BWE 2022 - Q4 gir føringene


Tillater meg å opprette en ny tråd. Ble vel lang den gamle.

Atter en "utenom børs handel". Her om dagen gikk det en post på 200.000 aksjer, i dag en ny post på 250.000 aksjer. Kan være greit å vite, så forstår man bedre øretrillingens sanne ansikt.

BWE omsettes NOK 2.55 under emikurs på NOK 27 og som en digresjon - PEN omsettes for NOK 1.6 over emikursen.

BWE har sånn omtrent dobbelt opp til kursmål. Mye å gå på altså.

Selskapet er lite villig til å kommentere om det forventet hydrokarboner i Dentale formasjonen før boring. Jeg tar dette til etterretning og skjønner at etter Gamba fiaskoen så holder BWE meget tett vedr. den pågående boringen ned til Dentale. Svar får vi trolig i denne uke. Brønnen var estimert til 30 dager og da antar jeg samlet boretid for både Gamba og Dentale. Det er opplyst at boringen ligger foran skjema, så da er det meldingstid i disse dager - gitt jeg tar utgangspunkt i borestart medio april.

Blir uansett interessant å vite hva Dentale formasjonen viser, slik at aksjonærene på Q1 får en bedre samlet redegjørelse.

Det er i det store og hele at etter Q1 jeg tror det kan være bedre beslutningsgrunnlag i aksjen. For ledelsen burde ha en del å berette og si oss hvordan skape gode aksjonærverdier.

Noen som kan bekrefte, ligger Norve fremdeles på samme lokasjon?
Redigert 15.02.2022 kl 10:59 Du må logge inn for å svare

Fryktelig stille fra selskapet, uroer meg ikke.

Leverer BWE varene, så ser vi en dobling i aksjekursen innen Q2.

Hang in there!

zaq1
11.01.2022 kl 17:11 3175

Idag ble jeg også BWE aksjonær for første gang, har også Petronor, og håper denne også snur oppover nå. Håper på positive nyheter og analytikere som oppdaterer tallene sine etter 4Q21 produksjonstallene, 4Q21 resultatet og mer info om de 2 som settes gang..krysser fingere og håper på fler blå enn røde dager fremover, men tiden får vise..

Virker som det foreligger en forbannelse over alt det selskapet foretar seg, i såfall kursmessig. Kan vel også si det samme om BWO 🤔.
Redigert 11.01.2022 kl 17:17 Du må logge inn for å svare
Patron72
11.01.2022 kl 17:16 3318

Når tenker dere dette blir aktuelt?

Hentet fra q3 presentasjonen
Intention to pay dividend of up to 50% of net profit once fully operational at Dussafu and Maromba

"once fully operational at Dussafu and Maromba"

Dette er statement som har blitt hevdet lenge av selskapet.

Hva jeg tror BWE egentlig forsøker å si: Etter at vi har fått kontroll på produksjon og kostnadene, så kan dividende bli aktuelt.

Har veldig liten tro på at BWE venter helt til first oil Maromba, Gjør BWE sitt inntog på nytt i Brasil via et M&A stunt, som angivelig er pågående med mulig utfall innen Q1/Q2, blir egentlig alt nudd på hodet. For da dundrer det inn dørene med olje og gass. In fill-brønner (Golfinho) som er planlagt i Petrobras teaseren og kan doble produksjon av olje innen 1-2 år. Ditto egentlig for gass, gitt enten v/prodbrønn blir boret ifm. Brigadeiro eller Camarupim.

Slik det ligger an nå, kommer trolig Kudu gassen før Maromba tungolje. Mitt bet er at Maromba er det prosjektet som blir skjøvet på ut i tid - gitt alt det andre jeg nevner realiseres.

Hvorfor jeg nevner M&A,er fordi selskapet forsøker. Markedet eller undertegnede kan ikke vite om selskapet virkelig lykkes. Selv med Golfinho-Pakke 1 som er for salgs, kan kjøper tillegge netto ca. 15.000 fat. Dvs. BWE kan over natten ha signert deal som medfører en samlet netto produksjon olje på ~23.000 og litt gass i tillegg.

Dere sier sikkert, for en optimist og ingenting er sikkert før noe blir meldt. Enig, sier jeg. Men hva så om BWE virkelig lykkes med å kjøpe pågående Brasil asset(s)?

Petrobras har selv sagt at selskapet følger en høy grad av åpenhet hva gjelder sitt divestment program. Det har markedet allerede erfart via div. assets som selges ifm. divestment program. Media kan faktisk være tidligere ute enn BWE vedrørende news. BWE i Brasil med nye assets. Det er så stort og omfattende at dividende vil trolig bli styrt etter dette, mer enn Maromba. Igjen, lykkes virkelig BWE og brytes forbannelsen?

The Petrobras Divestment Programs - A 'Sure Thing'?

https://www.rystadenergy.com/newsevents/news/newsletters/regional/emea2/latinamerica-regional-newsletter-september-2021/
Redigert 11.01.2022 kl 17:57 Du må logge inn for å svare

Gikk 350K etter børsslutt i dag. Var det siste resten fra selgeren som har presset kursen siste tiden? Innsidekjøp? totalt 1.3 m aksjer omsatt i dag. Generelt har omsatt volum vært svært godt etter nedsalget. Må lete etter positive punkter i all misæren. Hvis oppdateringen alle venter på i andre halvdel av januar kan avkrefte worst case så spretter kursen opp til 26-28. God støtte fra oljeprisen nå, ikke den som er problemet for BWE.

Ja, det er dette med produksjon som er så interessant nå. Update og status i slutten av denne mnd. vil fortelle og da bør vi være over NOK 25, men kun ved gross rundt 15.000 f/d.

Jeg registrerer at vår partner på Dussafu går som en kule om dagen. Skulle det bli produsert gross 15.000 f/d fremover fra Dussafu, så vil PEN ligge på samlet - litt mindre enn 8.800 f/d. BWE vil få 73.5% av 15.000 f/d og netto 11.000 f/d også overgå PEN rent inntektsmessig. Vil grovt sett estimere PENs free cash flow per Q til rundt USD 40 mill, mens BWE vil trolig ligge på USD 45 mill per Q. PEN er litt vrien å estimere, da endelig hedging og royalty/skatt medfører noe usikkerhet. Dagens oljepris brukes.

Poenget er som Kiniscash også nevner, BWE aksjekursen bør greit kunne forsvare >NOK 25 - gitt 15.000 f/d legges til grunn. Det er så mye mer som skiller disse to selskapene, men kun nevnt v/prod/inntekt.
Redigert 11.01.2022 kl 18:17 Du må logge inn for å svare

Men vi må ikke glemme at markedsverdien av BWE er den dobbelte av PEN sin. Rart å tenke på hvordan det har forandret seg. Husker den var flere ganger høyere tidligere. Det er selvsagt også som du sier mer enn produksjon som må tas i betraktning ved verdsettelsen. Cash og gjeld ikke minst. Også at PEN står foran en veldig spennende boring i andre halvår. Synes det er forståelig at både BWE og PEN falt ved de dårlige meldinger fra Dussafu og at det er naturlig at BWE falt mest da de jo kun har produksjon herfra. Sånn sett synes jeg markedet reagerte logisk. Det som jeg ikke forstår er hvorfor PEN har tatt seg opp igjen mens BWE tvert om synker.

Siste år har PEN steget 50,6 % og BWE har sunket 34 %. Det er jo merkelig, men har nok også med å gjøre at PEN gjorde et godt kjøp av Tullow sine produserende assets. Greier BWE noe lignende så vil nok se en helt annen utvikling. Enten i Brasil eller et annet sted. Det er jo det vi venter på alle vil jeg tro. Ting går opp og ned. Mye ned for BWE nå, men en gang snur det.
Redigert 11.01.2022 kl 22:29 Du må logge inn for å svare

Sterk åpning i dag. Tror sannelig den er den som stiger mest av tilsvarende aksjer så langt i dag.
solb
12.01.2022 kl 11:20 2956

BWE har 3 rigger under oppgradering nå. Rigger som selskapet har ervervet for en slikk og ingenting, nærmest skrappris. Ser vi klargjøringen snart ferdigstilt, og på kurs mot sine arbeidsfelt?

Opp 7%. Catch up eller er det noen som vet noe mer enn andre? Vil tippe at en god analytiker kan få ganske god klarhet i produksjonen i en samtale med CFO-en. Oppdatering i løpet av neste uke?

Fortsatt stort trekk på crude:

US DoE Crude Oil Inventories (W/W) 07-Jan: -4553K (est -1850K; prev -2144K)
- Distillate: +2537K (est +1700K; prev +4418K)
- Cushing: -2468K (prev +2577K)
- Gasoline: +7961K (est +2750K; prev +10128K)
- Refinery Utilization: -1.40% (est -0.10%; prev 0.10%)

så lovende ut for oljeprisen, inntil DOE delte ut mer olje fra lageret:

WASHINGTON, D.C. — Today, the U.S. Department of Energy (DOE) approved a fourth exchange of 870,000 barrels of crude oil for release to Shell Trading (US) Company from the Strategic Petroleum Reserve (SPR). This release falls under the authorization published in the DOE announcement on November 23, 2021.

Combined, DOE has provided nearly eight million barrels of SPR crude oil to boost the nation’s fuel supply, including three previous exchanges awarded last month. As with all exchanges, companies that receive SPR crude oil through the exchange agree to return the amount of crude oil received, as well as an additional amount, dependent upon the length of time in which they hold the oil.

Ble du litt deprimert nå så vil denne snutten få deg til å endre mening:

https://twitter.com/StreetBomber/status/1479137921001213956
Redigert 12.01.2022 kl 21:52 Du må logge inn for å svare

Men hva skal rigg nr. 2 brukes til? Rigg 1 til Hibiscus/Ruche. Den er grei. Rigg tre til Namibia. Den er også grei. Men nr. 2 ?

Hadde Hibiscus Extension innfridd kunne det blitt en egen til Hibiscus og en til Ruche og Ruche NE pluss eventuelt andre prospekt i nærheten. Reserve til nye store funn?
mimsa
12.01.2022 kl 22:10 2595

Den kan vel selges etter overhaling!

tror ikke BWE har brukt noe midler på Balder ennå. Planen er/var Dussafu/Hibiscus hvis de finner/fant mer. Har sikkert ikke falt i verdi, men de er snart 20 år gamle så begrenset oppside i 2.håndsmarkedet vil jeg tro.

Noe av vitsen ved å kjøpe t0 var nok at den siste kunne kopiere ombygging av nr 1. Høres i hvert fall ut som et godt kjøp. 14,5 Mill USD for begge. Hadde nok kostet mer nå.
hank2
13.01.2022 kl 10:26 2377

Pareto fremhever BWE idag som en unik kjøpsmulighet innen E&P sektoren grunnet kombo oversolgt og oljepris, target 40 kr aksjen.
Yzf R1
13.01.2022 kl 10:36 2353

👍
BW Energy – The share price has traded down close to 50% yoy despite Brent prices advancing from USD 55/bbl to above USD 80/bbl.
This is driven by a disappointing 2021, but the reaction is overdone in a company that offers exposure to quality assets and has zero debt.
This creates an attractive entry point in a stock that has potential to double this year driven by production start at Hibiscus & Ruche in
Q4e. This will 3x production, shift focus to the large upside potential of the company and increase attention on the stock, in our opinion.
BUY, TP NOK 40

Enig i den.

En dobling i år til ca. ÑOK 40 og NOK 60 gitt selskapet får til et oppkjøp i Brasil.
Patron72
13.01.2022 kl 10:58 2391

Flott flott…
Spørs om en skal kjøpe litt mere nå.

Blir spennende å se om vi får en sneak peak fra selskapet snart.

Bare synd ikke markedet reagerer på slike analyser i det hele tatt. Grunnen er nok at det har hørt slikt før uten at det er i nærheten av å bli oppfylt. Det er vel aksjeanalytiker man skulle vært. Her er det lov å bomme så det holder år etter år uten å bli konfrontert med det heller. Skulle ikke forundre meg om de også tjener mer enn en akuttsykepleier på et sykehus. Hvem av dem kan samfunnet greie seg uten?

• Panoro Energy - The share price is lagging the oil price and value creation of the company. We expect Panoro to report strong results
this year with an estimated annual FCF yield of ~35% in 2022-23e at Brent USD 80/bbl despite investing to deliver >35% annual growth
in the period. In addition, we think Panoro is likely to commence dividend payments this year. BUY, TP NOK 33

• BW Energy – The share price has traded down close to 50% yoy despite Brent prices advancing from USD 55/bbl to above USD 80/bbl.
This is driven by a disappointing 2021, but the reaction is overdone in a company that offers exposure to quality assets and has zero debt.
This creates an attractive entry point in a stock that has potential to double this year driven by production start at Hibiscus & Ruche in
Q4e. This will 3x production, shift focus to the large upside potential of the company and increase attention on the stock, in our opinion.
BUY ahead of the herd. BUY, TP NOK 40

Det er egentlig absurd, - BWE med alle sine prosjekter på gang, M&A og RBL lånefasilitet underveis, god cash og null gjeld skal prises NOK 3.75 per aksje under PEN??

Pareto analytikeren griper fatt i noe sentralt, nettopp BWEs kvalitets assets og null gjeld, samt knytter utbyggingen opp mot 3x økning i produksjon på Dussafu. Et fornuftig resonnement, som neppe logisk kan betviles.

Hvorfor ikke markedet biter på kan kun skyldes en ting, markedet går etter nåtid og ikke mer enn ultra kort sikt fremover. .Poenget er at, før eller siden vil markedet forstå, enten basert på update og status senere i denne mnd. eller en melding fra selskapet. Noe kommer til å skje ......
Redigert 13.01.2022 kl 11:20 Du må logge inn for å svare
Patron72
13.01.2022 kl 11:14 2425

Gunnarius

Jeg er ikke så aktiv på denne tråden. Men du skal vite at jeg setter stor pris på dine bidrag. (Og flere selvfølgelig)

No it is not really absurd, PEN will be the first one to show the money with 1 million barrels lifted in Q4. That IS coming. BWE will have its time when it shows the money. First PEN and then BWE.

Dette er jo bare nominelle kurser. Vi må se på kursverdier:

BWE: 5,547 milliarder NOK
PEN: 2,857 milliarder NOK


Men forskjellen har jo vært mye større riktignok.

It´s all about production.

Update later this month will tell.

Redigert 13.01.2022 kl 11:29 Du må logge inn for å svare

Totally hilarious - ha ha ha. Denne må bare alle se. Som du sier Kingiscash - er du i dårlig humør blir det straks bedre med denne :-)

Vanvittig bra post :-)
danmark1
14.01.2022 kl 09:46 2064

Ser ud til at interessen er stigende for BWE aktier. Omsætning og kurs er stigende.

har gått 650 000 aksjer off market i dag. Kan være en topp 20 aksjonær som selger. Tydeligvis fornyet interesse i olje for tiden. 'Alt' avhenger av den kommende oppdateringen.

Ser I Finansavisen at Teodor Sveen-Nilsen anbefaler 4 oljeaksjer. Bak betalingsmur, men jeg tipper at BWE må være en av dem.

Fire kjøp når oljeprisen flyr
Det har vært gode tider for oljeaksjer, men det er ikke for sent å kjøpe, mener analytiker Teodor Sveen-Nilsen. Etter en fiffig regneøvelse ender han opp med fire stalltips.

https://finansavisen.no/nyheter/olje/2022/01/14/7802423/sveen-nilsens-fire-kjop-nar-oljeprisen-flyr

solb
14.01.2022 kl 10:01 2114

Tipper det var XTX som måtte få påfyll for å fortsette svindelopplegget sitt?
Patron72
14.01.2022 kl 10:35 2156

👍

Analytiker Teodor Sveen-Nilsen i Sparebank 1 Markets har satt seg ned og sett på hvilke oljeaksjer som ikke har holdt tritt med oljeprisoppgangen. Han har konkludert med at Noreco, Lundin, BW Energy og Okea har steget altfor lite.

skulle vært fest her, men føles som en gravferd. Vi er bare 3 fattige kroner unna all time high for oljeprisen målt i NOK. ATH var 3. juli 2008 da oljeprisen i USD var 146.. Samtidig var dollarkursen 5,09 kroner. Dermed kostet et fat olje 744,25 norske kroner fatet. Skal vi samme vei? Skyhøy Brent, men langt lavere USD?