Veien videre for REC


Nå som vi har svingete kurser så er det greit å se på det større bildet når det gjelder Rec.
Vi er inne i en spesiell tid og det har vært svært spesielt helt siden corona traff markedet.
I et år har veldig mange forskjellige selskaper vokst veldig mye, at markedet generelt har gått opp så mye kan gjøre at det blir vanskelig for noen å se hvilket selskap som er the real deal eller som bare er luft.

Etter min mening er ikke rec bare luft. Dette er et veldrevet selskap som har hatt ekstremt mye uflaks i mange år (handelskrig, toll osv.)

Det er derfor viktig å minne på flere ting:

- Pareto opprettholder og gjentar kjøpsanbefaling på 25 kr kursmål etter dagens q1.
- Arctic Securities har kursmål på 28 kr. Gitt blue sky scenariorer så mener Arctic at kursen kan gå langt høyere.
- Andreas bertheussen som er Kepler cheuvreux analytiker har blitt positiv til REC etter dagens q1. Han har lenge vært svært negativ til REC, det at han snur viser at ting skal skje i Rec framover.

- ML SKAL åpnes innen 2023. Vi kommer til å få en børsmelding om dette lenge før 2023, mest sannsynligvis innen 2021. Det tar tid å gjenåpne en slik gigantfabrikk, mange ansettelser og mye annet som må plass lenge før gjenåpning. Når børsmeldingen kommer så er det forsent å hoppe på REC toget.
- Butte skal utvides med 150% kapasitet.
- Kjell Inge Røkke. Industribyggeren svikter aldri. Kursene på hans selskaper har gått ned før, men han har alltid fått dem opp på helt nye høyder. Det kommer han til å gjøre med Rec også. Gi han litt tid.

Dette er bare noen få ting jeg tok med. Jeg mener REC kursen blir påvirket i veldig stor grad av makros og nasdaq. Det har vært blodrøde dager i Nasdaq og Rec har falt med. Men Nasdaq kommer alltid tilbake og Rec kommer til å få en rekyl opp igjen som vi har sett så mange ganger. Hold på deres aksjer og la Røkke gjøre det han er best på: Bygge bunnsoldie fremtidsrettet selskaper som aldri kommer til å svikte i lengden.


Husk også at REC blir brukt av finans folk som en kamp mellom longs og shorts. Vi ser latterlige svingninger helt ut av det blå og vi ser krefter som virkelig prøver å presse prisen ned. Vi vokser på høy omsetning og faller på lav omsetning. De tjener penger på både veien opp og ned, mens vi som er langsiktige, vi må ri bølgene. Jeg tror dette fortsetter frem til ML har noe solid å komme med og aksjonærene ikke tillater å bli lekt med mer.

I mellomtiden er det bare viktig å huske at selskapet prises til 5 milliarder kroner. En riktig børsmelding og vi får alt fra 2-5x ila en dag. Her er det alt for mange verdier som ikke er inkludert i aksjekurs som må bli ført opp i tillegg til alt av fremtidig potensiale. Ikke selg pga. lav aksjekurs, fordi om en uke kan vi plutselig være tilbake på 17-20kr. Her må vi spille the long game - og vi kan ikke la oss styres av de store som driver åpenbart å manipulerer aksjekursen til sin favør. De flår oss små akkurat nå, men vi har tid på vår side - samtidig som vi har investert i et selskap som har alt gående for å lykkes.

Tid i markedet > forsøke å time markedet.
Fundament > haussing, baissing, frykt.

Roma blir ikke bygd på en natt, men vi er på god vei og istedenfor all panikk og frykt vi ser på FA, burde vi ha sett folk feire for et bra kvartal med god guiding for fremtiden. Jeg stoler på potensialet til REC og jeg stoler på ledelsen. Dette blir nok knallbra for de som tåler å være med på denne eventyren.
Solerbra
13.05.2021 kl 11:20 1522

Et sekund Stordalen er sikkert nok. Tror ikke det er show vi trenger, men det må være mulig å kommunisere selskapets muligheter og utsikter bedre enn det vi fikk servert denne uken. Det tror (håper) jeg også vil skje framover. Røkke/Aker vil sørge for det.

God sammenlikning. Og engelsken er jaggu ikke så langt unna heller..

Synes faktisk ikke dette holder lenger, og tror at dette forblir en hemsko for selskapet til dette er fixet. TT er nok flink nok, men har han omstillingsevnen, driven og oppdriften til å ta selskapet videre i den rivende utviklingen markedet nå byr på? Og, tenk for et sekund at den rapporten ble presentert av en Musk eller Stordalen?

Godt gjort å få strålende fremtidsutsikter til å bli en søvndyssende affære, og det på under en time!
Solerbra
13.05.2021 kl 09:37 2002

Akkurat. En trenger ikke drive butikken dårligere fordi om en kommuniserer bedre.
Vilter
13.05.2021 kl 09:32 2068

Kommunikasjon betyr mye. Nå går det ann å ha begge deler da/ en som kommuniserer hyppigere og mer elegant om RECsi - så kan TT være bakmann.
Solerbra
13.05.2021 kl 09:23 2135

Tore Torvund minner meg om Torbjørn Jagland, flink bakmann men håpløs foran en mikrofon. Buskapet kommer feil ut, oppfattes feil, flytter fokus og blir negativt. Det var sikkert en god plan bak 'det norske hus' (som Rec), men ble oppfattet som et luftslott. Kommunikasjon betyr altså noe.
Alan77
13.05.2021 kl 00:41 2595

Kunne du opprettet egen tråd angående akkurat dette temaet, for det er sinnsykt viktige tema akkurat dette! Og det burde bli skrevet noe felles til styret slik at vi blir hørt og at de gjør noe med dette. Rec har så utrolig spennende fremtid og fremstår så sykt attraktiv selskap, men nettopp dette sliter Rec med.

Må nok være tåkelegging fordi de ikke ønsker å avsløre at det er Rec enda.
DjTao
12.05.2021 kl 21:57 3305

Missforstå meg rett, jeg synes dette var fabelaktig informasjon men stusser over ordbruken «multiple suppliers». Er det bevisst bruk for å tåkelegge det faktum at det egentlig bare er REC det er snakk om 🤔

Det er fakta, REC er største leverandør og det er flere aktører som leverer på tank. OneD har en tidligere REC ansatt i firmaet:
https://www.linkedin.com/in/bryant-flick-8111b95

Stonks_
12.05.2021 kl 21:48 3386

Ny tråd oppe ta samtalen ditt?
Vilter
12.05.2021 kl 21:47 3393

Da tenker jeg det er en grunn til at de har samme adresse som RECsi i Moses Lake👍
DjTao
12.05.2021 kl 21:43 3420

Hva tenker dere om hva OneD skriver om tilgang på Silan gass fra «multiple suppliers»?

«Silicon nanowires are electrical wires orders of magnitude smaller than human hair. Using only silane (a gas produced from metallurgical grade silicon and available from multiple suppliers)»
Stonks_
12.05.2021 kl 21:30 3530

Lager en ny trå for dette her

Silanano og Group 14 lager karbon og nanosilisium partikler, med silangass som innsatsfaktor for nano silisium-partikler (høyst sannsynlig silangass for Sila Nano, alternativt en form for chlorosilane)

OneD material bruker grafitt og lager silisium nanowire, med silangass som innsatsfaktor for silisium nanowire.
Redigert 12.05.2021 kl 21:30 Du må logge inn for å svare
Stonks_
12.05.2021 kl 21:23 3593

Ikke bare er han registrert i begge men OneD er eieren av trademarket siananode

Helt enig.

Det er mange her inne som hyller TT sine konservative estimater, rolige fremtoning, og stotrende tale. Han er helt sikkert flink, men burde aldri presentert noe som helst. Karismatiske og analytiske mennesker er det nok av, på tide å få inn noe med litt mer fart.

Jeg er lei av falskt håp. Drittlei.

Men treffer du her, vipper jeg over en flaske fra polet av god kvalitet
Scotus
12.05.2021 kl 20:34 3920

Vincent Pluvinage CEO OneD ( https://onedsinanode.com ) er også registrert i et selskap som heter SINANODE NORTH AMERICA, INC.
https://www.washingtoncompanysearch.com/companies/sinanode-north-america-inc/

Contact Information
Sinanode North America Inc
3322 Road N NE
Moses Lake, WA 98837

http://www.buzzfile.com/business/Sinanode-North-America-Inc-650-787-0919

Hvem andre har den adressen???
KAWAS
12.05.2021 kl 20:15 4029

Ja, det hele blir litt sidrumpa og det er behov for ledere med andre kvaliteter. Det betyr noe hvem som leder, og hvordan. Forestill dere om Elon Musk var REC-sjef... verden skal vite hvem vi er, og at vi er de beste.... det er noen av denne offensiviteten jeg savner. Jeg tenker med Musk hadde en amerikansk solarverdikjede eksistert allerede en god stund. Man kan ikke bare ha begrensinger i fokus, men se mulighetene.... jeg mener det er behov for generasjonsskifte. I prinsippet er det ingen forskjell mellom salg av hot dogs og poly. Skal man lykkes er det behov for forhandlingsevner, ydmykhet, se muligheter etc... dette ser jeg for lite av.... uttalelser som at ...ehhh let's say... there are several showing some interest.... klart, dette holder ikke i kommunikasjonen med dine eiere og omverdenen ellers. Og, dette gir seg klart utslag i aksjekursen.. og derfor er det viktig for oss. Jeg stter min lit til at styreleder tar grep.

Røkke hadde det travelt, hvorfor vet vi ikke ennå. men jeg kan ikke skjønne annet at han ville ha beslutningsmyndighet over å inngå kontrakter med REC, dette får vi svar på i løpet av MAI, banna bein. TT er historie, men Røkke er jo en hedersmann og behandler han med verdighet. Men alle vet jo at han ikke lenger betyr en dritt !!

Bybonden

Uchi takket nei til intervju med med dn og fa selv om de ville intervjue han kun med nicket og ikke ekte navn
COHO
12.05.2021 kl 17:42 4541

Presentasjonene ser ut som de var laget på 80 tallet, jeg er redd for at det er et uttrykk for hvordan REC trenger fornyelse i mange ledd. REC har nå en fremtid som leverandør til splitter ny teknologi, som skal inn i all verdens nye løsninger. Dette burde også kommuniseres og gjennomsyre RECs eget selvbilde og selvforståelse. Det virker på meg som om selskapet selv ikke forstår hvilket enormt potentiale de besitter, men henger igjen i en problematisk fortid.

Her må det en del nye koster inn, med vyer, for det er bare fantasien som setter en stopper for hvor REC kan være på vei.
KommersK
12.05.2021 kl 16:52 4778

Tålmodige, ja. Med ''å''.
Nytter ikke å ha det travelt som REC-aksjonær nå. Jeg har heldigvis ingen hast. Men jeg synes synd på folk som må selge pga utgifter til diverse, og er all-in i REC... Får ikke direkte godt betalt for aksjene våre i denne bølgedalen. Men det kommer, det er jeg 98% sikker på. Heldigvis så kan KIR sine saker når det gjelder business.
KAWAS
12.05.2021 kl 16:34 4908

Du har gode poenger der. Men du vet, som eiere skal vi sette krav til de som styrer skuta. Og, imperie-byggeren har vi vel gjennom styreformannen.
Torvund kan ikke beskyldes for haussing i allefall :)
Redigert 12.05.2021 kl 16:35 Du må logge inn for å svare
Vilter
12.05.2021 kl 15:55 5117

Han styrer skuta godt, men er en elendig talsmann.
Innholdet i presentasjonen er går er solid / framførelsen er det dessverre så som så med.

MEN; når ML er oppe og utbyttene begynner, så er jeg glad for hans nøkterne, tralle og tolmodige ledelse av selskapet👍
KAWAS
12.05.2021 kl 15:34 5221

Dagens CEO har nå sittet en god stund. Stort sett har det gått nedoverbakke under Torvund og Ultveit-Moe, og tidene var ikke alltid enkle. Torvund skal ha ros for å ha loset selskapet unna bankerott. Tvert i mot har REC blitt et kostnadseffektivt selskap med god kostnadskontroll. Man kan alikevel undres på om man kunne tatt andre strategiske valg underveis. Man har hele tiden skyldt på Kina eller andre ekterne faktorer. Nå er situasjonen endret en god del. Nå står man overfor betydelige vekstmuligheter, nye alliansmuligheter. Jeg er meget glad at Aker og ny styreformann er på plass. Er det også behov for nye krefter bak roret på Fornebu som kan drive REC framover og som kan utnytte mulighetene til fulle? Personlig synes jeg at CEO gir et for passivt inntrykk, men det er klart vi ser bare REC-gjengen ved kvartalspresentasjoner så man vet jo ikke hvordan de opererer i sitt daglige virke. Men, jeg savner litt mer "sprut" og "positivitet". De forvalter tross alt våre sparepenger gjennom vårt eierskap.
Stonks_
12.05.2021 kl 14:56 5408

Jeg er enig i det du sier, men det er det som er tingen med algoritme trading. Itillegg så kan de låne det antallet de trenger og så resirkulere seg nedover på lavt volum, det koster men for noen selskaper så kan det være verdt spesielt når interessen er lav nokk til at volumet dabber av.

Personlig så tror jeg ikke på at dette er realiteten, dette er en USA ting grunnet at sortere har mye friere tøyler der enn her i Europa
Redigert 12.05.2021 kl 14:59 Du må logge inn for å svare
omac
12.05.2021 kl 14:53 5444

Har du fulgt med på aksjehandelen i REC, den går stort sett opp om morgenen........
omac
12.05.2021 kl 14:52 5461

Med mindre de er helt sinnsyk god og klarer å dumpe REC med mindre enn 0,2% av aksjene så er det ingen frontrunner, all short over det står her:
https://ssr.finanstilsynet.no/

Må slutte med disse konspirsjonsteoriene, markedet vil ikke ta i REC fordi de ikke stoler på REC, så enkelt
Redigert 12.05.2021 kl 14:52 Du må logge inn for å svare
Nsxnsx
12.05.2021 kl 14:52 5465

Altfor enkelt svar....da ville den jo gått tilsvarende oppover fordi de skulle inn på morgenen. Hadde det vært så lett så hadde jo ALLE vært daytradere :)
Null
12.05.2021 kl 14:52 5472

Om topp 50 bare er 4%& ned så vil det vel si at de har økt dersom man ser bort fra at ørn AS har solgt seg helt ut med groven
Stonks_
12.05.2021 kl 14:47 5511

Som sagt i mitt innlegg så er det noe som heter frontrunning, der et selskap leier inn noen til å shorte et selskap så de kan kjøpe billig. Det har han rett i, men det at det er aker er 100 prosent feil. Tviler også på at det er noe innleid short, men at det er heller utålmodige små investorer som er misfornøyd med ingen åpning av ml, og en del stop loss som ryker.

Topp 50 listen er bare ned 4 prosent fra all time high i år, les trekk linjer men hold de her konspirasjonsteoriene for dere selv siden det hjelper ingen, eller lag dere en tråd der dere kan sitte

Skam emisjon på dagens nivå ville også vært short af og aker ville mest sannsynligvis ikke kunne deltatt, kan være at jeg tar feil angående karantene. Men det er min mening
Stonks_
12.05.2021 kl 14:42 3987

Skriver jeg med caps? Nei. Skriker ikke er bare mektig irritert over misimformasjonen som blir spredd rundt. Folk driver å snakker om ting som er rett ut ulovlig kvike som nå har 3 poster der han snakker om det samme gang på gang
omac
12.05.2021 kl 14:40 4005

Kursen faller for daytraderene skal ut, de sitter ikke over natten og venter på nyheter. Hjelpes