Krakk - Stockageddon 22.02.2022

Slettet bruker
KRAKK 02.05.2021 kl 15:07 255683

Varsellampene lyser rødt allerede, men grådighet og anabole steroider holder liv i dyret enn så lenge. Lave renter, støttekjøp, pengetrykking og låneopptak har ført til at det aller meste er skyhøyt prisa, fra aksjer og boliger til gull og kryptovaluta. Mange har sett denne filmen før, og den vil nok ikke ende godt. Det positive ganges opp, mens det negative dysses ned, og på sett og vis ser det ut til at koronaviruset allerede er glemt og gjemt fra enkelte hold. Det perfekte er prisa inn og vel så det, men når markedet gjerne priser inn det bildet det har av realitetene (eller grad av håp) noen måneder fram i tid, så kan dette fort gjelde for det negative også. Stemningen kan snu fort.


Ta noen knagger å skule mot:

The SKEW index
The Shiller PE ratio
The Buffett indicator
The price-to-book ratio
The VIX index
RSI-verdier
Amerikanske langrenter
Inflasjonstall
Gjeldsnivå
Signal fra sentralbankene

Mange har tungt belånte aksjer, egenkapitalbevis og fondsandeler kjøpt på allerede overprisede børser, og "alle" har verdipapirer. Pizzabudet og bloggbimboen på 20 har blitt aksjeksperter, og det er flust med nye noteringer av heller luftige visjoner. Dette hinter trolig om at endetida for denne syklusen kun er måneder unna. Det vil bli mer volatilt framover, tror jeg, og oppsidepotensialet herfra og ut året kan neppe være det helt store. Jeg tror at det begynner å bli nedadgående fra i høst en gang, med håp om returer opp igjen, men at tidevannet i markedene virkelig begynner å bikke den andre veien. Om jeg skal spå... Den store og bratte nedoverbakken, Stockageddon, starter 22.02.2022... Det vil bli gråt og tenners gnissel, og det griske mennesket går over glødende kull, glasskår og salt i anger og skam...

Ingen må be på sine knær for å få tilgang til denne tråden, selv ikke dere som tar så feil at dere er uenige med meg.
Redigert 03.05.2021 kl 08:51 Du må logge inn for å svare
Slettet bruker
24.01.2022 kl 13:31 6171

Kanskje har både olje/gass, laks, aluminium, kunstgjødsel og IT toppa ut passelig bra for denne gangen, og utbytter og mye mer enn utbytter er vel prisa inn også i solide selskaper. Da skal veien ut til cash være kort for mange, vil jeg tro. Utover de solide aksjene, som heller ikke behøver å være så solide fra dagens kursnivå, så er det selvfølgelig flust av annet som vil kunne falle mye mer. Kreftene som kan dra kraftig ned er absolutt til stede.
Slettet bruker
24.01.2022 kl 13:39 6160

Det er ikke en vei jeg egentlig har ønska meg i utgangspunktet, manman01, men når ting har gått seg til som de har gjort, så ser jeg det som det mest sannsynlige at det må sprekke stort i nær framtid.

A Real McCoy bubble... epic... super-sized...

Jeg vet ikke hva som vil skje, men et krakk er ikke negativt for alle. Det er i alle fall et faktum, og jeg har prøvd å kaste lys på de positive mulighetene som kan oppstå som følge av en skikkelig kraftig nedtur. Alle får gjøre alt på sitt vis, men det sies at det er i kriser at formuer tapes og skapes.
Redigert 24.01.2022 kl 13:43 Du må logge inn for å svare
Allrounder
24.01.2022 kl 16:31 5975

Brutalt i hele Europa i dag.
trani
24.01.2022 kl 16:43 5896

Det er vel nå man skal kjøpe..
Tror ikke FED ønsker en ny nedtur i markedet, og skal nok få bobla større..
manman01
24.01.2022 kl 16:51 5845

Hehe det var nu også bare for at puffe lidt til dig :) Jeg har fulgt med på tråden i nogle måneder uden at kommentere - tænkte i dag var dagen.

Jeg har fået lavet mig en lille indkøbsliste ihvertfald, til hvis det skulle blive mere rødt. Det er nemlig som du skriver, ikke negativt for alle - og muligheder er der massere af. Jeg skal være klar til at udnytte dem :)
Slettet bruker
24.01.2022 kl 17:23 5755

Det tåler jeg så godt så..:-)
RGTBJØRN
24.01.2022 kl 17:34 5705

Felleindeksen tilsier vel ikke krakk akkurat nå men en forventet korreksjon som antagelig vil snu opp i løpet av uka. ? Spennende uansett om vi får en rekyl etter noen dager noe som ville være naturlig men da mot motstandslinja . Nesten så jeg begynner å tro at Rockall får rett som han fikk ved pandemiutbruddet.
Slettet bruker
24.01.2022 kl 19:08 5507

Baade Yellen og Powell har vaert skjoent enige om at inflasjonene skal bekjempes. Slik at det skal mye til for at de snur 180 grader naa. Tipper de vil vaere iskalde, og la vaere og bry seg om ett turbulent marked. Planen er nok og stagge inflasjonen, og normalisere det overvaluerte aksjemarkedet, eller pyramidespillet foret paa fiatpenger som det har vaert siden 2009..
Ikke Penge Dum
24.01.2022 kl 19:11 5512

Så lenge man ikke sitter med «tøyseaksjet» eller aksjer med fantasillion prising er ikke «krakk» farlig så lenge realøkonomien ikke går inn i en depresjon.

Se på finanskrisen. Usa var vel bare i resesjon over 2 kvartal. Så startet oppturen igjen.

Stigende renter nå for å få kontroll over inflasjon. Kommer inflasjonen under kontroll og vekst og lønnstigning sammen med inflasjon stiger jevnt og trutt de neste årene får vi en ny normal som er mer «normal» men vil bringe inntekter og forsatt vekst i verdensøkonomien og aksjemarkedene.

La oss riste oss nå litt løs før vi forsetter opp igjen mot sommeren. Så ny kollaps også kanskje en ny normal igjen neste år med høyere renter og mer stabilitet rundt inflasjonen og videre utvikling.
Ikke Penge Dum
24.01.2022 kl 19:12 5534

Og ikke minst at vi er kanskje da kommet ut av pandemi tunnelen!
Slettet bruker
24.01.2022 kl 19:23 5509

'Dere glemmer at verden har den stoerste gjeldsbyrden ever. Noe som er umulig og balansere sammen med en svakere oekonomi uten at noe alvorlig ryker.

Saa hvis ikke Powell snur og starter seddelpressen igjen, vil han styre oss inn i en ny finanskrise. Og starter han seddelpressen igjen, gjoer han det bare enda verre ved neste korsvei. Men Evig pengetrykking maa til med stadig stoerre doser hvert aar for og matche den voksende gjelden, hvis vi skal unngaa ett boerskrakk og ny finanskrise paa kort sikt.

Den eneste maaten og komme ut av dette paa, er og ta en Kypros, dvs. og stjele penger fra folks bank konti for og betale tilbake statsgjeld. Man vil faa ett stort boerskrakk, men man vil igjen vaere bemidlet til og kjoere en ny runde med overforbruk og langvarig vekst.
Redigert 24.01.2022 kl 19:27 Du må logge inn for å svare
Muggost
24.01.2022 kl 19:50 5584

Jøss, TO ganger Rockall? Eller skal jeg kalle deg NostraRockus?
Slettet bruker
24.01.2022 kl 22:25 5459

What a turnaround i USA> i dag? Den saa jeg ikke komme.

De forventer at Powell skal snu 180 grader. Og det kan jo hende han gjoer etter at han har sett resultatet av meldt FED politikk, samt kollapsende makro.

Evig QE og lave renter maa til. Saa fort Powell slaar av dette, krakker markedet, og det baerer ut i en ny finanskrise. Da maa det vaere bedre og leve med hoey inflasjon, selv om det ogsaa vil drepe markedet etterhvert.

En ting er sikkert. Sentralbankene har ikke peiling paa hva de driver med. Men skulle FED snu, er det store sjangser for at markedet baerer opp igjen. Det kommer selvfoelgelig an paa hvor store beloep FED i saafall vil fortsette sine stoettekjoep med.

Saa skal Powell unngaa en markedskollaps, maa han ta en Japan. Vet ikke om det vil drepe dollaren etterhvert. men naa vet alle at uten evig QE saa baerer det ut i ett gigantisk boerskrakk og ny finanskrise.

Med andre ord er FED satt sjakk matt. De har to onder og velge mellom. Skyhoey inflasjon eller markedskollaps.. Hva vi de velge? Og hva sier Biden og Yellen til at FED har satt USA i en slik situasjon?. Her blir det braak fremover. Men jeg tipper at ponzischemet vil fortsette. Dvs. med lave renter og fiatpenger. For de har ikke noe valg.

Det de burde gjort dog, er og ta en Kypros, og faa ryddet opp. for fortsetter de paa samme galei, vet de godt at de gjoer alt verre. Allikevel, det er antakeligvis for mye og forvente at de gjoer i ett valgaar. Men jeg tror republikanerne vil vinne valget til hoesten uansett, hvor Biden maa styre med haandjern paa de to siste aarene.

Uansett, det maa vaere litt flaut og vaere Powell naa, naar han har vist verden at han har satt USA i en haaploes situasjon det er umulig og komme ut av. Tipper de ler godt paa kammerset i Moskva og Peking om dagen. Og det tok hele 13,5 aar foer alle innser at Schiff og Celente hadde rett i at dette kom til og ende paa denne maaten. Det eneste P. Schiff ikke har hatt rett i saalangt, er at dollaren vil krakke. Mens andre eksperter sier at aarsaken til at den ikke har gjort det, er fordi den ikke har noen konkuranse.
Redigert 24.01.2022 kl 23:06 Du må logge inn for å svare
Steve Hops
24.01.2022 kl 22:38 5460

Tror det er det beste nå. Bedre å ta støyten, så får markedet blø litt. Så er vi iallefall i balanse igjen 2023. For dette er ville reaksjoner, jeg tror ikke det er langsiktig oppgang i sikte med det første. Dette blir nok bear markets en stund fremover. Jeg tror FED er fullt klar over hva de holder på med, og jeg tror det er smart. Gjør de ikke noe nå, så bygger vi en tidsinnstilt bombe, fortsetter vi pengepressa utsetter vi problemet og muligens går alt ad undas.
Slettet bruker
25.01.2022 kl 00:16 5242

Ha-ha… Det hadde gjort seg, Muggost.

Mye berg-og-dal-bane og krakk i enkeltaksjer for tida. Gjerrighet og frykt danser i en tornado. Denne større ustabiliteten kan potensielt være et varsel om en bredere og dypere nedtur rundt hjørnet, og man kan trolig ikke bare løsprate dette bort med «sektorrotasjon» eller annet. Det er visse viktige farer på ferde nå i et stivt prisa aksjemarked.

Blir spennende å følge med på videre. Det kan bli knallgrønne dager innimellom, men jeg tror en hel del kjøpslyst har blekna skikkelig nå. Dagen i dag ble kanskje en vekker for flere.
Slettet bruker
25.01.2022 kl 19:06 4887

Leker de store med de små på børsene nå for å selge seg ned til høyest mulig kurs..? Kan noe av berg-og-dalbane-bevegelsene skyldes dette..? Skal ikke være for konspiratorisk, men jeg ble ikke født går heller.
Redigert 25.01.2022 kl 19:06 Du må logge inn for å svare
MSoleim
25.01.2022 kl 21:31 4709

Kanskje? Som tidligere klokken 21:25 startet selloffen idag også. DJ +0,39% til rett i minus på sekunder.

Så jo egentlig ut som en fin dag frem til da.
Slettet bruker
25.01.2022 kl 23:24 4608

Sannelig, MSoleim.

Har flere nå planlagt å selge seg ut særlig på resultater..? Kan se sånn ut her og der. For få kjøpelystne ift. antall aksjer til salgs for at kursen holder seg. Se på Microsoft:

https://e24.no/boers-og-finans/i/MLJb0B/microsoft-omsatte-for-over-51-milliarder-dollar-forrige-kvartal
Redigert 25.01.2022 kl 23:25 Du må logge inn for å svare
Slettet bruker
25.01.2022 kl 23:30 4635

USA truer Russland med massive sanksjoner, jf. Ukraina-krisen. Vil Russland slå USA i mellomgulvet slik at Wall Street knekker sammen..? Det vil skade USA, og nå er det nervøst på Wall Street. Nå tenker ikke jeg på et militært angrep på USA, nei, men på noe annet sleipt og spektakulært, hva enn det måte være.
Slettet bruker
25.01.2022 kl 23:59 4568

Jeg tror mye mer på Grantham enn på den bittelille bukken Bruce:

https://borsen.dagbladet.no/nyheter/frykter-kjempekrasj-kaoset-kan-begynne/75214067
fattigstakkar
26.01.2022 kl 00:13 4553

For et vanvittig marked. MSFT faller 6 % etter resultat, og snur etter et par timer og er nå opp 1 %. Indeksene følger med med svingninger på over en prosent. Helt sykt.
Tipper det er guidingen til MSFT i presentasjonen som er årsaken.
Slettet bruker
26.01.2022 kl 00:15 4550

Fastholder FED at paengetrykkingen skal avsluttes og rentene settes opp, skal boersene ned. Snur han, og fortsetter med 0 rente og pengetrykking skal vi opp. Saa enkelt er det.
Slettet bruker
26.01.2022 kl 00:49 4563

Tja, mener nå at dette er en overreaksjon på rente-oppgang-hysteriet. Ja, renta skal opp noen prosenter. Men når inflasjonen er såpass høy så vil du uansett må ha pengene i markedet fordi du får negativ realrente på å ha pengene i banken. Har mere tro på at det som nå skjer er at penger går ut av tech og mer over i "commodities". Ut av luft og inn i "value stocks". I tillegg ender nok en del penger i andre assets. Gull, BTC, eiendom, osv. Det skal bli godt å bli ferdig med ristingen før neste oppgang hvor energiaksjer, utbytteaksjer, aksjer med sunne regnskap, lite gjeld, osv vil bli populære igjen...
fattigstakkar
26.01.2022 kl 00:53 4669

Det er bare tull. Ikke en eneste en tror at ikke rentene skal opp og qe avsluttes. Spørsmålet er om hvor aggressivt det vil skje. Blir det litt mer forbehold om hvor mange renteøkninger det blir i 2022 i morgen kommer rekylen.
fattigstakkar
26.01.2022 kl 00:55 4724

Nasdaq futures er opp nesten 3 % etter midnatt.
Redigert 26.01.2022 kl 00:57 Du må logge inn for å svare
Woldemort
26.01.2022 kl 08:40 4530

Eh, tror ikke det nei!
Slettet bruker
26.01.2022 kl 09:01 4509

Overreaksjon? Når de 500 største selskapene i USA har økt verdien med over 170% på 2 år så er det noe som ikke er helt sunt.
trani
26.01.2022 kl 10:36 4456

En ny salgsmulighet i dag, og i de kommende dager?
"Sell on rally" den nye trenden?
fattigstakkar
26.01.2022 kl 12:39 4375

Fin mulighet til å ta gevinst på de fallende knivene man har kjøpt de siste dagene. Selger litt før FED-møtet, men satser på at oppgangen blir forsterket etter møtet og planlegger å selge mer da. Har dristet meg til å handle med belåning på det verste fallet, og det er ikke en posisjon jeg anbefaler noen å sitte i lenge i dagens marked. Men fine tradingmuligheter gir dette markedet. Husk at de største dagsrallyene skjer i nedgangstider. Kommer til å være forsiktig på kjøpsknappen etter å ha tatt gevinst, og venter til det blir nye dager hvor blodet flyter i gatene. Det kommer ganske sikkert.
Slettet bruker
26.01.2022 kl 13:04 4333

Kan ikke fatte annet enn at renten må settes opp om de skal unngå krakk. Det vil jo være galskap å enda en gang utsette en allerede skakkjørt pengepolitikk. Om de ikke gjør noe nå så vil vi på nytt få en boost i markedet som til syvende og sist kollapser fullstendig.
Redigert 26.01.2022 kl 13:06 Du må logge inn for å svare
Slettet bruker
26.01.2022 kl 13:41 4316

Det store spørsmålet er om en evt rentehevingen allerede er priset inn,
Redigert 26.01.2022 kl 13:42 Du må logge inn for å svare
KR
26.01.2022 kl 14:44 4277

Det er en måte å se det på. Det kan også være at mye av inflasjonen er midlertidig basert på en høyere etterspørsel enn tilbud gjennom pandemien. For eksempel var fabrikker stengt samtidig som "alle" fikk økt kjøpekraft i form av lavere renter og stimuli. Hvis ikke lønnsveksten følger inflasjon er det ingen selvfølge at inflasjonen vil fortsette i samme tempo.

Det kan godt være skribenter i denne tråden har rett og vi får århundrets krakk, men det er sjeldent så sort/hvitt. Hadde det vært det ville alle kunne tjent enorme summer på børs.
Slettet bruker
26.01.2022 kl 14:48 4358

Da begynner de fleste og mene det samme jeg skrev for noen dager siden.

Fra Zerohedge.
Mainstream Suddenly Realizes Raising Interest Rates In A World Buried In Debt Might Be A Problem

...simply put, the Fed can’t do what it’s claiming it will do...

Men gjoer Powell det allikevel, tror jeg boersene skal ned.
Redigert 26.01.2022 kl 14:48 Du må logge inn for å svare
Slettet bruker
26.01.2022 kl 18:15 4190

Det at renten skal opp på kort sikt er det ingen som helst tvil om, men det er retorikken fra Powell som betyr alt akkurat nå. Går han ut med en mild renteretorikk så er det ikke sikkert dette får så store utslag i markedet.
fattigstakkar
26.01.2022 kl 20:12 4007

Har du sett. FED bekrefter at renta skal settes opp, men børsene raller.

Jeg ventet dette og benytter oppgangen til å selge meg ned. For usikkert marked til å sitte tungt lastet.
Slettet bruker
26.01.2022 kl 20:19 3970

Nja, ser ut til å falle nå.
Redigert 26.01.2022 kl 20:23 Du må logge inn for å svare
Slettet bruker
26.01.2022 kl 20:25 3932

Da er det opplest og vedtatt. Rentene skal settes opp, og QE avsluttes i mars i foelge FED. Hvor QT foelger deretter.

Kort sagt betyr dette. Renter opp, pengetrykkingslutt, og likviditets struping.

Dette kan umulig vaere godt for oekonomien, i hvertfall ikke paa sikt. For verdens stoerste gjeldsboble ever taaler ikke dette. Tipper vi vi oppleve ett saftig krakk foer sommerferien, hvor sentralbankene blir tvunget til aa fyre opp seddelpressen igjen for og forhindre en ny finanskrise.

https://www.zerohedge.com/economics/fed-warns-soon-be-appropriate-raise-rates-qe-ends-march
fattigstakkar
26.01.2022 kl 20:38 3897

Ingen bør være overrasket over dette, men det er fortsatt så mange bobler som er blåst opp av pengetrykkingen at det kommer til å bli skikkelig ruglete også framover. Nå fikk jeg i hvertfall sikret meg med en short i nasdaq futures da nasdaq testet 14000.

For en børs vi har å trade om dagen. Får vi et mindre positivt resultat fra Tesla enn alle venter etter stengning skal vi nok ned og teste forrige bunn. Shortere har kastet seg over aksjer som ikke leverer over forventningene i det siste. Det fikk jeg bittert erfare i Netflix.
Redigert 26.01.2022 kl 20:47 Du må logge inn for å svare
JeanPaul
26.01.2022 kl 20:52 3850

Det har jo vært ganske åpenlyst at støttekjøpene til FED har påvirket markedet stort, PPT har hatt nok å gjøre denne uken. Hvorfor snakker ikke intervjuobjektene/ekspertene i E24, DN og FA noe særlig om dette ?