Har ArcticZymes knust konkurrenten Merck?Les denne artikkelen:

https://www.vg.no/nyheter/innenriks/i/OQOqB3/denne-ene-cellen-kan-ha-utloest-astrazeneca-krise

Vi vet følgende:

-SAN sin oppgave er nettopp å fjerne restene av cellekultur fra dyrkingsmediet
-SAN virker best når saltnivået er i en fysiologisk riktig konsentrasjon, noe som streamliner overgangen fra dyrking til rensing av det ferdige produktet
-Vi vet konkurrenten Benzonase har blitt brukt både i Astra Zeneca og Jansen vaksinen

Hvis konsensus samler seg om det VG gjengir i dag, da blir det å oppstå et vakuum for å erstatte Benzonase. For det er vel ingen som vil kunden så vondt at de risikerer blodpropp?

Jeg lurer derfor på om det er fare for at SAN seiler opp som den ubestridte eneren for rensing av virale vektorer?

SJANSEN for at det er tilfelle ØKTE nettopp signifikant. For det er investert milliarder i utviklingen av denne typen legemidler. En enkel fix kan være noe hele denne bransjen må se etter.Jan Raa
04.05.2021 kl 18:35 841

JosefK: Jeg er overbevist om at "SAN seiler opp som den ubestridte eneren for rensing av virale vektorer" - som du skriver. Men ikke bare til denne anvendelsen. I genteknologiens tidsalder er presisjonsenzymer helt nødvendige redskaper for et stort spekter av nye teknologier. AZT har funnet sin posisjon innen denne sektoren og har vært først ute med kvalitetsingredienser til teknologier som vil kunne ha dyptgripende innvirkning på fremtidige samfunn, både urbane og rurale. Følg med.
Fünke
04.05.2021 kl 17:33 969

Dette er potensielt gigantisk. Nå skal man ikke ønske at noe går galt med en vaksine, men npr det først har gått galt, så hadde det vært svært betimelig om SAN var løsningen. Det vil skape en slags presidens for produksjon av virale vektorer. Da er det bare å holde seg fast!
issis
04.05.2021 kl 15:32 1145

kan noen, kanskje raa, svare på hvor mye som kan endres i en vaksine før den må godkjennes på nytt?


produsentene tilpasser til nye mutanter uten ny godkjenning
rufus01
04.05.2021 kl 12:32 1391

Det er jo en ønskesituasjon for alle AZT aksjonærer selvfølgelig. Men skal de endre rensemediet, så må de vel kjøre hele den regulatoriske prosessen på nytt vil jeg tro, og det er vel både tidsmessig og økonomisk krevende i en tid der verden skriker etter vaksiner. Men den krevende situasjonen verden står ovenfor kan jo gjøre det mulig å foreta noen short cuts kanskje. Det må være lov å håpe :)

Her legger nok AZ om produksjonen og bruker SAN fra AZT ellers taper de kappløpet. Ny styrerepresentant med bånd til AZ styrker og teorien om økt samarbeide.