BWE 2022 - Q4 gir føringene

gunnarius
BWE 11.05.2021 kl 10:17 255769

Tillater meg å opprette en ny tråd. Ble vel lang den gamle.

Atter en "utenom børs handel". Her om dagen gikk det en post på 200.000 aksjer, i dag en ny post på 250.000 aksjer. Kan være greit å vite, så forstår man bedre øretrillingens sanne ansikt.

BWE omsettes NOK 2.55 under emikurs på NOK 27 og som en digresjon - PEN omsettes for NOK 1.6 over emikursen.

BWE har sånn omtrent dobbelt opp til kursmål. Mye å gå på altså.

Selskapet er lite villig til å kommentere om det forventet hydrokarboner i Dentale formasjonen før boring. Jeg tar dette til etterretning og skjønner at etter Gamba fiaskoen så holder BWE meget tett vedr. den pågående boringen ned til Dentale. Svar får vi trolig i denne uke. Brønnen var estimert til 30 dager og da antar jeg samlet boretid for både Gamba og Dentale. Det er opplyst at boringen ligger foran skjema, så da er det meldingstid i disse dager - gitt jeg tar utgangspunkt i borestart medio april.

Blir uansett interessant å vite hva Dentale formasjonen viser, slik at aksjonærene på Q1 får en bedre samlet redegjørelse.

Det er i det store og hele at etter Q1 jeg tror det kan være bedre beslutningsgrunnlag i aksjen. For ledelsen burde ha en del å berette og si oss hvordan skape gode aksjonærverdier.

Noen som kan bekrefte, ligger Norve fremdeles på samme lokasjon?
Redigert 15.02.2022 kl 10:59 Du må logge inn for å svare
gunnarius
17.09.2021 kl 12:37 4618

Her der du inne på noe sentralt. Styret er allerede gitt mandat til å foreta en slik handling, så tiden vil vise.

BWE vurderes fra min side til å bli holdt nede i påvente av økt produksjon eller oppkjøp, som vil tvinge aksjekursen oppover..

Alle O&G aksjer er inne i en tid hvor markedet begynner å fokusere mer på billige aksjer innen segmentet. Etableres en forståelse av at oljeprisen vil holde seg jevnt høyt fremover - et tidsperspektiv på 1-3 år - medfører trolig større interesse. hoveddriveren vil være nivå på oljepris og utsiktene , samt OPEC+ gjøren og laden. .

Det er egentlig denne endringen til å ville investere innen olje, som vil utgjøre den største endringen for BWE og de andre oljeselskapene. Men det må presiseres, at jo høyere produksjon som mulig - dess bedre. Derfor, høy produksjon og høy oljepris, nettopp slik BWE vil fremstå om litt.

De som ser dette kjøper nå under øretrillingen. De som tenker å kjøpe bør handle nå ellers går toget, ref. høyere produksjon og stabil oljepris. Det sistnevnte vet alle ikke er mulig å predikere, men slik det ser ut nå.
solb
17.09.2021 kl 15:32 4513

Det kan umulig stemme? Har "Market Maker" tatt pause i byttevirksomheten i dag?😎
solb
17.09.2021 kl 15:34 4514

Så, da var de igang igjen.🤢
gunnarius
20.09.2021 kl 08:54 4298

Etter mitt syn er det vel så interessant at en ekstern børsklubb hos NHH - enn analytikere - spesielt trekker frem Aker BP og BW Energy som kandidater verdt å satse på. Sier meg helt enig, for det er det voldsomme potensialet til BW Energy som må vektlegges. Dette sagt, selskapet må dokumentere større produksjon. Dette vet vi vil skje innen tidlig Q4, hvor BW Energy øker produksjonen med 60-70%.

Fra artikkelen:


Disse aksjene satser NHHs eksklusive børsklubb på nå

Kun et fåtall av søkerne får tilgang til NHHs prestisjetunge børsklubb. Les hva som skal til for å slippe gjennom nåløyet – og hvilke aksjer klubben satser på nå

Utdrag:

Ser mot olje og gass

Til nå er det kun Aker BP som er en «pure play» oljeaksje hos Børsklubben. De ser derimot flere gode muligheter innen olje og gass fremover.

Da spesielt i selskaper som opererer utenfor Vesten. Klubben har flere case i kikkerten, blant annet BW Energy og svenske Tethys Oil.

– I fare for å bli sett på som en stor, stygg ulv, er det ikke til å legge under en stein at fornybar utgjør en forsvinnende liten andel av verdens energiforbruk i dag. Vi vil fortsette å ha økende oljeetterspørsel i mange år fremover, sier Huse.

https://e24.no/boers-og-finans/i/bGLand/disse-aksjene-satser-nhhs-eksklusive-boersklubb-paa-naa
gunnarius
20.09.2021 kl 18:58 4134

La inn feil tråd, selv om det i seg selv ikke er feil å legge under PEN. Jeg må ta forbehold om at det virkelig er Subtech Paladin som skal ta oppkoblingen/installasjonen (subsea) Tortue. Men det kan det være.

Her følger innlegget også på en BWE tråd. Jeg tror vi nærmer oss raskt.:

Ser hele gjengen (flåten) er samlet Port Gentil.

Norve, Oyeli Star, Pacific Vanguard osv. De er her, sammen med et fartøy som muligens skal assistere oppkoblingen Tortue. Subtech Paladin (DSV Paladin multi-purpose dive support vessel) ligger også til kai og er det dette fartøyet som skal assistere oppkoblingen/installasjonen (subsea)? Dersom ja, er det bare å følge med ved den tid flåten trekker sørover. Eller kanskje installasjonsfartøyet kommer direkte Dussafu fra en annen retning?

Dersom Subtech Paladin kan brukes ifm. Tortue oppdraget, har trolig Dussafu JV fått en gunstig dagrate, for dette fartøyet ble nettopp solgt (juli) og kjøpt av Seamec.


solb
21.09.2021 kl 09:26 3946

Pacific Vanguard har kurs for Adolo nå! 😉
gunnarius
21.09.2021 kl 09:57 3918

Under OUTLOOK I Q2 2021 presentasjonen sier selskapet:

BW Energy expects to generate significant positive cash flow at current oil price levels. With no debt, a solid capital base following the 2020 IPO and the January 2021 capital raise, and access to a number of accretive investment projects, the Company expects to create significant value for its stakeholders going forward.

I tillegg vet vi at CEO Arnet på siste CC bekreftet et mulig oppkjøp i Asia og bekreftet at selskapet var Brasil fokusert i en oppkjøpssammenheng. Ref. Reuters og BWE lagt inn bindende bud på Golfinho (Brasil) medio juni 2021.

Hva som enn vil skje i en M&A sammenheng, må bli en bonus. Høyere oljepris taler for harde forhandlinger, mens Big Oils nedsalg delvis kan oppveie for en relativt høy oljepris. Dvs. det er lagt ut en del assets for salg i markedet. Videre er det ikke alle O&G selskap som er designet for modne felt.

Mitt spørsmål henger fremdeles i luften:

Er egentlig markedet klar over at innen 30 dager vil ikke bare BWE øke produksjonen med 60-70%, men selskapet vil samtidig doble den frie kontantstrømmen per Q. Selv om produksjonen ikke dobles, vil denne effekten på free cashflow slå inn, fordi OPEX reduseres betydelig og økningen i antall fat gir denne effekten.

BWE vil fra Q4 få en fri kontantstrøm på ca. USD 50 mill. per Q.

Sitter helt i ro og avventer at markedet skal skjønne at en dobling i den frie kontantstrømmen ubønnhørlig vil slå ut i aksjekursen.
gunnarius
21.09.2021 kl 10:45 3870

Pacific Vanguard - kurs for Adolo, men det pleier den vel gjøre? Dvs. serve Adolo.

Er langt mer interessert i om Oyeli Star eller om det riktige installasjonsfartøyet blir Subtech Paladin kaster loss. Begge ligger til kai nå (Port Gentil).
gunnarius
22.09.2021 kl 10:17 3482

Etter at Reuters og media skrev om DBO Energy og BW Energy, som medio juni skulle ha levert inn bindende bud på Golfinho, har det vært dørgende stille. Ikke en eneste artikkel er plukket opp fra min side i media. Tror ikke dette betyr verken negativt eller positivt, men at det ikke er kommet en endelig avklaring. Så fremdeles håp ........

Så til en artikkel fra Reuters om at det ikke nødvendigvis forholder seg slik at alle innen OPEC+ "overproduserer". Også land som sliter med å innfri nivå gitt i kvotene:

OPEC+ struggles to pump more oil to meet rising demand

By Ahmad Ghaddar, Alex Lawler, Olesya Astakhova

LONDON (Reuters) -OPEC and its allies struggled again to pump enough oil in August to meet global demand as it recovers from the coronavirus pandemic, potentially adding to upward pressures on oil prices.

https://www.reuters.com/article/oil-opec/opec-struggles-to-pump-more-oil-to-meet-rising-demand-idUSKBN2GH0RN


Redigert 22.09.2021 kl 10:18 Du må logge inn for å svare
Kingiscash
23.09.2021 kl 10:34 3288

Anbefaler dette klippet med Jeff Currie (GS) fra i går. Risikofaktorene(Iran, etc) har nå snudd. Risikoen er nå på oppsiden. Blir vinteren kaldere enn vanlig så kan vi se 85-90 usd bbl. Oljen er den billigste i energikomplekset. Har kjøpt inn popcorn og fyrt opp i peisen(med ved). Blir noen spennende måneder, nedsiden i BWE er i alle fall begrenset, mens den kortsiktige oppsiden er 50% (i mitt hode).

https://www.youtube.com/watch?v=TXfP_rfJ4xc
gunnarius
23.09.2021 kl 11:23 3237

Egentlig ganske utrolig, aksjekursen ligger under IPO og emisjon - og oljeprisen over $75.

Her er det fryktelig mye å gå på.

50% oppside. Går for noe slikt eller mer innen året - gitt oljeprisen holder seg og netto BWE ~14.500 f/d.og selskapet følger plan og guiding. I dette ligger også en mulig bonus ifm. oppkjøp.
512tr
23.09.2021 kl 16:58 3112

Stor post på 500K aksjer gikk kl. 16:51

Tid Antall Pris
16:51:00 500 000 23,798
gunnarius
23.09.2021 kl 17:41 3073

Siden jeg nevnte Petrobras og bindende tilbud innlevert av DBO og BWE, finner jeg det mest sannsynlig at partene nå er godt i gang med evalueringsprosessen med avklaringer etc. Derfor er det interessant å registrere at Rystad understøtter Brasils generelle nedsalg:

The Petrobras Divestment Programs - A 'Sure Thing'?

Although there have been moments of uncertainty at the Brazilian NOC, like the reshuffling of the Board of Directors and the replacing of Castelo Branco as CEO earlier this year, the continuity of the divestment program seems to be sacrosanct.

This is good news for the composition of the operator landscape here in Brazil, which has long been dominated by the few players with pockets deep enough to participate in the pre-salt boom of the mid 2000s. Through the divestments that have been realized to date several new companies have emerged, both native and international. Attracting foreign direct investment is crucial to the long-term strategy of developing the totality of the available resource while it’s still economically feasible to do so. With the energy transition looming it’s in the best interest of the Brazilian state to monetize the barrels in the ground now, and a diverse player landscape certainly helps in that regard.

For alt:

https://www.rystadenergy.com/newsevents/news/newsletters/regional/emea2/latinamerica-regional-newsletter-september-2021/

Olja over $77 og markedet synes mene at oljeprisen skal videre opp. Skjer dette og med netto BWE ~14.500 f/d innen 1 mnd., vil dette være den mest åpenbare og gyldne sjanse man har i et oljeselskap på veldig lang tid - gitt BWEs aksjekurs p.t.- til å gjøre et varp. Vi får se om ikke min påstand holder, selv etter online de to siste prod. brønnene Tortue. La oss nå få se installasjonsfartøyet på skjermen, så braker det løs.

Ha en deilig aften og kast loss!
Redigert 23.09.2021 kl 17:50 Du må logge inn for å svare
40something
23.09.2021 kl 18:18 3060

Det er jo ikke en naturlov at selskapets inntjening belønner aksjonærene annet enn ved utbytte. Og hvem som skal begynne å binde opp sitt kapital og ikke vite når eller om flere vil begynne å kjøpe I oljesektoren, da kan kassa til selskapet være stinn uten at det når aksjeeierne. Hvem av investorene skal få snøballen I gir?
gunnarius
23.09.2021 kl 18:40 3068

Meget god inntjening gir muligheter og raskere dividende.
Kingiscash
23.09.2021 kl 18:47 3082

Noen minusgrader i USA eller Europa så ser vi 80. Kanskje 90. Når det gjelder energi til oppvarming er elastisiteten nær null.
Så snart vi er ferdige med katastrofale q3 (i praksis en donut i inntekter og store utgifter mht boring) så vil tallene se fantastiske ut hvis ikke oljeprisen dykker, av eller annen grunn. Sånn er det bare. Ser at Norve skal borre for Valco i Gabon fram til april 2022. Er det ikke to brønner per år vi skal borre fremover? Hvis Norve skal brukes så blir det tidligst i q2/q3, omtrent som i år. Eller kan man bruke den Jack Up-en BWE kjøpte fra Borr? Altså, den som ikke skal brukes til produksjon på Hibiscus. Noen kommentarer fra fagfolkene på tråden?
solb
23.09.2021 kl 19:05 3075

Tipper den posten gikk til XTX så de igjen har noen få aksjer til å fortsette den planmessige bombingen av kursen? 🤢
Kingiscash
23.09.2021 kl 23:16 3055

Regner med du følger litt med på BWO også, Gunnarius. Premier, kunden som har Catcher, ga BWO en FEED kontrakt for Sea Lion i 2018, fase 1. Planen var vel å kopiere suksessen fra Catcher og sette sammen en lignende modell for Sealion. Etter Premier's fusjon/redning så legger det fusjonerte selskapet ideen død. Tror du BWE, med en BWO bygget FPSO, sammen med finansielle partnere kan ta over prosjektet? 242 mbbls recoverable reserves.

Harbour Energy, a company created through the merger of Chrysaor and Premier Oil, has made a decision to exit the Sea Lion oil field development in the Falkland Islands.

The Sea Lion project, with independently audited 2C resources of over 500 million barrels, was discovered in 2010 by Rockhopper, but the project development start-up has been delayed several times. In 2014, Premier Oil – now integrated into Harbour – and Rockhopper targeted first oil for 2019. But the field development has yet to reach a final investment decision, several years later.

Harbour Energy has a 60 percent stake in the oil field while Rockhopper holds the remaining 40 percent stake.

Rockhopper said in a statement that it has held the Sea Lion acreage since 2004 and will continue to pursue the development of Sea Lion regardless of Harbour Energy’s exit.

The company added that it is in discussions with Navitas Petroleum around its potential entry to the Sea Lion project following Harbour's decision not to proceed. Rockhopper notes that Navitas and partners have recently raised project financing in excess of $900 million and taken the final investment decision on the 330-million-barrel deepwater Shenandoah project in the US Gulf of Mexico.

The previously announced heads of terms with Premier Oil and Navitas will expire on 30 September 2021 unless extended by mutual consent before that date. If the heads of terms expire, Harbour will have an initial 90 days to elect how to proceed with their exit.

Rockhopper will continue to be funded – excluding license fees, taxes, and project wind-down costs - by Harbour during that period under previously announced terms.

The company will now work with Harbour and the Falkland Islands Government to ensure an orderly exit by Harbour from the Falkland Islands.

“This represents both a difficult moment for Rockhopper and a huge opportunity. Whilst we are disappointed that Harbour has decided not to proceed with Sea Lion, we remain committed to unlocking its development,” Sam Moody, CEO of Rockhopper, said.

“Navitas’ recent financing on its Shenandoah project demonstrates that funding remains available to independent E&Ps in the international markets for large-scale offshore oil developments and we very much look forward to working with them to progress Sea Lion,” he added.

In a separate statement, Harbour Energy said that it would also be exiting its exploration license interests in the Ceará Basin in Brazil and the Burgos Basin in Mexico.

"While the Sea Lion discovery has significant resource potential, development of the project is not deemed a strategic fit for Harbour. Therefore, the group has decided to explore the options to exit the project and its other license interests in the Falkland Islands," Harbour stated.

"This is in line with the group's exploration strategy which is focused primarily on infrastructure-led, lower risk opportunities in areas with an existing Harbour producing presence," the company added.

To contact the author, email bojan.lepic@rigzone.com
Redigert 23.09.2021 kl 23:17 Du må logge inn for å svare
gunnarius
24.09.2021 kl 08:36 2865

Gjest 79 skrev Innlegget er slettet
https://newsweb.oslobors.no/message/543077

CEO Arnet solgte i går 500.000 aksjer i BWO og kjøpte 500.000 aksjer i BWE.

Bør tyde på at det ikke konkret ligger noe på bordet eller rent umiddelbart innen oppkjøp. Dette gir på den ene siden et signal om at ingen deal er klar til å undertegnes innen M&A på dette stadium. Dette forandrer ikke guiding innen M&A og denne ekspertgruppen som vedvarende evaluerer potensielle assets.

Som sagt, ingenting er omtalt på nytt hva Reuters meldte medio juni, at DBO og BWE skal ha lagt inn bindende bud på Golfinho. Media vil melde når noe er klart her eller det blir endring.

Den positive siden vil være at CEO, - som sitter i styret til BWO og selv er CEO i BWE - at sjefen selv vurderer BWE til hans favoritt eller er taktisk riktig å gjøre i øyeblikket. Han må vite at denne handlingen - les selge aksjer i BWO - vil ramme aksjekursen og goodwill til BWO.

For min del finner jeg denne omdisponeringen til BWE så interessant at Arnet (BWE) mener BWE er hva man skal satse på, at dette tydelig sender et usminket signal inn i markedet - kjøp BWE aksjen.

Det sender også et signal om at hans kjøp av aksjer i BWE - til en verdi nesten NOK 12 mill. - tyder på at oppkoblingen på Dussafu (Tortue) følger plan og guiding.

Redigert 24.09.2021 kl 08:46 Du må logge inn for å svare
solb
24.09.2021 kl 08:40 2979

Veldig bra at vi så snart fikk forklaring på disse 500k aksjer som senest skiftet eierskap. Ingen liten post dette, sett i sammenheng med så få frie aksjer det er tilgjengelig. Slik slipper vi å trekke forhastede og gale konklusjoner. Nå får vi vel se Arnet sin siste rokering som et kjempesignal til fordel av BWE. Han er nok en av de fremste til å kunne bedømme verdien av dette selskapet?👍
gunnarius
24.09.2021 kl 08:56 2980

At CEO i BWE selger i BWO - et selskap hvor han selv sitter i styre og har vært med å bygge opp og frontet, sier meg at CEO i BWE finner selskapets aksjekurs så lav at han bare måtte agere - les kjøpe aksjer i BWE.

CEO i BWE må mene at aksjekursen til BWE er vesentlig underpriset og skal opp - koste hva det koste vil. Da sier vi det slik.

Men fremstår ikke også BWO aksjen som vesentlig underpriset og likefullt velger Arnet BWE?
Redigert 24.09.2021 kl 08:57 Du må logge inn for å svare
40something
24.09.2021 kl 09:07 3031

Hvorfor kan vi alle ikke også få kjøpe aksjer utenfor auksjonen, så vi slipper disse kjedelige kursdriverne😉
gunnarius
24.09.2021 kl 09:10 3114

Uansett, Arnets kjøp av aksjer i BWE sender et klokkeklart signal til topp 20 og andre større investorer, bare selg aksjene i BWE, så plukker sjefen selv de opp.

Kanskje dette kan bidra til salgsviljen stagges noe ifm. utenom børs handel.
solb
24.09.2021 kl 09:16 3096

Kan BWE rykke opp 5kr ved melding om 15k netto produksjon?
512tr
24.09.2021 kl 09:27 3092

Tror alle kan det, har du en stor post, feks, 500K aksjer er det bare å ta kontakt med en megler som igjen finner en kjøper for posten.
solb
24.09.2021 kl 09:34 3100

4.Q nærmer seg med stormskritt. Regner med at det blir tidenes beste for BWE. Det er på tide å gå "All In". Og SUBTECH PALADIN ligger ved kai klar for oppdrag i Gabon!!
solb
24.09.2021 kl 12:19 3035

Hvor lang tid i forkant av viktig melding bør en handel som insider Arnet foretok gjøres?
gunnarius
24.09.2021 kl 12:50 2985

Det vet ikke jeg eksakt, men mener å huske at det er snakk om noen få uker - skal vi si 2-3?

Hva som er vel så viktig vil være hva selskapet har rapportert og uttalt via guiding. BWE opplyser både i rapporter og på CC at det arbeides innen M&A. På siste CC - også vist til geografisk beliggenhet som fokus på Brasil og ett dedisert case i Asia.

Kort fortalt så har BWE allerede sagt at det arbeides med nye muligheter og har ressurser til det. I tillegg har media meldt, som først gjengitt av Reuters at for Golfinho har selskapet sammen med DBO Energy levert inn bindende tilbud. At Arnet på siste CC bekreftet fokus Brasil, gir videre føringer. også media i Norge har skrevet om dette.

Tror selv det er snakk om uker før vi hører noe innen oppkjøp..
Redigert 24.09.2021 kl 12:52 Du må logge inn for å svare
Fluefiskeren
24.09.2021 kl 13:18 2846

Hvordan arter innsidekjøpet til Arnet seg nå?
gunnarius
24.09.2021 kl 13:21 2928

Det er ikke BWO, men BWE. Google translate.:

BW Offshore foran av Polo Golfinho

Det norske oljeselskapet er forhåndsvalgt i enda en eiendel som Petrobras selger

Av Claudia Siqueira 22.09.2021

BW Offshore kan kjøpe en annen eiendel i Petrobras 'avhendingsprogram. Industrielle kilder bekreftet overfor PetróleoHoje at det norske oljeselskapet nylig ble valgt som foretrukket bud for Golfinho -teaseren, en dypt vannpakke i Espírito Santo -bassenget. Selv om BW Offshore ikke kommenterer emnet, er forslaget til ...

https://petroleohoje.editorabrasilenergia.com.br/bw-offshore-na-frente-pelo-polo-golfinho/
Redigert 24.09.2021 kl 13:23 Du må logge inn for å svare
gunnarius
24.09.2021 kl 13:24 2938

JURIDISKE VARSLER - 23/09/21

BW OFFSHORE FORAN AV DOLFINPOLOEN

Foto: Thiago Guimarães / Petrobras Agency
BW Offshore kan kjøpe en annen eiendel i Petrobras 'avhendingsprogram. Industrielle kilder bekreftet overfor PetroleoHoje at det norske oljeselskapet nylig ble valgt som foretrukket bud for Golfinho-teaseren, en dypvannspakke i Espírito Santo-bassenget.

Selv om BW Offshore ikke kommenterer emnet, ville selskapets forslag ha ligget på rundt titalls millioner dollar. Pakken inkluderer feltene Golfinho og Canapu pluss utforskningsområdet BM-ES-23, der Petrobras har en eierandel på 65%og driver eiendelen i samarbeid med PTTEP (20%) og Inpex (15%).

Det eksakte beløpet for transaksjonen avhenger fremdeles av vilkårene for oppgivelseskravene. Valget av BW Offshore som foretrukket bud har allerede blitt godkjent av Petrobras 'styre.

BW Offshores bud avslørte budet på 3R Petroleum. De to oljeselskapene ville ha vært de eneste som deltok i tvisten om eiendelen, som hadde teaseren lansert i januar 2020.

Med den siste avgjørelsen har Petrobras og BW Offshore allerede startet de første forhandlingene rettet mot direkte forhandlinger om kontraktene for kjøp og salg av Polo Golfinho. Prognosen er at den siste fasen av prosessen vil ta omtrent seks måneder, frem til 2022.

Espírito -bassenget ligger i en vanndybde mellom 1300 m og 2200 m. Golfinho-feltet produserer olje, mens Canapu produserer ikke-assosiert gass.

Golfinho produserte 12 800 fat fat/dag i juli, hvorav 12 100 fat/dag olje og 104 m³/dag gass. Canapu, derimot, fikk produksjonen avbrutt av Petrobras i mars 2019.

Regnet som et lite marginsystem, er Polo Golfinho et så utfordrende prosjekt. Bransjeledere mener at det vil være avgjørende for den fremtidige operatøren å investere i å oppdage nye fordeler for ikke bare å utvide produksjonsvolumet, men også eiendelens levetid.

Eiendommens mest vellykkede potensial er fokusert på Parque dos Doces-området, som ligger på BM-ES-23.

Prosjektet drives av FPSO Cidade de Vitória, som tilhører Saipem og har kapasitet til å produsere 100.000 fat/dag olje. Charterkontrakten for produksjonsenheten utløper i 2022.

Siden BW -gruppen har en flåte FPSOer uten kontrakter, vil det ikke være overraskende om kjøpet av eiendelen effektivt avsluttes med Petrobras at det norske oljeselskapet vurderer muligheten for å bruke en enhet av sin flåte. Markedets innsats er at utfallet i hovedsak vil avhenge av den endelige prisen Saipem tilbyr for fornyelse av charterkontrakten.

Golfinho -feltet startet driften i 2007; ble sett på den tiden som det store løftet om det dype vannet i Espírito Santo -bassenget. Ved å satse på prosjektets potensial chartret Petrobras til og med to produksjonsenheter, og tildelte også SBMs FPSO Capixaba, og gitt reservoarets lave respons, ble plattformfartøyet flyttet to år senere for å operere i Parque das Baleias.

Systemet har i dag seks brønner for oljeproduksjon, to for gassproduksjon og to for vanninjeksjon koblet til FPSO Cidade de Vitória. Gassen som produseres eksporteres gjennom en rørledning med en diameter på 12 'til Cacimbas gassbehandlingsenhet (UTGC) for behandling.

Hvis driften mellom de to selskapene blir formalisert, vil BW Offshore begynne å drive to offshore -prosjekter i Brasil. I 2019 kjøpte det norske oljeselskapet Maromba -feltet, i Campos Basin, også forhandlet i Petrobras 'avhendingsprogram.

Vilkårene for Golfinho og Canapu -konsesjonene utløper i henholdsvis 2031 og 2032. Petrobras hadde interne planer om å tykne det lokale ubåtnettet og planlegge sammenkoblingen mellom nye produserende brønner for å øke eiendelens produksjon.

Crédit Agricole Corporate and Investment Bank tilbyr finansielle rådgivningstjenester for salg av Polo Golfinho. Dette er ikke første gang Petrobras prøver å bli kvitt dyphavsfeltet i Espírito Santo.

Før dette initiativet gjennomførte det brasilianske oljeselskapet to andre angrep. Det første forsøket på å selge eiendelen ble gjort i 2015, sammen med andre felt, og prosessen ble suspendert to år senere, i 2017.

Kilde: Brasil Energia Magazine

https://www.kincaid.com.br/bw-offshore-na-frente-pelo-polo-golfinho/
Redigert 24.09.2021 kl 13:26 Du må logge inn for å svare
gunnarius
24.09.2021 kl 13:33 2912

Skulle dette bli en realitet, så vil BWE ha en samlet produksjon på ~27.000 f/d.

I tillegg kommer Hibiscus/Ruche med platå på 40.000 f/d i Q4 2022.

Markedet skjønner det fremdeles ikke, men det vil sige inn.
solb
24.09.2021 kl 13:35 2957

Jeg tror jeg har skjønt det. Gått "All In" nå. He,he.
solb
24.09.2021 kl 14:14 2941

Skjønner at du er indignert og irritert, og det er jeg også. Men alt kan være innafor. Intet offisielt er kommet ut ennå. Det gjelder å handle i mellomtiden! 😍
solb
24.09.2021 kl 14:25 2946

Tipper det kan bli vanskelig med å få tak i frie aksjer etter hvert som det går opp for folk at BWE virkelig tjener store penger!!