BWE 2022 - Q4 gir føringene

gunnarius
BWE 11.05.2021 kl 10:17 255694

Tillater meg å opprette en ny tråd. Ble vel lang den gamle.

Atter en "utenom børs handel". Her om dagen gikk det en post på 200.000 aksjer, i dag en ny post på 250.000 aksjer. Kan være greit å vite, så forstår man bedre øretrillingens sanne ansikt.

BWE omsettes NOK 2.55 under emikurs på NOK 27 og som en digresjon - PEN omsettes for NOK 1.6 over emikursen.

BWE har sånn omtrent dobbelt opp til kursmål. Mye å gå på altså.

Selskapet er lite villig til å kommentere om det forventet hydrokarboner i Dentale formasjonen før boring. Jeg tar dette til etterretning og skjønner at etter Gamba fiaskoen så holder BWE meget tett vedr. den pågående boringen ned til Dentale. Svar får vi trolig i denne uke. Brønnen var estimert til 30 dager og da antar jeg samlet boretid for både Gamba og Dentale. Det er opplyst at boringen ligger foran skjema, så da er det meldingstid i disse dager - gitt jeg tar utgangspunkt i borestart medio april.

Blir uansett interessant å vite hva Dentale formasjonen viser, slik at aksjonærene på Q1 får en bedre samlet redegjørelse.

Det er i det store og hele at etter Q1 jeg tror det kan være bedre beslutningsgrunnlag i aksjen. For ledelsen burde ha en del å berette og si oss hvordan skape gode aksjonærverdier.

Noen som kan bekrefte, ligger Norve fremdeles på samme lokasjon?
Redigert 15.02.2022 kl 10:59 Du må logge inn for å svare
gunnarius
02.08.2021 kl 09:30 6632

Selskapet og aksjonærene er nå inne i en spennende og avgjørende periode.

- Norve er inne i sin andre uke vedr. boringen av Hibiscus North. Progress blir meldt på neste Q,20. august. PEN har sitt Q res. 25. august.

- Status installasjonsfase og fremdrift Tortue fase 2 bekreftes på neste Q. Ref- de to produksjonsbrønnene DTM-6H og DTM-7H online, med guiding tidlig Q4.

- Melding av BWE eller dementi i media vedr. kjøp av Golfinho. Kan bli meddelt når som helst. Liten tvil om at BWE virkelig har levert inn bindende bud.

- Det gjenstår kun 13 børsdager til BWEs neste Q.

solb
02.08.2021 kl 09:33 6645

Olje fra Golfinho passer som hånd i hanske for blanding med Maromba olje. 🎈
gunnarius
03.08.2021 kl 10:49 6485

Fond forvaltet av Cobas Asset Management krysset etter aksjekjøp fredag 30. juli flaggegrense på fem prosent eierandel i Panoro Energy.

Cobas har også kjøpt/kjøper i BWE.

Topp 20 er fra 1. juni og ikke oppdatert. Finner derfor ikke Cobas her.

Cobas oppgir å kjøpe BWE aksjer. men markedet vet ikke eksakt eierandel, kanskje det blir noe ala PEN?

Uansett, øretrillingen får mer substans og kan forstås. På den annen side, kjøp utenom eller via ordinær børs?

https://www.bolsamania.com/fundsnews/noticias/gestoras/invierte-parames-acciones-cobas-am-trimestre--8053135.html

https://then24.com/2021/07/30/the-new-bets-of-parames-cobas-enters-prisa-and-increases-its-weight-in-galp-and-indra/
Redigert 03.08.2021 kl 11:06 Du må logge inn for å svare
gunnarius
04.08.2021 kl 10:16 6281

Jeg har sagt det før og gjentar gjerne: Gitt man kan tenke seg en O&G aksje må ikke BWE glemmes.

Min mening er også den samme: Markedet sover i dobbelt forstand. Det er ikke fart i handelen og det posisjoneres primært av de profesjonelle investorene.

Av 108.162 aksjer omsatt hittil i dag, er 105.000 aksjer omsatt utenom ordinær handel.

Dette er egentlig en temmelig frustrerende situasjon som råder i øyeblikket, men vil neppe vedvare i lengden. Uansett, en slik utenom handel holder aksjekursen nede. Det er tydelig at her er enighet inngått - oppdrag gitt til en eller flere meglere som holder kursen nede i påvente av at f.eks. Cobas eller andre kjøper større poster. La det være sagt, denne utenom børs handelen er ikke generell, men unntaksvis. Uansett, den underminerer handelen og hindre fri flyt, volum og oppgang.

Er ikke annet enn lettere irritert, for aksjen har så mye i seg. Så aksjekursen vil fly, men da må det først bli ro i rekkene. Hva det imidlertid åpner opp for, billige aksjer som definitivt ikke markedet synes å benytte seg av. Igjen, man må tro på olje og oljeprisen for å forstå hva jeg mener.
gunnarius
05.08.2021 kl 21:48 6055

Selv om BW Energy er opplyst skal være med i budrunden, med bindende bud innlevert medio juni 2021 av BWE og DBO Energy, er det liten tvil om at DBO er selskapet som har arbeidet lengst og mest intenst mot Petrobras.

Allerede i juli 2020 skrev media at BW Offshore og DBO skulle være interessert i kjøp av Golfinho. På den tiden var BWE allerede gått på børs (feb. 2020). Verdt å merke seg at CEO Arnet i BWE allerede på den tiden var del av BWOs styre og godt informert om Golfinho som asset.

Petrobras innledet ved årsskiftet 2020/2021 forhandlinger med DBO, som det nevnes på den tid hadde det høyeste budet. (BWO nevnes ikke som tilbyder). Ettersom partene, Petrobras og DBO , ikke kom til endelig enighet la Petrobras ut Golfinho på nytt for salg. Som årsak - her vites ikke om Petrobras ikke var tilfreds med beløp eller DBO som operatør. Okkesom, Petrobras la ved ny info som følger ved ny utlysning:

In the new bidding round, Petrobras is releasing previously unavailable production information from a well drilled in 2020, the sources said.

Essensen av pågående prosess vedr. salg av Golfinho tilsier at partene trolig er inne i sluttrunden. Nettopp fordi Petrobras har flere assets/felt å selge, vil mest sannsynlig en endelig tilbyder eller konsortium (DBO/BWE) bli meldt fortest mulig. Dette kan fremdeles ta noe tid, men på den annen side og fordi salgsprosessen nærmer seg andre året, kan markedet anta at Petrobras inngår endelig deal når som helst.

Dette er en inngripen v/BWE som ikke må betraktes som hastverksarbeid, men en prosess over tid og innledet ved BWO, senere overtok BWE stafettpinnen.

Ettersom Golfinho er et O&G felt som BWE og management/styre kjenner meget godt, må logisk sett vurderes dithen - at selskapet vet hva Golfinho er verdt og pga. nytt tilbud iht. Reuters medio juni i år, er BWE så interessert at dette trolig matcher DBOs bud eller det er et konsortium Petrobras søker etter.

Skulle BWE bli successful bidder, alene eller sammen med DBO, vil dette asset være den game changer som vil transformere BWE så til de grader, at det vil befinne seg i en høyere divisjon.

At Cobas har valgt å investere i BWE må anses som positivt. Cobas satser ikke på BWE, uten at det ser en god investeringsmulighet,
Redigert 05.08.2021 kl 22:02 Du må logge inn for å svare
gunnarius
06.08.2021 kl 13:22 5877

Cobas tar grep i PEN og som meldt nylig

"Fond forvaltet av Cobas Asset Management krysset etter aksjekjøp fredag 30. juli flaggegrense på fem prosent eierandel i Panoro Energy."

Dette bringer Cobas iht. topp 20 liste av 23. juli Cobas opp som 3. største aksjonær i PEN. Mao. Cobas stiler høyt.

Er det også dette som skjer i BWE?

På hjemmesiden til Cobas går det tydelig frem at Cobas satser både på PEN og BWE m/flere. Gitt det er Cobas som i den senere tid bl.a. har handlet utenom ordinær børs, vil man kunne se dette på neste oppdatering av topp 20. Nåværende liste er av 2. august og viser ikke Cobas på eiersiden. Ditto for PEN med liste ajour 23. juli. Dvs. det er i det siste at Cobass har kjøpt betydelig med aksjer, trolig i begge de nevnte selskapene.

I dag er det i BWE omsatt en post på 301.515 aksjer til NOK 27. legg merke til at det betales hva aksjekursen på børs viser. Det andre kjøpermarkedet innafor handelen sover i timen. Hittil omsatt innafor ca. 50T aksjer.

Nå får vi som sagt se på neste topp 20 liste hvem som selger og om Cobas ligger på listen, kanskje opp mot de aller øverste/største aksjeeierne.

At Cobas er den som trolig kjøper aksjer i BWE blir lagt merke til og vil sannsynligvis medføre noe mer bevegelse på eiersiden inkl. løft i aksjekurs på sikt.
solb
09.08.2021 kl 10:43 5646

Hva tror dere grabbar? Hva får vi vite om produksjonen på Hibiscus North? Hvor mye kan Gamba og Dentale strukturene gi her? Rekker de å gi meningsfull info nå den 20.? Forøvrig dødsens stillhet! 😎
gunnarius
09.08.2021 kl 11:51 5612

Stille?

Neppe på innsiden.

Er forresten ikke så meget imponert over topp 18, Tar ikke med de to på toppen. Synes det ageres for lite i evnen å trekke aksjekursen opp. Snarere har det blitt handlet utenom ordinær børs. Det er først i den siste tiden at trolig Cobas - med sin inntreden i aksjen - får til litt bevegelse. Vi trenger Cobas som katalysator. Neste oppdatert topp 20 liste vil vise oss i hvilken grad Cobas posisjonerer seg i selskapet. Blir Cobas å regne for ferdig med å kjøpe i denne runde, bør det også være i deres interesse å dra aksjekursen opp.

BWE har fryktelig mye på gang og Q3 vil bli meget avgjørende for fortsettelsen, sammen med pandemien.

Markedet må trolig innrette seg på at en oljepris ala $65-75 er helt allright. BWE vil kunne leve fett av en slik oljepris, men da må selskapet fortsette med å realisere økning i produksjonen. For olje er blitt en ferskvare..

Redigert 09.08.2021 kl 11:53 Du må logge inn for å svare
solb
11.08.2021 kl 12:06 5398

Det knytter seg stor interesse til fremleggelsen av 2. Q. til Vaalco som legges ut kl. 9:00 i morgen.
gunnarius
11.08.2021 kl 13:24 5344

USA vil at bilistene skal få billigere bensin ved pumpene?

Oljeprisen har flere kostnadselement, hvor råvareprisen kun er ett element.

Vil tro at denne henvendelsen også kan gjenspeile at USA innser at gjeninntredelse med Iran og atomavtalen sitter meget langt inne. Vil Joe ha billigere bensin, er det bare å signere på atomavtalen.

OPEC+ balanserer dette her inkl pandemien og det vil de fortsette med. Joe kan jo be oljeindustrien derover få ut fingeren .....
Kingiscash
12.08.2021 kl 09:27 5206

Det er 18 dager siden spud på DHBNM. Regner med at de kommer med info når den er klar og ikke venter til resultatfremleggelse. Med olje tenker jeg alltid worst case, hvordan vil kursen bli hvis de borrer tørt? Ned 10% på kort sikt? Blir i så fall enda større press på M&A. Tallene er vel mer eller mindre klare og allerede historie. Neste trigger er DHBNM og tilkoblingen av de to nye produksjonsbrønnene. Ellers litt bedre volum i dag. Asymetrisk risk reward nå. Bekrefter man indikasjoner(10-40m fat) så får vi en 'derisking' av Dussafu og fokuset flytter seg til nye triggere.
Kingiscash
12.08.2021 kl 13:19 5116

Forøvrig har Kepler redusert TP fra 55 til 50. Gjentar kjøp. Men fortsatt litt oppside kan man si.
gunnarius
12.08.2021 kl 13:42 5098

Øretrillerne - uten interesse for kjøp i markedet på lavt volum - knuser lett en god start på dagen, ref. Kepler.

Etter mitt syn foreligger 3 triggere. Gitt kun en av disse slår til skyter aksjekursen fart oppover og begrenser trolig handel utenom ordinær børs.

Triggere, rangert etter sannsynlighet:

1) De to siste prod. brønnene bringes online. Økning i netto produksjon for BWE med ca. 60%

2) Suksess med letebrønn Hibiscus North (ressurser 10-40 mill. fat)

3) Successful bidder Golfinho, enten som konsortium med DBO Energy eller BWE alene. Total prod. 14.500f/d med olje og 750.000m3 gass.
ErikNordnet
12.08.2021 kl 20:34 4990

Är vi där än?

BW Energy kommer att släppa sin rapport för andra kvartalet 2021 den 20 augusti. Inför rapporten förblir vi positiva till aktien, men sänker vår riktkurs till 50 norska kronor. BW Energys balansräkning förblir orörd, men utsikterna för Maromba-utvecklingen i Brasilien hänger över vår kassaflödeprofil. Företaget har flaggat för en potentiell FID för Brasilien år 2022, men på grund av den höga aktieandelen i projektet tror vi att BW Energy skulle ha nytta av att hitta en partner för detta projekt för att minska riskerna.

Viktiga resultat

Inte mycket har förändrats för BW Energy på kort sikt, de är i utförandefasen nu för dess kärnvärdedrivare, Gabon. När de slutliga projekten i Gabon kommer igång kommer fritt kassaflöde fortfarande att vara tillräckligt för att täcka hela marknadsvärdet under 24 månader, med början 2023.

Prognosöversyn

Våra försäljningsprognoser för 2021 går upp eftersom ökningen av volymer under andra kvartalet 2021 var högre än vi ursprungligen förutspådde. På grund av ett hopp i driftskostnaderna för andra kvartalet 2021 är EBITDA och EBIT båda nere för 2021. Vi värderar fortfarande BW Energy på ett SOP-tillvägagångssätt, med en DCF för varje tillgång som anses vara kommersiell. Vi värderar BW Energy till 51 NOK per aktie. Vi upprepar rekommendationen Köp och sänker riktkursen till 50 NOK (55).

Kingiscash
12.08.2021 kl 22:56 5062

Takker for infoen, Erik! Ser man på handelen i ettermiddag skulle man tro at noen har negativ info. Men kanskje er det skuffelsen fra forrige brønn som presser kursen.
Snart får vi svaret. Fredag den trettende i morgen. Så får vel håpe det ikke kommer noe før over weekenden :-)
Kingiscash
13.08.2021 kl 09:51 5045

både PEN og BWE under press i dag. Samme fond som 'må' ut? Eller noen som vet noe om Hibiscus North? Uansett et utrolig press mot investorer, kanskje spesielt nordisk baserte fond, som må følge ESG standarder for å få inn penger. Heavy crude i Brasil er ikke sexy i dagens marked. Ikke tvil om at oljen er den nye tobakken.
gunnarius
13.08.2021 kl 10:04 5031

Et noe større press på aksjekursen. Men om noen vil ut, har vi jo sett hvordan dette gjøres utenom ordinær handel. Skulle det være fond, benyttes ikke ti-talls aksjer i handelen.

Har ikke tro på at noe er lekket fra Hibiscus. All tidligere erfaring tilsier at Dussafu JV opptrer ryddig. Vil faktisk skryte av IR/CFO som ikke gir ved dørene hva angår status sensitiv info. Ellers gir ryddig info.

Ser hele mønsteret mer i en posisjoneringsprofil. Blir ikke forundret om det kommer noe mer handel utenom børs. Cobas og de øvrige på topp må følges på neste topp 20 liste.

Uansett, neste uke braker det løs på alle plan. Hibiscus North er ikke hausset eller vil ha samme impact som sist.
solb
13.08.2021 kl 13:16 4906

XTX rister treet idag. 20. august er bare 1 uke unna, og da kan det være lurt å få tak i mest mulig nedfallsfrukt.
gunnarius
13.08.2021 kl 14:23 4836

Min første tanke var at den hissige nedkjøringen kan skyldes det begynner å bli smått om villige selgere av store poster utenom ordinær børs. Men man kan aldri vite, plutselig dukker det opp handel utenom. Tiden vil fortelle ...

PEN holder seg rimelig i balanse, så det er nok kun aggressive tradere. Eller posisjonering til et eller annet.
Redigert 13.08.2021 kl 14:27 Du må logge inn for å svare
ErikNordnet
15.08.2021 kl 09:29 4624

Skal vi tro Operative update så leverer bwe et meget bra q2, med ökt cash på 31 mill usd, dette inkludert stans på Adolo og lete aktivitet.
Dette med snitt på 69 dollar/fat.

Kanskje tid for en opptur.
Redigert 15.08.2021 kl 09:30 Du må logge inn for å svare
tuja
16.08.2021 kl 11:29 4383

Da har jeg fylt opp litt BWE før kv.rapport. Kan ikke forstå annet enn at det må bli godt lesestoff:

Finanskalender
20 aug. Halvårsrapport
tuja
16.08.2021 kl 14:10 4269

Major Shareholder Disclosure Notification - BW Energy Ltd
FLAGGING
Newsweb
In the name and on behalf of FIL Limited, Pembroke Hall, 42 Crow Lane, Pembroke, HM19 Bermuda, (the "Investment Manager") we hereby notify you pursuant to STA Chapter 4, Section 4-1 the following: On 13 August 2021 the shares and rights to shares in BW Energy Ltd (the "Company") attributable to the Investment Manager crossed above the threshold of 5%. The threshold was crossed by means of a Purchase of 260,755 shares. Therefore, the total shareholding deemed to be held is 13,085,981 which represent 5.07% of the shares outstanding and voting rights of the Company.
gunnarius
16.08.2021 kl 14:47 4217

Foruten tuja og noen slengere, hva trenger dere for å ta plass i BWE?

Skjønner dere ikke at det posisjoneres og øretrillingen har en klar hensikt. Nettopp fordi det norske markedet angivelig sover, kan øretrillingen på lavt volum fortsette med økende styrke. De postene som omsettes utenom ordinær børs baseres på aksjekursen i markedet. Øretrillingen har således en dobbeltfunksjon, holde aksjekursen nede på normal børs og handel, samt lirke ut vesentlige poster utenom ordinær handel.

Neste topp 20 vil bli interessant. Fra før og som skrevet på Cobas sin hjemme siden vet vi at Cobas satser på og kjøper BWE aksjer. Videre vet vi at på topp 20 av 2. august figurerer Northern Trust Comp. London med 3.plass (etter BWG/BWO) med 8.9 mill aksjer.

Klarer ikke å linke Northern Trust med FIL Limited, som i dag er meldt med 13 mill aksjer. Ser at de har et Bermuda kontor.

Det er ikke smågutter vi har med å gjøre og som enkeltvis langt overgår de norske/nordiske fond/banker i størrelse eierandel i BWE.

Det trengs å røskes opp på eiersiden og det er muligens det som skjer.

Egentlig merkelig at ikke flere småaksjonærer her på berget tar plass i BWE, fordi topp 20 tar stadig større jafs av totalt utestående aksjer. Dvs. det blir kun noen ti-talls mill. aksjer til de andre i det frie markedet - utenom topp 20. Dette vil slå ut - før eller senere.
Redigert 16.08.2021 kl 14:48 Du må logge inn for å svare
solb
16.08.2021 kl 15:01 4219

Visst er det da noen som har tatt plass. Tok inn 5k senest i dag til hyggelig pris, med det blir jo bare smårips det. Skal bli spennende fremover når info om Hibiscus North slippes. Oppkuven her ser ut til å vernes godt av forkastninger på alle sider? Gamba og Dentale her kan være svært så potente!
40something
17.08.2021 kl 09:26 3997

Det er ikke lett å se hvorfor noen ska ta plass nå. Pen har en 11 dagers nedtur og oljen trekker ingen nå. Jeg tenker at de som er interessert har tatt ut sine penger midlertidig for å trade i andre papirer i påvente av at covideffektene på oljen skal stabilisere seg. I mellomtiden så kan det hende at vi kun gjennom de forventede resultatene kun kommer tilbake til der kursene droppet, dvs at vi som sitter long ikke tjener noe på en rekyl, kun de som timer bunnen.
Når Brent går ned 2,5% på en uke så synker Pen 8% og Bwe 6%. Uten gårdagens siste hopp i slutten hadde også BWE droppet 3 ganger mer enn Brent.
Det er som vanlig at aksjer prises etter håp eller angst, ikke fundamentalt. Redsel for å gå glipp av eller angsten for å måtte slukke lyset. Det er et veldig stort sprik mellom disse ytterpunktene, men det er det tradere skal leve av. Selskapene lever av det de produserer og aksjonærene lever av å spise hverandre.
Redigert 17.08.2021 kl 09:33 Du må logge inn for å svare
gunnarius
17.08.2021 kl 22:57 3829

Mitt nye mantra: Olje er ferskvare.

Dvs. skal olje etter dagens standard og krav om å redusere CO2 utslipp, må oljeselskapene kunne dokumentere gjenbruk og f.eks. havvind til elektrifisering offshore.

Hva markedet synes å glemme hva angår BWE er dette energiselskapets evne til å omstille seg, samt kunne innfri oljevirksomheten med max minimalt fotavtrykk. BW Gruppen har internt alle virkemidlene.

BWO leverer FPSO-er. Videre blir nå havvind besørget av BW Ideol:

https://bw-group.com/our-businesses/bw-ideol/

Reuters
@Reuters

Exclusive: Rising calls to cut carbon emissions and to reduce global warming could generate more offshore partnerships and increase the output of cleaner oil for Brazil, the production chief of state-controlled Petrobras said

https://www.reuters.com/business/sustainable-business/exclusive-brazils-lower-carbon-oil-projects-can-lure-majors-lift-sales-official-2021-08-16/

Ikke fordi Big Oil går etter Brasil, men fordi jeg mener at Brasil og div. basseng med modne felt vil være ypperlig for BWE. Brasil kan tilby nettopp hva BWE etterspør. Håper inderlig at BWE lander en ny deal i Brasil. Blir det tikke Golfinho, kan det bli noe annet.

BW Gruppen har ressurser til langt på vei dekke de behov og salg som Brasil v/Petrobras ønsker. BWE fremstår som en god samarbeidspartner for Brasil/Petrobras.

BWE satser på Brasil og dette håper jeg vi får vite litt mer om på fredag, Q2. Iallefall noe mer info om M&A strategi.

Ja til Brasil og Golfinho - gitt prisen blir riktig. Også ja til BW Gruppen, om den intensiverer og samler alle ressursene og kanaliserer de mot eget selskap i gruppen. Samlet sett har BW Gruppen så stor slagkraft at bl.a. BWO og BWE isolert sett må vurderes som selskap som har mulighet for å reduserer klimautslipp og operere mer miljøvennlig. Olje er og blir olje, men for investorene og industrien som helhet, vil markedet skille mellom verstingene og de mer miljøtidsriktige.

Dette er hva jeg tror store globale fond/investorer nå ser hva som er fordel og potensial for bl.a. BWE. Globale fond/investorer - langt utenfor landegrensene - tar i disse dager plass i BWE. Det kommer til å bli vesentlig endring i topp 20 ved neste oppdatering. Det skjer virkelig mye innad i BW Gruppen og BWE. Markedet ser bare ikke at BWE er mye mer enn skitten olje i seg selv.

Redigert 17.08.2021 kl 23:02 Du må logge inn for å svare
Kingiscash
19.08.2021 kl 11:30 3641

market cap nede på 6 mrd NOK igjen dvs 666 m usd. Veksten i cash var på ca 30 m USD forrige kvartal dvs ca 10 m usd per måned. Så ca 2400 mrd NOK på kontoen. Ingen gjeld. Og om 6 uker kommer ytterligere 6000? fat per dag i produksjon. Hibiscus North er vel priset som mislykket. Så for ca 3,5 mrd får man produksjon på ca 16000 fat med break even nede på 20-tallet (etter de nye prod brønnene). Blir vel lettere å forhandle i brasil etter fallet i oljen siste tiden. M&A mer viktig enn tallene i morgn.
tuja
19.08.2021 kl 11:33 3702

Satser på fine overskrifter i media i morgen, og god guiding fra selskapet:

Finanskalender
20 aug. Halvårsrapport
solb
19.08.2021 kl 12:56 3673

Med full klaff på Hibiscus North, i begge strukturene Gamba og Dentale, ser vi muligens 100 mB??
Kingiscash
19.08.2021 kl 15:26 3636

for et lite øyeblikk var vi tilbake til sluttkurs i går. Kommer muligens et rykk siste timen nå. Anser risikoen som asymetrisk mht tall og info i morgen.
tuja
20.08.2021 kl 07:37 3486

SECOND QUARTER AND FIRST-HALF 2021 RESULTS

HIGHLIGHTS SECOND QUARTER

* Safeguarding people, operations and assets amid continued COVID-19 pandemic
* EBITDA of USD 46.9 million for the second quarter and USD 80.2 million for
the first-half 2021
* Strong balance sheet with cash position of USD 216.5 million and no debt
* Drilled and completed DTM-7H on time and below budget, with first oil
expected from DTM-6H and DTM-7H in Q4 2021
* Drilling operations on Hibiscus North exploration well ongoing
* On track for the Hibiscus-Ruche development including the jack-up rig re-
purposing
* Q2 2021 gross production of 0.95 million barrels, or equal to ~10,500
bbls/day

EBITDA for the second quarter of 2021 was USD 46.9 million, up from USD 33.2
million in the first quarter of 2021 due to increased oil sales and realised oil
price.

"We are pleased with our performance and result in the quarter. The next
milestones for BW Energy are the tie-in of two production wells at the Tortue
field in the fourth quarter, as well as the result of the Hibiscus North
exploration well", commented CEO Carl K. Arnet.

Gross production from the Tortue field averaged approximately 10,500 barrels of
oil per day in the second quarter of 2021, amounting to a total gross production
of 0.95 million barrels of oil for the period. The decrease in production
compared to the first quarter of 2021 was mainly due to a planned maintenance
shutdown.

BW Energy completed two liftings in the quarter and realised an average price of
USD 69.8 per barrel. Production cost (excluding royalties) was approximately USD
31 per barrel. The increase in production cost per barrel has mainly been
impacted by the lower quarterly production.

The Hibiscus North exploration well (DHBNM-1) was spudded late July and drilling
operations are currently ongoing. The well has a geological analogue to the
Ruche Field, where the Gamba structure is the primary target.

Total Dussafu production for 2020 is projected to be ~12,800 barrels per day
(gross), compared to 14,100 barrels per day on average in 2020. OPEX per barrel
is expected to be approximately USD 26 per barrel, compared to USD 20 per barrel
on average for 2020. Tie-in of the two wells (DTM-6H and 7H) to BW Adolo in Q4
2021 will give a significant reduction in the OPEX per barrel.

BW Energy had a cash balance of USD 216 million at 30 June 2021, compared to USD
185 million at 31 March 2021. The increase is mainly due to a strong operating
cash flow reflecting a higher realised oil price. The company is well
capitalised for the upcoming investment activities with a robust balance sheet
and no external debt.

BW Energy will today hold a conference call followed by a Q&A hosted by CEO Carl
K. Arnet, CFO Knut R. Sæthre and COO Lin G. Espey at 14:00 CEST.
tuja
20.08.2021 kl 08:09 3375

https://finansavisen.no/nyheter/olje/2021/08/20/7721856/snudde-blodrod-bunnlinje-okte-inntektene-med-170-prosent

BW Energy har leverte et sterkt første halvår i 2021.

Selskapet rapporterer om inntekter på 143,9 millioner dollar i første halvår 2021. Det er nær en tredobling fra samme periode i fjor som endte på 54,2 millioner dollar.

Hele 2020 endte med inntekter på 160 millioner dollar, og selskapet er nesten på det nivået allerede etter et halvt år i 2021.

Driftsresultatet ble også vesentlig sterkere og økte til 45,6 millioner dollar, mot et tap på 7,6 millioner i fjor.
gunnarius
20.08.2021 kl 08:10 3339

Snudde blodrød bunnlinje – økte inntektene med 170 prosent

BW Energy nær tredoblet inntektene i første halvår, og er nesten på nivå med hele 2020 allerede etter et halvt år i 2021.

For mer:

https://finansavisen.no/nyheter/olje/2021/08/20/7721856/snudde-blodrod-bunnlinje-okte-inntektene-med-170-prosent?internal_source=sistenytt

Leverer BWE et så sterkt første 1/2-år, hva vil da ikke resten av året og fortsettelsen kunne bringe - gitt begge de to prod. brønnene kommer online i Q4. Blir ikke småtteri av ~6.000 nye fat med olje online og dette netto BWE.

Ad Hibiscus North - 28. juli meldte BWE at spudding ble startet tidligere i den uken. Dvs. man kan en av de neste dagene kunne forvente resultatet. BWE kjøpte ifm. Mupale et boreprogram (software) som viste boringen underveis. Har trolig det samme denne hang med Hibiscus North. Det er ikke meldt om noe negativt ifm. boringen så langt.

Kanskje hadde selskapet allerede meldt - gitt Hibiscus North kunne bekreftes per def. som tørrboring?

Har ikke lest grundig hva som er meldt, annet enn skummet igjennom. Det er tydelig at alt synes følge budsjett og plan.

Sterk guidong og sterkt resultat. Nå følger et interessant CC senere idag. Det er trolig her det kan løftes litt extra på sløret.
Redigert 20.08.2021 kl 08:18 Du må logge inn for å svare
solb
20.08.2021 kl 08:54 3197

I dag får vi se algoen til XTX går varm fra start for å kvele kursoppgangen. Vi trenger til å verne om investeringene våre!
gunnarius
20.08.2021 kl 08:55 3296

Legg spesielt merke til hva som skrives ifm. OUTLOOK i halvårsrapporten på side 4:

BW Energy expects to generate significant positive cash flow at current oil price levels. With no debt, a
solid capital base following the 2020 IPO and the January 2021 capital raise, and access to a number of
accretive investment projects, the Company expects to create significant value for its stakeholders going
forward.

BW Energy remains focused on realising long-term value creation via its phased development strategy
targeting investments in high-return assets. The flexible investment strategy has proven robust for a
range of market scenarios and positions the Company to address both short- and long-term
opportunities to drive cash flow and earnings.

Ingen kan garantere at BWE kjøper Golfinho. Det er imidlertid ikke tvil om at selskapet både har funding og nedfelt strategi, dvs. opererer aktivt innen M&A.

Maromba er opplyst forsøkes fremskyndet, men FID i Q1 2022 ligger fast. Presentasjonen sier på side 14:

• Positive indications from authorities related to marginal
field status and potentially reduced royalty rate
• Polvo pre-feed concludes FPSO is suitable for the
Maromba development
• Environmental Impact Assessment (EIA) for IBAMA
submission ongoing
• Continuing to optimize field CAPEX, OPEX and time to
first oil
• On track to FID for phase 1 in Q1 2022 with a breakeven below USD 40 per bbl oil price while achieving
15% IRR (incl. remaining acquisition costs)

Legg spesielt merke til det første punktet (reduced royalty rate), som har vært en mulig hindring for fremdriften og økonomien i prosjektet. Også Polvo som velegnet bør speede opp first oil Maromba.
40something
20.08.2021 kl 09:06 3268

Vi ser en tendens til at det fundamentale ikke styr kursene i BWE og PEN nå. BWE skal vel ikke ned i dag etter disse tallene, men gjør det allikevel. Et forsøk på å spille på antifossilbølgen uansett om selskapene tjener penger som gress. Men når alle som vil være med allerede har kjøpt ferdig så kan tradere harselere da det er for få som kjøper på ASK.
gunnarius
20.08.2021 kl 09:37 3176

Som de fleste andre O&G selskapene, så sliter også BWE med pandemien. Dette medfører, sammen med arbeid på Adolo go installasjonen av de to nye prod. brønnene, at produksjonen ikke blir max og mer kostnadskrevende. Imidlertid skal dette være et forbigående fenomen og vektlegges fra min side mindre enn alle de positive elementene som nå venter på BWE.

Vektlegger heller ikke særlig øretrillingen, for den har en reell årsak. Er fremdeles noe overrasket at det i den siste tiden synes mest være globale fond og investorer som ser gull i BWE. Slik er børs, man må gidde sette seg inn i selskap som står overfor raskt vekst.
Kingiscash
20.08.2021 kl 09:38 3238

ikke så mye nytt i og med at flere av tallene ble sluppet i trading updaten. Antar grunnen til at vi ikke ser noe løft i kursen er fallende produksjon i de gamle brønnene. Tallene blir litt forkludret av nedstengningen. Har du en kommentar, Gunnarius? Ellers er det spennende med Maromba. Med Polvo godkjent tipper jeg det blir kort tid fra FID til first oil. Tipper de nye brønnene fra Dussafu blir koblet på 1ste uken i q4. Antar det er greit og slippe diverse rapporteringer rett før kvartalsskiftet, bedre å starte q4 med nye ark. Imens venter vi på resultatet av borringen. Håper Gunnarius har rett mht softwaren.
gunnarius
20.08.2021 kl 09:45 3231

Tallene blir litt forkludret av nedstengningen. Har du en kommentar, Gunnarius?

Egentlig ikke. Dette er spørsmål for CC i dag.
512tr
20.08.2021 kl 09:49 3228

Pareto uppdate.
Update - 20 Aug 2021
BW Energy - 2021 guidance reduced & Imminent exploration results
BWE reports Q2 results with an EBITDA of USD 47m, which is slightly ahead of our expectations due to strong realized prices in the quarter (USD 69.8/bbl). The 2021 production guidance at Dussafu is lowered by 10% to 12,800 bbl/day gross (opex USD 26/bbl vs previously USD 21-24/bbl). This is driven by a later production start at the two new wells, which now are expected to commence production during Q4’21. Results on the 10-40 mill bbl Hibiscus North oil exploration prospect is expected shortly, which could add NOK 5/share to our valuation in the case of success. The cash balance of USD 216m at the end of Q2 (up from USD 185m at Q1) and zero interest bearing debt implies that the balance sheet remains very strong. The Hibiscus/Ruche development is on track for first oil in Q4’22. BUY reiterated/TP under review