Krakk - Stockageddon 22.02.2022


Varsellampene lyser rødt allerede, men grådighet og anabole steroider holder liv i dyret enn så lenge. Lave renter, støttekjøp, pengetrykking og låneopptak har ført til at det aller meste er skyhøyt prisa, fra aksjer og boliger til gull og kryptovaluta. Mange har sett denne filmen før, og den vil nok ikke ende godt. Det positive ganges opp, mens det negative dysses ned, og på sett og vis ser det ut til at koronaviruset allerede er glemt og gjemt fra enkelte hold. Det perfekte er prisa inn og vel så det, men når markedet gjerne priser inn det bildet det har av realitetene (eller grad av håp) noen måneder fram i tid, så kan dette fort gjelde for det negative også. Stemningen kan snu fort.


Ta noen knagger å skule mot:

The SKEW index
The Shiller PE ratio
The Buffett indicator
The price-to-book ratio
The VIX index
RSI-verdier
Amerikanske langrenter
Inflasjonstall
Gjeldsnivå
Signal fra sentralbankene

Mange har tungt belånte aksjer, egenkapitalbevis og fondsandeler kjøpt på allerede overprisede børser, og "alle" har verdipapirer. Pizzabudet og bloggbimboen på 20 har blitt aksjeksperter, og det er flust med nye noteringer av heller luftige visjoner. Dette hinter trolig om at endetida for denne syklusen kun er måneder unna. Det vil bli mer volatilt framover, tror jeg, og oppsidepotensialet herfra og ut året kan neppe være det helt store. Jeg tror at det begynner å bli nedadgående fra i høst en gang, med håp om returer opp igjen, men at tidevannet i markedene virkelig begynner å bikke den andre veien. Om jeg skal spå... Den store og bratte nedoverbakken, Stockageddon, starter 22.02.2022... Det vil bli gråt og tenners gnissel, og det griske mennesket går over glødende kull, glasskår og salt i anger og skam...

Ingen må be på sine knær for å få tilgang til denne tråden, selv ikke dere som tar så feil at dere er uenige med meg.
Redigert 03.05.2021 kl 08:51 Du må logge inn for å svare
Rockall
19.08.2021 kl 10:26 7695

Litt action nedover i dag. Ser vi starten på en korreksjon på rundt 15%..? Vi får se hvordan det utvikler seg, men mye har vokst for høyt, og flere store aksjer har høy RSI-verdi.
Mado
19.08.2021 kl 11:22 7597

Ja, dessverre som vi forventet, men det som er trist at ekspertene tror på langvarig fall, de snakker om flere år.😪
Oslo børs er nesten 2,5%- nå. 11.20
Hugoil
20.08.2021 kl 12:32 7397

Hørt om Martin Armstrong?

Traderen som satt 7 år i fengsel uten dom fordi han var for smart for NY bankstersmeglerselskap som tyvlånte pengene hans over natten. Da det ble oppdaget fikk de og tvilsomme NY dommere dømt han for mindre forhold, mens bankstersmeglerselskap stjal pengene hans. Etter kortere soning ble han altså fortsatt holdt i varetekt i flere år uten noen dom. Leser du om Armstrong på Wikipedia, så søk google eller duckduckgo "wikipedia larry sanger" også.

Armstrong rådgav over flere 10-år mange av de største investorer, fond og også regjeringer om økonomisk politikk. Det er derfor svært interessant å også følge hans daglige blogginnlegg om mangt og meget som beveger markedene. Anbefaler alle å forsøke det.

Det ble for 6 år siden laget en dokumentar om han - "The Forecaster". Den ble kjøpt inn av NRK og lå en tid ute for visning. https://tv.nrk.no/program/KOID22006615
Men den ble forbudt i flere land. Jeg vet ikke om det ble slik i Norge også. Men Norge vil jo ikke vise den norsk-russisk produserte dokumentaren "The Magnitsky Act" pga. amerikansk påvirkning og set-up om at filmen er injurierende for hedgefond-forvalteren og milliardæren Bill Browder som styrte på også i Russland (se også The Forecaster om amerikanske anliggender i Russland).
https://magnitskyact.com/

Armstrongs modell predikerte flere måneder i forveien toppen på børsene januar 2020 til nøyaktig dagen, før korona-nedgangen snudde børsene. Dette er det mange som vet, men de er fortsatt relativt sett få ift. alle. Pga. at hans AI-modell ufortrødent predikerer best i klassen, så skal media helst ikke intervjue eller dekke han, også pga. av forhistorien. Men de store pengene, også de hvor han er upopulær, har sett at modellen fanger opp sykler som er belagt med data-observasjoner som er bredere og går lengre tilbake i historien enn noen annen modell.

Her er en introduksjon av Armstrong basert på en analyse av gårsdagens DOW JONES: https://www.armstrongeconomics.com/products_services/socrates/socrates-access/
Fra minutt 7 kan du se daglig, ukentlig og månedlig arrays med prediksjoner. Den øverste linjen er et aggregat av de underliggende.
Vi ser modellen traff klokkerent på nedgangen i går - slik den gjorde for børstoppen i januar 2020.
Vi ser Rockall ser ut for å treffe noe med sin prognose for stockageddon februar 2022.

Det er alltid arbeidssomt å bli mer opplyst. De rikeste har hatt hode til det, penger til å kjøpe enda bedre hoder - bare ikke Martin Armstrongs. Der forsøkte bankstermeglerselskapene sammen med dommere å konfiskere modellen hans etter at han flere ganger har takket nei/unnveket ulike tilbud.
Redigert 20.08.2021 kl 13:04 Du må logge inn for å svare
Hugoil
23.08.2021 kl 13:13 7135

OSEBXa fall forrige uke er det største siden uken før presidentvalget i USA i fjor høst 4. nov.
Trolig er aksjemarkedene mer politisert enn noen gang, mao. styrt av valgkamp og forsøk på å følge opp valgløfter.

Og valgkampene blir bare skitnere og skitnere. Det gir 2 følger. Aksjemarkedet stiger fordi tilliten til det offentlige (inkl. statsobligasjoner og staters evne til finansiering) faller. Dermed fås en panikkartet monetær statlig styring hvor det slås flere fluer (renter, korona-furore, trump/pop. i en smekk); hvor det er statene/myndighetene som har blitt det man før kalte for "pasienten" når man snakket om innsprøyting av stimulanser.

Den største "pasienten" er ikke lenger bankvesenet 2big2fail, hedgefond eller aksjemarkedet - det er myndigheter og sentralbankene. Med andre ord politikerene vi velger. Populisme er ikke et "onde" som oppstår av seg selv. Det er en følge av politikerene vi valgte. Så den neste "største pasienten" blir politikerene. Med dette følger staters fall og staters forsøk på å unngå å falle. De starter da ofte laterale konflikter og kriger for å ta vekk oppmerksomheten og berettige sin fortsatte eksistens.

De politiske partier bør ikke bli for store, enten vi snakker om Kina som parti, EU som parti eller bipartisane USA som et parti. De 2 siste er de som har størst sjangse for å rakne. Derfor er det mye "look to China", landet som er best til å håndtere store folkemengder og svære ad-hoc infrastruktur konjunktur-mottiltak. Litt hundsing er god massasje, lock down.
https://www.cbc.ca/news/canada/toronto/justin-trudeau-s-foolish-china-remarks-spark-anger-1.2421351

Så aksjekurser stiger ikke bare av den største pasientens livredningsforsøk (rentenedsettelser+ pengetrykking=fuktig ullteppe for å slukke tilløp til bankkriser og gnister til sentralbankkriser), men også fordi den relative tilliten til det private, liberale øker når tilliten til det offentlige går ned. Det mest konkrete frimerke/stamp for privat eiendel er AKSJER, men også alle andre gjenstander, samleobjekter og artefakter stiger i verdi - også tømmer og plank = > INFLASJON , med behov for inflasjonsbeskyttelse ..i aksjer.

Første runde er over og myndighetene har lyktes med å få folk og markeder til å gå etter utlagte gulrøtter, green reset, great reset og aksepten for menneskeskapte klimaendringer masseres opp ved at det er noe å tjene på det for influencere som bjellesauer i aksjemarkedet. Jeg skrev menneskeskapte. For forskerene som fikk tilgang til media kunne ikke se at det var noen annen grunn, så bare et alternativ gjenstod. Det var ikke det at de kunne bevise det, men det gjenstod. Forflytning i den magnetiske nordpol med endringer i de høyere polare jetstrømmene som skaper brå "nedslipp av ver"/endringer mellom varmt og kaldt, Beufort Gyroen, syklusen i solflekkaktivitet, jordens presesjon og endringene i helningsvinkel overses for det kan ikke brukes politisk - siden det ikke kan brukes fordi det ikke kan påvirkes. Men det kan du.

Ikke overse keiserens nye klær. Søren! Det bare tar for mye fokus fra aksjekursene som spretter, tenker du kanskje - ubevisst, det er jo tross alt en dag i morgen også og dette er snakk om m i n e penger. Slik knaskes snack-gulrøtter.

...så tilbake til der vi startet; driter Biden seg ut, så faller markedet.
Hvor er Kamela Harris?
Før valget sa hun dette: https://imgur.com/jze0P3i
Etter valget sa hun dette: https://youtu.be/Q5H0b1UUzfc
En del ting har degenerert for mye når det begynner å bli uklart hvem som er populist.

panisk vs populist

Rockall
26.08.2021 kl 22:12 6813

Buffett-indikatoren på alarmerende nivå:

https://markets.businessinsider.com/news/stocks/warren-buffett-indicator-gauge-stocks-gdp-market-crash-expensive-valuation-2021-8

Det kan bli store nerver snart, og de har det med å komme brått på. Høsten kommer…
Redigert 26.08.2021 kl 22:14 Du må logge inn for å svare
thypoon
26.08.2021 kl 22:50 6771

Ingen fare ifølge socrates AI modell
Rockall
27.08.2021 kl 10:50 6648

😎👍😎

Ai ai, captain!
Rockall
30.08.2021 kl 22:33 6407

Nerdete stoff om indikatoren Hindenburg Omen:

https://finance.yahoo.com/news/an-inconsistent-crash-indicator-triggered-giving-fuel-to-bears-194627661.html?guccounter=1&guce_referrer=aHR0cHM6Ly93d3cuZ29vZ2xlLm5vLw&guce_referrer_sig=AQAAAE1dg1PSXKU2WP80Fd15g_ajciLXap282yzCT33BuUb2hejtcth4UwbRO35SaEOHeNS8aZl9tV1w25pwcEhMHYQGxBg0FbRgZ0Bjjbpur58Gln0Z5c99ZHM3IK8gmfxIiKhP8b3KRw6q5LYM7sVvdwsui9K2vniZobXdg671pb_d

En indikator, og bare det, som ikke bør få for mye oppmerksomhet ene og alene. Bør ses i sammenheng med andre indikatorer og uttalelser fra respektable kilder, og så bør man vurdere styrken eller troverdigheten i hver enkelt indikator også, syns jeg.
Rockall
02.09.2021 kl 00:17 6063

Ser tegn på at OSEBX blir slappere nå, og tror at det kan gå ganske flatt og kjedelig framover mot nedsig og en ganske solid korreksjon fra høydeskrekken. Flere store aksjer, som YAR, TEL, KOG og LSG har brutt ned gjennom gulvet i stigende trendkanaler. Det ligger en del utfordringer i terrenget, som høye fraktrater, økende råvarepriser, stigende rente og uvisshet om forløpet på inflasjon og pandemi. Og så er det vel noe psykologisk over høsten, det kalde regnet og mørket som kommet.

Må være begrenset oppside herfra og ut året, generelt sett, så hvorfor ikke bare stå på sidelinja med cash i påvente av en korreksjon..? Jo da, det kommer vel flere dager med oppgang, og man kan være mer eller mindre heldig med visse aksjer, men nå tenker jeg på det store bildet, ikke på enkeltdager og enkeltaksjer.

Høsten er tid for korreksjoner...
Rockall
02.09.2021 kl 11:18 5903

Kommer mora til alle børskrakk snart..?

https://www.youtube.com/watch?v=ZHXPa2K97PU

Bobla av alt. Den er her allerede. Vi venter bare på det store krakket.
china
02.09.2021 kl 11:34 5873

Herregud for en tragisk tråd!!! Folk hadde jo tapt store summer på å høre på dette pisset.
Rockall
02.09.2021 kl 14:35 5807

Man kan vel fortsatt tjene penger før bobla sprekker. Opp til hver enkelt hva de vil gjøre. Høre på pisset, det kan du gjøre når du sitter på potta di.

👍😎👍

Du har mye kunnskaper og er flink å skrive, men at det er begrenset oppside eller ingen oppside skrev du stort sett i hele fjor sommer og utover og har fortsatt med det i hele år. I dine krakketråder Om boble, krakk, korreksjoner etc.

ja du har helt rett i at det er veldig behagelig å stå på sidelinjen og å være i cash. Men hvordan få avkastning da? Vanskelig å få kraftig verdistigning uten risiko.

Oslo Børs er ATH...

Jo det er greit. Det har det siste året vært svært mange ATH på Oslo Børs, Dow, Nasdaq etc. Men det har ikke vist seg å være salgssignal. Tvert imot.
Rockall
03.09.2021 kl 21:11 5585

Takker, og i like måte.

Kan ikke huske å ha vært særlig krakknisse i den perioden. Jeg satt fullt opplastet fra etter koronakrakket og stort sett hele veien til seinvinteren i år, så det ble bra det. Norsk Hydro og Storebrand Fornybar Energi f.eks.

Liker å laste stort på store kjøpsanledninger. Kanskje jeg gjør det ila. høsten. Det er tatt ut mye risiko og verdistigning til nå i år på børsene, syns jeg, og det er et faktum at diverse indikatorer blinket rødt. Om sjansen byr seg i høst, så laster jeg neppe i «Gutterommet IT» eller «Kanskje Kommers Om Ti År», men heller i solide saker.

Man må ta risiko generelt sett om det skal være vits i å bli med, men gevinsten blir som regel en helt annen om man får kjøpt langt flere aksjer til samme sum. Da åpner det seg muligheter for større byks opp der hvert kronehopp på grafen gir (vesentlig) mer. Det åpner seg alltids muligheter.

Det er ikke bare komfortabelt å sitte på sidelinja med cash heller, men jeg gjør det nå.

Men… God helg..:-)
Redigert 03.09.2021 kl 21:16 Du må logge inn for å svare
MacJoJo
06.09.2021 kl 12:14 5204

Ligger an til ny ATH igjen.

Og det er kun en uke til valget.

Hva er det jeg ikke har skjønt når det gjelder fremtidsutsiktene med ny regjering?
Sannsynligheten er stor for at kommende regjering blir Rød - Rød - Grønn - Grønn - Rød.

Har vanskelig for å tro at dette er priset inn i dagens kurser?
Kalle777
06.09.2021 kl 23:19 5107

sitat: "Hva er det jeg ikke har skjønt når det gjelder fremtidsutsiktene med ny regjering?
Sannsynligheten er stor for at kommende regjering blir Rød - Rød - Grønn - Grønn - Rød."


Regjeringskifte gir nesten ingen utslag på aksjemarkedet, og det kommer ikke til å skje denne gangen heller.

Redigert 06.09.2021 kl 23:26 Du må logge inn for å svare
Mado
09.09.2021 kl 19:25 4691

Noen av store fiskene startet å selge, kanskje dette et tegn på fall fremover!
Rockall
11.09.2021 kl 10:19 4408

En solstorm som slår ut internett som medfører børskrakk...

Nei, vent... Det blir jo ingen som får handle aksjer...

Ha ei fortsatt god helg..:)-
Rockall
13.09.2021 kl 19:26 3731

Strikken:

https://www.dn.no/marked/fantasyfond/dn-aksjer/christian-lie/rekordhoye-summer-strommer-inn-i-skyhoyt-aksjemarked-man-begynner-a-fa-folelsen-av-at-strikken-er-strukket-langt/2-1-1066360

«Man begynner å få følelsen av at strikken er strukket langt.» Og når så mange i det siste nærmest har blitt tvunget inn på børsene, samtidig som flere som har større gevinster generert over flere år, og så har vi alle med belåning, og høye multipler… Da… Ja, da kan det bli turbo i utforbakke. Men stopp litt… Dette kan gi fantastiske muligheter!

OSEBX begynner å se sliten ut, også ifølge Investtech:

https://www.investtech.com/no/market.php?CompanyID=100001

Nb. Linjalene til Investtech kan fort nok endre seg etter skrivende stund, men slik det ser ut nå, sier jeg meg enig. Det kan hende at grafen bare faller litt og går inn i en stigende trendkanal med svakere oppoverbakke, og/eller en brederede stigende trendkanal, men jeg tror det begynner å bli annerledes nå enn bare hipp og hurra.
Redigert 13.09.2021 kl 19:36 Du må logge inn for å svare

Blir ein god gammeldags korreksjon no. Lenge siden.

Det er fortsatt bra driv i olje og finans og USA børsene dunker like under ATH. Equinor stengte over 200++++Opp med humøret gutter, verden går ikke under. 😀
Rockall
14.09.2021 kl 09:57 3420

Hvor skal særlig mye mer kapital komme fra når alt og alle har kjøpt aksjer, egenkapitalbevis og fondsandeler i bøtter og spann og kanskje utover egen komfortsone..? Hva slags turbo skal drive vogna videre oppover bakken..? Hvor skal den store motivasjonen komme fra når alt er så skyhøyt..?

Vi tror børsene har blitt stappmette, og at investorer vil vurdere ny orientering i større grad. Vi er forresten Rockall og jeg, så ikke noe vi i form av mann og kone her i gården nei. Ha-ha…
Rockall
15.09.2021 kl 14:05 3273

De høye nivåene på børsene kan bare ikke bæres framover i særlig mye lengre tid...

La oss si hva riktig store investorhoder tenker og gjør:

https://www.youtube.com/watch?v=Ql4Y-aPP6XY

De er ikke troll eller krakknisser her på forumet, og får man ikke noe respekt av det disse kommer med, så tror jeg jaggu at man mangler en god porsjon med kritisk sans.
Rockall
20.09.2021 kl 11:06 3014

Uromomentene slår inn:

https://finansavisen.no/nyheter/bors/2021/09/20/7739465/analytiker-trekker-frem-haiene-som-sirkler-rundt-borsene

Jeg velger å tro at dette kan være starten på en nokså kortvarig høstkolleksjon, men at det vil slå inn langt større problemer uti 2022.

Dette krakket kommer akkurat tidsnok for den nye AP/SP/??-regjeringen.
Dermed kan de legge skylden for all elendigheten etterpå på Erna & co.
Jopaul
20.09.2021 kl 12:52 2806

Alle som følger med ser jo at dette bare er risiko for hvordan kina skal løse Evergrande situasjonen, jeg ser for meg en 5-10% hvis de går konk eller at de nå fort som bare f begynner å bli kvitt litt eiendom og med en liten bailout fra Kina kan begynne å tjene penger igjen om 2-3 år, for de tjener penger, bare ikke nok til å betale tilbake den gjelden de har akkurat nå. Nå skal det også sies at det kinesiske boligmarkedet er en boble og den må sprekke, men hvor stor innflytelse det vil ha internasjonalt er et godt spørsmål. Forskjell på USA sin husboble og Kina sin. En er en internasjonal pengemakt den andre har en diktator som leder og er fortsatt sett på som en kommunistisk land.
Mado
20.09.2021 kl 13:11 2744

Takk, Rochall du er en god mennesker og dyktig mann. Jeg hørte på deg og hadde flere K i Nas og solgte etter din råd på rund 36,-
Når det gjelder fallet i dag.
Eindom falt 17% i Kina og det ser ut at den smitte hele verden,men aksjene i Oslo børs er ikke begynt å rase ennå.
Mange tror i morgen børsen stiger igjen, men det ser ikke ut slik, fortsatt folk har mulighet å selge i god pris og unngår stor tap.
Det er ikke lurt å gå inn nå, men når Oslo børs faller 10%-20% da kan man laste opp litt tror jeg.
Mange tror at bør falle blir langsiktig.

Jopaul
20.09.2021 kl 13:29 2664

Hvorfor ser det ikke slikt ut? For alt vi vet er det ikke sikkert Evergrande går under og en eindoms korreksjon i Kina er bare bra selvom det er en boble må den ikke sprekke, den kan rolig gå tilbake, slik den gjør i dag og kanskje vil fortsette med utover høsten og inn i 2022, men om børsen går opp eller ned i morgen er helt umulig og si. Kanskje og mest sannsynlig vil den nok gå ned i en trend over en liten periode fremover

Premarket i USA er ned og fallende....kan bli stygt!
Loki
20.09.2021 kl 14:09 2537

Dette her kan bli finanskrise 2,0. Denne finanskrisen blir nok mye verre, fordi den har en realøkonomisk årsak.

Dette må være som en godstogkollisjon i sakte fart. Er mer overrasket over at det har tatt så lang tid.
Spøkelsesbyene i Kina har vi hørt om i mange år nå.

There is a difference between Evergrande and Lehman brothers, there is the US most of the shit is and was controlled by few guys from FED and Bankers which went out of control.
In China, everything is controlled by Communist Party and they will figure out a way for any problem which threatens their existence.
The Evergrande problem is not only a financial but also a social issue in China.
Redigert 20.09.2021 kl 16:04 Du må logge inn for å svare
Kajtek
20.09.2021 kl 16:28 2128

Som noen av spesialistene sier, børsen vil alltid komme opp. Det bare spørs om man har råd til å vente. Jeg var for rask til å selge Skagen aksjefondene når korona kom i 2020. Jeg tapte en god del da. Jeg angret etterpå for markedet hentet seg opp igjen ganske fort. Når jeg tok pengene ut av Skagen begynte jeg med enkle aksjer. Det var jo ingenting å få i banken. Så det er vanskelig å vite. Synd å selge med store tap i panikk.
Kalle777
20.09.2021 kl 16:42 2084

Her bør man være oppmerksom på at oppturen kan komme raskere enn det enkelte forventer da Kinesiske myndigheter nå ser seg nødt til å gå all-in for å redde landets økonomi. Dette har vært et problem over lengre tid der myndighetene bevisst har holdt avstand, men nå har de ikke lenger noe valg.
Redigert 20.09.2021 kl 16:43 Du må logge inn for å svare