BWE 2021 - Q3 gir føringene


Tillater meg å opprette en ny tråd. Ble vel lang den gamle.

Atter en "utenom børs handel". Her om dagen gikk det en post på 200.000 aksjer, i dag en ny post på 250.000 aksjer. Kan være greit å vite, så forstår man bedre øretrillingens sanne ansikt.

BWE omsettes NOK 2.55 under emikurs på NOK 27 og som en digresjon - PEN omsettes for NOK 1.6 over emikursen.

BWE har sånn omtrent dobbelt opp til kursmål. Mye å gå på altså.

Selskapet er lite villig til å kommentere om det forventet hydrokarboner i Dentale formasjonen før boring. Jeg tar dette til etterretning og skjønner at etter Gamba fiaskoen så holder BWE meget tett vedr. den pågående boringen ned til Dentale. Svar får vi trolig i denne uke. Brønnen var estimert til 30 dager og da antar jeg samlet boretid for både Gamba og Dentale. Det er opplyst at boringen ligger foran skjema, så da er det meldingstid i disse dager - gitt jeg tar utgangspunkt i borestart medio april.

Blir uansett interessant å vite hva Dentale formasjonen viser, slik at aksjonærene på Q1 får en bedre samlet redegjørelse.

Det er i det store og hele at etter Q1 jeg tror det kan være bedre beslutningsgrunnlag i aksjen. For ledelsen burde ha en del å berette og si oss hvordan skape gode aksjonærverdier.

Noen som kan bekrefte, ligger Norve fremdeles på samme lokasjon?
Redigert 29.10.2021 kl 15:32 Du må logge inn for å svare

Hvis flere andre velger å plukke gevinst så vet jo ikke Arnet om den strategien. Han kunne med fasit i hånd ha ventet med å kjøpe. Ellers så ligner dette 2 trinnsfallet i Januar.

Blir spennende å se om/når aksjekursen kommer inn på den oppadgående banen denne hadde før BWOs nedsalg.

Ofte er det vel slik at bråe nedadgående aksjekurser-bevegelser utløser automatiske stopploss'er. Dette er med til å forsterke/forlenge nedturen.

Virker som BWO hadde litt hastverk og man kan spekulere i hvorfor det hastet med å selge seg ned. Vi vet jo at BWE står foran 12-14 måneder som vil transformere selskapet mht produksjon, og forhåpentligvis inntekter, overskudd og kontantstrøm. BWO hadde 276 million USD i tilgjengelig likviditet ved q3 og nedsalget betyr ytterligere 60 m USD. De skal riktignok ut med 0,5 mrd USD på Barossa, men halvparten av dette dekkes av partnere og muligens trekkes rammen på 1,1 mrd USD ned. Spørsmålet er om BWO ville unngå å havne i en insideposisjon. Jeg vil anta man har lovlige, men uformelle diskusjoner mellom selskapene om diverse prosjekter. Men på ett eller annet tids havner BWO i innsideposisjon og da er det ikke like lett og selge aksjer i BWE. Det sagt så er det uansett vondt når BWO river av plasteret (dvs selger aksjer i BWE). Men dine vurderinger om at noe er på gang Gunnarius tror jeg kan stemme. For eksempel kan det være at BWE vil skifte ut FPSO-en på Golfinho. Kanskje vil de forlenge kontrakten i 12 måneder til Matteus er klar. Eller et at de andre, jeg husker ikke helt om hva de ulike fartøyene har for egenskaper. At BWO valgte og rive av plasteret til en ekstrakostnad på kanskje 5 m usd åpner for spekulasjoner. Jeg tror salget ble trigget av at de ville unngå å komme i innsideposisjon og at det passet bra med å inngå en 6 mnd lock up. Bare tiden vil vise, på kort sikt er vi overgitt til Brent og det generelle markedet, men jeg tror mange av Paretos kunder fikk god tildeling av 'billige' aksjer og det er mange som har interesse av å dra kursen oppover. BWE har ikke blitt et dårligere selskap, tvert i mot, nå er navlestrengen kuttet og BWE kan begynne sin egen reise. De neste 12 månedene står triggerne i kø. Lenge siden jeg har vært inne i et selskap som har cash på bok, RBL liggende i skuffen og en lang liste med prosjekter som gir sitat 'significant upside'. Fallet fra 33 til 28 er bare en påminnelse om at aksjemarkedet er komplisert og at det ikke er noe gratis lunch. Gleder meg til fortsettelsen.
Redigert 01.11.2021 kl 09:54 Du må logge inn for å svare

La oss si at salget ble gjort med for stor rabatt og at med litt ekstra tid til å forberede kjøperne i større grad hadde blitt gjort, så kan man si at BWE er feilpriset idag. Men for å hente inn noe av dette , betyr ikke det at vi må ha tilsvarende volum for at det kan skje? BWE har som regel lavere daglig volum enn PEN, og til tross for det så har BWE gått mye i det siste uten så stort volum. Vanskelig å spå hva som skal til, hvis ikke triggerne i seg selv henter kursen tilbake over 30

Jeg har hele tiden sagt at jeg holder meg til PEN istedenfor BWE. Nå har jeg faktisk kjøpt BWE aksjer (men ikke solgt PEN-aksjer).

Fallet på fredag forstår jeg ikke så mye av, og det ville være merkelig om den ikke går over 30 igjen ganske fort. Greit å spre porteføljen litt. Selv om PEN og BWE jo er beslektet gjennom Gabon.
cinet
01.11.2021 kl 10:33 3742

Pareto 1.11.21;
"Ser inngang i oljeaksje

På tampen av måneden falt BW Energy-aksjen markant, etter BW Offshore solgte seg ned i oljeselskapet. Kursfallet gir imidlertid en god inngang i aksjen, tror energianalytiker Tom Erik Kristiansen, som skifter ut oljeeksponeringen fra Panoro Energy til BW Energy.

- Vi mener kursnedgangen gir en attraktiv inngangsmulighet i et selskap som er ventet å levere sterk produksjonsvekst og fri kontantstrøm det kommende året. Med en raskt voksende produksjonsbase som støtter en fri kontantstrømsavkastning på 15 prosent til neste år og rundt 30 prosent i 2023 til 2025, med en oljepris på 85 dollar, estimerer vi en NAV på rundt 40 kroner per aksje. Vi ser dermed en signifikant oppside til dagens prising, sier Kristiansen.

Merk: Pareto Securities var involvert som Joint Lead Manager og Joint Bookrunner i BW Offshores blokksalg i BW Energy."

Tiden vil vise om fluen eller Pareto treffer best.
kodenavn
01.11.2021 kl 10:36 3747

Pareto:
For november blir det foretatt fire bytter i porteføljen. Inn kommer Belships, BW Energy, Cloudberry og Europris
kodenavn
01.11.2021 kl 10:41 3752

– Tredjekvartalsrapporten blir en skikkelig boost for selskapet. De mindre båtene har fortsatt fantastiske rater, og Belships betaler ut halvparten av det de tjener i utbytte. Det tror vi ikke markedet helt har skjønt. Tredje kvartal blir bra og fjerde kvartal blir enda bedre, sier Haavaldsen.

Hva mener du? Pareto oppfordrer til kjøp. Jeg skrev jo at jeg kjøpte. Hvor er motsetningen? Er det så vanskelig å lese norsk? Dessuten liker jeg ikke det nicket som du bruker på meg.
Redigert 01.11.2021 kl 10:52 Du må logge inn for å svare

På tross av relativt langt framskreden alder, så er min tilnærming til aksjemarkedet langt i overkant spenningsrelatert, eller risikobelastet om man vil (er f eks tilnærmet all in i hhv BCS og Crayonano).
Jeg har derfor en stund hatt mindre poster i mer "sikre" papirer, helst i en bransje jeg kunne litt om en gang i tiden (olje), og BWE er i øyeblikket den største av disse.
Så ble det altså slik at den "sikre" var den som virkelig viste seg å gi litt mer spenning enn man setter pris på :-( .
Men det er enn så lenge, mener nå jeg, og skriver dette innlegget mest for å skryte litt av det generelle nivået på tråden og de som skriver her.
Seriøsiteten og ikke minst edrueligheten ligger milevis over mye annet jeg er innom, ingen nevnt ingen glemt, men all ære til de aller, aller fleste her!

Ff: mange opportunistiske arbitrasjehandlere som blir med i slike nedsalg. Det vil kunne ligge som et lokk over kursen frem til de har handlet seg ferdig, eller fundamentale grunner er sterke nok til å flytte kursen (opp eller ned).

Kjenner til flere som får aksjer i slike nedsaøg eller emisjoner, som sikrer gevinsten sin med shorting. Så leverer de tilbake aksjene de mottar i nedsalget og klokker inn gevinsten "risikofritt".

alltid vanskelig med nedsalg, man kan selvsagt ikke gjøre et offisielt roadshow etc. Prisindikasjonen ble satt 5 minutt etter børsmelding og endelig pris var klar 75 minutt etter melding. Så det gikk raskt i svingene. Ingen oppdatert presentasjon tilgjengelig, på tross av at selskapet har satt to nye brønner i produksjon. Så vil anta at 99% gikk til norske investorer (ex det BWG kjøpte). Kan aldri tenke meg at Citigroup (co lead) rakk og ringe en eneste kunde. Men når meldingen først er sendt ut så er det for sent å angre seg, selv om prisen ble lav. Så vil tiden vise når vi kommer over 28 igjen, kun en bekymring for de kortsiktige. For de langsiktige så var denne dippen en unik sjanse.

Det er bra Fluefiskeren, få orden på sakene.

Ser virkelig frem til å få deg med til nærmere undersøkelser rundt den meget spennende og omfattende/vanskelige Golfinho-pakken - gitt det skulle vise seg å bli en deal her med Petrobras. Slik jeg forstår, angår forhandlingene spesielt decommissioning og få gassen transportert videre.

Ettersom media i Brasil har meldt at BWE allerede er preferert av Petrobras sitt styre som successful bidder, må antas at selve prisingen er unnagjort (medio juni med bindende bud - kilde Reuters). Nå er det kompensasjon ifm. de to utfordringene jeg nevner som trolig vil avgjøre nivå og endelig kjøp.

Jeg tror fremdeles sterkt på Golfinho og at BWO kan komme inn fra sidelinjen med en FPSO.

Det nytter ikke på børs og avvente helt til fasiten foreligger. Av og til må man bare knalle til og satse på at logikken og egen overbevisning slår til. Noe av sjarmen med å være på børs - å plukke ut vinnerne.
Redigert 01.11.2021 kl 11:14 Du må logge inn for å svare

Slapp av Fluefiskeren; det er en utbredt misforståelse blant de uopplyste at man fluefisker med; nettopp fluer!
Vi må bære over med dem ;-))

Volum i handel og volum i antall BWE-innlegg - god match.

Deilig å se at BWE tråden(e) får økt fokus. Dette sammen med 14. mill. nye "frie" aksjer, kan bli saliggjørende.

De hadde jo en oppdatering i oktober hvor de opplyste at de to siste brønnene var satt i produksjon.

Takk for det, Gunnarius. Det er nettopp Golfinho og delvis Kudu som gjør at jeg kjøpte. Synes bare ett asset hvor jeg uansett var inne var litt risikofylt. ( og kjedelig ). Tror ikke jeg kommer til å være med veldig lenge. Er nok i overkant mye eksponert mot oljeprisen gjennom mine aksjer i PEN, PNOR og DNO, men det er jo moro med litt spenning som man får i slike aksjer. Det er faktisk litt av grunnen til at jeg sitter i nettopp disse. Ikke bare fordi jeg tror at man kan tjene mye penger.

Golfinho er spennende. Her får man både produksjon og muligheter til å finne mye mer reserver og økt produksjon. Oljen er jo også av veldig bra kvalitet. Litt dypt vann riktignok. Kudu kan også bli veldig bra. Spesielt hvis gassprisen holder seg høy, hvilket jeg tro den vil. Maromba derimot har jeg vært skeptisk til og er det ennå. Her bør de absolutt vekte seg ned i eierandel.

jada og for eksisterende aksjonærer så var det jo en no brainer, trengte ingen presentasjon fra noe meglerhus. Sitter man i London eller i New York så er ikke selskapet like velkjent i markedet og man kunne kjørt presentasjoner i amerikansk åpningstid hvis man ønsket en bredere base. Det ville være til BWO sin fordel på lengre sikt. Nedsalget ble stengt etter to timer og etterspørselen fra BWG og eksisterende kunder innebar at det ikke var så mye bruk for markedsføring. Og de av eksisterende som ikke fikk kjøpt i nedsalget har fått enda billigere aksjer i markedet. Så alle bør være happy(bortsett fra aksjonærene i BWO), jeg klager ikke, tvert i var dette en god mulighet til å øke eksponeringen. Men over tid så kan en bredere investorbase for BWE gjøre det lettere å få en bedre prising i aksjen og dermed bedre muligheter til å bruke aksjen som betalingsmiddel. Den tid den sorg. Nå er det bare å krysse fingrene for en kald vinter, at russerne stenger gassen til Europa, krig i midt-østen, at Iran bestemmer seg for å avslutte dialogen om uran og at Kina setter renten negativt for å få opp farten i den tradisjonelle økonomien. Tipper vi ser 100 usd bbl før Rune Larsen & Tor Endresen har sunget julen inn :-))

Ser unektelig ut til at det er shorting. Nå er jo selve handelen over og 28 burde være det nye gulvet, men slik i januar så fortsetter kursen nedover. Jeg tror ikke det er stop-loss men heller shorting. Det går langsommere nå enn sist, men syns det er en kjedelig grunn for å kjøpe pe/selge aksjer. Er som FF mot kjøre ned aksjer som tjener penger. Hvorfor kan ikke disse shortene vedde på carbon capture og havvind, som ikke tjener penger før??? If ever.

selv om vi trekker fra ca 25-30% for aksjene som BWG kjøpte så er det ca 14 mill 'nye' aksjer tilgjengelig, omsetning siste to dager er bare 5 mill aksjer, kanskje 50% er trading og ikke noen som har solgt seg ut. Selv om en god del havnet hos langsiktige investorer, så har sannsynligvis flere millioner aksjer havnet i hendene på kortsiktige tradere. Dette overhenget må vi kjempe med de neste ukene, i stor grad er vi prisgitt oljeprisen og den generelle markedsutviklingen. Hvis oljeprisen skulle droppe 5 usd av en eller annen grunn så skal vi ned til 20-22 kroner per aksje. Sånn er det bare. Investorene har ulik horisont og dette skaper likviditet. På godt og vondt.
Redigert 01.11.2021 kl 16:49 Du må logge inn for å svare

Jo men de som kjøpte lang/eller kortsiktig vil vel ikke selge med tap, eller? Jeg tenker at de aksjene vil vi møte i døra når kursen går opp mot 27,8/9
danmark1
01.11.2021 kl 16:47 3143

Det er småinvestorer, der mister tålmodigheden. En gylden købsmulighed.

tipper nok mange tradere selger med tap nå. Stop loss, bedre å tape 2% enn 5%, alltid nye muligheter. Så er det jo noen kortsiktige som blir langsiktige så snart de har minus. Disse møter vi nok igjen på 28.

Shorting og videre ras?

Volatilt frem mot Q3, men det er ingen grunn til i dag og sette nedre nivå på en shorting man antar vil finne sted.

Det er nok generert en investormasse, store og små, som er obs på potensialet i BWE og således omdisponerer innen olje eller frigjør midler til kjøp skulle fallet tilta.. Dette i seg selv tror jeg vil holde trykket oppe i aksjen.

Forholder det seg slik vi antar, at disse nye 14 mill. aksjene ble omsatt innenlands, har vi globale fond og investorer som trolig vil sikre seg enda billigere aksjer enn ifm. dette blokk-nedsalget til NOK 28.

OPEC+ møte i denne uke vil styre en del av utviklingen.

Ikke særlig mange børsdager til 23. november og Q3. Forventer at rapport og presentasjon inkl. CC, blir klargjørende på flere områder.

Sitter man i en aksje kan alt skje - enten at selskapet melder eller media melder om noe nytt.

markedet er tidvis irrasjonelt, men det er tross alt måte på å neglisjere at CEO i BWE laster opp egne aksjer - gang på gang.

Markedet bør heller spørre seg selv, hvor kjøper CEO Arnet for ti-talls millioner NOK med egne aksjer til kurs vesentlig over hva dagens sluttkurs tilsier?

Etter å ha skrevet ovennevnte innlegg om shorting i BWE satte jeg meg ned og tenkte – shorting i BWE – hvorfor i all verden skulle det være grunnlag for å shorte BWE aksjen?

Normalen er at når det er skjellig grunn og et selskap innbyr til shorting av rent umiddelbare årsaker eller svakhet i aksjen, så kommer gribbene frem.

Finanstilsynets short register viser ingen shorting i BWE. Dette medfører at gitt det er øretrlling, så skyldes dette aktører som sitter med <0.5% av aksjene i selskapet. Dette betyr ikke at shorting ikke skjer. Er fullt mulig, men da med en tyngde som trolig ikke har vesentlig tyngde.

La oss se logisk på BWE aksjen og hvorfor det skulle være et eventuelt grunnlag for aktiv øretrilling:

Joda, aksjonærene fikk seg en nesestyver ifm. nedsalget til BWO i BWE. Det blir hinsides all fornuft om denne effekten skulle vedvare. Skal øretrillingen begrunnes med at selskapet blir mindre verdt om aksjekursen synker fra NOK 33 ned til NOK 28?

Faktisk er det en fordel om BWO salget medførte flere mill. frie aksjer i BWE.

La oss si at aksjekursen til BWE ifm. dette blokk- salget var en fair pris markedet var beredt til å betale, så er det kommet frem at meglerhusa gjorde en slett og lynrask bookbuilding, mest trolig ble de norske investorene tilgodesett. Hvor ligger logikken i at så lenge markedet var villig til å betale NOK 28 i et «brannsalg» så skal aksjen i fortsettelsen omsettes for lavere enn NOK 28?

Jeg kommer med en liten advarsel, forhold dere ikke aktivt med handling automatisk til skribenter på dette forum som forsøke rå snakke ned aksjekursen ved å nevne shorting og risiko basert på selskapets produksjon fra ett asset etc. Sjekk nick og hvorfor disse personene har valgt nick som er rimelig selvforklarende. Ta heller ikke undertegnedes ståsted i aksjen for god fisk. Jeg sitter long og agerer med sådant perspektiv.

All handel under NOK 28 er den reneste selvmotsigelse.

- CEO Arnet har tre ganger i det siste kjøpt BWE aksjer. Nest siste gang til NOK 27.52 og i et antall av 500.000 aksjer. Siste gang kjøpte Arnet for NOK 2 mill. til kurs NOK 28.
- CEO Arnet vet produksjonen. Tortue Fase 2 er ferdigstilt og markedet vil få vite endelig produksjon ifm. Q3. Ingen spesiell risk, for DTM-7H er tidligere meldt å være en meget god brønn. Verken PEN eller BWE har endret guiding antall fat de to siste produksjonsbrønnene. BWE har ifm. Update ultimo oktober meldt at produksjonen er ~11.500 f/d. Dvs. høyst sannsynlig så vil produksjonen være innenfor guiding og som markedet forventer.
- Samlet netto produksjon fra Dussafu medfører i skivende stund ca. USD 60 mill. som fri kontantstrøm per Q. Det er meldt to løftinger i Q4 og da til høy oljepris.
- For Q3 resultatet er katta (resultat) allerede sluppet ut av sekken, ref. update. Cash er kjent.
- Selskapet har nylig meldt riggkjøp til Kudu gassprosjektet. Dvs. FID og fremdriftsplan må forventes bli nærmere omtalt ifm. Q3.
- Ingenting negativt nytt er omtalt i media ifm. kjøp av Golfinho. Dvs. det foregår sluttforhandlinger mellom partene.

Samlet sett fremstår BWE så sterkt og mangfoldig innen assets og verdi, at de som går på den at det hersker høy risk i selskapet og selskapet må shortes av svakhetsårsaker , har en underliggende agenda. Igjen, les innlegg her på forumet med et blikk som tilsier – det er mange av oss som skriver, men ikke alle har samme agenda.

Gå heller utenom forumet når de virkelige ledetrådene skal finnes. CEO Arnet kjøper egne aksjer i bøtter og spann. Markedet var villig til å kjøpe BWOs blokk-salg i BWE til NOK NOK.28. Dette i en bookbuilding som skjedde meget raskt, samt tvil om måten det hele ble gjort på. Da er det hinsides all fornuft om aksjen skal omsettes under NOK 28.

Ettersom det meste i aksjen er kjent, ref. Update og det kun gjenstår formaliteter i div. prosjekter og mulighet innen M&A, inkl. et nivå på fri kontantstrøm uten sidestykke, vil tyngdepunktet slå inn. Det er ingen grunn til at markedet ikke skal finne tilbake til tidligere stigende trend i aksjekursen før Q3. For utestående risk er tatt så til de grader ned at øretrlillingen fremstår som kunstig og misforstått traderskapt.
-
Redigert 01.11.2021 kl 23:28 Du må logge inn for å svare

Neste gang BWO vil selge, hvor stor blir rabatten da? Og hvor lenge er det til?

Skal de kaste ut aksjer på 24-tallet?

Jeg kan garantere at kjøpere i nedsalget har shortet(disse dekkes når aksjene får nedsalget distribueres).
Deretter har kortsiktige tradere kommet inn, og når prisen går feil vei, lemper de ut posisjonene sine i en negativ feedbackloop.

Hvor lenge varer den effekten? Ikke så altfor lenge håper jeg, men jeg tror tilliten til både BWO og BWE begynner å bli en smule tynnslitt. Jeg irriterer meg i hvertfall ekstremt selv, og er neppe den eneste.

Kommer det kanskje en emisjon i forbindelse med et eventuelt kjøp av Golfinho? Det er jo ikke negativt, men man håper jo alltids på høyest mulig pris på forhånd, slik at utvanning blir minimal.

Noen kommentarer til siste bidragsyters innlegg:

«Neste gang BWO vil selge, hvor stor blir rabatten da? Og hvor lenge er det til? Alle selskap er i divergerende driftsfaser.»

Min komm . denne gang var nedsalget i BWE så markant preget av hastverk og slett meglerarbeid at dette neppe gjentas, med lock-up 6 mnd. Det indikeres bl.a. også her på forumet at norske investorer ble kjøperne. Vi vet i den senere tid at globale fond har tatt plass i BWE. Dette året er nok så langt følgende posisjon den tyngste:

“Major Shareholder Disclosure Notification - BW Energy Ltd

In the name and on behalf of FIL Limited, Pembroke Hall, 42 Crow Lane, Pembroke, HM19 Bermuda, (the “Investment Manager”) we hereby notify you pursuant to STA Chapter 4, Section 4-1 the following: On 13 August 2021 the shares and rights to shares in BW Energy Ltd (the “Company”) attributable to the Investment Manager crossed above the threshold of 5%. The threshold was crossed by means of a Purchase of 260,755 shares. Therefore, the total shareholding deemed to be held is 13,085,981 which represent 5.07% of the shares outstanding and voting rights of the Company.”


«Skal de kaste ut aksjer på 24-tallet?»

Min komm. – ren spekulasjon fra din side. Kun nevnt for at du ønsker å spre frykt om lavere kurs. Hvordan kan du vite aksjekursen etter lock-up perioden er over om 6 mnd.?

«Jeg kan garantere at kjøpere i nedsalget har shortet(disse dekkes når aksjene får nedsalget distribueres).
Deretter har kortsiktige tradere kommet inn, og når prisen går feil vei, lemper de ut posisjonene sine i en negativ feedbackloop.»

Min komm. – mulig at dette gjøres, men for en kortere periode. Markedet vil ha NOK 28 som fremtidig rettesnor og ikke den temporære/fluktuerende nedkjøringen.

«Hvor lenge varer den effekten? Ikke så altfor lenge håper jeg, men jeg tror tilliten til både BWO og BWE begynner å bli en smule tynnslitt. Jeg irriterer meg i hvertfall ekstremt selv, og er neppe den eneste.»

Min komm. – her kommer du med den klassiske begrunnelsen som ligger til grunn for å rettferdiggjøre frykten. Sytingen for at du selv blir rammet, noe som er lite trolig. Vil snarere anta at du ønsker lavere kurs og har din egen agenda.

«Kommer det kanskje en emisjon i forbindelse med et eventuelt kjøp av Golfinho? Det er jo ikke negativt, men man håper jo alltids på høyest mulig pris på forhånd, slik at utvanning blir minimal.»

Min komm. – atter en gang ligger fryktbegrunnelsen i bunn. Du kobler noe positivt med negativt ladet ord som emisjon, Kun for å spre frykt og liten oppside i aksjen, jf. utvanning. BWE har vedvarende meldt RBL lånefasilitet og faktisk også vist til obl. markedet. Det er mye mer sannsynlig at RBL nå endelig utløses. Totalrammen ble satt til USD 300 mill.

Min generelle kommentar: Ditt fryktinnlegg føyer seg naturlig inn i rekken av slengere som synes være komponert i to ledd. Først kommer fryktbegrunnelsen og deretter griner man litt selv over et angivelig papirtap i aksjen, man trolig ikke har.

Stol på deg selv. Legg vekt på at topp 18 sitter mer eller mindre i ro. Kjøpene har tidvis vært utenom ordinær børs, men det er kjøpt. Stol på at CEO Arnet vet hva han gjør og ser dybden i aksjen- langt bedre enn noen andre. Arnet sitter også i BWOs styre. Hvilken interesse skulle han etter de siste innsidekjøpene å gruse egen aksje? Stol på at globale fond har blinket ut BWE, nettopp fordi de ser at dette vil være en god investering. BWO selv har ingenting å tjene, etter lock-up, om 6 mnd., på å selge videre ned basert på samme metode som denne gang. BWE er et selskap i vekst og aksjene til BWO i BWE er selskapets aktivum. Hvorfor skulle BWO unødvendig redusere egen verdi og skyve egne aksjonærer eller vekst fra seg?

Redigert 02.11.2021 kl 07:18 Du må logge inn for å svare
512tr
02.11.2021 kl 07:40 2584

Når det gjelder shorting er reglene laget for "gribbene", at BWE ikke er på shortlisten trenger ikke bety at aksjen ikke er massivt shortet.
Gribber opererer aldri alene, 4 aktører kan shorte BWE 0,49% hver og dermed er aksjen shortet 1,96% uten at det kommer frem på short listene.

Under den største panikken under pandemien, satte finanstilsynet ned grensen til 0,1%, men nå er grensen satt opp til 0,5% igjen.
Denne grensen på 0,5% er skreddersydd for at akteører kan operere i det skjulte.

Shortet eller ikke, BWE har mistet tillit i markedet.
Pareto tok inn BWE i sin modellportefølje i går, og kastet ut PEN.....hva skjer, PEN opp nesten 3% og BWE ned 2%.

Jeg skjønner Gunnarius replikker, men jeg ser motsigelsene I når aksjekursens retning sier noe annet. Fonder og Arnet er langsiktige og trenger ikke å være en förebild för retailers. Derfor vil alle ha forskjellige reaksjoner over det som skjer i prisingen til enhver tid. Fonder har og mange andre investeringer som gjør at de ikke overgir midlertidige kursforandringer i enkeltaksjer. Det høres ikke helt feil ut at det foregår samarbeid mellom mindre aktører og at de utnytter den usikkerhet som salget representerer.
solb
02.11.2021 kl 08:46 2517

At det nå foregår et storstilt spill om aksjer, kurs og posisjoner, er vel klart åpenbart. En samordnet aksjon fra en del aktører. Igår la jeg merke til, akkurat ved børsslutt kl. 16.20, at det blei lempet ut ca. 160k aksjer samtidig, både på kjøp og salg til kurs 27kr. Dette er helt nytt i BWE? Interessen øker tydeligvis på godt og vondt rundt selskapet, som vitterlig ser ut til å bli svært så verdifullt.

Gunnar: ser du igjen tillegger meg meninger og hensikter jeg på ingen måte har.

Det ønsker jeg meg frabedt fra en såpass seriøst bruker som du til tider fremstår.

Jeg har vært aksjonær siden IPO.
piff
02.11.2021 kl 08:57 2489

Er helt enig her. BWE er blitt pisset på av BWO og dens framgangsmåte ved salget. Og mistet mye av tillit for hva neste som kommer fra Bwo. Siste neppe sagt derfra.


Det var slik jeg oppfattet ditt innlegg. Jeg forsøker ikke stigmatisere deg, Kun brutt ned dine utsagn og vurdert disse fra min side. Er det ikke slik du fremstår, kunne du muligens ha formulert deg anderledes. Har jeg misforstått deg og du mente, men skrev ikke, noe annet - beklages dette, Det er ikke noe ondsinnet i hvordan jeg tolker ditt innspill. Jeg mener fremdeles det er rom for å tolke deg dithen jeg gjør, gitt settingen i aksjen. Aksjen er satt under press og alle metoder benyttes. Derfor blir nok diskusjonen litt vel spisset.
512tr
02.11.2021 kl 09:12 2438

Det er noe annet som ligger bak.... BWO pisser mest på seg selv og BW Group.
BWO og BW group eier jo 70% av BWE så de er de desidert største taperne på dette salget.
Marketverdien på BWE har gått ned snart 2 milliarder og verdien på BWO over 0,5 milliarder.

Jeg drøfter hva jeg selv tror markedet priser inn av risiko, når vi ser hvordan prisen beveger seg.

Jeg tror du skal passe på hvordan du formulerer deg om andre, så skal jeg gjøre deg den samme tjenesten tilbake:)

Det blir som regel en bedre diskusjon om man holder seg til saken!

Jeg synes at 40something er inne på noe interessant med tanke på motsetningene mellom kortsiktige og langsiktige forventninger. Det har jo vist seg tydelig i BWO hvor styret og største aksjonær legger langsiktige planer, 5 års planer var et uttrykk som ble brukt tidligere, og bryr seg lite om kursutviklingen på kort sikt.
I BWE er det dog triggere på kortere sikt som bør sette fart på aksjekursen.
Redigert 02.11.2021 kl 09:36 Du må logge inn for å svare

Da sier vi det slik.

Kan være enig i denne differensieringen mht. tidshorisont i aksjen.

Tror allikevel at det ikke drøyer lenger enn til Q3, før vi får se "Arnet-effekten". Dvs. kan se konturene av hvorfor han kjøpte..
512tr
02.11.2021 kl 10:09 2404

Synes det legges for stor vekt på denne ”Arnet effekten”, den er allerede brukt opp !

Da han gjorde insidekjøpet 29 sept var kursen rundt 27-28.
Det er en selvfølge at Arnet visste at BWO skulle selge en stor post i BWE, han er tross alt CEO i BWE og sitter i styret i BWO, og har vært med på å ta denne beslutningen.

Hvis ikke Arnet hadde gjordt dette insidekjøpet, ville kursen neppe steget til 33,40 men ligget i 27-29 området. Da ville heller ikke prisen på BWE aksjeposten blitt 28, men heller ned mot Kr. 24-26.
Defor tror jeg ikke det blir noen ny ”Arnet effekt” den er allerede brukt og mange føler seg nok litt lurt.

Dette får du mene, men selv bygger jeg på timing og bl.a. Golfinho omtalen i bl.a. media og Arnets kjøp. Dette vil trolig materialisere seg og Arnet måtte handle deretter. Vi får se. Satser selv på Golfinho og Kudu, som triggere i aksjen. Andre får gjøre som de vil .

Hvis nå alle vet hva q3 bringer og mange tør å sende BWE ned eller ikke vedvare til q3 foreligger så kan de bero på at alle som vil allerede er inne og kun vil ut ved q3, eller at ingen flere vil inn ved q3. Det er rart at man selger ned kursen fra 34 og under 27 hvis det ikke har hold i seg.