Krakk - Stockageddon 22.02.2022


Varsellampene lyser rødt allerede, men grådighet og anabole steroider holder liv i dyret enn så lenge. Lave renter, støttekjøp, pengetrykking og låneopptak har ført til at det aller meste er skyhøyt prisa, fra aksjer og boliger til gull og kryptovaluta. Mange har sett denne filmen før, og den vil nok ikke ende godt. Det positive ganges opp, mens det negative dysses ned, og på sett og vis ser det ut til at koronaviruset allerede er glemt og gjemt fra enkelte hold. Det perfekte er prisa inn og vel så det, men når markedet gjerne priser inn det bildet det har av realitetene (eller grad av håp) noen måneder fram i tid, så kan dette fort gjelde for det negative også. Stemningen kan snu fort.


Ta noen knagger å skule mot:

The SKEW index
The Shiller PE ratio
The Buffett indicator
The price-to-book ratio
The VIX index
RSI-verdier
Amerikanske langrenter
Inflasjonstall
Gjeldsnivå
Signal fra sentralbankene

Mange har tungt belånte aksjer, egenkapitalbevis og fondsandeler kjøpt på allerede overprisede børser, og "alle" har verdipapirer. Pizzabudet og bloggbimboen på 20 har blitt aksjeksperter, og det er flust med nye noteringer av heller luftige visjoner. Dette hinter trolig om at endetida for denne syklusen kun er måneder unna. Det vil bli mer volatilt framover, tror jeg, og oppsidepotensialet herfra og ut året kan neppe være det helt store. Jeg tror at det begynner å bli nedadgående fra i høst en gang, med håp om returer opp igjen, men at tidevannet i markedene virkelig begynner å bikke den andre veien. Om jeg skal spå... Den store og bratte nedoverbakken, Stockageddon, starter 22.02.2022... Det vil bli gråt og tenners gnissel, og det griske mennesket går over glødende kull, glasskår og salt i anger og skam...

Ingen må be på sine knær for å få tilgang til denne tråden, selv ikke dere som tar så feil at dere er uenige med meg.
Redigert 03.05.2021 kl 08:51 Du må logge inn for å svare
Badgirl
28.06.2022 kl 23:11 1382

Det som skjer i USA er bare tåpelig! Håper verden bare overser sirkuset. Holder meg bare unna det tullet de holder på med 🙃

Da har vi hatt et pent bear rally. Betyr det at vi har satt en bunn og at det kun er oppside fra nå? Det tviler jeg på. Solgte meg ut av techaksjene mine i dag og satte en short i Nasdaq som tester taket i den fallende trenden. Neste uke starter resultatsesongen og jeg tviler på at trenden brytes før det. Estimatene for de fleste aksjer har også blitt tatt lite ned, så jeg tror det er flere aksjer som vil overraske negativt enn positivt. Skulle resultatsesongen imidlertid levere er det på tide å posisjonere seg igjen.

Hvis dette var det store Krakket så var da ikke det så gærli ? virker da som alt har snudd opp igjen nå :)

Var vel inntoget til Russerne inn i Ukraina som forstyrret her.

Vil jo tro at det skal smelle tilslutt, men vanskelig å se når det skjer. Sikkert greit å være klar for det meste fremover ;)

Er det fellesferie her nå 🤣🤣🤣
Morty15
21.07.2022 kl 06:20 475

En god VG artikkel 21.07.22 om utfordringene i Kina om dagen med 2008 finanskrise potensiale WW vibes der også kobling i artikkelen til Bloomberg kommentar.

https://www.vg.no/nyheter/meninger/i/47My2G/kina-har-problemer-og-verre-kan-det-bli

Verdens finansmarkeder sårbare om dagen. Historisk har det ofte dukket opp en form for trigger i form av «en sort svane» som da virkelig setter fart på markedsfallet og setter fart på «saueflokken» i form av at panikk og frykt. De 7 dagene med panikkmodus Koronakrakket Mars 2020 er for kort til at det fikk skremt «saueflokken». Minner om at børsoppturen siden forrige virkelige børskrakk finanskrisen 2008 er hele 14 år siden. Oppturen deretter er den lengste noensinne i børssammenheng drevet av kunstige sentralbankstimulanser som har gjort investorene bortskjemte. Ser ut som FED & Co. Nå har fjernet fallskjermen og vil la markedet ordne opp selv. Da er en av ingrediensene et klassisk børskrakk verdens børser som vil dra ned inflasjon og fjerne virksomheter som ikke har livets rett. Personlig tror jeg vi såvidt har begynt å se at en av historiens største «Bobler» er i ferd med å sprekke og at vi har en klassisk børshalbering fra topp foran oss. Tror høsten 2022 kan bli stormfull.
Abu
01.08.2022 kl 13:50 231

Nancy Pelosi vitjar truleg tysdag Taiwan på si reise til Indo-Pacific øystatar der US ringar inn og har etablert si verdsordning i ei rekkje land i dei grunne farvatna utanfor og nær China; Singapore, Malaysia, Sør-Korea, Filipinane,Taiwan og Japan.

Taiwan står ikkje på den offisielle reiseruta hennar, men sterke krefter i Huset på begge sider i politikken insisterar på at ho ikkje backar unna Xi press, men viser heile verda at US militært er til å stole på!
Ho leikar seg med elden!
Dette blir farleg!
Redigert 01.08.2022 kl 13:56 Du må logge inn for å svare