Taiwan og Japan.

Taiwan står ikkje på den offisielle reiseruta hennar, men sterke krefter i Huset på begge sider i politikken insisterar på at ho ikkje backar unna Xi press, men viser heile verda at US militært er til å stole på!
Ho leikar seg med elden!
Dette blir farleg!
Redigert 01.08.2022 kl 13:56 Du må logge inn for å svare
Morty15
21.07.2022 kl 06:20 435

En god VG artikkel 21.07.22 om utfordringene i Kina om dagen med 2008 finanskrise potensiale WW vibes der også kobling i artikkelen til Bloomberg kommentar.

https://www.vg.no/nyheter/meninger/i/47My2G/kina-har-problemer-og-verre-kan-det-bli

Verdens finansmarkeder sårbare om dagen. Historisk har det ofte dukket opp en form for trigger i form av «en sort svane» som da virkelig setter fart på markedsfallet og setter fart på «saueflokken» i form av at panikk og frykt. De 7 dagene med panikkmodus Koronakrakket Mars 2020 er for kort til at det fikk skremt «saueflokken». Minner om at børsoppturen siden forrige virkelige børskrakk finanskrisen 2008 er hele 14 år siden. Oppturen deretter er den lengste noensinne i børssammenheng drevet av kunstige sentralbankstimulanser som har gjort investorene bortskjemte. Ser ut som FED & Co. Nå har fjernet fallskjermen og vil la markedet ordne opp selv. Da er en av ingrediensene et klassisk børskrakk verdens børser som vil dra ned inflasjon og fjerne virksomheter som ikke har livets rett. Personlig tror jeg vi såvidt har begynt å se at en av historiens største «Bobler» er i ferd med å sprekke og at vi har en klassisk børshalbering fra topp foran oss. Tror høsten 2022 kan bli stormfull.

Er det fellesferie her nå 🤣🤣🤣

Var vel inntoget til Russerne inn i Ukraina som forstyrret her.

Vil jo tro at det skal smelle tilslutt, men vanskelig å se når det skjer. Sikkert greit å være klar for det meste fremover ;)

Hvis dette var det store Krakket så var da ikke det så gærli ? virker da som alt har snudd opp igjen nå :)

Da har vi hatt et pent bear rally. Betyr det at vi har satt en bunn og at det kun er oppside fra nå? Det tviler jeg på. Solgte meg ut av techaksjene mine i dag og satte en short i Nasdaq som tester taket i den fallende trenden. Neste uke starter resultatsesongen og jeg tviler på at trenden brytes før det. Estimatene for de fleste aksjer har også blitt tatt lite ned, så jeg tror det er flere aksjer som vil overraske negativt enn positivt. Skulle resultatsesongen imidlertid levere er det på tide å posisjonere seg igjen.
Badgirl
28.06.2022 kl 23:11 1342

Det som skjer i USA er bare tåpelig! Håper verden bare overser sirkuset. Holder meg bare unna det tullet de holder på med 🙃

Da ble det en ny dag hvor det var mulig å kjøpe techaksjer på billigsalg igjen. Har vært helt ute av det siden rekylen, men kjøpte litt igjen idag. AMD, NVDA, AMZN og Meta, samtidig som jeg dekket Nasdaq-shorten som jeg har sittet med noen dager.

Hvis man ikke tror dette er the end of the world, som ikke jeg tror det er, tror jeg en fornuftig strategi kan være å ha mye i cash og plukke i favoritter man har fundamental tro på på de verste dagene, og trimme posisjoner på oppgangsdager som i dag uten å selge seg helt ut. Den dagen markedet konkluderer med at bunnen er bak oss har man da er man tross alt inne og kan begynne å bygge mer langsiktige posisjoner. Jeg tror fortsatt usikkerheten er for stor til at det er lurt å være all in ennå, men hvis man vil være helt sikker før man tør å kjøpe vil man sannsynligvis miste 20% fra bunnen.
Badgirl
21.06.2022 kl 12:05 1139

Enig med deg Fattig samtidig er det vanskelig å vite hva markedet har priset inn av eder og galle. Det viktigste å se på fremover er den lange renta, inflasjonstall og oljeprisen. Hvis trykket letter på de tre tingene kan alt skje ;)

Kraftig grønne futures i dag. Ikke helt lett å skjønne hvorfor, men vi får vanligvis noen rekyler selv i et bearmarket. Tror fortsatt det er lurt å ikke være for grådig på disse rekylene, så kommer til å ta gevinst ganske raskt for å tørt krutt til nye røde dager som jeg tror det er god sjanse for at vil komme utover sommeren.
Badgirl
17.06.2022 kl 16:31 1485

Tror jeg trenger noen gram 😂 Jaggu dro SCH opp over 5% i dag jeg gir meg over! God hælj 😊

Noen som vil ha litt fleinsopp?

Kan nok bli volatilt i USA i dag også. Det er option expiration day i dag og de amerikanske børsene er stengt på mandag.

Skal ikke kimse av fleinsopp. Futures ser lovende ut :)

Tesla er opp 1,5% pretrade og jeg har allerede solgt litt av det jeg kjøpte i går :)
Badgirl
17.06.2022 kl 10:29 1781

Kan bli noen billige Teslaaksjer i dag Fattig😉 Muskern er saksøkt for noen milliarder. Selv om det ikke har noe å si for Tesla isolert så er Musk=Tesla
Badgirl
17.06.2022 kl 07:48 1943

Skjønner at det er clickbait. Men på toppen av det, så er det dårlig journalistikk stort sett klipp og lim i artikler.
freetexx
17.06.2022 kl 07:45 1957

De tjener penger på at folk snakker i gangene om disse sakene. Nå blir det rekyl neste uke og det får vi nyte. Bear rally kan være meget kraftfulle og jeg ser frem til russiske prosenter i pexip
Badgirl
17.06.2022 kl 07:24 2008

Mulig jeg er sær men legger merke til at E24 driver en skremselspropaganda. Store overskrifter hver gang det er nedgang, og med store røde bokstaver. Som i dag, Bratt fall på Tokyo-børsen( det er jo blandet) slik overskrifter skremmer helt sikkert mange småsparere. All honnør til HO de har blitt mye mer nyanserte med tiden 😊 E24 er for meg det nye Dagbladet 🙁
Redigert 17.06.2022 kl 07:25 Du må logge inn for å svare

Om vi skal ned 15% vet verken du eller jeg. Vi er oversolgt nå og det er på tide med en rekyl uansett om den blir midlertidig eller mer langvarig. Synes jeg så tendenser i dag som vi ofte ser før det snur, men om det stemmer får tiden vise.
Dr_Eval
16.06.2022 kl 22:47 2345

Hva legger du i "midlertidig bunn"? En liten "pause" eller "rekyl" før S&P fortsetter ned 15% neste 4 månedene? Hva baserer du egentlig håpet på annet enn sopp og briller?
Rockall
16.06.2022 kl 22:04 2458

Jæu… Ønsker alle best mulig hell og lykke. Jeg har prøvd å flagge positive muligheter også som store børsfall gir.

👍

Får dosere litt ned på fleinsoppen i morgen. Men den steg i hvert fall litt mot stengning. Godt å ikke slutte på LOD etter en sånn dag. Og futures stiger bra etter stengning. Har nok fleinsoppen i blodet fortsatt. Tror fortsatt dette kan være er en midlertidig bunn :)
Redigert 16.06.2022 kl 22:10 Du må logge inn for å svare

Mulig jeg har på meg rosa briller i dag eller har spist noe som gjøre meg for optimistisk, men jeg synes fortsatt det lukter rekyl siste timen.
Spartan
16.06.2022 kl 20:04 2717

Dette er bare begynnelsen på det virkelige fallet. Opp og mer vil vi se, men samlet blir de neste 6-12 mnd bare sorgen.

Kudos til trådstarter for bra treff her.

Den selges ned som alt annet i ruskevær. Jeg kjøper mer. Jeg har fortsatt en merkelig magefølelse på at vi har bunnet ut, og får en rekyl i dag, men det kan være at jeg har dårlig mage. Vi får se om et par timer.
Badgirl
16.06.2022 kl 19:05 2811

Det er full panikk med skyggelapper 😉 Men sånn er det! Hva skjer med REC om dagen?

Når aksjer som CLF (stålselskap) med en PE på 3 stuper som den gjorde på åpning i dag er panikken komplett. Lignet på tvangssalg. Fikk kjøpt litt mer enn jeg hadde tenkt å ha, men tror den er bra både som en trade og langsiktig. Få minutter til vi slipper påvirkningen fra Europa og kan starte rekylen.

Satser på at dette var bunne, i hvert fall midlertidig, og at at USA får et lite rally bare Europa stenger. Det er viktig å ikke miste håpet :)
Abu
16.06.2022 kl 15:59 3031

Kvifor ikkje prøve 3, 4, 7, 10, 16, 17 og 18?
Abu
16.06.2022 kl 15:56 3048

Kvifor ikkje prøve 3, 4, 7, 10, 16, 17 og 18?