BWE 2022 - Q4 gir føringene

gunnarius
BWE 11.05.2021 kl 10:17 255541

Tillater meg å opprette en ny tråd. Ble vel lang den gamle.

Atter en "utenom børs handel". Her om dagen gikk det en post på 200.000 aksjer, i dag en ny post på 250.000 aksjer. Kan være greit å vite, så forstår man bedre øretrillingens sanne ansikt.

BWE omsettes NOK 2.55 under emikurs på NOK 27 og som en digresjon - PEN omsettes for NOK 1.6 over emikursen.

BWE har sånn omtrent dobbelt opp til kursmål. Mye å gå på altså.

Selskapet er lite villig til å kommentere om det forventet hydrokarboner i Dentale formasjonen før boring. Jeg tar dette til etterretning og skjønner at etter Gamba fiaskoen så holder BWE meget tett vedr. den pågående boringen ned til Dentale. Svar får vi trolig i denne uke. Brønnen var estimert til 30 dager og da antar jeg samlet boretid for både Gamba og Dentale. Det er opplyst at boringen ligger foran skjema, så da er det meldingstid i disse dager - gitt jeg tar utgangspunkt i borestart medio april.

Blir uansett interessant å vite hva Dentale formasjonen viser, slik at aksjonærene på Q1 får en bedre samlet redegjørelse.

Det er i det store og hele at etter Q1 jeg tror det kan være bedre beslutningsgrunnlag i aksjen. For ledelsen burde ha en del å berette og si oss hvordan skape gode aksjonærverdier.

Noen som kan bekrefte, ligger Norve fremdeles på samme lokasjon?
Redigert 15.02.2022 kl 10:59 Du må logge inn for å svare
gunnarius
13.06.2021 kl 14:51 5658

Sitter man med penger plassert i en aksje, er det naturlig at alle sider av selskapets operasjoner og drift tas hensyn til. På den annen side blir det for ensidig kun å vektlegge forhold eller en spesiell hendelse større vekt enn hva som direkte kan tilskrives denne isolerte hendelsen. Nå burde markedet være ferdig med tørrboringen på Dussafu og se hen mot hva som kan løfte aksjekursen.

Hva skjer videre for BWE?

I Q3 boring av Hibiscus North, estimert med ressurser 10-40 mill. fat.

Ref. hva CEO Hamilton i Panoro sa ifm. Q1 og CC:

The operator have guided a range of between 10 million and 40 million barrels of prospective resource on the Hibiscus North structure. It doesn’t take much to be commercial here because we can tie it back eventually, it’s quite close by the Hibiscus. So, even the lower end of that range of discovery is highly commercial.

Denne gang tror jeg markedet er mer usikker på COS og ikke at noen instans/interessent hausser dette i forkant. Derfor må Hibiscus North og suksess, kun ses på som en bonus og ikke noe obligatorisk. Svaret får vi om 2-3 mnd.

Imidlertid vil online to nye prod. brønner Tortue på Dussafu være hva som virkelig vil sette fyr på BWE-aksjekursen. For med samlet ~16.000 f/d netto til BWE, blir dette med dagens oljepris nærmere USD 60 mill. som free cash flow per Q til BWE.

CEO Hamilton sa ifm. Q1 og CC:

In Gabon, we’re drilling the DTM-7 well, looking up DTM-6 that all happened probably towards the end of the third quarter.

Oppsummert betyr dette at markedet kan forvente og meldt resultat for to triggere innen et tidsperspektiv på 2-3 mnd.

Selv om det blir marginalt for juni og juli, øker OPEC kvotene - også for Gabon. Dvs. fremover tillates større produksjon for Gabon, ref. større etterspørsel i H2. Blir neppe noen flaskehals rent produksjonsmessig for Dussafu JV og BWE som operatør i fortsettelsen. i alle fall neppe mot slutten av Q3 og online to nye prod. brønner på Dussafu.

Litt om OPEX på Dussafu, som har vesentlig betydning for inntjeningsevne.

Den første - koronaen. Den andre - kvotebegrensning (OPEC) og ingen nye prod. Brønner online. Den tredje - produksjonsstørrelse.

Dagens OPEX på Dussafu med ref. Q1 2021, $23. Det er å forvente at ved uhindret virksomhet/operasjoner pga. Covid-19, vil dette i seg selv redusere nivået på OPEX. Naturlig decline er tilstede på på Tortue. Med Tortue Fase 2 ferdigstilt og 8.000-9,000 nye fat olje å fordele de faste kostnadene på, vil OPEX trolig gå ned til et sted i intervallet $15-17, sagt med forbehold.

Snodig at markedet og kanskje spesielt media nå synes omtale kun PEN som en pengemaskin. Ja, det var PEN som kom først til matfatet (Dussafu), men det er nå BWE som står som operatør og har eierandel på 73,5%, mens PEN har 17.5% (40-45% av PENs salg olje ultimo Q3). Selv har jeg ingen problemer med å omtale PEN som en pengemaskin.

Men er PEN per def. en pengemaskin, så er - og vil bli – BWE en enda større.
Redigert 13.06.2021 kl 15:03 Du må logge inn for å svare
solb
14.06.2021 kl 09:57 5429

Kan det være like greit å gå ut av BWE nå? Begynner å bli passe lei av XTX sin daglige manipulering. Dette kommer vel bare til å vedvare med samme intensitet? Øretrilling kaller gunnarius dette. Planmessig kursmanipulering er nok nærmere sannheten?
Kingiscash
14.06.2021 kl 10:31 5440

Vet ikke om oljeprisen er 40 eller 80 om 12 måneder, men har for sikkerhets skyld lagt inn en ny linje i regnearket(80). Ikke mange ukene siden 75 virket helt urealistisk.
Dagens pris trigger nok Shale, men BWE er billig selv om prisen er på olje 50. Som påpekt av Gunnarius vil OPEX per fat falle kraftig når de to nye brønnene kommer i drift. 15-17 i OPEX, 5 i skatt? Og lokal skatt på Bermuda er vel ca 0% så da trenger ikke regnearket være så veldig avansert for å se at BWE har oppside fra dagens nivå.
cinet
14.06.2021 kl 10:43 5480

BWE har stor stor oppside. Penger vil sprute inn ved økt produksjon 3q. I tillegg «krigskasse» til nye oppkjøp? Eller utvikling sv kudu og/eller Brazil. Oljeprisen vil være mellom 65-75 ut året, men en mulig kortvarig topp på 85. Trolig litt ørkenvandring fram til oktober , men da .. 35+
Kingiscash
14.06.2021 kl 11:07 5482

Ser ut som gjenåpningen fortsetter i USA og Europa, med USA et godt hestehode foran. Fra flytrafikk:

Norge: Drøyt 268.700 passasjerer trafikkerte Avinors ti største lufthavner i uke 23, viser foreløpige tall mandag. Dette er 76 prosent færre enn i samme uke i 2019, men over 68 prosent flere enn i uke 23 i 2020.

USA: The Transportation Security Administration announced on Saturday that nearly 2.03 million people were screened at the checkpoints on Friday, marking the first time in 15 months that the number of security screenings surpassed two million. Friday's crowds were just 74 percent of the volume compared to the same day in 2019, before the pandemic began, but were 290 percent higher than the same time last year

Ser nesten ut som markedet og OPEC er tatt på senga.
Fluefiskeren
14.06.2021 kl 12:36 5411

I Storbritannia derimot settes åpningen på vent i en måned grunnet Delta-mutasjonen.
Svensken
15.06.2021 kl 16:21 5258

Oljepris på nesten 75 dollar, og BWE kurs på 26 kroner. Nesten så man gnir seg i øynene at dette er en realitet.
gunnarius
18.07.2021 kl 10:04 4932

Så er det bestemt i OPEC at det blir nytt møte i dag.

https://www.energyintel.com/pages/eig_article.aspx?DocID=1111578&utm_campaign=top-story&utm_medium=site&utm_source=1&utm_content=Opec-Plus+Calls+Flash+Sunday+Meeting-1111578&ts=1

Det er nok tilfelle at OPEC har blitt enig med UAE om en modell. imidlertid gjenstår å se om f.eks. Irak vil kreve endring i basislinje fra 2018. Blir det åpnet for diskusjon om OPEC+ land og respektiv basislinje, kan det bli turbulent nok.

Senere i dag vet vi utfallet.. Og går det slik jeg tror, finner OPEC+ en løsning som kan strekke seg til slutten av 2022.

Blir det en løsning i OPEC+ og som medfører videreføring og økning i produksjon som er forespeilet i media, kommer BWE-aksjen mest trolig til å skyte fart i de neste uker. Folk må ikke nistirre kun på oljeprisen, men se totalbildet. Dvs. en moderat månedlig økning vil - i nåværende pandemi-situasjon - være det beste på sikt.
gunnarius
20.07.2021 kl 10:56 4704

Jeg har gått ut og forsvart og nærmest lovpriset at det ble en deal i OPEC+ og hvordan den er utformet. Kun en betenkelighet - og det er at enkelte av de aller største får mulighet til å endre basislinje fra mai 2022. Dette kan skape noe støy neste år, men foreløpig er det andre forhold som rir oljemarkedet.

Det har trolig blitt iscenesatt en selloff som omfatter mer enn avtalen til OPEC+. Pandemiutviklingen og Delta-varianten skaper ny frykt. Det er her den moderate økningen på 400.000 f/d kommer inn. Markedet vil neppe ha særlige problemer med å absorbere denne minimale økningen, selv ved tiltakende utbrudd av pandemien. I så fall må pandemien bli vesentlig sterkere enn tidligere for at oljeetterspørselen skal få impact av økningen på ekstra 400.000 f/d (hver mnd. fra aug-des.)

Vurderer selv situasjonen til at det blir vesentlig mer Delta-mutasjonsvirus i sirkulasjon, men trolig ikke slik at den antatte etterspørselsveksten for Q3 og Q4 kan nulles ut.

Pandemien og uvær har satt kloden flere skritt tilbake. Ingen vil være tjent med om oljeprisen gikk sky high i et kort tidsaspekt. Hva kloden nå trenger er stabilitet innen OPEC+ som nå er representert med inngått avtale sist søndag, stabile leveranser og forutsigbarhet inkl. langsiktighet. Alt dette har OPEC+ nå sørget for ved den avtale som har blitt inngått..

En oljepris rundt $70 vil være best for alle som har interesser av å anvende olje i en eller annen sammenheng. Slik jeg leser kartet, er det nettopp dette som er i ferd med å skje. Hadde ikke OPEC+ tatt grep og økt produksjonen og oljeprisen gikk i taket, ville verdenssamfunnet ha satt ned foten. India er ett land som innstendig har oppfordret til lavere oljepris, for ellers ville dette ha kneblet den økonomiske utviklingen:

https://www.reuters.com/article/india-oil/india-seeks-lower-oil-prices-as-high-pump-prices-bite-idUSKBN2EP18Q

USA har allerede kontaktet OPEC og bedt om lavere oljepris. USA var også indirekte med på å "presse" oljeprisen ned, pumpeprisen og bilistene ville ha gått av skaftet om gallon prisen ble ytterligere økt. Kun et par eksempler. Lavere oljepris - større forbruk.

BWE har så gode assets at realiseres disse inkl. kjøp av ny produksjon ala Golfinho etc., så skal det ikke stå på oljeprisen.
Redigert 20.07.2021 kl 12:26 Du må logge inn for å svare
gunnarius
21.07.2021 kl 10:51 4589

Bruker ikke mer energi på å vurdere hvorfor oljeprisen smalt ned, trolig ved en selloff. Registrerer at den ligger der jeg forventet den burde ligge, dvs. rundt $70. Dette er en oljepris som alle bør kunne leve med.

Øretrillingen - på særdeles lavt volum - i handelen har vært ekstrem i det siste og se hvor linket den er til oljeprisens kontinuerlige endringer. At en oljeaksje bør følge en oljepris virker logisk, men det får være måte på å innstille maskinene. Oljeprisen kommer til å fluktuere også i fortsettelsen, aksjekursen likeså.

Sitter med en følelse av at selskapet arbeider aktivt med noe på innsiden. Det har ikke i det aller siste vært handler utenom ordinær børs. Det synes som om alle sitter stille i båten og venter på instruks/melding. Skulle BWE finne på noe oppkjøp, vil selskapet trenge funding. Kanskje også utover egne rekker. Riktignok vil flere av de M&A aktivitetene som gjøres i markedet bli regulert iht. "betaling i termer". Dvs.kun en dose upfront, men i bolker senere. Dette begrenser behovet for å tappe cash raskt. Kan ikke se at handelen bærer preg av å rede grunner for innhenting av frisk kapital. Har heller ingen grunn for å påstå at dette vil bli nødvendig.

Ikke mange børsdager før neste Q, 20. august.
gunnarius
21.07.2021 kl 15:20 4538

Har for vane å koble Oyeli Star mot Norve. Ser at dette fartøyet nå ligger tett på Norve. Ser det er rimelig stor flåteaktivitet i området ved Norve.

Skal Norve endelig flyttes fra DTM-7H og opp til Hibiscus North. Og vi får vite mer om boringen på Q2, 20 august?

Skjønte ikke helt API lagerstatus som kom i går. Kan det være at EIA om kort tid viser noe annet og mer i retning lagertrekk? Tja, synes det var snodige tall i går. Viser EIA tilsvarende API, reagerer nok olja litt ned.
gunnarius
21.07.2021 kl 16:50 4484

Okkesom, olja holder seg godt den i intervallet $71-72.

Ser bedre ut nå, med olje på vei opp etter "selloff". Håper på litt ro med en litt nervøs (jo-jo) olje i de siste dagene.

Da blir det til å blinke ut neste Q, 20. august.
gunnarius
23.07.2021 kl 12:14 4308

Oyeli Star skal ha trukket Norve opp mot Hibiscus North. La oss si 30-dagers boretid, så kan foreløpige signaler trolig meddeles på BWEs Q2, 20. august og PENs Q2, 25. august.

Norve ble liggende en tid etter DTM-7H. Hva som eksakt er gjort vites ikke, men det kan også være noe relatert installasjonsfasen, dvs. forberedelse/koble DTM-6H og DTM-7H opp mot FPSO Adolo. Neste Q vil fortelle.

Oljeprisen korrigert opp etter nedkjøringen OPEC+ deal og øvrige forhold, jf. pandemien. Oljepris >$70, BWE trolig ferdig med å bore prod. brønn DTM-7H. Boring av Hibiscus North med ressurser estimert til 10-40 mill. fat og disse to prod. brønnene online med mer olje i løpet av Q3, samt BWE skal ha lagt inn bindende bud på Golfinho. Alt dette og markedet priser BWE aksjen til NOK 25.60?

Noe sier meg at markedet ikke helt har forstått aksjen.

Redigert 23.07.2021 kl 12:20 Du må logge inn for å svare
gunnarius
23.07.2021 kl 20:31 4255

Positivt at BWE søker fast ansatt til Brasil:

https://bwoffshore.easycruit.com/vacancy/2731279?iso=gb

Jeg har nevnt det tidligere og gjentar at det er helt tydelig at BWE satser på Brasil og at denne nyansettelsen kan skyldes det speedes opp.

Ser at det skrives mulig "hurdle" vedr. Golfinho er at Petrobras ikke er villig til å ta stor del av decommissioning.

Forventer en del avklaringer neste Q, 20. august.
Redigert 23.07.2021 kl 20:38 Du må logge inn for å svare
gunnarius
26.07.2021 kl 16:53 4064

Kan virkelig like at BWE posisjonerer seg mot Brasil, sammen med Big Oil:

Et utdrag:

And while output is also expected to climb in the U.S., Canada and Russia in the coming years, it’s Brazil that’s uniquely positioned to be the oil star outside of the Middle East. Saudi Prince of Oil Prices Vows to Drill 'Every Last Molecule'

Brazil is the most recent place on Earth where oil majors spent billions on exploration licenses before Covid crippled the world economy and sent prices crashing. The cash already committed means that even European giants Total, Equinor ASA and Shell, which have aggressive carbon reduction plans, are proceeding with drilling. On top of that, offshore fields in Brazil, unlike U.S. shale, have a longer production life, making them more cost effective. Output per well also dwarfs deep-water fields in Nigeria, the Gulf of Mexico and the North Sea, adding to resiliency in times of lower prices.President Jair Bolsonaro, a former military man who favors industry and has been dismissive of climate concerns, is opening Brazil's oil industry even wider to outside capital. The government is offering additional offshore licenses later this year under more attractive terms than before the pandemic.

All this makes the South Atlantic a safe haven of sorts for an industry increasingly on the run from weakening economics and more aggressive climate policies elsewhere. Brazil’s oil regulator, known as ANP, expects a fourfold increase in offshore wildcats this year to 19. Rystad expects a more modest doubling of exploration, with even more wells next year.

“All the major companies are getting ready to drill,” said Roberto Monteiro, the chief executive officer of Petro Rio SA, the Brazilian oil independent that sold $600 million in bonds in June to finance an offshore drilling program. “The action is here.”

https://www.bnnbloomberg.ca/oil-giants-hunt-for-that-one-last-big-hit-along-coast-of-brazil-1.1632895



gunnarius
27.07.2021 kl 15:32 3895

Hittil skarve 80T aksjer omsatt.

Ikke stor salgsvilje og primært øretrillingsposter som går.

Poenget mitt - gitt good news, så smeller denne aksjen fort opp og gitt en vettug melding, så tror jeg at bildet på handelen vil bli omtrent som vi ser det nå, dvs. folk er posisjonert og håper på en oppgang, samt øretrillingen på høyere volum fortsetter.

Kan det bli rift om BWE-aksjene? Tja, jeg tror det.
solb
27.07.2021 kl 16:08 3901

Norve er 4. døgnet "on site". Moroa kan starte! 😊💪
Fluefiskeren
27.07.2021 kl 17:21 3869

Men blir spud meldt! Ikke vet jeg, men de kunne godt gjøre det. Spesielt BWE som kun har pågående virksomhet på Dussafu.
gunnarius
27.07.2021 kl 20:21 3852

Har vært på BWE og spurt om det ikke ville være rimelig med en oppdatering, både for DTM-7H og Hibiscus North, men dette biter ikke på. Kan være BWE forholder seg til markedet som selskapet har gjort tidligere, dvs. kommer med pre- resultatet neste Q ultimo måneden før. Kan således kanskje i samme slengen ta med noe update operasjonene. Ikke vet jeg, men sjansen er der for melding i denne uke.

Markedet går også og venter på om det er noe gehalt i som Reuters og media har skrevet om, BWE lagt inn bindende bud på Golfinho medio juni. Har konfrontert selskapet med det jeg visste for å utløse en reaksjon, men der i gården holdes kortene tett om brystet.

Noe er på gang.

Det eneste jeg vet er at med to nye produksjonsbrønner online i Q3, boringen av Hibiscus North, OPEC+ deal etc., så sitter man definitivt ikke uten å eie en bunke med BWE-aksjer, for her kan det smelle opp, når som helst. Synes i tillegg at det er fint liten handel av volum utenom ordinær børs, og da er det mest trolig kun et tidsspørsmål ........
Redigert 27.07.2021 kl 20:30 Du må logge inn for å svare
solb
27.07.2021 kl 23:01 3857

gunnarius kaller det øretrilling. Jeg forteller at det er kyniske meglerhus, spesielt XTX, som har fått jobben med å manipulere kursen under 27kr. Flere aktører begynner nok å se dette svineriet nå. Med lav omsetning, er det en smal sak for algoene å holde kursen på plass.
Vi trenger positive meldinger og høyere oljepris for å bryte den destruktive virksomheten.
gunnarius
28.07.2021 kl 08:13 3729

Fra Tortue var produksjonen i Q2 10.500 f/d med gj.sn. oljepris USD 69.8. Også høyere OPEX pga færre fat å fordele faste kostnader.

Lavere produksjon i Q2 skyldes, skriver BWE:

The decrease in production compared to the first quarter of 2021 was mainly due to a planned maintenance shutdown.

PEN skriver i sin melding at produksjonen er OK nå:

Current production is in excess of Q2 average and expected to rise once DTM-6H and -7H are online early Q4.

BWE skriver om DTM-7H og de to nye produksjonsbrønnene online:

At the Tortue field, the drilling of the final horizontal production well, DTM- 7H, was successfully completed according to plan. High-quality oil-bearing sands were encountered in line with prognosis. The work will now proceed with the completion and tie-in of the two wells (DTM-6H and DTM-7H) with first oil expected in early Q4 2021.

Hibuscus North, Norve og boremannskapet kan bore kjapt. Det har vi erfart tidligere. Derfor kommer det trolig mer info (suksess eller ei) på neste Q for BWE, 20. august og for PEN, 25. august.

The Hibiscus North exploration well (DHBNM-1) was spudded earlier this week and
drilling activities are progressing as planned. The well has a geological
analogue to the Ruche Field, where the Gamba structure is the primary target.

Til tross shutdown og lavere produksjon i Q2, men med relativt høy oljepris - så opplyser BWE at cash er økt fra USD 185 mill. til per 30. juni USD 216. mill. En økning i cash på USD 31 mill. Hva vil da ikke cash for Q4 kunne bli, ved gross ~8.000 f/d olje i tillegg fra DTM-7H og DTM-6H?

BWE bekrefter:

The company is well capitalised for the upcoming investment activities with a robust balance sheet and no external debt.

Man må også huske på at selskapet har fortløpende kostnader som betjenes. Til tross dette, så øker cash vesentlig.

Det er hevet over tvil at selskapet har finansielle ressurser til å foreta seg noe innen M&A segmentet. Det er også hevet over tvil at selskapet virkelig setter alle kluter til for å realisere oppkjøp etc., primært kjøp av produksjon.

Media og Reuters har meldt at BWE er en av to tilbydere med bindende bud på Golfinho, 14.000-15.000 f/d og 750.000 m3 gass per dag. Ingen kan vite om BWE blir successful bidder, før dette blir kjent.

Q3 kan bli det kvartal hvor virkelig BWE omtransformeres fra et mindre til større O&G selskap, beroende på om selskapet lykkes med egne aktiviteter og oppkjøp av ny produksjon.
Redigert 28.07.2021 kl 08:26 Du må logge inn for å svare
Fortun25
28.07.2021 kl 08:30 3675

I mai 2020 prosjekterte selskapet med en årsproduksjon på 15- 16500 fat/dag. De er nå nede i 10500 fat /dag. produksjonskostnadene har økt fra 16- 18 usd/fat
Til 31 usd/far. Produksjonen faller langt fortere enn det de predikerer. Dette vil en igjen få bekreftet når q3 tallene forligger.
Redigert 28.07.2021 kl 08:32 Du må logge inn for å svare
gunnarius
28.07.2021 kl 11:56 3556

I Q2 øker BWE cash med USD 31 mill. til USD 216 mill., altså med 17%. Burde ikke markedet ha verdsatt dette?

I tillegg godt nytt/progress for både DTM-7H og Hibiscus North.

Legges OPEC+ deal i bunn, så ser man at fortsettelsen trolig vil vise at denne deal vil medvirke til høy oljepris over tid. Pandemien må her vektes imot.

For det er lite som tyder på at USAs shale vil gi særlig gass:

Shale pioneer Hamm skeptical private E&P can fill gap

Published date: 27 July 2021

Shale billionaire Harold Hamm doubts that private oil producers can fill the void left by publicly-traded peers that are holding off from drilling new wells as they fix balance sheets after years of excess.

"We have seen them make up a larger portion of the market," Hamm said in an interview, with private companies now accounting for as much as 54pc of US drilling activity."And even those private companies are showing some restraint as well."

For alt:

https://www.argusmedia.com/en/news/2238286-shale-pioneer-hamm-skeptical-private-ep-can-fill-gap#.YQDi6zme-Ok.twitter
solb
29.07.2021 kl 09:02 3405

"Gassmarkedet er ekstremt sterkt"! Kudu-asset i Namibia til BWE, blir stadig mer verdt. Ser for øvrig at Namcor sin license utlysning avsluttes 31. juli. 4 blokker beliggende kloss opp til Kudu blokk, kan være umåtelig interessante! Spent på om BWE har følere ute her?
gunnarius
29.07.2021 kl 09:28 3422

Ja, det er interessant, men neppe fullt ut iht. BWEs strategi, ref nye blokker og leteboring. Kudu-gass på sikt og når myndighetene viser større vilje til å bli engasjert.

Etter mitt syn står slaget nå om Brasil. Dette er Big Oils lekegrind og om mulig per def. trygg havn, så er Brasil en slik.

BWE går for modne felt, men det samme gjør DBO Energy. Har ikke særlig lyst å hausse muligheten for BWE til å bli successful bidder for Golfinho. Som Reuters skriver er det kun DBO og BWE som har levert bindende bud og da er sjansen for suksess til BWE absolutt til stede.

Golfinho innebærer kjøp av et helt felt med infrastruktur/pipeline og olje/gass. Skulle nå BWE seire i denne konkurransen med DBO, samt BWE benytter RBL fasiliteten som funding og prisen vurderes som godt kjøp, tror jeg vi snakker om en så stor game changer at aksjekursen til BWE kan dobles. Igjen, det er ingen automatikk i at BWE blir vinneren eller om Petrobras aksepterer innleverte bud. Men spennende er det og timing for BWE er perfekt.
Redigert 29.07.2021 kl 09:33 Du må logge inn for å svare
solb
29.07.2021 kl 09:32 3421

Synes faktisk det begynner å dra seg til ettertrykkelig for BWE nå! 😍

Og enn så lenge driver XTX og forsyner oss med øretrilleraksjer. he,he.
Redigert 29.07.2021 kl 09:35 Du må logge inn for å svare
gunnarius
29.07.2021 kl 09:34 3437

Det er dette syn jeg har forfektet i lengre tid, men markedet må selv få bestemme. Vi som følger aksjen tett ser hva som er i ferd med å skje.
gunnarius
29.07.2021 kl 09:43 3450

Øretrilleaksjer, grafen er da meget forseggjort, nesten som den er designet?
solb
29.07.2021 kl 10:50 3452

Oppstart snart på Maromba! Litt bakgrunnsstoff:
"Historical

The BC-20A concession, where Maromba is located, was acquired by Petrobras (operator) and Chevron in ANP’s Round Zero in 1998, with interests of 62.5% and 37.5%, respectively. In 2012, the US oil company sold a 7.5% stake to Petrobras, which now holds 70% of the project.

The field was discovered in 2003 with the drilling of well 1-BRSA-216-RJS (1-RJS-609) in depth of 161 m. In all, nine wells were drilled in the block, eight oil producers and one gas injector. The declaration of commerciality of the field was made in 2006.

Originally, Petrobras’ plan was for Maromba to start operating in 2010 through a pilot production system, which would consist of two wells interconnected to the FPSO Cidade de Rio das Ostras.

For the definitive system, different options were evaluated, one of them contemplating the use of a fixed platform in conjunction with an FPSO. After technical studies, however, Petrobras concluded that the fixed unit would not be necessary.

In total, 97 km of flexible pipelines would have been launched interconnecting nine wells (eight producers and one injector) to the platform, whose capacity would be 100 thousand bopd.

The idea was to separate the oil from the gas, treat it, store it in the tanks of the unit, and send it ashore via relief ships. The gas produced would be used as fuel in the generation of energy for the platform itself and the surplus, injected for storage.

In 2013, Petrobras decided to reduce the FPSO’s production capacity to 60,000 bopd and postpone the first oil field from 2015 to 2017.

Three years later – in the face of the inertia of the project – the ANP threatened to tender the Maromba field again, along with 26 other inactive concessions, which did not happen because the asset was included in Petrobras’ divestment program.

Source: BE Petroleum"
Fluefiskeren
29.07.2021 kl 15:38 3370

Det er vel ikke noe i veien for at DBO Energy og BWE deler dette? F.eks. 50/50 og de kan slåss om hvem som skal være operatør. Petrobras har vel 100 % av feltet så da blir det isåfall 50% eierandel på begge. Nå elsker tydeligvis BWE å ha høye eierandeler, men synes de også bør tenke på funding og risiko. Begge har norsk bakgrunn og mange kjenner nok hverandre. DBO Energy har erfaring med modne felt, og det kan jo BWE nyte godt av. Det å få mest mulig ut av felt (høy recovery) er jo en kunst i seg selv. BWE har ingen erfaring der.
solb
29.07.2021 kl 17:19 3394

I dag fikk vi tydelig se hva XTX kan få til av nedpressing av kursen med robot og et fåtall aksjer. Fra over 27 ned til 26,45 da aktiviteten var laber. Hvem tror dere har hanket inn dette uhyret for å drive sin manipulering? Mitt bet går mot Paribas. De er aktive også i BWO der de åpent kan shorte.
gunnarius
29.07.2021 kl 17:42 3424

Det var nettopp slik jeg startet mitt innspill med, dvs. DBO og BWE som et konsortium. Det er også nettopp slik DBO gjorde kjøpet med sin forrige deal med Petrobras, konsortium. Det går ikke klart frem hvordan dette skal gjøres, men slik du skisserer. absolutt. Prisen som nevnes indikativt er også nevnt med 9-tall, altså i de små noen hundre mill. dollar klassen. Tror det er bra om man deler på dette. Veldig spennende og selv med deling blir det minst netto 7.000 f/d med olje og halvdelen med gass av gross 750.000m3, pluss et helt felt med infrastruktur og pipeline..

Du er absolutt inne på det samme som jeg startet med Fluefiskeren, Og her kan, ved suksess, Kjetil Storbrække og Carl Arnet bli på samme lag. Du husker også Kjetil fra bl.a. Panoro. DBO har nok mer erfaring med Petrobras/Brasil, selv om eks Arnet og Sæthre BWO også kjenner Brasil, men på en noe annen måte.
Redigert 29.07.2021 kl 17:46 Du må logge inn for å svare
Fluefiskeren
29.07.2021 kl 17:54 3398

Hadde ikke fått med meg at du hadde skrevet om de samme tanker som jeg kom med her. Joda Solbrække husker jeg veldig godt. Mener han gjorde en bra jobb. Ikke minst ved salget av 35% av runde 9 lisensene i Brasil til Vanco. Det var et meget bra salg etter min mening. Dessverre ble det ikke noe ordentlig treff på noen av de tre lisensene, men det er jo en annen historie.
gunnarius
29.07.2021 kl 18:01 3389

Blir det et DBO og BWE som et konsortium, og mest trolig som den forrige deal DBO gjorde med Petrobras så var det den andre parten som ble operatør. Ditto tror jeg vil skje her, BWE blir eventuelt operatør. Gitt det skulle bli slik, et konsortium øker jo sjansen for suksess for BWE. men det tør og kan jeg ikke åpent snakke for mye om, da det gjenstår å se hva Petrobras endelig velger. Men v/et konsortium, hvorfor reagerer ikke markedet, men lar øretrillingen få fortsette på særdeles lavt volum. har nok noe å gjøre med olje som meget lite tidsriktig. Skulle det bli et konsortium så behøver heller ikke eierskapet bli 50/50.

Slik er børs, noen ser ting fortere enn andre. Selv om ingenting er sikkert før det er meldt.
gunnarius
29.07.2021 kl 18:20 3401

Hva jeg tror, basert på forsøk på graving og logikk:

Petrobras selger Golfinho til DBO og BWE som et konsortium.

Det store spørsmålet skal angivelig gjelde kostnader relatert Petrobras sin rolle/andel ifm. decommissioning. Dette tror jeg løser seg og endelig avtale inngås, hvor BWE blir operatør. Kun min personlige mening, men verdt å følge med på og spekulere i.Jeg nevner dette en gang til fordi jeg tror sterkt på konsortium løsningen, DBO/BWE.. Kommer ikke til å omtale Golfinho og sjanse for BWE i fortsettelsen, med mindre det skrives/meldes om dette ellers i media.
Redigert 29.07.2021 kl 18:27 Du må logge inn for å svare
solb
30.07.2021 kl 09:27 3233

Noen som tror Norve greier grovboringen på 25 døgn denne gangen? Jeg er optimist der. 👍
Fluefiskeren
30.07.2021 kl 09:52 3201

Forrige brønn ble boret på kun litt over 14 dager. Det må vel være rekord. 19. april meldte de at de hadde startet og på kvelden 5. mai ble den meldt tørr.

Finner de olje tar det lengre tid så hvis det denne gangen trekker ut tar jeg det som et godt tegn.
Redigert 30.07.2021 kl 09:53 Du må logge inn for å svare
solb
30.07.2021 kl 10:34 3161

Hvis vi får et slikt boretempo, vil vi antakelig allerede neste uke få trykkøkning på borekrona. Tipper vi får se en kursøkning samtidig?