Nanov-Kurs mot målsnoren


Når vi kommer tilbake til markedet etter 17 mai så mener jeg vi kan si at veien mot målsnora starter for Nordic Nanovektor. En lang reise for selskapet som ble grunnlagt i 2009. Sånn er det i biotech, det er et langt lerret å bleke for de som har ambisjoner om å hevde seg i konkurransen om å levere den beste kreft behandlingen til pasientene. Når Nanov bryter målsnøret så blir det en milepel for både utvikling av kreftmedisin og som børsbegivenhet det vil bli snakket om i årtier etterpå. En historisk begivenhet vi deltar i med store forventninger.

Det har skjedd en gang før det vi venter på, og historien til Algeta, søsterpartiet, til Nordic Nanovector med samme grundere som Nanov, har vel alle nå hørt så mange ganger at det holder. Men det vi trolig skal være med på i Nanov nå skjer ikke ofte. Foruten Algeta så er det vel bare Photocure som bør nevnes. Et selskap som hadde trådd vannet i mange år og ble etter hvert et glemt selskap i aksjemarkedet. I 2017 offentligjorde selskap et studie resultat som fanget min interesse, men markedet brydde seg ikke. Kursen falt videre fra 30 tallet og til lavt 20 tall. På den tiden ble selskapet knapt nevnt på forumet. Jeg lastet opp det jeg klarte på 20 tallet og i dag handles aksjen til ca 130.

Nå kan ikke Nanov og Photocure sammenliknes direkte da Photocure drev med diagnostikk med et produkt som selges for ca 1000 usd per behandling i USA og drøye halvparten i Europa. Nanov skal selge et produkt, Betalutin med en ganske revolusjonerende effekt som kreftmedisin, og vil typisk selges for ca 150000 usd per behandling- Altså en pris på 150-300 ganger den prisen Photocure får for sitt produkt.

Med dette produktet starter vi etter 17 mai på innspurten som bør bli en minnerik opplevelse for aksjonærene.
Redigert 15.05.2021 kl 23:29 Du må logge inn for å svare
focuss
06.06.2021 kl 21:41 7443

Merlin
Det har vært ganske omfattende shorting av to aktører og jeg tror det er hovedgrunnen til den labre kursutviklingen. Sett i lys av det så synes jeg det virker som om shorterne sliter mer en de kanskje hadde trodd. Uten shorterne så tror jeg vi hadde vært langt oppe på tretti tallet. Men ser ikke bort fra at det de vil innse at det de driver med nå ikke er så smart og derfor endrer strategi.
Carrera
06.06.2021 kl 21:52 7418

focuss
"Uten shorterne så tror jeg vi hadde vært langt oppe på tretti tallet"

Men shorterne ER der ! Forhold deg til realitetene.
focuss
06.06.2021 kl 21:56 7428

Med shorterne så er kursen 24,70. Det klarer du kanskje å finne ut selv. Det er realitetene.
bj111
06.06.2021 kl 21:56 7518

Det tror jeg du har helt rett i. Short posisjonene har økt og det salget kommer da i tillegg til det som kommer av gevinstsikring, SL og annet. Når det legges short skapes det naturlig nok et press på kursen men det er viktig å huske på at det er motsatt når short skal dekkes inn. Da må de med short posisjoner kjøpe aksjene tilbake over børs og finnes ikke den store salgsviljen der så har de en utfordring. Jeg ser ikke at den store massen selger NANOV og følgelig tenker jeg de må opp i kurs for å klare å dekke seg inn. Fallet vi nå har sett iallefall etter det første større som skjedde på Q dagen, har ingenting med status i selskapet å gjøre.
rockpus
06.06.2021 kl 22:09 7488

Når jeg nevner grunnlag for tro på ledelsen, tenker jeg i denne sammenheng først og fremst på Braun. At han kan være så sikker på guiding, når han samtidig må presentere tall for Q1 som ikke står i forhold til de forventninger som ble skapt etter Q4 virker i beste fall modig. Guidingen er jo fortsatt basert på faktorer som selskapet selv i liten grad har kontroll eller påvirkning på, nemlig pandemiens utvikling i de aktuelle land for rekruttering. Jeg sier ikke at dette ikke kan være mulig å oppnå, men at ledelsen legger hodet på blokka og risikerer et kraftig slag mht tillit om de feiler. For meg hadde det inngitt større tillit om de hadde kommet med et visst forbehold i sin guiding, i stedet for denne skråsikkerheten.

En har naturlig ingen garantier for at guidingen vil oppnås - og selv om jeg oppfatter at selskapet er mye mer "på ballen nå" enn tidligere ift innrulleringen, og har nok fått noen signaler knyttet til det som vil skje fremover (herunder at det mest sannsynlig vil være en opphopning av pasienter pga pandemien), er det riktig som du skriver at det også er utenforliggende forhold (pandemien) selskapet ikke har full kontroll på. Såklart burde Braun tatt forbehold dersom en mener det vil være større risikomomenter fremover - særlig dersom det hadde vært langt frem - men vi snakket tross alt kun 7 måneder til vi er i 2022... Det er således kort tid før guidingen skal innfris - og tatt i betraktning at en her heller ikke trenger å "selge seg inn" ifm emisjon - gjør at jeg faktisk blir tryggere på at Nanov faktisk basert på det de nå vet anser det for overveiende sannsynlig at en vil nå målsettingen. Hva vil Braun/Nanov ha å vinne på å stå på Q1 og kommunisere så tydelig at guidingen vil nås dersom en allerede da mener at den ikke vil innfris? Jeg tenker uansett at på sikt vil det ikke ha noen betydning om det i verste fall går noen måneder inn i 2022 - med gode resultater fra Paradigme vil kursen ligge på en betraktelig høyere kurs. Samtidig, som jeg skrev over, er det flere andre triggere som vil utløses og kursen vil nok helt sikkert også gå en del på forventninger - og markedet virker i alle fall nå å ha veldig små forventninger til det som skal presenteres på Q2.

Helt riktig Carrera - realitetene et at pr i dag viser den synlige shorten at vi er garantert at nesten 2 mill aksjer skal kjøpes tilbake på et tidspunkt. Realiteten er også at dagene hvor shorten ikke øker stiger kursen - og det må være utrolig kjedelig for shorterne at en ikke, selv ved en bevisst plan på å senke kursen, har klart å oppnå en urealisert gevinst. Det er videre en realitet at dersom Nanov ikke hadde vært shortet, og det hadde vært mange hundre tusen aksjer som ikke vært "solgt" den siste uken, vil kursen vært betraktelig høyere. Realiteten er derfor at for en ny investor som virkelig har tro på Nanov bør være prisgitt at shorterne har arbeidet hardt for å få ned kursen de siste ukene - for på den måten for en kjøpt seg inn til en betraktelig lavere kurs. Til slutt - det er også en realitet at dette er akkurat de samme aktørene som har brent seg med shortingen bl.a. i PHO.
Redigert 06.06.2021 kl 22:48 Du må logge inn for å svare

Tror dessverre mange ser seg blinde på løsninger som skal forklare avstanden mellom virkeligheten og deres forventninger. Selvfølgelig påvirker shorten, men fallet kommer av at selskapet først boostet/fintet markedet med en melding for deretter å slippe nok en oppdatering med svak rekruttering. Noen hevder kursen ville vært over 30 uten shorterne, men den ville også vært under 20 om det ikke var for børsfinta. Sånn sett er man vel midt på treet nå. Det naturilige fremover ville vært at aksjen stiger, men det som holder den nede er frykt for at de ikke klarer sine mål. Tillitten til ny ledelse kan ikke ses uten selskapets historie. Lars har virkelig ryddet opp, men når ny leder står og garanterer måloppnåelse uten å ha levert får nok markedet fort lys i varsellampene. om en måned eller to ikke betyr så mye om det blir medisin eller ikke så har det enorm påvirkning på kursen. Glipper det på q2 presentasjonen blir det ras og ennå mer short til tross for at mållinjen er nærmere.
Stranger
07.06.2021 kl 08:44 6965

Om det bliver ras efter Q2 hvis forventninger ikke opfyldes, ja...men det kommer an på at hvad man forventer i antal af rekrutteringer. Kommer de med 20 patienter, er vejen kort til 13 mere. Så kan kursen også eksplodere.
Jimmi
07.06.2021 kl 09:10 6964

De som sitter short må snart begynne å dekke inn. Det er flere og flere som kjøper og holder nå, når vi er så nære mål. Har sett det i det siste, at de ikke klarer å holde kursen nede. Spennende tider:) Så lenge kursen er på tjuetallet plukker jeg det jeg kan..Følg med folkens. Alle kjenner Nordic Nanovector. Alle vet egentlig hva som kommer til å skje! Hold på aksjene...vi kommer til å bli rike på at vi hjelper andre mennesker. Hvor flott er ikke det da!

Ha en strålende sommerdag:)


"De som sitter short må snart begynne å dekke inn"
Hva vet du om det jimmi?, ingenting selvfølgelig, ønske tenkning.
". Har sett det i det siste, at de ikke klarer å holde kursen nede."
Javel, har nå falt fra i overkant av 31 til 24,60.
Hva med å forholde seg til ting slik de er jimmi og ikke slik en ønsker at de var?
focuss
07.06.2021 kl 09:50 6980

Aksjemarkedet dreier seg om tro og tvil, nyanser i grått, ikke sort/hvitt. Enig med Jimmi her. Tror shorterne har møtt større motstand enn hva de hadde regnet med. Er det noen som har oversikt over ca inngangspris de har? Shortere har gjort grove feil før og kan selvfølgelig skje igjen. Men bare tiden vil vise hva som blir utviklingen herfra.
Tota
07.06.2021 kl 09:54 6993

Hvis noen lurer på hvordan det står til med ELARA studien - CAR19- T som 5-linjebehandling ved FL, så kan de jo se intervjuet med en meget optimistisk Arne Kolstad i Dagens Medisin 6. juni. 97 pasienter behandlet 2/3 komplett respons - obs.tiden fremgår ikke av intervjuet. Han oppsummerer med at det er en trygg og effektiv behandling hvor man kanskje ser for seg en kur av denne tilstanden. Åpenbart klarer man å håndtere cytokinstormen som man frykter.
Jadaok
07.06.2021 kl 12:14 6684

Er dette en mulig konkurrent til Nano?

Å si at de som sitter short må dekke den inn kan vel ikke akkurat sies å være kontroversielt, det er vel i grunn bare et faktum!

"må SNART begynne å dekke seg inn....", når tid de Må begynne å dekke seg inn er det ingen her på forum som vet.
Carrera
07.06.2021 kl 13:27 6551

Kappa3278
Får si som focuss : "Uten shorterne så TROR jeg vi hadde vært langt oppe på tretti tallet"
Pentagon
07.06.2021 kl 14:24 6495

Kappa3278 fortell meg litt om studiet til NanoV da hørte ikke noe fra deg.
Du bare prater du,men du må komme med noe som har litt mer dybde. Kjenner du selskapet inngående eller?
Satt deg inn i studiene?

Hilsen en som kjenner dette veldig godt. Jeg har gjort meg om min mening. Og jeg har tatt noen tunge bet i denne.
Les også litt på innleggene til Marlin. Det kan gi deg litt mer visdom om studiene. Du virker så sur, ikke vær sur, men vær lur.

Pentagon langsiktig aksjonær i NanoV.
Redigert 07.06.2021 kl 14:26 Du må logge inn for å svare
Merlin
07.06.2021 kl 14:27 6506

Ifølge. Nanov kan ikke 70% av pasientene med RR 3FL benytte CAR-T. Behandlingen er for tøff.
Behandlingen er dessuten svært kostbar.

I 2FL vil Archer-1 kunne bli en minst like effektiv behandling og mye billigere.

RIT anses som det nye virkelig store innen effektiv kreftbehandling. Målstyrt nærstråling har lave bivirkninger, ingen cellegifter og enkel og rimelig administrasjon.

Det er dermed billigere og bedre å benytte Betalutin enn CAR-T. Det er ikke uten grunn til at beslutningsforum har avvist CAR-T I Norge. Behandlingen fikk nei, med henvisning til at det er «betydelig usikkerhet om langtidseffekten av behandlingen», samt at prisen er for høy og at modellen for prisavtale som ble foreslått av legemiddelselskap ikke var «akseptabel».
Tota
07.06.2021 kl 14:57 6442

De som gidder å høre intervjuet med Arne Kolstad (Dagens Medisin 6.juni) vil høre at han sier at både når det gjelder sikkerhet og effekt vil resultatene (som nå skal legges frem) bli positivt mottatt i forskningsmiljøet.... Resultatene med 86% remisjon og 66% komplett remisjon var langt over hva de kunne forvente i en slik pasientgruppe.
Det kan neppe være grunnlag for å betegne behandlingen generelt som farlig.
DEt er selvfølgelig viktig å vite inklusjoinskriteriene i denne CAR-T studien, de kjenner ikke jeg. Men når vi snakker om 5.linjebehandling ved FL - så er det neppe alle som er i strålende form.
focuss
07.06.2021 kl 15:39 6339

Q1 rapporten, slide 7-8 viser pasientgrupper for Car-T, Betalutin og andre behandlinger. Det er en liten gruppe som er aktuelle for Car-T
Merlin
07.06.2021 kl 16:54 6181

Ja det er avgjørende å kjenne inklusjonskriteriene. Problemet med mediainfo er at de som regel er ufullstendige og dermed ofte direkte villedende. Å ikke informere om kriteriene sier jo mye om artikkelen. Den er dermed mer til å forvirre enn oppklare.

Dersom Archer-1 oppnår 83-100% CR i 2FL og over 3 år mDOR, med en mye billigere og enklere behandling, nesten uten bivirkninger, blåser den CAR-T av banen.

Så hvorfor sier ikke dr. Kolstad, som sjefsundersøker for Archer-1 noe om det?

For det første forholder dr. Kolstad seg til en behandling av gangen. Han uttaler seg om CAR-T nå som forsker. Og som forsker er han selvfølgelig glad for ett hvert nytt fremskritt.

For det andre er ikke Archer-1 gjennom godkjenningsprosessen enda. Først når den er fullført vil det være korrekt å foreta en direkte sammenligning av de forskjellige (godkjente) behandlingsalternativene.

Men det kan være på sin plass at NanoV kommer tilbake på utviklingen i CAR-T dersom prosentfordelingen på 70% i favør av Betalutin innen RR 3FL skulle endre seg. Så lenge NanoV ikke har kommet med noe slik informasjon antar jeg at 70% fortsatt gjelder i favør av Betalutin. Og for Archer-1 får vi vente og se. I min verden fremstår RIT så langt som svært enkelt og effektivt, mens CAR-T fremstår som komplisert og lite kostnadseffektivt.
Redigert 07.06.2021 kl 17:12 Du må logge inn for å svare
focuss
07.06.2021 kl 17:08 6140

Og for 3L-FL regner jeg med at Car-T er mindre aktuell enn i 2L-FL.
Tota
07.06.2021 kl 19:25 5913

Kolstad snakker ikke om Archer-1 fordi han ble intervjuet om ELARA som er utvalgt til presentasjon på ASCO i dag
Merlin
07.06.2021 kl 19:29 5955

Tota. Nettopp, og i tråd med det jeg skrev i mitt innlegg.

Likevel bør media greie å komme med noe mer. Det er en svakhet ved "nyheter" som ikke viser helheten.
Redigert 07.06.2021 kl 19:30 Du må logge inn for å svare
focuss
07.06.2021 kl 19:50 5915

I et folkehelse og samfunnsøkonomisk perspektiv så ser det ut for meg at alle burde få en Betalutin behandling før de får Car-T. Med 32% sannsynlighet for CR og 70% sannsynlighet for objektiv respons med kun en sprøyte i armen så må da det være noe å prøve før man går på Car-T
focuss
07.06.2021 kl 20:09 5864

Efficacy data vi har fra Lymrit studien er basert på eldre syke pasienter hvor tradisjonell behandling ikke lengre har effekt. Hvordan ville Betalutin effekten vært om det ble gitt til yngre mindre syke 1L pasienter? Tidligere ledelse har fremhevet at Betalutin resultatene ser ekstra gode ut da de baseres på eldre og syke pasienter enn andre FL studier. Når man sammenlikner Betalutin med andre kliniske studier så vær obs på at Nanov har gitt seg selv et handicap grunnet pasientpopulasjon. Grunnen til at de gjør det slik er at det er slik de får Betalutin raskest til markedet. Det er her de er innvilget ODD (Orphan Drug Destignation) ,Fast Track og alt det de trenger for å enklest mulig kan få markedsføringstillatelse fra FDA . Etter hva jeg forstår så får de også Priority Review som medfører at tiden FDA bevilger seg selv reduseres fra 10 til 6 måneder.
Redigert 07.06.2021 kl 20:11 Du må logge inn for å svare
focuss
07.06.2021 kl 20:20 5854

Her mener jeg faktisk i 1L markedet. I 3L markedet er vel Car-T uansett ikke aktuell.

Det blir spennende å se sluttresultatet fra Paradigme med reduserte inklusjonskriterier. Påvirker det effekten negativt eller opprettholder Betalutin den ekstremt gode profilen? Når det gjelder effekt, sikkerhet og pasientens velvære er Betalutin utsøkt. Det ukjente er selskapet evne til å påvirke prosessen frem til markedet, og hvordan dette skal finansieres. Som det ser ut nå er det via godkjennelse av Betalutin i 3L, og deretter en fase 3 studie for godkjennelse i 2L (Archer/kombo). 1L er langt unna slik prosessen er lagt frem fra selskapet tidligere. Ikke fordi det ikke fungerer, men fordi det er en prosess å komme dit. Det er uansett spennende tider. Første hinder er i august, og det ser ikke utelukkende positivt ut basert på historien.
Merlin
08.06.2021 kl 10:52 4706

"Det blir spennende å se sluttresultatet fra Paradigme med reduserte inklusjonskriterier. Påvirker det effekten negativt eller opprettholder Betalutin den ekstremt gode profilen?"

En av de viktigste endringene i inklusjonskriteriene var at folk med stamcellebehandling kunne inkluderes. Det bør ha ingen betydning for behandling med Betalutin, og påvirker nødvendigvis ikke opptak i CD37/CD20. Tenk heller på hva Betalutin kan erstatte av behandling slik som for eksempel stamcellebehandling!

Nordic Nanovector ASA (OSE: NANO) announces that it will amend the trial protocol for its PARADIGME trial to broaden the inclusion criteria and expand the pool of eligible patients with the aim of increasing the present rate of enrolment. This decision has been made based on the company’s reviewed discussions with the US Food and Drug Administration (FDA).

PARADIGME is the company’s ongoing pivotal, global, randomised Phase 2b trial investigating Betalutin® (177Lu-lilotomab satetraxetan) as a single administration in 3rd-line relapsed/refractory follicular lymphoma (3L R/R FL) patients. The trial aims to enrol 130 patients into two arms to compare different dosing regimens; 51 patients were enrolled as of 25th May 2020 - Q1 report.

One of the measures to improve the recruitment rate into PARADIGME is to allow for FL patients who have undergone stem cell transplant (SCT) to be included in the trial. In some countries, for example UK, Italy, Turkey, Israel and Spain, SCT is frequently used for treating R/R FL and patients who have had a SCT make up the majority of 3L FL patients. This and other ways to broaden the inclusion criteria will, when implemented, substantially expand the pool of patients eligible for recruitment into PARADIGME.

https://news.cision.com/nordic-nanovector/r/nordic-nanovector-to-amend-paradigme-trial-protocol-to-expand-eligible-patient-population,c3144715
Merlin
08.06.2021 kl 11:30 4581

Nanos produksjonspartner, 3P Bio skalerer opp produksjonslinjene.

3P Bio will invest between 25 and 30 million in lines for new drugs
The ‘general manager’ of 3P Biopharmaceuticals, Dámaso Molero, explains to NavarraCapital.es the company’s main projects, included in a plan that includes significant investments until 2025. Among others, the company is finishing the construction of a new warehouse, which will triple the surface of the current one, and will launch two production lines of monoclonal antibodies, on which the most advanced therapies for the treatment of various diseases such as some cancers are based. The objective: to be the “leader” company in the sector “in the international market”. On Saturday, in Job Interviews, this medium will delve into the most personal profile of Molero.

Since its founding in 2007, 3P Biopharmaceuticals has manufactured more than 65 molecules for around fifty customers in nineteen countries . In addition, it has produced the first 100% biosimilar developed in Spain, Pegfilgrastim , for the company Mundipharma: “We are in an advanced stage of development with leading companies such as the Norwegian Nordic Nanovector , for the manufacture of Betalutin, a monoclonal antibody for the treatment of a type of cancer called B-cell Non-Hodgkin Lymphoma (NHL), or the Swedish Intervacc*, for the manufacture of a vaccine against horse mumps, and Affibody , for the treatment of psoriasis ”.


https://navarracapital.es/3p-bio-invertira-entre-25-y-30-millones-en-lineas-para-nuevos-farmacos/
mynten1
08.06.2021 kl 16:03 4191

Shorten økt til 2.228.844
4deuces
08.06.2021 kl 16:57 4100

Den shorten som settes av Voleon Capital Management, WorldQuant LLC og Arrowstreet Capital kommer til å gjøre vondere en shorten Mr Hammers greide å sette i Rec en gang i tiden. Skikkelig dårlig timing.
Redigert 08.06.2021 kl 17:00 Du må logge inn for å svare
heilo888
08.06.2021 kl 18:51 3892

Tror neppe dette blir vondt for shorts da de trolig allerede har sikret seg i Dark Pool.

Ja, det som er så synd er at shorten ofte har en "manipulerende tilnærming" som gjør at i de fleste tilfeller klarer å redde seg inn igjen.

Ja, det er jo den manipulerende tilnærmingen som er selve problemet, men noen ganger kan de forregne seg. Jeg tror det er store sjanser for at vi har et slikt øyeblikk nå. Shortingen har allerede sørget for at aksjen har falt, men den har ikke falt drastisk og ligger over støttenivået samtidig som mange aksjer skal dekkes inn av shorterne.
focuss
09.06.2021 kl 12:11 3094

Vi får minne hverandre om potensialet og kanskje da gjøre det litt mer trøblete for shorterne. Kjøpe nå til 25 og få 27,5 til nyttår. Det er 10% frem til nyttår det og 10 ganger bankrenten Men det er ikke pga 10% vi sitter i denne aksjen. Det er mer pga 10 gangen