BWE 2022 - Q4 gir føringene


Tillater meg å opprette en ny tråd. Ble vel lang den gamle.

Atter en "utenom børs handel". Her om dagen gikk det en post på 200.000 aksjer, i dag en ny post på 250.000 aksjer. Kan være greit å vite, så forstår man bedre øretrillingens sanne ansikt.

BWE omsettes NOK 2.55 under emikurs på NOK 27 og som en digresjon - PEN omsettes for NOK 1.6 over emikursen.

BWE har sånn omtrent dobbelt opp til kursmål. Mye å gå på altså.

Selskapet er lite villig til å kommentere om det forventet hydrokarboner i Dentale formasjonen før boring. Jeg tar dette til etterretning og skjønner at etter Gamba fiaskoen så holder BWE meget tett vedr. den pågående boringen ned til Dentale. Svar får vi trolig i denne uke. Brønnen var estimert til 30 dager og da antar jeg samlet boretid for både Gamba og Dentale. Det er opplyst at boringen ligger foran skjema, så da er det meldingstid i disse dager - gitt jeg tar utgangspunkt i borestart medio april.

Blir uansett interessant å vite hva Dentale formasjonen viser, slik at aksjonærene på Q1 får en bedre samlet redegjørelse.

Det er i det store og hele at etter Q1 jeg tror det kan være bedre beslutningsgrunnlag i aksjen. For ledelsen burde ha en del å berette og si oss hvordan skape gode aksjonærverdier.

Noen som kan bekrefte, ligger Norve fremdeles på samme lokasjon?
Redigert 15.02.2022 kl 10:59 Du må logge inn for å svare
Zohan
08.03.2022 kl 22:22 2596

Petrobras har en en strategi om å satse på egne store felt, og selge seg ut av andre assets. Så tviler jo på at oljeprisen påvirker det, men kan jo hende de forventer mer. Men alle oljeselskap ser jo i dag på lengre horisont, ikke et år av gangen.

Limer inn på nytt hva som er mitt syn på den saken:

Hvis vi legger media - og særlig Reuters til grunn skal BWE ha innlevert bindende skriftlig tilbud medio juni 2021. Klart at man tenker sitt - gitt oljeprisen dundrer i taket. Vil dette kunne blokkere eller vanskeliggjøre eventuelle sluttforhandlinger?

Ikke nødvendigvis, fordi selve tilbudet og kompensasjonsformatet kan neppe Petrobras se bort i fra, med mindre Petrobras gjennom hele anbudsprosessen har forbeholdt seg retten til å korrigere vs. oljepris. En slik metode virker lite trolig, ettersom dynamikken i anbudsfasen er basert på prisformat, med eventuelle videre unntak og endringer. Media har særlig fokusert på decommissioning. BWE kan nok bli presset hardt på å ta økte kostnader her, men ellers ligger nok fremdeles fast at Petrobras, som BWE, ser langsiktig på oljepris.

Som sagt har Petrobras forsøkt å selge Golfinho -Pakke 1 og Camarupim - Pakke 2 , tre ganger tidligere. Så lenge disse to pakkene ligger under "divestment program, skal og må de selges.

Begynner ikke å bli urolig før vi kommer til månedsskiftet mars/april. Mener fremdeles at BWE synes virke så pass trygg på at selskapet lander en deal med Petrobras, at den optimismen som forfektes via Q3 og Q4, inkl. CC, kan tyde på at det er dette oppkjøpet BWE virkelig satser på. Ingenting annet innen M&A er meldt tidligere eller til nå. Evner ikke management og styre å lande noe med Petrobras, har både intensjon og strategi feilet totalt.

BWE fokuserer ikke på å skape gode aksjonærverdier og snakke om cash flow via. nye muligheter, dersom selskapet ikke har noe konkret på gang. Indisiene er for sterke i denne saken til at det ikke foreligger noe substansielt medf Petrobras til endelig avklaring.

Vi trenger å få meldt deal med Petrobras. Ikke bare pga. økte verdier på alle plan, men dette vil virke med en euforisk effekt på markedet, Dette i en tid hvor det ikke er løfting i Q2 og Q3 blir fylt med action fra september med boring (Norve), samt sail away and field installation H/R Fase 1.

Ad Petrobras og salget av Golfinho og Camarupim, helt tyst i media.

¨Men først altså, løfting i mars, som vil gi netto inn på bok ~USD 40 mill.
Redigert i går kl 10:10
cinet
08.03.2022 kl 23:27 2520

Kjøpte ikke PEN eierandelene i Gabon og EG med et relativt stort tillegg hvis dersom om oljeprisen ville stige? Kan være noe tilsvarende i anbudet, hvem vet, ikke jag
Jøllis
09.03.2022 kl 09:18 2363

Brent future noen år fram i tid handles på ca 75 USD/fat. Å handle felt idag blir futureprisen sett på i hovedsak og spotprisen i mindre/liten grad.
6 Mack
09.03.2022 kl 10:29 2299

gunnarius: Har du sett BW Energy har fått ny hjemmeside.

Under Maromba oil field Brasil ligger det to bilder under denne linken

https://www.bwenergy.no/assets/brazil/

på bilde nummer to er det bilde av oil field Tubarao Azul som er tilbakeført til ANP dvs det er vel til salgs.

FPSO OSX-1 som ble brukt på oil field Tubarao Azul er vel til salgs . Denne FPSO en ligger nå i opplag i Norge kan ses under denne linken.

https://www.marinetraffic.com/en/ais/details/ships/shipid:755253/mmsi:636015145/imo:9399832/vessel:OSX_1

Jeg trur produksjonen var rundt 15000 bbl/d

Dette må jo være et gull kjøp for BW Energy så tar BW Offshore Golfinho field pluss Camarupim GasRedigert 09.03.2022 kl 10:30 Du må logge inn for å svare

Hadde det vært snakk om BWO ifm. Golfinho og Camarupim, hadde neppe CEO Arnet solgt i BWO og kjøpt BWE.

Det er BWE som har meldt ifm disse eiendelene, dvs. kun Golfinho - Pakke 1, ettersom det er denne pakken media har omtalt - at BWE angivelig var valgt tilbyder, samt CEO Arnet bekreftet på Q3,CC at BWE ser etter assets i Brasil.

Er rimelig trygg på at BWO, som tidligere, kun vil supplere med FPSO-er. Ref. bl.a. FPSO Polvo og BW Opportunity til redeployment.

Media har ikke skrevet annet om Camarupim - Pakke 2 annet enn at asset er til salgs. Det er ikke blinket noen tilbyder inn mot denne pakken.

Pakke 1 -med Golfinho, Canapu og exploration BM-ES-23 er mer enn stort nok, så vi får bare se det an.
Redigert 09.03.2022 kl 11:15 Du må logge inn for å svare

Gjest 79 skrev Innlegget er slettet
Kartet til BWE er noe unyansert, ettersom blokken er delt i 2814A, som er Kudu og 2814B, som er Galp´s eiendel.

Vet ikke om dette gjelder fremdeles, men her kan kanskje BWE kjøpe seg inn i to blokker:

https://www.farmoutangel.com/assets/namibia-blocks-2813a-2814b/

Som man ser på kartet er det Kudu som strekker seg inn i 2814B.
Redigert 09.03.2022 kl 11:34 Du må logge inn for å svare

Bedre kart som viser Kudus plassering i forhold til Graff-1 (Shell) og Venus-1 (Total) har jeg lagt ut flere ganger her inne.

Bra de har fått ny hjemmesiden. Den gamle har jeg som tidligere uttalt ikke likt. Den nye er et steg fremover. Nå håper jeg bare selskapet får litt fortgang på utviklingen på feltene sine. FID Maroba et vel ikke klar? Kursen har krabbet sakte oppover, men vips så falt den 5 % ned igjen.
Redigert 09.03.2022 kl 11:56 Du må logge inn for å svare

0,80 kr opp på kjemperally for oljeprisen
2,20 kr ned på en mye mindre nedgang for oljeprisen.

Det er fornybar energi som får løftet nå om dagen istedenfor oljeaksjer når det gjelder økning i priser på gass og olje.

Får gjøre de fire sorgfasene til mine egne og si at den fjerde sorgfasen er hva olje og gass nå opplever, nemlig innledende aksept og forløsning.

Olje og gass er p.t. for prematurt, men kan EU merke atomkraft og gass som «grønt», jf. EUs taksonomi som er en en omfattende ordning for å styre investeringer i bærekraftig retning - så er det bare et tidsspørsmål før særlig gass vil tiltrekke seg investorer.

Olje er fremdeles bedre enn kull, men forsvinnende lite tidsriktig. På den annen side, hva blir alternativet i en en veden som skriker etter energi. Da svelger man en kamel eller to, for å få kloden til å fungere.

Alt dette er egentlig ikke så avgjørende, for investorene vil legge til grunn: Money talks!

Har veldig liten tro på at f.eks. de av dere som følger PEN og BWE, dvs. selskap som kommer til å levere resultat i spitzen klasse, som tiden går og Q rapportene tikker inn med overskudd på titallsmilloner dollar, så får nok markedet opp dampen og det blir "iverksett" - les kjøp O&G aksjer.

At f.eks Equinor, Okea Aker BP osv. fikk svi i dag er helt naturlig basert på EUs gassvedtak i går. men så langt er BWE kun olje, men fikk svi like mye for det.

Hvorfor, spør jeg bare?

Se også logikken til Fluefiskeren ovenfor.
Redigert 09.03.2022 kl 18:29 Du må logge inn for å svare

Er vel ikke så sikker på at EU vil merke kjernekraft som grønt. Situasjonen er kritisk i Tsjernobyl nå grunnet krigen. All strøm borte og det må man ha for å avkjøle reaktorene. Her kan det meste skje. Veldig uoversiktelig nå.
cinet
10.03.2022 kl 12:13 1674

Tsjernobyl er stengt ned, trenger "bare" 1 tonn vann daglig. Liten/ingen fare der. Verre med uskyldige kvinner og barn i hele Ukraina. Vest Europa med Angela Merkel i spissen ( godt støttet av Stasi Warnig , ceo Nord Stream2) , har malt seg inne i en energikrise, med total avhengighet av Putin. Produsenter i Afrika og Sør America vil ha mange mange gode år forran seg, til tross for det meningsløse grønne skifte.

De kommer nok til å sette opp LNG terminaler for å gjøre seg mindre avhengig av Russland. Fra mai starter også produksjonen på Melkøya opp igjen. LNG herfra vil også hjelpe litt på.
512tr
11.03.2022 kl 09:27 1370

Pareto øker kursmålet fra 40 til 42, men ser potensial på 70kr frem i tid😊

BW Energy - Investing for spectacular 2023 and beyond
Update
BW Energy is ramping up capex this year to deliver first oil at Hibiscus & Ruche by YE’22e. This is expected to lift BWE’s net production to 23,000 bbl/day next year and 29,000 bbl/day in 2024e. Assuming a Brent oil price of USD 80-120/bbl in 2023-24e, we estimate that this will result in an annual FCF yield of 46-70%. The company thereby is on track to generate is entire EV in FCF before YE’24 prior to a potential FID at Maromba. If realized, BW Energy’s FCF story (and potential dividends) will likely move a couple of years out in time while the upside potential increases to above NOK 70/share. We increase our TP to NOK 42 (40) as higher oil price assumptions more than offset the lowered 2022 production due to the previously announced temporary gas capacity issues. BUY reiterated
Redigert 11.03.2022 kl 09:31 Du må logge inn for å svare

Vet ikke om flere enn meg av og til har problemer med denne tråden. Når jeg skal til siste innlegg på en tråd med mange innlegg trykker jeg alltid på tallet som står i kolonnen «svar « for å gå direkte til siste innlegg. Det virker ikke alltid. Spesielt på denne tråden. Den er veldig lang også.

Jeg har fikset det, men denne tråden er både lang og gammel. Snart ett år gammel. Håper noen føler seg kallet til å starte en ny.
Redigert 11.03.2022 kl 10:07 Du må logge inn for å svare

analysen til Pareto kan være et godt utgangspunkt for en ny tråd. Tipper Gunnarius tar utfordringen. Forøvrig mye spennende i analysen.

Absolutt en fin ting å starte med.
cinet
11.03.2022 kl 11:35 1220

Kan du sitere litt spennende nyheter fra analysen? Ser de opererer med en oljepris for PEN og en for BWE, men med ulike år (?).
PEN analysen; "Panoro will generate an annual FCF of USD 110-160m (30-45% FCF yield) at Brent 100-125/bbl."
BWE-analysen; "Assuming a Brent oil price of USD 80-120/bbl in 2023-24e, we estimate that this will result in an annual FCF yield of 46-70%. "

Redigert 11.03.2022 kl 11:40 Du må logge inn for å svare

Det er opprettet en ny tråd om bl. dette. Står litt mer der. Denne er blitt for lang og som sagt klikker den noen ganger.
Voffaren
11.03.2022 kl 12:39 1150

Pleier å klikke "Omvendt rekkefølge". Det mest ferske innlegget havner øverst på første side. Å lese seg nedover i historikken blir du vant til:)
solb
11.03.2022 kl 13:07 1113

Myndighetene i Namibia ivrer voldsomt på at TotalEnergies og Shell går for "fast - track" på Venus and Graff oil discoveries.
Jeg tipper BWE har hørt det samme for Kudu.
https://www.upstreamonline.com/field-development/namibian-government-urges-supermajors-to-fast-track-huge-venus-and-graff-finds/2-1-1181848

Litt korreks, la oss bruke ny tråd.
solb
11.03.2022 kl 13:22 1071

Fake news. Artikkel Published: August 14, 2002 00:00 Dette var stygt!
solb
11.03.2022 kl 13:51 1033

Som kjent ligger Venus og Graff ganske så nær Kudu. På Kudu er det boret mange brønner, men ingen er boret opp så dypt at vannfasen er påtruffet. Det er gass og kondensat som er funnet. Og min påstand er at vi også kan finne oljefasen på Kudu. Spennende fremover!!🎈
solb
11.03.2022 kl 16:18 926

cinet la ut sitat fra artikkel fra august 14, 2002, som om den gjelder nå. I denne sammenheng blir det fake news. Vedkommende cinet har siden fjernet en del av innlegget. Det så vel slik ut.
"Oil major Shell said yesterday it has pulled out of the Kudu gas project in Namibia due to poor drilling results, after it had hoped to build the world's biggest floating liquified natural gas (LNG) barge for the offshore field."
https://gulfnews.com/business/energy/shell-pulls-out-of-namibian-gas-project-1.396379

OK. Jeg så ikke det.I såfall har du all grunn til å kommentere som du gjør.
solb
11.03.2022 kl 16:33 894

Selvfølgelig har jeg det!