Nanov-Kurs mot målsnoren


Når vi kommer tilbake til markedet etter 17 mai så mener jeg vi kan si at veien mot målsnora starter for Nordic Nanovektor. En lang reise for selskapet som ble grunnlagt i 2009. Sånn er det i biotech, det er et langt lerret å bleke for de som har ambisjoner om å hevde seg i konkurransen om å levere den beste kreft behandlingen til pasientene. Når Nanov bryter målsnøret så blir det en milepel for både utvikling av kreftmedisin og som børsbegivenhet det vil bli snakket om i årtier etterpå. En historisk begivenhet vi deltar i med store forventninger.

Det har skjedd en gang før det vi venter på, og historien til Algeta, søsterpartiet, til Nordic Nanovector med samme grundere som Nanov, har vel alle nå hørt så mange ganger at det holder. Men det vi trolig skal være med på i Nanov nå skjer ikke ofte. Foruten Algeta så er det vel bare Photocure som bør nevnes. Et selskap som hadde trådd vannet i mange år og ble etter hvert et glemt selskap i aksjemarkedet. I 2017 offentligjorde selskap et studie resultat som fanget min interesse, men markedet brydde seg ikke. Kursen falt videre fra 30 tallet og til lavt 20 tall. På den tiden ble selskapet knapt nevnt på forumet. Jeg lastet opp det jeg klarte på 20 tallet og i dag handles aksjen til ca 130.

Nå kan ikke Nanov og Photocure sammenliknes direkte da Photocure drev med diagnostikk med et produkt som selges for ca 1000 usd per behandling i USA og drøye halvparten i Europa. Nanov skal selge et produkt, Betalutin med en ganske revolusjonerende effekt som kreftmedisin, og vil typisk selges for ca 150000 usd per behandling- Altså en pris på 150-300 ganger den prisen Photocure får for sitt produkt.

Med dette produktet starter vi etter 17 mai på innspurten som bør bli en minnerik opplevelse for aksjonærene.
Redigert 15.05.2021 kl 23:29 Du må logge inn for å svare
focuss
11.06.2021 kl 20:04 6454

Somsa
Dersom poenget ditt er at det er risiko i aksjen så ja. Som investor så gjelder det å vurdere hvilken risiko du mener er akseptabel og der velger folk forskjellig. Heldigvis.
Etter Paradigme avlesning så følger 6-8 uker med dokumentasjon til FDA så det er litt slakk i planen her.

Nye koster... og historikken som du viser til sørget for at en opprydning var uunngåelig. Man har ikke gjort det for syns skyld, og vi har allerede mottatt tall som viser at snuoperasjonen har vært vellykket. Da gir det ingen mening å ta utgangspunkt i at alt er som før.

SomSa - en kan selvfølgelig velge kun se på fortiden/historikken - og ikke forholde seg til endringene som er gjort i selskapet og effekten dette har gitt bl.a. knyttet til rekrutteringstempoet. Spørsmålet en bør stille seg er om grepene som er foretatt - og det nye "mannskapet" selskapet har fått inn - vil tilsi at fremtiden vil se annerledes ut enn fortiden?

Liverpool hadde ikke vunnet serien på mange år - og heldigvis fikk de inn nye eiere og Klopp som trener. Disse endringene (+noen nye spillere) gjorde at Liverpool igjen var tilbake på toppen etter 30 år siden sist seriegull. Er Braun Nanovs svar på Klopp? Er det Braun/Lars & Co som vil ta Nanov inn i den nye fasen og over målstreken som "ligamester"?

Man trenger ikke engang hoppe over bekken for å finne gode eksempler på hva godt lederskap har å si. Bodøglimt var i fjor det mest suverene fotballaget Norge noengang har sett, og det skyldtes ikke akkurat historikken.
Carrera
11.06.2021 kl 22:00 6435

Og "hele" Norge ville har Ståle Solbakken til landslagstrener - ser ikke ut til å hjelpe noe særlig...
Pentagon
13.06.2021 kl 17:29 5608

Fredagens stigning på bra volum tror ikke jeg er tilfeldig.
Jeg har ingen forståelse for at enkelte både trader og sitter utenfor denne nå. Når en melding kommer her, kommer den som Lyn fra klar himmel. De langsiktige kommer til å bli rikelig belønnet i NanoV

Pentagon langsiktig aksjonær i NanoV
4deuces
13.06.2021 kl 21:08 5232

Blir spennende fremover å se hvordan shorterne tenker å løse dette. Alt for liten salgsvilje nedover for å få tak i noe særlig volum. Nå ligger de alle i minus med ett snitt på 25 give and take. De trenger ca 2,2 mill aksjer + usynlig short posisjoner på under 0,5% som ikke vises i registeret. Nedover er det ikke salgsvolum å hente for å dekke seg inn. Får vi snart en skikkelig rekyl oppover godt hjulpet av shorterne når de skal dekke inn? Eller har de baller til å øke innsatsen sin og snitte oppover? Det eneste som kan hjelpe dem nå er en melding ifra selskapet som sender kursen sørover og de meldingene er vi nok ferdig med.

Active positions for Nordic Nanovector (Norway)
ALL ACTIVE POSITIONS NORWAY FULL HISTORY NORDIC NANOVECTOR
Nordic Nanovector (NANOV)
26.58 NOK+1.40 (+5.56 %)
# Player Short Position value Latest win/loss Startprice position Total value change
1.
Arrowstreet Capital, Limited Partnership
0.61 % 15.93 M -0.84 M 23.88 NOK -1.62 M
2.
Voleon Capital Management Lp
1.00 % 26.23 M -1.38 M 25.48 NOK -1.09 M
3.
Worldquant Llc
0.60 % 15.69 M -0.83 M 25.32 NOK -0.74 M
Sum: 2.21 % 57.85 M -3.05 M -3.45 M
bj111
13.06.2021 kl 22:35 5000

Tenker de snitter opp i forsøk på å presse ned noe jeg ikke tror de vil lykkes særlig godt med. Det er ingenting som taler for at kursen i NANOV skal nevneverdig nedover. De som ikke er inne kan benytte muligheten dersom short forsøker å presse kurs med å øke sin short. Alternativt kan de bare kjøpe seg inn for rimelig sikkert st denne har kurs på over DNB sitt mål på 37 innen jul og det i seg selv er ikke noen dårlig avkastning selv om de som drømmer om 100 eller mange 100 blir skuffet.

Det kan ikke være drømmesituasjonen for shorterne å være i minus når en bevisst har forsøkt å senke kursen ved å "selge" 2.2 mill aksjer... Samtidig må det være frustrerende for dem at kursen stiger tilnærmet hver dag shorten ikke økes... Dersom en velger å øke shorten (for å gjøre et ytterligere forsøk på å senke kursen), vil det innebære at en tar på seg mer risiko - og det verste må være for den som ev. velger å øke shorten om de andre samtidig velger å løse den inn... Da kan en ende opp med at kursen faktisk stiger samtidig som at en plutselig har enda flere aksjer som skal kjøpes tilbake, og tapet øker...

Det er ikke noe som er bedre enn å sitte i en aksje hvor en faktisk er på vei til å nærme seg målstreken ift avlesning (paradigme) samtidig som at det er mange aksjer som på et tidspunkt SKAL kjøpes tilbake.
focuss
13.06.2021 kl 23:19 4798

Vi sitter med gode kort på hånda. For hver uke fremover er vi en uke nærmere mål. Noen ganger kan også selvfølgeligheter være på sin plass.

Mulig det Bj11 (at de vil fortsette og øke shorten) - samtidig må en ikke glemme at det er 3 forskjellige shortere, hvilket kan gjøre det vanskelig dersom f.eks. kun 1 velger å øke, mens de to andre starter å innløse... Det må være "krise" for den ene som øker shorten. Samtidig er tiden i mot dem - kan ikke tenke meg at de er interessert å sitte med mange aksjer shortet når avlesningen av paradigme er ferdig...
bj111
14.06.2021 kl 00:22 4635

Helt enig. Vi så fet i uken som gikk. En reduserte en dag og en annen økte en annen dag. At noen shorter denne, ja dem om det. Fint for oss som er inne med tidshorisont lengre enn shorten.

Tror det brenner på utedassen til shorterne, begynner å kjenne lukta av noe svidd..
Jimmi
14.06.2021 kl 01:07 4545

Videre oppgang til uka indikeres. La shorterne blø...Hold på aksjene, eller kjøp = short squeeze!


Lite med aksjer til salgs, enn så lenge. Desto høyere interesse på kjøpersiden. Vedvarer dette frem til åpning, så vil uken starte i pluss, noe som ikke akkurat er overraskende. Det kan synes som om skepsisen mot ledelsen er i ferd med å avta og at grådigheten for å få med seg en potensiell forestående opptur, er økende. Synkende smittetall og et økende behov for å behandle pasientene som har hoper seg opp det siste året, tilsier at rekrutteringen er i ferd med å komme inn i en lagt bedre periode og med 97 siter burde det være mulig å ta inn de siste 37 pasientene frem til september.
Lykke til!
Jimmi
14.06.2021 kl 09:14 4016

Ikke glem at kliniske data fra 18 pasienter i DLBCL kan komme i løpet av uka.
Kagge
14.06.2021 kl 09:21 3964

Sant det Jimmi.. senest innen 14 dagen?

Var det ikke H1-21 de er meldt? Husker ikke siste kommunikasjon rundt DLBCL..
Jimmi
14.06.2021 kl 09:32 3902

Første halvår 2021. 14 dager igjen.

Det er uten tvil lite til salgs nedover. Flere og flere skjønner hvor vi skal, og kjøper og/eller holder. Ganske sikker på at vi kommer til å se en short squeeze i løpet av uka. Shorterne vinner ikke alltid folkens!

Ingen forventer gode data fra DLBCL. Bortsett fra meg da selvfølgelig. Med det vi har sett Betalutin gjøre med pasientene over mange år, da utelukker jeg ikke at vi kan få en meget hyggelig overraskelse i DLBCL. Gigantisk marked dessverre.

Viljen til å kjøpe er heller ikke imponerende, og de som ønsker å være med på ferden har nok for en stor del inntatt plassene allerede. Deet gjør det nok mulig for shorterne å skape en dipp i kursen hvis de er villige til å satse nok. Men det kan fort komme til å koste mer enn det smaker når de skal gjøre opp sluttregningen for stuntet.
Jimmi
14.06.2021 kl 10:09 3682

Ja vi får se hva som skjer i løpet av uken Dr. Stockman. Jeg ser bedre kjøpsvilje enn salgsvilje den siste tiden. Det er mange som skal plassere penger i selskapet fremover. Mange blir skremt av short, og forventer nedgang. Det er ikke alltid slik. Nordic Nanovector kan fort bli Oslo børs sin meme-aksje:) det hadde vært noe:)
Tipper vi lander godt i pluss i dag også!
Over 30 før helgen er ikke urealistisk.
Meme-aksje:


En meme-aksje er gjerne en aksje som hausses opp på sosiale medier eller nettfora av privatinvestorer, og som ofte karakteriseres av at den er tungt shortet. Shorting betyr enkelt forklart å vedde på kursfall i en aksje.
Nedsiden er dermed i teorien uendelig dersom en aksje skulle stige kraftig i verdi. Da kan det bli trangt i døren hvis shortselgerne prøver å komme seg ut samtidig, noe som i seg selv kan akselerere kursoppgangen i aksjen. Det kalles short-skvis, og det er dette mange av småsparerne spekulerer i når de investerer i meme-aksjene.

En short vil i seg selv kunne gi en kursnedgang, ved økt "salgspress". Samtidig har short også den effekt at flere vegrer seg til å kjøpe, nettopp fordi en tar den slutningen at siden noen shorter en aksje SKAL kursen ned (psykologiske effekten) og flere forsøker å utnytte dette og dermed selger (for deretter kjøpe billigere aksjer senere).

Jeg er rimelig sikker på at det er noen av shorterne som øker sin short i dag - handelsmønsteret tyder på det. Må være utrolig frustrerende for shortern å være i minus, selv etter at en har "solgt" over 2.2 mill aksjer, når en vet at aksjenen må kjøpes tilbake. Shorterne begynner virkelig å få dårlig tid (nærmer oss paradigme avlesning)- og det blir spennende å se hvem (av shorterne) som først kaster inn håndkleet.
Redigert 14.06.2021 kl 10:43 Du må logge inn for å svare
Jimmi
14.06.2021 kl 10:29 3550

De fleste fikk vel med seg den utrolige kursutviklingen i biotekselskapet Oprhazyme, som i tillegg til å være notert på børsen i Danmark også kan handles i USA. Og det var nettopp selskapets såkalte American Depository Shares (ADS) som satte fyr på aksjen på torsdag. På det meste steg den 1387 prosent, før den stengte med en oppgang på 302 prosent.
bj111
14.06.2021 kl 10:45 3471

Dersom jeg hadde sittet med de økonomiske musklene som disse shortselskapene sitter med ville jeg nok latt aksjen løpe endel før jeg økte shorten. Meningsløst å forsøke å tjene noe på short på dette latterlige nivået aksjen nå befinner seg på. Dersom de hadde kjøpt litt og droppet alle sine salg hadde vi nok passert kr 30 på veldig kort tid.

Jimmi - Shorting betyr enkelt forklart å vedde på kursfall i en aksje. ( skriver du )

Vet et veddemål har man ikke indflydelse på spillet.
Vet Shorting har man indflydelse på spillet. Man prøver at vri kursen i nedad. Det er derfor ikke et veddemål, men en handling hvor man sjelv øver indflydelse på spillet.
Der er derfor stor forskel på veddemål og aksje-shorting.

Shorting kan være begge deler. Om jeg shorter noen aksjer i Equinor påvirker jeg neppe kursen i synderlig grad. Shorter jeg mye i et lite selskap så påvirker jeg derimot kursen i sterk grad. Men det er i utgangspunktet ikke noe mer problematisk at shorting påvirker kursen nedover enn at kjøp av aksjer påvirker kursen oppover. Det problematiske er den bevisst manipulative bruken av shorting som er mulig å gjennomføre i små selskap. Veddemålet er ikke inngått fordi man tror at selskapet er overpriset, men fordi man tror at man ved å legge inn salgsordre på en taktisk og strategisk måte kan lykkes i å gi markedet inntrykk av at aksjen er overpriset, og dermed skape ubalanse i aksjen.
hgsd300
14.06.2021 kl 11:42 3197«God mandag morgen!

I podkasten på onsdag har vi med oss CEO Peter Braun og CFO Malene Brondberg i Nordic Nanovector. Send oss gjerne spørsmål til dem, på engelsk, i god tid før opptak kl 14.»
Jimmi
14.06.2021 kl 12:35 3001

Jeg vet godt hvordan shorting fungerer Jens. Selvfølgelig påvirker man kursen når man lemper ut shortaksjer. Men så lenge det er kjøpsinteresse i aksjen trenger det ikke påvirke mye ned. Det vil motsatt påvirke kursen opp når vi er mange som kjøper aksjer slik som vi har sett i det siste. Innlegget var en kopi fra DN.

Så enkelt forklart: Når man kjøper påvirker man kursen oppover, og vedder på videre oppgang, når man shorter påvirker man kursen ned, og vedder på videre nedgang!
SomSa
14.06.2021 kl 13:03 2903


De er smarte, de pumpet opp på fredag og shorter nå før september kommer. Mange håper på partneravtale eller Nano skal klarer å rekruttere nok pasienter hver måned. Sa ikke DNB at det må være ca. 10 pasienter hver måned for å holde tidsfristen........? Hvis de ikke klarer å rekruttere mange nok pasienter til å avlese data innen 1Q 2022 og det blir heller ikke partneravtale kan det bli en stygg emisjon etter presentasjonen av 2Q 2021 resultat.

Konklusjon: Man skal ikke drømme mer enn man har råd til å tape.
focuss
14.06.2021 kl 13:18 2821

Somsa
"An Emerging Leader in Cancer Care" nærmer seg målstreken uke for uke.
focuss
14.06.2021 kl 14:21 2571

Her føler jeg fokus er helt feil hos noen. Vi snakker om et selskap som vi mener skal bli verdt 20-30 milliarder i løpet av rimelig tid så er man så fokusert på om siste pasient er rekruttert i september eller noen uker senere. Uansett så har CEO lagt hodet på blokka. For ham er ikke noe annet en presentert plan noe tema.
Pentagon
14.06.2021 kl 14:38 2500

SomSa
Har spurt deg før men du svarer meg aldri på det.HVOR MENER DU PRODUKTET DE KOMMER MED SKAL FEILE?
BETALUTIN heter det foresten. ( i tillegg til alt det andre de også har)
Du snakker om uker evt etter 14 års studier. Forstå det den som vil.

Pentagon
Kajtek
14.06.2021 kl 15:00 2402

Det er vel på samme måte hvis man ikke selger aksjen billig da må man by mer for for å få den.
Kajtek
14.06.2021 kl 15:06 2370

Jeg har ingen tro på at vi vil tape men at det kan gå dårlig en stund fram over, det kan hende. Men jeg har tro på at de før eller siden vil lykkes.
Hardly
14.06.2021 kl 15:50 2227

SomSa skriver: Hvis de ikke klarer å rekruttere mange nok pasienter til å avlese data innen 1Q 2022 og det blir heller ikke partneravtale kan det bli en stygg emisjon etter presentasjonen av 2Q 2021 resultat.

For meg høres dett litt for suspekt ut. Vi har akkurat hatt en rettet og rep emisjon. Selskapet har uttalt at dette skal holde ut Q1 2022.
Hvorfor dette gnålet med ny emisjon etter Q2 2021?
Vi vet jo at rekruteringen ikke stiger i en jamn kurve. Kommer gjerne i bolker så selv om de ligger under etter Q2 kan jeg ikke se hvorfor de skal ha en ny emisjon.


Det er betryggende å registrere at når shorten på fredag ble dekket inn med kun ca 30000 aksjer, steg kursen med over 5 prosent (https://ssr.finanstilsynet.no/Home/Details/NO0010597883) - mens dager hvor shorten økes med godt over 100 000 aksjer faller kursen mye mindre. Det blir interessant hvor mye shorten er økt igjen i dag...

Voleon har siden 3. juni redusert shorten fra 1.22 % til 0.97 %...
Redigert 14.06.2021 kl 15:55 Du må logge inn for å svare
bj111
14.06.2021 kl 16:08 2153

Voleon sin datamaskin er nok i ferd med å dekke inn shorten men den gjør det på et underlig vis. Den burde dekke i dag når andre øker men den maskinen må ha noe virus som ikke klarer å tjene penger i Norge.
SomSa
14.06.2021 kl 19:29 1791


Problemet er ikke produktet men de trenger penger som alle andre liknende selskaper, hvis det blir meldt dårlig rekruttering vil aksjen falle mye etter 2Q presentasjonen og emisjonskursen vil være lavt. Det hjelper ikke at de har et fantastisk produkt. Det andre risikoen er kappløp med Bayer, hvis jeg har forstått riktig dersom FDA godkjenner deres produkt må Nano gjennomføre fase 3 studie...... Costa hadde ikke hastverk og tiden rente ut og det renner ut. Det er viktig at data avleses i 1Q 2022.

November 2017
Konsernsjef Luigi Costa avviser imidlertid at de føler noe ekstra hastverk grunnet konkurrentens godkjenning.
https://e24.no/boers-og-finans/i/5VazGm/i-kapploep-med-tysk-legemiddelgigant-det-beste-produktet-vinner

Ledelsen har ikke råd til å ta siseta på sommerferien, de må jobbe som fan for oss aksjonærer.

Vi får bare være sjeleglad for at det ikke er en italiensk «lommetyv» som sitter i førersetet. Jeg tror vi kan være rimelig sikre på at dagens ledelsecer klinkende klar over betydningen med å komme i mål med avlesning av paradigme i H2 21. Dagens ledelse har da også gjennom det siste året vist at de evner å ta de rette grepene og å få «skuta» på rett kjøl. Det var deres håndgrep som la grunnlaget for et betydelig forbedring av rekrutteringen fra Q3 til Q4 i2020. Vi fikk nok et rimelig sterkt kvartal i Q1 21, selv om det ikke ble så bra som flere markedsaktører, meg selv inkludert, hadde ventet og håpet på. Men årsaken har vi fått forklart fra ledelsen.

I mai gjensto det 37. To av disse startet behandling i mai. Ytterligere to pasienter var under screeningundersøkelser da Q1 blenpresentert. Vi vet at det står 97 siter i 24 land klare til å rekruttere pasienter til Paradigme. Med i beste fall 33 pasienter å rekruttere frem til september 21, så gir det et snitt på 8,25 pasienter pr mnd. Det er derfor ikke urealistiskevrall. Og ledelsen er nok fullstendig klar over hvor viktig dette er, både mhp kursutviklingen, men også mtp konkurransen fra Bayer. Og jeg tviler ikke på at denne problemstillingen er høyt på ledelsen sin agenda.
focuss
14.06.2021 kl 21:59 1380

Kan ikke si jeg ser Copanlisib som en konkurrent. Til det er Betalutin alt for god på alle måter.