– Krypto blir digitalt gull eller en ny tulipan løk?


https://finansavisen.no/forum/room/8/thread/add

Gammalt nytt dette Summers og Finansavisen. Jeg har mye mer tro på fysisk gullrelaterte aksjer og ETF'er. En crypto mynt eller instrument har ingen iboende verdi, snarere negativ på grunn av energiforbruket som medgår til å mine en mynt. En pengeseddel har såvel papirverdi som verdioppbevaringsmiddel så lenge den er lovlig tvunget betalingsmiddel.

En krypto mynt har bare den verdien (tilliten) som følger av den distribuerte hovedboken i blokkjeden. Den dagen myndighetene bestemmer seg for å (over)regulere crypto valutaer vil jeg helst være ute av Arcane Crypto som er et investeringsselskap.

Det er ikke gull alt som glitrer (med vakre nettsteder).

Semantisk lenke:

https://www.bloomberg.com/opinion/articles/2020-12-01/bitcoin-is-the-tulipmania-that-refuses-to-die

Valutamarkedene dreier seg om billioner for ikke å si billiarder i årlige transaksjoner. Jeg vet ikke hvor hardt USA regulerer spillekasinoer, men helt sikkert ikke så hardt som norske.

I land med demokratiske styringsformer så vil det selvsagt ikke være mulig å forby desentralisering. Det hadde jo tatt seg ut om myndighetene først forbyr blokkjeder for så å basere seg på samme teknologi. En kan jo lure på hva som er mest demokratisk, korrupte styresmakter og organisasjoner som kontrollerer og manipulerer tall... eller en tallknuser bygget på blokkjeder som avslører en hver form for avvik, manipulasjon og kriminelle handlinger.
Redigert 27.05.2021 kl 19:21 Du må logge inn for å svare