Deep Value Driller på Euronext Growth 5 mai 2021


Endelig er datoen fastsatt.

har man sagt noe om forventning til prisen ved introen.
Man får kjøpt den nå for litt under 8 kroner på N-OTC.....
Cutter
03.05.2021 kl 20:42 1253

Skal kjøpe på 3kr. Husk at dette er et ekstremt dyrt prosjekt å få i drift. De som tror at det er bare å få en kontrakt bør sjekke markedet.

Lederne har jo akkurat tegnet seg til kurs 8, så jeg antar at de vil forsøke å gå i markedet og få høyere kurs enn 8. Ble omsatt på små volumer på OTC i dag på 7,70 ser jeg.

Synnes det er et spennende case, spennende aset play. Røver kjøp av Bolette Dolphin for 65mill usd, 9% av leveringskost fra 2014 og Dyktige rig folk står bak. Høy risk, men har tatt et lodd på kurs 7,7 i forkant av notering på Euronext.

Tror heller dette er et oppkjøps case for rig selskap som har vært gjennom restrukturering. En kontrakt hadde selvsagt vært nydelig, da har du fort 10 dobling av kursen.
mber
04.05.2021 kl 10:30 972

Da skal DVD se 10+. Kontrakt kommer komme og da er 20kr historie!

har dere sett den nye hjemmeside? passer perfekt med børsnoteringen.
https://www.deepvaluedriller.no

Greit oppsumert i tidligere sak fra FA:

«En unik distressed mulighet» konkluderer grunnleggerne, som også viser til nedsidebeskyttelsen fra skrapverdien og at de ikke skal bygge opp en egen organisasjon.

At oljeselskapene foretrekker syvendegenerasjons boreskip som «Bolette», trekkes også frem som en fordel.

Maersk Drilling fikk nylig en fireårskontrakt til 2014-bygde «Maersk Venturer» til cirka 250.000 dollar dagen pluss bonuser, mens både Equinor og Total er på jakt etter en tilsvarende moderne rigg til arbeid i henholdsvis Brasil og Afrika.


Tidligere Borr Drilling-sjef Svend Anton Maier skal lede den nye satsingen:

- Vi er glade for å ha hentet pengene og undertegnet avtalen. Vi forbereder oss nå på å ta levering av borefartøyet og starte neste fase for selskapet, sier han.

Ifølge Maier har «Bolette Dolphin» et design som gjør boreskipet blant de beste riggene som noen gang er bygget.

– Vi vil ha et godt utgangspunkt for å konkurrere om oppdrag med dette fartøyet som vi kjøper til bare ni prosent av opprinnelig byggekostnad.

– Og det skjer i et stigende marked for boretjenester, sier Deep Value Driller-sjefen.

Detet blir en spennende dag. Kommer det også nyheter?

Det megles store blokk på 8kr.

Selskapet har samarbeid med Dolphin som de har en Operating and Maintenance Systems Agreement med. Dolphin systemet har god erfaring med skipet fra FRO tiden. Stor fordel å kunne vise til tidligere "track record" som gir trygget når skipet igjen markedsføres for nye oppdrag. Eneste nytt er at det er ny eier på skipet.

Oljeselskapene vil vel heller jakte på rigger som de etablerte riggselskapene drifter, og ikke en ensom svane som norske spekulanter står bak.
Så her snakke vi sannsynligvis om asset play
Redigert i går kl 14:17 Du må logge inn for å svare

DVD skal ikke drifte selv, det kan gjøres av selskap som Dolphin som har driftet skipet før. Tipper båten dukker opp i flåte oversikten til Dolpin ganske snart.

Da er det følgende Oljeselskapene vil se på:
Dolphin Drilling is a pioneer in offshore deepwater drilling. In 2000 Dolphin Drilling acquired its first ultra deepwater drillship being one of the earliest drilling contractors to focus on the International deepwater benign offshore market. The company has since established an extensive operational experience drilled more than 120 deepwater and ultra-deepwater wells, with a multiple of drilling rigs and drillships.

Dolphin Drilling have drilled deepwater wells in most offshore basins around the world, with the majority of the wells drilled around the coast of Africa, South America and India, drilling for multiple major clients e.g BP, Eni, Tullow, ONGC, Petrobras, and Anadarko. Drilled wells include a close to equal amount of lengthy development wells as well as exploration wells in core offshore basins as well as frontier and remote areas, also drilling with Managed Preassure Drilling (MPD) technology.

https://www.dolphindrilling.com/case-studies/high-specification-drillship-with-proven-ultra-deepwater-and-mpd-operations

Ok, men hva vil spekulantene? Starte eventuelt et riggselskap? Tenker at børsnoteringen er en grei måte å komme seg ut av caset på.

Enig. De som tror det bare er å kjøpe her for raske penger tar feil. Tar gjerne ei sleiv hvis jeg tar feil. Vil vurdere hvis den kommer ned i 3 kr.
Kjøp heller ODL hvis rigg aksjer er ønskelig i portis

Leser også at Spetalen var med i emisjonen og solgte seg ut med tap. Caset kan jo være bra for det, men kanskje litt snodig å børsnotere en rigg?

Snakker med analytikernes riggfavoritt
Aktiviteten i riggmarkedet øker kraftig. Kjendisfavoritten Deep Value Driller er allerede i samtaler med aktører som skal være interessert i få fingrene i «Bolette Dolphin

VEKKER INTERESSE: «Bolette Dolphin» skal ha vekket interesse hos flere nylig restrukturerte riggselskaper. Boreskipets nye eier skal være i samtaler med flere om ulike muligheter.

– Det var god pågang da vi gjorde dealen, og den siste uken har det vært en stor økning i interessen for boreskipet.
Det sier Svend Anton Maier, sjef i Deep Value Driller , til Finansavisen.
Riggselskapet, som onsdag ble notert på Euronext Growth, kjøpte i mars «Bolette Dolphin» - et av verdens mest avanserte boreskip - på billigsalg. Planen er å gjøre et «asset play» - selge det videre med gevinst - eller leie det ut på en bareboat-kontrakt.

– Jeg tror den seneste pågangen skyldes at mange aktører har fått restruktureringene sine på plass og nå posisjonerer seg for nye muligheter, forklarer Maier, og legger til:
– Da plukker man først på øverste hylle, og der ligger dette boreskipet.
Tror på kursfest for riggkjempe

Ser på alle muligheter
På kort tid har fire selskaper kommet ut av Chapter 11 med vesentlig sterkere balanser. Det gjelder Noble og Pacific Drilling, som nå har slått seg sammen, samt Diamond Offshore og Valaris.
Ifølge et ferskt prospekt snakker Deep Value Driller nå med andre aktører om muligheter for strategiske partnerskap og M&A. Noen av disse har fullført, eller er i ferd med å fullføre, restruktureringene sine, opplyses det.
Både Noble og Diamond er utsolgt for boreskipskapasitet en god stund fremover, og begge la faktisk inn bud på «Bolette Dolphin» på 300-400 millioner dollar tilbake i 2018.
Maier ønsker imidlertid ikke å kommentere spesifikke navn.
– Vi snakker med de som er seriøse aktører, sier han, og påpeker at de er åpne for alle muligheter. Både ulike leieavtaler og salg.
Clarksons Platou Securities, DNB Markets og Fearnley Securities har alle Noble som sitt favorittveddemål på et fremtidig oppsving i boremarkedet.
Onsdag begynte det også å sirkulere rykter om at Noble har lagt inn bud på enkelte Seadrill-rigger.

RIGGSJEF: Tidligere Borr Drilling-sjef Svend Anton Maier leder nå Deep Value Driller.
Superpositiv
I tillegg til at flere av riggkjempene kvitter seg med uønskede enheter og er klare for mer konsolidering, noe som vil ha positiv effekt på tilbudssiden, øker etterspørselen.
– Det ser veldig positivt ut. På bare noen få uker har det vært en stor økning i etterspørselen og anbudsaktiviteten, sier Maier.
Ratene for avanserte ultradypannsboreskip er kommet betydelig opp siden gründerne bak Deep Value Driller begynte å se på «Bolette Dolphin» i fjor høst.
Da var dagratene rundt 170.000 dollar, mens Transocean nylig meldte om en slutning på 240.000 dollar.
Og nettopp Transoceans evig optimistiske toppsjef, Jeremy Thigpen, er faktisk mer positiv enn på lenge. Han øyner til og med muligheten for at Mexicogolfen kan bli utsolgt for aktive rigger allerede i år, «noe bransjen ikke engang har tenkt tanken på siden 2014».
Thigpens positive syn på flytermarkedet ble gjentatt av Nobles konsernsjef tirsdag.
Kjendisinvestorer på bunnfiske i rigg - sikter mot børs

– Beste riggdealen ever
Initiativtakerne til Deep Value Driller er Espen Westeren, Gunnar Hvammen, Einar Greve, Harald Moræus-Hanssen og First Fondene.
For å finansiere kjøpet av boreskipet og selskapets oppstart, ble det hentet inn 85 millioner dollar - 722 millioner kroner - i en emisjon til kurs 8,50 kroner, hvor en rekke norske investorprofiler tegnet seg. Selgere var hedgefondet SVP, samt en håndfull nordiske banker.
– Dette er uten tvil den beste riggdealen jeg noengang har sett. Og jeg har sett mange i årenes løp, uttalte Hvammen til Finansavisen da.
Kjøpsprisen på 65 millioner dollar tilsvarer 9 prosent av byggekostnaden for «Bolette Dolphin», som ble levert fra Hyundai Heavy Industries i 2014. I tillegg anslås reaktiveringskostnaden til 45 millioner dollar.
– Boreskipet er ekstremt godt vedlikeholdt og av ypperste kvalitet. De som har passet på det til nå har gjort en meget god jobb. Det er en stor glede å kunne presentere det til fremtidig kunder, sier Maier.
Han understreker at selskapet har god kontroll på boreskipet, som fortsatt ligger i Sløvågen, samt tilgang på profesjonelle, lokale aktører til en fremtidig reaktivering.
Deep Value Drillers aksjekurs gjorde et hopp til 8,49 kroner - rett under emisjonskursen - etter børsdebuten onsdag, før den falt tilbake til snaut 8 kroner.

Enkelt og spennende case dette.

Historik:
722 millioner NOK hentet på emisjon 8,5. (Dekker kjøp av skip+ekstra BOP og 18mnd lagring)
542 millioner NOK brukt på Kjøpt drill skip i mars(9% av byggekost)
680 millioner NOK MCAP.

Verdi på denne type skip:
2040 millioner NOK antat verdi i dagens marked
2500 millioner NOK verdi pre covid
4348 millioner NOK historisk snitt
Kilde:https://www.deepvaluedriller.no/_/assets/Deep-Value-Driller-AS_Company-Presentation_19-April-2021.pdf

Svend Anton Maier informerer at det den siste tiden er kommet flere interesenter på skipet. Dette er rent aset play, og spørsmålet blir hva eventuelt salgspris ender på, og hva får aksjonærene for aksjene sine? Tviler på at DVD selger skipet mye under 2500mill NOK, mtp at de har råd til å vente 18mnd i et marked i sterkt bedring. Da har aksjonærene gjort 3,5 gangeren.


Redigert i dag kl 10:07 Du må logge inn for å svare

Helt rett, dette er em no brainer :) Kontrakt i 2021 er hvertfall sikkert, men tror faktisk ikke DVD finnes jeg innen sommeren.