NAS - gjør alt om til fortrinnsrettemisjon.


NAS har nå kommet med noen detaljer rundt emien sin. En er utstedelse av obligasjoner, en fortrinnsrett emi for eksisterende aksjonærer og en rettet emi. Jo mer jeg leser rundt denne emien så får jeg følelsen at noe er feil. Antar at i fortrinnrettemisjonen vil det bli omsettlige tegningsretter for aksjonærer som enten velger å ikke være med og/eller det gis mulighet for andre aksjonærer som ikke er ankerinvestorer å kjøpe seg inn. Det er greit nok. Tegningskursen er på 6,26. Mange mener at kursen er lav og dermed lukrativ for spesiellt ankerinvestorene med bla skipsreder John Fredriksen. Flere mener emisjonen kommer til å bli populær og med god respons. Det jeg reagerer på er følgende. En må regne med at kursen synker når¨så mange aksjer trykkes ut. Heller ikke noe unormalt med det. Ramler kursen ned til f.eks 10 kroner og en (ekstern mindre) investor vil ha aksjer så må antageligvis vedkommende kjøp tegningsretter i markedet til rundt 3,74 kroner pr stk slik at prisen på aksjen vil bli 10 kroner uansett. Ankerinvetorene har da mulighet for gevinst øyeblikkelig uten å løfte en finger. Dersom emien er/blir så populær så la alt bli en fortrinnsrettemisjon slik at også hjørneinvestorer som John Fredriksen må ut i markedet å kjøpre t. retter om de oppfatter emien som lukrativ. Ønsker de ikke det så kan JF, mfl. stå som garantist om ikke emien blir fulltegnet. Er emien poulær og attraktiv så blir emien fulltegnet og da slipper garantistene å ta noen aksjer som helst. Igjen skrevet, ønsker garantistene aksjer så får de kjøpe t.retter som alle andre. Da vil en også slippe kivet om hvem som blir forfordelt og ambisjonene til Kjos om ett folkeaksjeselskap blir opprettholdt.
pengex
06.05.2021 kl 09:18 5365

Hvorfor rettet emi er enklere enn fortrinnsemi ?
Fordi det er enklere å hente inn nye investorer og si fuck you til de gamle.
Garmis
06.05.2021 kl 09:24 5348

Du kan drømme du P.Eksperten bror, du kan drømme du....................

Du har rett og det er det som er det triste. Når det er skrevet så er det ikke alltid investorer har dårlig hukommelse eller bare lar seg blende av profitt. Ved en annen anledning så er det ikke sikkert noen vil være med å tegne seg i emier. Selv har jeg dårlig erfaring med en annet selsakp som jeg ikke gidder å putte penger i selv om de er lukrative. De er nå i offshore og trenger gryn dann og vann som andre den sektoren, jeg gidder ikke støtte dem. Kapitalstreik kalles det. Er ikke bare "blådressen" som kan streike.
pengex
06.05.2021 kl 09:35 5308

Litt trist at folketrygdfondet skulle rote seg inn i denne fadesen da. De pleier å være ganske langsiktige. Og det er jo helt garantert at det kommer en emisjon til her.
Kapitalen renner jo tvers gjennom nas og de tjener fortsatt ikke penger.
Sann
06.05.2021 kl 11:28 5170

Hvor hjernedød er det mulig å være når nan fortsatt sitter på denne aksjen? Burde jo drive med helt andre ting enn aksjer.

Sjekka nettopp NAS kursen, den er faktisk fortsatt over 10.00-.
FunTrade
06.05.2021 kl 17:34 4959

Vært god underholdning i et års tid dette nå, dog med en del færre "bull-eksperter" her inne ettersom tapene har rent på.:-) .
undrende
06.05.2021 kl 19:45 4852

Forundret over at Spetalen ikke ble invitert.
Kan det tenkes at han fant 6.26 for dyrt?

Når får jeg kjøpe aksjer under 5 kr?
Før eller etter sankthans?

Når er JF helt ute før eller etter 17 mai?
Redigert 06.05.2021 kl 22:18 Du må logge inn for å svare
Garmis
06.05.2021 kl 23:07 4628

Det må du selv avgjøre. For min egen del skal jeg aldri, aldri mer prøve å leke med de som får lov til å gjøre som de ønsker!.

Leste noe av prospektinfoen i helga. Bet meg merke i det som sto om utvanning i kortprospektet. Nåværende aksjonærer vannes ut med 94%!! Eksisterende aksjonærer får 1,5 tegningsrett for hver aksje de har. De som er med i den rettede emien trenger ingen.Slik det ser ut nå så kunne eksisterende aksjonærer fått både 5 og 10 t.retter for hver aksje de har. Legg også merke at de som er med i den rettede emien er Utenlandsregistrerte investorer. Holder aksjekursen til NAS seg på ett høyt nivå kan de ta ut store gevinster uten å skatte til Norge. Nåværende (Norske) investorer får vel ikke så mye å hente. Myndighetene bør merke seg dette. Skulle mot formodning NAS behøve å gå på tiggerferd til Staten igjen, så bør Staten lukke døra og peke mot Frankfurt eller London istedet.

Emisjonen ble kraftig overtegnet, nærmest som forventet. Ledelsen i NAS ville prioritere støttespille. Nå viser det seg at også at eksisterende investorer, både små og store var/er støttespillerer. De vil antageligvis føle seg forfordelt nå som nærmest "ukjente" aksjonærer som ikke har vært med tidligere kommer inn til en latterlig lav pris. Tror ikke de som initierte emisjonen bør være for kry ovenfor eksisterende aksjonærmasse.


I private placement-delen av emisjonen (ca 800 millioner kroner til kurs 6,26 som var igjen etter at Fredriksen & co tok sitt) måttte man tegne for minst 10 millioner kr for å få tildelt aksjer.

Minimumstegning her var 2,5 millioner kr, og det vil si at alle tegninger fra 2,5 til 9,99 mill ble strøket.


Det var en LAAAAAAANG pause. Slipp loss så at vi får ltt Action Jackson
suspekt
25.05.2021 kl 10:15 3452

Fikk ingen aksjer av overtegning! Åpner vel på 14-15 snart!!
Mange som gjør noen raske kr her!

Blir det mangel på fly? Tydelig at det er iferd med å bygge seg opp ett voldsomt trykk innen booking av flyreiser.

Kan det skje med flybransjen det samme som skjer innen containerskipsbransjen? Både fly og containerskipsbransjen har vært preget av kontinuerlig overkapsitet heiet frem av lånevillige finansierer. Inne container så reduserte de aktiviteten og resultate nå er en boom med mangel på skip og utstyr etc. Innen fly har det også vært kontinuerlig overkapasitet. Der også er finansinstitusjonene i ferd med å gå lei av å bygge store flyflåter og vedvarende prispress på biletter selv om passasjertallene øker fra måned til måned. Nå får flyselskapene kun hjelp til å overleve, ikke bygge fler fly. Så jeg tror det kan bli en periode med mangel på fly litt lenger frem.

Blir mer og mer overbevist at det kan bli mangel på fly. Markedet har vokst under pandemien tross store dødsfall. Nå er det også oppstått mangel på mikrochips som kan forsinke byggingen av nye fly. Går rykter om at ett større Europeisk flyselskap leier og leaser flere fly enn behovet for den nærmeste tiden for å ta unna det som kan komme.
Frodon
17.09.2021 kl 22:04 2059

Da kan de jo ringe NAS, som har masse fly stående ubrukt på bakken og støve ned. Har du sett oversikten over antall ubrukte fly som står på bakken world wide, loool

Frodon, du flirte av innlegget mitt om potensiellt mangel på fly. Det har du jo lov til. Tydeligvis at NAS ikke har nok ubrukte fly som støver ned ettersom de også må ta inn 13 fly eksternt. Googlet meg også frem til at passasjerrekorden til NAS var 3,8 mill passasjerer på en måned. Tror det var 2018. Det var vel da de hadde flere og mulig langdistanse og. 3,8 mill PAX er det ett stykke opp til, men i ett marked i vekst kan rekorder fortsatt slåes. Begynner NAS å gå i pluss kan de starte tilbakekjøp av aksjer. Tror JF også synes det.
garve
28.10.2021 kl 07:44 1511

Q3-resultatet bør vel ihvertfall ikke være negativt for kursen?
Strategi
28.10.2021 kl 07:59 1451

Norwegian kommer til å fly høyt i dag og fremover.
Nå kommer et nytt meget sterkt kvartal.
Med julebords trafikk, hjem fra ferie og transport av jule og nyttårstrafikken som er mega sterk.

Kise har lastet opp til ripa med aksjer, dette er et sterkt kjøpssignal.
16-18 kr bær være innen rekkevidde på kort sikt.

Norwegian kommer til å dundre oppover i lang tid.
De nye leasing avtalene er kjempegode med leasing pr. time i lufta vintermånedene de 2 neste åra.

Full fest .

Overskudd og
milliarder på bok
https://finansavisen.no/nyheter/luftfart/2021/10/28/7760076/norwegian-har-7-6-millarder-i-cash

Med en forestående "meget sannsynlig" erstatning fra Boeing kan kursen eksplodere, NAS er nå i gang med forhandlinger med Boeing og Airbus og man må anta at erstatning er et sterkt tema her.
Redigert 28.10.2021 kl 08:10 Du må logge inn for å svare

Skjønner ikke helt hvorfor dette er supert heller, de brenner av over en kvart milliard på driften, at det i det hele tatt varsles "overskudd" skyldes kjente trekk fra restrukturering av gjeld.

Nå går de dyrere tider i møte med høyere driftskostnader på bensin og de skaffer seg eldre 737-800 fly med 15% dårligere forbruk.
Frodon
28.10.2021 kl 19:03 1178

Vet ikke helt hvor du får infoen din, men regner med at du er klar over eks dette?

«As of September 2021, 77% of companies have cancelled or suspended most or all international business trips, while 38% have cancelled or suspended most or all domestic business trips»

Det største markedet til fly bransjen er mest sannsynligvis borte for alltid pga digitaliseringen. Men du tenker på veksten fra tiden under pandemien?

Hvor mye har dere tapt i NAS til nå? Når NAS taper penger i høy sesongen, tror dere de klarer å tjene penger i lav sesongen? (ja, seff tror dere det, loool)
Strategi
28.10.2021 kl 19:29 1144

Viktig å få med seg at Norwegian hat leasing pr time i lufta de to kommende vintersesongene.
Dette betyr at når flyene står på bakken koster de ingen ting.
Det er kun Norwegian som hittil har fremforhandlet denne avtalen.
Norwegian kan fritt ned og oppskalere etter etterspørsel, så jeg tror de 2 neste vintersesongene vil bli ok.
Frodon
28.10.2021 kl 21:09 1075

Hva hjelper det når de taper penger på flyene i luften? Hvordan tenker du at NAS skal gjøre med besetningen? De har en jobb og inntekt når et fly går, utover det er de arbeidsløse uten inntekt? Hvis du går inn å bestiller din ferie for familien, som du betaler der og da. Når får du beskjed om flyet går eller ei? Hvem dekker alle de andre kostnadene ved ferien din, som du taper hvis NAS flyet plutselig ikke flyr pga for lite bestillinger?

Dette er like lite gjennomtenkt av deg som det er av NAS. Og i tillegg går dere rundt å skryter av avtalen og tror den er bra for selskapet? Helt utrolig…

Begynner NAS å tjene penger igjen så håper jeg de starter med tilbakekjøp av aksjer og sletter dem. De kan jo gå tilbake til ca 100 mill aksjer. Kursen kan da bli veldig høy og de største aksjonærene må de reduser noe. Om noen snakker om mangel på likvide aksjer så kan en jo referer til nettbaserte selskaper i USA hvor de driter i likviditeten og prisen på aksjen kan bli både flere hunder dollar eller tusenvis av dollar.