Enovix

Intravenøsiu
RECSI 22.05.2021 kl 14:06 26972

Fortsetter diskusjonen om Enovix.

Hovedsporet for REC er Group14 og to andre ikke navngitte kandidater.

Det er utallige selskap som benytter silangass som innsatsfaktor

AMprius, Enovik(Norge/Tyskland), LeydenJar, Cenate (Norge), Nexeon, Group14, Sila Nanotech (potensielt chlorosilane),OneD material

Enovix har et patent som beskriver bruk av silangass, det blir hevdet på nettstedet b-science.net at de benytter silangass.

Dette er ikke bekreftet med sikkerhet,Jeg tar derfor gjerne en diskusjon.

Slettet bruker
24.05.2021 kl 21:40 6528

Vestlige verdikjeder er derfor riktig og viktig å bygge opp, ikke for at vi ikke skal handle med Kina, men for å skape mer likevekt i en ubalansert markedsmaktsituasjon der den kinesiske statsstyrte blodkapitalismen skal tvinges til å innordne seg internasjonale regler for handelspolitikk, miljøstandarder og respekt for menneskerettigheter. Dette er det REC blir et symbol for. Å eie aksjer i REC er et slag for framtiden.... å håpe ar REC går på trynet som noen her synes å håpe på sier noe om hvor moralsk desorientert disse er.
Rubin
24.05.2021 kl 21:33 6579

Bra plass å starte på Kongsberg: Norges teknologihovedstad…👍
Skalleknarp
24.05.2021 kl 21:24 6542

Nye standarden på bensinstasjoner. Sikkert world wide etterhvert. Vil kreve mye solceller og ikke minst batterier for å samle på all overdkuddskraft. Alle skal ha - alle får - big boooom. 🤠
https://www.vg.no/annonsorinnhold/circlek/fremtidens-stasjon/
Redigert 24.05.2021 kl 21:24 Du må logge inn for å svare
questi
24.05.2021 kl 21:14 6578

Veldig interessant problemstilling...
En fundamental analyse på tilfellene med:
1. Kina som bruker sin kjøper(feks laks)/selger-makt til å kunne fortsette med sin fremferd..
2. Vesten som bruker sin kjøper/selger(feks laks for Norge)-makt til å endre på Kinas fremferd
hadde vært kult :)
Redigert 24.05.2021 kl 21:15 Du må logge inn for å svare
Slettet bruker
24.05.2021 kl 20:58 6686

Helt enig i det du skriver. Problemet er at internasjonalt er det svært krevende å både bli enige og å overholde regler. Kina er et godt eksempel. Svaret må være fare for sanksjoner. EU's taksonomi synes jeg er et godt eksempel på et sanskjonssystem som kan få betydelig effekt, omsettelige utslippskvoter et annet Men, det er krevende..... vi (Vesten) har latt Kina komme altfor billig unna med deres blodkapitalisme. Å legge seg flat for Kina pga av kortsiktig laksepolitikk er og blir feil. Det er forskrekkelse hvordan kineserne med statlig styrt politikk utbytter afrikanske land. Vi får se hvor det bærer hen, men fri konkurranse på like vilkår med regler og rammeverk som effektivt kan sansksjoneres om nødvendig er det politikere, WTO etc. må alltid må etterstrebe.
Redigert 24.05.2021 kl 20:59 Du må logge inn for å svare
questi
24.05.2021 kl 20:20 6878

Jeg tror frihandel er et slags ideal, omtrent som demokrati. Jeg tror når en gruppe mennesker har klart å oppnå en fordel (ideologisk, religiøst, politisk, økonomisk, teknologisk eller militært osv) er de på en slipperyslope hvor deres initielle maktubalanse vil gi dem større evne og/eller sjanse til oppnå enda større fordeler osv. inntil hele 'markedet' blir overtatt og ende opp i en monopoltilstand.

Uten reguleringer av et eller annet slags er det umulig å holde på den tilstanden der konkurranse fortsatt finnes. Frihandel av det nivået vi så da den hadde global utbredelse frem mot ca 2010 var tenkt regulert av WTO, altså at det politiske monopolet som var vokst frem ved da skulle kunne være så dominerende at det skulle klare å regulere og holde det økonomiske i kunstig balanse ved at WTO kan ta seg av alle tilfellene av 'misbruk'. Men Kina overtok den økonomiske makten og stod på vippen til også å overta den politiske makten.

Det vi ser nå med proteksjonisme er den naturlige reaksjonen mot 'frihandel på alle plan'... som ville ellers ufravikelig ha ført til politisk maktskifte.
Redigert 24.05.2021 kl 20:41 Du må logge inn for å svare
Slettet bruker
24.05.2021 kl 18:29 7134

Dersom siliconanoder i batterier blir en suksess tror jeg det kan være best å ikke inngå i et JV og derved legge alle eggene i én kurv. Det kan faktisk også være i RECs interesse at det kommer flere produsenter/konkurrenter av silangass slik at markedet raskt blir større og derved segmenterer markedet slik at de totale investeringene blir så store at det blir vanskeligere for konkurrerende teknologier å vinne terreng. Jeg håper faktisk også at USA og Kina skjønner ar de har en felles interesse av fri handel uten tollbarrierer, men da med produkter som holder påkrevde klima- og humanistiske standarder. Proteksjonisme har aldri bragt noe godt med seg. Land som Norge kunne kun oppnå en levestandard som i dag pga av rimelig tilgang gjennom frihandelsavtaler (EØS og EFTA).
Skalleknarp
24.05.2021 kl 17:11 7406

Store tanker bare: Kan det være aktuelt for RECSI med noe mer intimt samarbeid (Eks. et JV) enn å bare selge produktet? Dette kan i tilfelle være tryggere for begge parter om en lykkes. Blir jo litt spesielt om bare en kunde skulle ta hele produksjonen... Nye kunder blir da utvidelse av eksisterende linjer eller ny fabrikk.
Intravenøsiu
24.05.2021 kl 15:56 7675

"På siste spørsmål kan man ha bruk for teknisk innsikt, men det sier seg selv at selv ikke det hjelper. For noen år tilbake gikk diskusjonen om verdens bilparker skulle bli batteri/elektrisk eller om hydrogen var løsningen. Verdens ledende ingeniører har var delt, det samme var bilprodusentene. Nå ser det ut som det blir elektrisk de fleste satser på.”

Jeg er uenig

Et eksempel: Ved å vite at flere selskaper bruker CVD, så vet man at de konkrete tallene for kostnad som OneD material opererer med trolig kan overføres til andre produsenter av anodemateriale.

Silisium i batterianoder finnes faktisk i produkter allerede, jeg mener man er på et stadie der man kan se noen konturer av hva fremtiden vil bringe.

Redigert 24.05.2021 kl 15:56 Du må logge inn for å svare
Slettet bruker
24.05.2021 kl 15:42 7728

Enig i hva feks Arctic sier, det finnes mange muligheter for Rec. Blant annet når denne kom da hørte vi ikke fra Nemi på mange dager da ble han helt tyst:)) Tidsspørsmål før Rec og Sila er i dialog det finnes ikke alternativer for Sila:))

I en oppdatering fra Arctic Securities pekes det på at dagens Tesla-batterier med kapasitet på 100 kWh signaliserer at Sila har satt seg som mål å nå en batteriproduksjonskapasitet på én million kjøretøyer. Med 100 prosent utnyttelse av Moses Lake vil et slikt nivå bety at Sila alene vil ha behov for hele RECs kapasitet i Moses Lake.
Arctic opplyser i en oppdatering at de har vært i kontakt med REC, og at selskapet opplyser at de ikke har hatt samtaler med Sila. Men analytikeren mener det kun er et spørsmål om tid før dialogen vil starte ettersom det ikke finnes alternativer for Sila.

Arctic mener REC kan ta en pris på 22 dollar pr. kilo silisium. Det betyr at et batteri på 32 kilo vil innbringe 700 dollar til REC tilsvarende 4,70 dollar pr. kWh for et 150 kWh-batteri. Det utgjør under 10 prosent av en batterikostnad på 50 dollar pr. kWh eller 5 prosent hvis batterikostnaden blir 100 dollar.

Meglerhuset konkluderer med at REC vil kunne nå EBITDA på 319 millioner dollar ved en silangasspris på 22 dollar pr. kilo
Redigert 24.05.2021 kl 15:43 Du må logge inn for å svare
questi
24.05.2021 kl 15:37 7726

Husker godt Hammers, Bålfreak, Trani (Tranii, Traniiii +++) :D
Det var tider det...
Redigert 24.05.2021 kl 15:38 Du må logge inn for å svare
Slettet bruker
24.05.2021 kl 15:29 7749

Som jeg sa til dere i går nemi driver kun med klipp og lim etter voldsom baissing med sil priser når de gikk nedover og skattesaken.

Han klipper og limer og tar ikke med alt og setter sammen litt selv. Det Selskapet selv sier vrir og vender han på.
Analytikerne er noen idioter og alle på forumet er noen idioter og alle aksjonærer er idioter resten av verden er idioter i følge han selv:))

Her er en tråd han klipper og limer fra når det gjelder temaet i denne tråden.
https://finansavisen.no/forum/thread/73198/view
questi
24.05.2021 kl 15:08 7841

Min spekulasjon på et av forumets mysterier ang Nemis REC-interesse koblet med gjentatte uttalser (i en deklamerende tone som jeg oppfatter som veldig tillitsinngivende) om 'null eierskap i REC-aksjer': shorting! :P

At Nemi er så persistent.. kan tyde på at shorting + forumaktivitet har vært omtrent som en gullgruve... oppdaget ca 2018/2019 :D
Marketwatch
24.05.2021 kl 14:51 7848

Mye kvasivitenskap som kommer frem på disse trådene, med en detaljgrad som for meg
synes nokså uinteressant. Det store bildet er at REC sitt marked er på vei inn i en
supersyklus som kommer til å vare i overskuelig fremtid. Jeg forholder meg til uttalelser
fra selskapet, da jeg er ganske sikker på at de sitter med mer ekspertise enn selv Nemi's.
Viser til uttalelsen i q1 rapporten (en kommentar CEO ikke kan komme med uten å ihvertfall ha litt kjøtt på beinet):
"“The demand for semiconductor polysilicon and silicon gas has strengthened over the last quarters and we expect this trend to continue. Limited shipping availability over the Pacific has created some problems in fulfilling orders, but we are confident it will gradually be resolved. The PV polysilicon market has strengthened over the last months, but unfortunately, REC Silicon is not able to supply this market due to the trade dispute with China. However, plans to develop an “ultra-low-carbon footprint” PV value chain continue in collaboration with other solar companies and the US Government. REC Silicon is also in negotiations with several “Silicon Anode” companies concerning silane supply contracts from our Moses Lake facility. REC Silicon is confident that the Moses Lake facility will be restarted in 2023 with probable demand from both the PV and the Silicon Anode market,” said Tore Torvund, CEO."

Nemi's unnlater forøvrig å svare på hvorfor han gikk fra å nærmest hausse REC i 2018/2019
til nå å være negativ til alt REC driver med og har muligheter til oppnå i fremtiden. Uten svar,
kan jeg jo tippe på at det for et par å siden ble foretatt en realisasjon av et surt tap i REC.
Det kan selvsagt skje med den beste, og vi som kjøper Rec idag er selvfølgelig ikke unntatt
fra den risikoen det alltid innebærer å eie aksjer.
questi
24.05.2021 kl 14:47 7865

Enig.. og vanligvis pleier ting å bli billigere over tid..

og for kapitalvarer av typen biler med superbatterier..
er det ofte slik at teknologier som er eksklusiv i dag ender opp med å bli allemannseie i fremtiden med fallende priser,
mens teknologier som har basert sin overlevelsesrett på å være rimelig vil bli faset ut....
Redigert 24.05.2021 kl 14:51 Du må logge inn for å svare
Slettet bruker
24.05.2021 kl 14:43 7900

Jeg tipper at ulike teknologier vil leve side om side, iallefall for en lengere periode.
questi
24.05.2021 kl 14:31 7931

Ironisk nok kan det at Tesla har 'lagt beslag' på strategien med å produsere billig (20% økt ytelse & 5% billigere pris)
tvinge andre produsenter som feks Daimler til å satse på strategien med å produsere eksklusivt...

Hvis Tesla har begynt å konkurrere på pris, lønner det seg for de andre å ikke løpe etter med enda billigere pris, som er vanskeligere pga tapt forsprang... de vil ha større sjanse på å konkurrere på ytelse ( > 20% ytelse < 5% billigere pris)....

Hvis Tesla har valgt billig metallurgisk silisium, kan faktisk de restende bli tvunget over til dyrere silan.
Redigert 24.05.2021 kl 14:37 Du må logge inn for å svare
Slettet bruker
24.05.2021 kl 14:22 3331

Jeg kan nevne at G14 er ute med et innlegg på LinkedIn angående Daimler's Truck....er G14 i et samarbeid med Daimler? Det antydes i denne posting. Jeg har forstått at SilaN samarbeider med Daimler vedrørende batterier til personbiler...
Her er hva som skrives

Group14 Technologies shared a post: To create a zero-emission future, investment in high-performance technologies, like #hydrogen and lithium-silicon #batteries, for all forms of electric mobility is absolutely critical to make them cost-competitive with gas-powered vehicles and promote mass adoption of EVs. David McHugh dives into Daimler Truck AG’s ambitious roadmap through 2025 for zero-emission vehicles and infrastructure, underscoring an emphasis on hydrogen- and battery-powered transportation. The company anticipates up to 60% of sales as battery or hydrogen vehicles by 2030. “Both technologies [hydrogen and batteries] will be needed and we intend to lead the industry in both,” said Daimler Truck AG CEO Martin Daum. At Group14, we are prepared to do our part to enable the electrification of everything, starting by delivering commercial quantities of our lithium-silicon technology for EVs of all sizes, including heavy-duty trucking.
Intravenøsiu
24.05.2021 kl 13:14 3530

Jeg skrev Enevate istedet for Enovix, sjekk posten den ble rettet igår fra “Enevate” til “Enovix”

Sitatet mitt "Hva er alternativet til silangass?” gjelder Enovix.

Vi snakket om thin film, det er en rød tråd her, skal finne tilbake til den?



Redigert 24.05.2021 kl 14:09 Du må logge inn for å svare
Slettet bruker
24.05.2021 kl 13:05 3558

Tvert imot. Jeg tror det er mye kompetanse på forumet.
nemi's
24.05.2021 kl 13:04 3552

Intraven kl 11:25 i går på denne tråden:
"Hva er alternativet til silangass?"

Jeg svarte:
« Enevate does not use silane in its 4th generation anode or cells. Silane is a poisonous toxic flammable gas that is a controlled gaseous substance. It is sometimes used in expensive chemical vapor deposition processes, such as those used in semiconductor processing. Again, Enevate does NOT use silane in its anode, rather Enevate uses pure elemental and inexpensive silicon particles that make up much greater than 70% of the anode, the remainder being 100% active materials and with no binders. As you know, Enevate's focus is on providing advanced pure silicon-dominant lithium-ion battery technology for electric vehicles (EVs).«

Så et hjelpeløst innlegg fra Intraven kl 22:40 på denne tråden, som replikk til ovenstående:
"Det at Nemi som bruker timesvis på nett hver uke for å finne skit om REC, ikke finner noe motsvar, det er for meg nyttig informasjon."

---

Til stor jubel fra REC-aksjonærene her inne. Den ser aldri ut til å ende, for alle er enige at jeg skriver skit når jeg forklarer menigheten at dere må stille kritiske spørsmål ved fantasien til fanatikere som prediker at fra nå av går vi snart på vannet, alle mann.

Enevate har 350+ patenter skriver de, og mange av dem forklarer også forsøk med silangass. 80 meter roll-to-roll Si-anodemateriale i minuttet trengs for å produsere til EV-batterier. Da har silangass vist seg å være uegnet, sier Enevate. Det sier Elon Musk også.

Det er så klart tungt å fordøye for dem som har investert millioner i REC, slik Intraveniøs hevder å ha gjort.
Slettet bruker
24.05.2021 kl 13:01 3562

Dette støttes 100%. At hvem som helst deler og kommenterer gir nyttige informasjon og gode innspill, og fremstår ofte langt mer grundige og kompetente enn både pressen og mange analyser. Når jeg etterlyste (eller kunne ønske meg) å vite litt om kompetanse, så tenkte nok mer på de som går langt inn i det rent teknisk faglige om ulike løsninger. Det er kanskje ikke for lekfolk. Har ellers all respekt for rørleggere, men har jeg forstoppelse går jeg til legen.
Slettet bruker
24.05.2021 kl 12:37 3541

Min mening er at man ikke trenger kompetanse på detaljenivå.

Spørsmålene er:
- tror man på grønt skifte (ja/nei)

Hvis ja:
- tror man at sol og/eller batteri vil være en del av løsningen (ja/nei)

Hvis ja:
- Er RECsi sine produkter det markedet vil trenge?

På siste spørsmål kan man ha bruk for teknisk innsikt, men det sier seg selv at selv ikke det hjelper. For noen år tilbake gikk diskusjonen om verdens bilparker skulle bli batteri/elektrisk eller om hydrogen var løsningen. Verdens ledende ingeniører har var delt, det samme var bilprodusentene. Nå ser det ut som det blir elektrisk de fleste satser på.

Det samme er det nok når det gjelder batteri. Per nå ser det ut som det skal satses på en endring i anoden/ det vil alltid være spekulasjoner om noe annet. Ingeniørene mener og tror, mens markedet er i gang med satsingen. Følg hva Biden sier/ følg hva selskapene sier - de har fått informasjonen fra dyktige folk som kjenner ingeniørenes framgang, utviklingen og markedet, fordeler og ulemper.

Redigert 24.05.2021 kl 12:38 Du må logge inn for å svare
solfylt
24.05.2021 kl 12:30 3462

Jeg syntes det står respekt av at du alltid svarer saklig og ikke lar deg provosere. Kudos.
Slettet bruker
24.05.2021 kl 11:42 3622

Enig i at det er viktig med informasjon fra fagfolk. Men det er også mulig for lekfolk å skaffe seg informasjon. Noen er kanskje vel selvsikre, men jeg finner det prisverdig at noen bruker mye tid til å grave frem informasjon og deler denne. Jeg tenker at alskens analytikere heller ikke er teknologisk utdannet og ikke nødvendigvis gir bedre råd enn rørleggere eller andre. Med all informasjonen som er gravd frem og delt på dette forumet er det vel hevet over enhver tvil at silikonanoder er et hett tema innen batteriutviklingen. Hva dette vil ha å si for REC vet vi ikke sikkert enda, men sannsynligheten for at det kan bli svært viktig synes sannsynlig. Men, det blir litt for ofte tegnet et bilde av at REC blir verdens viktigste aktør oppi dette. Det som er klart er at man står overfor en batterirevolusjon og det kommer til å bli mange store og viktige aktører i dette framover. Jeg håper og tror at REC får sin del av dette.
omac
24.05.2021 kl 09:50 3923

Her tror jeg du har ett godt poeng, jeg anser det som at Dunning Kruger effekten er sterk hos de som er mest overbevist og selvsikker. Jeg har sagt det før at ingenting er garantert i verden og ikke RECSI heller.
Slettet bruker
24.05.2021 kl 09:26 4012

Det er fint at informasjon deles, men hvilken bakgrunn og kompetanse har forum-debattantene som analyserer, tolker og konkluderer på kompliserte tekniske løsninger, og som mener mye om hva det betyr for Rec Silicon? Er det folk med relevant teknisk utdanning og erfaring innen fagfeltet, eller er det en rørlegger? Det hadde vært fint å vite. Det er tross alt en god praksis å lytte til fagfolk.
Nsxnsx
24.05.2021 kl 09:03 4113

Når man leser alle linker som flinke debattanter finner rundt om på nett om fremtidsutsikter for fornybart i USA så er det IKKE lenger vanskelig å forstå hvorfor det hastet så for KIR å bli styreformann.

Han ser at Recsi kommer til å bli det dominerende selskapet av alle de han eier. Han ser at dette ene selskapet kommer til å overgå alle de andere med tanke på inntjening og verdi. Altså bli mer verdt enn alle de andre...tilsammen.

Da er det ikke rart han ville inn og dominere selv og sette inn sine folk. Recsi har alle de beste kortene og den desidert beste spilleren. Hvordan kan dette gå galt ??

Jeg har flyttet rubbel og bit over i Recsi og spiller nå kun på en hest. Vet det er riski, men føler ikke det denne gangen.

Spennende tider.
Redigert 24.05.2021 kl 09:04 Du må logge inn for å svare
Marketwatch
23.05.2021 kl 23:52 4496

Nemi's: Kun 11 innlegg fra deg idag, der du som vanlig rekker ned på Rec. Et spørsmål: hvorfor var du så positiv til Rec i 2018/2019,
mens du nå, når det mer eller mindre er klart at ML gjenåpner, er blitt så negativ?
Hobbydansken
23.05.2021 kl 23:51 4491

Tusen Takk for veldig saklige, objektive og informative innlegg 🙏🏽🙏🏽
Snickers
23.05.2021 kl 23:38 4540

Er greit å diskutere. Men du Nemis skriver som en barnslig 14-åring
questi
23.05.2021 kl 23:35 4559

2023 høres lenge ut men det går raskt altså :)) vi har sittet koronastengt i mer enn 1 år og det føles som i forrige måned :D
Slettet bruker
23.05.2021 kl 23:23 4605

Kan trøste deg med at vi litt mer ordentlige investorer har gjennomskuet dette for lengst å blokkert bruker:)))
Slettet bruker
23.05.2021 kl 23:19 4629

Han er jo bare en nobody. Unngår å svare på det meste, kun spyr ut halvesannheter, og ikke minst, han har tapt og rotet bort så mye kapital at mentalt er han låst til caset, sier litt om personen. Som prøver å få oss til å hoppe av før toget går.. Mangel på selvinnsikt vil alltid fremstå slik... Nevrotisme
Slettet bruker
23.05.2021 kl 23:14 4650

Nemi henter ut kopier overalt men tar aldri med seg alt da det verste skal frem og frykt skal skapes.
Blant annet denne bruker han og hente uten noen av sine innlegg. Om han diskuterer Enevate eller lignende med dere har han sikkert klippet og limt herfra vil jeg tro:))

https://finansavisen.no/forum/thread/73198/view

Redigert 23.05.2021 kl 23:18 Du må logge inn for å svare
questi
23.05.2021 kl 22:59 4733

Det sies at når et selskap når en bestemt størrelse og markedsandel, handler det ikke lenger om å vokse, innovere og bli best, men å spare mest og bli mest lønnsom :)

Jeg frykter den dag de kreative kreftene i Tesla blir dominert av de økonomiske kreftene :) Kanskje finner man ikke lenger Tesla på topp i den lista..

----

Å produsere og arbeide med silan (giftig & eksplosiv) før det ender opp som silisium (ugiftig) i batteriet er krevende pga farene. På den positive siden blir disse farene en terskel for oppstartere og konkurrenter. Og viktigst: grunnen til at så mange driver med silan til tross for at det er farlig, er den kontrollen man får over silisium når stoffet er i gassform. Har du kontroll over atomene får du plassert dem der du ønsker og ha de egenskapene du ønsker - sluttresultatet i dette tilfellet: et superbatteri.
Redigert 23.05.2021 kl 23:18 Du må logge inn for å svare
Intravenøsiu
23.05.2021 kl 22:53 4792

Jeg bryr meg null om folk har agenda, komer med fornærmelser, har tapt penger eller tjent penger, kommer godt overens på forumet eller ikke.

Jeg er her for informasjon.

nemi's
23.05.2021 kl 22:52 4749

Du virkler stressa. Det er vel du som sliter med svaret her, etter de hardnakkede påstandene dine om silangass som innsatsfaktor til det du hardnakket hevder er "thin film" anoder. Av mangel på bedre kunnskap. I stedet for å fantasere, kunne du ganske enkelt spurt produsenten.

Fantasiveren din falt i grus. Silan gass er giftig og dyrt. Sier dem som har kjøpt produktet. Og det må jo være fra REC, i følge deg selv,

« Enevate does not use silane in its 4th generation anode or cells. Silane is a poisonous toxic flammable gas that is a controlled gaseous substance. It is sometimes used in expensive chemical vapor deposition processes, such as those used in semiconductor processing. Again, Enevate does NOT use silane in its anode, rather Enevate uses pure elemental and inexpensive silicon particles that make up much greater than 70% of the anode, the remainder being 100% active materials and with no binders. As you know, Enevate's focus is on providing advanced pure silicon-dominant lithium-ion battery technology for electric vehicles (EVs).«