Archer ett bet på LNG fremtiden?

P.Eksperten
ARCHER 20.05.2021 kl 08:29 4876

Undertegnede leste 4Q rapporten for ifjor fra selskapet EQT Inc notert i USA. EQT er ett stort selskap inne skifergass og fracking. Ifølge guidingen så regnet de med å øke capex med 10% i år uten at volumene kommer til å øke nevneverdig. Det tolker jeg slik at investeringene stort sett går for å erstatte "tørre" brønner. Er dette representativt for bransjen så må jo det bety at LNG prisen vil stige. Archer kan score på dette. Samtidig øker etterspørselen etter LNG til alle de nye skipene som kontraheres nå. Archer har også nå en så grei kontantstøm at de antagelig vis kan be om avdragsfrihet, selv om de må betale renter, for å kjøpe inn en landdrillingsenhet cash om nødvendig. Blir nærmest som en rentesrenteeffekt om den gjeldfrie enheten generer positiv kontantstrøm med en gang i tillegg. Slik kan de få ned "gammel" gjeld hurtigere. Kan bli artig å følge med Archer nå som de også har kjøpt en landdrillingdivisjon av Hitec.
Anywhere
20.05.2021 kl 09:46 4777

Vel ,det er helst wireline-operasjoner de tar med seg fra HV....
P.Eksperten
12.06.2021 kl 09:27 4457

Ser ut til at antagelsen om at prisen på LNG gass skal øke slår til. Håper Archer fortsatt har noe utstyr som driver med leting etter skifergass/olje. Ett annet selskap som gjør det, Nabors Industrier, notert i USA har steget fra 20 dollar til 120 dollar iløpet av ett år. Hadde ikke Archer interesser i Quintana oilfield services og hvor ble det av de? Ser frem til økende inntjening for ARCH.
P.Eksperten
26.07.2021 kl 08:57 3987

Riggutnyttelsen i USA øker langsomt, men den kommer. + 9 forige uke. På toppen var det 1600 rigger i arbeid i USA, nå er det i underkant av 500. Går det mot 2000 - 2200 neste gang så blir haraball for riggratene. Da får en håpe at Archer både er klar og har nok utstyr. Posisjonere seg nå? Den kraftige oppgangen for LNG prisene i USA minsker vel heller ikke behovet for landrigger?
Redigert 27.07.2021 kl 09:35 Du må logge inn for å svare
Slettet bruker
26.07.2021 kl 14:44 3798

Stor gjesp dette her.

Volumn er helt fraværende.

Hvorfor skjønner ingen at den skal opp i 25kr snart?? Seadrill saken skulle sørge for det
P.Eksperten
08.10.2021 kl 08:19 3269

Da jeg startet tråden refererte jeg til ett skiferselskap som signaliserte at capex'en gikk til å erstattes tørre brønner slik at tilbudssiden virket statisk. Tolket det slik at gassprisene kunne stige om det ble en etterspørselsøkning. Det har det også blitt og det til de grader. I Europa og Asia er gassprisen på nærmere rekordnivåer, om ikke over. I USA har gassprisene også steget kraftig, men de er fortsatt langt unna rekordnivåer. Nå ligger de i overkant på 6 dollar mmbtu, rekorden i USA har vært på rundt 20 dollar mmbtu. Dit er det fortsatt ett stykke. Har Amerikanerne gode avskipningsmuligheter så kan prisen komme dit temmelig kjapt. Skiferselskapene har også annonsert at de vil prioritere nedbetaling av gjeld og utbytte til aksjonærene. Ikke noe galt idet, men gjeldssaneringene går vel temmelig raskt unna nå om dagen. Etterspørsele etter landrigger stiger sakte i Nord- Amerika, men på ett punkt akn det komme til "panikkartet" etterspørsel. Ville vært fint om Archer brukte noe av kontantstrømmen uten å ta opp gjeld for å gradvis kjøpe opp mindre konkurrenter slik at de er klare den dagen det tar av. Tror ikke det er så langt unna.
Fljo
08.10.2021 kl 08:45 3199

Jeg vurderer å kjøpe aksjer i denne. Spennende at de har fått flere ben å stå på, selv om selskapet naturligvis prises mest ut fra sin primærvirksomhet.
P.Eksperten
11.10.2021 kl 08:37 3028

Går vi mot en ny prisboom for råolje? Dersom en vil dytte oljeprisen fra 82 dollar fatet ned til f.eks 60 dollar fatet så vil kan det trengs så mye som 11 mill fat om dagen ekstra i løpet av ett år. Ser ikke hvor den kapasiteten kommer fra selv om jeg vet det er mye ledig kapasitet innen olje. Om så OPEC+ innkalte til hastemøte denne uken for å øke produksjonen med 600000 fat om dagen i November og Desember og så gå tilbake til 400000 fat om dagen i Januar så tror jeg ikke det vil få så stor betydningen på prisen nedover. Ramler kanskje en 4 - 5 dollar fatet, men så er det opp igjen. Mye fly og skip som kommer i fart fremover som skal ha sitt. Derfor tror jeg det kan bli "panikketterspørsel" etter oljeservice på ett punkt.
P.Eksperten
13.11.2021 kl 22:20 2599

En av overskriftene til Finansavisen idag var om oljetradere med "elleville" bets på 250 dollar fatet. Er det så vilt? Kanskje det er flere som har kommet til samme oppfatning som Undertegnede? Denne uken så leste jeg om ett skiferoljeselskap, husker ikke navnet, som valgte kun å investere for å holde på dagen produksjon, ikke øke den. Prioriterte utbytter til aksjonærene. Er det representativt for resten av bransjen så er det oppskriften på en prisboom. Kan jo også referere til innlegget om skifergasselskapet lengre opp på tråden som valgte å holde produksjonen uforandret. LNG prisen i USA er mer enn fordoblet, i Europa enda høyere. Håper Archer kan bruke noe av den frie kontantstrømmen, ikke ta opp mer gjeld, til å kjøpe opp landrigger i USA. Blir det ett prissjokk på olje så blir det ett etterspørselssjokk på oljeservice også. Riggtellingen til BakerHughes forteller om fortsatt økende bruk av rigger i USA og Canada. Tror nok det fortsatt blir til å posisjonere seg i oljeservice. En del av oljeselskapene har allerede tatt ut mye av kurspotensialet.
Redigert 13.11.2021 kl 22:21 Du må logge inn for å svare
P.Eksperten
13.11.2021 kl 22:43 2556

Å ikke gjøre alt for å øke produksjonen av LNG vil nærmest være en "forbrytelse mot menneskeheten" ettersom LNG brukes til produksjon av Ammoniakk som igjen brukes til produksjon av kunstgjødsel. Prisen på endel landbruksvarer har steget dramatisk og truer mennesker og dyr med sult.
Redigert 13.11.2021 kl 22:48 Du må logge inn for å svare
P.Eksperten
08.08.2022 kl 22:47 1762

Fint at Archer har ressurser til å være på kjøperen slik de har gjort med den Islandske drilleren. Kan nok også få rimelige landriggselselskaper og eller enkle landrigger for gass og olje. Bare å se på Noram på OTC som også er kontrollert av JF. Riggutnyttelsen øker også i Nord - Amerika.
P.Eksperten
20.02.2023 kl 16:58 1258

Aksjekursen til Archer har begynt å gå - oppover – igjen. Nå kommer det også rapport den 28/2. Ifølge siste rapport så har Archer ett stort gjeldsforfall i år. Står oppført under kortsiktig gjeld. Archer har også ca. 102 mill. dollar i cash og trekkfasiliteter. Noe har de brukt på mindre oppkjøp uten å ta opp gjeld virker det som. Det er svært positivt og kan bli en styrke for selskapet. Greier de oppkjøp uten å ta opp gjeld, samt att oppkjøpsobjektene har positiv EBITDA eller kontantstrøm så kan det som tidligere nevnt gi en rentesrenteeffekt. De har selv nevnt at oppkjøp gir en økt EBITDA, det kan også føre til at det kan bli lettere når de omforhandler gjelden som forfaller i år. Ellers må de ha en emisjon. Den blir da høyst sannsynlig rettet slik at alle får ikke være med. Forøvrig er det nå så stor forskjell i gassprisene mellom de som har ressurser og de som importerer at det vil nok fortsatt være bra med jobber for Archer.
P.Eksperten
02.03.2023 kl 23:59 891

Archer kom med resultat som må sies å være bra og med positiv guiding. Det slo ikke noe særlig ut på aksjekursen. Mulig investorene er livredde for gjeldsforfallet. Håper bare ikke managementet er det. Kassen var nå på 82 mill dollar ned fra 102 mill fra 3Q-23, men høyere enn samme tid ifjor. Reduksjonen kan ha kommet av nedbetaling av gjeld og mindre oppkjøp med cash, noe som må sies å være positivt. Å slippe å ta opp gjeld. Blir som "brødkontoer", bankkontoer som gir månedlig kapitalisering. Har en råd til å sette inn noe gryn så kan den månedlige renteutbetaling hjelpe til i husholdningen, derav "brødkontoer". Det samme kan Archer få til om de får kjøpt mindre selskap med positiv cash flow. I Argentina trekke det intenst med rørledninger fra Vacca muerte til tettsteder og kysten. Blir foreløpig bygget en mindre eksportterminal. Antar Argentinerne vil ha gassen selv i første omgang. Kommer det signal om at Archer slippe emisjon så bør kursen uten tvil være høyere enn den er nå.