President Donald Trump er ikke fornøyd med renteutviklingen.

InnerTier
USA 17.10.2018 kl 17:11 1003

President Donald Trump markerer fakta strategisk perfekt - må bare erkjenne det.

--------------------
https://e24.no/makro-og-politikk/donald-trump/trump-om-sentralbanken-min-største-trussel/24468158

Trump om sentralbanken: – Min største trussel
USAs president fortsetter utskjellingen av landets sentralbank.


MISFORNØYD: President Donald Trump er ikke fornøyd med renteutviklingen som Federal Reserve og sentralbanksjef Jerome Powell (t.h.) står for. FOTO: CARLOS BARRIA REUTERS
E24(NTB) Publisert: 07:13 - 17.10.2018, Oppdatert: 07:16 - 17.10.2018
Etter flere angrep mot den amerikanske sentralbanken Federal Reserve (Fed) den siste tiden, kommer president Donald Trump nok en gang med et spark i retning institusjonen.

I et intervju med Fox Business tirsdag kveld kaller han sentralbanken hans «største trussel».

Les også: (+) Dette må du vite om «verdens viktigste rente»

– Fordi Fed hever rentene for raskt. Den er uavhengig, så jeg snakker ikke til ham, men jeg ikke fornøyd med det han gjør, fordi det går for fort. For hvis du ser på de siste inflasjonstallene, er de veldig lave, sier Trump, som sikter til Fed-sjef Jerome Powell.

Litt ut i intervjuet moderer Trump seg noe, og sier at han ikke klander Powell, ettersom det er han som har plassert ham i sjefsstolen.

– Kanskje er det riktig, kanskje er det galt, men jeg plasserte ham der, sa Trump, ifølge CNBC.

Trump har flere ganger kritisert Federal Reserve og sentralbanksjef Jerome Powell. I forrige uke beskyldte han sentralbanken for å ha forårsaket i børsnedturen onsdag og torsdag.

Trump oppnevnte selv Powell som sentralbanksjef i februar. Han etterfulgte Janet Yellen, som også høstet sterk kritikk fra presidenten.
InnerTier
17.10.2018 kl 21:07 948

God klargjøring av Njål Eivind Kleiven.

----------------
Fed holder kursen - Trump misfornøyd
I følge en oppsummering fra Fed holdes rentebanen inntakt og det ventes flere rentehevinger i tiden fremover.


Foto: AP Photo/Susan Walsh

Artikkel av: Njål Eivind Kleiven
17. oktober 2018 - 20.46
Lest av
129

President Donald Trump har vært ute og kritisert sentralbanksjef Jerome H. Powell for å sette opp renten tross den gode veksten og den lave ledigheten i USA. Dette er svært uvanlig oppførsel fra en president da det er en uskreven regel at statsoverhodet i USA ikke legger seg opp i pengepolitikken.

I en oppsummering fra Federal Open Market Committee-møtet mellom 25.-26. september går det frem at Fed skal være trygge på veksttakten i den amerikanske økonomien, men noe usikre på effekten av tariffene som innføres mellom USA og Kina, skriver CNBC.

Medlemmene indikerte at flere rentehevinger skal være på vei fra dagens 2,00-2,25 prosent.

For 2019 legges det opp til et budsjettunderskudd på 985 milliarder dollar, eller et oljefond, og pengebruken over budsjettet beløper seg til 4,4 billioner dollar. Budsjettunderskuddet er hele 18 prosent høyere enn i fjor. Budsjettimpulsen er med andre ord sterk, og at dette må justeres med pengepolitikken kan ikke sies å være annet enn naturlig.

- Når det kommer til forventningene i pengepolitikken utover dette møtet, mener medlemmene generelt at videre trinnvis stigende rentebane for styringsrenten vil sannsynligvis være konsistent med den økonomiske veksten, det sterke arbeidsmarkedet og en inflasjon på nær to prosent i med middels lange bildet, heter det i oppsummeringen.
InnerTier
17.10.2018 kl 22:57 874

Rentene fortsetter å stige
Rentene fortsetter oppover, men finansnestor er usikker på om dette er grunnen til at markedet har falt den siste tiden.


Foto: Doubletree Studio / Shutterstock / NTB scanpix

Artikkel av: Njål Eivind Kleiven
17. oktober 2018 - 21.32
Lest av
884

Rentene har fått mye av skylden for nedgangen og den økende volatiliteten i markedet den siste tiden.

Onsdag fortsetter renetene og stige, både de korte og de lange. Renter med kort durasjon burde være attraktivt for investorene når volatiliteten tiltar og rentene er stigende.

2-åringen er opp 1,7 basispunkter til 2,887 prosent.

10-åringen stiger 1,1 basispunkter til 3,176 prosent.

30-åringen legger på seg 1,4 basispunkter og yielder nå 3,349 prosent.

For pensjonsfond som skal gjøre årlige utbetalinger er en viss direkteavkastning essensielt å oppnå. Når statsobligasjoner med 10-årig durasjon gir 3,2 prosent tilbake på pengene begynner dette å bli attraktivt for forvalterne.

I Norndets podcast #Pengepodden er finansnestor og tidligere hedgefondforvalter Peter Warren gjest i denne ukens episode.

Der uttrykker han usikkerhet om oppgangen i rentene faktisk er grunnen til fallet i markedet siden dette er noe alle har visst om og det burde være diskontert inn i kursene.

Bjarne Schieldrop i SEB fortalte i HegnarPodden at oljemarkedet sliter med å prise inn ting som de vet kommer til å skje, før det nettopp skjer.

Man kan spekulere i om noe av den samme mekanismen slår inn på aksjemarkedet når rentene stiger, og kanskje spesielt når stigningstakten har vært så markant som den har vært de siste månedene.

Børs & finans rente